duminică, 16 septembrie 2012

TEROARE LA BEIJING: Tokio cere Chinei să-i protejeze cetăţenii


Premierul japonez, Yoshihiko Noda, a lansat duminică Chinei apelul de a asigura protecţia cetăţenilor japonezi şi a intereselor economice ale ţării sale, în a doua zi de manifestaţii violente împotriva cumpărării de către Tokio a insulelor a căror suveranitate este revendicată de Beijing, informează duminică AFP.

Violenţe la Beijing împotriva japonezilor
Violenţe la Beijing împotriva japonezilor
Duminică s-au strâns din nou manifestaţi în faţa ambasadei Japoniei din Beijing, după cum a constatat un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

Încadraţi de un mare număr de poliţişti, protestatarii au aruncat cu sticle de apă în clădire, au scandat sloganuri antijaponeze şi au cântat imnul naţional fluturând steaguri în culorile Chinei.

Sâmbătă, aceste manifestaţii au strâns circa 40.000 de persoane din întreaga ţară, potrivit mass-media nipone. Mişcarea a fost cenzurată pe blogurile chineze şi nu a fost transmisă de televiziunea naţională. La Beijing, mai multe mii de persoane au manifestat în faţa ambasadei nipone care a fost lovită cu pietre şi sticle.


Sursa:  REALITATEA.NET

Fericirea este o alegere?


Eşti îngrijorat sau stresat în legătură cu ceea ce se petrece azi în lume? Te întrebi dacă e corect să încerci să fii fericit din moment ce alţii îşi pierd slujbele, casele sau chiar sunt ucişi în alte părţi ale lumii?

Dacă da, nu eşti singurul.

Mulţi oameni spun că este foarte greu să menţină o atitudine pozitivă, optimistă despre viaţa lor pentru simplul motiv că sunt bombardaţi constant cu ştiri şi informaţii negative care accentuează cât de mltă suferinţă este azi în lume. Unii chiar ajung să se simtă vinovaţi pentru că reuşesc să-şi îmbunătăţească calitatea propriei lor vieţi gândindu-se că alţii suferă pierderi mari şi se confruntă cu sărăcia cruntă.

Aceste dificultăţi pare că îşi au izvorul întro lipsă a speranţei de a îmbunătăţi viaţa celor care se află atât de departe de noi. Deşi suntem profund mişcaţi de compasiunea faţă de ceilalţi, noi suntem de părere că exagerarea în "suferinţa empatică" face mai mult rău decât bine.

Calea fericirii

Realitatea este că această capacitate de a menţine propria fericire deşi în jurul tău pare că întreaga lume este profund "greşită", este o importantă calitate prin care poţi acţiona spre binele comun. Iată de ce:

1. Pentru că "suferinţa empatică" face mai mult rău decât bine

Atunci când citeşti sau afli ştiri proaste, cum te simţi?

Atunci când te focalizezi pe ideea că întreaga lume se prăbuşeşte, că există multă suferinţă şi tristeţe ân lume, este foarte greu să nu fii îngijorat, trist sau chiar deprimat. Şi chiar ce poţi face tu din moment ce eşti aşa de trist? Nu prea multe, asta e sigur. Este mult mai bine (şi pentru ceilalţi) ca să fii fericit şi optimist!



2. Pentru că suferinţa ta nu ajută pe nimeni (nici măcar pe tine)

Dacă ai înceta să respiri, oare ar fi mai mult aer pentru ceilalţi? Acelaşi lucru este valabil şi pentru propria ta fericire şi pace a minţii. Poţi să găseşti măcar o ocazie în care atunci când erai trist, supărat sau furios, ai ajutat astfel (prin starea ta negativă) pe cineva în a-şi dobândi fericirea? Totdeauna dăruieşti celorlalţi doar ceea ce tu însuţi ai deja din plin. De aceea este foarte bine să fii fericit!

3. Pentru că fericirea şi pacea ta ajută cu adevărat pe ceilalţi

Menţinerea unui cadru mental pozitiv şi fericit îţi permite să fii mult mai eficient în a obţine ceea ce este important pentru tine în viaţă. Te ajută să ai capacitatea de a servi pe ceilalţi, şi astfel ajuţi în a face lumea mai bună, pentru toţi. De aceea este foarte bine să fii fericit!



