duminică, 24 august 2014

Luna Noua in Fecioara, 25 august 2014. Igienizarea vietii. Noi Creatii






Luni 25 august la ora 17:13 cele doua Luminarii se intalnesc in acelasi punct pe cer, in Fecioara, formand aspectul de Luna Noua.
Este o energie a inceputului, puternica si complexa, care vorbeste despre regenerare, igienizare a mintii si vietii, reformularea dorintelor si prioritatilor, detalierea proiectelor, purificarea si vindecarea trupului, finaluri eliberatoare.
Aceasta Luna Noua este precum clopotelul care anunta intrarea la clasa, dupa pauza de recreatie. Am fost in vacanta, cel putin cu gandurile o vreme, acum e timpul sa devenim mai clari cu privire la ceea ce vrem sa facem si sa alegem pentru noi, pe termen lung.
Fecioara este caracterizata de simt practic, atentie la detalii, disciplina, puritate si harnicie. Luna noua in acest semn ne invita sa manifestam aceste calitati ale semnului si sa incepem o "dieta" riguroasa de viata.
Luna noua este situata in casa a VIII-a a transformarii si regenerarii, prin urmare e timpul potrivit sa ne purificam mintea si trupul, pentru a inteti glasul sufletului si a intelege mai clar ce experiente vrea acesta sa cheme pentru noi. De asemenea, in aceasta zona a hartii momentului, cele doua Luminarii ne sprijina cu energia lor, sa alegem ce dorim sa facem, pentru bucuria noastra si pentru serviciul pe care-l putem aduce celorlalti. Nu e nicidecum vorba despre a fi in lumina reflectoarelor sau a urmari obtinerea admiratiei si recunoasterii publice, ci despre ceea ce simtim ca este potrivit pentru noi, despre ceea ce este nutritiv cu adevarat pentru sufletul si constiinta noastra.
In acest context, nu e exclus ca unii dintre noi sa renunte la un drum, nu neaparat profesional, in favoarea altuia mai potrivit acestui moment. Un inceput nou poate fi creat pe baza unui final, a unei renuntari, acesta este ciclul natural al lucrurilor, este procesul firesc al creatiei. Daca ceva stagneaza in viata noastra, daca intr-o anumita zona de viata simtim ca lucrurile lancezesc si noi odata cu ele, daca exista un compromis persistent pe care-l tot facem si daca pana acum am preferat sa nu privim realitatea in fata, acum a venit timpul sa o facem. E timpul pentru scanarea lucida a aspectelor vietii noastre care au nevoie de innoire, de schimbare, de ordonare. E timpul sa reformulam prioritatile, sa recunoastem ce e mai important pentru noi, ce ne face ACUM sa ne simtim impliniti.
Iar ce ne face sa ne simtim impliniti este adevarul recunoscut cu curaj si apoi utilizat ca motor al alegerilor pe care le facem. Ce ne place, ce nu ne place? Ce vrem, ce nu vrem? Ce ne da putere, ce ne lipseste de putere? Ce ne bucura? Ce stim? Ce ascundem de noi insine?
E posibil ca aceasta energie a lunii noi, dublata de energia puternica a conjunctiei Marte-Saturn in Scorpion (semnul care corespunde casei in care se afla Soarele si Luna, alaturi de Mercur) sa fie coplesitoare in unele cazuri. Se pot activa frustrari vechi si ne putem trezi blocati in itele propriilor ganduri, frici, furii si analize nesfarsite, invinovatindu-ne pentru unele alegeri trecute si plangandu-ne de mila. De asemenea, ne putem simti confuzi si dezorientati. Asta este o distragere, este inconstienta cu care hranim aceleasi programe mentale care ne-au adus in punctul prezent. Prin urmare, putem alege altceva: sa ramanem prezenti la faptul ca ceva nou poate fi creat acum, mai ales acolo unde credem ca nimic nu se mai poate face si schimba. Iar pentru a crea ceva nou, e necesar sa primim/acceptam tot ce contine momentul prezent si tot ce apare, dar mai ales tot ce stim si vrem sa facem acum. Sa fim flexibili si puternic ancorati in inima noastra, in constiinta, in prezent. Sa ne asezam in flux si sa permitem. Dar mai ales sa actionam, cu pasi mici.
