vineri, 16 noiembrie 2012

Tolec: 21 decembrie 2012, iată ce se va petrece...


de Ionuţ Mihai (AIM)


15 noiembrie 2012



Tolec de la Consiliul Andromeda a fost invitatul unei emisiuni radiofonice de peste 2 ore în care a dezvăluit câteva detalii despre cum va fi Pământul după translaţia în dimensiunea 4D, şi alte detalii despre evenimentele din 21 decembrie 2012 (care vor avea loc peste doar câteva săptămâni). 


Interesant de observat este că în emisiune era programată o discuţie cu Alex Collier (un alt reprezentant al andromedanilor) care însă a anunţat că nu mai participă... cu numai câteva zile înainte. Realizatorul emisiunii l-a contactat apoi pe Tolec care a acceptat invitaţia.


În această emisiune, care a durat aproape 2 ore şi jumătate, Tolec dezvăluie detalii uimitoare despre procesul de transformare al planetei Pământ care este UNIC, şi care începe în 21 decembrie 2012, continuând până în ianuarie 2014.


Până la acest interviu care a avut loc pe 11 noiembrie 2012, să vedem ce alte noutăţi avem de la Tolec...


În legătură cu evenimentul cosmic, aşteptat şi anunţat de Tolec, eveniment care urma să joace un rol esenţial în distrugerea ultimei baze reptiliene submarine de pe Pământ, aflăm pe 27 octombrie ca acest asteroid numit "Ouskaar Nata" sau Raza de Argint, care ar fi trebuit să declanşeze anumite mişcări tectonice specifice urmate de erupţia unui nou vulcan în largul coastelor pacifice ale statului american Oregon, ce ar fi umplut cu lavă întreaga bază submarină reptiliană deja golită, acest asteroid a fost ciocnit de o bucată de stâncă ce zbura prin spaţiul cosmic. Ca rezultat, traiectoria asteroidului a fost serios modificată, astfel încât el nu va mai trece printre Pământ şi Lună, ci va trece dincolo de lună, la o mare departare de Pământ. 


De aceea, oamenii din Procyon vor urma un plan alternativ, din moment ce baza submarină nu va mai putea fi umplută în mod natural cu lava vulcanului. Totuşi, ei nu vor distruge această bază deoarece Pământul este deja într-o etapă în care activitatea tectonică este intensificată, şi orice acţiuni care ar duce la escaladarea acestor tensiuni ar pune în pericol mase mari de oameni care se află actualmente în acele zone. Consiliul Andromeda a decis să nu-şi asume acest risc major, adoptând o atitudine prudentă şi înţeleaptă.


Tolec subliniază că au existat un număr total de 15 baze submarine reptiliene pe Pământ, care aveau rolul de baze operaţionale folosite de gruparea Illuminati (Cabala) aflată sub conducerea directă a reptilienilor. Deci, în total au fost 15 baze.


Acum toate aceste baze reptiliene sunt distruse. golite, închise, ermetizate sau deja umplute aşa cum URMEAZĂ să fie şi această ultimă bază. Tolec subliniază că orice ar spune alţii, NU MAI EXISTĂ NICI-O BAZĂ REPTILIANĂ FUNCŢIONALĂ PE PĂMÂNT.


În legătură cu vizitele prieteneşti ale celor 3 reprezentanţi ai Consiliului Andromeda (ambasadorul Tanka, diplomatul Maka şi vice-preşedinta Tania) Tolec subliniază că acestea sunt un element extrem de important, şi la care el a lucrat foarte mult în aceste luni. Deja Tolec a pus bazele primelor vizite stabilind detaliile necesare cu oameni aflaţi în 27 de ţări din lume. Milioane de oameni aşteapă cu nerabdare aceste evenimente, dar, trebuie subliniat că infiltrarea reptilienilor în toate structurile de control şi de putere din societatea umană este atât de adâncă încât aceste vizite din partea Consiliului Andromeda vor începe numai DUPĂ CE ANUMITE EVENIMENTE NECESARE SE VOR FI DESFĂŞURAT, pentru ca aceşti 3 reprezentanţi să fie în deplină siguranţă, pe Pământ.


Un prim eveniment ce este anunţat de Tolec este acela al "aterizării" pe Pământ a unor "extratereştri"! Ei se vor prezenta oamenilor ca fiind binevoitori, plini de lumină, cu o aparenţă angelică, şi având puteri supra-naturale (comparativ cu oamenii). Ei se vor comporta la început ca nişte oameni din dimensiunile superioare, binevoitori. Dar ei nu sunt decât reptilieni care îşi vor lua această formă pentru a păcăli cât mai mulţi oameni. Ei sunt deja pe Pământ de foarte mult timp şi se află la conducerea Cabalei, iar această "aterizare" nu va fi decât un spectacol grandios având ca scop sa păcălească oamenii.


Aceşti reptilieni deghizaţi vor începe să facă multe promisiuni pe care nu au nici-o intenţie să le respecte! Singurul lor scop este să menţină prin orice mijloace actuala PARADIGMĂ prin care oamenii de pe Pământ au devenit sclavii lor. Ei au de gând să se menţină la putere pe această planetă cât de mult timp pot, păstrând structura de putere a Cabalei INTACTĂ. Pentru asta vor folosi orice mijloace, inclusiv orice promisiuni "minunate" pe care nici nu au de gând să le respecte vreodată! Vor căuta să convingă cât mai mulţi oameni că ei "vor binele" întregii umanităţi...
Dar nimic nu va fi mai fals decât asta! Totul va fi o uriaşă minciună, abil orchestrată, având ca scop menţinerea oamenilor ca sclavi, ca "resurse umane consumabile" aflate la dispoziţia lor! Exact la fel cum oamenii se folosesc de vite. Reptilienii s-au folosit exact în acelaşi fel de oamenii aflaţi pe alte planete, ba chiar au "reptilianizat" întregi galaxii în felul acesta.
Tolec ne avertizează că perioada imediat următoare va fi extrem de periculoasă pentru oameni, dar speră să dureze foarte puţin. Pentru că noi, oamenii, suntem (unii) destul de inteligenţi, ne "prindem" destul de repede: chiar dacă ne-am lăsat păcăliţi de câteva ori până acum.
Gata cu minciunile, gata cu păcălelile, gata cu sclavia financiară şi socială care lucrează numai în beneficiul reptilienilor şi al Cabalei! E destul!

