luni, 6 octombrie 2014

TEMATICA CONFERINTA - BUCURESTI - 11 OCTOMBRIE 2014 - KARMA - CUM PUTEM IESI DE SUB INFLUENTA LEGII KARMEI SI SA DOBANDIM HARUL DIVIN






1. RUGĂCIUNE PENTRU CURATAREA KARMEI

Coordonator: Alina - Mihaela Huidan (Sfatuitoarea)





2. MEDITATIE DE ELIBERARE A KARMEI

Coordonator: Alina - Mihaela Huidan (Sfatuitoarea)

           




3. - Ce este karma si cum functioneaza /

- CUM ACŢIONEAZĂ KARMA / Cele 12 legi sfinte ale karmei


- Cum sa ne ardem Karma / De ce există crime, foamete, boli în lume?

- DEASUPRA LEGILOR DESTINULUI/ Intelepciunea lui Solomon: Cele ZECE lectii de viata ale Regelui Solomon

-  Karma negativa / Karma negativa in iubire / Regasiri si Reintalniri karmice



MEDITATIE PENTRU ARDEREA KARMEI NEGATIVE SI PURIFICARE

Coordonator: Alina - Mihaela Huidan (Sfatuitoarea)






-  AFECTIUNI KARMICE – BAGAJE DE CARE SA SCAPAM

- Cum putem şterge karma avută într-o viaţă anterioară

-  Cum sa-ti transformi radical destinul / Purificarea karmei

- Karma colectivă

- PUTEM RUPE INLANTUIREA KARMEI? / Transmutarea karmei

- MODELUL DIVIN



MEDITATIE DE DOBANDIRE A HARULUI DIVIN



Coordonator: Alina - Mihaela Huidan (Sfatuitoarea)





5. Procesul Trezirii si eliberarea de Karma - calea spre a trai "MEREU IN ACUM"  sau Cum am devenit o persoana permanent conectata la DUMNEZEUL/CRISTUL INTERIOR.


Meditatie de constientizare a "FIINTEI DIVINE MINUNATE CARE SUNTEM" - gasirea fortei interioare de a putea trece cu gratie peste toate incercarile vietii din 3D si a fi Mereu conectati la Divinitatea/Cristul din noi.


Coordonator: Mihaela Popescu (Profa de geogra)





6. Accelerarea timpului si eliberarea Karmei Negative  - conexiuni cu Romania si cum acumulam karma pozitiva ptr noi ca tara.

Meditatie de eliberarea de Karma negativa si de neam a Romaniei



Coordonator: Mihaela Popescu (Profa de geogra)


 https://www.youtube.com/watch?v=0fuRWL82Ki0

Mai multe detalii despre conferinta aici:

http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2014/09/conferinta-bucuresti-11-octombrie-2014.html

Astrologia II - (4oct.2014)





https://www.youtube.com/watch?v=cgviXqy2mFk

Teleportare - (4oct.2014)





https://www.youtube.com/watch?v=qYTrafri6ec

Horoscopul săptămânii 6-12 Octombrie la RTV

O săptămână cu situații riscante. Risc de accidente la drum, incidente în casă, familie, carieră. Atenție ce semnați, ce bani încasați, ce cumpărați! Risc de pierderi.







https://www.youtube.com/watch?v=D4Xhi33-hlM

"LUNA SÂNGERIE": O eclipsă totală de Lună, vizibilă pe 8 octombrie

O eclipsă totală de Lună, denumită în mod popular şi "Lună sângerie", va avea loc în primele ore ale dimineţii de 8 octombrie şi va fi vizibilă din Canada şi Statele Unite ale Americii.wcfxy

"LUNA SÂNGERIE": O eclipsă totală de Lună, vizibilă pe 8 octombrie
"LUNA SÂNGERIE": O eclipsă totală de Lună, vizibilă pe 8 octombrie
 Eclipsa totală de Lună care va avea loc pe 8 octombrie este a doua din 2014, după ce un eveniment astronomic asemănător a avut loc pe 15 aprilie, şi, totodată, a doua dintr-o serie foarte rară de patru eclipse lunare consecutive. Următoarele două eclipse vor avea loc pe 4 aprilie 2015 şi pe 28 septembrie 2015, potrivit huffingtonpost.com.

