marți, 2 decembrie 2014

SOLDATI ISRAELIENI IN MUNTII BUZAULUI....



De o saptamana, Buzaul este calcat discret de soldatii “urmasilor lui Moise”. In numar de 200, au inchiriat doua etaje de hotel la Pietroasa si inca unul – spun zvonacii – tocmai sub ei, pentru a fi in…siguranta.

Sa zicem ca este cum spune comunicatul armatei: ca “vor face exercitii in Muntii Buzaului in care sunt implicate si aparate de zbor tip C-130 Hercules”… a fost o gluma militareasca sau ce? Haida-de, cum sa zbori cu Hercules in munti? Ei nu au fost in stare sa zboare nici pe Bucegi cu elicopterul (anul trecut cand s-au prabusit cu un elicopter Sikorsky CH-53 apartinand IAF), dar cu Hercules in salbaticii munti ai Buzaului, unde spun specialistii sunt multi factori ce fac aproape imposibil acest lucru?

Nu suntem prosti cu totii draga M.A.P.N.-ule! Sa ne aducem aminte cum prin anii ’80, tot o echipa de militari de acolo a venit cu magnetoscoape sa masoare prin muntii nostrii si cum Securitatea si Serviciile Secrete ale ambelor armate i-au ajutat cu prisosinta, totul a fost facut ca la carte de le-au placut soldatilor si au “jurat” ca o sa revina. Dupa unii, atunci militarii au descoperit unele lucruri care au facut faimoasa zona noastra, dar din pacate acestea sunt “TOP SECRET”.

Plecand de la baza aeriana de la Boboc, zilele acestea, portavionul si elicopterele din dotare au avut de lucru in zona Buzaului (sau baza lor secreta din munti?!). Sunt voci din interiorul bazei aeriene care spun ca respectivii soldati au puncte fixe unde cer sa se survoleze de mai multe ori zona si ca au aparatura de ultima generatie la care nu au acces decat membrii echipei lor. Asadar nu mai vin cu elicopterul sau avionul ca acum 30 de ani, ci probabil doar cu o valiza sau si mai putin.

Cei infierbantati de descoperiri misterioase spun ca militarii din Israel nu au decat scopul depistarii de galerii subpamantene din “Tara Luanei” si ca se intereseaza de energiile (magnetice) ce emana prin aceste “guri” ale centrului sacru al Pamantului, tinutul Boziorului si nu numai.

Asadar, draga M.A.P.N.-ule (ca IAF-ului nu stim sa ne adresam), multumim ca de data asta ai “informat” opinia publica de aceasta vizita de ne-curtoazie, dar te rugam data (a)viitoare sa o faci corect si cinstit, pentru ca altfel ne vom folosi de cei nemultumiti cu salariile diminuate din sistem si vom spune noi tot adevarul!De Iulian Gavriluta -NewsBuzau

Hilarion Mesajul săptămânii:30 noiembrie-7 decembrie 2014


Primit de Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana

Preaiubitilor,

Acestea sunt vremuri dificile, pe măsură ce veți continua să renunțați la tot ceea ce, cândva  ați îndrăgit. Multe dintre așteptările voastre cu privire la ceea ce ar fi trebuit să fie viața voastră sunt acum împrăştiate vântului schimbării. Oriunde ați privi, este o alegere de făcut - iubirea sau frica. Alegerea iubirii deschide inima voastră la durerea de a renunta la visele voastre cele mai dragi și cele mai profunde și vă extinde în necunoscut. Aceasta este o nouă frontieră a constiintei iar voi sunteti purtătorii noului vis. Cu toate acestea, vă agățați de cei pe care îi iubiți și nu puteți permite dizolvarea legăturilor care v-au reținut. Iar acest lucru este așa cum a fost menit să fie, pentru că ce este iubirea fără angajament, fără loialitate, onestitate și onoare. Integritatea voastră puternică nu vă poate lăsa să-i lăsați pe aceștia în urmă și faceți eforturi repetate de a-i trezi. Voi faceți acest lucru din dimensiunile mai înalte unde conștiința cea mai înaltă a tuturor predomină. Noi vă spunem, să vă urmați inima mereu și să o temperați cu înțelepciunea interioară a înțeleptului din voi.

Legăturile de iubire nu trebuie să fie întrerupte, pentru a vă îndeplini misiunea, deoarece legăturile de iubire sunt cele care fac să merite tot ceea ce ați îndurat. Lăsați inimile voastre să fie umplute cu puterea de vindecare a acestei măiestuoase forțe, nu vă temeți să iubiți. Vedeți frumusetea în fiecare persoană care se află în sfera voastră de influență și trimiteți-i  binecuvântările voastre. Lăsați puterea iubirii să formeze noua voastră identitate în timp ce pășiți ușor, dar puternic în lumea voastră. Umpleți spatiul pe care îl ocupați cu mai mult din esența voastră divină adevărată și lăsați-l să devină un balsam de vindecare pentru cei care au nevoie. Puteți întâmpina rezistența  și provocările lor , cu pace, acceptare și calm, adaptându-vă fluid la nevoile de moment. Nu luați nimic personal și încercați să vedeți perspectiva mai înaltă. Toată lumea se zbate cu ceva în aceste vremuri și trebuie să găsească forța și claritatea înlăuntrul lor pentru a merge mai departe pe calea lor. Mențineți spațiul pentru cel mai bun rezultat și pentru cel mai înalt bine pentru toți.

Fiecare gând, cuvânt și faptă pe care o faceți din acest punct înainte creează o nouă realitate, așadar se cuvine fiecărui individ să curețe ultimele rămășițe ale vechilor bagaje din trecut și să le înlocuiască cu speranță, credință și încredere în cel mai înalt rezultat pentru toată lumea . Pentru că cei ca voi știți că fiecare persoană trebuie să facă fericirea să se întâmple, deoarece este o stare individuală de a fi, este o stare a minții și este în mod egal valabilă pentru toți. Totul depinde de gândurile pe care le păstrați iar aceasta este puterea pe care exercitați în aceste vremuri. Disciplina minții este de cea mai mare importanță, pentru că minte este constructorul, mintea este creatorul unui nou mod de exprimare pe planeta voastră. Aliniați-vă cu corpul mental mai înalt la începutul fiecărei noi zile precizând intenția de a face acest lucru și de a fi fermi în hotărârea voastră. Lăsați iubirea voastră pentru fiecare să prevaleze și să respingă repede orice gânduri care vin la suprafată, și care reprezintă mai puțin decât iubire.

Urmând calea de mijloc voi ajungeți la destinație iar aceasta este una care include diversitatea și respectul pentru toată lumea. Perfectiunea nu este așteptată, nici pretinsă, doar că fiecare individ încearcă la cea mai bună capacitate a sa să transceandă limitele sale anterioare, pentru a se deschide potențialului său nelimitat. Nu este doar o singură cale spre Creator, există un potențial infinit al acestora și fiecare este potrivită pentru cel care este pe ea. Păstrând aceste sentimente și convingeri veți contribui la crearea realității care susține și menține această abordare și deschide calea pentru cei care urmează.

Fiți impecabili în toate lucrurile și în toate situațiile, nu vă dați puterea voastră personală, pentru ca alții să se simtă puternici în schimb. Aceasta nu este de multe ori o sarcină ușoară,  de a acționa conform convingerilor voastre,  dar în cele din urmă este lucrul bun și corect de făcut. Croiți-vă drumul înainte cu lumina voastră stralucitoare și bunătatea și lăsați ca alegerea voastră să fie pentru iubire.

Până săptămâna viitoare ...