Abia atunci când acest "episod" al falsei "aterizări" a "extratereştrilor" (reptilieni deghizaţi în îngeri luminoşi) se va fi încheiat (într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu), abia atunci când Pământul va fi un loc lipsit de pericole, abia atunci ambasadorul Tanka, diplomatul Maka şi vice-preşedinta Tania de la Consiliul Andromeda, urmaţi apoi de oameni obişnuiţi de pe 4 planete din Consiliul Andromeda vor începe vizitele şi călătoriile lor pe tot cuprinsul planetei noastre pentru a vorbi în mod DIRECT, INFORMAL ŞI DESCHIS cu noi, despre adevărata noastră istorie, despre viitorul acestei planete, despre schimbărole şi transformările ei pe drumul spre o lume dimensional-superioară.


Tolec reaminteşte faptul ca aşa-numitul "război cu reptilienii" care s-ar fi declanşat în oceanul Pacific şi Antarctica (conform unor "surse") nu este decât o aceeaşi operaţiune "de scenă" de care vor să se folosească Illuminati şi Cabala pentru a induce oamenilor ideea falsă că "extraterştrii" ne atacă.


Este o înscenare clasică.


Să nu uităm că "maşina" de propagandă a Cabalei a "inoculat" de zeci de ani (prin intermediul filmelor, al "ştirilor", al anumitor informaţii "scăpate" pe internet - la comandă) conceptul de "extratereştri" având sensul de "străini" diferiţi de noi, oamenii...


Pentru toţi cei interesaţi de subiect:


1) NU există nici-un război real între oameni şi extratereştri

2) NU mai există actualmente nici-o bază reptiliană pe Pământ

3) toate aceste "ştiri" despre războiul cu extratereştri nu sunt decât operaţiuni de intoxicare cu informaţii false, având ca scop manipularea opiniei publice, spre un rezultat care se poate ghici imediat, şi care este deja evident: 

Cabala ne va spune (prin intermediul mass-mediei oficiale) că războiul cu extratereştrii cei răi a fost câştigat de oameni cu ajutorul acestor "extratereştri" buni, luminoşi, cu aspect uman, de îngeri, care, iată, acum au aterizat oficial şi care vor să ne "ajute" în continuare, spre beneficiul nostru!
Exact aşa vor spune!

Totuşi, noi nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi din nou. Ei pot să "zâmbească" şi să spună fraze "minunate" cât vor, dar oare ce vom simţi noi, fiecare dintre noi, atunci când îi vom privi?
Tolec ne sfătuieşte să ne folosim de TOTALITATEA fiinţei noastre (suflet, inimă, minte, intuiţie, etc.) pentru a descoperi adevărul în acele momente grele. Este extrem de important să NU "ne aruncăm cu capul înainte" pentru a nu cădea în capcana ce se va afla în faţa noastră.


Aceste evenimente, deşi par negative, sunt totuşi NECESARE pentru ca oamenii să înceapă să-şi folosească capacităţile ignorate până acum (sufletul, intuiţia), pentru că altfel umanitatea nu va putea să evolueze.


Atunci când vor apare aceşti falşi extratereştri care vor spune că ei acum au venit pe Pămant ca să ne salveze, acesta va fi un indiciu care ar trebui să declanşeze în orice om semnalul de "trezire": nu avem nevoie de nimeni să ne salveze pentru că deja am fost salvaţi (prin ajutorul esenţial al oamenilor din Procyon care au distrus toate bazele reptiliene de pe Pământ). 


Aceşti falşi extratereştri vor spune că au venit ca să ne salveze, că ei fac parte din "familia luminii" pentru că arată exact ca noi. Nimic nu va fi mai departe de adevăr. Va fi totul o mare minciună. Pământul urmează să se transforme în mod NATURAL şi GRADAT împreună cu toţi oamenii, pentru a deveni o lume vie în dimensiunea 4D.


Acum este momentul să aflăm ceea ce a spus Tolec în emisiunea radiofonică din 11 noiembrie 2012.


În data de 21 decembrie 2012 Pământul va trece în planul ecuatorial galactic (aşa-numita "aliniere galactică"), ocazie cu care va primi un impuls extrem de intens de particule, de energie specifică, ce va transforma radical miezul Pământului, aceasta determinând o transformare energetică totală a planetei. Dar, iată toate detaliile despre acest eveniment UNIC, şi despre ceea ce va urma în 2013 până în ianuarie 2014, în acest scurt material video furnizat de Tolec şi tradus de redactorii Active Information Media:





Tania Piekae, vice-preşedinta Consiliului Andromeda, transmite oamenilor de pe Pământ următoarele:


"Iubire, încredere, credinţă, speranţă, bunătate, compasiune, inimă. Voi sunteţi incredibile fiinţe de lumină, de putere şi de frumuseţe. Oameni de pe Pământ, voi dispuneţi deja de tot ceea ce aveţi nevoie ca să vă transformaţi lumea voastră: voi înşivă! Pur şi simplu urmaţi îndemnul inimii."

