duminică, 15 aprilie 2012

Previziuni Energetice pentru Aprilie 2012 : Moarte Intunericului, Iertare pentru Libertate


un mesaj de la Lee Harris
Joi, 5 Aprilie, 2012
mesaj preluat si tradus de Diana Rus de pe www.spiritlibrary.com
Aprilie marcheaza, din punct de vedere energetic, sfarsitul unui ciclu si inchiderea primului capitol al anului 2012. In luna Mai va incepe un ciclu nou pentru noi, asa ca aceasta luna va aduce un final al ciclurilor mortii prin care atat de multi dintre noi am trecut in aceste ultime luni. Fragmente din trecut vor fi, in sfarsit, rezolvate, energia fizica va creste si perioada de hibernare se va indrepta catre un final pentru multi dintre voi.
Nu este necesar sa repet faptul ca aceste timpuri in care traim sunt foarte intense, fapt de care suntem foarte constienti. Insa ceea ce trebuie sa repet este faptul ca simptomele dificile ale calatoriei noastre vor fi indiscutabil imbunatatite printr-o concentrare mai mare pe starea noastra de bine din punct de vedere fizic si emotional. In luna aprilie, starea de bine emotionala se va invarti in jurul temei iertarii si a reamintirii ca tu esti in siguranta din punct de vedere spiritual in lumea noastra, chiar si in cazul in care acel sentiment de siguranta este provocat. Starea de bine din punct de vedere fizic se va invarti in jurul felului in care alegeti sa va tratati si iubiti corpul, iar multi dintre voi inca eliminati afectiuni fizice sau virusi care va arata ca trebuie sa incetiniti ritmul si sa va acordati mai mult spatiu, pentru a va alinia cu noua energie a lui 2012.
V-ati aflat pe un fagas fizic sau emotional fara nici un fel de schimbare, pentru mult timp? Puteti sa spuneti cu sinceritate ca ati facut tot ce ati putut ca sa iesiti din aceasta rutina? Schimbarea este posibila intotdeauna, indiferent cat de mica si, totusi,  gasim tot felul de motive pentru a ”nu schimba”, din cauza fricii. Trucul este nu sa te judeci pentru ca experimentezi rezistenta in frica schimbarii, ci, in schimb, sa devii constient si chiar curios in legatura cu aceasta rezistenta. Aceasta observatie permite, mai degraba, iesirea la suprafata a unui flux, decat a unui blocaj. daca te simti blocat, concentreaza-ti atentia pe crearea unei schimbari in aceasta luna.
Daca te lupti cu circumstante fizice sau practice foarte dificile, recunoaste ca remediul tau va trebui sa inceapa usor, de vreme ce deja esti stresat.  Asa ca fii rabdator si iubitor cu tine insuti in timp ce treci prin ceea ce pot fi numit circumstante opresive. Te afli in “adancul abisului” – o etapa prin care am trecut multi dintre noi. Daca te afli in acel punct pastraza-ti, doar, intentia pentru schimbare si acorda-ti sprijin cu iubire, pentru ca abisul, oricat de infernal poate parea in anumite momente, este destinat sa te faca sa devii mai puternic si sa te ridice mai mult. Accepta faptul ca energia ta este scazuta in prezent, insa intentioneaza sa ti-o aduci inapoi. Apoi, hraneste-te zilnic cu cat de multa energie pozitiva poti, pentru ca energia este contagioasa. Aceasta energie pozitiva vine in diferite forme. Poate fi o carte spirituala sau un film, un film de comedie, sau pur si simplu ( insa nu mai putin puternic) o conectare cu un foarte drag prieten care iti acorda sprijinul. Fii bland cu tine insuti dar recunoaste, in acelasi timp faptul ca, chiar si atunci cand te afli in adancul abisului, tot exista o dorinta de a trai ( altfel, nu ai fi citit aceste randuri). Valorifica, deci, ce se afla in acea dorinta, oricat de mic, si lasa acea scanteie a vietii sa inceapa sa creasca.