EU SUNT Hilarion


©2014 Marlene Swetlishoff / Tsu - Tana ( Soo - tam - ah ) Păstrător al simfoniilor Grației.

www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com

Traducere Eliza Fati

Sursa: http://luminapegeea.blogspot.ro/

Balcanii și noua ordine europeană (cu „Eurasianismul” prin Balcani)

images (1)„Berlin has begun to see Moscow as an adversary rather than as a potential partner.” (Der Spiegel, 17 nov. 2014)

Eurasianismul este un concept occidental (Makinder în special), reșapat de Alexandr Dughin în „Bazele Geopoliticii”. În esență, noul concept împarte lumea în două forțe: ale mărilor („atlantismul”) și ale uscatului (spațiul rusesc, „continentalismul”), care au ca scop dominarea reciprocă, inclusiv prin controlul asupra „zonelor de țărm” („Rimland”) – unde intră și Europa de Est. Reducționismul acesta este însoțit de alte decapitări conceptuale importante și deformări legate de „superioritatea morală” a spațiului rusesc etc. Privitor la zilele noastre, eurasianismul dughinist opune „liberalismul atlantist” al „guvernului mondial” spațiului „moral”, de tip creștin și profamilie din Rusia dar și din alte state „conservatoare”, „cu misiune metafizică” (neoccidentale), unde, spre onoarea noastră, ar intra și România (am prefera returnarea Tezaurului și terminarea poveștii staliniste cu „moldovenii nu sunt români”).
De remarcat faptul că această „inovație” teoretică, numită „eurasianism”, se situează pe aceeași linie a preluărilor-importurilor dinspre Occident. Chiar și componenta economică a doctrinei, „a treia cale”, are ca punct de plecare teoria protecționistă a germanului Friedrich List (sec.XIX), privind imperativul protejării muncii naționale, al „conexării muncii cu valoarea” etc. Formulele occidentale post List s-au numit corporatism, respectiv neocorporatism, și sunt în funcțiune în state precum Germania, Japonia, Franța, sau Brazilia, ultima pe filiera românească a lui Mihail Manoilescu. Nu doar Rusia este preocupată de limitarea puterilor discreționare ale capitalului financiar. SUA și Anglia au legi recente importante în acest sens … Problema este că Rusia amplasează puținul accent pe care-l pune pe reforma economică sub umbrela unei geopolitici obligatoriu imperiale, deci expansionare, ca și când pentru a pune în ordine imensa stepă rusească și nesfârșita taiga siberiană, Rusia trebuie să se înconjoare de o salbă de „conflicte înghețate” de tip Transnistria, Georgia etc.. Acest tip de logică sfidează dreptul legitim al popoarelor și nu face decât să irite „ordinea atlantistă”, la rândul său de tip imperial. Spre deosebire însă de efortul rusesc, atlantismul are o serie de politici și în interiorul acestora posedă un ansamblu economic coerent (diviziunea internațională a muncii). Rusia se străduiește oarecum să-și pună pe picioare o economie pe care nici nu o gândește prea mult, pentru că ajunge prea repede la geopolitică.
Este aceeași capcană în care a intrat Franța revoluției de la 1789, caracterizată de Noica prin catastrofa „orfanismului ontologic”. Pentru că atunci inșii cu voință (ideologii revoluționari) nu au reușit să se pună sub umbrela unei concepții cu adevărat binefăcătoare, „un general sporitor”, Franța a intrat în tirania determinațiilor, a concretului fără scop împlinitor, decapitând 40 000 de oameni care nu au fost de acord cu vagul concept de ordine propus de revoluție. Pentru că nu a reușit să se pune pe sine în ordine, Rusia lui Putin invadează Ucraina, creează tensiuni în Georgia, Basarabia, România, Slovacia etc. În efortul său civilizator, de sus în jos, Rusia a eșuat într-un regim de utilizare resentimentară a importurilor ideologice occidentale, conferindu-le un regim agresiv și orientându-le împotriva sursei lor de inspirație. Problema nu este atât teoria în sine, omul produce mereu asemenea „lucruri”, cât propensiunea de a genera acțiune agresivă la scară globală pornind de la „explicarea” inerent limitată a unei stări de lucruri („teoria”). De ce elita rusească nu creează o doctrină a „recuperării” Ucrainei, dacă tot o preocupă problema, pe vector economic și cultural, de ce cu tancuri? Pentru că eșecul cultural și economic ia forma tancului în spațiul moscovit.În Balcani se dă o veritabilă bătălie. Balcanii – poarta energetică și bancară a Europei. După căderea Ungariei în brațele unei Rusii putiniste resentimentare, România este ultimul „bastion” occidental în Est. (Bla, bla, bla?). Paradoxal, adversarii nu sunt la fel de prezenți, Occidentul încă nu pare a recunoaște că are o bătălie de dat, puterilor europene, în special, nefiindu-le prea clar statutul „de beligerant” pe care, de facto, îl au. În România elitele nu par a conștientiza fenomenul. Un nou tip de agresiune hibridă se derulează în Balcani, prin mijloace de forță din domeniul energiei, de tip bancar și ideologic. Pe alocuri sunt folosite și minoritățile în acțiuni de violență simbolică și de redefinire culturală a spațiului care au ca finalitate restructurarea administrativă a statului. În apropierea frontierelor, trupe de desant aeronavale rusești își arată capacitatea de intervenție în alte state.
Oferim mai jos analiza unui document(ar) german pe marginea acțiunilor Federației Ruse în Balcani, cu adăugiri indicate la final (Der Spiegel în Romanian Global News, 21 nov. 2014).
1. Serbia
„Putin se pare că a luat acest sfat aproape de inimă. Compania Feroviară Rusă, condusă de un aliat al lui Putin – Vladimir Yakunin, în prezent reconstruieşte 350 de kilometri (217 mile) de cale ferată în Serbia, care are un cost de trei pătrimi de miliard de Euro. Mai mult de atât, compania transnaţională petrolieră din Moscova – „Lukoil”, la moment are în proprietate 79,5 procente din reţeaua de staţii locale „Beopetrol”, în timp ce „Gazprom” deţine majoritatea în cadrul celui mai mare furnizor de gaz din ţară. „Investiţiile ruse au îmbunătăţit perspectivele regiunilor, care au fost puternic afectate de bombardamentele NATO din 1999,” spune raportul.”
„… Preşedintele sârb, Tomislav Nikoli, i-a acordat lui Putin cea mai semnificativă medalie a ţării …”
Pe de altă parte, în noiembrie 2014, Rusia derulează exerciții „de asalt aerian” în Serbia, denumite SREM 2014 (DC News, 5 nov. 2014). Cu alte cuvinte, în spatele frontierei NATO, în Serbia, Rusia trimite echipe de desant, arătând, probabil, vulnerabilitatea aliaților, după ce cu o lună înainte „europeanul” Vucici, prim ministrul sârb, delecta audiența britanică la London School of Economics (LSEE, 29 oct. 2014).