Maka Nahiweh, diplomat al Consiliului Andromeda, ne transmite următoarele:


"Oameni de pe Pământ, voi vă treziţi şi evoluaţi. La fel şi planeta voastră, ea se transformă. Curând voi veţi re-descoperi adevărata voastră moştenire cosmică, ca urmaşi ai multor rase umane din stele. Doar voi înşivă vă puteţi creea viitorul, deschideţi-vă inimile unii către ceilalţi. Ca fraţi şi surori ai voştri... noi vă iubim. Cu toţii suntem UNUL."


Cititi, Analizati, Concluzionati... Cu Totii Suntem Co-creatori In Acest Univers


                     armadaa.blogspot.ro

Beautifull chemtrails Timisoara

Sa nu treaca o zi frumoasa si senina fara putina condimentare de sus, chemtrails peste tot e realitatea care devine atat de prezenta in zilele noastre incat oamenii incep sa le pozeze pe post de "cer spectaculos si frumos de pozat". Mda ...
Sursa: theworld-we-live-in.blogspot.ro

Când orgoliul străluceşte prea tare, orice înţelepciune se întunecă


Nevoia noastră de a avea dreptate înseamnă să admitem că suntem egocentrici. Cineva care are nevoie să aibă dreptate, rareori o şi are – şi atunci când are dreptate, asta îl costa mult pe el şi pe ceilalţi. Îngâmfarea şi mândria intelectuală stau în calea trezirii noastre. Ele scurtcircuitează procesul nostru de instruire. Atunci când suntem prea ataşaţi de ceea ce ştim, uităm că, de fapt,  că nu ştim prea multe. Începem să ne luăm mult prea în serios. Şi asta înseamnă că avem mai puţini prieteni şi mai puţină pace a minţii. Dacă vrem să trăim paşnic, trebuie să recunoaştem că nevoia noastră de a avea dreptate este un semn de imaturitate intelectuală şi de slăbiciune emoţională. Aceasta nu-i foloseşte nevoii noastre de a evolua, sau de a ne împlini în relaţiile noastre cu ceilalţi. (Paul Ferrini)
Sursa:  drumuricatretine.wordpress.com

Escrocheria secolului – apa îmbuteliată


Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miză extrem de mare. Acest film documentar, realizat de Stephanie Soechtig, urmăreşte marea afacere a apei îmbuteliate şi dezvăluie modul în care marile corporaţii din industrie afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor. Oamenii sunt priviţi ca simpli pioni, neajutoraţi, transformând în marfă substanţa primordială a planetei.

Majoritatea oamenilor leagă noţiunea de sănătate şi de apa potabilă, marketingul creând o conexiune între sănătate şi apa îmbuteliată. Aceasta este, însă, o asociere falsă, deoarece recipienţii de plastic sunt profund dăunători, din cauza procesului de fabricaţie, ce presupune utilizarea unor substanţe chimice neurotoxice sau cancerigene. De asemenea, testele făcute apei îmbuteliate de către laboratoare independente au relevat prezenţa, în aşa-zisa apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump decât apa de la robinet, a altor compuşi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutaţii genetice şi implicit de proliferarea cancerului.


De multe ori, apa din peturi provine de la aceeaşi sursă ca şi apa de la robinet

Apă în recipiente de plastic ori de sticlă de diferite mărimi, forme şi culori: întreaga lume civilizată s-a obişnuit să îşi ia lichidul vital din comerţ. Nu mai contează că marile firme de îmbuteliere îşi iau apa din acelaşi loc din care provin şi rezervele de apă pentru marile oraşe care ajung la fiecare robinet, din fiecare apartament. Comoditatea părea până recent că a învins, chiar şi cu preţuri exorbitante – o sticlă de apă îmbuteliată costă de 4000 de ori mai mult decât aceeaşi cantitate de apă luată de la robinet. 


Acum însă, odată cu recesiunea economică, americanii (după ce au considerat o vreme că este chiar trendy să îţi iei peste tot „petul” cu apă provenind chipurile din zone îndepărtate precum Irlanda) au declarat război obiceiului de a bea apă îmbuteliată, un fenomen ce umple anual SUA cu miliarde de sticle de plastic – un dezastru pentru mediul înconjurător. De pildă, doar într-un orăşel din statul Connecticut, faptul că echipade fotbal a decis să îşi reumple sticlele cu apă de la robinet a însemnat, potrivit Le Monde, o economie anuală de 1800 de sticle de plastic şi cel puţin tot atâţia dolari. 

Mai este încă mult până când toată populaţia Americii şi a Europei va putea fi convinsă că este benefic pentru mediu să înceapă să folosească apa de la robinet pentru băut (în SUA încă se consumă anual mai multă apă îmbuteliată decât bere şi lapte la un loc, producţia atingând doar anul trecut 34 de miliarde de litri, ceea ce înseamnă un profit de 12 miliarde de dolari pentru marile companii de profil), însă şi primarii din unele mari oraşe s-au alăturat iniţiativelor civice. Astfel, după modelul primăriei din San Francisco şi al celei din Minneapolis, mai multe metropole americane au interzis cumpărarea de apă îmbuteliată pentru funcţionarii publici – s-au economisit în acest fel nu mai puţin de 500.000 de dolari anual în fiecare oraş! Asociaţiile de studenţi din toată America încearcă să facă acelaşi lucru în cadrul universităţilor. 

Anumite restaurante şi-au însuşit imediat ideea şi acum refuză să-şi servească clienţii cu apă adusă în sticle. Chiar şi bisericile îşi îndeamnă enoriaşii să renunţe la acest lux cu efecte atât de dramatice asupra mediului.



