joi, 19 mai 2011

Particula lui Dumnezeu

Cel mai mare si mai scump experiment din istoria omenirii va debuta la Centrul European pentru Cercetari Nucleare din Geneva. Particulele vor atinge 99,9% din viteza luminii peste o luna, moment in care vor fi recreate conditiile Big Bang-ului Proiectul Large Hadron Collider (LHC) si mai ales anumite puncte de vedere legate de pornirea celui mai mare accelerator de particule din lume au incins spiritele atat de mult, incat pe aproape toate canalele se vorbeste despre un posibil sfarsit al lumii. Dincolo de speculatii si de interese nedeclarate, savantii ne promit insa privilegiul de a fi contemporanii celui mai mare si mai scump experiment stiintific din istoria omenirii. Acceleratorul de particule construit de Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) va determina ciocnirea unor fascicule de protoni, la o viteza foarte apropiata de cea a luminii, cu scopul generarii conditiilor existente in momentul formarii Universului. Se vor crea si se vor detecta astfel particule care vor raspunde la intrebari esentiale din domeniul fizicii, al istoriei Universului, al legilor care ne guverneaza la nivel cosmic. Posibilele gauri negre de dimensiuni microscopice care ar aparea pe parcurs, si nu ar putea constitui un pericol real, iar mult-cautatul boson Higgs va avea o durata de viata de numai 10-22 secunde – precizeaza specialistii.
Ipoteza ca in spatiu exista o masa concentrata, atat de densa incat nici lumina nu poate scapa, a fost exprimata pentru prima data de astronomul francez Pierre-Simon Laplace, la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Imediat dupa ce, in 1905, Albert Einstein, enunta Teoria Relativitatii, fizicianul Karl Schwarzschild a gasit ecuatia care descria un astfel de obiect celest. Ecuatia sa este cunoscuta in astronomie ca raza Schwar�zschild si este folosita pentru a determina aria de atractie gravitationala a unei gauri negre sau pentru determinarea impactului a doua corpuri ceresti.
Inapoi la origini
CERN a plasat uriasul dispozitiv LHC undeva la granita dintre Elvetia si Franta, in dreptul satului francez Crozet, la 92 de metri sub pamant. Pe un traseu lung de circa 27 kilometri, sunt lansate fascicule de protoni, care vor fi accelerate treptat, pana vor atinge 99,9% din viteza luminii, peste circa o luna de la pornirea acceleratorului. La aceasta viteza, se vor produce in jur de 600 milioane de coliziuni pe secunda, intre pachetele de protoni, care vor avea o energie de 7 tera electronvolti (teV), echivalenta cu cea a unei masini care ruleaza cu 1.600 km/ora. In urma coliziunilor, savantii spun ca se vor recrea conditiile imediat urmatoare producerii fenomenului numit Big Bang, care a dus la formarea Universului, acum aproape 14 miliarde de ani. S-ar putea detecta astfel practic bosonul Higgs sau “particula lui Dumnezeu”, cheia mecanismului care genereaza masa particulelor, a carei existenta a fost demonstrata doar teoretic. Modelul standard Particulele elementare generatoare de materie si de energii, pe care savantii implicati in proiectul LHC spera sa le aiba pe masa de lucru, cum s-ar spune, sunt purtatoarele fortelor fundamentale ale naturii vazute si nevazute: aer, apa, foc, pamant, eter. Ele alcatuiesc “modelul-standard” aflat la baza intregului Univers. Datele furnizate de accelerator vor ajunge la 40 TB zilnic, pentru procesare fiind trimise unei retele de supercomputere, printr-o structura paralela cu Internetul. In esenta, ideea ar fi ca, dupa Big Bang, temperatura a scazut sub o anumita valoare critica, favorizand aparitia unui tip de camp existent in tot Universul, denumit “campul Higgs”. Unele particule se cupleaza cu acesta, dobandind foarte importanta proprietate (intre altele) care este masa. Interactiunea dintre particule, in campul respectiv, este mediata de bosonul Higgs. Pentru a reconstitui mediul cosmic de acum 14 miliarde de ani, savantii CERN au pregatit inclusiv coborarea temperaturii foarte aproape de zero absolut.
Apocalipsa din 2012 si calendarul Maya
Sustinatorii ipotezei ca, daca ar lua nastere mici gauri negre in urma experimentului LHC, ele ar duce la distrugerea Pamantului. Durata procesului apocaliptic este estimata la circa patru ani apocaliptic. Adica pana spre sfarsitul anului 2012. O tulburatoare coincidenta readuce astfel in discutie previziunile faimosului calendar al mayasilor. Incepand masurarea timpului cu data de 12 august 3114 i.Chr., el se termina brusc si aparent inexplicabil in ziua de 21 decembrie 2012, ziua solstitiului de iarna. Dar revelatiile senzationale nu se opresc aici.
Oamenii de stiinta au calculat ca in ziua respectiva, la orele 11.11, Soarele nostru se va afla pe linia Ecuatorului Galactic – fenomen petrecut si in anii 3000 i.Chr. si 1500 i.Chr., de data aceasta suprapunandu-se insa peste centrul galaxiei. Traditia tibetana Kalachakra (Roata timpului) indica si ea acelasi an, 2012, drept capat al unei perioade de 25 de ani care va culmina cu sfarsitul timpului, eveniment – nu neaparat “apocaliptic”, in acceptiunea actuala a termenului – ce apare si in traditia indienilor Hopi. Exista si alte premonitii similare, pe care suntem liberi sa le consideram sau nu coincidente.
Sursa: Cerceteaza