Experţii de la NASA au comparat aceste patru eclipse succesive cu o mână de patru cărţi identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen "tetradă".

Numele "Lună sângerie" este dat tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea - un roşu portocaliu - pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului, potrivit mediafax.ro.


Sursa: www.realitatea.net

Mesajul ingerilor pentru luna octombrie 2014: Iata ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine pe toate planurile!

Mesajul ingerilor pentru luna octombrie 2014: Iata ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine pe toate planurile!
Luna octombrie aduce noi provocari pe toate planurile. Majoritatea persoanelor vor fi ghidate de puterea interioara si vor fi nevoite sa isi arate adevarata valoare. Contextele vor fi favorabile, insa vor exista si cateva situatii in care anumite persoane vor fi supuse unor teste si vor avea nevoie de foarte multa energie pentru a trece cu bine peste ele. 
Tot in aceasta perioada se vor incheia cateva etape, ceea ce inseamna ca pasii ne vor fi indrumati catre diverse planuri sociale si profesionale. Se va pune accent pe dezvoltare spirituala si pe putere interioara. 
Prima parte a lunii

Fiecare persoana trebuie sa incerce sa descopere adevarata cauza a problemelor cu care se confrunta in momentul de fata si nu trebuie sa forteze anumite situatii. Totul trebuie lasat sa-si urmeze propriul curs, se va cauta indrumarea divina, iar sufletul si mintea trebuie sa fie mereu deschise catre cunoastere si acceptare. Relatiile de orice natura trebuie sa fie puse pe primul plan, iar divergentele mai vechi trebuie rezolvate pe cai amiabile. Se cauta intelegere si doar prin empatie se va putea trece la un alt nivel spiritual. Nu in ultimul rand, trebuie pus accent pe prioritati, fiecare persoana in parte trebuie sa lupte pentru visele pe care le are si sa nu renunte in fata greutatilor.

A doua parte a lunii


Dupa data de 12 octombrie credinta va fi pusa din nou la incercare. Fiecare persoana trebuie sa lupte pentru idealurile sale si sa invete sa nu cedeze in fata greutatilor. Provocarile de orice natura trebuie privite cu ochi buni si intotdeauna atentia trebuie indreptata catre viitor. Se cere si o "curatenie", ceea ce inseamna ca orice amintire neplacuta trebuie data uitarii, greselile din trecut trebuie remediate, iar relatiile care s-au racit de-a lungul timpului trebuie consolidate. Echilibrul este foarte important, iar odata gasit, orice persoana isi va putea face "ordine" in viata. Asadar, este un proces care poate fi destul de dificil si care poate dura destul de mult. 

Ultima parte a lunii

Dupa data de 20 octombrie lucrurile incep sa se aseze. Fiecare persoana se va simti mai conectata la forta divina si se vor putea rezolva diferite probleme. Greutatile nu mai par atat de mari, iar solutiile vor veni de la sine in majoritatea cazurilor. Se vor receptiona mai usor mesajele, iar asumarea responsabilitatilor va reprezenta un pas in fata. Se cere o evadare din zona de confort, este perioada cea mai buna pentru asumarea unor noi riscuri sau pentru acceptarea unor noi provocari. Totul poate fi mult mai clar, insa acest lucru depinde doar de increderea de sine. Asadar, fiecare persoana in parte trebuie sa invete sa-si cultive calitatile pe care le are si sa invete sa aiba mai multa incredere in fortele proprii. 

Este o luna care poate aduce noi clarificari si care ne poate ajuta sa ne indreptam spre directia cea buna. 

Sursa: Delia Muresan, www.astrocafe.ro
http://www.ele.ro/

Demenţial de eficientă. Planta care inhibă cancerul, ajută plămânii şi memoria

Investigatii stiintifice moderne au confirmat acum ca aceasta remarcabila planta are peste o duzina de proprietati vindecatoare.