În Serbia, România ar trebui să aibă în grijă o masă demografică de circa o jumătate de milion (Banat și Timoc), majoritatea acestora neavând nici un fel de drepturi (Timoc). În același timp, ne amintim că România a ratat încă o oportunitate extraordinară, de a fixa prietenia româno-sârbă pe un culoar european: privatizarea eșuată din 2007 cu Cuprom a combinatului de la Bor, care furnizează o bună parte din aurul și cuprul Serbiei. Totodată, combinatul de la Bor este cel mai important angajator din regiune. Situat în mijlocul concentrării demografice românești, Bor ar fi putut redeveni un veritabil centru al romanității orientale.
2. Muntenegru
„În Montenegro, Rusia este cel mai mare investitor străin şi ruşii controlează o treime din toate companiile din ţară.”
Amprenta românității este chiar în titulatura țării. Mai toate denumirile de locuri și de localități sunt de sorginte latină, protoromână sau românească. Acum, aici, nu mai există vorbitori de limbă română (vezi Maurovlahica, de Tudor Chirilă, TVR, 2014).
3. Bulgaria
„„Un raport intern din cadrul Ministerului de Externe german notează că aproximativ 300.000 de ruşi au procurat proprietăţi în Bulgaria. Oficialii din cardul Cancelariei sunt îngrijoraţi că Putin ar putea încerca să instrumentalizeze interesele pretinse ale minorităţii ruse de acolo.””
Interesele rusești din Bulgaria au un teren atât de fertil, încât a fost nevoie de un avertisment direct adresat de UE pentru a opri construcția gazoductului South Stream (Adevărul, 3 iunie 2014), ca de altfel și Serbia, care a fost avertizată că nu va intra în UE (DC News, 4 nov. 2014).
Țară membră UE, Bulgaria nu recunoaște nici o minoritate, cu excepția celei turce (stat nemembru UE). Românii se întind, cu întreruperi, ca o panglică între Vidin și Mare, pentru ca la sud de munți să dăm de aromâni. Numărul acestora este de câteva sute de mii.
4. Croația
După ce l-au delegat cu succes pe Viktor Orban al Ungariei în funcția demagister militum al eurasianismului în Centrul Europei, Putin l-a pus la treabă. Și una dintre ele privește cumpărarea infrastructurii energetice a Croației. Instrumentul, firma ungară MOL, în bună măsură deținută de statul ungar (pe hârtie, 24,5% acțiuni) s-a executat și a cumpărat aproape jumătate din INA (49%), compania energetică croată, pe care dorește acum s-o dea rușilor de la Gazprom. SUA au trimis un diplomat la Zagreb pentru a le explica croaților evidentul (DC News, 6 nov. 2014). Problema este că mințile și inimile croaților par a fi de partea cealaltă, uitând că apariția statului contemporan Croația datorează foarte mult Americii, în conflictul din anii 90 cu fosta Iugoslavie. Croații scandau în 2008 împotriva președintelui Bush lozinci precum: „Te rugăm, nu mai veni” (Mediafax, 5 apr. 2008). Uneori naționalismul este pervers.
5. Ungaria
Cu Viktor Orban Ungaria își schimbă pentru prima oară după încreștinare (sec. IX) axul istoric: din „apărător al Occidentului”, misiunea oferită de papalitate triburilor maghiare, care stă la originea apariției statului maghiar, Ungaria își transmută energiile înspre „apărarea eurasianismului” de sorginte rusească. Un asemenea efort, arată Iorga, este de natură să afecteze fibra unui popor, „vitalitatea”.
Ungaria a avut dintotdeauna propensiunea de a se pune în slujba forței (imperiului) momentului care îi poate oferi expansiunea. De la papalitate la Casa de Austria, de la nazism la URSS, de la UE la Rusia lui Putin, elitele maghiare au avut același discurs, iar statul ungar aceeași preocupare: expansiunea și asimilarea etnică. Imperiul roman târziu a botezat poziția de forță a hunului Attila  „magister militum” (de la care se revendică Ungaria, deși acesta nu era ungur, aceștia sosind la 500 de ani după Attila în Panonia), fiind investit cu dreptul de a face politica împăraților în regiune. Se spera că astfel va fi sedentarizat, civilizat și deci, captat în orbita imperială. Acest instrument politic va fi utilizat mai târziu de Imperiul romano-german și de papalitate în relația cu statul feudal maghiar. Demonstrația de ce Ungaria este pe fond expansionistă și de ce elitele sale se află adesea în defazaj cu propriul popor și cu idealurile europene a făcut-o Iorga strălucit, în  „Români și slavi, români și unguri”: regalitatea ungurească „nu pune importanță niciodată în pământ, ci în seminție” (București, Institutul Sud-Est European, 1922, p.17). După ce a epuizat instrumentele europene pentru refacerea Ungariei mari (care nu a existat decât în mintea unora dintre elitele maghiare:  Slovacia, Slovenia, Transilvania, părți din Serbia fiind integrate în Imperiul Austro-Ungar, nu în Ungaria mare, și aceasta după 1867), elita naționalistă maghiară contemporană își aruncă țara în jocul eurasianist. Gigantică înfruntare: Orban declara în România că se opune liberalismului de tip occidental (Dan Tănasa, aug. 2014,Washington Post, 31 iul. 2014). Curajos este gestul liderului maghiar de a-și afirma doctrina într-o țară străină, în România. Rămâne de văzut dacă și acesta (care nu mai e de mult liberalism, de la prăbușirea statului bunăstării, poate monetarist-neoliberal) va ridica mănușa, acceptând „confruntarea”. Faptul că Orban poate să umble cu fundițe prin România – o țară cu trăsături de „failed state” pe alocuri, unde s-a instaurat un adevărat apartheid în defavoarea românilor minoritari din Harghita și Covasna, nu înseamnă că poate să facă la fel prin restul Europei. Oricât de puternic i-ar fi aliatul cel nou, Putin, neoiredentismul lui Orban a primit un răspuns prompt din partea unei țări și mai mici decât Ungaria: Slovacia, unde vizitele demnitarilor unguri în scopul „comemorării Tratatului de la Trianon” sau „regionalizarea după criterii etnice”, „dubla cetățenie” au fost respinse sau filtrate cu grijă, din perspectiva interesului național (RBN, 30 iunie 2014).  Problema este că Orban crede că „e independent” în condițiile în care și-a îndatorat țara Rusiei pentru 10 miliarde de euro: împrumutul rusesc este purtător de dobânzi mai mult decât triple (între 3,95% și 4,95% pe 30 de ani – Politics.hu, 1 apr. 2014) față de cele oferite de FMI (1,09% – Budapest Telegraph, 9 aug. 2013) și are atașată obligația modernizării centralei de la Peks cu echipament rusesc. Creditul respectiv transformă Ungaria „în calul troian al Rusiei în UE”. Printre urmările imediate: multiplicarea acțiunilor ungare de destabilizare ale României și Ucrainei (CESI, 28 oct. 2014), susținerea din „interiorul UE” a Rusiei prin proiectul energetic South Stream, de creștere a dependenței energetice a Europei față de Rusia, în opoziție cu politica UE (DC News, 4 nov. 2014); în paralel, Ungaria nu susține sancțiunile UE contra Rusiei (CESI, 28 oct. 2014).
