sâmbătă, 28 decembrie 2013

SUPERSTIŢII şi OBICEIURI de Anul Nou! Dacă vrei un 2014 perfect, află ce trebuie să faci şi ce să nu faci, în ultima zi din an şi în prima din cel nou!

anul nouSuperstiţii de Anul Nou. Obiceiuri de Anul Nou. Nu mai e mult şi vine NOUL AN, iar în ultima zi din an, la fel ca şi în prima zi din cel nou, la noi în ţară şi nu numai, oamenii practică diferite obiceiuri despre care cred că le vor purta norocAflă din cele ce urmează ce trebuie să faci şi ce să nu faci, ca să treci cu “dreptul” în noul an.
 La noi, tradiţia spune că pentru a alunga spiritele rele şi a primi cum se cuvine noul an în casa ta, nu trebuie să aştepţi Revelionul în linişte, ci în zgomot şi voie bună, cu uşile larg deschise. Unii merg mai departe şi ţin în buzunar o căpăţână de usturoi, pentru ca spiritele rele să-i ocolească. De asemenea, şi clopoţeii sunaţi cu putere la miezul nopţii alungă spiritele rele.
 Se crede că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să te înnoieşti din toate punctele de vedere şi să primeşti cât mai multe cadouri. De asemenea, pentru un an norocos şi plin de iubire sunt de preferat hainele roşii, roşul fiind considerat culoarea veseliei şi a dragostei.
 Se spune că pentru a avea parte de belşug, primul om care va trece pragul casei în noul an trebuie să fie de sex masculin.
 În noaptea de Anul Nou nimeni nu are voie să doarmă – cel care cedează ispitei lui Moş Ene va fi somnoros tot anul.
sarut de anul nou sub vasc Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine.
 Se mai spune că în ultima zi din an şi în prima zi din cel nou, NU este bine să facem cheltuieli sau să aruncăm ceva din casă (nici măcar gunoiul), pentru că, odată cu el, dăm afară şi norocul.
 Tradiţia spune că trebuie să porţi în buzunar câteva boabe de grâu, “să fii ferit de foamete în anul care vine” şi bani “pentru ca Anul Nou să nu te prindă sărac”. Tot legat de bani, dacă nu doriţi să fiţi datori tot anul ce vine, încercaţi să vă plătiţi datoriile până la miezul nopţii.
 În Ajun, fetele nemăritate trebuie să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr şi un ban, noaptea visându-l pe cel cu care se vor căsători.
 La miezul nopţii de Anul Nou trebuie să deschideţi uşa, pentru ca anul vechi să iasă, iar cel nou să intre.
consuma peste de anul nou Peştele este una din mâncărurile menite să îţi aducă prosperitatea şi să-ţi asigure o trecere lină şi uşoară în anul care vine.
 În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.
 Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi. În afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul.
 Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.
 De asemenea, se mai spune că, pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul sampanienopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac, consideră superstiţioşii.
 Deşi puţini agreează ideea, se spune că aceia care lucrează în prima zi a anului au mai multe şanse de a avansa în carieră în perioada următoare. Însă, paradoxal, să demarezi un proiect de amploare în acea zi este curat ghinion.
 Pentru dragoste şi prosperitate, pentru sănătate şi veselie în anul ce vine este bine ca la miezul nopţii să dansaţi în aer liber, cel mai bine în jurul unui copac.
 Fetele care vor să se mărite în următoarele 12 luni ar fi bine ca prima persoană pe care o văd de la geamul dormitorului să fie un bărbat.
 Consumă un măr în ajunul Anului Nou şi vei avea parte de sănătate pe tot parcursul anului, ne învaţă tradiţia.
struguri Şi strugurii au o semnificaţie aparte în seara de Revelion. Fiecare din cele 12 boabe de struguri consumate de Revelion semnifică prosperitatea în cele 12 luni ale anului care vor urma.
 Pe de altă parte, carnea de pasăre nu este deloc considerată aducătoare de noroc. Precum păsările de curte care scormonesc pământul pentru a-l împrăştia, tot astfel se crede că se împrăştie prosperitatea şi binele din casă în care se serveşte carne de pasăre.
 Tot în noaptea de 31 spre 1, bătrânii spun că aprinderea unei lumânări sau a unei candele sub icoana până se luminează de ziuă are rostul de a-l îndupleca pe Dumnezeu pentru a-ţi da un an uşor şi luminos.
 NU UITA  să-ţi pui o dorinţă în noaptea dintre ani.