17 milioane de barili de petrol irosiţi anual pentru apa îmbuteliată

În plină criză a petrolului, problema consumului cu acest „lux”, de multe ori inutil, devine stringentă. Calculul este din nou simplu – doar în California se „deversează” anual 1 miliard de sticle de plastic – o cantitate pe care planeta ar descompune-o în 1000 de ani. Aceasta dacă nu se ia în calcul şi pericolul imediat – aditivii toxici eliminaţi de aceste PET-uri, care ajung...exact în pânzele freatice! Aceasta şi pentru că, în una dintre cele mai evoluate economii ale lumii, nu sunt reciclate decât 16% din aceste sticle de plastic. Studiile arată că apa îmbuteliată are aceeaşi calitate ca cea „municipală”, care ajunge la robinete (de vreme ce multe firme de îmbuteliere îşi iau apa chiar din acelaşi rezervor, o filtrează eventual şi îi adaugă anumite substanţe precum sare) sau, în unele cazuri, are o calitate inferioară celei de la robinet. În plus, pentru un singur litru de apă minerală sunt necesari trei litri de apă normală.

Până la urmă, ţinând cont de energia necesară producerii de apă îmbuteliată, de costurile ce ţin de transport, de răcire, de publicitate şi apoi pentru debarasare de plastice, o sticlă de plastic plină cu apă echivalează cu un sfert de litru de petrol (mai ales că anual se consumă în jur de 17 milioane de barili de petrol pentru producerea sa, ceea ce se traduce şi în 2,5 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon). În Europa, există doar o singură iniţiativă de acest fel - compania regională de ape dintr-o regiune flamandă va pune în vânzare apă de robinet îmbuteliată, pentru a demonstra că apa de robinet din regiune este bună de băut şi sigură, dar şi ieftină şi „prietenoasă” cu mediul.




Sursa: dei-matei.blogspot.ro

Sistemul de sănătate publică, un adevărat Auschwitz pus la cale de guvernele PDL


În anul 2009, Consiliul European recomanda României o serie de acţiuni prioritare politicilor în domeniul sănătăţii publice. Bruxelles-ul dorea să fie asigurate minime condiţii de siguranţă a pacienţilor. Consiliul cerea guvernului Boc să desemneze o autoritate competentă care să implementeze măsuri privind siguranţa pacienţilor şi să demareze în instituţii sanitare cursuri de formare pe tema siguranţei pacienţilor.

Un raport al Comisiei Europene, dat publicităţii joi la Bruxelles, relevă că România a rămas în ultimii trei ani ultima din Europa în ceea ce priveşte sănătatea publică şi siguranţa pacienţilor din spitale şi clinici. România este arătată cu degetul pentru că, alături de Grecia, se află printre statele Uniunii Europene care au implementat cele mai puţine dintre cele 13 acţiuni incluse în această recomandare a Consiliului din 2009 privind siguranţa pacienţilor, inclusiv profilaxia şi controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale. Documentul dezvăluie că cel mai mare număr de ţări din UE, 14, printre care şi Bulgaria, au pus în practică între şase şi nouă acţiuni, în timp ce un grup de nouă ţări au introdus între 10 şi 12 acţiuni.
La polul opus se află România şi Grecia, care au implementat doar între una şi trei dintre acţiunile din recomandare. Dintre cele 13 acţiuni preconizate în recomandare analizate în raportul CE, trei au fost implementate în cele mai multe ţări, respectiv 24. Este vorba despre includerea siguranţei pacienţilor între priorităţile politicilor de sănătate publică, desemnarea unei autorităţi competente responsabile de siguranţa pacienţilor şi încurajarea formării privind siguranţa pacienţilor în instituţii sanitare.
Recent, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputatul Ciprian Tănăsescu a lansat un avertisment extrem de serios. El a cerut ca finanţarea europeană, prin Fondul global pentru luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei şi malariei, să nu se oprească. El a atras atenţia că numărul cazurilor de tuberculoză multirezistentă şi HIV va creşte în Europa de Est din cauza insuficienţei financiare. Tănăsescu a avertizat că România se numără printre statele cu număr semnificativ de cazuri de tuberculoză şi că fără banii din Fondul global un număr semnificativ de pacienţi nu-şi vor mai putea continua în viitor tratamentele. Eurodeputatul a spus că aceşti pacienţi nu vor mai avea acces la medicaţie adecvată sau nu vor putea beneficia în niciun fel de un sprijin pentru aceste afecţiuni. Uniunea Europeană se numără printre donatorii la Fondul global pentru luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei şi malariei.
Surse de la Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori din cadrul Comisiei Europene ne-au dezvăluit că ani de zile guvernele din România au ascuns aceste realităţi. Comunicările oficiale venite din partea autorităţilor guvernamentale de la Bucureşti indicând că, în mare, sistemul de sănătate din România este unul dintre cele mai performante din Europa, şi că doar anumite sectoare ar trebui reformate. Pe fundalul unei astfel de dezinformări, Bruxelles-ul nu a reacţionat când Băsescu a anunţat în mod absolut criminal că vrea să taie o sută de mii de paturi de spital. Barroso însuşi îi ţinea isonul lui Băsescu cerând ca România să reformeze la sânge sistemul de sănătate, în sensul trecereii lui în regim de austeritate maximă. Cam în aceeaşi perioadă, fostul consilier prezidenţial Cătălin Avramescu, astăzi ambasador în în Finlanda numit de Băsescu, îi sfătuia pe români să nu mai paraziteze sistemul public de sănătate (la care ei au contribuit totuşi generos, fără să poată beneficia însă de servicii medicale decente), ci să scoată alţi bani din buzunar pentru a se trata în sistemul privat. În loc să investească bani în sănătatea publică, mafia PDL a preferat să deturneze banii din contribuţiile la sistemul de asigurări de sănătate, să lase sectorul medical public să se ruineze. NU întâplător, într-o investigaţie făcută acum doi ani, postul Deutsche Welle scria: “Spitalele din România, perpetuum-ul groazei”.
George Bogdan
sursa: cotidianul.ro
          gandeste.org

Bancile fac bani din tastatura iar romanii sunt executati silit sa achite opera jafului national


Afara cu bancile din tara!