Pentru restul dintre voi, daca puteti sa vedeti oportunitatea de a va ridica starea de bine in aprilie, acum este timpul sa o faceti, mai mult ca oricand. Un nou angajament cu tine insuti iti va imbunatati nemarginit experienta lunilor care urmeaza, ridicandu-te mai mult prin toate acestea. Nealegand sa valorifici ridicarea din acest punct inainte, va face ca lunile care urmeaza sa fie mai grele, cum din aprilie incolo totul se va accelera si mai mult. Daca vrei sa creezi o schimbare, insa nu stii cum sa o faci, porneste cu intentia. Spune, simplu, cu voce tare ” Accept sa ma iubesc si onorez pe mine insumi, si corpul meu, mai mult decat oricand, in aceste zile si luni care vin. Accept sa incep acum. Ma voi iubi pe mine insumi mai mult decat am facut-o vreodata. Sunt pregatit.”
Aceasta da forma intentiei tale si apoi energia pe care o creezi cu aceste cuvinte va sprijini propria ta inteligenta divina in magnetizarea si gasirea unui suport practic disponibil pentru tine. Daca esti mai mult logic in abordarea ta si mai putin dispus din punct de vedere al intentiei, creaza-ti cateva tinte practice pe care le poti atinge; scrie-le pe ceva, astfel incat sa devina mult mai tangibile pentru tine, si incepe-le in mod constant.
Pe plan fizic, indiferent ca incepi sa faci exercitii timp de doar 10-20 de minute pe zi (aminteste-ti ca o simpla plimbare este la fel), incepand (sau re-incepand) o practica mai veche, cum ar fi meditatia sau yoga care actioneaza asupra corpului si il balanseaza, sau imbunatatindu-ti si schimbandu-ti dieta; beneficiile vor fi simtite in cateva zile.
Motivul pentru a-ti lua acest angajament acum se datoreaza faptului ca energiile sunt instabile in acest moment si se misca foarte repede intre intuneric si lumina. Deci, avand un fel de scop sau practica stabila in viata ta  iti va permite sa transmuti mai bine sentimentele dense, intunecate atunci cand acestea apar, si sa le mentii pe cele mai inalte.
Chiar acum, pe Pamant, ne aflam intr-un ascensor energetic. Urcam cateva etaje, apoi coboram cateva.  La nivel uman pare ca si cum altcineva cheama ascensorul, si noi suntem doar pasageri, cel putin in acest fel va aparea de multe ori. Insa la nivelul sufletului, noi am ales sa facem aceasta calatorie cu ascensorul si noi suntem cei care il co – directionam. Planeta si oamenii se vor schimba in bine, in urmatorii ani, insa nu fara anumite masuri de soc si distrugeri.  Ne aflam intr-o perioada in care zarurile sunt aruncate zilnic pentru cat de distructiv si socant este nevoie sa fie. Spiritual, ingerii si fiintele din alte realitati lucreaza zilnic pentru a “ridica” Pamantul si oamenii lui. Din punct de vedere al “vitezei” umane este o munca rapida si furioasa, acesta fiind motivul pentru care poate fi atat de turbulent. Dar trebuie sa stiti ca multe energii si evenimente distructive au fost deturnate din calea noastra.
Veti sti cand o schimbare doar ce a avut loc pe Pamant, pentru ca veti incepe sa experimentati momente de pace si conectivitate mai mari ( in special cand va aflati in natura), si o mai mare usurinta si flux in relatiile voastre. Veti sti ca o lupta are loc pentru ca veti simti o energie scazuta in voi, insiva, ca si cum ati fi in rezonanta cu acea lupta.