Valoarea iubirii

Se spune ca iubirea inlatura suferinta, ca poate transcende si aduce fericirea. De fapt toate marile religii ale omenirii propovaduiesc iubirea ca fiind cel mai inalt mesaj, cea mai inalta forma de abstractizare a religiei, a conditiei umane.
Acesta este mesajul lui Iisus, al lui Ramakrishna, Rumi, Budha, Ghandi etc. Toti spun acelasi lucru. In orient se spune ca iubirea arde karma iar in occident ca ea depaseste conditia umana. Este unul si acelasi lucru. Dar ce are iubirea de a face cu aceasta? Cand ea apare conditia umana obisnuita ia sfarsit.
Toate preocuparile ce ne ghidau pana atunci viata trec pe un loc secundar, primesc mai putina energie. Chiar daca continua sa existe, iubirea este cea in care acum constiinta se dizolva.
Judecata se schimba. Starea interioara se schimba. Apare candoarea.
Daca nu ai facut-o niciodata, acum vei realiza ca arunci miezuri la pasarele, ca mangai un caine vagabond care dintr-odata iti este drag. Perceptia asupra lumii din jurul tau se schimba, devii un Mare Suflet – “Maha-atma” iar starea aceasta curge prin tine. Ia exista permanent, poat fi simtita tot timpul dar datorita preocuparilor si framantarilor mintii, pierduti de contactul cu frumosul, cu armonia, avem nevoie de un “soc” pozitiv pentru a ne trezi, de ceva uimitor care sa ne poata smulge din cotidian.
Ceva armonios, bland, fascinat, cald, poate fi o opera de arta, un loc minunat in natura sau prezenta unei fiinte umane. Iubirea este expresia armoniei frumusetii si perfectiunii universale, de aceea nu apare in dezordine, in haos. Ceva armonios si deosebit poate trezi iubirea din noi, facand-o sa se reverse in exterior.
Pana acum ai fost ocupat, ai fost orb la frumusetea din jur la momentele speciale la armonia care mentine foarte inteligent intreaga ordine. Doar acum ceva extraordinar te-a facut sa vezi toate acestea.
Cele mai mari sacrificii in istoria umanitatii au fost facute din iubire: Orpheu, coborand in infern dupa Euridiche, Rada care a fost gata sa intre in infern pentru Krishna, doar pentru a-l salva de o durere, Iisus s-a sacrificat din iubire pentru oameni, Divina Comedie nu ar fi fost scrisa fara existenta lui Beatrice care l-a inspirat atat de profund pe Dante, iubirea lui Eliade pentru Maitrey etc.
Iubirea este ca care le face chiar si pe animale sa isi regaseasca stapanii strabatand sute de kilometrii fara ca ele sa fi stiut unde se afla acestia iar literatura abunda de episoade care scot in evidenta puterea nebanuita si misterioasa a iubirii.
Cand iubirea apare poetii scriu, cantaretii canta, pictoii picteaza si toate acestea devin capodopere, devin elixir. Daca ei ar face asta cand sunt tristi atunci arta lor ar deveni trista. De aceea arta facuta in iubire vindeca.
Magia iubirii
Doar o traire afectiva face trecerea de la stiinta la mistica, de la comunicare la comuniune. Caldura sufleteasca invie, creaza forme si da viata infinitelor entitati ce alcatuiesc universul.
Fara acea caldura sufleteasca cunoasterea ar deveni expunere si nu experienta. Cand sufletul tau se deschide atunci pentru tine se deschide intreg universul. Fara iubire universul poate fi conceput, dar nu si experimentat.
Sensul cuvantului latinesc A-mor (fara moarte) este iubirea.
El desemneaza tocmai faptul ca iubirea ramane dincolo de moarte, ca ea este cea care transcende iar tot ce este iluzoriu isi pierde acum valoarea. A iubi inseamna a renunta la tine, la egoul tau, este un sacrificiu, cuvant din latinescul sacrum-facere – orice sacrificiu este o fapta sacra.
Acolo, atunci apare iubirea.
Sursa: Dincolo de Orizont

Uniunea Europeana finanteaza infiintarea unui serviciu secret suprastatal

Reprezentantii comunitatilor de informatii nationale se intalnesc periodic in diverse capitale europene
In pofida a cinci decenii de integrare, serviciile secrete ale statelor mem­bre UE sunt in continuare prin­tre cele mai bine pazite valori na­tionale. Doua proiecte sponsoriza­te de Comisia Europeana sunt insa pe cale sa schimbe cultura neincrederii intre servicii.
Lansat in liniste in capitala Ungariei in 2007, Clubul de la Budapesta a avut in ultimii trei ani si jumatate opt reuniuni ale ofiterilor de informatii si expertilor din sectorul privat in orase precum Budapesta, Bucuresti, Roma si Bruxelles. Numarul de participanti a ajuns de la 50 de delegati (la prima intalnire) la peste 150 de delegati la ultima reuniune care a avut loc la Bruxelles, la mij­lo­cul anului 2010, si care  a atras specialisti din 14 tari UE.
„Ideea principala din spatele acestei initiative este de a consolida schimbul de idei si informatii open source intre institutiile UE si statele membre, in scopul sprijinirii serviciilor in preve­nirea si gestionarea crizelor”, a declarat un oficial maghiar pentru EUobserver. Osint (open source intelligence) sunt informatii care pot fi obtinute fara a se incalca legislatia nationala. De regula se apeleaza la analiza informatiilor ce pot fi obtinute prin intermediul mass-media, bloguri jihadiste, camere de chat, baze de date de tip pay-per-view, imagini de satelit comercial, rapoarte tehnice intocmite de organismele guverna­men­tale si paginile de internet ce nu au fost alese de catre motoarele de cautare mai populare. Un singur exemplu graitor despre cat de departe se poate merge in aceasta directie este agentia de informatii americana Iarpa (Intelligence Advanced Research Projects Activity), care experimenteaza cu avatare (carac­tere in jocuri online cum ar fi World of Warcraft) si care poate infiltra intalniri ale avatarelor jihadiste pe dealuri sau paduri virtuale. Sectorul a crescut mult, guvernele occidentale bazandu-se pe surse deschise pentru 80%-90% din pro­prii­le informatii de securitate.
Spre deo­sebire de spionaj, cu Osint este mai usor cand e vorba de impartasit informatiile, deoarece nu compromite surse din terte tari.

Finantare pentru securitate

Cel de-al doilea proiect cofinantat de UE, Eurosint Forum, are ca scop pro­movarea ideilor cu privire la dez­voltarea politicilor Uniunii Europene, in special in utilizarea Osint in domeniul securitatii. Fondat in 2005 de catre firme private din sectorul de securitate intr-un birou mic de langa cladirea Berlaymont a Comisiei Europene de la Bruxelles, organismul nonprofit detine cel putin cinci „workshop-uri” care au atras pana la 40 de delegati din serviciile de informatii si institutii ale UE, precum si din sectorul privat.
Doua dintre rezultatele practice ale Clubului de la Budapesta sunt: site-ul protejat prin parola dedicat participan­tilor, pe care acestia pot impartasi update-uri privind securitatea si idei cu privire la tehnicile Osint. Modelul avut la baza este Intelipedia – un site de tip Wikipedia infiintat in SUA, astfel incat cele 16 (sau mai multe) birouri de informatii sa poata comunica in vederea prevenirii unui alt atac terorist gen 9/11. Intre timp, Eurosint este responsabil de Virtuoso, o schema finantata de Comisia Europeana pentru producerea de noi „middleware” sau software care sa per­mita celor 11 tari UE participante sa faca schimb de gadgeturi Osint.

Noi structuri de informatii

Tarile UE impartasesc informatii clasificate si prin alte structuri: ele trimit informatii la Centrul comun de situatii (SitCen) de la Bruxelles; expertii in securitate din UE se aduna in Capitala pentru reuniunile Council’s Counter Terrorist Group si cu grupul de lucru al „Clearing House”, iar sefii spionilor din tarile UE si omologii lor din Norvegia si Elvetia se intalnesc, de asemenea, o data pe an, in asa-numitul Club de la Berna.
Insa cele doua cluburi Osint sunt diferite, deoarece delegatii pot vorbi liber in cadrul unor seminare care dureaza de regula doua zile, iar sederea peste noapte, petrecerea timpului liber in comun (la o bautura sau cina) duc la realizarea de contacte personale si creea­za un nou impuls pentru impartirea de informatii in cadrul comunitatii de specialitate a UE.
Catherine Ashton a instalat recent doi sefi noi de securitate, pe Ilka Salmi la SitCen si Agostino Miozzo ca sef al structurii ce se ocupa de gestionarea crizelor. Nu este inca foarte clar daca Clubul de la Budapesta va fi extins sau oprit. Un diplomat european a declarat ca doamna Ashton ar trebui sa sprijine specializarea Osint in avertizarea si prevenirea conflictelor, iar Serviciul Eu­ro­pean pentru Actiune Externa (SEAE) sa fie dedicat evenimentelor mondiale.
La randul sau, David Nyheim, un expert in securitate din sectorul privat, a remarcat faptul ca SEAE are nevoie de misiuni de culegere a informatiilor pentru a inchide golurile lasate de inter­net: „Intr-o situatie de criza aveti nevoie de informatii de la distanta, domenii care nu sunt acoperite de internet sau media generala… Aveti nevoie de profesionisti cu o retea de informatii, de informatori“.
Sursa : financiarul.com
Sursa: Teorii sau dezvaluiri cutremuratoare ?