Putin și-a asigurat spatele din mijlocul Europei (sic!)
Extrema dreaptă europeană convocată de Putin întocmai ca extrema stângă convocată de Stalin în 1940*
Este evident că „spatele” lui Putin ajunge chiar până la Nigel Farage și la Mmme Le Pen, cu discursul lor antieuropean. Dat fiind că singura țară europeană care se opune sistematic Rusiei este Marea Britanie, nu aș fi surprins să aflu că „referendumul din Scoția” (18 sept. 2014) nu a avut vreo capsă detonantă care duce la Kremlin.
Elena Servettaz (IMR, 16 ian. 2014), analist francez, este de părere că Putin își construiește o rețea de favorabilitate în interiorul Occidentul, chiar pe măsură ce conducerea „normală” (în sens de uzual, în logica partidelor cunoscute) îi aplică sancțiunile, chiar așa șovăitor. Acesta este unul dintre marile paradoxuri ale „ordinii” occidentale, explicabil doar prin deruta valorică a intelectualității respective: să fii naționalist, aliindu-te cu Rusia, care are politică anti-occidentală, implicit antinațională pentru fiecare stat occidental în parte. Iată un prim exemplu de raționament curios, cu buclă extinsă, care pleacă dinspre problemele reale ale Franței, este reciclat prin Eurasianismul de la Kremlin și se întoarce cu tot cu interese rusești, taman la Paris: „Așa cum afirma corect  Vladimir Putin, în 20 de ani de azi înainte, Franța va deveni o colonie a fostelor sale colonii”, afirma Marine le Pen într-un interviu de pe Rusia 1 în iarna lui 2014 (ibid). Bun, dar de ce trebuie să te împrietenești cu Putin pentru asta? Poate are alte calități care să justifice prietenia, nu doar că se amestecă în politica ta internă.
Al doilea exemplu de raționament cu buclă extinsă: „Franța nu este o democrație, iar Rusia este incorect demonizată”. Hollande are o problemă cu viața familială a francezilor, se știe, a impus autoritar o politică antifamilie (pe care a și retras-o, cel puțin parțial – Lifesite, 5 feb 2014). Dar cu ce te poate susține Putin și panslavismul său pentru a fi …naționalist, adică să fii tu, la tine acasă, invadând Ucraina, oferindu-ți exemple de „integrare” a cecenilor prin expulzare, bombardament și teroare (Czarina și Global Security)? „Extrema dreaptă” europeană este, cu adevărat, o mare fundătură.
Guverne onorabile: (inter)dependența energetică și bancară occidentalo-rusă
Austria, Suedia, Italia, Germania au guverne sau interese care le face foarte sensibile la presiunile rusești (vezi The Economist, 22 nov. 2014). Circa 300 mii de locuri de muncă din Germania depind relativ direct de Rusia (ibid.). Dacă Germania are forța economică și, să sperăm, puterea memoriei de a-și reveni cu picioarele pe pământ, rememorând grozăviile generate de alianța germano-sovietică din 1939, Austria și Italia nu dau semne că și-ar asuma vreun rol european, dimpotrivă. Se fac vectori ai Rusiei în UE.
Austria s-a întins mai mult decât îi este plapuma, întocmai ca în fabula lui La Fontaine: după ce a înghițit una dintre cele mai puternice firme de resurse energetice din Sud-Estul Europei – Petrom (2004, vezi RGN, 17 ian 2011) și o bună parte din sistemul bancar din regiune, s-a extins fără înțelepciune și în Rusia, ajungând în 2009 la o expunere  echivalentă 132% din PIB (alte bănci lacome au fost cele din Elveția – 323%, Marea Britanie – 173%, Franța – 121%; numai că spre deosebire de Elveția și Marea Britanie, Austria nu are capacitatea geoeconomică de a genera fluxuri financiare la scară globală și deci, nu se poate proteja decât supraexploatând economiile locale, cum a și făcut-o, Austria neavând de suferit intern de pe urma crizei din 2008) (Stratfor, 17 ian 2012).
În toamna lui 2014 situația nu era schimbată. Ca urmare a expansiunii neostoite în Estul Europei, printre cele mai mari instituții de credit din UE sunt Raiffeisen și Erste (locurile 2 și 3), dar care sunt și cele mai nesigure (Ziarul Financiar, 28 oct. 2014).  Cele mai slabe bănci din Europa sunt cele din Austria, urmate, poate nu întâmplător, de cele din Italia (idem). Ambele state au o politică aventuristă față de Rusia. Dacă în ceea ce privește Italia nu avem analize care să ateste expunerea bancară pe spațiul rusesc, liderii italieni sunt printre cei mai activi susținători ai Rusiei (Der Spiegel, 17 nov 2014) .
75% din expunerea străină bancară din Rusia provine de la băncile europene, 16% de la cele nord-americane și 7% din Asia-Pacific (Reuters, 1 apr. 2014). Probabil că Putin are aceste statistici în minte când vorbește despre legitimitatea anexării Ucrainei de Est: Europa nu se va putea mișca – are pușculița în Rusia și tot de acolo îi vine și căldura prin gazele rusești.
Pe de altă parte, dependența energetică (gaze) a UE față de Rusia ajunge la 24% din necesar (media). 100% dependente sunt statele baltice, urmate de Bulgaria (89%), Slovacia (83%), Ungaria (80%), Slovenia și Austria (60%), Polonia (59%), Grecia (56%), Germania (37%), Italia (29%), România (24%), Franța (16%). Croația și Marea Britanie nu au nici o dependență energetică față de Rusia, alături de Portugalia, Suedia, Spania, Danemarca, Belgia (The Economist, 5 ap. 2014). Președintele Băsescu a atras atenția în mod public Austriei că OMV antrenează România în proiecte „străine” de interesele românești, a se citi „în proiecte rusești”, mai exact în South Stream – conducta Gazprom care ar urma să aducă gazul rusesc prin Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovenia, Italia, Austria (Ziarul Financiar,3 sept. 2014). Dacă Comisia Europeană nu ar fi blocat proiectul, dependența Europei de Rusia ar fi fost bătută în cuie de „subsidiarele” mitteleuropene ale eurasianismului: Austria și Ungaria.
Germania este conexată direct la Rusia prin 300 000 de locuri de muncă și prin conducta de gaze Nord Stream. Cu alte cuvinte, Germania are o relație directă cu Rusia, ocolind politica economică și energetică comună a UE. Acesta este un pericol mortal pentru UE, motiv pentru care ministrul apărării polonez a numit conducta un nou pact Ribbentrop-Molotov (mai exact „în linia tradiției cu…” –Warsaw Voice, 6 iul. 2006), iar ministrul de externe al aceleiași țări a numit-o direct „conducta Ribbentrop-Molotov”, patru ani mai târziu (Global Post, 30 mai 2010).  Mai deunăzi fostul cancelar German Gerhard Schroeder își serba ziua de naștere la Sank Petersburg, alături de angajatorul său, Vladimir Putin (The Economist 16 iul. 2009), când acesta din urmă invadase Crimeea și declanșa conflictul din Donbass (Ucraina) (Jurnalul național, 30 apr. 2014). Tocmai de aceea materialul din Der Spiegel este o surpriză, iar noua atitudine a Germaniei trebuie privită cu oarecare precauție.