Aceia dintre voi care simt cand vin aceste valuri de enegie scazuta, permiteti-le sa va catalizeze emotional daca aveti nevoie de ele in acest fel, insa nu cadeti in plasa de a le considera propriile voastre sentimente. Cu totii trecem prin asta, impreuna, si amintiti-va ca aceasta comuniune va va ajuta atunci cand va simtiti izolati.
Amintindu-va asta va va ajuta, de asemenea, sa scadeti puterea oricarei “voci interioare” negative pe care o puteti avea si care vrea sa va invinovateasca si judece pentru ceea ce simtiti. Doar acceptati ca acesta este locul in care va aflati acum. Facand in acest fel va va transporta mai repede catre taramurile mai  inalte ale emotiilor si gandurilor – Constiinta inalta. Multi dintre voi va veti simti ca si cum veti regresa, in timp. Amintiti-va, viata doar “este”, iar noi suntem meniti sa megem cu ea, indiferent ce ne apare in drum. Aceasta regresie deruteaza mintile noastre social antrenate de “realizatori” si perceptia noastra liniara a timpului, de vreme ce acestea sunt inca prezente in noi, chiar daca la nivele mult mai scazute.
Va veti simti mult mai conectati la retelele psihice. Va veti gandi la cineva, apoi acea persoana va va suna sau veti primi un e-mail de la acea persoana. Gandurile voastre sunt mult mai deschise, acum, si mult mai indreptate catre cel de-al treilea ochi, asa ca permiteti-va sa va bucurati si sa observati sincronicitatile, pe masura ce acestea se intampla. Relatiile si comunicarea dintre noi creste la nivel telepatic tot mai mult, in fiecare zi. Trimite-i unui prieten iubire in gandurile tale si poti sa fii sigur ca o va simti.
Temerile pentru siguranta vor continua sa se activeze din nou in aceasta luna, deci fiti precauti in legatura cu imaginea ” ponderii in negativ” pe care media o infatiseaza si la oamenii din jurul vostru care sunt conectatti la frica ce este mult mai densa decat a voastra, insiva. Invitatii la frica sunt peste tot, prin urmare pot creste in activarile voastre. Asa ca fiind constienti, dar nu atasati de sentimentele / viziunile interioare va puteti afla in siguranta in lunile care urmeaza. Doar observati-va gandurile si respiratia prin aceste sentimente, inainte ca sistemul nervos al corpului vostru sa devina mult mai calm, inca o data. Intunericul experimenteaza, literal, o lupta in spatele scenei, si este o lupta pana la moarte. Este o lupta ce are loc in fiecare individ, guvern sau intreaga planeta. Nu conteaza unde se intampla pentru ca noi suntem conectati, cu totii.
Imaginati-va un crocodil care isi trage prada prin apa. Aceasta imagine ar trebui sa va dea un sentiment de violenta care are loc la nivel energetic, in aceste momente. Este o energie puternica si se rasfrange in lume. Permiteti-va sa va amintiti aceasta imagine in zilele in care va intrebati ce anume de pe Pamant trece prin voi. Raspunsul este ca Pamantul trece prin voi. Si pentru aceia dintre voi mai sensibili, care nu vor sa priveasca si sa simta aceste tipuri de vizualizari, Eu sunt alaturi de voi si va inteleg.  Dar folosirea acestui exemplu a fost deliberata, pentru ca a sosit vremea pentru noi sa fim puternici, si nu sa inchidem ochii la ceea ce se intampla. Atunci cand va temeti de moarte, incercati sa vedeti diferenta dintre acea parte a voastra care este un suflet si caruia nu ii pasa de moartea fizica, pentru ca stie ca doar se muta pe un plan diferit, si acea parte a voastra care este umana, intr-un corp care este strans cablat din punct de vedere genetic sa se lupte pentru viata si multe dintre genele ancestrale poarta cu ele rani si frici de supravietuire. Aceasta este puntea. Locul in care va veti gasi conflictul din jur in siguranta. Esti in siguranta pentru ca esti un suflet. Expira frica dn corpul uman, atunci cand apare. Literal, aseaza-te, freaca-ti usor stomacul cu o  miscare circulara si expira anxietatea. Fa acest lucru constient si vei incepe sa usurezi trauma umana in acest conflict.