O planta medicinala favorita din vechime, frunzele de menta au fost gasite in piramidele egiptene, datate din 1000 i.C. Investigatii stiintifice moderne au confirmat acum ca aceasta remarcabila planta are peste o duzina de proprietati vindecatoare.
In efortul nostru continuu de a educa oamenii in legatura cu sirul vast de agenti vindecatori ce se gasesc in lumea naturii din jurul nostru, suntem entuziasmati sa prezentam menta, un membru al familiei cu acelasi nume, si pe care s-ar putea deja sa il fi dosit pe undeva prin dulap in bucatarie. In timp ce majoritatea dintre noi am experimentat menta ca agent aromatizant, sau poate pe o alinatoare ceasca de ceai, putini sunt constienti de gama larga de proprietati terapeutice ale mentei, si care au fost confirmate experimental.
Oamenii din antichitate cu siguranta erau constienti de valoarea medicinala a familie de plante a mentei, utilizand-o ca leac din ierburi in Egiptul, Grecia si Roma antica, cu mii de ani in urma. Frunze uscate de menta au fost gasite in cateva piramide egiptene, datarea cu carbon fiind 1000 i.C.
Astazi investigatiile stiintifice moderne dezvaluie o abundenta de potentiale beneficii de sanatate asociate cu utilizarea diferitelor componente ale plantei de menta, inclusiv aplicatii aromaterapeutice, locale si interne.
Majoritatea cercetarilor asupra mentei realizata pana acum indica faptul ca menta are o mare valoare in tratarea tulburarilor gastrointestinale, incluzand:
Sindromul colonului iritabil - inca de la sfarsitul anilor '90 s-a descoperit ca pastilele cu tinta intestinul si cu un strat de ulei de menta sunt sigure si eficiente in tratarea aceste tulburari tot mai raspandite. Acest efect binefacator se extinde asupra comunitatii pediatrice. Intr-un test clinic facut la copii, 75% dintre cei ce au primit ulei de menta au avut o reducere a severitatii durerilor asociate cu SCI pana in doua saptamani. Un alt test clinic din 2005 pe adulti a produs concluzia ca "luand in consideratie tratamentele medicamentoase disponibile in mod curent pentru SCI, uleiul de menta (1-2 capsule zilnic timp de 24 de saptamani) ar putea sa fie primul in ordinea alegeri la pacientii SCI cu constipatie lejera sau diaree, pentru a alina simptomele generale si a imbunatati calitatea vietii". Intr-un alt test clinic din 2007, 75% dintre pacientii care au primit ulei de menta au constatat o impresionanta reducere cu 50% a "scorului general total al sindromului de colon iritabil". Mai recent, un studiu publicat in ianuarie anul acesta a gasit ca uleiul de menta este eficient in usurarea durerii abdominale in diareea predominanta la sindromul colonului iritabil.
Spasmul colonic - uleiul de menta a fost studiat si considerat ca o alternativa eficienta si sigura la medicamentul Buscopan pentru capacitatea lui de a reduce spasmele in timpul clismelor cu bariu.
Tulburari de golire gastrica - s-a descoperit ca menta amplifica golirea gastrica, sugerand potential de utilizare in situatiile clinice pentru pacientii cu tulburari mentafunctionale gastrointestinale.
Dispepsie (indigestie) functionala - Un studiu din 2000 publicat in jurnalul Farmacologia si Terapia Afectiunilor (Ailment Pharmacology and Therapy) a gasit ca 90 de mg de ulei de menta si 50 mg de ulei de chimen au avut ca rezultat raportarea imbunatatirea "mare sau foarte mare" a simptomelor de dispepsie functionala la 67% dintre pacienti.
Colici infantile: Un studiu din 2013 a gasit ca menta este cel putin la fel de eficienta ca si simeticona chimica in tratamentul colicilor infantile.