Pasarea Phoenix – Pasarea legendara care renaste din propria-i cenusa

Pasarea Phoenix este cunoscuta din Orientul Mijlociu si indepartat pana la Mediterana si Europa, dar exista mentiuni despre o pasare similara si la nativii americani. Este o pasare de o frumusete neasemuita, care nu moare niciodata, ci se mistuie in flacari si renaste apoi din propria cenusa. Se spune ca Pasarea Phoenix originara ar fi aparut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial.
   La egipteni ea este pasarea Bennu, asociata ciclului zilnic al soarelui si ciclului anual al cresterii apelor Nilului, de unde legatura sa cu regenerarea si viata.
   Phoenixul evoca focul creator si distrugator din care se naste lumea si care ii va aduce sfarsitul. Simbolismul ei este legat de marile adevaruri ezoterice, reprezentand nemurirea spiritului si reincarnarea. in alchimie, ea este un simbol al transmutatiei alchimice, al renasterii magice prin initiere si al cresterii spirituale.
   Pasarea Phoenix ne vorbeste despre puterea de a depasi fluctuatiile vietii noastre obisnuite, ne indeamna sa ne orientam catre cele spirituale si ne da speranta, inspiratie si putere regeneratoare atunci cand renuntam la vechiul mod de viata pentru a imbratisa unul nou, superior. Phoenixul ne poate ajuta si atunci cand trecem prin experiente emotionale devastatoare.
   In alchimie, Pasarea Sublimarii este asociata corpului astral, care, dupa cum arata marele alchimist Paracelsus, este corpul nostru spiritual sau “de aur”, purificat, care se dezvolta in cursul evolutiei noastre personale si reprezinta renasterea spiritului pe un nivel superior. Atunci cand corpul fizic moare, spiritul incepe o noua existenta intr-o alta lume, non-fizica.La chinezi, Feng Huang, “Pasarea Rosie”, este unul din cele patru animale spirituale. Ea putea fi incalecata numai de catre Nemuritori. Feng desemneaza pasarea mascul si Huang pe cea femela, fiind in legatura cu simbolul Yin-Yang, cele doua principii polare opuse care guverneaza intreaga manifestare. Aceasta pasare este de asemenea un simbol al dragostei nemuritoare.
   Esenta pozitiva a acestei creaturi se manifesta atunci cand cineva isi recunoaste si isi dezvolta latura feminina a naturii sale spirituale. Acea persoana isi urmeaza atunci vocea sa interioara si latura creatoare a vietii. Esenta sa negativa se manifesta atunci cand cineva isi neaga si isi reprima aceasta latura a sufletului sau, rezultand astfel deviatii de comportament si alienare.
   Pasarea Phoenix este in crestinism o pasare sacra, simbol al reinvierii si emblema a Arhanghelului Mihail. Regasim reflectari ale acestui mit si in unele traditii populare. Astfel, Pasarea Maiastra din basmele romanesti este uimitor de asemanatoare cu Pasarea Simorgh a persanilor, care simboliza intelepciunea divina si perfectiunea umana.
   SURSA 02
 
   Pasărea Phoenix (uneori Phönix) este pasărea legendară despre care se spune că ar învia din propria ei cenuşă.
   Mitologie
   Pasărea Phoenix la greci

   Pasăre alegorică ce renăştea din propria cenuşă. Aceasta seamănă ca formă cu vulturul, dar se deosebeşte de acesta prin penajul splendid colorat, cu pete de purpură şi aur(două culori nobile şi cu o evidenţă a semnificaţiei simbolică), ceea ce o face mai frumoasă decât cel mai minunat păun. Are o longevitate extraordinară, ce diferă de la autori la autori, unii afirmând că trăieşte de la 500 la 13.000 de ani. Este singura din specia ei, deşi nu se poate reproduce. Atunci când lunga sa viaţă este pe terminate ea îşi simte sfârşitul, aceasta îşi face un cuib din plante aromatice şi tămâie; dă foc apoi cuibului, se întinde, arzând odată cu cuibul, iar din cenuşa sa se formează o altă pasăre. Noua pasăre o îngroapă pe cea precedentă, punându-i rămăşiţele într-un înveliş de smirnă şi tămâie in formă de ou şi ducându-le la sanctuarul din Heliopolis.

   Pasărea Phoenix la egipteni
   Cunoscută vechilor egipteni şi ca Benu, pasăre mitică, care simboliza nemurirea, şi care (potrivit tradiţiei din Heliopolis) a aterizat pe colina primordială aducând lumina zeului solar Ra Atum. Înfăţişată sub forma unui bâtlan sacru care poartă coroana zeului Osiris, reprezenta puterea de regenerare (auto-creare) şi de resurecţie. Grecii au asociat-o păsării Phoenix, emblema ciclurilor vieţii şi ale morţii, a eternelor renaşteri din propria cenuşă.
   SURSA 03
 
   Descriere:
   Exista multe descrieri ale acestei pasari legendare. Unii o descriu ca fiind o pasare de dimensiunile unei pasari rapitoare: jumatate fazan, jumatate vultur.
   Numele sau inseamna “purpura” in limba greaca deoarece pasarea Phoenix este asociata cu focul si soarele. A fost descrisa ca fiind aurie sau multicolora. Unii spuneau ca nu ar fi mancat niciodata sau ca ar fi mancat numai roua. Cei mai multi insa spun ca exista numai un singur exemplar de pasare Phoenix si ca ar trait in Arabia sau Etiopia si ca ar fi de o frumusete nemaipomenita.
   Puteri:
   Pasarea Phoenix este nemuritoare. La 300-500 de ani ea renastea prin foc. Cand ciclul de viata i se incheia, pasarea strangea ierburi aromate si lemne din toata lumea pentru a-si construi rugul sau cuibul funerar. Pasarea Phoenix stand in cuib si avand fata intoarsa spre soare isi flutura aripile pentru a intarata focul ce o cuprindea. Dupa ce vechiul corp ardea, pasarea Phoenix renastea din propria cenusa. Conform unor legende, pasarea renascuta isi ducea ramasitele in Orasul Soarelui din Egipt unde erau aranjate in cadrul unor ritualuri funerare speciale.