In cele din urma in aceasta luna, Iertarea va fi cheia catre fericire in relatiile umane. Este urmatorul tau nivel de creare a unui nou viitor, asa ca invita-te sa ii ierti pe aceia care ti-au produs in trecut durere, rusine, furie sau te-au invinovatit de ceva. Nici un om care este conectat in totalitate la iubire, in interiorul sau, nu creeaza actiuni fara iubire impotriva altuia. Daca experimentezi aceste emotii din partea altcuiva, ceva din tine are nevoie si vrea sa ti se intample asa, pentru ca sa echilibrezi sau sa inveti ceva. Ai incredere in asta si, din nou, freaca-ti abdomenul inferior si respira in timp ce iti amintesti orice eveniment trecut. Si iarta-te pentru fiecare data din trecut in care i-ai ranit pe altii, i-ai abandonat sau nu i-ai tratat cu atat de multa bunavointa si iubire pe cat ai fi putut sa o faci. Trecutul este trecut si acest act de iertare elibereaza atat de multa energie pentru tine si cei pe care ii ierti, chiar daca nu ajungi sa exprimi acest lucru in fata lor, ci o faci doar la nivel de suflet sau telepatic.
Iertarea profunda permite inimii tale sa se deschida in locuri care i-au fost inchise sau interzise.
Permite-ti tie, insuti, sa fii iertat. Permite-ti sa ierti.
Noi ne deschidem si este timpul sa ne deschidem mai mult. Lumea noastra are nevoie de noi si sufletul nostru ne vrea.
In iubire si in pace pentru voi, toti.
Lee
x
Mai jos aveti o mantra pe care sa o recitati ca sa permiteti acestui proces sa aiba loc la un nivel mai profund. Rostiti fiecare propozitie incet si, in timp ce o faceti, luati-va cu adevarat in considerare cuvintele, si apoi actionati ca un catalizator bland pentru voi. .
Mantra Iertarii: 
Ma iert pe mine, insumi, pentru tot.
Iert pe toata lumea, pentru tot.
Imi iert viata, pentru tot.
Imi iert frica, pentru tot.
Imi iert judecata, pentru tot.
Ii iert pe aceia care m-au judecat.
II iert pe aceia care m-au speriat.
Ma iert pentru iubirea pe care inca nu mi-am daruit-o.
Ma iubesc pe mine insumi.
Eu sunt liber.
Sunt liber sa fiu eu insumi.
~~~~~~
(c) copyright 2012 – all rights reserved by Lee Harris Energy

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com/

Lumină din Lumină – Lumină din Iubire


‎[...]Vine o energie nouă, de necontrolat, dar totuşi o energie. O energie care îi va determina pe politicieni să şi-o dorească şi să tânjească după ea. Religiile se vor prăbuşi, pe măsură ce vor vedea ce se întâmplă cu o anumită parte a populaţiei. Cei ce şi-au îndeplinit lucrarea vor deveni liderii acestei Noi Ere. Preoţii şi politicienii, care nu şi-au făcut treaba, vor dispare, deoarece a apărut o nouă axă de putere pe acest pământ şi o nouă stare de existenţă care inundă acest pământ. Nu există vreo forţă pe pământ în stare să oprească acest lucru. Energia aceasta se revarsă prin decret Divin. Va fi o energie a libertăţii şi a extazului, va fi o energie a iubirii pure. Nu veţi mai umbla nici după sexualitate nici după compasiune, veţi păşi pe drumul de mijloc a purei iubiri. Veţi fi capabili să exercitaţi după dorinţă Voinţa Divină, fără a vă încurca în emoţii şi gânduri. Veţi intra rapid în stăpânirea propriei puteri şi vă veţi lua viaţa în mâini, o veţi apuca de ceafă, o veţi scutura, veţi scutura afară toate vechiturile şi praful şi toate lucrurile care v-au ţinut pe loc şi vă veţi însuşi un nou şi necondiţionat adevăr despre fiinţa ce sunteţi.