Pe de altă parte, nu doar că inima sistemul financiar rusesc e în Occident, nu la Kremlin, dar resursa bugetului rusesc … o constituie exportul de resurse energetice spre Vest. 70% din exporturile rusești sunt de natură primitivă, resurse energetice, acestea contribuind cu 52% la bugetul de stat (The Economist, 5 apr. 2014).
***
Înțelegem că miza alegerilor din România este crucială pentru Vest. România și Polonia sunt singurele state care nu au manevrat în logica eurasianistă, în coliziune cu NATO și cu interesul național pe termen lung.
***
Și mai înțelegem rolul nebănuit pe care îl capătă brâul comunităților din jurul României. Într-un număr de circa 4 milioane de persoane, comunitățile sunt factor de echilibru românesc și de sprijin. Majoritatea sunt în:
- state nesigure în raport cu destinul lor european, relativ puternic penetrate de interesele rusești, care au și comportament politic neeuropean: Ungaria, Serbia, sau sunt
- puternic penetrate de interese rusești, chiar dacă la nivel politic încă nu au parcurs anti-Nato sau anti European, sau sunt
- situate pe linia de fractură Est-Vest, în prima linie a frontului: Ucraina.
Este incalificabil că aceste comunități sunt neglijate, lăsate de izbeliște, unele dintre ele efectiv abandonate unor acte de violență simbolică sau fizică de neimaginat în Europa. Este un lux pe care responsabilii din instituții vor trebui să-l deconteze.
* Ne referim la comuniști, în particular la cei francezi, ai căror lideri se aflau, în perioada invadării Franței de către Germania, la Moscova. Scopul lor era „lupta împotriva războiului” (?!). Germania încă nu atacase URSS, iar Stalin era încă bun prieten cu Hitler. Le monde hors-serie, Mai-Juin 2010, pp.82-83, „10 Juillet 1940. Le Parti communiste a eu aussi son appel. Alors que l’appareil du parti este contraint a la clandestinite, un texte tres anti-Vichy mais pas explicitement antinazi este diffuse”
Adevărul, 3 iun 2014, „UE avertizează Bulgaria să oprească activitățile de construcție a gazoductului South Stream”, http://adevarul.ro/international/europa/ue-avertizeaza-bulgaria-opreasca-activitatile-constructie-gazoductului-south-stream-1_538de6aa0d133766a8439a5b/index.html
Budapest Telegraph, 9 aug. 2013, „FAQ about Hungar’s dealings with IMF”, http://www.budapesttelegraph.com/news/436/faq_about_hungary%E2%80%99s_dealings_with_imf 
CESICenter for Eurasian Strategic Intelligence, 28 oct. 2014, „Russia starting from Hungary in EU break-up Analysis”, http://eurasianintelligence.org/news.php?new=146&num
Czarina.nl, sept. 1999, „Anti-Chechen measures in Moscow”, http://www.czarina.nl/petersburg/insudok/eng/chech/moscow.htm
DCNews, 4 nov. 2014, „Ungaria sfidează Uniunea Europeană: South Stream, construit fără aprobarea Bruxellesului”, http://www.dcnews.ro/ungaria-sfideaza-uniunea-europeana-south-stream-construit-fara-aprobarea-bruxellesului_458467.html#
„Legea a trecut de Parlament cu 132 de voturi “pentru” și 35 “împotrivă”. Presa rusă titrează marți că Ungaria “a dat undă verde” South Stream. Uniunea Europeană a cerut deja explicații Budapestei cu privire la această decizie.”
DCNews, 5 nov. 2014, „Exerciții militare comune Rusia-Serbia: Putin se joacă de-a războiul la granița României”, http://www.dcnews.ro/exerci-ii-militare-comune-rusia-serbia-putin-se-joaca-de-a-razboiul-la-grani-a-romaniei_458577.html#sthash.gmdtmxKm.dpuf 
DCNews, 6 nov. 2014, „Rușii, lovitură în Croația pe mâna Ungariei. SUA, în alertă”, http://www.dcnews.ro/ru-ii-lovitura-in-croa-ia-pe-mana-ungariei-sua-in-alerta_458680.html 
Dan Tănasa, aug. 2014, „Exclusiv. Ce s-a discutat la Universitatea de Vară – Tușnad 2014. Discursuri ale demnitarilor maghiari. Ecouri în mass-media”, http://www.dantanasa.ro/exclusiv-ce-s-a-discutat-la-universitatea-de-vara-tusnad-2014-discursuri-ale-demnitarilor-maghiari-ecouri-in-mass-media/
Der Spiegel, 17 nov 2014, „Putin’s Reach: Merkel Concerned about Russian Influence in the Balkans”, http://www.spiegel.de/international/europe/germany-worried-about-russian-influence-in-the-balkans-a-1003427.html
Global Post, 3 ian 2010, „Poles wary of Nord Stream pact. In Poland, claims the „Molotov-Ribbentrop” natural gas pipeline is an attempt to weaken the EU and NATO, much as the Nazis and Soviets did to Poland in WWII”, http://www.globalpost.com/dispatch/poland/091221/poland-russia-nord-stream
Global Security.org, „First Chechnya War – 1994-1996”, http://www.globalsecurity.org/military/world/war/chechnya1.htm
IMR, Institute of Modern Russia, 16 ian 2014, „Putin’s Far-Right Friends in Europe”, http://imrussia.org/en/russia-and-the-world/645-putins-far-right-friends-in-europe
LSEE Research on South Eastern Europe, 29 oct. 2014, „Interview with Aleksandar Vucic: ‘We’re not asking for mercy, bur reforming Serbia’”, http://blogs.lse.ac.uk/lsee/2014/10/29/interview-with-aleksandar-vucic-were-not-asking-for-mercy-but-reforming-serbia/ 
Jurnalul Național, 30 apr. 2014, „Fostul cancelar german Gerhard Schroeder și-a serbat ziua cu Putin. Oripilare în Germania!”, http://jurnalul.ro/stiri/externe/fostul-cancelar-german-gerhard-schroeder-si-a-serbat-ziua-cu-putin-oripilare-in-germania-667095.html
Lifesitenews, 5 feb 2014, „Thousands march in Paris”: „PARIS, February 5, 2014, https://www.lifesitenews.com/news/french-gvmt-withdraws-anti-family-law-after-hundreds-of-thousands-march-in 
(LifeSiteNews.com) – The French government withdrew a controversial draft law on the family on Monday, putting it on hold until 2015, one day after giant pro-family demonstrations drew several hundred thousand marchers in Paris and 40,000 more in Lyon, including Cardinal François Barbarin.
The law’s main aim was to give legal status to stepfathers and stepmothers in blended families and to promote mediation in divorce proceedings. Simplified divorce was also on the cards, an official report having recommended that “non-confrontational” separations be subject to a simple registration in the hands of the clerk of the court.”
Mediafax, 5 apr. 2008, „Zeci de croați au semnat sâmbătă, în centrul capitalei Zagreb, o carte poștală de dimensiuni gigantice, prin care l-au invitat pe președintele american George W. Bush să „nu mai revină” în țara lor”, http://www.mediafax.ro/externe/zeci-de-croati-semneaza-o-ilustrata-gigant-impotriva-lui-bush-2523264 
Politics.hu, 1 apr. 2014, „Hungary signs EUR 10 billion Paks agreement with Russia”, http://www.politics.hu/20140401/hungary-signs-eur-10-billion-paks-agreement-with-russia/ 
RBNPress, 30 iun. 2014, „Frați Români! Slovacia vs. iredentismul maghiar, o lecție de demnitate națională!”, http://www.rbnpress.info/wp/frati-romani-lectie-de-demnitate-nationala-din-slovacia-vs-iredentismul-maghiar/ 
Reuters, 1 apr. 2014, „RPT – Fitch: Austrian Banks are Most Exposed to Russian Risk”, http://www.reuters.com/article/2014/04/01/fitch-austrian-banks-are-most-exposed-to-idUSFit69535920140401 
Romanian Global News, 17 ian. 2011, „Cum o companie minoră (OMV) devine factor geopolitic în Europa. Poate fi renaționalizat Petrom?”,http://www.rgnpress.ro/rgn_11/analize-interviuri/157-cum-o-companie-minor-omv-devine-factor-geopolitic-in-europa-poate-fi-renationalizat-petrom.html
Romanian Global News, 21 nov. 2014, „Der Spiegel: Merkel, îngrijorată de influența Rusiei în Balcani. Romanian Global News: Oare?”, http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/15568-der-spiegel-merkel-ingrijorat-de-influena-rusiei-in-balcani-romanian-global-news-oare.html 
Stratfor, 17 ian. 2012, „Austrian Banks to Limit Exposure to Central, Eastern Europe”, http://www.stratfor.com/sample/analysis/austrian-banks-limit-exposure-central-eastern-europe
The Economist, 16 iul 2009, „German politicians and pipelines. …”, http://www.economist.com/node/14041654
The Economist, 5 apr. 2014, „European energy security. Conscious uncoupling. Reducing Europe’s dependence on Rusian gas is possible – but it will take time, money and sustained political will”, http://www.economist.com/news/briefing/21600111-reducing-europes-dependence-russian-gas-possiblebut-it-will-take-time-money-and-sustained
The Economist, 22 nov. 2014, „Russia. A wounded economy. It is closer to crisis than the West or Vladimir Putin realise”, http://www.economist.com/news/leaders/21633813-it-closer-crisis-west-or-vladimir-putin-realise-wounded-economy
The Interpreter, 5 nov. 2014, „Stalin Invented Hybrid War, Not Vladimir Putin, Archival Record Shows”, http://www.interpretermag.com/stalin-invented-hybrid-war-not-vladimir-putin-archival-record-shows/ 
„But what has led people into a misconception about the novelty of this type of war is that Stalin and his regime called this something else: “active reconnaissance” in which the predecessors of Putin’s “little green men” set the stage for military intervention in ways that typically allowed Moscow deniability.
According to Voronov – and he quotes extensive passages from Stalin’s correspondence with Molotov and the Soviet leader’s directives to Russian intelligence officers and military commanders – what Putin did in Crimea and is doing in the Donbas was a copy of what Stalin did with the Chinese Eastern Railway, Korean diversionists, and the Soviet military.”
Ziarul Financiar, 3 sept 2014, „Traian Băsescu: OMV Austria ne va fi partener atât timp cât interesul României e servit cu prioritate. Grupul austriac este principalul acţionar al Petrom”, http://www.zf.ro/zf-24/traian-basescu-omv-austria-ne-va-fi-partener-atat-timp-cat-interesul-romaniei-e-servit-cu-prioritate-grupul-austriac-este-principalul-actionar-al-petrom-13197908
Ziarul Financiar, 28 oct. 2014, „Cele mai dure teste de stres bancar au trecut, nu fără emoţii. Analiştii cred că rezultatele mediocre ar putea grăbi ieşirea băncilor austriece din ECE”, http://www.zf.ro/zf-24/cele-mai-dure-teste-de-stres-bancar-au-trecut-nu-fara-emotii-analistii-cred-ca-rezultatele-mediocre-ar-putea-grabi-iesirea-bancilor-austriece-din-ece-13473360
„Austria a avut o singură bancă picată, Volksbank, însă Raiffeisen şi Erste Group s-au plasat în jumătatea de jos a clasamentului băncilor europene în funcţie de rezultatele testelor de stres efectuate de BCE. Raiffeisen şi Erste ocupă locul doi, respectiv trei în topul celor mai mari instituţii de credit din ECE. De asemenea, băncile austriece par a avea probleme în a-şi calcula bilanţurile deoarece, potrivit calculelor BCE, şi-au supraevaluat activele cu trei miliarde de euro, una dintre cele mai mari „erori“ din această rundă de testare, potrivit Bloomberg.
Analiştii cred că rezultatele mediocre ale testelor de stres ar putea grăbi ieşirea băncilor austriece din ECE.
Italia este ţara în imaginea căreia evaluările au lovit cel mai puternic, având cele mai multe bănci picate – nouă din 15 bănci examinate. Ac­ţiu­nile a două instituţii de cre­­dit italiene, printre care cele ale Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche ban­că din lume, au scăzut atât de abrupt ieri pe bursă, încât au fost suspendate de la tranzacţionare.  Băncile italiene trebuie să strângă mai mult capital decât oricare altele pentru a atinge ţintele impuse de BCE într-o perioadă când economia a reintrat în recesiune.”
Warsaw Voice, 6 iul. 2006„Gas diplomacy”,   http://www.warsawvoice.pl/WVpage/pages/articlePrint.php/11553/article
Washington Post, 31 iul. 2014, „The rise of Putinism”, http://www.washingtonpost.com/opinions/fareed-zakaria-the-rise-of-putinism/2014/07/31/2c9711d6-18e7-11e4-9e3b-7f2f110c6265_story.html 
Autor: RAdu Baltasiu
Sursa: SPQR
http://gandeste.org/