   Simbol:
   Pasarea Phoenix este asociata cu renasterea, nemurirea si triumful binelui asupra raului. Ea devenit chiar un simbol preferat de primii crestini. In crestinism, pasarea phoenix este vazuta ca fiind un simbol al renasterii, sperantei, puritatii, castitatii, casatoriei, credintei, verii, eternitatii, nemuririi si luminii.
   Unii cred ca pasarea Phoenix reprezinta o imagine a focului cosmic din care a luat nastere si va sfarsi lumea.
   Taoistii o numeau pasarea de chinovar. Romanii asezau simbolurile pasarii Phoenix pe medalii si bani pentru ca Imperiul Roman sa fie vesnic.
sursa:ipedia.ro
Sursa: Cerceteaza

Drumul Viselor

GRECIA DA FALIMENT! CINE URMEAZA?

Inevitabilul aproape s-a produs: Grecia dă faliment!
Intrarea Greciei în incapacitate de plată este inevitabilă, fapt ce va conduce la o restructurare iminentă a datoriei. Aceasta este informația principală de astăzi a cotidianului grec Eleftherotypia.
Sursa: REUTERS/Yiorgos Karahalis Îndoielile asupra solvenţei Greciei readuc probleme Spaniei pe pieţe, anunţă marţi cotidienele spaniole, după ce trezoreria a reuşit cu greutate să-şi plaseze bonurile pe pieţe, la preţul cel mai mare înregistrat de la momentul intrării ţării în zona euro.
Grecia împlineşte profeţiile sumbre ale lui Roubini
Economistul care a prezis criza vorbeşte demult despre colapsul Greciei, care abia se mai poate finanţa.
Încă din toamna anului 2010, profetul crizei, Nouriel Roubini, susţinea că falimentul Greciei este o chestiune de timp. “Pentru mine, întrebarea nu este dacă Grecia va intra în colaps, ci când se va întâmpla acest lucru”, declara economistul, în luna noiembrie anul trecut.
Totodată, el a mai spus că problemele pe care le au ţări ca Grecia şi Spania ar putea genera colapsul monedei europene. Potrivit lui Roubini, chiar dacă guvernul grec impune măsuri de austeritate severe în finanţele locale, oricum rămâne nerezolvată problema uriaşei datorii externe. Anul trecut, datoria guvernamentală a Greciei se situa la 325 de miliarde de euro, sumă echivalentă cu 140% din produsul intern brut (PIB).
În prezent, guvernul elen depune mari eforturi pentru a păstra calmul populaţiei, în condiţiile în care datoria uriaşă a ţării este din ce în ce mai greu de finanţat.
Giorgos Papaconstantinou, ministrul de finanţe al Greciei, a răspuns, ieri, speculaţiilor potrivit cărora ţara va fi forţată să dea faliment spunând că statul poate face faţă datoriei. El a insistat asupra faptului că un nou acces pe piaţa obligaţiunilor este posibil în 2012.
Profetul crizei, la Bucureşti
Nouriel Roubini va participa la cea de-a opta ediţie a Forumului Financiar, organizat de Forum Invest, în colaborare cu BNR. economist şi prezicător al crizelor mondiale, Nouriel Roubini, se întoarce la Forum Invest Finance. În întâlniri restrânse, dar mai ales în cadrul conferinţei pe care o va ţine împreună cu Ministerul Finanţelor şi cu guvernatorul BNR, va explica aplicat şi în cunoştinţă de cauză ce se va întâmpla cu banii din România şi din Europa de Sud-Est. El o să ne explice dacă sărăcim, dacă vin crize mai mari sau dacă ne revenim”, spune Bogdan Popovici, preşedintele Forum Invest.
“Problema Greciei nu este dacă îşi va restructura datoria, ci când o va face şi dacă va fi o schimbare ordonată, orientată spre piaţă sau dezordonată.” NOURIEL ROUBINI, economist
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Cum isi izoleaza norvegienii locuintele: Le acopera cu verdeata

Acoperisul verde, utilizat in constructiile din Norvegia, reprezinta un fenomen inedit pe care tot mai multe persoane sunt pregatite sa-l utilizeze. Procedeul consta in plantarea ierbii, a florilor si chiar a copacilor pe case, plantele oferind o izolatie excelenta locuintelor.
In Norvegia, acoperisurile cu verdeata au devenit o traditie inca din Evul Mediu. Pana in secolul al VIII-lea, acoperisurile locuintelor din zonele rurale erau in exclusivitate verzi. Ulterior, tigla a inlocuit treptat vegetatia de pe case in majoritatea zonelor.
Traditia a fost reinviata recent, acoperisurile cu verdeata stimuland interesul constructorilor.
Incepand cu anul 2000, norvegienii acorda anual un premiu celui mai bun proiect de acoperis verde din Scandinavia.
Aceasa stire a fost preluata de pe Antena3.




Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

Istoria umanitatii

Istoria umanitatii (pe scurt):
1. Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Si plange. Atunci, barbatul incepe sa caute o solutie, si descopera pestera.
2. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul.
3. Copii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bâta si pleaca la vanatoare.
4. De la atata carne, Copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange. Barbatul descopera agricultura.
5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange. Barbatul gaseste solutia si incepe sa creasca animale domestice: vaca, oaie, porc, gaina, etc.
6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe verzi fierte, mancata de pe o frunza. Si plange. Barbatul descopera olaritul.
7. In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copii racesc si fac pneumonie. Femeia plange. Barbatul construieste mai intai un bordei, apoi o casa din lemn si  piatra.
8. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul de! scopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra, si confectioneaza haine.
9. Hainele din piele precum si alea din blana put. Femeia plange… Barbatul descopera pe rand hainele din lâna (care sunt aspre si zgârie – Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt – Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare – Femeia zambeste). Mai tarziu, Barbatul, ca s-o  multumeasca si mai mult, rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.
10. Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si stârpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica, ca sa-i tina de urât femeii.
11. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Si incepe sa planga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile.
12. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal, incepe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca, doar-doar sa n-o mai auda iar plangand…Peste ani…Femeia se plictiseste, simte nevoia de a “evada” din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitia pentru excursii in strainatate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata.
Si in plus, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum, el tot n-ar intelege mai nimic.Femeia ar avea asaaaaa … , un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si…Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.Morala 1: Cand femeile plang, omenirea evolueaza.
Morala 2: Fara femei am fi trait si acum in copac.
Morala 3: Orice ar face barbatii, femeile tot ar plinge









Sursa: Pappa Anton

2012 – O PERSPECTIVA NOUA

Culturi intelectuale
S-au conturat doua culturi intelectuale diferite, in jurul celor doua posibile date de sfarsit, una bazata pe credinta subiectiva (21 Decembrie 2012) si una bazata pe dovezi (28 Octombrie 2011).
Aceste doua culturi difera aproape la fel de mult una de cealalta, pe cat oricare dintre ele difera de calendarul Gregorian.
Propunerea referitoare la data de 21 Decembrie 2012 se bazeaza pe supozitia nedovedita cu referire la importanta ciclului precesional pentru omenire si, in mod surprinzator, in conformitate cu informatiile mele, nici un sustinator al acestei date de sfarsit nu a depus efortul de a dovedi aceasta presupunere fundamentala.
In contrast, data de 28 Octombrie 2011 se bazeaza pe dovezi stiintifice solide, cu referire la faptul ca cele Noua Lumi (Inferioare) si Treisprezece Ceruri, cunoscute din vechi surse Mayase, realizeaza cu adevarat o descriere a evolutiei cosmice, sub toate aspectele ce o caracterizeaza.
 