Acum nu sunt recomandate schimbarile numeroase si heirupiste, intrucat acestea pot genera un stres greu de dus, ci cele facute incetul cu incetul, lucid, cu atentie si blandete. Cele care, de fapt, se produc de la sine, cand recunoastem adevarul si alegem in consecinta, chiar si numai in sinea noastra.
Este un moment excelent pentru a incepe un program de purificare, detoxifiere si transformare, atat fizic cat si la nivel de convingeri si atitudine. E vorba de o transformare a constiintei, in cele din urma. E necesar un program prin care sa eliberam tot ceea ce este toxic pentru corp si minte, pentru viata in intregime: puncte de vedere, definitii, convingeri, judecati, alegeri, obiceiuri. Daca suntem atenti la ceea ce apare si mai ales la noi insine, vom sti exact ce, unde, cum, cu ajutorul cui sa derulam acest "proiect". Vom sti exact ce avem nevoie acum. Vom crea mijloacele si resursele necesare pentru asta.
E important sa intelegem ca, pentru a transforma o disfunctie relationala, profesionala sau fizica, pentru a aduce mai multa usurinta in toate ariile vietii, e necesar sa incepem cu detoxifierea mintii noastre. Sa facem un fel de devirusare a "softului" mental, locul in care sunt toate setarile si sunt plasate comenzile pentru crearea realitatii noastre. Iar cu cat curatam mai mult, cu atat mai multa constiinta deschidem si cu atat mai usor ne este sa cream din spatiul infinit care suntem in esenta.
Un alt aspect important al acestor zile si a perioadei care urmeaza este asumarea responsabilitatii, in totalitate, pentru ceea ce am creat. Fara invinovatire, ci cu putere, cu constienta asupra privilegiului pe care-l avem cu totii, acela de a ne crea permanent realitatea.
Detaliile fac diferenta. Acum nu ne ajuta atat de mult imaginea de ansamblu, iar punerea la un loc a tuturor emotiilor prin generalizare reprezinta un deserviciu major pe care ni-l putem face. Daca judecam un om dupa un gest sau o alegere pe care o face, daca anulam toate binecuvantarile unei experiente doar pentru ca acum suntem nemultumiti de un anume rezultat, daca ne tratam pe noi insine ca si cand "nu suntem in stare de nimic" doar pentru ca acum gandim ca am gresit cumva, nu facem decat sa ne taiem singuri craca de sub picioare si sa ne legam lanturi de maini si de picioare, generand mai multa frustrare si mai multa neputinta.
Asadar, compasiunea, iertarea, delimitarea momentelor si experientelor, atentia acordata detaliilor unei imagini, fac cu adevarat diferenta.
E important sa ne permitem sa gresim. De cate ori am "gresit", am invatat. Nu inveti din greselile altora, asa cum cred si spera unii, ci cresti cu adevarat cand tu gresesti. Si, oricum, ce este greseala? Si care sunt reperele in functie de care stabilim ca ceva este gresit? Nu este asta tot o judecata? Nu cumva suntem aici sa experimentam experienta si sa cream?
Simtim nevoia de eficienta, coerenta si bun simt. Ne apucam de treaba serios. Muncim la dorintele noastre, lucram pentru ceea ce vrem sa producem ca rezultat in viata noastra. Ne suflecam manecile, stim ca nu mai putem taragana lucrurile, daca vrem sa culegem roade. Cumva, daca pana acum ne-am permis sa ignoram o serie de dorinte, acum nu mai putem s-o facem. Vrem sa fim eficienti, sa vedem roadele muncii noastre, indiferent ca ne referim la munca de transformare interioara sau la munca propriu-zisa in plan fizic.
Iar pentru a schimba rezultatele si a le imbunatati, din nou amintesc ca e nevoie de o transformare la nivel de constiinta si de niste alegeri coerente cu aceasta. O aliniere intre cine suntem, ce vrem, ce alegem, ce cream cu ce alegem. O asumare a tot ce presupune alegerile noastre, ca implicare, actiune, responsabilitate, dedicare, resurse.
Luna Noua cu Inspiratie, Usurinta si noi Creatii, tuturor!
Cu drag, Nicoleta Svârlefus
Imagine: www.astro-live.gr