9 obiceiuri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa fii prosper in 2014

2014 - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Fiecare om vrea sa fie fericit, sa aiba o viata implinita, sa se bucure de dragoste, prietenie. Si cu toate acestea mai sunt si unele persoane care se comporta complet mizerabil, cu ei si cu ceilalti din jur. Nu fac altceva decat sa invite saracia in propria viata si sa se planga de cat de prost o duc, fara ca macar sa-si dea seama ca atitudinea lor este singura care ii aduce in aceasta situatie.

Vrei sa te bucuri de lucruri frumoase in viata si sa fii prosper in noul an? Iata care sunt obiceiurile la care ar trebui sa renunti, in cazul in care le ai si tu.


1. Teama ca vei ramane fara bani

Vremurile pe care le traim sunt de o instabilitate cum rar s-a mai vazut. Cu toate acestea, teama ca iti vei pierde jobul, ca iti vei cheltui toate economiile, ca vei ramane fara bani nu face decat sa atraga aceste situatii in viata ta. In loc sa te concentrezi pe frica, concentreaza-te pe ceea ce ai si fii recunoscator.


2. Plictiseala





Unii oameni isi cultiva sentimentul ca viata este previzibila, ca urmeaza sa se intample X si Y, programandu-si astfel viitorul in culori sumbre. Indiferent cu cine se intalnesc se plang de viata lor plictisitoare, care nu le mai aduce nicio bucurie.


3. Atitudine negativa si certuri

Atunci cand iti pui etichete negative si ai atitudini negative fata de tine insuti si fata de cei din jur, vei vedea ca incet incet lumea te va ocoli si, mai mult, norocul si prosperitatea vor uita de tine. Cu cat esti mai negativist, cu atat mai multi oameni asemeni tie vei aduna in jur si vei avea parte de conflicte si certuri care te vor face si mai morocanos.


4. Intentii negative

Mai exista si genul de persoane care se simt bine facand rau. Vorbesc urat, jignesc, umilesc. Nu ii afecteaza durerea celorlalti.




5. Interese proprii

Sunt oameni care nu misca niciun deget daca actiunea respectiva nu le aduce lor, personal, vreun beneficiu. Tot ce fac are un scop precis, bine definit, care are legatura doar cu propria persoana si nicio legatura cu simplul ajutor oferit neconditionat celorlalti.


6. Lipsa recunostintei

Oamenii care sunt recunoscatori sunt mult mai fericiti decat cei care nu o fac. Cei care nu sunt recunoscatori au un singur motto: “Viata inseamna suferinta si apoi mori!”. Pentru ce sa fii recunoscator?


7. Invinovatirea altora

Orice ai face, oricine altcineva este de vina, mai putin tu insuti. Aceasta atitudine negativista nu te lasa sa vezi unde ai gresit si ce poti corecta pentru a indrepta situatia. Asuma-ti responsabilitatea pentru faptele tale si mergi mai departe, chiar daca ai gresit. Important este sa iti schimbi atitudinea si actiunile.




8. Traiesc in trecut

Viata se traieste in prezent, in niciun caz in trecut si mai ales in viitor. Atunci cand esti in alta parte mai putin in prezent, nu te poti bucura de viata, nu poti fi constient de oportunitatile care trec pe langa tine si astfel nu poti atrage prosperitatea.


9. Critica

Sunt oameni care au tot timpul ceva de comentat. Nimic nu le convine, totul este pe dos, in opinia lor, nu e nimic care sa merite un cuvant de lauda. Fiind mult prea ocupat cu critica, nu vei baga in seama oportunitatile care iti pot aduce prosperitatea.





