luni, 25 iulie 2011

Când ţările dispar din cauza încălzirii globale

Fenomenul încălzirii globale, intens studiat în ultimii ani, continuă să fie privit de o bună parte a publicului cu scepticism, în ciuda faptului că o majoritate covârşitoare a oamenilor de ştiinţă consideră că fenomenul există, iar consecinţele sale vor fi devastatoare.
Rapoartele întocmite de Comitetul Interguvernamental privind Schimbarea Climei (IPCC), cea mai importantă organizaţie dedicată studierii schimbărilor climatice produse de om şi informării publicului, prezintă o imagine sumbră asupra viitorului.
Temperatura apei din oceane creşte odată cu cea a aerului la nivel global. Pe măsură ce apa oceanelor se încălzeşte, nivelul apei creşte. Conform IPCC, nivelul apei la nivel mondial a crescut cu 3,1 milimetri în fiecare an între 1993 şi 2003, ritmul de creştere fiind mult mai rapid decât cel înregistrat între 1961 şi 2003, de 1,8 mm pe an.
Factorul responsabil pentru 50% din creşterea nivelului oceanelor este încălzirea apei, care determină creşterea sa în volum. Topirea gheţarilor şi a calotelor glaciare este răspunzătoare în proporţie de 25%.
În total, în ultima sută de ani, nivelul oceanului planetar s-a ridicat cu 20 de centimetri, iar până în anul 2100 se estimează că acesta ar putea creşte cu 1-2 metri peste nivelul actual, sau chiar mai mult în cazul în care topirea calotei glaciare din Groenlanda continuă să se accelereze.

Acest lucru va avea un efect devastator atât asupra oraşelor aflate în apropiere de coaste, precum Miami, New York, New Orleans, Mumbai, Osaka sau Amsterdam, cât şi asupra zonelor joase, precum delta Nigerului, a Gangelui sau a Mekongului. Pe lângă acestea, însă, există ţări ce riscă să dispară cu totul. State precum Kiribati, Tuvalu, Insulele Marshall sau Insulele Maldive vor fi, pur şi simplu, şterse de pe hartă.
Cum dispare o naţiune

Statele aflate în cel mai mare pericol sunt Insulele Marshall, Kiribati şi Tuvalu în Oceanul Pacific şi Insulele Maldive şi Seychelles, aflate în Oceanul Indian.
Locuitorii şi conducătorii acestor state recunosc că existenţa lor pe teritoriul actual urmează să se încheie în următorul secol, ca urmare a creşterii nivelului oceanului planetar. Toate aceste ţări se află cu puţin peste nivelul mării. Dintre cele 1.200 de insule ale Maldivelor, dintre care 200 sunt locuite, 80% se află la mai puţin de un metru peste nivelul mării.
Cu mulţi ani înainte ca o insulă să se scufunde, aceasta va deveni nelocuibilă pe măsură ce valurile pătrund din ce în ce mai sus, distrugând recoltele pe care se bazează locuitorii, iar resursele de apă potabilă sunt atinse de apa oceanului.
Aceste efecte se fac deja simţite în Kiribati. O ţară cu 100.000 de locuitori, aceasta se întinde pe 32 de atoli şi o insulă, răspândite pe o suprafaţă a Oceanului Pacific de două ori mai mare decât cea a statului american Alaska.

Cel mai înalt punct al principalei insule a ţării, South Tarawa, este la 3 metri deasupra nivelului mării. Cei peste 40.000 de locuitori ai acesteia au început deja să observe schimbări care prefaţează un viitor sumbru: sezonul umed durează din ce în ce mai puţin, apa de băut devine din ce în ce mai sărată, iar nivelul oceanului creşte în mod vizibil. Mareele pătrund tot mai mult pe ţărm, distrugând recoltele, iar pe alte insule ale ţării numeroase sate de pe coastă au fost acoperite deja de apă.
Recunoscând că situaţia este ireversibilă, preşedintele republicii Kiribati, Anote Tong, a dezvoltat o strategie de emigrare. Mai exact, "emigrare cu demnitate", explică el. "Adică nu le spunem oamenilor să-şi facă bagajele, îi transportăm în Australia şi le zicem «Gata, aţi ajuns»", afirmă acesta, adăugând că strategia implică mai mulţi stimuli care să-i încurajeze pe oameni să se mute gradual, pentru a avea timp să se adapteze la noua ţară şi să construiască o comunitate Kiribati.
"Nu este plăcut să plănuieşti moartea ţării tale. Nimeni nu-şi doreşte să facă asta. Cine vrea să-şi piardă identitatea naţională? Nimeni. Dar îmi poate oferi altcineva o alternativă, ţinând cont de creşterea nivelului oceanului? Nu", conchide preşedintele ţării.

