miercuri, 3 aprilie 2013

"Porţile Iadului", descoperite în Turcia: Arheologii au găsit intrarea în lumea infernului FOTO


Arheologii au descoperit "Porţile Iadului", celebra intrare către infern, din legendele greceşti şi romane. Acestea s-ar afla în anticul oraş Hieropolis, cunoscut acum drept Pamukkale, în sud-vestul Turciei
.


Cum ar fi aratat Portile Iadului din Hieropolis
Cum ar fi arătat Porţile Iadului din Hieropolis
Foto: Francesco D'Andria

Potrivit miturilor, un mic templu cu coloane greco-romane era construit lângă un perete cu trepte, care duceau către intrarea într-o peşteră, plină de gaze toxice. "Acest loc este atât de plin de vapori, încât abia se mai poate vedea pământul. Orice animal care intră înăuntru moare instantaneu. Am aruncat acolo vrăbiuţe, care şi-au dat sfârşitul imediat şi au căzut", scria geograful grec Strabon.

O echipă condusă de arheologul italian Francesco D'Andria, profesor de arheologie clasică la Universitatea Salento, a descoperit ruinele acestor porţi mitologice. Experţii au găsit situl prin refacerea rutei unui izvor termal.

Printre ruine, arheologii au descoperit o peşteră cu coloane ionice care aveau inscripţii cu dedicaţii către zeii infernului - Pluton şi Kore. 

"Am văzut caracteristicile letale ale peşterii în timpul excavaţiei. Mai multe păsări au murit când s-au apropiat de intrare, fiind ucise instantaneu de dioxidul de carbon care ieşea de acolo", povesteşte D'Andria, care ar fi descoperit şi mormântul Sf. Filip în Hierapolis, în 2011.

Arheologii au găsit acolo şi ruinele unei piscine şi ale treptelor aflate deasupra peşterii, care se potrivesc descrierilor antice. "Oamenii puteau privi ritualurile sacre de pe aceste trepte, dar nu puteau ajunge în zona intrării. Doar preoţii puteau sta în faţa ei", spune D'Andria.

Anticul oraş ar fi fost fondat în anul 190 î.Hr. de Eumenes II, regele Pergamonului, şi a fost cucerit în 133 d.Hr. de romani. Astăzi, Pamukkale este vestit pentru terasele albe de travertin, rezultate în urma izvoarelor termale.

Ruinele "Porţilor Iadului" din Hieropolis
Păsările au murit imediat ce au ajuns lângă intrarea în peşteră
Coloanele templului şi scările pe care stăteau oamenii


Sursa: www.rtv.net

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 3 aprilie 2013


3 aprilie 2013 

Săptămâna trecută au început să apară informaţii despre unele semne de panică în băncile româneşti. Astfel, oamenii au început să-şi retragă banii din băncile mijlocii şi mici, iar depozitele mai mari de 100.000 de euro au fost scăzute sub această sumă, sau au fost închise cu totul. "Este efectul bumerangului cipriot", a afirmat şeful departamentului economic al Institutului de energie şi finanţe din Moscova, Marcel Salikhov. După măsurile din Cipru, europenii au înţeles mesajul: garanţiile inviolabilităţii depozitelor nu mai există. Panica ar putea să cuprindă şi alte ţări, în afară de România: în Spania, spre exemplu. Comportamenele de panică seamănă cu o epidemie. Ele s-ar putea manifesta în Portugalia, în Slovenia şi în Malta. "Bruxelles-ul a făcut o mare greşeală, cu lovitura dată încredereii în sistemul financiar al Europei", a spus Salikhov. 


Sursa: roaim.de.vu/

Soia, un aliment minune?



Soia face parte din clasa leguminoaselor, alături de fasole, linte, lupin, fasoliţă, latir, mazăre, bob şi năut, fiind în acelaşi timp şi liderul cap de serie al clasei (la fel ca şi nuca, varza, grape-fruit-ul, usturoiul, secara, spirulina). A fost aclimatizată cu succes în Europa şi America începând abia cu secolul XVII, scrie Dr. Călin Mărginean pe blogul său.
Adesea preparatele din carne sunt îmbogăţite cu soia din următoarele considerente : scăderea preţului de cost, diminuarea efectului aterogen al preparatelor din carne, îmbăgăţirea în glucide, creşterea nivelului proteic, creşterea semnificativă a nivelului de minerale şi vitamine, creşterea digerabilităţii preparatelor din carne şi chiar pentru considerente economice .
Dacă ar fi să facem o paralelă între compoziţia nutriţională a acestei leguminoase şi carnea de curcan, cea mai bogată carne în proteine, vom putea observa următoarele :
Proteina din soia este o proteină completă.Este foarte digerabilă, nu are efect diuretic, nu suprasolicită rinichiul, este anti-alergizantă, din ea facându-se preparate de lapte pentru sugari.Amplifică eliminarea colesterolului sanguin pe cale biliară şi  absorbţia intestinală a colesterolului şi a acizilor biliari.
Tot proteina din soia determină scăderea colesterolului sanguin şi a LDL-C (principalul responsabil de ateroscleroză).

1.  Soia conţine hormon fito-estrogen
Sursele majore de fito-estrogeni în ordinea cantităţii / 100 g produs sunt următoarele : Spirulina ,soia, frunzele de păpădie, salata , frunzele de pătrunjel,seminţele de mărar, grapefruit-ul roşu, polenul granule.

2. Efectele hormonului natural :
- reprezintă cel mai important fixator de Calciu în oase alături de exerciţiul fizic
- protejează vasele de sânge de depunerile de colesterol
- combate durerile menstruale şi “bufeurile de căldură”
- ajută la declanşarea şi normalizarea ciclului menstrual


3. Soia ne-modificată genetic are hormon fito-estrogen util organismului, în vreme ce soia modificată genetic are hormon estrogen, factor de creştere şi deci cu potenţial cancerigen
Fito-estrogenul din soia ne-modificată genetic protejează de cancerul de sân, ovar, uter şi prostată  şi de-aceea multe persoane cu experienţă în tratamentul pe cale naturală a cancerului includ soia ne-modificată genetic între componentele obligatorii ale curei lor naturale anti-cancer, fiind extrem de eficientă, în vreme ce soia modificată genetic are hormon estrogen care stimulează receptorii sânului, ovarului, endometrului şi ai prostatei cu risc major de cancer.