 
Mai mult, in vreme ce exista dovezi solide care justifica profetiile si prezicerile Mayase, bazate pe trecerile intre baktuni, katuni, tuni etc, niciun text Mayas vechi nu mentioneaza ciclul precesional de 26.000 de ani.
Intrucat cei care sustin data de 21 Decembrie 2012, ca data de sfarsit, nu identifica in cadrul calendarului Mayas puncte de trecere care sa paveze calea pentru data de sfarsit pe care o sustin, ipoteza lor nu este verificabila in urma previziunilor efectuate, acesta fiind semnul distinctiv al oricarei teorii stiintifice autentice.
In consecinta, trebuie clasificata drept credinta, mai degraba decat stiinta. Bazata exclusiv pe o credinta, s-a conturat si dezvoltat ulterior o intreaga cultura in jurul datei de 21 Decembrie 2012, intrucat serveste ca ecran ideal de proiectie pentru fantezii, temeri si sperante; mai degraba decat ca o realitate ce poate fi dovedita si inteleasa din punct de vedere stiintific, pe baza structurilor din calendarul Mayas.
Data de sfarsit, fixata pe 28 Octombrie 2011, poate fi cu toate acestea inteleasa si explicata din punct de vedere rational. Ea poate fi de asemenea coroborata cu indeplinirea anumitor previziuni, cele de ultima ora apartinandu- mi mie insumi, conform carora va surveni o prabusire economica; iar atunci cand isi va face aparitia: Indiferent de formele pe care o asemenea prabusire [financiara] le poate imbraca, se pare ca oportunitatea optima de instalare a acesteia este situata in amurgul celei de a Cincea NOPTI, in Noiembrie 2007 [in termeni precisi a 19-a] (Calendarul Mayas si Transformarea Constiintei page 233).
In conformitate si in consens cu aceasta previziune, economistii au convenit asupra faptului ca ea s-a instalat incepand din Decembrie 2007.
Aceasta previziune a fost intr-adevar formulata deja in prima mea carte redactata in limba engleza Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar (Dezlegarea celui mai Incitant Mister al Timpurilor Noastre: CALENDARUL MAIAS) scrisa in decursul anului 1999 si publicata in 2001 (pagina 187).
Previziunea constituie efectiv o paralela directa cu profetia celebra, realizata de Edgar Cayce, a momentului prabusirii bursei din New York; in cazul respectiv pronuntata cu aproximativ zece ani inainte si, in consecinta, considerabil anterior oricarei posibile estimari a unui dezastru economic, realizata de un expert in probleme economice.
Cu toate acestea, nu pretind sa detin abilitati psihice neobisnuite; In schimb, aceasta previziune atesta faptul ca, in ceea ce priveste data precisa de 28 Octombrie 2011, misterul calendarului Maias a fost dezlegat cu acuratete.
Acuratetea acestor preziceri poate fi verificata de oricine manifesta interesul de a examina paginile justificative din cartile mele. In contrast, niciun sustinator al teoriei conform careia data de sfarsit a calendarului Mayas este 21 Decembrie 2012 nu a emis o previziune similara si nu-si prea poate aroga meritul de a fi emis cel putin o previziune corecta, pe baza calendarului Mayas.
Aceasta realitate ar trebui sa ridice un mare semn de intrebare pentru orice cautator al unei cai autentice de intelegere a sensului si finalitatii evolutiei unei civilizatii, pe baza calendarului Mayas.
 
Natura timpului
Inainte de a aprofunda consecintele practice ale aderarii la o interpretare a calendarului Mayas, bazata pe dovezi sau bazata pe convingeri subiective, cred ca este necesar a initia si dezvolta o discutie asupra: naturii timpului si asupra caracterului aparte al calendarului Mayas.
Cu alte cuvinte, este important sa stim daca exista o ratiune in virtutea careia sa abordam si sa fim preocupati de calendarul Mayas. Oare de ce, spre deosebire de toate celelalte calendare, cel Mayas are o data de sfarsit?
Raspunsul la aceasta intrebare rezida in faptul ca acest calendar, cel Mayas, exprima un tip de timp cu totul diferit de celelalte calendare.
Majoritatea calendarelor, cum ar fi cel Gregorian, Musulman, Buddhist sau Evreiesc, se bazeaza pe cicluri astronomice si reflecta timpul continuu. Ele descriu un timp mecanic masurabil, un aspect al timpului pe care Grecii l-ar numi Chronos si care, de altfel, este singurul recunoscut de catre lumea moderna.
Intrucat ciclurile astronomice, fie ca sunt cicluri ale Lunii, Pamantului, sau ciclul precesional, vor continua si in decursul urmatoarelor miliarde de ani, nu exista asadar vreun motiv in virtutea caruia calendarele pe aceasta baza ar trebui sa se sfarseasca.
Timpul exprimat de calendarul Mayas
Calendarul Mayas are cu toate acestea o data de sfarsit, ceea ce implica faptul ca trebuie sa se bazeze pe un alt tip de timp decat timpul mechanic, iar data sa de sfarsit trebuie sa fie pusa in discutie pe fundalul timpului bazat pe constiinta – pe care Grecii l-ar numi Kairos. Trebuie asadar sa ne intrebam care ar putea fi originea acestuia.
Daca ne orientam inspre sursele de odinioara, pentru a regasi informatii cu privire la originea Numaratorii Mayase Lungi, nu se afirma ca aceasta s-ar baza pe vreun ciclu astronomic*.
In schimb, sursele Mayase, de exemplu Templul Inscriptiilor din Palenque, afirma in mod explicit ca Numaratoarea Lunga se bazeaza pe Arborele Lumii, care, in cadrul altor culturi, este de obicei mentionat ca Arborele Vietii.
In conformitate cu informatiile pe care le voi prezenta detaliat in cartea pe care o voi publica in curand The Purposeful Universe (Universul creat cu Scop Precis), Timpul Mayas este de fapt cuantificat si descrie diferite transformari cuantice ale Arborelui Cosmic al Vietii. Intotdeauna, pe fundalul unor asemenea transformari cuantice in timp, si nu in contextul ciclurilor astronomice in curgere continua, putem intelege atat momentele definitorii ale vietilor noastre, cat mai ales ale civilizatiilor umane.
Timpul Mayas, Data de sfarsit si Arborele cosmic – Mit demonstrat stiintific si implicatii
Arborele Cosmic al Vietii situat in centrul universului nostru, dincolo de aceste transformari cuantice, a fost descoperit de stiinta moderna numai in 2003. Cu toate acestea, faptul ca este real si nu numai un simbol sau mit, impune o revolutionare a modului in care percepem si ne raportam la existenta ca intreg. El Afecteaza nu numai stiinta, ci are implicatii asupra modului de intelegere a profetiilor, care adesea includ referinte la Arborele Vietii. Astfel, inclusiv Apocalipsa face trimitere la el si pare sa ne trimita pe noi insine la consienta din zorii timpului.
 