Vi se va îmbunătăţi sănătatea şi corpurile se vor umple la maxim cu energie şi lumina voastră le va fi tuturor vizibilă; se vor pune întrebări… cine, cum şi de ce? Cum a reuşit acea persoană să acumuleze atâta lumină şi energie? Veţi deveni contagioşi şi felul vostru de a fi îi va conduce şi pe ceilalţi către lumină, către o nouă stare de conştientă şi de înţelegere. O stare de conştientă şi înţelegere ce depăşeşte cu mult vorbirea prin cuvinte, deoarece în prezent nu există pe pământ nici un limbaj care să poată expune concepte clare despre ce li se va întâmpla celor care şi-au împlinit munca, în următorii doi sau trei ani. Iubirea şi lumina vor umple inimile voastre şi veţi începe să aveţi experienţa unei lumi absolut noi şi a unei perspective fantastice, unde nimeni nu o să vă mai spună că visaţi. Voi şi visul vostru veţi fi una. Lumea materială de pe acest pământ va începe să se năruiască, iar asta se va întâmpla fiindcă veţi învăţa să vă creaţi singuri, cu multă uşurinţă realităţile. Vechile vremuri ale birourilor şi fabricilor se vor îndepărta încet, dar sigur de voi. Banii vor veni tot mai lesne şi fără stres, pur şi simplu vor veni ca de la sine însă în mare parte acest lucru se va întâmpla fiindcă sunteţi îndrăgostiţi. Iubirea va circula şi va energiza viaţa voastră şi lumea materială şi veţi fi mai mult decât mulţumiţi pe planeta aceasta. Mulţumirea este o emoţie secundară a cărei experienţă o veţi cunoaşte în următorii câţiva ani.” Kryon
Sursa: facebook

MARILE TAINE ALE PAMÂNTULUI ROMÂNESC – VORTEXUL SACRU (6)


Zona Bucegi este al şaselea punct principal, şi al treilea din zona românească. Este zona de unde se pot accesa şi folosi aproape toate elementele (pământ, apă, aer, foc) şi subelementele.
Puncte de referinţă: Moraru – Bucşoiu – Padina Crucii
Acţiune benefică:
1. Manifestarea puterilor oculte (considerate oculte sau paranormale) precum şi a clarsimţurilor (clarauz, clarvedere, clarmiros etc.). Matricea specifică din acest centru energetic permite scoaterea la suprafaţă a unor talente dobândite în vieţile anterioare, precum şi accesul la energii elementale.
2. Dezvoltare – se obţine sprijin subtil pentru diferite proiecte în planul fizic. Zona este excelentă pentru cei care vor să întocmească proiecte de viitor, să-şi dezvolte sau diversifice afacerile curente.
3. Creştere (dezvoltarea unor capacităţi deja manifestate)
Acest punct energetic, fiind mai aproape de pământ, este stabilizat de către alte două regiuni: Piatra Craiului şi Ciucaş.
Zona Masivului Retezat este al şaptelea punct principal şi al patrulea din zona românească. În structurile cristaline ale Retezatului se află o piramidă energetică impresionantă, care are rolul de-a menţine o bună armonie între dinamica anahatei planetare (matricea carpatică) şi grila energo-informaţională, responsabilă de evoluţia civilizaţiei umane.
Piramida energetică a Retezatului este una octaedrică, adică avem două vârfuri şi o singură bază patrulateră. Acest lucru nu mi-a fost permis să aflu decât de puţină vreme, şi asta datorită unei experienţe avută în timp ce eram într-o stare de explorare în zona continuumul energetic planetar.