4.Cum se realizează modificarea genetică a unei plante oarecare ?
Se crează un virus trasor care are în el informaţia genetică pe care dorim să i-o imprimăm plantei pe care vrem să o modificăm şi îl introducem în nucleul plantei de modificat.O parte dintre viruşi realizează ceea ce i-am pus să facă, însă o altă parte aderă de nucleul plantei şi nu o modifică. Odată ce am consumat acea plantă, virusul respectiv trasor se poate desprinde de nucleul plantei şi să transforme celulele de care aderă în cancer.

5. Soia conţine şi nişte substanţe de natură proteică ce au capacitatea de a produce daune tiroidei, globulelor roşii ale sângelui şi celulelor pancreatice, mai ales la copii
Aceste substanţe se distrug imediat dacă fierbem soia, sau îi dăm un simplu clocot, în acest fel soia putând fi consumată în siguranţă.

6. Soia conţine acid fitic şi fitaţi
Deşi timp de decenii s-a susţinut că alimentele bogate în fitaţi ar bloca absorbţia calciului, studiile făcute în ultimul deceniu nu o confirmă, iar ”teoria fitaţilor” este depăşită de realitate !

7.  Soia conţine lecitină, complex fosfolipidic ce stimulează metabolismul neuronal
Lecitina ­ măreşte performanţele intelectuale, este un detoxifiant hepatic, ajută la descompunerea şi arderea grăsimilor, scade colesterolul plasmatic şi previne formarea plăcii de aterom, reprezintă un tonic miocardic, contribuie la menţinerea culorii normale a tegumentelor şi mucoaselor, previne / combate căderea părului, prezintă proprietăţi antiinflamatorii, reduce durata, frecvenţa şi intensitatea durerilor reumatice meteorosensibile ; are şi un uşor efect laxativ şi sedativ, previne balonarea, dar şi previne / combate formarea calculilor biliari.
  • Alte proprietăţi ale soia:
-   În compoziţia ei găsim aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului (cu excepţia vitaminei C). Soia germinată însă conţine şi vitamina C
-   Soia conţine şi vitamina B12, într-o concentraţie mică, dar suficientă şi sigură pentru un vegan
-   Dă o protecţie osoasă sigură împotriva osteoporozei, asociind cel mai puternic fixator de Calciu
-   Are cel mai echilibrat raport Ca / Mg (260 mg / 242 mg)
-   Conţine AG omega 6 şi omega 3 într-un raport optim
-   Alimentarea zilnică cu leguminoase ameliorează echilibrul glicemic şi lipidic
-   Uleiul de soia e o sursă foarte bogată de Coenzimă Q10
-   Este un inductor hepatic de potenţă medie, ajutând la regenerarea unui ficat afectat, dar şi la detoxifierea organismului. Stimulează sinteza anti-oxidanţilor endogeni de către ficat
-   Determină scăderea colesterolului total şi a LDL-colesterolului

FOTO. Mesajul secret ascuns de Michelangelo intr-o fresca din Capela Sixtina


fresca, Capela SixtinaProtv Ad
Doi experti in anatomie de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, sustin ca au descoperit un mesaj secret, ascuns de Michelangelo intr-o fresca pe de tavanul Capelei Sixtine.
Michelangelo Buonarrotti a cunoscut foarte bine anatomia, capatand aceste cunostinte in urma a numeroase disectii pe cadavre.
Cunostintele sale au fost insa ascunse, pentru ca nu ar fi fost privite cu ochi buni de Papa Iuliu al II-lea, cel care l-a ajutat sa ajunga faimos, comandandu-i numeroase lucrari de arta.
Astfel, in fresca intitulata “Separarea luminii de intuneric” este ascunsa imaginea unui creier uman, chiar in portretul lui Dumnezeu.
Cei doi experti, Ian Suk si Rafael Tamargo, au fost intrigati de aparente nereguli anatomice in infatisarea lui Dumnezeu, in special in forma gatului sau, scrie Scientific American.
Ipoteza lor a fost lansata anterior si de medicul Frank Meshberger, care a analizat la randul sau aceasta pictura, in 1990.
Mesajul secret al artistului ar fi acesta: Dumnezeu il inzestreaza pe Adam nu doar cu viata, ci si cu inteligenta superioara, crede Meshberger.
“Separarea luminii de intuneric” este ultima scena pictata de Michelangelo, care a terminat tavanul Capelei Sixtine in doar 4 ani. In imagine este ascunsa forma trunchiului cerebral, a nervului optic si a ochilor.
mesaj ascuns de Michelangelo in fresca
Michelangelo ar fi protestat astfel impotriva coruptiei Bisericii Catolice, cu care a fost in relatii foarte incordate in ultima parte a vietii sale.
A vrut probabil sa spuna ca omul poate avea o legatura directa cu Dumnezeu, fara intermedierea Bisericii.
Spre sfartsitul vietii sale, marele artist devenise adeptul unei credinte numitaspiritualism, care sustinea aceasta comunicare directa cu divinitatea.
Pictat intre anii 1508-1512, tavanul Capelei Sixtine de la Vatican include 9 scene biblice, care ilustreazaGeneza, si portretul a 12 profeti din Vechiul Testament, care au vestit venirea lui Iisus.
Sursa: Descopera.ro , Scientific American / 

BRICS contraatacă cu nouă Bancă Mondială !