Articol preluat de pe blogul http://www.astrocafe.ro/

Sfaturile lui Valeriu Popa despre dragoste, casnicie, atasament si dependente


Valeriu Popa ne indeamna sa iubim. ARMONIOS. Caci dragostea vindeca. Ura imbolnaveste. Dragostea este o forta fantastica, cu o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala.

Pe internet si prin intermediul mailului circula o lista cu sfaturi consemnate ca apartinand lui Valeriu Popa, un mare vindecator al trupului si al sufletului. Sunt extrem de interesante toate si ne pot fi de ajutor, insa ne-am oprit asupra catorva dintre ele:

Dragostea vindeca, ura imbolnaveste

Valeriu Popa ne indeamna sa iubim. ARMONIOS. Caci dragostea vindeca. Ura imbolnaveste. Dragostea este o forta fantastica, cu o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala. Ura poate avea si ea un impact la fel de puternic ca si dragostea, insa efectele ei sunt devastatoare pentru trupul si sufletul unei persoane.
“Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plangeti, agresiunea aparuta se distruge. Placerea de a barfi, minti si rani alti oameni provoaca efecte karmica devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare”.

Sentimentele negative ne fac mult rau. Nu doar spiritual si psihic, dar si fizic. Frica spre exemplu, este de parere Valeriu Popa, cauzeaza o varsare excesiva de adrenalina din sange, miscorand diametrul vaselor de sange si lasand astfel loc pentru aparitia unor boli precum boli coronariene, frigiditate sexuala, hepatita, nevroze, impotenta, chiar sterilitate.
Nu raspunde jignirilor prin jigniri, pedepsind prin metoda prin care esti pedepsit. Incearca sa ierti in schimb. Nu cu gandul, ci cu sufletul, caci supararile pe care nu le putem ierta ajung in timp sa ne imbolnaveasca. Oricat de greu ar parea, roaga-te pentru cel care te-a suparat. Te vei vindeca in primul rand pe tine.
Valeriu Popa ne sfatuieste sa nu ne dezvaluim problemele sau sa vorbim prea mult timp despre ele caci astfel le prelungim durata. Iar daca vorbim despre ele, sa o facem firesc, ca o alinare spirituala, fara a cauta mila sau compatimiri.
“Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimentul acasa. Iesiti in strada – cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si ati saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati si anulati agresivitatea.”

Totodata, Valeriu Popa ne indeamna sa incercam sa nu te atasam de nimic la modul absolut si sa incercam pe cat posibil sa evitam dependentele, de orice fel ar fi acestea. Dependentele pot naste agresivitate, neimplinire, manie, suferinta si conduc in timp la autodistrugere. Alcoolismul sau dependenta de tutun isi au adevarata cauza in lipsa de iubire sau in insuficienta ei. Pentru a scapa de astfel de dependente trebuie sa lasam dragostea fata de oameni sa se manifeste, trebuie sa ajungem la un echilibru cu noi insine si sa facem pace cu lumea din jurul noastra, fara a mai purta suparare si ranchiuna celor care ne-au gresit.
Esti bine sa iti urmezi dorintele, insa nu te face sclavul lor. Evita atasamentul sufletesc total fata de lucruri materiale caci un suflet atasat de hrana, placeri sexuale, bani va experimenta si lacomia, ura, frustrarea. Pana cand va invata sa se detaseze de ele... In plus, atasamentul fata de dorinte are capacitatea distructiva de a face sa se destrame chiar si cele mai trainice familii si relatii interumane.

Sfaturile lui Valeriu Popa despre dragoste, casnicie si armonie in familie


In dragoste trebuie sa existe intotdeauna o detasare de omul iubit...

Detasarea nu trebuie sa existe doar fata de lucrurile materiale, ci si fata de persoane, chiar fata de persoana cea mai iubita. Iata care sunt ideile esentiale pe care Valeriu Popa le-a subliniat in legatura cu dragostea si relatiile de cuplu/ casnicii. Pentru a le pastra esenta, le-am reprodus ca atare in textul de mai jos:
“In dragoste, trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de calitatile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si trupul. Cand casatoria este bazata numai pe atractie sexuala, ea nu poate fi indelungata. Cand dorintele slabesc, intervine inselarea, iar casnicia se destrama.

Familiile intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza. Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.
Violenta in familie vine din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana stapan pe situatie. Cand controlezi o alta fiinta, ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel, devii un vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei, ne deconectam de la sursa si intram in suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare.

Lipsa de comunicare duce la ura, la dezastru. O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, nu merita sa ramana impreuna. Femeile din viata unui barbat sunt doar inceputul experientei sale cu ele. Daca il parasesc, situatia trebuie acceptata ca atare si mers mai departe, catre o noua experienta. Cu cat ne concentram mai mult asupra vietii noastre, cu atat imbatranim si ne despartim mai repede de viata.
Gelozia, de regula, provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatisme, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa.
Atunci cand sotia este geloasa, isi critica in permanenta sotul si e nemultumita de acesta, atunci ea amplifica brusc in propria persoana si in copiii sai posibilitatea aparitiei unor afectiuni. Gelozia si supararea unei femei genereaza tocmai acele afectiuni care ii scurteaza viata, apropiind batranetea. Uneori, la femeie, gelozia, supararile si pretentiile pot fi atat de profunde incat sotul poate muri sau se poate imbolnavi grav. Barbatii gelosi si femeile geloase nici nu banuiesc ca mutileaza in primul rand sufletele copiilor lor si ca omoara copiii care inca nu au aparut pe lume. Ca sa se nasca un copil armonios, barbatul si femeia trebuie sa se iubeasca unul pe celalalt.

Femeia geloasa si suparacioasa isi ataca in plan subtil sotul. In aceasta situatie, sotul fie va fi bolnav in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta. Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive, puteti avea probleme cu animalele – alergii si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.”

Sursa: www.garbo.ro

Algele marine au puternice beneficii antiimbatranire!