Puncte de referinţă: Godeanu – Vâlcan – Ţarcu
Acţiune benefică:
- evoluţie (mentală, spirituală)
- activarea puterilor subtile (în acest loc pot fi activate mai uşor toate capacităţile aşa-zis paranormale)
-conexiuni cu vieţile anterioare
-conexiuni cu entităţi înalt vibraţionale (comunicări cu fiinţe extraterestre, energetice, fluide)
Fiind mai aproape de pământ, şi având mai multe structuri energetice în apropiere, acest centru este protejat de mai multe structuri, dintre care două principale: Parâng şi Gugu.
Zona Roşia Montană – deşi este un punct secundar al traseului energetic, nu înseamnă că nu este defel foarte important. Chiar dacă sunt lezate anumite interese financiare, este important ca acestă zonă să rămână curată.
Exploatarea auriferă de la Roşia Montană trebuie stopată! Cianurile folosite în procesul de rafinare, vor avea un efect deosebit de nociv asupra energeticii subtile a zonei şi, implicit, asupra societăţii româneşti.
Zona Roşia Montană este foarte importantă în restabilirea contactului cu structura energo-spirituală a strămoşilor daci. Este echivalentul Sălilor din Amenti ale egiptenilor, zona de legătură cu generaţiile ancestrale.
Generaţiile trecute lasă în urma lor structuri energetice subtile care au rolul de suport pentru noile generaţii. Aceste structuri energetice subtile sunt cele care au ridicat Germania, Japonia, Franţa, Anglia, după distrugerile catastrofale din cel de-al doilea război mondial. Mulţi vor spune că este vorba de disciplină, tradiţie, cultură, resurse; este adevărat, dar acestea nu „prind” la marea masă dacă nu există un suport energetic subtil, iar acesta este conectat cu pământul locului. Din păcate pentru noi, generaţiile de după întemeierea Valahiei şi Moldovei nu prea au lăsat (din diverse cauze) un suport energetic subtil foarte puternic. Au fost prea multe trădări, înşelăciuni, chinuri, prigoniri, despoţi cruzi, şi influenţe nefaste. Acestea rămân în subconştientul colectiv şi cu greu se pot evita influenţele, chiar dacă anumite informaţii sunt ascunse.
Refacerea legăturii cu structura energetico-spirituală geto-dacică trebuie neapărat făcută, iar Roşia Montană este unul din locurile cheie. Pângărind locul, veţi otrăvi legătura dintre generaţiile trecute şi cele următoare.
Deschiderea exploatării ar echivala cu o nouă formă de agresiune asupra traseului energetic. Cu toate că se pot face anumite corecţii (în caz de exploatare), daunele pot fi enorme iar Geea (structura vie a planetei) va riposta ferm. Este vorba de inima ei… Elementele vor sări în ajutorul Geei şi nu cred că vreţi corecţii din partea pământului (prin cutremure, alunecări de teren), a apei (prin inundaţii, secetă), a aerului sau focului. Nu vă jucaţi cu elementele!
Chiar nu merită…
Zona Ulpia Traiana este fostul Tapae, localitatea unde dacii au repurtat două mari victorii împotriva romanilor şi mai multe (rămase necunoscute) împotriva năvălitorilor celţi (deşi istoria oficială spune altceva). Acolo este zona unde discipolii lui Zamolxe au reuşit să creeze un prim tunel de legătură între banda energetică a circuitului sacru şi pământ (pasul dintre Poiana Ruscă şi Ţarcu). Zona era vestită între daci la acea vreme şi se credea că nicio armată din lume nu-i poate înfrânge acolo. Era una dintre porţile de acces către capitala Sarmizegetusa Regia.
Este păcat că mulţi dintre istoricii noştri moderni se simt oarecum ruşinaţi de vechii daci, preferând să se considere mai mult ca fiind urmaşii Romei. Ţin să le reamintesc că legiunile nu erau formate din cetăţeni romani (exceptând conducătorii) ci mai mult din mercenari ai vastului imperiu.