Semnul din alfabetul chinezesc care desemnează o criză, un pericol, este acelaşi şi pentru termenul de “oportunitate”. Criza poate crea oportunităţi, criza în sine poate fi o oportunitate majoră pentru dezvoltări ulterioare. DE ACELASI AUTOR UE rămâne fără bani în 2013 Leapşa pe ouate cu Europa şi logica descăpăţânării Marea criză abia acum urmează? Ce răspunsuri am avut până acum la criză?
Soluţia FMI-Banca Mondială-UE: politici de austeritate urmate de politici de supra-austeritate, restrângere a pieţelor, a investiţiilor, reducere semnificativă a puterii de consum, retragere a economiilor celor mai puternice pe principiul unui protecţionism accentuat al pieţelor naţionale…Numai aşa se poate? Nu, afirmă statele din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).
Nu fiindcă, procedând astfel, criza va fi urmată inevitabil de o altă criză, de data aceasta imposibil de susţinut de sisteme financiare şi bancare compuse din unele unităţi aflat în colaps şi care măresc exponenţial riscul de contagiune. Exemplul cipriot este mai mult decât elocvent. Iată motivul pentru care, zilele trecute, la Durban,  liderii din cele 5 ţări au semnat un document prin care înfiinţează o Bancă de dezvoltare a grupului, destinată finanţării marilor proiecte de infrastructură. Cu un capital de bază de 50 de miliarde de dolari (adică 10 miliarde pentru fiecare membru), banca BRICS este descrisă ca un complement la cele două mari grupuri internaţionale existente, Banca Mondială şi Banca asiatică de dezvoltare. În realitate, apreciază analiştii, este expresia revoltei profunde în faţa tipului de lucru al Băncii Mondiale şi FMI şi supremaţiei necontestate a SUA şi a europenilor în conducerea celor două instituţii precum şi soluţiilor găsite până acum pentru combaterea efectelor crizelor economice mondiale succesive.
Nu este deloc o mişcare oarecare, atâta timp cât statele din grupul BRICS totalizează nu mai puţin de 43% din populaţia lumii şi produc peste un sfert din PIB-ul planetei şi, poate cel mai important lucru din toate, reprezintă cu siguranţă marile pieţe de desfacere dar şi de dezvoltare economică ale viitorului, în condiţiile în care creşterea lor demografică este pe o linie ascendentă rapidă, spre deosebire de ceea ce se petrece în spaţiul euro-atlantic, spre exemplu.
Iar mişcarea de perspectivă pare să fie cu mult mai amplă deoarece este evocată posibilitatea ca cele 5 state să pună într-o rezervă comună o parte din enormele lor rezerve valutare (aproximativ 4400 miliarde de dolari, trei sferturi din sumă fiind deţinută de China), fond comun de întrajutorare de reacţie rapidă în contextual unui şoc ca cel din 2008. Alexandre Tombini, guvernatorul Băncii central a Braziliei, spunea că ar putea fi vorba despre un fond în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari şi care ar permite ţărilor din club să nu mai solicite o intervenţie a FMI.
Se mai vorbeşte şi despre iminenta apariţie a unei proprii agenţii de rating, a unui mecanism propriu de asigurare şi reasigurare (dar care ar putea să primească cereri şi din partea unor bănci din alte ţări), un consiliu al investitorilor sau de un sistem propriu de clasificare a universităţilor. În fine, se pare că există un acord asupra primului mare proiect de infrastructură în valoare de 1,2 miliarde de dolari: un cablu submarine pentru transmisia cu debit înalt de date între Brazilia şi Rusia, trecând prin Africa de Sud, India şi China.
Ceea ce este cu totul nou în ecuaţie, pare să fie acordul istoric între Africa de Sud şi China ceea ce, în opinia unora dintre comentatori, ar consolida enorm prezenţa chineză deja foarte importantă în Africa, iar declaraţia preşedintelui sud-african cum că Banca BRICS va servi nu numai la finanţarea programelor naţionale de infrastructură ci şi a ţărilor de pe continentul african, nu lasă decât foarte puţine dubii asupra dezvoltărilor viitoare.
Pe de altă parte, un mare câştigător al jocului este cu siguranţă Federaţia Rusă care găseşte acum un nou depozit extern pentru rezervele sale valutare, folosindu-le pentru finanţări externe de mare amploare dar şi pentru câştigarea de noi spaţii de influenţă. America de Sud într-o oarecare măsură dar în primul rând Africa reprezintă miza strategică a noii competiţii pentru spaţii de influenţă şi dezvoltare. Ar fi logic şi trebui să punem întrebarea legată de gândirea strategică a României privind aceste spaţii. Este inutil.
Lipsim cu graţie şi inconştienţă, rezumându-ne la o bătălie pentru supravieţuire în ziua de mine. Ratăm spaţiul african, ratăm uriaşele oportunităţi de acolo, nu ne interesează, nu vrem să ne intereseze, mizele noastre naţionale fiind, în cel mai bun caz, bătălii bizare şi groteşti cum este cea în jurul Salonului cărţii de la Paris. Plătim pentru indiferenţă prin absenţă. Şi asta poate fi, în final, o lovitură mortală.

FARA COMENTARII




Eu nu pot sa comentez asa ceva. Va las pe voi sa o faceti, asta doar daca mai puteti spune ceva dupa ce vizionati.

Campania declanşată de “Medicul de gardă” continuă! Cine sunt băieţii deştepţi care au golit ţara de medicamente