Algele marine atrag tot mai mult atentia cercetatorilor si medicilor pentru proprietatile lor unice in natura, dar si pentru puternicele beneficii antiimbatranire pe care le aduc.

Algele marine sunt astazi folosite atat de catre nutritionisti, cat si de cercetatorii din indistria cosmeticelor. Imachetarile cu alge sunt la mare cautare in multe saloane de infrumusetare, iar extractele din alge sunt folosite tot mai mult in prepararea tratamentelor antiaging.


Algele marine – continut nutritional

Foto: Alge, iarba de mare via Shutterstock
Algele marine sunt bogate in nutrienti unici in natura, dar mai ales in minera, precum sodiu, potasiu, seleniu, cupru, fier, magneziu.

Algele marine reprezinta o importanta sursa de foscor, calciu si vitamina D vegetala, jucand totodata rol antiinflamator si antimicrobian.
Algele marine sunt bogate si in antioxidanti, fitonutrienti si fibre, avand un contiut ridicat in omega-3 si vitamine precum: vitamina A, vitamina E, vitamina PP, acid folic etc. Algele mai contin aminoacizi, glucide, materii grase, clorofila, mucilagii si principii antibiotice


Beneficiile algelor marine pentru sanatate si frumusete


Algele marine detoxifica pielea

In frumusete, algele marine sunt folosite intens pentru efecteloe lor antiimbatranire. Cremele, mastile si alte tratamente cu alge asigura detoxifierea pielii, reducerea acneei si disparitia celulitei. Algele hranesc intens tenul si pielea, reducand ridurile si semnele de imbatranire.


Algele protejeaza ochii

Fucoxantinul prezent in continutul algelor marine este un puternic protector ocular, fiind utilizat chiar si in tratamentele recomandate in cataracta si alte afectiuni ale ochilor.

Alte beneficii ale consumului de alge

  • Echilibreaza functiile metabolice, ajutand in restabilirea greutatii
  • Algele marine functioneaza ca adevarati protectori ai functiilor hepatice, reducand toxicitatea hepatica si ajutand in regenerarea celulelor ficatului - va recomandam sa cititi si beneficiile spirulinei;


alge marine beneficii
  • Algele marine faciliteaza eliminarea toxinelor din organism, ajutand in diminuarea stresului organic
  • algele scad riscul aparitiei infectiilor;
  • mentin dintii sanatosi;
  • accelereaza arderile grasimilor;
  • stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special activitatea tiroidei, hipofizei si pancreasului endocrin;
  • scad stresul oxidativ si protejeaza vasele si inima;
  • reduc riscul de infarct, ateroscleroza si accident vascular cerebral;
  • scad colesterolul rau;
  • algele prezinta efecte antireumatismale si antigutoase;
  • algele reduc oboseala si refac depozitele energetice ale organismului.

Sursa: healthy.kudika.ro

MIERE + SCORTISOARA - o combinatie extraordinara ce trateaza 15 afectiuni

Atat mierea, cat si scortisoara beneficiaza de anumite proprietati vindecatoare remarcabile si se bucura in medicina populara de o imensa popularitate. Iata cateva dintre beneficiile remediului pe baza de miere si scortisoara si afectiunile in care acesta are un efect pozitiv:

Combinatia de miere cu scortisoara cunoaste o indelungata istorie si intrebuintare ca remediu traditional chinezesc, dar si ayurvedic. Atat mierea, cat si scortisoara beneficiaza de anumite proprietati vindecatoare remarcabile si se bucura in medicina populara de o imensa popularitate. Chiar daca uneori rezultatele nu au fost certificate stiintific, mierea si scortisoara sunt folosite de secole in tratarea mai multor afectiuni. Iata cateva dintre beneficiile remediului pe baza de miere si scortisoara si afectiunile in care acesta are un efect pozitiv:

Mierea cu scortisoara: 15 afectiuni pe care le trateaza

miere cu scortisoara
Foto: Miere cu scortisoara, Shutterstock
Tratarea si prevenirea racelilor: Intr-un pahar cu apa calduta adauga putina miere si pudra de scortisoara. Este un remediu eficient in sezonul rece in tratarea racelilor. Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la curatarea sinusurilor.
Caderea parului: Aplica pe scalp si par un remediu naturist obtinut din ulei de masline, 2 lingurite de miere, 2 lingurite de scortisoara si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora, spala parul bine.
Scaderea colesterolului: Adauga in ceaiul pe care il bei de obicei 2 linguri de miere si 3 lingurite de scortisoara. Scortisoara si mierea, combinate, pot reduce colesterolul rau din sange, chiar cu pana la 10%.