Faptul că dacii nu foloseau scrierea în mod curent nu înseamnă că erau inferiori, ba dimpotrivă. Romanilor nu le-a fost ruşine să ridice un amplu monument – unul dintre marile monumente ale Romei, dedicat victoriei împotriva dacilor (Columna lui Traian), şi nicio altă victorie a imperiului nu a fost celebrată cu atât de mult fast (123 zile de sărbătoare).
După grelele victorii din 105-106, romanii au ridicat acolo noua capitală a provinciei, sub numele de Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Hăşmaş – situată la aprox. 30 km mai jos de Ceahlău, este o zonă relativ puţin cunoscută dar destul de activă din punct de vedere energetic.
Zona Hăşmaş este extrem de benefică pentru echilibrare pe emoţional-mental, energizări, purificări, comunicări cu entităţi superioare.
Între banda energetică sacră şi şisturile cristaline ale Hăşmaşului sunt puternice conexiuni energetice, de aceea zona este una excelentă pentru formarea de viitoare comunităţi spirituale (bineînţeles, alături de celelalte zone).
Dintre oraşele României, cele mai avantajate sunt: Brad, Tg. Jiu, Buşteni, Braşov, Sfântu Gheorghe, Câmpulung Moldovenesc. Cu o influenţă destul de puternică a circuitului sacru sunt şi Alba Iulia, oraşele Văii Jiului, Rm. Vâlcea, Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung. Miercurea Ciuc Bineînţeles, în categoriile de mai sus intră şi localităţile aferente mai mici (comune şi sate).
Trebuie spus că există o conexiune subtilă foarte puternică între toate cele patru zone româneşti, astfel că se pot delimita două zone foarte importante din punct de vedere energetic. Aceste zone sunt focare energetice foarte puternice şi pot avea rolul de acceleratori evoluţionali.
Prima este formată la intersecţia liniilor de influenţă dintre Retezat-Bucegi şi Rarău-Ceahlău, iar a doua este la intersecţia liniilor de influenţă dintre Retazat-Rarău şi Bucegi-Ceahlău. Ambele zone au un diametru de circa 80 km.
Zona de mai jos (conturată de cercul mare gri) este cunoscută sub numele de Curbura Buzăului, fiind una cu foarte multe puncte de atracţie. Evenimentele ciudate petrecute în această zonă, precum şi caracteristicile (unele unice) speciale o fac să fie una de interes major pentru ezoterişti. Dintre ele amintesc: celebrii vulcani noroioşi; focul viu de la Lopătari; Peştera de sare de la Meledic, unică în Europa prin modul de formare; zăcăminte bogate în chihlimbar; locuinţele rupestre săpate în piatră şi cu inscripţii încă nedescifrate.
Curbura Buzăului prezintă şi ea (alături de zona Hăşmaş) numeroase conexiuni cu banda energetică sacră însă numai anumite locuri sunt recomandate pentru formarea de comunităţi spirituale. Se pare că zona prezintă o dinamică oscilatorie a energiilor vital-telurice, electro-magnetice şi chiar gravitaţionale.
Cealaltă zonă de confluenţă este de asemenea una foarte specială, aici fiind cele mai multe şi mai speciale mânăstiri din ţară – vestitele mânăstiri bucovineşti: Voroneţ, Gura Humorului, Humor, Slatina, Râşca, Moldoviţa, Arbore, Sf. Ioan cel Nou, Dragomirna, Putna, Bogdana, Suceviţa, Zamca, Râşca, Probota. Aceste mânăstiri prezintă puternice conexiuni cu energiile amintite şi se comportă asemenea unor baterii spirituale şi energetice. Efectele se fac simţite (chiar dacă învăţătura ortodoxă nu admite astfel de învăţături) în scurt timp, iar persoanele care vor vizita aceste mânăstiri vor avea de câştigat atât din punct de vedere energetic cât şi din punct de vedere sufletesc (linişte, armonie, deschidere spre ceilalţi).