Guvernul, Parlamentul si guvernatorul B.N.R. se prefac a nu intelege ca noi sintem cei care achitam opera jafului national comis de ei, inclusiv imprumuturile F.M.I.. In loc sa-i protejeze pe romani de abuzurile bancilor, au mare grija sa ajunga in incapacitate de plata si sa-i execute silit. Asta este strategia lor, iar ceea ce se li se intimpla acum romanilor este de toata jena. In cei patru ani de criza n-a existat nicio initiativa de protejare a cetateanului fata de hienele bancare, fata de camatarii care au cumparat creditele restantierilor. Romanii sint storsi pe orice cale de tot felul de taxe si comisioane, iar B.N.R si A.N.P.C. favorizeaza cele 40 de banci prezente in Romania,care au facut si fac profituri uriase pe spinarea clientilor, pe care i-a atras cu publicitate agresiva si inselatoare.

Tot mai multi romani disperati ne scriu in redactie, acuzind sistemul bancar, asemuindu-l cu unul mafiot, caruia i s-a facilitat un cadru legal. Dar, „cine dracu’ va credeti voi?” a intrebat Nigel Farage in plenul Parlamentului European, adresandu-se conducerii Uniunii Europene. Chiar asa, cine se cred bancherii, recuperatorii si guvernatorul?
Pentru cei care nu stiu sau nu-si mai aduc aminte, prin anii 94 – 96 bancile practicau dobinzi si de 270% la credite, dar despre acest lucru guvernatorul refuza sa vorbeasca. Cu ce bani si-au facut, nu sedii, ci palate, bancile in toata tara? Cu dobinzi ilegale, comisioane si clauze abuzive, scrise cu litere aproape invizibile in contractele incheiate cu bietii romani. Guvernatorul tace si emite reguli pentru bancile straine, cu imputernicire sa faca orice fel de magarie doresc la noi acasa.
Bancile din tarile civilizate practica dobinzi de citeva procente, iar comisioanele sint aproape simbolice. La noi, hotia bancilor din buzunarul cetateanului este sustinuta tacit, de cine credeti? De B.N.R..
Furtul este o infractiune penala si mi se pare normal si legal ca cel care guverneaza banii furati de la romani sa fie luat la intrebari, anchetat si obligat sa inapoieze pina la ultimul cent banii poporului. Tara noastra a avut parte din ’90 incoace de un singur baiat versat la casa de bani, care s-a jucat cu visteria tarii si cu bruma de bani a romanilor.
Cele 40 de banci – niste rechini pradatori – prezente in Romania, au avut mina libera de la guvernator si au momit oamenii cu tot felul de oferte gen „credit doar cu buletinul”, mergind pe ideea sa-l indatoreze pe romanul necajit, ca sa aiba de unde culege pe termen lung. Conform declaratiei sale de avere, zestrea sa este modesta, pentru ca valuta e la purtator. in plus, nu a precizat bancile la care si-a depus maruntisul.
In mod sigur bancile alea nu vor da faliment. Ce poate fi mai moral decit sa manevrezi cum vrei visteria, sa rizi in nas poporului si sa fii apreciat si decorat pentru asta? Un „lup paznic” la stina! Este vointa puterilor mondiale, ca el, doar voia lor o face. Ar cam fi vremea sa faca de paza la butucii de vita de vie de pe mosie, decit sa traga sforile valutele, functie de imprejurari. Magarii, nu?
Alexandra Popa, o jurnalista aflata, probabil, sub aripa vreunei banci incearca sa bage spaima in romani cu articol: „Pierzi casa pentru o restanta de 600 lei! O restanta la un credit, cit de mica, poate duce automat la executarea silita”. Sa-ti fie rusine „fata-hai”! Camataria bancara, caci despre asta vorbim, nu e sanctionata de statul de drept, iar bancherii fac tot ceea ce le „poftesc” buzunarele, platind bine pe unii ziaristi care isi ameninta public conationalii.
De ce acum bate vintul prin cele mai multe dintre banci din Romania? Pentru ca bancile-camatare au avut grija sa ramana fara clienti prin raportari aberante la Biroul de Credite si prin aceste executari abuzive, la limita legalitatii. N-am vazut un ziarist de buna credinta, care sa scrie despre modul in care bancile „tepuiesc” clientii. si ca ar fi timpul sa iasa afara din Romania. Nu. N-are voie sa spuna adevarul. I se pune pumnul in gura, isi poate pierde slujba, e catalogat drept extremist, daca se revolta impotriva birurilor, a jafului si nedreptatilor.
In Romania, toti bancherii venetici, toti camatarii fura, inseala si mint si iau cu japca… Ne guverneaza cei care, daca la facultate tot au fost prezenti la cursuri doar in condica, iar diplomele lor sint cumparate ca in piata, inventeaza legi si ordonante potrivit lacomiei si egoismului lor.
De la inceput mi s-a parut suspect faptul ca toate bancile ofereau in 2005-2008, credite cu buletinul, de fapt ofereau bani virtuali. Era perioada in care criza se cocea premeditat in cuptoarele Americii, astfel ca bancile lor si alti camatari fara legitimatii sa poata confisca pe mai nimic bunurile oamenilor.
Cum altfel s-ar mai fi putut imbogati asa de repede si usor? A lua cu japca este cea mai buna afacere. Ecuatia este simpla, iar cei inteligenti o rezolva usor: in toata ingineria financiara numita credit sint urmatoarele personaje:
Camatarii „legali”, adica bancile, capusele sau firmele de recuperare, societatile de asigurari, pagubitul (imprumutatul) si, cu voia dumneavoastra, cel mai tare, guvernatorul. Odata ce imprumutatul nu-si mai poate plati datoriile, camatarul isi incaseaza banii de la societatea de asigurari (din acest motiv pagubitul mai plateste pe linga rata o dobinda uriasa si o asigurare).
Ca atare, camatarul isi recupereaza pierderea si normal ar fi ca hotia financiara sa se termine aici; dar, in acest moment pentru citeva firimituri, camatarul vinde creanta capuselor care, in situatia in care semnezi hirtiile trimise de ei, devin noii tai creditori pe viata. De ce nu avem legea falimentului personal, ci doar al companiilor si societatilor comerciale?
Guvernatorul stie!, de aceea a recapitalizat bancile, desi de folos ar fi romanilor falimentul acestor institutii parazitare, care practica ilegal camataria dupa sistemul mafiot. Bancile fac bani din tastatura. Lumea trebuie sa priceapa, banii nu prea mai au forma fizica. Sint doar o conventie bazata pe profit, care se intemeiaza pe un click de mouse, pentru ca banii sint virtuali de ceva timp.
          gandeste.org