Intrucat calendarul Mayas isi are obarsia in Arborele Vietii, nu numai fiecare zi, ci de asemenea fiecare katun, baktun, pictun etc. este asociat unui simbol, cum ar fi un semn al zilei si un numar, fiecare exprimand simbolic diferitele sale stari cuantice. Aceste stari creeaza apoi erele geologice si istorice ale evolutiei cosmice, la care civilizatia Mayasa face referire ca epoci.
Numerosi oameni se asteapta la o un salt cuantic, atunci cand calendarul Mayas se va sfarsi – si pe buna dreptate – insa un ciclu astronomic continuu nu va da, prin definitie, niciodata, nastere unor unor salturi cuantice.
Ratiunea in virtutea careia calendarul Mayas este in masura sa explice atat de multe salturi cuantice din marturiile fosile si atat de multe modificari de paradigma in cadrul istoriei omenirii (care este departe de a fi lenta si lineara) rezida in faptul ca, spre deosebire de alte calendare, acesta este cuantificat.
Adevarata semnificatie a Datei de Sfarsit (Transcenderea, Inaltarea,)
Intelegerea timpului mayas ca fiind cuantificat ne ofera de asemenea o cale plina de semnificatii in a aborda asa-numita data de sfarsit, in care nu este nici macar potential tainuita o data prestabilita de sfarsit al lumii. (Acesta este motivul pentru care niciunul dintre cei care au aderat la data de28 Octombrie 2011 nu a pretins ca aceasta ar constitui un sfarsit prestabilit al lumii.)
Data de sfarsit pur si simplu reflecta momentul in care Arborele Cosmic al Vietii isi va fi atins cea mai inalta stare cuantica. Aceasta realitate implica faptul ca nu este inceputul unui nou ciclu, si numai pe aceasta baza se poate intelege si accepta din punct de vedere rational, ca aceasta stare va prilejui si va contribui la crearea mileniului de pace din “Noul Ierusalim”, termenul sub care este denumita noua lume in Apocalipsa. Pentru a recurge la o metafora Hindsa similara, devine logic ca atingerea starii celei mai elevate inseamna eliberarea din Roata (ciclurile) Karmei.
 
 
Cei care vor fi studiat calendarul Mayas argumentat cu dovezi vor sti ca aproape toate conflictele si deflgratiile din istoria omenirii izvorasc din transformarile cuantice dintre energiile cosmice, si vor sti de asemenea ca, numai atunci cand acestea se vor sfarsi, pot nutri speranta in ivirea si manifestarea unei lumi sub semnul armoniei.
Asadar, in aceasta interpretare a calendarului Mayas nu este nici un motiv pentru a crede ca data de sfarsit inseamna si sfarsitul vietii sau o “Zi a Judecatii de Apoi”, cand lumea este predestinata a se incheia.
Ceea ce intr-adevar semnifica data de sfarsit este ca, in 28 Octombrie 2011, transformarile energetice se vor incheia si, asadar, nu este surprinzator ca numerosi oameni simt intuitiv ca anul ce va urma, 2012, are o semnificatie speciala. Procesele care au actionat evolutia cosmica pana acum nu vor mai fi operationale; iar dupa o perioada de echilibrare, fiintelor umane li se va permite sa-si creeze ei insisi evolutia.
Insemnatatea reala este, din perspectiva mea, ca data de sfarsit nu constituie inca o alta transformare. Constituie in schimb sfarsitul tuturor transformarilor care au fost provocate de alternantele intre starile cuantice ale Arborelui Vietii pana in acest moment si pana la acest punct, exemplificate prin transformarea cuantica mentionata anterior, ce a condus la declinul economic, odata cu amurgul celei de a Cincea Nopti.
O asemenea viziune a noii Gradini a Edenului (cu toate ca pe un nivel mai inalt) este in mod evident lipsita de un fundament rational, pentru cei care pledeaza pentru analizarea si interpretarea calendarului Mayas, din perspectiva bazarii sale pe cicluri astronomice mecanice, conform careia va incepe un nou ciclu. Dorinta si actul de a intelege eliberarea omenirii si o viitoare intoarcere la Gradina Paradisiaca pur si simplu crediteaza si acorda forta de argumentare, timpului cuantificat. Este ilustrat astfel un principiu important, si anume ca, desi calendarul Mayas, bazat pe dovezi nu ridica dificultati de intelegere, in acelasi timp nu este de importanta minora si nu este caracterizat de banalitate. Nu constituie ceva care sa fie aruncat, in mod pripit si nechibzuit, in vechea cutiuta a gandirii, de teorii si rationamente. Calendarul Mayas este, in mod fundamental, diferit de orice alt calendar si iata de ce si in ce mod merita profunda consideratie si respect.
Criza economica – O perspectiva “adanca si inalta” si PREVIZIUNI
Din aceasta perspectiva, conform careia ne apropiem de incheierea schimbarilor ciclice si de atingerea celei mai elevate stari cuantice a universului, este de asemenea logic ca aceasta criza economica pe care o traversam nu constuie numai o “recesiune” sau o “depresiune”, similara celei in care am fost cufundati in trecut, de catre Noptile din Calendar.
Declinul constituie, in schimb, inceputul sfarsitului pentru ciclurile din economie. Cu toate acestea, intrucat stim din studiul calendarului Mayas faptul ca perioadele de timp in care economia se prabuseste reprezinta Noptile, putem emite cateva previziuni cu privire la modul de manifestare a acestui sfarsit al ciclurilor economice.
Prima pulsatie a procesului de prabusire economica a fost asadar generata de intrarea in a Cincea Noapte si s-a manifestat printr-o diminuare a cresterii economice, cadere a valorilor bursiere si amplificare a numarului de concedieri si prescrieri ipotecare.
La ora actuala, in momentul de fata, ne aflam intr-o perioada situata intre doua asemenea nopti si anume, in decursul celei de a Sasea Zile (vezi Figura de mai jos), in cadrul careia aceleasi procese se deruleaza mai lent si chiar pot imbraca forma unei temporare rasturnari de situatie. In apropierea momentului de inceput (amurgul) al celei de a Sasea Nopti, in data de 8 Noiembrie 2009, ne putem cu toate acestea astepta la o intensificare a crizei economice si la o prabusire a dolarului american, iar, o data cu acesta, la prabusirea intregului sistem financiar/monetar mondial prestabilit.
Numerosi factori pot declansa un asemenea eveniment, insa este important sa intelegem ca oricare ar fi factorul declansator, acesta putand fi chiar si un anume tip de eveniment politic, CAUZA GENERATOARE este de fapt ENERGIA ACESTEI NOPTI.
In paranteza fie spus, acesta este motivul pentru care este atat de important ce vom face cu ENERGIA RENASTERII din cea de-a doua jumatate a celei de Sasea Zile
 