Pentru a păstra „doctoriile” în ţară este nevoie de mai mult decât de un ordin de ministru ce interzice exportul paralel câteva luni. Printr-un sistem de distribuţie directă, aşa cum este în Occident, s-ar face ordine într-o piaţă dominată de interese
Criza extremă de citostatice din ultimele luni a făcut ca ministrul Sănătăţii să dea un ordin la limita legii. Până la sfârşitul anului, niciun distribuitor nu va mai putea să vândă pe piaţa externă medicamente destinate pieţei din România.
Soluţia este temporară şi nu va tăia răul de la rădăcină. Până când autorităţile nu vor rezolva problema termenelor uriaşe de plată, distribuitorii vor avea tot interesul să plimbe medicamentele din ţară în depozitele din afară, unde plata se face pe loc. Singurii care pierd sunt bolnavii, pentru că schema la convine de minune distribuitorilor.
Traseul întortocheat al medicamentelor
În ţara noastră, doar câteva companii îşi livrează produsele fără intermediari, printr-o firmă ce depozitează şi transportă medicamentele, fără interese comerciale. Dacă în statele vestice, sistemul „direct to pharmacy” e majoritar, la noi, o singură companie se bate cu zeci de distribuitori „tradiţionali”.
Ce înseamnă, de fapt, distribuţia clasică? Intermediarii cumpără medicamente de la producători şi le aplică un adaos de 10-14%, la care se adaugă cel al farmaciilor, 12-24%. Preţul de raft ajunge să fie cu până la 40% mai mare decât cel de fabrică. La materiale sanitare şi aparatură, adaosurile pot fi şi mai mari, nefiind reglementate.
Surse din industria farmaceutică susţin că distribuitorii (fără a se referi la o firmă anume, fiind o practică generală) forţează producătorii să le acorde discounturi de volum de până la un sfert din valoarea mărfii. Dacă refuză, intermediarii, patroni de lanţuri de farmacii, îi pot şantaja că nu le mai livrează produsele în acele unităţi strategice. „Distribuitorii spun «dacă vrei să-ţi livrez medicamentele în farmaciile X şi Y, îmi dai discountul pe care ţi-l cer eu»”, spune Sorin Paveliu, expert SAR.
Inclusiv farmaciile „noname” pot face parte dintr-un lanţ. România este una din puţinele ţări ce nu le interzice distribuitorilor să deţină acţiuni la farmacii. Pacienţii trag ponoasele, pentru că distribuitorii oferă, la rândul lor, discounturi farmaciilor pentru a stimula comerţul cu produse scumpe. „Când omul cere un medicament, calculatorul ordonează variantele în ordinea descrescătoare a preţului. Până aici s-a ajuns”, dezvăluie surse din industria farma.
Exportul paralel rămâne una din cele mai mari „bube”. Distribuitorii vând medicamentele în ţări din UE, unde plata nu se face după un an, ca la noi. Peste 20% din medicamentele destinate pieţei interne sunt vândute în afară de distribuitori „specializaţi” în comeţ paralel.
Mai puţin cunoscut, sistemul distribuţiei directe este mai simplu şi ieftin. Distribuitorul nu mai intervine comercial, ci doar oferă servicii logistice. „Producătorul deţine controlul asupra medicamentelor până ajung în farmacii şi spitale şi nu mai pot fi vândute în afară de distribuitori. În plus, dispare adaosul de 10% al distribuitorului”, explică Nicu Muşat, directorul MSL Logistic Services, singura firmă de distribuţie directă din ţară.
Taxa percepută de firma de distribuţie ajunge la cel mult 3% din valoarea comenzii, faţă de 25%, la cât pot ajunge discounturile cerute de distribuitorii clasici. Banii economisiţi astfel de producători acoperă taxa clawback. „După ce a apelat la sistemul de distribuţie directă, unul din clienţii noştri şi-a conservat 33% din venituri şi taxa clawback”, mai spune Nicu Muşat.
 Afacerile cu medicamente merg bine şi pe timp de criză. Pe marile bulevarde, farmaciile sunt una lângă alta
FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU

2,5 de miliarde de euro este cifra de afaceri a primilor zece jucători care se ocupă cu distribuţia de medicamente
„Medicamentele livrate în farmacie prin sistemul de distribuţie directă sunt cu cel puţin 10% mai ieftine.”
NICU MUŞCAT, director firmă de distribuţie directă

Sistemul distribuţiei directe este foarte popular în SUA, unde are o pondere de până la 95% din piaţă, dar şi în Europa, în state vestice, precum Anglia, Germania, Franţa şi Spania. În ţara noastră, sistemul este mai puţin cunoscut sau, mai degrabă, mai puţin dorit. Un număr mic de producători şi importatori au apelat la distribuţie directă, fără a renunţa total la distribuţia tradiţională. „Anul trecut, am prezentat şi autorităţilor proiectul nostru, insistând mai ales pe beneficiile de pe partea de export paralel.
În faţă, au fost încântate, dar au lăsat-o moartă. Se întâmpla cu puţin timp înainte de criza morfinei”, spune Nicu Muşat, directorul MSL Logistic Services. Piaţa pare însă tot mai interesată de acest serviciu, susţine acesta. „Pe lângă cei câţiva clienţi, am mai primit patru cereri de analiză. E un semn că se caută alternative”.
Afacerile cu medicamente din România nu ar avea de ce să nu meargă bine atât timp cât consumul s-a dublat în intervalul 2006 – 2011. Dacă în 2006, pentru medicamente s-au alocat 2,7 miliarde lei, în 2011, suma a ajuns la 6,5 miliarde lei. România este astfel singura ţară care alocă pentru consumul de medicamente un buget egal cu cel al spitalelor, declara fostul preşedinte CNAS, Lucian Duţă. „În realitate, consumul de medicamente reprezintă 36% la sută din totalul bugetului CNAS, iar pentru spitale se alocă 38%. Este adevarat că sistemul e subfinanţat, că sumele alocate per pacient sunt mici, dar observăm că bugetul alocat medicamentelor a crescut în detrimentul scăderii serviciilor în spitale”, a mai spus Lucian Duţă.

Adevăr şi minciuni în politica mondială şi necesitatea dezvoltării conştiinţei superioare


Un mesaj transmis de Hathori, prin Tom Kenyon

Si asa se face ca Pamantul vostru a intrat intr-o alta etapa de transformare planetara.
Lucrul despre care dorim sa vorbim in acest moment, este aspectul interdimensional a ceea ce pare sa se iveasca la suprafata constiintei societatii voastre globale.
Ceea ce pare sa se intample reprezinta doar un joc de umbre al fortelor aflate in straturile mai profunde ale constiintei. Are loc o batalie interdimensionala – daca doriti sa folositi aceasta metafora – sau o lupta – daca preferati un cuvant mai bland – intre fortele care vor sa elibereze constiinta umana, pentru stadiul ei urmator de evolutie superioara [dezvoltarea constiintei superioare. N.tr.]si acele forte care doresc sa o ingradeasca.

Sunteti in pragul unei evolutii colective, iar presiunile se acumuleaza. Ele sunt simtite de oameni, de cei aflati in relatii, de toate aspectele societatii voastre – si de politica voastra mondiala. Puterile economice care controleaza economia mondiala manipuleaza presa si sistemele de informare de pe planeta voastra, pentru a starni frica. Frica este o metoda antica de manipulare a constiintei umane. In momentul in care un om se teme, actiunile acestuia sunt guvernate de circuitul reptilian din creierul sau. Acest lucru duce la un acces mai redus la centri superiori din creier, la o scadere a ratiunii si la incapacitatea de a sesiza noi optiuni. Puterile economice mondiale au interesul sa va mentina, pe voi si societatea in general, intr-o stare redusa de evolutie. Aici lucrurile devin foarte complexe, iar a incerca sa le simplificam, inseamna sa intram in ape foarte tulburi, ca sa spunem asa. Vom incerca insa sa facem exact acest lucru, intrucat a venit timpul.