4. Pentru că fericirea ia naştere din fericire

Împărtăşirea tristeţii nu diminueaza tristeţea celuilalt, dar împartăşirea fericirii îl poate face pe celălalt fericit. Gândeşte-te puţin. Aminteşte-ţi ultima dată când fiind cu cineva erai fericit. Cu siguranţă a fost un moment frumos pentru tine, aşa-i? Fericirea era atunci pretutindeni, aşa-i? Pînă la urmă, fiecare dintre noi dorim să fim fericiţi, şi suntem atraşi în mod natural către acele condiţii si conjuncturi de viaţă care ne permit să fim fericiţi. De aceea este normal să fii fericit!

5. Pentru că atenţia ta hrăneşte 

Atunci când, în mod conştient şi consecvent, te focalizezi cu atenţia în a fi fericit, cu siguranţă vei găsi mai multă fericire, şi mai repede! Aici nu e vorba de cine ştie ce "magie". Pur şi simplu aşa funcţionează mintea. Ea ne aduce mai aproape aspectul pe care ne focalizăm atenţia. Şi din moment ce vrem să fim fericiţi, atunci este esenţial să ne concentrăm atenţia asupra activităţilor şi mai ales a gândurilor care contribuie la fericirea noastră.



6. Pentru că obţinem o stare de bine

La prima vedere ăsta nu pare un motiv suficient de bun pentru a căuta fericirea, dar gândeşte-te. Oare când obţii cel mai uşor un lucru? Oare cum poţi să acţionezi cât mai eficient pentru a-ţi face viaţa mai fericită, şi a face şi viaţa celorlalţi mai fericită? Este atunci când ai o stare de bine, atunci când ai o stare pozitivă, atunci când ai energie, atunci când eşti fericit. Aşa-i? Atunci dă-ţi voie să fii fericit!

7. Pentru că atunci când nu acţionezi, eşti distras (adică pierzi timpul)

Cu atât de multe evenimente care au loc azi în întreaga lume, este foarte uşor să fii distras, să uiţi de adevăratele scopuri. Fiind distras, uiţi să acţionezi pentru atingerea scopurilor, şi te trezeşti că ai pierdut timpul fără să obţii nimic.

Cel mai rapid mod de a-ţi transforma viaţa în bine este să acţionezi aşa încât să te simţi mai bine. Ne simţim cel mai bine atunci când trăim în armonie cu ceilalţi, când suntem fericiţi, când îi ajutăm. Aşa că descoperă chiar azi ceea ce te face fericit, şi acţioneaza în consecinţă!

8. Pentru că ai dreptate

"Dacă crezi că poţi, sau dacă crezi că NU poţi, în ambele cazuri ai dreptate".

Acest faimos citat din Henry Ford o spune direct.

Gândirea nostră poate fi una dintre cele mai fundamentale limitări ale capacitătii noastre de a fi fericiţi. Aşa că spune-o tare şi cu convingere: este foarte bine să fiu fericit!



9. Pentru că asta eşti

Suntem făcuţi din esenţa celei mai pure fericiri, este deci natural să fim fericiţi. Dar, undeva pe lungul drum al vieţii, am fost păcăliţi să credem că trebuie să ne câştigăm dreptul la fericire, trebuie să merităm această fericire.

"Fiecare dintre noi, indiferent de avere, poziţie socială, vârstă sau religie, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiţi şi împliniţi. Cea mai mare minciună din civilizaţia noastră este cea care spune că eşti incomplet, şi că îţi trebuie ceva din afara ta (ceva ce nu ai) pentru a fi fericit". Gurucharan Singh Khalsa

Fericirea este dreptul nostru dat prin nastere, este natura noastră, este ceea ce noi suntem cu adevărat.

10. Pentru că poţi

Dacă poţi învăţa să-ţi menţii propria fericire, indiferent de ceea ce se petrece în jurul tău, atunci poţi întradevăr să îi ajuţi pe ceilalţi, poţi să devii un izvor de fericire.

Renunţă la ideea complet greşită că tu nu poţi să faci mai nimic. Această idee te blochează înca înainte de a face primul pas, aşa că nu îţi este de niciun folos. 

Conectează-te la ceea ce valorează cel mai mult pentru tine, descoperă-ţi aceste preferinţe naturale. Găseşte moduri de a te împlini în aceste direcţii. Astfel, te vei simţi împlinit şi îi vei putea ajuta şi pe alţii. 