Alte aplicatii studiate includ:
Durerea si vatamarea sfarcului asociate alaptarii: Un studiu din 2007 a descoperit ca apa de menta a prevenit craparea sfarcului si durerile asociate alaptarii la mamele alaptand.
Tuberculoza: Un studiu din 2009 a gasit ca inhalarea uleiului esential de menta a fost capabila sa faca sa regreseze rapid inflamatia tuberculoasa, facand autorii sa concluzioneze: "aceasta procedura ar putea fi utilizata la prevenirea revenirii bolii si a exacerbarii tuberculozei pulmonare".
Rinita alergica (febra fanului): Un studiu preclinic din 2001 a gasit ca extractele din frunze de menta inhiba eliberarea histaminei, indicand ca ar putea fi eficienta clinic in alinarea simptomelor nazale ale rinitei alergice.
Durerile asociate cu zona zoster (nevralgia post-herpetica): Un studiu de caz din 2002 a gasit ca aplicarea locala a uleiului de menta a avut ca rezultat imbunatatirea imediata a simptomelor de durere neuropatica asociate zonei zoster: efectele terapeutice au persistat intreaga perioada de 2 luni de monitorizare a tratamentului.
Probleme de memorie: Un studiu din 2006 a gasit ca aroma simpla de menta amplifica memoria si sporeste starea de alerta la subiectii umani.
Greata indusa de chimioterapie: Un studiu din 2013 a gasit ca uleiul de menta este eficient in reducerea starii de greata induse de chimioterapie, si la costuri reduse fata de tratamentul medicamentos standard.
Cancerul de prostata: Cercetari preclinice au indicat ca menta contine un compus cunoscut ca mentol, care inhiba cresterea cancerului de prostata.
Vatamarile cauzate de radiatii: Cercetari preclinice au indicat ca menta protejeaza impotriva vatamarii ADN indusa de radiatii si a mortii celulare.
Virusul Herpes Simplex tip 1: Menta a fost gasita ca avand actiune inhibitorie impotriva virusului Herpes Simplex de tip 1 rezistent la aciclovir.
Carii dentare/respiratie urat mirositoare: Extractul din ulei de menta a fost gasit ca superior apei de gura/clorhexidinei in ce priveste inhibarea biofilmului cauzat de Streptococus mutans asociat cariilor dentare. Aceasta ar putea explica de ce pudra din frunzele uscate de menta era utilizata in Evul Mediu pentru combaterea halitozei si albirea dintilor.
Menta este de fapt un hibrid provenind din incrucisarea mentei de apa (Mentha aquatica) si a mentei cretei (Mentha spicata), ultima fiind cercetata ca posedand si ea remarcabile proprietati terapeutice, precum capacitatea de a exercita efecte semnificative anti-androgenice in sindromul polichistic ovarian si ameliorarea afectiunii corelate a hirsutismului lejer, marcat prin cresterea excesiva a parului la femei.
Ca la toate plantele medicinale, trebuie avuta mare grija atunci cand sunt utilizate extractele si in mod special uleiurile esentiale. De asemenea mai amintiti-va ca mai mult nu este intotdeauna mai bine. Un studiu recent asupra utilizarii rozmarinului in imbunatatirea performantelor cognitive la batrani a gasit o o doza "culinara" mai mica (750 mg) a fost nu doar mai eficienta in imbunatatirea cognitiei (masurata prin viteza memoriei) decat o doza mai mare, ci si ca doza cea mai mare (6000 mg), a avut un efect semnificativ de afectare a memoriei. Aceasta ilustreaza cat de bine mai putin poate insemna mai mult, si de ce o ceasca ocazionala de ceai de menta poate fi cu mult mai superioara ca strategie preventiva decat ingerarea de doze "eroice" dintr-o planta doar dupa ce se instaleaza o problema de sanatate serioasa.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Horoscop. Mercur retrograd şi relaţia ta. Cum te afectează