Tinand cont de pozitia financiara pe care o detine puterea mondiala, cei care sunt la putere vor sa ramana la putere. Ei inteleg ca era informatiei urmeaza sa scoata centrul de control din mainile lor – si fac tot ce le sta in putinta, ca sa opreasca acest lucru.
Unii dintre cei ce detin controlul economic al planetei voastre nu sunt cine par a fi. Oricat de absurd le-ar putea parea unora, acest Pamant este un punct de intersectare pentru multa inteligenta galactica si intergalactica. Ceea ce se intampla pe Pamantul vostru va determina multe lucruri, multe evenimente viitoare si planuri de actiuni – nu doar in galaxia voastra, ci si in alte galaxii si chiar si in alte universuri.
Daca, la nivel colectiv, treceti peste acest prag, pastrandu-va intacta libertatea umana de a evolua, ca rasa, veti duce la bun sfarsit lucruri marete. Daca sunteti impiedicati sa evoluati, de catre cei aflati la putere si de structurile religioase, sociale si politice ale societatii voastre, rasa voastra va fi intemnitata, intr-un sens foarte real. Nu prin intermediul tribunalelor, ci prin inchiderea canalelor de perceptie. In cele din urma, va veti elibera de sub aceasta tiranie, insa, in aceasta perioada de timp, aveti o sansa de a inclina balanta in favoarea libertatii umane si de a inaugura o era de pace si renastere planetara, cum nu ati mai vazut vreodata.
Si acum, un alt nivel al intrigii: din perspectiva evolutiva, intrebarea fundamentala este daca planeta voastra va deveni un centru al cooperarii si compasiunii – sau va fi un centru al tiraniei si limitarii.
Din perspectiva noastra, unele dintre inteligentele intergalactice – cum am putea formula asta – care interfereaza cu cursul evenimentelor de pe Pamantul vostru, sunt interesate de tiranie. Ele au ceva de castigat din limitarea constiintei umane si a sufletului omenesc. Alte inteligente galactice, la fel ca si noi, cred si mentin viziunea unui destin superior pentru rasa omeneasca. Noi suntem, prin natura si decret, incapabili sa ne amestecam in treburile voastre. Pentru a va ajuta, putem doar sa va oferim perspectiva si energiile noastre.

Este ironic sa folosim o metafora militarista, dar „arma” voastra cea mai grozava, impotriva fortelor tiraniei, e activata prin intermediul energiilor armonice ale inimii voastre – si anume, ale inimii voastre deschise. Tiparele de interferenta ale fricii, manipulate de cei aflati la putere, sunt desemnate sa va mentina la o limita inferioara de evolutie. Sentimentele pozitive – acele lucruri pe care le numiti iubire, apreciere, compasiune – va aduc foarte rapid la un nivel mai inalt de evolutie. Cu cat mai multi oameni aleg aptitudinile emotionale superioare ale naturii umane, cu atat mai putin eficienta va fi interferenta fricii, asupra colectivitatii voastre.
Sugestia noastra practica este urmatoarea: invatati sa traiti in iubire, in apreciere si compasiune unii fata de altii. Oricare ar fi lucrul pe care il aflati din mass-media, traiti-l in viata voastra de zi cu zi, cat mai bine cu putinta si invatati sa va cultivati viata cu aceste emotii, ca facand parte din identitatea pe care ati ales-o. Acest lucru va avea doua efecte – unul in plan personal, iar celalalt, in plan colectiv. Va veti aduce contributia la atmosfera colectiva, ce va contrabalansa tiparele de interferenta ale fricii. Efectul personal este un efect de echilibrare asupra corpului vostru emotional, care va va aduce mai multa sanatate si progrese evolutive importante, indiferent de ce se intampla cu colectivitatea.
Dorim sa fim foarte bine intelesi in aceasta privinta. Calea maestrului spiritual impune alegerea caii superioare, chiar daca colectivitatea se indreapta in jos. Si, indiferent ca recunoasteti sau nu ca sunteti un maestru spiritual, chiar sunteti un maestru spiritual – cel putin din perspectiva noastra. Intrucat voi ati ales sa va intrupati in aceste vremuri de evolutie extraordinara. Sunteti in primele linii. Sunteti cei care au avut curajul sa fie aici. Si ne inclinam in fata voastra. Chestiunea nu e daca va traiti sau nu va traiti viata asa cum va doriti ca ea sa fie. Faptul ca sunteti in viata, intr-un trup localizat in timp si spatiu, in aceste vremuri de presiune enorma de a evolua, va arata calitatea de maestru. Caci doar un maestru ar indrazni sa-si asume o astfel de sarcina.
Si mai intelegeti ca aceia pe care i-ati putea numi tirani sunt si ei maestri. Iar intr-un sens foarte real, ceea ce se intampla pe Pamant in acest moment, este o confruntare intre maestrii vietii (prin viata vrem sa spunem evolutie nelimitata) si maestrii mortii(prin moarte intelegem evolutie limitata). Conflictul dintre cei care traiesc si lupta pentru destinul uman superior si cei care traiesc si lupta pentru limitarea si intemnitarea rasei umane este un factor de evolutie.
Este important sa intelegeti acest lucru, astfel incat sa nu ii demonizati pe cei care incearca sa va limiteze spiritul, pentru ca, daca ii demonizati, atunci ati cazut in mainile lor; ati devenit victima lor. Privit din perspectiva aspectelor dimensionale mai inalte ale constiintei, „raul” aparent este un stimul evolutiv, intrucat in lumea dualitatii in care traiti, atunci cand aveti lumina exista intuneric, umbra.
Pe masura ce fiecare dintre voi se inalta spre o expresie mai deplina a maiestriei sale spirituale, va veti simti capabili sa fiti in armonicele sincere ale iubirii, aprecierii si compasiunii, chiar si fata de acei tirani. Iar atunci voi ati invins. Sa nu o interpretati gresit, caci capacitatea umana de a iubi, de a aprecia este una dintre cele mai puternice forte din acest univers.