Dezvăluirile ŞOCANTE ale unui cercetător NASA: Am văzut oameni pe Marte acum 35 de ani VIDEO

Un cercetător recunoaşte că a văzut oameni pe Marte
Foto: Daily Mail


Mai multe declaraţii controversate au şocat presa internaţională. Astfel, un fost angajat NASA a recunoscut în timpul unei emisuni la un post de radio american o serie de informaţii confidenţiale ce nu ar fi trebuit fi făcute publice.

Întreg incidentul s-a petrecut în America, atunci când, în timpul unei emisiuni de radio, în direct, o ascultătoare a mărturisit: "Am văzut oameni pe Marte, acum 35 de ani", în timp ce urmarea o misiune NASA, potrivit Mirror.

Astfel, femeia, cunoscută drept Jackie, a recunoscut ca este fost angajat al NASA şi că ea a observat oameni îmbrăcaţi în costume speciale de protecţie pe Marte. Ea a continuat dezvăluirile şocante, explicând că lucra la salvarea informatiilor transmise de pe Marte de misiunea Viking, atunci când a observat, într-o altă transmisiune live din spaţiu, oameni.



https://www.youtube.com/watch?v=IdfM7CWt5kc

"Ma intreb daca poti rezolva un mister vechi de peste 27 de ani. Roverul Viking se plimba intr-un perimetru stabilit initial, insa pe un alt canal unde primeam imagini live de acolo, deodata, am observat doi oameni in costume de astronaut, nu cele obisnuite, pe care le cunoastem cu toti. Se indreptau catre Roverul Viking, venind dinspre linia orizontului. Intrebarea mea este: erau oamenii nostril?", a declarat Jackie.


Sursa: www.romaniatv.net

Horoscop. Planeta Marte intră în zodia Vărsător

Zodia Vărsător

Marte, planeta acţiunii şi a iniţiativei, va intra în zodia Vărsător pe 3 decembrie 2014, unde va rămâne până pe 12 ianuarie 2015.

Vărsătorul este semnul care simbolizează fraternitatea, umanismul, progresul, libertatea şi originalitatea. Reprezintă colectivul, societatea, grupul, dar şi nevoia de schimbare, de transformare benefică a acestora. Tranziţia lui Marte prin această zodie ne va aduce mai mult curaj şi iniţitivă pe aceste planuri, scrie Eva.ro. 

Vom fi mai interesaţi de modul în care acţiunile noastre afectează colectivul şi mai puţin orientaţi către propriile interese. Această atitudine este una benefică mai ales prin faptul că va coincide cu perioada sărbătorilor, în care întâlnirile cu familia, prietenii şi cunoştinţele sunt la ordinea zilei. Faptul că fiecare se va concentra asupra binelui general are un potenţial semnificativ pentru clipe cât mai frumoase împreună.
Vărsătorul mai este şi zodia ideilor, iar Marte aici te va ajuta să le exprimi cu mult curaj şi chiar să le pui în practică, chiar dacă par nonconformiste sau ciudate. De asemenea, este o perioadă în care regulile nu mai par atât de importante. Vom fi înclinaţi să renunţăm la cele pe care le respectam cu sfinţenie, din obişnuinţă, dar care nu ne erau cu adevărat folositoare.


360 grade - 29 noiembrie 2014 - emisiune completa





https://www.youtube.com/watch?v=6TCBEI4XwhQ

MISTERELE UNIVERSULUI CU MINERVA 2014.11.29





https://www.youtube.com/watch?v=aZnw3ZpZJIw

BENEFICIILE LINIȘTII

”Lăsând liniștea să intre în viața voastră vă permite să începeți să trăiți în acest corp energetic fizic mai mare care este la fel de real ca și corpul fizic, doar că densitatea sa este atât de diferită încât este greu pentru voi să îl percepeți în dimensiunea în care sunteți. Pe măsură ce începeți să conștientizați tot mai mult această expansiune energetică a cine sunteți voi, aceasta începe să devină la fel de reală ca și corpul vostru fizic. Făcând acest lucru deveniți mai acordați la informațiile care se află deja în energetica corpului vostru de lumină extins și permite ca acele informații să curgă cu ușurință în aspectele mai dense ale experienței voastre din acest moment...”
Înaltul Consiliu de pe Orion
Canalizat de Holly Hawkins Marwood
Transcris de Paul Marwood
Traducere și postare Monica Poka
Sursa: http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogsp...
Muzica: ”Endless Beauty” 
http://www.innersyncmusic.com








https://www.youtube.com/watch?v=Opf1FLJkwwk

Previziuni pentru Decembrie și pentru anul 2015





https://www.youtube.com/watch?v=naodMizyOig

Horoscopul lunii Decembrie: vulcan în erupție - restructurare

Luna Decembrie va fi marcată de un echilibru fragil, amăgitor. Unii numără banii, alții dau de fundul sacului.
Saturn va intra în Săgetător pe data de 23 Decembrie și va aduce restructurare, maturizare, examinare, cădere/succes.








https://www.youtube.com/watch?v=wvV-EcS_T_A

Ce se intampla in CORPUL TAU atunci cand tii POST TOTAL?



La varsta de 74 de ani, Mahatma Gandhi a trait 21 de zile fara mancare, in timpul unei greve a foanmei. In ciuda varstei sale inaintate, activistul pentru drepturile omului a fost capabil sa supravietuiasca privandusi corpul de alimente. De asemenea, tratamentele alternative pentru boli grave presupun si perioade lungi de post total. Postul este de asemenea mentionat si in Biblie. Cum este posibil sa supravietuim fara mancare?

„Postul este cel mai vechi si eficace tratament! Acolo unde postul nu vindeca, nimic nu vindeca. Postul curata, indeparteaza boala si aduce sanatatea in organsim.” – Petre Anca (discipol al lui Valeriu Popa), in cartea "Cancerul boala incurabila?" (ed. Dharana, Bucuresti 2001)
„Organismul poate rezista fara hrana timp de 105 zile, iar cei mai multi oameni s-au vindecat cu posturi mai scurte, de 40 de zile”, scrie acelasi Petre Anca, in cartea sa. Chiar daca inca controversata aceasta metoda, importanta medicala a postului total este cunoscuta din vechi timpuri: „Cu cat il hraniti mai bine pe bolnav, cu atat il daramati mai mult”, spunea si Hipocrate.
In lipsa apei si a hidratarii, corpul cedeaza foarte repede, dar in mod fascinant, acesta rezista fara hrana. In perioada de post total (perioada cand nu mancati nimic si beti doar apa), hidratarea este insa esentiala. Corpul trece prin mai multe procese metabolice care il ajuta sa conserve energie.corp

• La 6 ore dupa ce ai mancat…

Dupa ce mancam, organismul nostru continua sa proceseze alimentele, producand, alaturi de alte molecule importante, si glucoza. Glucoza este vitala pentru organismul nostru, reprezentand hrana fiecarei celule si fiind totodata principalul "combustibil"al creierului. Atunci cand glucoza este in exces, aceasta este depozitata sub forma de glicogen in organism, in special in ficat si muschi. Glicogenul reprezinta de fapt adevaratele noastre depozite energetice, ce pot fi accesate rapid.