A fi fericit este cea mai bună cale de a ajuta acestă lume.

Sursa: roaim.net.tc

Cel mai cunoscut mit despre alimentaţie - DEMOLAT


Specialiştii de la Fundaţia britanică de nutriţie demontează un mit care a dominat timp de mai bine de 20 de ani teoriile privind alimentaţia raţională. Ei susţin că pâinea conţine multe vitamine şi săruri minerale şi, prin urmare, este recomandată, la orice vârstă.

Cercetătorii mai demolează un mit alimentar
Cercetătorii mai demolează un mit alimentar
Până acum, medicii atribuiau consumului de pâine multe stări maladive ale organismului, cum ar fi oboseala, durerile abdominale, balonările sau durerile de cap. Autorii studiului subliniază faptul că, în pofida unei scăderi masive a consumului de pâine, nivelul de obezitate în cazul cetăţenilor din Regatul Unit este cel mai mare din Europa şi continuă să crească. Ca atare, cercetătorii resping ideea că n-ar fi sănătos consumul de pâine albă feliată. Mulţi oameni sunt şi acum convinşi că suferă de intoleranţă la grâu sau de alergie la gluten. Şi asta chiar dacă numărul cazurilor reale de alergie nu a crescut, mai atrag atenţia autorii studiului.


Sursa:  REALITATEA.NET

Aplicaţia creată de NASA care îţi dă fiori


NASA a creat o aplicaţie în care arată cum s-a schimbat clima şi cum a crescut temperatura globală, din 1880 până astăzi

Cum au evoluat temperaturile
Cum au evoluat temperaturile / FOTO: dailymail.co.uk
2012 a fost unul dintre cei mai călduroşi ani din istorie, dar lucrurile nu s evor opri aici. NASA a creat o aplicaţie care demosntrează că poluarea şi El Nino vor aduce alţi ani fierbinţi. "Gazele cu efect de seră din producţia industrială, de energie şi din emisiile autovehiculelor au crescut, temperaturile au crescut şi ele, cu un vârf record în anii '70, relatează Daily Mail.


Sursa:  REALITATEA.NET

OZN-uri filmate lângă Staţia Spaţială Internaţională?

Un OZN a fost filmat chiar lângă Staţia Spaţială Internaţională de o cameră prezentă la bordul acestei misiuni orbitale, totul fiind urmărit în direct şi observat de amatori. Această apariţie a fost urmată de alta la fel de misterioasă, la câteva zile distanţă, potrivit Huffington Post, ciat de Ziare.com.


OZN-uri filmate lângă Staţia Spaţială Internaţională?
OZN-uri filmate lângă Staţia Spaţială Internaţională?
Obiectele zburatoare neidentificate nu sunt vazute doar de pe Pamant, ci si din spatiu. Descoperirea a fost facuta de persoane care urmaresc in direct fluxul video transmis de pe Statie.
Misterioasa aparitie s-a produs chiar in ziua de 11 septembrie, ramasa in memoria oamenilor pentru atentatele din SUA. Se pare ca in imagini poate fi vazut un obiect alungit care este insotit de mai multe obiecte zburatoare.
Este posibil ca obiectul respectiv sa fie doar o imagine proiectata pe fereastra Statiei. Presupusul OZN nu se misca, desi viteza Statiei Spatiale este una foarte mare. Dupa cateva zile, un alt obiect zburator pare a insoti misiunea orbitala deasupra Terrei. El isi schimba atat culoarea, cat si forma, disparand in cele din urma.


Sursa:  REALITATEA.NET

Un Președinte controlat 100% – asta e soarta noastră?