Secretele nisipului marţian


Curiosity марсоход Кьюриосити Марс планета
Foto: EPA

Rover-ul Curiosity a început să studieze compoziţia chimică a solului de pe Marte. Braţul mecanic a luat prima mostră de sol din uriaşul crater Gale. Nisipul roşu a fost studiat timp de două zile de laboratorul din interiorul aparatului.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii echipei terestre a Curiosity, s-au obţinut multe date care urmează să fie studiate. Mesajul a fost intrigant: „pentru a înţelege mai bine ce se cunoaşte deja, intenţionăm să luăm mostre suplimentare”. Alte detalii nu se oferă.
Nisipul a fost studiat cu două dispozitive. Primul, cel mai important de pe rover, este analizatorul de mostre (SAM). El reprezintă jumătate din întreaga masă a volumului de muncă ştiinţifică. Sarcina analizatorului este de a depista prezenţa compuşilor organici. Al doilea, CheMin, are drept scop studierea compoziţiei chimico-minerale.
Oamenii de ştiinţă menţionează că posibila descoperire a compuşilor organici pe Marte nu înseamnă neapărat prezenţa vieţii. După cum declară biologul Elena Vorobiova de la Universitatea Lomonosov, compuşii organici au fost identificaţi prin metoda spectrală chiar şi pe Pluto.
„Compuşii organici sunt diferiţi. Există compuşi aromatici, identificaţi în număr mare în Cosmos, care nu au legătură cu viaţa, şi există compuşi organici specifici vieţii. Compoziţia elementară nu dă un răspuns. Curiosity deţine dispozitive capabile nu doar să analizeze elemente, ci şi compuşii lor. Dacă analizele vor identifica compuşi asociaţi cu viaţa, acesta este un rezultat încurajator”.
Curiosity nu caută semne ale vieţii, cum relatează în mod eronat agenţiile de ştiri. Scopul lui este de a determina dacă pe Marte au existat cândva condiţii propice pentru microorganisme. Este important să se stabilească ce rol a jucat apa şi de unde a apărut metanul, care este prezent în cantităţi mici în atmosfera marţiană, continuă Elena Vorobiova.
„Metanul se formează în procesul vieţii, însă se poate forma şi în afara vieţii pe alte căi. De aceea nu există o garanţie de 100%, dacă va fi depistat metanul. În orice caz, acesta ar fi un rezultat care ar permite pe viitor să se trimită pe Marte o misiune astro-biologică”.
O misiune astro-biologică pe Marte s-a deplasat la mijlocul anilor 1970. Aparatele Viking au căutat atunci urme de viaţă şi au obţinut rezultate contradictorii. Potrivit Elenei Vorobiova, rezultatele de acum 35 de ani au primit o nouă interpretare, care confirmă posibilitatea existenţei vieţii pe Marte. Trebuie doar să se analizeze mai detaliat componenţa solului marţian. Aparatul Curiosity are la dispoziţie 23 de luni pentru a afla secretele chimice ale planetei Marte.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Remedii pentru refacerea stomacului şi a digestiei