Protejeaza inima impotriva bolilor cardiovasculare: Mierea si scortisoara au proprietatea de a reduce colesterolul din sange si prin urmare protejeaza si sanatatea inimii.
Intarirea sistemului imunitar: Separat, dar si impreuna, atat mierea, cat si scortisoara sunt fantastice pentru intarirea sistemului imunitar. Implicit, sunt eficiente in eliminarea senzatiei de oboseala, dar si in cresterea rezistentei impotriva racelilor si a contractarii de virusi. Consuma frecvent ceai cu miere si scortisoara pentru a-ti intari sistemul imunitar si a-ti proteja organismul de infectii virale si bacteriene.
Crema antibacteriana: Sunt multe studii care ne confirma proprietatile antibacteriene ale mierii, dar si capacitatea acesteia de a lupta impotriva infectiilor interne si extreme. La randul sau, scortisoara beneficiaza si ea de proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Puteti forma o pasta din aceste ingrediente pe care o puteti utiliza prin aplicare pe piele pentru tratarea infectiilor externe.
Tratarea gingivitei: O miere cu proprietati speciale este mierea de Manuka, despre care cercetatorii din Noua Zeelanda afirma ca este benefica in cazul infectiilor sau al sangerarilor gingivale, dar si impotriva placii dentare si a mancarimilor de gingii. Daca ai miere de manuka acasa, amestec-o cu putina scortisoara si aplica aceasta pasta pe gingii.

Pastrarea agerimii mintii: In combinatie cu scortisoara, mierea ajuta la imbunatatirea memoriei si la pastrarea agerimii mentale.
Remediu pentru intepaturile de insecte: Intr-un recipient, adauga o parte miere, 2 parti de apa caldura si o lingurita de pudra de scortisoara. Amesteca bine ingredientele pana cand vei obtine o pasta omogena. Maseaza usor zona in care sunt intepaturile de tantari/ insecte si senzatia de mancarime si durere se va calma in cateva minute.
Remediu pentru cosuri sau infectii minore ale pielii: Cosurile sau anumite infectii minore ale pielii pot fi tratate cu aceeasi pasta obtinuta din miere si scortisoara. Aceasta pasta naturista se poate lauda cu proprietati antiinflamatorii, antiseptice si antioxidante. Prin urmare, prin efectul sau de reducere a impactului cauzat de radicalii liberi, poate intarzia aparitia petelor cauzate de imbatranire sau chiar a ridurilor.
Energizare: Mierea contine multe minerale si vitamine, in timp ce scortisoara se poate lauda ca are in compozitia sa calciu, fier, vitamina C, vitamina K, mangan si fibre. Combinate, din cele doua poti obtine un remediu excelent pentru reenergizarea si tonifierea organismului.

Tratarea respiratiei urat mirositoare: Intr-un pahar, amesteca o cantitate egala de miere si scortisoara si adauga peste ele putina apa calduta. Amesteca-le bine si cu aceasta solutie fa gargara dimineata. Respiratia ta se va mentine proaspata pe tot parcursul zilei.
Imbunatatirea digestiei: Mierea si scortisoara pot contribui la imbunatatirea functionalitatii si sanatatii sistemului digestiv.
Tratarea artritei si diminuarea durerilor articulare: Remediul cu miere si scortisoara are efecte pozitive asupra persoanelor care se confrunta cu artrita, usurand durerile articulare. In acest caz, se consuma de doua ori pe zi, dimineata si seara, o ceasca de apa fierbinte in care ati adaugat ulterior 2 linguri de miere si o lingurita de pudra de scortisoara. Totodata, in cazul durerilor articulare se aplica pe zonele dureroase o pasta formata din aceste doua ingrediente.

Tratarea infectiilor urinare: Intr-un pahar de apa calduta, adauga scortisoara cu miere si consuma ca atare. Ajuta la distrugerea bacteriilor din sistemul urinar.
Scortisoara este de evitat de catre cei care se confrunta cu probleme hormonale intrucat aceasta poate actiona si asupra nivelului de estrogen. De asemenea, cereti si sfatul medicului inainte de a folosi in mod constant scortisoara in alimentatie deoarece aceasta poate interactiona cu anumite medicamente. Evitati totodata sa consumati miere daca suferiti de anumite alergii digestive sau respiratorii.

Sursa: www.garbo.ro

Cele 4 BIO-bauturi: ELIXIRE ale vietii cu proprietati miraculoase

BIObauturi naturale cu proprietati vindecatoare extraordinare, indicate atat in dieta de zi cu zi, cat si in tratarea sau preventia unor afectiuni.

Aceste bauturi combina fructe si legume energizante cu fructe oleaginoase, pudre active de plante si lapte ori produse pe baza de miere.