capella_by_adelenta-d65cxye
Până pe 25 octombrie, Mercur, planeta comunicării, va fi retrogradă în zodia Balanţei, un semn al relaţiilor şi al partenerului de viaţă. Iată ce poţi face pentru a combate efectele acestui aspect negativ asupra vieţii tale de cuplu. 

Nu te căsători
Nu este o idee prea bună să rosteşti jurămintele de credinţă în perioada în care Mercur este retrograd. Căsătoria este o promisiune pe termen lung, iar Mercur retrograd face ca promisiunile să fie uşor încălcate. Excepţie fac relaţiile lungi, stabile, pentru care căsătoria civilă este doar o formalitate, o validare a unui parteneriat solid.

Nu face primul pas dacă eşti îndrăgostită
Dacă ai făcut o pasiune pentru cineva şi vrei ca în aceste zile să-ţi declari sentimentele, Mercur retrograd te predispune la unele dezamăgiri serioase. Ai putea să descoperi că cel pe care îl idolatrizezi în secret este complet diferit faţă de cum credeai, odată ce ajungi să-l cunoşti mai bine. Rişti să realizezi în câteva săptămâni, odată ce Mercur va reveni la mişcarea directă, că persoana de care ai fost îndrăgostită complet nu este deloc atât de strălucitoare şi minunată pe cât ţi-ai imaginat.

Nu divorţa
În cazul în care eşti hotărâtă să faci acest pas, nu depune actele cât timp Mercur este retrograd. Te va predispune la încurcături, complicaţii şi amânări, cheluieli şi neînţelegeri care te vor face să suferi, dar şi să pierzi bani.

Ai răbdare cu persoana iubită
Certurile care apar în perioada de retrogradare a lui Mercur sunt cel mai probabil cauzate de chestiuni de moment, de mesaje înţelese greşit, şi mai puţin de incompatibilitate sau probleme mai grave ale relaţiei. De aceea este necesar să fii ceva mai răbdătoare, să treci cu vederea neînţelegerile dintre voi şi erorile celuilalt.

Împacă-te cu fostul iubit
Dacă mai ai sentimente pentru fostul partener de viaţă şi crezi că relaţia voastră ar mai putea avea o şansă, Mercur retrograd te va ajuta să reaprinzi focul iubirii.

Sursa: http://www.eva.ro/

SECRETUL VIETII: Discursul extraordinar al lui Jim Carrey iti poate schimba viata!



Jim Carrey ne INVATA cum sa ne urmam visurile si cum sa cerem universului CEEA CE NE dorim cu Adevarat in  Viata . Cuvintele lui Jim Carrey sunt puternice, inspirandu-ne mintea si Inima din pretul unui NE Switch to vietile in mai Bine.

Discursul tinut de Jim Carrey în cadrul Universitatii Maharishi de Management (Fairfield, Iowa), un internetului inconjurul facut. Cuvintele lui Jim Carrey sunt cu Adevarat inspirationale si motivationale, invatandu-ne cum sa indraznim sa ii cerem universului CEEA CE NE dorim in Viata si cum sa ne gasim till si implinirea. Clipul de mai Jos sunt cca Punct de Plecare fragmente si citate DIN discursul memorabil al actorului. Discursul il puteti citi integral / Asculta AICI:  www.mum.edu

Jim Carrey: Secretul Vietii (discurs citate Dintr-ONU de inspiratie excepțională)


https://www.youtube.com/watch?v=uJD5-R_HPCc&list=TLsgtx9zfYqebkWldKwgXwmdGCuTuNY7XW

"Sunt adesea SPUS CA IMI Doresc cca oamenii sa poata sa realizeze ISI TOATE visurile, imi Doresc sa FIE Bogati, sa FIE faimosi Ca Sa poate Vedea aprox Nu acolo ISI VOR Gasi sensul impliniri. Ca multe DINTRE Voi, Eram preocupat sa ma Duc în Lume si sa fac CEVA mai mare, mai Maret Decat mea. Pana cand echipei cineva mai inteligent Decat ma facut sa http://design-al meu aprox Nu Este nimic mai mare Decat mea insumi .. Sufletul meu Nu Este inclus în limitele trupului meu, trupul meu este inclus în nemarginirea sufletului meu.
DIN Experienta, pot sa va spun cca grijă efectul pe il aveti asupra celorlalti Este Cea Mai valoroasa Moneda grijă exista.
Tot ce castigi in Viata se degradeaza si se destrama si tot CEEA CE VA ramane din tine Este CEEA CE Este în Inima ta.