 
Implicatii
Nu putem decat sa ne imaginam forma de manifestare si insemnatatea unei asemenea prabusiri; simt, cu toate acestea, ca este evidenta pentru toata lumea amploarea consecintelor asupra vietilor de fiecare zi. Din cauza dificultatilor intampinate si traversate, numerosi oameni ar putea sa-si piarda credinta in aceasta Creatie, sau sa creada ca suntem pedepsiti.
Eu am o perspectiva diferita: Constiinta Civilizatiei Galactice a planificat cu anticipatie instalarea unui mecanism de protectie pentru planeta, in primul rand, prin oprirea proliferarii – procedeu la care ar recurge orice medic oncolog, inainte de a demara procesul de vindecare**.
Dupa cum cititorul nostru poate observa, am atins un punct fierbinte in cadul discutiei noastre asupra datei de sfarsit a calendarului Mayas, care este de o importanta cruciala, intrucat de el depinde felul in care ne raportam la viitor. Acesta nu costituie nici talmudism academic, nici fantezii New Age cu capul in nori.
v Cei care propovaduiesc data Mayasa de sfarsit, pe baza de dovezi, ca fiind 28 Octombrie 2011, pot pe drept cuvant sfatui oamenii sa se pregateasca pentru aceasta criza economica, ce va continua si se va intensifica in decursul celei de a Sasea Nopti.
v Cei care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 dau cu toate acestea dovada de perseverenta in propria lor logica si sunt apti sa continue a emite proiectii pe acest ecran fantasmagoric, in viitor. De fapt, ceea ce acesti oameni le spun celorlalti este “Nu va pregatiti acum pentru Noua Lume! Asteptati pana la transformarea din 21 Decembrie 2012!”, intrucat ei nu admit existenta altor transformari cuantice, inainte de acest punct din timp.
A sti data exacta de sfarsit este asadar de importanta cruciala pentru oameni, intrucat este singura cale de care dispun, pentru a fi informati asupra transformarii cuantice pe care o traverseaza in momentul prezent, in vreme ce numerosi oameni care pledeaza pentru data de 21 Decembrie 2012 nu fac decat sa adere la o tendinta de masa si sa faca tapaj in cadrul acesteia, pentru a strange sufragiile (si pentru a vinde diverse produse);
Simt ca este vremea ca acestia sa ia in considerare raspunderea pe care si-o asuma si consecintele pe care aceasta atitudine le implica, la randul ei, pentru ceilalti oameni.
Probabil ca nu constituie numai o intamplare faptul ca primul film important pe aceasta tema, produs la Hollywood, cu siguranta intentionat a induce confuzie si a deruta oamenii, cu privire la calendarul Mayas, si trambitand data de 21 Decembrie 2012, are programata data de lansare in decursul lunii Noiembrie 2009, exact in amurgul celei de a Sasea Nopti.
Mijloacele dominante de informare in masa vor utiliza apoi data de 21 Decembrie 2012 pentru a manipula adevarul – si intotdeauna exista dintre cei care joaca dupa cum li se canta. Este destul de usor sa observam cine sunt cei interesati in prezentarea calendarului Mayas de o astfel de maniera – cu data de sfarsit proiectata intr-un moment din viitor, cand orice aliniere cu aceasta va fi tardiva.
Cum sistemul monetar international se va prabusi in decursul celei de a Sasea Nopti, realitatea poate lua cursul uneia dintre urmatarele doua directii.
v Se va indrepta fie in directia unei organizari din radacina a unei noi economii, fara banci, interese sau crestere, care va contribui la crearea unei lumi fara dominare. O prabusire a sistemului monetar international prestabilit, in special daca este asociata cu un moratoriu de datorii, detine potentialul de a pava calea pentru o lume cu adevarat caracterizata de egalitate, ce se bazeaza pe cooperarea de bunavoie, si pe care lacomia nu o va distruge. Acesta constituie preludiul existentei unui sistem bancar si monetar organizat in interesul unei minoritati si actionat de nazuinta inspre valori abstracte, si nu de nevoile umane.
Ø Cu toate acestea nutresc convingerea ca ar fi o naivitate sa speram si sa credem ca o astfel de implementare a Noii Lumi, in conformitate si consens cu Planul Cosmic, se poate derula fara a intampina rezistenta. Unii doresc sa se agate de puterea pe care o detin asupra celorlalti. Pentru altii, si mai numerosi, prabusirea ordinii prestabilite de dominare ar constitui un soc, deoarece le-ar distruge senzatia de securitate pe care o traiesc in cadrul unei lumi cu care s-au obisnuit.
v Bancherii, guvernele, corporatiile media si institutiile dominante de pe tot cuprinsul lumii vor urmari sa implementeze o moneda globala unica si sa-si pastrez controlul, lucru pentru care sunt foarte bine pregatiti (tehnologia RFID – Identificarea prin Radio-Frecventa – pas final: “Digital Angel”; – s-a demarat implementarea acestor sisteme tehnologice “de ultima ora”, in institutii etc.)
Ø Aceasta realitate se va manifesta in special daca oamenii nu vor deveni constienti si nu vor accepta calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si daca nu vor fi capabili sa perceapa si sa accepte aceasta perioada dificila, ca parte a unui proces menit sa duca la o noua lume.
Nutresc insa, de asemenea, si convingerea ca aceasta Civilizatie Universala va aduce cu sine o noua constienta intru unitate, purtand la randul ei fericirea extatica de A FI, precum si Iubire si Compasiune pentru tot ceea ce exista, sub forma in care exista.
Ø Astfel, este posibil ca starea de fapt sa nu devina “mai buna”, conform viziunii si in termenii vechi ordini economice,
Ø Insa viata va deveni mai placuta, datorita atingerii unui nou nivel de constiinta, care permite o alta perceptie asupra starilor de fapt.
Ø Astfel, in anii care vor urma, sa ne asteptam la un amestec derutant de dezvoltari ale unor tendinte aparent conflictuale.
Un aspect capital al pregatirii pentru viitor este cunoasterea si acceptarea faptului ca acest calendar, cel Mayas, argumentat cu dovezi, se sfarseste pe 28 Octombrie 2011, ceea ce le ofera oamenilor o cota de nivel pentru ritmurile in care lucrurile vor evolua, chiar daca, dupa aceasta perioada, va fi necesara o anumita perioada de timp pentru sedimentare.
Viziunea care rezulta din cele prezentate, cu referire la vremurile care vin, nu consta nici in faptul ca “lumea se va sfarsi”, nici ca “vom trai fericiti, fie pana la adanci batraneti, fie pentru totdeauna”, la o anumita data prestabilita din viitor. In schimb, ni se deruleaza in fata ochilor un scenariu destul de complex, bazat pe cele mai solide si sugestive dovezi, asupra viitorului. Acesta are multe elemente in comun cu scenariul nasterii dificile a “Noului Ierusalim”, dupa cum ne este prezentat in Apocalipsa. Aceasta Carte mentioneaza si accentueaza ca nu va fi, cu toate acestea, o lume accesibila tuturor si descrie un scenariu care, cu siguranta, va solicita din partea noastra forta spirituala si integritate morala, pentru a fi invingator. Nu vreau sa atasez conotatii religioase discutiei de fata, insa pentru orice aspirant la accesul in aceasta noua lume este evident ca trebuie sa fie un adevarat si sincer cautator al Adevarui si ca trebuie sa evite explicatiile simpliste.
Chiar daca acest calendar Mayas are astfel un caracter universal si poate fi, in esenta sa, comparat si asociat Apocalipsei, este cu toate acestea important sa vedem si felul in care Mayasii contemporani isi percep si interpreteaza data de sfarsit.
Perspectiva Mayasilor din Zilele Noastre
v Fireste, unii dintre ei sunt bucurosi de atentia mondiala indreptata spre calendarul lor si pot chiar crede ceea ce arheologii peroreaza referitor la data de 21 Decembrie 2012 (Numaratoarea Lunga propriu-zisa, pe care se bazeaza aceasta data a fost indepartata din sistemul Mayas cu multa vreme in urma, iar aceasta data le-a fost propusa de arheologii moderni). Cu toate acestea, surse de o mai inalta autoritate, cum ar fi Don Alejandro Oxlaj, membru al Consiliului celor Varstnici, nu adera la aceasta tendinta de masa.
Oricine a vizionat si audiat interviul pe care i l-am luat acum doi ani (disponibil pe DVD si oferit prin Mayan Majix) a putut constata ca el respinge data de 21 Decembrie 2012, aceasta reprezentand o eroare de calcul. (Fapt care, la vremea respectiva, a fost o surpriza in ceea ce ma privea).