Dezvăluirile generalului Rogojan despre momentul '89: Cearta lui Ceauşescu cu Gorbaciov

COMENTARIU SFATUITOAREA:

Este foarte important sa cunoastem ADEVARUL despre ceea ce s-a petrecut in decembrie 1989 si chiar cu mult inainte de aceasta data, caci este foarte posibil ca un scenariu similar sa se petreaca in curand. Pentru cei care inca nu cunosc aceste informatii, va recomand sa cititi articolele aparute in "Cotidianul", pentru ca este timpul sa nu mai devenim iar un obiect de troc mizerabil in mainile unor asa-zisi "conducatori ai lumii', care nu au nici un drept sa ne hotarasca noua soarta si sa permitem iar sa fim amagiti si mintiti inca cateva zeci de ani.
Doar adevarul este cel care ne poate elibera!


Cu toate că au trecut 24 de ani de la Revoluţia din Decembrie '89, multe dintre cele întâmplate atunci sunt încă necunoscute. Ultimele dezvăluiri au fost făcute chiar joi de mâna dreaptă a generalului Iulian Vlad, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, DSS, Aurel Rogojan.

Mihail Gorbaciov
Mihail Gorbaciov
Generalul SRI în rezervă, Aurel Rogojan, fost director de cabinet al şefului DSS, dezvăluie că Nicolae Ceauşescu era la curent cu presiunile externe, care veneau din toate ţările, inclusiv URSS, şi de la vecinii maghiari şi iugoslavi. Generalul Rogojan scrie că acestea s-au acutizat după ce Nicolae Ceauşescu şi Mihail Gorbaciov s-au certat, în iulie 1989.

"In noaptea respectiva, preţ de cateva ore bune, intre Gorbaciov si Ceausescu, asistati Raisa Gorbaciova si Elena Ceausescu a avut loc convorbire in care , in termenii cei mai duri, cu acuze dintre cele mai grave, cele doua parti si-au transat pozitile. După acel moment, propaganda, incitările şi provocările la destabilizare politică au început să vină de foarte aproape, din <>. Cotidiene, posturi de radio şi televiziune ale unor partide comuniste din statele membre ale Organizaţiei Trataului de la Varşovia au declanşat o campanie mediatică de război informaţional. Campanie care nu-l viza doar pe Nicolae Ceauşescu, ci şi revendicări teritoriale", scrie generalul Aurel Rogojanu pe cotidianul.ro.

Citeşte şi DECLARAŢIE BOMBĂ a lui Pacepa despre EXECUŢIA LUI CEAUŞESCU


Fosta mână dreaptă a generalului Iulian Vlad mai dezvăluie că Nicolae Ceauşescu a fost pus la curent, în noiembrie 1989, inclusiv cu nemulţumirile populaţiei legate de lipsa hranei, a medicamentelor şi a combustibililor.

"Raportul generalului Vlad a fost prelungit de Ceauşescu, spre agitaţia şi curiozitatea Elenei Ceauşescu, la circa 40 de minute. Pe timpul audienţei prim-ministrul a fost, în mai multe rânduri, interpelat de Nicolae Ceauşescu, primind dispoziţii după dispoziţii şi învederându-i-se: Voi veghea personal asupra rezolvării întocmai a problemelor...", mai dezvăluie generalul Rogojan.

Fostul director de cabinet al şefului DSS mai scrie că Nicolae Ceauşescu a fost informat şi despre atacurile din interiorul Partidului Comunist Român.

"În conferinţele unor organizaţii locale ale Partidului Comunist Român din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti au fost exprimate peste 30 de împotriviri la realegerea lui Nicolae Ceauşescu ca secretar general, la Congresului al XIV-lea al P.C.R., din 23-25 noiembrie 1989", mai scrie generalul în rezervă Rogojan.

Citeşte articolul integral pe cotidianul.ro


Sursa: www.realitatea.net