Nu suntem avatarii pe îngrijire ii smântână, Nu suntem imaginea starurilor de film, de ingrijire Lumina suntem straluceste si razbate Dincolo de en. TOATE celelalte sunt Doar fum în oglinda. Ametesc Ne, Insa Nu ne conving cu Adevarat.
Ochii Nostri Nu sunt Doar privitori, sunt si proiectori pasă difuzeaza oa Doua Poveste Peste cadrul PE îngrijire il vedem tot timpul in fata Noastra. Teama Scenariul scrie.
ACUM Teama o sa FIE ONU jucator (actor), în Viața Noastră, Insa tu ajungi sa decizi cat de mult. Poti sa iti petreci intreaga viata Cu Fantome imaginandu-ti, facandu-ti griji in privinta traiectoriei Viitorului. Insa tot CEEA ce o sa existe intotdeauna Este CEEA ce se intampla ACUM si deciziile pe îngrijire le FACEM în acest moment de îngrijire se bazeaza pe dragoste uf, uf pe Teama.

Multi DINTRE noi ISI ALEG Drumul DIN frica deghizata Drept practicalitate. CEEA ce ne dorim cu Adevarat tăia imposibil de atins si ridicol Ca Sa Speri la el asa ca Nu indraznim niciodata sa il cerem Universul.
Indraznesc sa ca tors ii Poti CeRe universului acest Lucru.
Viata Nu ti se intampla, se intampla pentru Tine. Si, DIN punctul meu de vedere, Este Doar Despre o lasa Universul sa STIE ce VREI si sa lucrezi inspre un Atinge acest Lucru, în timp ce renunti la UCM VA Urma sa se intample.

De ce sa-nu ti incerci sansele crezand in CEVA? De ce sa-nu ti incerci Norocul si cu credinta? Nu religia, credinta ci. Nu Speranta, credinta ci. Nu CRED in speranta. Speranta cersetor ONU Este. Speranta Trece Prin foc si credinta Sare Peste.
Esti pregatit sa faci Capabil lucruri frumoase în Lumea aceasta si, în timp ce deschisi usile acestea Astazi, Vei Avea Doar Doua Optiuni: Dragostea SAU Teama. Alege Dragostea si Nu lasa niciodata Teama sa te intoarca Împotriva Inimii Tale PLINE de neastampar. "

Discurs Autor: Jim Carrey 


Sursa:  www.garbo.ro/

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!



'Tu, realmente poti sa schimbi soarta fiecarei celule din corpul tau, schimbandu-ti gandurile'. – Dr. Bruce Lipton.

Saptamana mea a inceput rasfoind cartea lui Joseph Murphy – Puterea extraordinara a subconstientului, in care autorul arata puterea extraordinara de vindecare a trupului si a vietii pe care o au afirmatiile pozitive si increderea deplina in puterea subconstientului de a ne mentine viata intr-o atmosfera benefica, bine-facatoare.
Autorul vine cu o multime de exemple din experientele unor oameni care, auto-sugestionandu-se si crezand cu tarie in capacitatea corpului lor de a se vindeca, realizeaza intr-adevar acest lucru si traiesc adevarate minuni in viata lor. Citind, capat increderea ca avem o forta extraordinara: puterea de a ne schimbam viata si ca acest lucru chiar este posibil.