Este o zonă excelentă pentru dezvoltarea de comunităţi spirituale sau pentru petrecerea concediului, şi spre deosebire de Curbura Buzăului, aici nu există nicio restricţie (nu există conexiuni cu tensiunile scoarţei terestre sau energiile telurice oscilante).
În următoarea perioadă, datorită creşterii puterii de influenţă a centrului energetic, foarte multe persoane vor simţi nevoia unor schimbări fundamentale în vieţile lor. Nu este vorba doar de felul în care vor relaţiona cu ceilalţi (şi cu ei înşişi) şi cu sistemele tradiţionale de valori (materiale şi spirituale), ci şi cu mediul înconjurător. Cei care aspiră spre evoluţie (din toate punctele de vedere) vor simţi nevoia unei rupturi de vechiul mediu de trai, astfel că cei mai mulţi vor fi nevoiţi să părăsească mediul urban şi se vor stabili în zone mai liniştite (şi mai curate din punct de vedere vibraţional).
Pentru cei care au ales evoluţia spirituală, vor constata că mediul urban constituie o sursă majoră de dezechilibru şi poluare (de natură fizică, energetică şi psiho-emoţională) şi vor alege calea mutării. Acest lucru presupune o schimbare spectaculoasă, din absolut toate punctele de vedere.
În figura de mai jos sunt zonele cele mai bune pentru formarea unor astfel de comunităţi spirituale.
Zona 1, formată între masivele Trascău – Mare – Gilău – Zarandului – Poiana Ruscă – Ţarcu este cea mai indicată. Aici este zona unde banda energetică străpunge pământul. Aici energiile cereşti se întâlnesc cu cele pămâmteşti (telurice şi elementale), iar în subtil se vede ca glob de lumină, de parcă ar fi un arc electric. Când marele Arsenie Boca spunea că „de la Prislop se va aprinde ţara” nu se referea la Mănăstire sau la mormântul său, ci de la globul uriaş de lumină. Mulţi au greşit când au spus că părintele s-ar fi semeţit prea mult când a spus acest lucru. Fiindcă ajunse la nivelul de conştientizare 4.5D Arsenie Boca avea formată vederea subtilă (duhovnicească). Simţea şi înţelegea şi procesele de ciclicitate, convergenţă, trancendenţă, rezonanţă şi sincronicitate, având astfel un succes foarte mare în a prognoza evenimentele, atât personale cât şi sociale.
Zona 1 este cea mai bogată din punct de vedere subtil energetic şi spiritual!
Pentru cei care au atins un oarecare grad de echilibru interior, pot alege chiar zona Sarmizegetusa Regia (intersecţia diagonalelor dreptunghiului „de aur” – cercul alb), aici fiind „interfaţa” cu structurile atlante şi extraterestre. Aici este locul unde banda energetică formează un vortex secundar foarte puternic. Tot aici avem şi o convergenţă între energiile elementale şi telurice, iar câmpul magnetic prezintă o „aranjare” specială.
Având în vedere faptul că vibraţia este foarte ridicată, este recomandat ca zona Sarmizegetusa Regia să fie folosită doar pentru vizite şi iniţieri.
Zona 2 – între Hăşmaşul Mare şi Tuşnad este de asemenea una cu o vibraţie foarte ridicată. Aici se găsesc numeroase „linii de forţă” între structurile cristaline subterane şi banda energetică. Este o zonă excelentă, atât pentru purificări şi echilibrări cât şi pentru energizări.
Zonele 3 şi 4 prezintă caracteristici ale tuturor celor patru centre de „foc”, fiind puncte de proiecţie ale acestora.
Mici comunităţi se pot forma şi de-alungul benzii energetice, pe o rază de până la 20 km.