El de asemenea emite profetia celor Treisprezece Baktuni si 13 Ahau, care se suprapune datei de 28 Octombrie 2011 (care este, de fapt, 13 Ahau).
Spre deosebire de mine, el nu specifica o data de sfarsit, desi am convenit asupra faptului ca ultima modificare de katun (debutul perioadei profetice a celor 7200 de zile de pe urma) a avut loc in 1992.
In preajma acestei modificari de katun, in data de 10 Februarie 1992 putem constata derularea unor evenimente majore, o transformare cuantica, care au schimbat fata lumii:
- sfarsitul Razboiului Rece si prabusirea Uniunii Sovietive (25 Decembrie 1991),
- instituirea Uniunii Europene (7 Februarie 1992) si
- lansarea World Wide Web (August 1991).
La vremea modificarii de katun, predicata de sustinatorii datei de 21 Decembrie 2012 (John Jenkins declara data ca fiind 13 Aprilie 1993, in cadrul documentarului “Ziua Judecatii de Apoi”, difuzat pe un canal televizat de Istorie), noua lume se va fi instaurat deja.
De asemenea, in viitor, oamenii care vor fi adoptat aceasta data de sfarsit se vor afla deja intr-o rastoaca, in ape moarte, fata de ceea ce se petrece, cu adevarat, in lume.
Concluzii
Toate acestea demonstreaza caracterul crucial al acestei date de sfarsit; iar cei care doresc sa participe constient la transformarile cuantice care se prefigureaza, si cei care doresc sa se inalte pe valurile creatiei ce vor fi generate, vor rata aceasta oportunitate, daca vor respinge calendarul Mayas, argumentat cu dovezi si data de sfarsit ca fiind 21 Octombrie 28 2011.
Daca alegeti sa ignorati evidenta si sa plecati urechea la profetii ce propovaduiesc “alinierea din 21 Decembrie 2012”***; aceasta optiune ar putea avea consecinte dramatice pentru propria viata si, de asemenea, asupra modului in care va raportati la viitor. O data cu accelerarea timpului in Lumea Galactica Inferioara, diferenta de 420 de zile dintre cele doua date de sfarsit este, literalmente, la fel de semnificativa precum cea dintre zi si noapte.
Carl Johan Calleman
Seattle, May 15, 2009 (1 Kan
* Nici un text Mayas stravechi nu vorbeste despre semnificatia datei de sfarsit a Numaratorii Lungi. Inceputul Numaratorii Lungi este cu toate acestea discutat in diferite locuri, iar o sursa demna de atentie este reprezentata de Freidel, Schele si Parker, Maya Cosmos (Cosmiviziunea Maya), paginile 59-122, The Hearth and the Tree (Caminul si Arborele).
O sursa semnificativa pentru intelegerea modului in care viata politica a vechilor Mayasi era dominata de cicluri temporale non-astronomice este reprezentata de Prudence Rice, Maya Political Science (Stiinta Politica Mayasa).
Cei care manifesta interes pentru faptul si modul in care profetiile acestora se bazau pe cicluri non-astronomice, pot studia profetiile conform katunilor din Cartile lui Chilam Balam.
** Nu cred personal ca exista un Dumnezeu care intervine in Creatie, pentru a-i schimba cursul (Aceast fapt ar implica pentru inceput ca Creatia nu este perfecta). Felul in care functioneaza consta in faptul ca Lumea Inferioara Galactica favorizeaza emisfera cerebrala dreapta, in detrimentul celei stangi, care opereaza cu valorile abstracte, si acesta este motivul pentru care ne confruntam cu cu o prabusire a valorilor abstracte, cum ar fi cele digitale (cifrele) din computerele bancilor si facturile pe suport de hartie. Intr-un interviu cu Larry King, in urma cu cateva luni, Bill Clinton a afacut afirmatia conform careia o treime din averea lumii a fost “stearsa” in decursul ultimului an. Acesta constituie un exemplu extrem de sugestiv asupra gandirii in termeni de valori abstracte. In realitate, nici o valoare reala nu a fost stearsa. Ceea ce a fost sters a fost, de fapt, o treime din cifrele stocate in memoria computerelor si afisate de ecranele monitoarelor bancilor. Aceasta prabusire a valorilor abstracte este inca departe de a-si fi atins capatul.
*** Aceasta asa-numita aliniere a avut loc de fapt in decursul anului 1998, insa este prezentata foarte rar, intrucat nu ar fi in interesul corporatiilor media, care acum vand “fenomenul 2012”
Sursa : Editura For You
ACTUALIZARE :
 
 

Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc.
În urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat în 18 luni a câte 20 de zile fiecare, plus o perioada „nefericita” de cinci zile care corespundea sfârsitului de an. Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cât si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineînteles, toate acestea sunt sustinute în ziua de azi de stiinta. Înca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. În prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflându-ne la sfârsitul acestui mare ciclu, dar si la începutul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o înalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra îl vor proiecta pe Sarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat în piatra. Pe 21.12.2012, în jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din vârful piramidei va tinti exact înspre constelatia Pleiadelor, într-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamânt a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Iar daca va întrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla în aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizånd-o în doua emisfere).
Bineînteles ca, în ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atât de ancorate în materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma întreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care îl vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator. Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau „sarpele cosmic”, cum mai e denumit de shamani?
Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut. În acest ritm, în 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). În ultimii mii de ani, liniile de câmp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat însa ca acest câmp magnetic stabil începe sa se schimbe, sa slabeasca. În ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar în ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.

Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va întâmpla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramâne de vazut. Exista câteva ipoteze vizavi de schimbarile în plan energetic si spiritual:
- vise intense;
- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai înalte;
- timpul se contracta;
- corpul fizic a început sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;
- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta în ultimul timp;
- structura interna a ochiului uman se transforma în functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;
- toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
- cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor);
- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;
- vom intra în Dimensiunea a cincea, planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si îmbunatatit si va avea 12 spirale în loc de doua.
Sursa: ……Astro……