BIO-bautura cu pudra de roscove pentru digestie

Este o bautura recomandata zilnic pentru persoanele care au probleme cu digestia ori sufera de balonare sau constipatie. Aceasta bautura calmeaza mucoasele digestive, reface tranzitul intestinal si reda buna functionare sistemului digestiv.
bio bauturi smoothie cu pudre alimentare
Ingrediente:
  • o lingura rasa de pudra de roscove;
  • sucul de la o jumatate de portocala;
  • 10 picaturi de zeama de lamaie;
  • un morcov
  • o lingurita de miere dizolvata intr-o ceasca de apa fierbinte (apa necesara pentru a dilua bautura)
Se amesetca foarte bine ingredientele si se consuma bautura la temperatura camerei. O cana mare pe zi este suficienta.
Puteti bea aceasta bautura si inainte de mesele copioase.

BIO-bautura pentru micul dejun

Daca doriti un mic dejun usor si sanatos, va recomandam o masa ichida, usor de digerat, cu vitamine si nutrienti necesari pentru un bun start al zilei.

Ingredientele BIO-bauturii “mic dejun”

  • o ceasca de iaurt;
  • o lingurita cu varf de tarate bio;
  • o lingurita rasa de pudra de canepa;
  • sucul de la 2 portocale;
  • o lingurita rasa de propolis pudra;
  • o lingurita de miere;
Se amesteca ingredientele intr-o cana mare (sau shaker), pana ce continutul devine omogen. Se consuma la temperatura camerei dimineata, tinand loc de mic dejun.
bautura cu iaurt si miere
Aceasta bautura este indicata tuturor, cu exceptia celor care sufera de insuficienta renala (acestia trebuie sa dozeze aportul de proteine si sa ajusteze cantitatea de pudra de canepa), dar si a celor care sufera de diabet (pot scoate, daca depasesc ratia zilnica, lingurita de miere din reteta).
Acesta bautura este energizanta, alunga oboseala, creste stare de bine si reface functiile digestive, fiind indicata si in curele de slabire.

BIO-bautura detoxifianta cu pudra de macese

Pudra de macese o puteti achizitiona de AICI sau o puteti obtine acasa din macese uscate, macinate la rasnita.
Aceasta bautura contine ingrediente bogate in cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul – si aveti nevoie de un blender pentru a o obtine.
Ingredientele BIO-bauturii:
  • un ardei capia rosu;
  • o mana de afine proaspete sau porumbe;
  • o lingurita cu varf de boabe de catina;
  • o lingurita cu varf de germeni (de orice fel);
  • o legatura de patrunjel;
  • un morcov;
  • o lingurita de pudra de macese (folosim pudra pentru ca este un concentrat);
  • un mar.
Se amesteca ingredientele la blender si se consuma imediat dupa preparare. Acest suc poate fi considerat o gustare in zi.

Aceasta bautura este recomandata in sezonul afinelor si porumbelor (acestea din urma sunt culese toamna) sau a coacazelor. Este recomandat ca in sezonul lor sa consumati aceasta bautura la fiecare doua zile, pentru o puternice detoxifiere a organismului, eliminand astfel toxinele din organism si scazand riscul pentru multe boli. Aceasta bautura este recomandata si fumatorilor sau persoanelor care sufera de anemie.

BIO-bautura cu pudra de IN auriu

Inul auriu preznta puternice proprietati detoxifiante, dar totodata ajuta la reglarea tranzitului intestinal si a digestiei. Este recomandat sa consumati aceasta bautura de doua ori pe saptamana, iar semintele de in le puteti folosi zilnic in salate, conferind acestora un gust deosebit.
Ingredientele bauturii:
  • un varf de lingurita de pudra de in;
  • o ceasca cu lapte;
  • miezul zdrobit de la 2-3 nuci (3 nuci sunt suficiente, nu folositi mai mult) sau alte seminte, la alegere (dar nu mai mult de o lingurita rasa);
  • zeama de la o portocala;
  • un morcov;
  • un kiwi curatat de coaja.
Se pun ingredientele la blender, apoi sucul se consuma proaspat, umediat dupa preparare.
Acest suc prezinta un continut bogat in vitamine din complexul B, fiind indicat tuturor celor suprasolicitati, care se confrunta cu oboseala, dar si celor care au probleme hepatice sau de memorie.

Sursa: http://healthy.kudika.ro/

Horoscop septembrie - dragostea și sănătatea începutului de toamnă





https://www.youtube.com/watch?v=9sOeB7B6ZIo

Eruptive M5.9 Solar Flare - August 24, 2014

O eruptie solara de clasa M5.9 a avut loc in azi. In urma ei a fost vazut un nor mare de plasma, care a parasit suprafata Soarelui. Este posibil ca masa de ejectie (CME) sa aiba o componenta legata de Pamant. In aceasta situatie, sunt de asteptat furtuni geomagnetice in jurul datei de 27 august 2014.





https://www.youtube.com/watch?v=iKA9ZOnFlcM

Nuca de COCOS - unul din cele mai mari daruri ale NATURII s

Descopera cum poti utiliza nuca de cocos si care sunt beneficiile acesteia in sanatate si cosmetica.