Remedii naturiste contra indigestiei
Indigestia si arsurile stomacului sint cauzate de cresterea sau descresterea secretiei de acid gastric si a altor enzime cu un rol important in digestie. Simptomele includ arsuri, gaze,greata si senzatia de balonare. Refluxul esofagian este cauzat de urcarea acidului gastric din stomac spre esofag.
Acidul gastric dă senzaţia de arsură pe esofag
Arsurile la stomac apar deoarece unele sucuri gastrice urcă din stomac spre esofag. Când aceşti acizi vin în contact cu esofagul, ard pereţii acestuia cauzând acele dureri specifice.
Indigestia şi arsurile stomacale sânt în mod obşsnuit cauzate de surplusul de alimentaţie, obezitate, alimente grele, ciocolată, băuturi carbogazoase, alcool, consumul de cafea şi ţigări.
Indigestia poate să apară dacă mâncaţi atunci când sânteţi nervosi, furiosi, tristi sau repede, nemestecind bine mincarea.
Eliminind aceste cauze faceţi un prim pas în prevenirea apariţiei indigestiei.
Încercaţi să mâncaţi puţin, încet, limitaţi consumul de lichide în timpul meselor, evitaţi mâncărurile condimentate şi optaţi pentru carbohidraţi care se găsesc în toate cereale, pâine, orez brun, paste. Evitaţi consumul de fructe în timpul mesei sau imediat după masă.
Încercaţi să vă odihniţi mai mult noaptea şi să fiţi relaxat atunci când mâncaţi.
 Remedii naturiste foarte eficiente
Sucul de morcovi şi sfecla, băut dimineaţa pe stomacul gol, este foarte bun în asemenea afecţiuni.
Iată şi câteva ceaiuri recomandate de toţi specialiştii:
  • Ceaiul de mentă, datorita efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv este un bun remediu contra crampelor stomacale.
  • Ceaiul de museţel are un efect antispasmodic şi antiinflamator, permiţând şi eliberarea gazelor.
  • Ceaiul de ulm ajută la protejarea stomacului deoarece conţine un agent antiulcer foarte puternic.
  • Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea şi durerea.
  • Gelul de aloe vera alină durerile stomacului.
  • Cărbunele este utile în cazul durerilor provocate de gaze. Cărbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente şi trebuie să fie luat după două ore de la administrarea acestora.
Corectaţi poziţia corpului în timpul somnului
Pentru a reduce durerile noaptea, puteti folosi perne care să vă ajute să staţi mai ridicat cu cel putin 15 cm. Această poziţie va micsoră presiunea exercitată asupra stomacului şi vă permite deplasarea conţinutului acestuia spre esofag.
Nu vă culcaţi imediat după masă. Asteptaţi cel putin două ore, faceţi o plimbare şi apoi culcaţi-vă.
Este bine, de asemenea, să vă culcaţi pe partea stângă a corpului deoarece stomacul este mai uşor în această poziţie.
Stresul, obezitatea şi presiunea exercitată asupra stomacului pot cauza indigestii. Aceste cauze pot fi eliminate dacă faceţi regulat exerciţii fizice, plimbări pe jos sau cu bicicleta ori înnotaţi.
Aromoterapia vine în ajutorul suferinzilor de stomac
Aromoterapia poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de un stomac deranjat. Uleiurile esentiale din plante pot fi folosite in infuzie sau diluate cu uleiul de migdale sau de masline (patru picaturi de ulei de plante cu 30 de grame de ulei de migdale sau masline). Cu acest amestec se maseaza abdomenul.
Plantele cele mai eficiente sint: menta, maghiran, chimen, coriandru.
Citeva sfaturi utile daca vă supără stomacul
  • În cazul arsurilor stomacale este bine sa beti un pahar mare de apa imediat cum ati aceasta senzatie. Aceasta va dilua acidul si-l va impinge inapoi in stomac.
  • Beţi suc proaspăt de cartof. Stoarceţi un cartof în coaja şi beţi sucul rezultat.
  • Nu vă culcaţi. Ramâneţi în picioare pentru a permite ca acidul gastric să rămână în stomac.
  • Nu consumati nimic care să conţină cafeina deoarece aceasta irita esofagul şi relaxeaza sfincterul permiţând conţinutului stomacului să se ridice. Acelaşi efect îl are şi tutunul.
  • Consumând lapte vă veţi simti bine, acesta va coborâ în stomac, dar, din păcate, stomacul va secreta mai mult acid.
  • Reduceţi consumul de băuturi carbogazoase deoarece acestea tind să baloneze şi creeaza o senzaţie de disconfort.
  • Aveţi grijă la antidepresive şi sedative pentru că acestea agravează arsurile de stomac. Aspirina are, de asemenea, acelaşi efect.

    Sursa: holisterapi.wordpress.com

Oare BNR ar distribui arme de foc populaţiei?



Dacă în numai câţiva ani cantitatea de arme de asalt de pe teritoriul României s-ar fi triplat, fără să ştim că ar fi război sau că s-ar organiza un concurs naţional de vânătoare, suntem siguri că autorităţile numaidecât s-ar fi alertat; laolaltă Guvern, Poliţie şi tot ce înseamnă administraţie locală ar fi încercat să vadă care este natura acestei inflaţii de armament şi la cine ajung armele. Nu credem că ar fi stat liniştiţi doar în baza faptului că românii sunt oameni raţionali şi nu vor face abuz de pistoalele, puşcoacele şi kalaşnicoavele care le intră pe mână. S-ar gândi că mai curând vărsările de sânge s-ar înmulţi odată ce populaţia s-ar înarma până în dinţi.