Joseph Murphy – Idei de retinut

(Puterea extraordinara a subconstientului, pag. 22, ed. Deceneu 2010)
1. Adevarata bogatie se afla in propria fiinta. Acolo trebuie sa cautati implinirea celor mai arzatoare dorinte.
2.Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitateaextraordinara de a intra in contact cu puterile subconstientului lor si de a le folosi corespunzator. Si dumneavoastra puteti sa faceti la fel.
3. Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi: “Doresc sa ma trezesc la ora 6”, el va va trezi exact la aceasta ora.
Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!
4. Subconstientul este creatorul corpului vostru si ii sta in putere sa vindece orice boala. Sugestionati-l in fiecare seaa cu ideea unei sanatati perfecte si el, fiind servitorul vostru fidel, se va supune.

5. Orice gand constituie o cauza si orice situatie reprezinta un efect.
6. Daca doriti sa scrieti o carte, o minunata piesa de teatru, sa tineti conferinte inspirate, sugestionati-va subconstientul cu putere, din tot sufletul, si el va va raspunde cu siguranta.
7. Sunteti asemenea unui capitan ce-si conduce vaporul. Trebuie sa dati ordine potrivite (sugestii si imagini mentale) subconstientului care controleaza si guverneaza toate experientele vietii voastre.
8. Nu spuneti niciodat: „Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace sa…”subconstientul va prelua aceste sugestii şi va face astfel incat sa nu aveti banii sau sa nu putti face ce v-ati propus. Afirmati mereu: “Imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu.
9. Legea ce sta la baza intregii manifestari este legea credintei. Credinta este gandul permanent intretinut in mod constient. Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva v-ar putea face rau. Aveti incredere in uriasa putere asubconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.
10. Schimbati-va radical, in sens benefic, modul de a gandi; numai in acest fel veti influenta pozitiv destinul, spune Joseph Murphy.

Dovezi stiintifice

Totusi, sunt unul dintre acei oameni care pun semnul intrebarii si, oricata deschidere as avea, m-ar convinge mai degraba dovezile pragmatice obtinute prin intermediul cercetarilor stiintifice, decat povestile subiective si etichetatea ca „miraculoase”, povesti de vindecare prin „puterea gandului”.
Chiar astazi descopar insa un articol care vine in sprijinul meu - Oamenii de stiinta ne arata in sfarsit cum cum gandurile pot provoca modificari moleculare specifice asupra genelor! Deci, „Antrenandu-ne mintea putem sa ne recastigam sanatatea!”
Un studiu recent publicat de catre revista de specialitate Journal of Psychoneuroendocrinology si realizat de cercetatori din Wisconsin, Spania si Franta a demonstrat schimbari la nivel molecular in corp, dupa o perioada intensa de practici meditative si gandire pozitiva.
Studiul a aratat efectele benefice pe care le-au experimentat un grup de practicieni ai meditatiei, in comparatie cu un grup de subiecti care erau implicati in activitati non-meditative. Dupa 8 ore de meditatie, cercetatorii au gasit diferente la nivel molecular si un nivel redus al genelor cu potential inflamator cat si capacitatea subiectilor care practicau meditaita, de a se recupera mai usor in cazul unor situatii stresante.
Noile rezultate demonstreaza un mecanism biologic care are efecte terapeutice, pe care l-am putea activa fiecare din noi…
Abilitate pe care la un moment dat, in decursul istoriei omenirii o stiam poate, dar pe care, societatea ne-a facut sa o dam uitarii?