Nuca de cocos este un fruct cu proprietati speciale, un fruct aparte cu reale efecte de purificare.
Nuca de cocos contine apa sterila, intr-o matrice unica in natura. Astazi nu mai este un mister ca apa, acest lichid ce parea atat de simplu ca proprietati, se poate gasi in mai multe retele si are mai multe forme de cristalizare. Apa este vie si cea mai buna sursa pentru acest lichid vital este natura.
Apa este absorbita de arbore din pamant, apoi aceasta urca prin capilarele vii ale plantei, ajungand sa fie atat de filtrata cu fiecare etaj din trunciul copacului, incat ajunge sterila in fruct. Apa de cocos este considerata una dintre cele mai benefice bauturi din natura, avand aceeasi densitate ca si plasma umana si este deosebit de bogata in electroliti. Apa de cocos are astfel o mare putere de hidratare, iar uleiul de cocos din pulpa fructului fac ca nuca de cocos sa devina un aliment complet.
apa de cocos Beneficii


Cum poti utiliza nuca de cocos

Nuca de cocos in cosmetica

Poti folosi apa de cocos pentru a prepara mastile instant pentru ten, acele masti homemade pe care le folosesti imediat dupa preparare. Este bine sa te bucuri de o astfel de masca imediat ce tai o nuca de cocos.
O reteta ideala pentru orice tip de ten:
  • apa de cocos (de la un fruct) sau ulei/unt de cocos (o jumatate de lingurita)
  • o lingurita de miere;
  • vitamina A uleioasa 5 picaturi.



Se aplica amestecul pe tenul bine curatat, urmand 4 pasi:
  • se curata bine tenul cu apa si lotiune;
  • se aplica apoi pe fata un prosop fierbinte si se lasa sa actioneze 10 minute sau se face sauna faciala 10 minute.
  • se aplica apoi masca proaspat preparata si se lasa sa actioneze 30 de minute;
  • se clateste tenul cu apa din abundenta si nu se mai foloseste niciun produs destinat tenului pana a doua zi.
ulei de cocos beneficii
Uleiul de cocos este benefic si pentru refacerea parului degradat, imbatranit sau obosit.
Untul de cocos poate fi folosit si pentru mentinerea tineretii si elasticitatii pielii.
Untul de cocos este si un excelent demachiant – se lasa 30 de minute sa actioneze, apoi se sterge bland fata. La nivelul tenului, untul de cocos trateaza ridurile si tenul obosit, inlatura petele pigmentare la fumatori sau la cei care s-au expus exagerat la soare, trateaza cearcanele si zonele pigmentate din jurul ochilor si amelioreaza acneea si cuperoza.


Nuca de cocos – beneficii pentru sanatate

Nuca de cocos, consumata proaspata sau sub forma de fulgi, este bogata in grasimi, fibre, electroliti si vitamine, prezentand o matrice alimentara unica in natura.
Din pulpa de cocos se obtine si uleiul de cocos, un ulei cu proprietati miraculoase asupra inimii, vaselor, creierului si ficatului.
In clipul de mai jos va propunem o reteta de casa pentru a obtine uleiul de cocos - varianta prin fermentare.
Nuca de cocos, deci si uleiul de cocos, sunt excelent pentru cei care sufera de afectiuni digestive.
De asemenea, cocosul intareste imunitatea, imbunatateste memoria si previne unele boli mintale, precum Alzheimer.
ATENTIE: este foarte important sa nu preparati termic nuca de cocos sau uleiul.
Puteti adauga uleiul de cocos la sfarsit intr-un preparat sau pur si simplu in salate, maioneze si alte sosuri.
Sfat: daca o tai frumos (poti folosi o panza metalica), din coaja de nuca de cocos poti realiza suporturi decorative pentru lumanari parfumate, aceste suporturi plutesc pe apa.
Daca te consideri cu talent si indemanare, poti obtine adevarate opere de arta din coaja de nuca de cocos. Slefuiesti nuca de cocos si te apuci de treaba, poate obtii un obiect decorativ atat de frumos ca cele din imaginea de mai jos.
nuca-de-cocos-sculptata.jpg


Sursa:  healthy.kudika.ro

Astrologie: planete functionale malefice si benefice

Planetele functionale se impart in doua categorii: benefice si malefice. Fiecare planeta se afla in cate o casa a zodiei influentand-o semnificativ. Afla mai multe despre aceste planete benefice si malefice si cum influenteaza ele viata zodiilor.