V-am spus mai devreme ca acest lucru e foarte complex si, ca sa marim doza, iata un alt element. E ceea ce ati putea numi factor imprevizibil. Acest factor imprevizibil vine sub forma copiilor vostri. Puteti spune ca sunt cateva tipuri de suflete care s-au intrupat si continua sa se intrupeze pe aceasta planeta. Multe dintre ele au ceva diferit. Ele isi pastreaza sensibilitatea din copilarie si la varsta de adult tanar [20-40 de ani. N.tr.]. Unii dintre acesti copii sunt deosebit de evoluati, in timp ce majoritatea celorlalti nu sunt cu mult mai avansati decat restul omenirii.
Multi dintre acesti copii manifesta probleme ciudate – atentie deficitara crescuta, incapacitate de-a invata. Ca de obicei, societatea voastra cauta raspunsurile in locul nepotrivit; si anume, ea cerceteaza cum poate castiga bani din aceasta situatie. Insa problema este de fapt o consecinta a deconectarii de Pamant – un loc de vid energetic, care este un rezultat direct al atitudinilor voastre religioase si sociale, fata de planeta voastra.

Este ca si cum acesti copii nu ar avea cablul de legare la pamant, pentru sistemele lor electrice. Ne referim la acest aspect, in sens metaforic. Prin comportamentul lor, ei exprima marele disconfort cultural si deconectarea de Pamantul in sine. Contrar asteptarilor, va exista un val de interes din partea multora din generatia noua, pentru domeniul ecologiei, deoarece ei vor simti in intelepciunea sufletului lor, ce anume lipseste: o reconectare cu Pamantul. Iar pe masura ce acesti copii se maturizeaza, ei nu vor tolera ca puterea economica mondiala sa le distruga planeta.
Mai exista un alt factor imprevizibil in aceasta afacere, ca sa spunem asa. Si el are de-a face cu Pamantul, insa intr-o armonica diferita. Unii il numesc „intoarcerea Mamei Cosmice”. Dar noi il numim echilibrarea Soarelui si Lunii – Soarele simbolizand energia masculina expansiva, care se manifesta in mod predominant in prezent, in societatea patriarhala de pe Pamant. In sens metaforic, Luna reprezinta conexiunea feminina, receptiva si intuitiva, atat cu Pamantul, cat si cu cosmosul. Se produce o transformare evolutiva, ce va duce la echilibrarea acestor doua aspecte, intr-o noua maniera, iarClubul Good Old Boys* va avea, in final, tot mai putini membri.

[*Good Old Boys Club se refera la discriminarea barbatilor la adresa femeilor. Barbati care refuza sa vorbeasca, sa faca afaceri sau sa lucreze cu femeile. De obicei, acestia sunt barbati in varsta, grasi, de rasa alba, care considera ca femeile ar trebui doar vazute si nu ascultate. Ei mai cred ca locul femeilor este în bucatarie, oferindu-le barbatilor tot ce ei au nevoie. N.tr.]

Acestea sunt doar cateva dintre elementele unei drame evolutive complexe, ce se desfasoara pe planeta voastra. Sunteti actorii si regizorii, insa scenariul are o vechime de multe zeci de mii de ani. Vor domni din nou pe Pamant, viata si libertatea de evolutie? Va veti implini destinul vostru genetic cel mai inalt? Sau veti fi impiedicati de cei care aleg sa profite de pe urma limitarii voastre?
Aceste complexitati ii pot parea coplesitoare individului, dar noi va spunem ca in interiorul vostru se afla forta voastra cea mai extraordinara. Ea este o forta care, la nivel colectiv, poate schimba in favoarea voastra, curentul de evolutie. Dar, indiferent de modul in care omenirea merge mai departe, acest curent  va inalta spre niveluri superioare ale iluminarii. Aceasta putere este puterea de a iubi, de a aprecia si de a ierta. Faceti din ele o parte integranta a vietii voastre cotidiene. Am folosit mai devreme expresia „cultivati-va viata” cu aceste atitudini. Este interesant sa va imaginati faptul de „a cultiva o viata”, insa este exact ceea ce faceti, in fiecare clipa a fiecarei zile; chiar si atunci cand dormiti si sunteti in faza de visare. Va creati si va cultivati viata, în permanenta, prin atitudinile voastre fata de ea si fata de voi insiva.

In Templele Hathor, noi tinem uneori o cutie imaginara. Ne imaginam ca ea contine ceva pretios si de o valoare extraordinara. Spunem ca ea contine viitorul rasei umane si incercam sa ne imaginam care ar putea fi acesta, dar nu il putem ghici – nici macar cei mai intelepti dintre ai nostri nu il stiu. Doar voi puteti sti care este el. Insa nici voi nu puteti sti cu certitudine, pentru ca este viitorul vostru. Iar viitorul vostru nu e predeterminat. El este un ansamblu turbionar de incertitudine si posibilitati inimaginabile, pana in clipa in care faceti o alegere si urmati un plan de actiune. Atunci, fortele cosmosului se aliniaza cu voi, caci trebuie sa se alinieze cu voi, intrucat voi sunteti cu adevarat dumnezei si dumnezeite creatoare. Aflati ca voi va creati acum viitorul – atat la nivel individual, cat si colectiv. Va rugam staruitor sa va preluati rolurile de maestri spirituali si sa faceti alegerea de a va misca ascendent, peste pragul evolutiv. Va rugam staruitor sa faceti aceasta alegere, indiferent de felul in care omenirea alege sa se miste. Pe aceasta planeta sunt indeajuns de multi dintre voi, pentru a inclina balanta. O lume fermecatoare, de noi posibilitati este in asteptarea voastra.

— Hathorii

Perspectivă personală

de Tom Kenyon

Permiteti-mi sa expun in acest mesaj, felul in care inteleg eu situatia. In principiu, sunt unpragmatic. In intreaga mea activitate „non-conformista”, pe care o desfasor, daca ea nu are implicatii practice, nu ma intereseaza. Nu stiu daca viziunea Hathorilor este sau nu, o realitate plauzibila. Sunt zile in care privesc spectacolul uman si ma intreb daca ne vom depasi vreodata sau nu mintile inguste, teritoriale si egoiste de maimuta. Iar apoi, sunt zile in care ma simt incurajat de bunatatea celorlalti, de licărirea din ochii copiilor sau de curajul semenilor mei, in fata necazurilor.
Mentin o viziune a unei lumi eliberate si mai plina de compasiune, dar nu sunt o persoana excesiv de optimista, care considera ca „unitatea" este imediat dupa colt. Prin urmare, ce faci atunci cand simti ca te afli intr-o ceata de lemingi* care se indreapta in masa spre ocean? Ei bine, datorita acestui comportament de leming, voi continua sa traiesc intr-o stare de apreciere, pe cat de mult va putea inima mea mentine aceasta stare. Si mai stiu ca, indiferent de ce se intampla in lumea din jurul meu, ii voi fi astfel mai de folos.
[*leming: mamifer rozator, din regiunile (sub)arctice, asemanator cu hârciogul; un membru al oricarui grup vast care se indreapta inconstient spre o distrugere in masa. N.tr.] 