Activitatea genelor poate fi schimbata prin intermediul perceptiei

Dr. Bruce Lipton a fost primul om de stiinta care a inaintat aceasta idee ca prin puterea gandului, avem puterea de a ne transforma chiar de la nivel molecular. In anul 2005, Dr. Bruce Lipton publica cartea The Biology of Belief – Unleashing the Power of Consciousness, Matter & Miracles (Biologia Credintei – Dezlantuind Puterea Constiintei, Materie si Miracole)
Potrivit Doctorului Bruce Lipton, activitatea genelor poate fi schimbata in viata de zi cu zi, fiindca perceptiile mintii noastre sunt reflectate in chimia corpului nostru iar daca sistemul nostru nervos interpreteaza mediul inconjurator si controleaza chimia sangelui, atunci tu, realmente poti sa schimbi soarta fiecarei celule din corpul tau, schimbandu-ti gandurile.
Trebuie sa ne schimbam modul de a gandi, pentru a reusi sa aducem vindecare in corp: „Functia mintii este aceea de a crea o coerenta intre credintele noastre si realitatea pe care o experimentam”, explica Dr. Lipton. „Ceea ce inseamna ca mintea ta va ajusta biologia corpului si comportamentul sau, pentru a se potrivi cu ceea ce crezi tu. Daca ti s-a zis ca vei muri in sase luni, iar mintea ta va crede aceasta sugestie, cel mai probabil vei muri in sase luni. Acesta este cunoscut ca si efectul nocebo, adica rezultatul unui gand negativ, care este opusul efectului placebo, unde vindecarea este ajutata de gandul pozitiv”, explica Bruce Lipton
Dr. Lipton ne spune ca, schimbandu-ne perceptia, mintea poate altera activitatea genelor si ca realmente, putem sa rescriem codul genetic din celulele noastre, schimband chimia sangelui nostru.
Aceasta se intampla prin activitatea unui sistem compus din trei parti: exista in noi o parte care nu isi doreste sa moara (mintea constienta) si care este influentata de o parte ce crede ca va muri (prognoza medicului cu privire la starea ta, ce este inregistrata in subconstient) care se manifesta in reactiile chimice din organismul nostru (partea a treia), reactii ce se conformeaza credintei dominante. Neurostiinta a demonstrat ca partea subconstienta a mintii controleaza 95 la suta din vietile noastre, deci aceasta este credinta dominanta…

Este o situatie complexa, explica doctorul Lipton – „Oamenii au fost programati sa creada ca ei sunt victimele si ca nu au nici un fel de control. Suntem programati din start cu credintele mamei si ale tatalui nostru. De exemplu, atunci cand suntem bolnavi, ni s-a spus ca trebuie sa mergem la doctor, fiindca medicul este autoritatea ce se ocupa de sanatatea noastra. Am primit acest mesaj inca din copilarie, ca medicii sunt autoritatea si ca noi suntem victimele fortelor care se manifesta in corpul nostru, dincolo de abilitatea noastra de a putea controla acest lucru. Partea amuzanta este ca de multe ori, oamenii se fac bine chiar in drum spre medic. Atunci isi face simtita prezenta abilitatea innascuta de a ne auto-vindeca, iar acesta este un alt exemplu al efectului placebo”.

Credintele subconstiente sunt CHEIA

Exista in zilele noastre acest curent al gandirii pozitive si iata, se pare, acesta are un fundament stiintific. Totusi nu este suficient sa gandim pozitiv la nivel constient, ci sa descoperim si blocajele de la nivelul subconstientului.
Oamenii pot fi atenti la credintele lor constiente dar nu pot intui ce se ascunde in subconstientul lor, acolo unde, de cele mai multe ori, se ascund bine, gandurile negative. Credintele tale subconstiente actioneaza fie in avantajul tau, fie in dezavantajul tau; uneori, incercand sa iti schimbi doar atitudinea constienta cu privire la viata, nu reusesti sa schimbi si partea subconstienta care salasuieste in tine.
Noua stiinta a epigeneticii promite insa oportunitatea fiecarei fiinte de pe planeta de a deveni ceea ce este cu adevarat si de a-si dezvolta abilitatea de a-si atinge cele mai inalte posibilitati, inclusiv capacitatea de a ne vindeca corpurile, societatea si de a trai in pace.
„Genomul nostru este foarte dinamic in modul sau de expresie si rezultatele pe care le-am gasit arata ca linistea mintii poate influenta in mod efectiv modul cum acesta se exprima”, arata studiul Davidson citat mai sus.
Si alte studii recente au aratat raspunsuri epigenetice la stimuli ca stresul, dieta, exercitiile, raspunsuri care s-au manifestat in decursul a adoar cateva ore.
Sursa: www.garbo.ro/