• Ce se intampla la 3 zile de post total?

Stocurile tale de glucoza iti ajung intre 24 si 48 de ore, chiar daca dupa sase ore, consumul energetic incepe deja sa scada. Incepi sa simti foamea in aceaste ore, iar corpul tau intra intr-o stare de ketoza (cetoza)Ketoza este o stare in care organismul foloseste depozitele de grasime pe care le are pentru a produce energie, din cauza ca nu primeste o cantitate suficienta de carbohidrati. Cu alte cuvinte, organismul incepe sa transforme grasimile din depozite in molecule cu rol energetic. Este o perioada cand "se arde" grasimea din organism. (Sursa: www.portal-spiritual.eu)

In mod tipic, daca postesti sau daca tii o dieta saraca in carbohidrati, corpul tau intra in aceasta stare. Uneori, aceasta dieta este folosita si in tratarea epilepsiei.
In a 3-a zi productia de cetone este suficienta pentru a produce aproape toata energia de care organismul are nevoie, iar proteinele din organism incep sa fie crutate. Pana in ziua a 4-a, creierul ajunge sa isi procure aproape toata energia de la cetone, iar proteinele din corp sunt salvate

La 72 de ore de post total

Partea dificila pentru corp si minte (la nivel psihologic trebuie sa ne luptam cu senzatia de foame) survine in a 4-a zi de post total – este stadiul de autofagie. Odata ce grasimile au fost consumate, corpul incepe sa consume proteinele din muschi, acestia slabindu-se. La acest punct, nevoia creierului de glucoza scade la un sfert fata de normal. Dar acum, creierul incepe sa isi extraga energia din proteine - ficatul foloseste aminoacizii pentru a produce glucoza.
Cea mai mare cantitate de proteine din corp este pierduta in primele 72 de ore. Apoi, corpul se adapteaza si conserva proteinele. Intr-o perioada de 30 de zile de post cu apa, o persoana pierde aproximativ 907 grame de masa musculara.
In perioada de post total, metabolismul se incetineste, astfel incat corpul reuseste sa foloseasca cat mai putina energie posibil.

Putem supravietui peste 70 de zile cu post total

Putem supravietui si 70 de zile fara hrana, aceasta depinzand de nivelul de hidratare si de rezervele de grasimi pe care le avem in corp. Postul total (perioada cand nu mancati nimic si beti doar apa) se recomanda in cazul bolilor grave si este folosit in medicina alternativa. Este bine sa consultati o personalitate in domeniu si sa urmati cu precizie toate indicatiile care va sunt date, fiindca in cazul abaterilor de la tratamentul cu post total, exista riscuri. Postul total trebuie insotit de hidratare, gandire pozitiva si miscare fizica.
"Durata postului total variaza in functie de structura energetica a individului si de tipul afectiunii si poate fi de 1, 3, 7, 14, 21, 28, 35, 49, 63, 77, 84, 91, 98, 105 zile", sustine Petre Anca in cartea sa, "timp in care va purifica organismul si ceea ce este si mai important, va apropie de Dumnezeu. Cu alte cuvinte, postul total va purifica intreaga fiinta".

Sursa: www.garbo.ro

Horoscop lunar DECEMBRIE 2014


Berbec
În prima parte a lunii ești preocupat de călătorii, relații cu străinătatea sau dezvoltarea personală și profesională prin participarea activă la cursuri și programe diverse. Sunt momente favorabile lărgirii orizontului cunoașterii, relaționării cu persoanele erudite și implicării în activități culturale. Relațiile sentimentale vor cunoaște răsturnări de situație începând cu 9 decembrie. Fie că este vorba despre copii, fie despre persoana iubită ar fi bine să ții amintești cele discutate sau promise mai demult și nu te-ai ținut de cuvânt. A doua parte a lunii îți aduce multă forfotă în domeniul socio-profesional. Sunt posibile întâlniri, dialoguri cu persoane cu funcții de conducere sau chiar ți se pot oferi responsabilități noi la locul de muncă. Selectează prioritățile și evită implicarea în prea multe activități. Se recomandă prudență în relațiile cu prietenii și protectorii, deoarece izul conflictului va predomina pe toată durata lunii.

Taur
Capitolul financiar aduce multe surprize plăcute, în special până în preajma datei de 18 decembrie. Pe de o parte ți se rotunjesc veniturile din colaborări. Partenerul de viață sau o rudă îți vor face favoruri și oferi sume consistente de bani sau diverse bunuri de valoare. Însă pe de altă parte se încheie o etapă importantă de câștig din segmentul profesional. De evitat investițiile și împrumuturile pe termen lung. Relațiile colegiale și cele cu șefii vor fi tensionate, iar dacă vor apărea conflicte, acestea vor avea efecte pe termen lung. Fii prudent când vine vorba de conducere, autorități, atât la serviciu, cât și acasă în familie. Călătoriile pe distanțe lungi sunt favorizate în a doua parte a lunii. Apropierea de domeniile artei, implicarea în activități culturale, întâlnirile cu persoane dragi aflate pe meleaguri străine vor fi frecvente. Este important să profiți de caruselul de evenimente, să participi activ la toate, pentru că te vei alege cu experiențe inedite.

Gemeni
Se pare că încă din primele zile ale acestei luni te vei hotărî să îți schimbi unele planuri, să renunți la relațiile care s-au dovedit împovărătoare, să adopți un alt stil de viață. Este bine ca mai întâi să te analizezi pe tine, să îți stabilești clar niscai obiective realiste, eventual și termene de realizarea a acestora și abia apoi să privești la ceilalți. La nevoie, sfătuiește-te cu un psiholog, un psihoterapeut sau cu un specialist în dezvoltare personală. Ai putea fi surpris cât de mult te pot ajuta aceste persoane și ce schimbări spectaculoase vor rezulta în viața ta, mai departe. Partenerul de viață și colaboratorii te susțin, mai ales în prima parte a lunii. După 24 decembrie este posibilă apariția unei tensiuni vizavi de ceilalți, greu de explicat în cuvinte. De fapt, contextele în care te vei afla îți vor pune la încercare gradul de responzabilizare pe care îl ai în diverse relații. Prietenii îți vor fi alături, surprinzător de plăcut și eficient. Financiar stai mai bine, începând cu 11 decembrie.


Rac
Ai mult de lucru la serviciu în primele două săptămâni ale lunii decembrie. Hărnicia de care dai dovadă, rezultatele obținute în urma felului în care abordezi munca îi vor provoca pe ceilalți să îți pună, din când în când, bețe în roate. Ferește-te de colegi și îndeplinește-ți numai sarcinile care îți revin la locul de muncă. Posibil să fii nemulțumit de banii câștigați, însă ai încredere că evenimentele se desfășoară în favoarea ta. Totul se plătește la momentul cuvenit. Acum pentru tine este o lună de încercări, mai ales în segmentul muncii și al sănătății. Asta deoarece implicarea în prea multe activități, neglijarea regimului alimentar și al odihnei îți poate obosi întregul organism. Consultațiile și analizele medicale pot fi frecvente. Relațiile parteneriale sunt foarte active în a doua parte a lunii. Ți se pot oferi contracte de colaborare noi și destul de avantajoase. Evită cheltuielile nefondate, pe toată durata lunii!