Într-un specracol bizar parcă transmis de pe o altă lume, despre care nici nu știi dacă a fost etalarea unui om anormal, a unuia rău, sau a unei biete marionete controlată mintal, Președintele Traian Băsescu nu a ratat ocazia revenirii sale în fruntea statului pentru a trasa României calea spre sinucidere sigură.
În mod absolut incredibil pentru orice om care înțelege din ce se întâmplă în jurul său mai mult decât prezintă “realitățile” alogene, individul a afirmat niște enormități mai mari decât casa poporului:
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că aderarea României la spaţiul Schengen nu poate fi conexată cu Raportul MCV. Totodată, el a adăugat că“ar fi o dramă” pentru ţara noastră dacă nu am intrat în zona euro începând cu 2015.
“Ţinta noastră pentru zona euro trebuie să rămână 2015. În acest moment nu avem niciun motiv să amânăm ţinta de intrare în zona euroe – 2015. Este bine ca acest când trece să ne urcăm de la început în el. Riscul a sta să chibzuim politic, să mai cugetăm, este major şi există riscul ca trenul să treacă şi să nu mai revină prin gară”
Înclin să cred că omul e malefic – unul normal ar fi ajuns cu siguranță la concluzii diferite în ce privește trenul fără conductor ce se îndreaptă cu viteză maximă în mod inexorabil, către punctul terminus. Firește, este vorba de moneda calpă, urâtă și proptită din răsputerile unui sistem financiar corupt care a făcut viețile a milioane de europeni mai rele: mi-au descris italieni, germani, greci, cum standardul lor de viață s-a înjumătățit după “aderarea la zona euro” o frază mai imbecilă și răsuflată decât lozincile partidului de tristă amintire.

O "frumusete, ce mai"....
O “frumusete, ce mai”….
În fine, reacția celor dintre noi care mai au putere de analiză și coloană vertebrală, nu a dezamăgit – să ne delectăm:
Iata sfidarea unui tradator, impostor si viclean, care mai are tupeul sa iasa in fata poporului dupa tot ce s-a intimplat !!!
pentru ca poporul stie ca individul este ilegitim si vasalul nelegiuitilor din occident care l-au sprijinit, pentru a fi in continuare colonia lor de sclavi!!

Daca ar avea putin bun simt si responsabilitate,si-ar anunta demisia si ar permite declansarea procedurilor pentru alegerea unui nou presedinte; Oricum nu prea mai are rost izolat acolo la Cotroceni,inconjurat de ostilitatea cvasigenerala a romanilor.
Pentru tovarasii ofiteri conspirati ce posteaza aici pentru chiorul de la Cotroceni : mai rasfirat tovarasi!
cit despre chior atit : DEMISIA JAVRA ORDINARA !

A dori sa intri in zona euro inseamna ori prostie, ori iresponsabilitate.
Nu are exemplul altor tari din europa, care s-au dus in cap dupa ce au adoptat euro??
ue este o creatie a masoneriei care are drept scop impunerea NOM.

traiane, esti o marioneta penibila a ocultei. nu-i mai pupa atat in fund. cand incepi sa te gandesti si la popor???
Ai jurat credinta tarii, sau ocultei care te dirijeaza?

lasa-nee, lasa-nee, mai traianee!
Nu vrem in ue, nu vrem euro. ne-a intrebat cineva?

Cui i s-a adresat acest mutant? Vai, ma intalnesc cu rompuy, cu barrosu, cu reding si cu syda! Zici ca e un țop de Fratelli ! Si-a schimbat pupitrul, dar mai bine si-ar schimba si țara. Cara-te ….ui in Nigeria, sclavule! Tocmai intrarea Romaniei in zona euro ar fi o drama, criminalule! Cum de n-a mai pronuntat el deloc, deloc ,, rrrrrromanilor ,,? Lua-te-ar …. cu barrosu si reding de mana! I-a ignorat si pe manifestanti. Un jeg mai mare ca asta nu exista. V-ar mira daca n-ar mai fi alegeri prezidentiale pana in 2015?
A venit presul de sters pe jos a lu’ imerkel sa ne spuna de aderare la o moneda care nici nu stiu astia cum s-o mai propteasca.
Pompeaza bani merkel s-o tina pana la alegeri sa nu le piarda dupa care potopul.
Tarile cu presedinti normali nu ca acest impostor si-au declarat rezerva si asteapta sa vada ce se intimpla, viermele in schimb sare sa declare el aderarea la o moneda ca nimeni nu stie daca mai rezista pana in 2015. Atata il duce pe el capul cu trenul prin gara…
Ce jalnic, cum a ajuns Romania colonie cu acest rebut!!