Nu aceeaşi vigilenţă am avut însă, în materie monetară, de la autoritatea de resort, Banca Naţională a României. Deşi cantitatea de lei s-a triplat din 2008 până în prezent, într-un răstimp în care economia a scăzut, iar investitorii străini ne-au ocolit cu valuta, BNR nu a părut deloc alertată. Mai mult decât atât, creşterile de preţuri de aproximativ 20% din perioada de patru ani amintită nu au fost deloc asociate cu această explozie ciudată a masei monetare. “Şocuri adverse de natura ofertei” a fost justificarea cea mai la îndemână pentru scumpiri atunci când faptul că acestea sunt mai degrabă o consecinţă a leilor în exces era o explicaţie la mintea cocoşului.
Apropo, chiar ar trebui să îşi ia un cocoş cei de la BNR, care să îi ajute în materie de politică monetară! În unele cazuri gândirea simplă nu strică şi este bine să apelezi la ea atunci când modele econometrice mai complicate sau mai simpliste te conduc la concluzii sofisticate despre existenţa unui deficit de cerere greu măsurabil. Ca să îl citez pe un reprezentant al industriei financiare de la noi, “cât despre PIB-ul potenţial, nimeni nu a pus mâna pe el”.
Din această toamnă, pentru că preţurile tot nu se astâmpără şi au luat-o în sus, în sfârşit, Banca Naţională dă un semnal că a trecut la întărirea politicii monetare prin limitarea volumului sumelor pe care băncile comerciale le accesează pe termen scurt de la banca centrală; ţinta explicită o reprezintă restrângerea lichidităţilor, după cum a spus chiar şeful instituţiei, Mugur Isărescu, la prezentarea ultimului raport privind inflaţia.
Dacă tot a luat altitudine şi, din aerul tare al unei politici monetare aidoma, priveşte cu un ochi de şoim vigilent la disciplina sistemului financiar, domnul guvernator revine pentru a spune ceva care până acum un an sau doi a mai afirmat doar din perspectivă academică: cantitatea de bani determină, pe termen lung parcursul preţurilor, chiar dacă pe intervale mai restrânse corelaţia nu funcţionează foarte fidel. Sau, cel puţin, dacă nu numeşte direct cauzele monetare ale inflaţiei persistente, domnul Isărescu o zice mai pe ocolite, şi anume că nu “dezavuează” ceea ce scriem la Curierul Naţional cum că, în realitate, cantitatea suplimentară de bani este motorul scumpirilor.
Apoi apare, desigur, nuanţa… Cantitatea de bani nu se duce automat în preţuri; dimpotrivă, banii pot bălti în sistem fără a fi accesaţi de diversele categorii de consumatori, caz în care fenomenul scumpirilor întârzie. Astfel, viteza de circulaţie a banilor este aproape la fel de importantă, doar în raport cu aceasta masa monetară răsfrângându-se asupra preţurilor.
Nimic de zis, fenomenul “capcanei de lichidităţi” există şi în Japonia, spre exemplu, chiar are o persistenţă remarcabilă. Este o caracteristică a sistemelor financiare stricate, care au de digerat un exces de datorie. Laolaltă creditori cu bilanţurile avariate şi debitori cu câte un bolovan de datorii consimt că este mai bine să nu se mai joace cu un foc al creditului şi creaţiei monetare cu care tocmai s-au fript. Atunci masa monetară în exces reprezintă mai degrabă o ficţiune într-un sistem bancar de facto insolvent şi nu are stimulentele de a ieşi în economie. Orice ploaie nouă de bani este folosită pentru a se plăti datorii sau a umple găuri ale unor datorii care nu pot fi plătite. În acest caz, desigur, ultima grijă a participanţilor de piaţă este aceea de a urmări preţurile.
Ceea ce este valabil în pieţele dezvoltate supraîndatorate şi cu un sector privat precumpănitor ar putea însă să nu fie întocmai valabil în România. Şi la noi populaţia activă este supraîndatorată, şi la noi bazinul de cerere de credite este în mare parte epuizat, şi la noi băncile stau pe portofolii de credite putrede. Totuşi, sectorul de stat este mare, economia este primitivă, adâncimea pieţei financiare este redusă, pieţele interne sunt slab concurenţiale, aşa încât fenomenul “capcanei de lichiditate” ar putea să se manifeste restrâns, la imobiliare sau la alte segmente dependente de credite şi care au de măcinat pierderile de după spargerea balonului speculativ. Dincolo de aceste zone ale economiei, s-ar putea ca cererea să nu fie într-atât de restrânsă, iar mijloacele României de injectare a inflaţiei să fie mai “eficiente”. Nu este teorie! Scumpirile persistente din ultimii patru ani ne spun că mai degrabă lucrurile aşa stau.
Şi chiar de nu ar fi întocmai, oare merită să ne asumăm riscul să lăsăm lichiditatea la îndemâna aceloraşi 40 de bănci care au dat cu economia în gard în deceniul trecut? Asta doar bazându-ne că viteza de rotaţie a banilor va lucra în favoarea noastră pentru a nu duce în sus preţurile… Problema este că această dinamică a circulaţiei banilor (”velocity”) poate fi determinată doar post-factum; ea depinde de încredere, de percepţia actorilor din economie asupra oportunităţilor. Banca centrală nu are niciun control asupra ei, iar a lăsa masa monetară să se multiplice cu miliardele în sistemul financiar reprezintă cel puţin vigilenţă scăzută, pentru că nici nu vrem să ne gândim că e vecină cu iresponsabilitatea.
Revenind la exemplul cu armele, sunt convins că orice chestor sau inspector de poliţie, pe baza datelor empirice strânse în ani, ar putea spune că o triplare a numărului de arme de foc în mâna populaţiei sau existenţa unor rasteluri pe Calea Victoriei, la Topliţa sau Craiova de unde să iei pistoale mitralieră la liber ar conduce cel puţin la înzecirea incidentelor prin împuşcare, iar numărul de victime s-ar dubla sau chiar s-ar tripla. Nu cred că reglementatorii regimului armelor şi muniţiilor ar sta tocmai liniştiţi.
Având în vedere experienţa cu ceea ce s-a întâmplat în domeniul monetar, oare să înţelegem că dacă domnul Isărescu ar deveni de mâine prim-ministru, ar distribui arme populaţiei doar în ideea că suntem un popor de oameni blajini!?
Şi încă ceva, până la urmă, a avea pe mână o armă de foc implică responsabilitate; mulţi oameni au minima moralitate, majoritatea ar gândi raţional şi ar şti cel puţin la nivel teoretic faptul că a împuşca pe cineva este crimă şi nu trebuie să faci aşa ceva. Nu este acelaşi lucru cu a avea bani pe mână. Puţini oameni înţeleg subtilităţile teoriei capitalului; ei ştiu doar că banii există pentru a fi cheltuiţi. Aşadar pentru ei lucrul raţional de făcut este acela de a-i cheltui. Economisirea reprezintă cazul excepţional. La fel este şi cu creditarea; dacă sistemul asigură - într-o formă sau alta - accesul la bani ieftini, vor fi destui aceia care să se împrumute pentru a realiza apoi cheltuieli la preţuri din ce în ce mai mari.
Putem intra în dezbateri sofisticate despre politica monetară, despre deficitul de cerere şi “inflaţia structurală”. Totuşi, leii în exces sunt cei mai ameninţători pentru preţuri. Restul e praf… de puşcă.
Autor: Adrian Panaite
             gandeste.org