Leu
Prima parte a lunii are ca teme importante, relațiile amoroase, distracțiile, hobby-urile. Amalgamul de stări, senzații și întâmplări te pot necăji până la urmă, pentru că tu ai prea multe așteptări nerealiste, mai ales de la persoana iubită sau de la copii. Gusturile în materie de iubire ți se schimbă frecvent, iar ceilalți nu pot ține pasul cu tine. De aceea, fii înțelegător și deschis la propunerile celorlalți. Consumă-ți energia în activități sportive moderate sau în cele specifice unui hobby. După 11 decembrie se animă foarte mult sfera muncii. Cu toate că vine sezonul sărbătorilor de iarnă, puțin probabil să beneficiezi de toată vacanța aferentă. Se deschide o nouă etapă profesională și bine este să fii prudent și prezent încă de la începutul acesteia. Pe de altă parte și acasă vei fi solicitat de către membrii familiei. Datorită acestui tumult cotidian, sănătatea va deveni vulnerabilă, necesitând îngijiri deosebite.

Fecioara
Treburile gospodărești se pot realiza mai ușor în prima parte a lunii. Minunat este că ai sprijinul membrilor familiei în orice ai întreprinde vizavi de casă sau relații cu rudele. Totuși, nu forța nota și ține cont de sfaturile și opiniile celorlalți. Posibil să îți scadă încrederea în forțele proprii, să apară ca din senin, temeri, insomnii aducătoare de gânduri neplăcute. Controlează-ți stările și la nevoie apelează la dialogul cu cineva de încredere sau chiar la specialiști în domeniile care te frământă. Cu puțin efort, discernământ, informații corecte și relații cu oameni deosebiți vei depăși totul cu bine. A doua parte a lunii îți aduce zumzet în relațiile amoroase. Se întrezăresc petreceri, îmbunătățiri în relația cu persoana iubită sau copiii și chef de aventuri. Evită frivolitățile și excesele de orice fel! La orizont poate apărea o idilă nouă, care are șanse să dureze aprozimativ un an de zile de acum încolo.

Balanța
Călătoriile pe distanțe scurte, dialogurile și întâlnirile cu persoanele din anturajul apropiat, acestea sunt activitățile principale ale primei părți din luna decembrie. De asemenea ai șanse de a învăța, de a asimila cunoștințe noi, de a obține calificative sau note bune în urma unei evaluări, fie printr-un program oficial de instruire, fie pur și simplu din exeperiențele care se vor desfășura pe parcursul lunii. Pe de altă parte, ar fi bine să îți selectezi prioritățile și să acționezi numai în direcțiile care îți aduc beneficii clare. După 11 decembrie, centrul de interes se va muta pe segmentul familial și gospodăresc. Vei avea spor și succes, alături de membrii familiei, la desfășurarea treburilor gospodărești, la reuniunile de familie, la reamenajarea spațiului de locuit. Finalul lunii decembrie îți va aduce posibilitatea de a-ți schimba scara valorilor morale, abordând viața de pe cu totul alte baze. Se recomandă prudență în relațiile cu prietenii și protectorii.
Scorpion
Câștigurile financiare de care beneficiezi în primele două săptămâni ale lunii îți o vor aduce confort și liniște sufletească. Este vorba despre câștigurile obținute din activitatea profesională pe care o desfășori la un loc de muncă oficial. Totuși se anunță vremuri austere, de aceea pune bani deoparte. Relațiile cu persoanele din anturajul apropiat sunt bune abia în a doua jumătate a lunii. Se conturează călătorii pe distanțe scurte, vizite sau chiar excursii de agrement în locuri deosebite. Ți se vor accentua talentele oratorice, fapt pentru care, mulți cunoscuți îți vor cere sfatul în diverse chestiuni de viață. Însă, ferește-te de a te implica prea mult în treburile altora. Astfel există riscul să te încarci cu emoțiile și neplăcerile altora, rămânănd cu resurse puține sau deloc pentru tine. De asemenea este o perioadă bună pentru a asimila informații noi, pentru a învăța sau parcurge un program de activități educative.

Săgetător
Ești strălucitor în prima parte a lunii. Ai energie, poftă de viață, dorință sinceră de a antrena și pe ceilalți într-un carusel de evenimente interesante. Este bine să îți gestionezi atent stările de spirit și implicarea în prea multe treburi, pentru că riști să te pierzi în amănunte neimportante. Este o perioadă minunată pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață, a renunța la obiceiurile dăunătoare și pentru a trasa noi planuri de viață. Călătoriile pe distanțe scurte vor fi frecvente pe toată durata lunii, dar fii prudent. Se pot petrece tot soiul de peripeții, chiar și pe un drum scurt de câțiva metri. De asemenea, controlează-ți timbrul vocal, pentru că, fără să îți dai seama, îl schimbi frecvent și ceilalți pot fi deranjați de asta. După 11 decembrie se întrezăresc creșteri substanțiale ale veniturilor obținute din munca proprie. Se deschide o etapă nouă de câștig din activități adiacente locului de muncă sau poate chiar de la un loc de muncă nou.

Capricorn
Ești greu observabil în peisajul cotidian, până pe 21 decembrie. Pe de o parte există afecțiuni vechi care îți creează neplăceri serioase, forțându-te să fii discret, izolat și preocupat mai mult de sănătatea ta. Pe de altă parte însă, în domeniul socio-profesional se preconizează schimbări majore. Există jocuri de culise pe care le simți bine, dar le vei desluși clar după 11 decembrie. Gândirea și comunicarea îți sunt umbrite, gândurile năvălesc haotic, fiindu-ți dificil să le ții în frâu. Relaxează-te, fii discret în vorbe și fapte. Este bine să asculți de sfatul unor persoane de încredere, în special de cele care sunt mai în vârstă decât tine. A doua parte a lunii îți va aduce energie, sănătatea se va îmbunătăți vizibil, chiar dacă pe fundal mai rămân unele afecțiuni. Pregătește sărbătorile de sezon alături de cei dragi și bucură-te de tot ce te înconjoară. Fii prudent la cheltuieli și evită împrumuturile!

Vărsător
Ești foarte energic, dornic de a te implica în mai multe treburi deodată, riscând să îți dispersezi forțele vitale în activități neimportante. Stabilește-ți un plan de acțiune, încă de la începutul lunii și urmează-l întocmai. Surplusul de energie, consumă-l în activități sportive moderate, potrivite nevoilor tale fiziologice și structurale. De asemenea, tendința de a combate totul, de a te împotrivi celorlalți sau chiar situației în care te afli va fi destul de mare. Fii prudent, controlează-ți stările interioare și reacțiile, deoarece riști să strici relații importante. Relațiile cu prietenii sunt bune în prima parte a lunii. Ți-ar prinde să le asculți părerile și să le urmezi sfaturile, chiar dacă pe alocuri, la prima vedere ești în total dezacord cu cele auzite. Dacă vei privi în profunzimea lucrurilor vei constata că evenimentele în care ești implicat și ceea ce îți spun ceilalți îți sunt de folos. Se mențin neplăcerile aferente sistemului osos și articular. Odihnește-te și adoptă un stil de viață sănătos.

Pești
Relațiile sociale, aparițiile publice, dialogurile cu persoanele cu funcție vor fi frecvente în prima parte a lunii. Este bine să profiți de aceste oportunității și să socializezi cât mai mult. Posibil să primești însărcinări noi la serviciu, poate chiar un post de conducere. Se recomandă prudență, deoarece tot ce ți se oferă în plan socio-profesional te va solicita mult și bine. Capitolul financiar se îmbunătățește, mai ales în ceea ce privește veniturile din munca proprie. Puțin probabil să primești sprijin material sau moral din partea altora. În urmbră vor mocni conflicte ascunse, mai ales între colegii de serviciu. Faptul că ești bine văzut și susținut de șefi, persoanele din anturajul profesional, colegi de lucru cu tine vor deveni reticenți și provocatori. Ferește-te de discuții frivole și de situații nesigure. Sănătatea este vulnerabilă pe segmentul circulator. Ferește-te de discuții aprinse și de oameni care îți tot pun bețe în roate.

Sursa: sfatulparintilor.ro