Ce aderare la euro viseaza trepadusul marii finante mondiale? Peste un an-doi euroiul va fi amintire, Italia, Spania, Irlanda stau sa pice cu trilioane de euroi datorii…
Asta e moneda-hartie igienica, a adera la euro acum e ca si cum ai adera la Caritas dupa ce “jocul de intrajutorare” s-a terminat…
Dupa dezastrul prin care trec Spania, Italia si Grecia, doar un cretin mai poate sustine aderarea la zona euro a unui stat fara o economie puternica !
Dupa declaratiile pe care le face marinarul, doar un cretin mai poate crede ce spune un alt cretin !
Uniunea Europeana, o idee foarte buna initial (ca si comunismul), s-a transformat foarte repede intr-o uniune in care, prin legislatie, doar cateva state au de castigat, iar cele mai multe (in principiu cele sarace) au doar de pierdut.
Daca UE nu va lua rapid masuri coerente de sprijin pentru tarile sarace (si n-o va face), atunci zona euro nu numai ca nu se va mai extinde, dar se va restrange, pentru ca vor fi state care o vor parasi .

Băsescu dixit: “Rămânerea în afara zonei euro ar fi o dramă”
Nu, domnu’ preşedinte de garaj, rămânerea în afara zonei euro n-ar fi nici o tragedie, ba dimpotrivă, ar fi foarte rău să intrăm în zona euro cu economia pe care ai adus-o matale la sapă de lemn !
ALTCEVA AR FI O TRAGEDIE: să rămâi tu şi metastazele tale (gen M.R.Ungureanu, Macovei, Neamţu, Papahagi) la putere şi după 2015 !
Cel mai jalnic presedinte al Romaniei, mai jalnic decat Ceausescu…de o rautate si un cinism deasupra inchipuirii omenesti, dupa principiile “v-am ciuruit!”…traieste din sfidarea poporului sau…dzeu ne-a pedepsit cu acest groaznic personaj tocmai ca sa ne trezim odata!!!
he, he, le plateste tainul se pare javrelor din m.ue.
Tradatorul asta isi continua misiunea pentru care a fost impus peste capul romanilor.

Deci toate tarile conduse de patrioti nu stiu cum sa mai scape de euro iar chioru ne vinde si ne vrea precum grecii. Bulgaria a anuntat acum 2 saptamani ca se * pe el euro, nu le mai trebuie.
Cine i-a dat mandat lichelei asteia sa angajeze Romania in pacturi fiscale si fantasmagorii cu euro?
Romanii au fost intrebati cumva prin referendum daca le mai trebuie mizeria m.ue?
Ca de reprezentativitate nu mai are rost sa vorbim
Am trăit însă și o chestie extrem de plăcută: în pauza de masă, am auzit pe unul dintre colegi, recomandând în gura mare “o chestie foarte făină” pe care o citise el despre euro. L-am rugat să mi-o trimită și mie, să mă distrez puțin. Spre surpiza mea…
Omul habar nu avea că autorul stă lângă el la masă. Mesajul începe să răzbată, lumea se trezește!
O Românie nouă – vremea ei a venit!


sursa: Gandul

România îşi retrage trupele din Afganistan


Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, la începerea lucrărilor Comitetului Militar al NATO, că, “în principiu”, România va începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, calendarul fiind în curs de dezbatere.
“România salută decizia Summit-ului de la Chicago, ca începând din 2014 forţele afgane să îşi asume responsabilităţi în domeniul securităţii. Calendarul nostru este în curs de dezbatere cu aliaţii. În principiu, vom începe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumătate a anului viitor, urmând ca după 2014, în deplin acord cu aliaţii, pe principiul «împreună am intrat, împreună ieşim din Afganistan», să asigurăm o prezenţă minimală pentru asiguararea condiţiilor de instruire şi mentorship a forţelor de securitate afgane”, a declarat Corneliu Dobriţoiu. El a făcut aceste declaraţii la Sibiu, unde sâmbătă dimineaţă a început Conferinţa Comitetului Militar al NATO, la care iau parte şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale Alianţei şi alţi aproximativ 300 de oficiali. Lucrările au fost deschise de preşedintele Comitetului Militar al NATO, general Knud Bartels, şi de ministrul român al Apărării, Corneliu Dobriţoiu. Şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO vor discuta la Sibiu despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda organizaţiei. Potrivit reprezentanţilor MApN, conferinţa se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest. Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional (IMS), care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al IMS. Invitaţi speciali ai preşedintelui Comitetului Militar al NATO sunt ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, şi generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma. În marja conferinţei, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful SMG, gazda reuniunii, va avea întâlniri bilaterale cu omologi din alte ţări, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte privind participarea ţării noastre în teatrele de operaţii la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei României şi modalităţile de întărire a cooperării militare bilaterale. Aceasta este prima reuniune a şefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România.