Gânduri radicale

Am ajuns sa inteleg ca unele ganduri sunt mai puternice sau mai catalitice decat altele. Aceste ganduri radicale strica planurile, ca sa zic asa. Ele le provoaca adesea indignare sau isterie, celor care nu le impartasesc.
Uneori, fundamentele automultumirii noastre pot fi zdruncinate de astfel de ganduri, de astfel de confruntari pentru ratiunea noastra. Cei care se simt amenintati, au tendinta sa considere ca astfel de ganduri sunt oarecum periculoase, prin insasi natura lor. Poate ca exista, adanc cuibarita, o frica primordiala de-a nu fi molipsiti, ca, intr-un fel,gandirea creativa ne va ameninta atasamentul nefondat fata de realitate. Ne amintim de Galileo si Copernic, care au fost excomunicati de Biserica romano-catolica, pentru gandurile lor absurde si eretice – si anume, ca in centrul universului se afla Soarele si nu Pamantul.
Istoria noastra abunda in exemple de alte victime ale societatii colective – unele dintre ele fiind mutilate, torturate si ucise, doar pentru ca au gandit diferit de cei din jurul lor.
De-a lungul anilor, am devenit chiar foarte interesat de gandirea creativa, nu intr-atat pentru ca ea ar putea sau nu ar putea fi ceva real – ci pentru ca ne provoaca sa privim la noi insine si la viata, in maniere noi.
Puteti afla daca ati intalnit un gand radical, daca, dintr-odata, va simtiti agitati, amenintati sau chiar extrem de iritati. Acestea sunt reactii primitive fata de perceptia si credinta amenintata. Ele sunt vechi de cand lumea, iar reactia reflexa a unei constiinte umane amenintate este sa „adopte o pozitie defensiva si sa impuste”.
Eu, unul, am gasit o alta strategie mai utila, atunci cand ma confrunt cu un gand sau cu o idee pe care o simt deosebit de tulburatoare. Nu cred ca e o idee buna sa nu fiu receptiv la eventualele informatii noi. Dar nici sa devin adeptul lor, nu e neaparat o idee buna. Ma retrag, ca sa zic asa si cercetez dovezile pe care le pot gasi. Reflectez asupra lor, ca sa gasesc un raspuns. Si sunt atent la locul in care ma simt nelinistit. Locul in care ma simt neplacut, imi releva mai mult despre mine, decat despre ideea suparatoare.
Eu cred ca, in viitor, ne vom simti tot mai mult asaltati de ganduri radicale (gandire creativa), decat am cunoscut vreodata, ca societate. Lumea veche se naruie, iar semintele noilor realitati, incoltesc. Ne-ar fi mai bine sa ne obisnuim cu acest lucru.

Atenţie, cititori

Am rugamintea sa remarcati ca informatiile de mai jos ar putea fi tulburatoare pentru anumite paradigme obtuze. Daca sunteti deranjati de opiniile care difera de ale voastre, va sugerez sa va opriti aici din lectura.
Eu cred ca trecem printr-un test de inteligenta planetara, iar rezultatul final ar putea foarte bine decide daca suntem sau nu suntem in stare sa continuam sa evoluam.
Un test de inteligenta este capacitatea de a tine cont de posibilitatea de noi informatii, fara a regresa in stari de furie, frica sau intristare.
Considerati orice stire noua ca pe o posibilitate, nu ca pe o certitudine. Amanati sa judecati o noua paradigma, pana in momentul in care ati strans date despre ea.

Programul Hathorilor

Conform Hathorilor, atmosfera emotionala a societatii noastre e manipulata de cei care reprezinta, in prezent, puterea financiara mondiala. Dupa spusele lor, cauzele acestui lucru sunt legate de programe secrete si de o batalie interdimensionala pentru libertatea de-a evolua, a omenirii. Unora dintre noi, ideea ca inteligente straine ar putea sa se joace cu noi, li se pare absurda. Si mie mi s-a parut la fel. Iar tuturor celor care pun sub semnul intrebarii astfel de lucruri, le sugerez cu tarie sa citeasca lucrarile eminentului erudit si cercetator, Zechariah Sitchin. Marturii despre „joc" se afla in trecut, cel putin din perioada sumerienilor. Consemnarile lor detaliate, despre interferenta straina, sunt deosebit de fascinante si revelatorii.
Eu, unul, nu pot spune daca versiunea Hathorilor asupra lucrurilor este exacta sau nu. Eu doar o transmit. Dar pot spune ca pare intr-adevar sa existe un efort conjugat, de a baga spaima in poporul american. Unii ar putea spune ca acest lucru este un rezultat al faptului ca „tipii de treaba" incearca sa ne protejeze. Da, da, corect. Ei sunt aceiasi tipi care au permis, in urma cu multi ani, sa fie raspanditi agenti biologici „usor activi”, in regiunea Golfului San Francisco, ca un „experiment” de a observa cum ar afecta vanturile, dispersarea agentilor bioteroristi. Ei sunt aceiasi tipi care au lasat, in mod intentionat, sa se scurga substante radioactive din centrala de energie nucleara Hanford, de langa Spokane, statul Washington, ca sa vada ce efecte ar putea avea asupra oamenilor, radiatia emisa.
Ei bine, si-au primit raspunsul. In acea zona, exista mai multe cazuri de cancer, decat in oricare alta zona din tara. E adevarat; guvernul SUA a orchestrat acest lucru impotrivapropriilor lor cetateni, fara stirea sau acceptul lor. Si ei sunt aceiasi tipi care au permis sa se faca experimente pe propriul lor personal militar, in numeroase ocazii.