Pentru ca astrologia este mereu surprinzatoare si mereu aflam cate ceva nou, cred ca este momentul sa aflam care sunt planetele benefice pentru fiecare zodie in parte si care sunt cele malefice si ce influente au acestea pentru fiecare semn zodiacal.
Planetele functionale malefice sunt cele care se afla in casele 6, 8 si 12 ale zodiilor, iar planetele functioanle benefice sunt cele care nu se afla in aceste case.
In astrologia vedica Luna si Jupiter sunt intotdeauna considerate planete functionale benefice, iar Rahu si Ketu sunt intotdeauna planete functionale malefice.
foto: planete, Shutterstock
Rahu si Ketu sunt noduri lunare in astrologia vedica si sunt considerate "planete umbra". Punctual Rahu reprezinta locul in care luna intalneste eliptica in mometul deplasarii sale de la Sud catre Nord. Punctul Ketu este locul in care luna intalneste eliptica in momentul in care se deplaseaza de la Nord catre Sud.


Planetele functionale benefice:


Berbec : Marte, Soare, Jupiter, Luna
Pentru berbeci Marte este planeta guvernatoare, Soarele este planeta distractiei, Luna vegheaza asupra familei, iar Jupiter organizeaza calatoriile berbecilor.

Taur: Venus, Saturn, Mercur
Planeta guvernatoare a taurilor este Venus, Mercur dicteaza lucrurile in zona finanaciara, iar Saturn are grija de calatoriile taurilor.

Gemeni: Mercur, Saturn, Venus
Mercur este planeta guvernatoare a gemenilor, Saturn are grija de cariera lor, iar Venus se ocupa de partea distractiva.

Rac: Marte si Luna
Planeta guvernatoare a racilor este Luna, iar Marte influenteaza puternic zona profesionala.

Leu: Soarte, Marte, Jupiter
Soarele este planeta guvernatoare a leilor, Jupiter vegheaza asupra familiei, iar Marte are grija de sanatate.

Fecioara: Venus si Mercur
Mercur este planeta guvernatoare a fecioarelor, iar Venus se ocupa de partea financiara.

Balanta: Saturn si Venus
Venus este planeta guvernatoare a balantelor, iar Saturn este planeta casei si a familiei.

Scorpion: Soare, Jupiter, Luna, Marte
Soarele are grija de cariera profesionala, Jupiter influenteaza castigurile financiare, Marte vizeaza sanatatea, iar Luna este a familiei.

Sagetator: Marte, Mercur, Soare, Jupiter
Jupiter este planeta guvernatoare a sagetatorilor, Marte influenteaza sectorul dragostei, Soarele se ocupa de partea spirituala, iar Mercur de cariera profesionala a nativilor.

Capricorn: Mercur, Venus, Saturn
Saturn este planeta guvernatoare a capricornilor, Venus are grija de cariera lor, iar Mercur se ocupa de sanatate.

Varsator: Venus, Saturn
Venus este planeta dragostei, iar Saturn cea a sanatatii in ceea ce priveste varsatorii.

Pesti: Marte, Luna, Jupiter
Marte are grija de finantele pestilor, Jupiter de cariera profesionala, iar Marte de casa sanatatii.


Planetele functionale malefice:


Berbec: Rahu, Ketu, Mercur
Mercur este planeta sanatatii si a muncii in ceea ce ii priveste pe nativii zodiei berbec.

Taur: Rahu, Ketu, Venus, Marte, Jupiter
Chiar daca este planeta guvernatoare, Venus poate sa devina si una dintre planetele functionale malefice ale taurilor. Marte este planeta spiritualiatii, iar Jupiter influenteaza religia.

Gemeni: Rahu, Ketu

Rac: Rahu, Ketu, Saturn, Jupiter
Saturn influenteaza zona dragostei in timp ce Jupiter are grija de sanatate si de starea de spirit.

Leu: Rahu, Ketu, Luna
Luna este planeta care influenteaza viata profesionala a leilor.

Fecioara: Rahu, Ketu, Marte, Saturn, Soare
Saturn este planeta care influenteaza timpul liber al fecioarelor, Marte are grija de sanatate, iar Soarele se ocupa de cariera lor.

Balanta: Rahu, Ketu, Mercur
Mercur vizeaza partea spirituala a balantelor si o influenteaza intr-o masura destul de mare.

Scorpion: Rahu, Ketu, Venus
Venus este planeta dragostei.

Sagetator: Rahu, Ketu, Luna
Luna patroneaza sectorul sanatatii.

Capricorn: Rahu, Ketu, Soare, Jupiter
Jupiter este planeta spiritualitatii in ceea ce ii priveste pe capricorni, iar soarele cea a distractiei.

Varsator: Rahu, Ketu, Mercur, Luna
Luna se ocupa de casa spiritualitatii, iar Mercur de cea a castigurilor financiare.

Pesti: Rahu, Ketu, Soare, Saturn, Venus
Soarele vizeaza munca pestilor, Soarele se ocupa de distractiile lor, iar Saturn are grija de casa spiritualitatii.

Sursa: horoscop.kudika.ro