Intrucat suntem la capitolul bioterorism, Statele Unite ar putea chiar avea onoarea dubioasa de a fi prima tara din istoria consemnata a omenirii, care foloseste agenti biologici. Guvernul nostru a oferit, cu buna stiinta, pături infestate cu variola, tribului Cheyenne, atunci cand acesta a fost alungat din tinuturile sale natale, marsaluind spre rezervatii aflate in zone foarte indepartate. A fost o decizie premeditata, pentru a reduce populatia de indieni si amenintarea revoltelor lor ulterioare.
Avand in vedere istoria noastra politica, ma intreb daca chiar avem dreptul sa numim vreo tara, axa raului. Odata, cineva mi-a semnalat ca daca scrii invers cuvantul ‘rau’ [in engleza, evil. N.tr.], el devine cuvantul ‘viu’ [in engleza, live: viu; a trai, s.a. N.tr.]. Poate ca raul este, pur si simplu, ceea ce ne impiedica sa traim. Pentru mine, a trai nu e acelasi lucru cu a supravietui. A trai inseamna a evolua. Si ori ne vom trai valorile spirituale si vom influenta rezultatul final de pe aceasta planeta, ori nu vom face acest lucru.

Revenind la subiectul despre manipulare – una dintre cele mai vechi cai de a ne manipula pe noi, mamiferele, este sa ni se inoculeze frica in inima. In acel moment, ratiunea si diversitatea zboara pe geam. Atunci cand suntem amenintati, strangem randurile, iar partile cele mai primitive din creierul nostru preiau conducerea, facandu-ne sa devenim, tot mai mult, niste automate. Acest lucru inlesneste controlarea mintii – iar prin controlarea mintii, nu ma refer neaparat la indivizii obscuri, care se joaca cu aparatura electronica ascunsa. Nu trebuie sa va ganditi decat la televizorul vostru. Mass-media este realmente detinuta de cateva corporatii. Iar stirile noastre de seara nu sunt altceva decat publicitate abila, care-si umareste propriile interese (spalarea creierului).
Acest material nu era menit sa fie un articol despre politica, insa, la modul serios, devine tot mai dificil sa separam spiritualitatea noastra, de alegerile noastre politice. Iar prin politica, nu ma refer doar la politica nationala sau la cea de stat. Birourile in care muncim si autoturismele folosite in comun, cu care calatorim, sunt si ele institutii politice asemanatoare. Atunci cand vedem ca un lucru este prezentat drept adevar, dar noi stim ca acel lucru e o minciuna, spiritualitatea noastra ne poate impune sa luam atitudine (sau nu, in functie de valorile noastre spirituale).
Consider ca problema dificila pentru multi dintre noi (inclusiv pentru mine) este sa nu iidemonizam pe cei pe care ii socotim a fi tipii rai. Daca ii urâm in mod activ (adica, daca proiectam asupra lor energia mentala/emotionala a urii), au invins ei. Iar in acest scenariu, ei vor invinge, pentru ca noi vom alimenta exact iluzia pe care ei si-au faurit puterea. Si care este aceasta iluzie la care ma refer? Separarea.

Ma gandesc ca lucrul pe care Hathorii incearca sa mi-l arate este ca intregul cosmos este profund interconectat. Intelegerea acestei interconectivitati reprezinta un standard al evolutiei. Si, daca dobandim aceasta intelegere, ca si colectivitate, vom putea sa ne influentam in mod constient destinul, in ciuda manipularii facute de cei care ar dori sa ne tina in robie.
Suntem, cred eu, la inceputul Bataliei Armaghedonului. Totusi, aceasta batalie nu este data atat de mult in realitatea exterioara, cat este data in realitatile noastre interioare. In fiecare clipa a fiecarei zile, chiar si in timp ce visam, noi facem alegeri. Alegem interconectivitatea sau alegem separarea. Sa nu interpretati gresit acest lucru – fiecare persoana de pe aceasta planeta contribuie la rezultatul final al acestei batalii extraordinare. Si facem acest lucru, prin modul in care ne traim viata si prin modul in care ne consideram unii pe altii. Separare sau interconectivitate – e atat de simplu.

Daca continuam, la nivel colectiv, sa alegem separarea, vom ramane blocati in lumea veche si in grozaviile profetice, ale viziunii apocaliptice. Daca suntem capabili sa urcam pe calea evolutiva si sa ne recunoastem interconectivitatea, vom lasa in urma noastra vechea lume (si pe cei care o guverneaza), pasind intr-o noua lume de posibilitati ce ne depasesc imaginatia.
Puterea de a face fata acestei batalii a constiintei exista in interiorul inimii noastre, caci putem simti si cunoaste adevarul interconectivitatii noastre, cu ajutorul inimii deschise. Atunci cand un numar indeajuns de mare dintre noi cunoaste si traieste acest adevar in viata noastra, agentii puterii vor fi nevoiti sa isi faca bagajul si sa se intoarca acasa.
Aceasta e mesajul Hathorilor, asa cum il inteleg eu acum.
Alegerile noastre politice si spirituale sunt chestiuni personale, iar ei nu au nimic de spus, cu privire la aceste alegeri. La urma urmelor, ei sunt neinterventionisti.
Ei chiar spera, totusi, ca tot mai multi dintre noi vom alege sa cream o coerenta mai puternica in viata noastra personala si in cea interpersonala, ca un antidot la frica si furia colectiva uriasa, care sunt in prezent manipulate, intr-un mod atat de abil. Ei cred cu sinceritate ca, daca suficient de multi oameni aleg sa traiasca in octavele de frecventa mai inalta, ale aprecierii si bucuriei, balanta poate fi inclinata. Optimismul lor se bazeaza pe intelegerea pe care o au despre fizica hiperdimensionala si despre armonicele energiei emotionale. Acesta este, pe scurt, programul lor. Pe masura ce tot mai multi oameni aleg o realitate interioara, a aprecierii si bucuriei, indiferent de ce anume se petrece in realitatea exterioara, destinul nostru colectiv va urma o cale ascendenta. Hathorii m-au invatat sa privesc in sus.
Ana Nicolai
Ana Nicolai
Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectarehttp://reconectarea.com/index.html
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner www.TheReconnection.com


"BUCURIA este starea de Unime cu Dumnezeu, starea de a fi centrat. Traieste Bucuria si simte Bucuria. Traieste viata ca pe o capodopera a BUCURIEI." ~ Arhanghelul Metatron

"JOY is that state of Oneness with God, of being in your center. Live Joy and feel Joy. Live life as a masterpiece of JOY. " ~ Archangel Metatron