Te mai poţi numi «ţară» dacă nu ai teritoriu?
Pe lângă problema relocării tuturor cetăţenilor, dispariţia insulelor ce formează astăzi ţările puse în pericol de încălzirea globală ridică o nouă întrebare: poţi exista ca stat dacă nu ai teritoriu?
Conform definiţiilor actuale, un stat trebuie să aibă o populaţie permanentă, un teritoriu clar delimitat şi capacitatea de a avea relaţii cu alte state. Recent, experţii în drept au început să dezbată ceea ce se va întâmpla cu aceste ţări şi drepturile care decurg din deţinerea unui teritoriu odată ce acesta dispare.
Unii experţi susţin că oficialii acestor ţări ar putea construi insule artificiale în dreptul vechiului teritoriu, locuite de un număr de persoane, pentru a-şi păstra drepturile asupra apelor teritoriale, însă această variantă nu pare plauzibilă. Alţii susţin că statele în pericol de dispariţie ar putea opta pentru unirea cu alte ţări, care să primească populaţia afectată, în schimbul acestui lucru primind drepturile teritoriale ale statului dispărut. Criticii spun că această variantă ar conduce la pierderea valorilor culturale ale acestor ţări, pe lângă abandonarea controlului asupra depozitelor minerale ce se găsesc în apele lor teritoriale.
O altă variantă pe care au propus-o mai mulţi specialişti în drept internaţional este recunoaşterea acestor ţări drept state de-teritorializate. Acestea ar fi reprezentate de o entitate guvernamentală care ar sprijini cetăţenii ţării în contactele cu statul sau statele gazdă, cât şi cu celelalte ţări. De asemenea, acest "guvern în exil" ar păstra controlul asupra resurselor din fostul teritoriu în folosul cetăţenilor, permiţând astfel populaţiei aflate în exil să nu mai depindă financiar exclusiv de bunăvoinţa statelor gazdă.
Chiar dacă recunoaşterea noului concept de stat de-teritorializat ar implica schimbări în dreptul internaţional, în care teritoriul şi populaţia permanentă sunt elemente cheie ale statului, susţinătorii acestuia spun că există mai multe cazuri precedente. Sfântul Scaun, ce reprezintă Biserica Catolică în relaţiile cu statele, a continuat să fie recunoscut drept suveran deşi timp de câteva decenii după unificarea Italiei acesta nu a mai avut teritoriu. Abia în 1929, când premierul italian Mussolini a semnat tratatul de la Lateran cu reprezentanţii Bisericii Catolice, Vaticanul a fost stabilit drept stat independent şi teritoriu oficial al Sfântului Scaun.
De asemenea, Ordinul Sfântului Ioan (cunoscut şi sub numele Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta) este recunoscut ca actor suveran pe scena internaţională (inclusiv de către România), deşi nu mai are teritoriu din 1798.
Dacă mai multe ţări s-au arătat deschise schimbării legislaţiei internaţionale pentru a reflecta realitatea provocată de schimbările climatice, problema principală rămâne cea a migraţiei. Sute de mii de oameni aflate acum pe insulele ce urmează să devină nelocuibile vor trebui să-şi găsească o casă nouă, lucru ce va implica o schimbare radicală în viaţa acestora. Deşi nu există încă tratate la nivel înalt privind exodul în masă, mutările deja au început. Astfel, mii de cetăţeni din Insulele Marshall s-au mutat în SUA, fiind acceptaţi în statul Arkansas, iar Australia şi Noua Zeelandă primesc în mod regulat imigranţi din insulele aflate în Oceanul Pacific.

Lecţia unei tragedii
Marcus Stephen, preşedintele Republicii Nauru (cea mai mică ţară insulară din lume), a scris recent un editorial în celebrul ziar american New York Times pe tema problemelor pe care le întâmpină naţiunea sa şi celelalte state aflate într-o situaţie similară.
"Vă iert dacă nu aţi auzit de ţara mea. Întinzându-se pe doar 21 de kilometri pătraţi, o treime din suprafaţa Manhattanului, şi situată în sudul Oceanului Pacific, Nauru apare ca un ac de bold pe majoritatea hărţilor - asta dacă nu lipseşte cu totul, acoperită de un covor albastru", îşi începe acesta pledoaria. "Cu toate acestea, suntem o naţiune suverană, cu o limbă şi obiceiuri proprii şi cu o istorie ce se întinde pe 3.000 de ani. Merită să căutaţi numele «Nauru» pe internet, vă asigur, pentru că nu veţi descoperi doar o ţară fascinantă, asupra căreia puţini îşi apleacă atenţia, ci şi o poveste plină de pilde asupra vieţii într-un loc cu limitări ecologice stricte", adaugă el.
Acesta povesteşte cum exploatarea neîncetată a resurselor de fosfaţi a dus la eradicarea pădurii tropicale ce acoperea cândva insula, provocând distrugeri fără precedent şi lăsând doar coasta insulei locuibilă.
"Nu vă cer simpatia", a continuat el, "ci vreau doar să vă avertizez asupra a ceea ce se poate petrece atunci când o ţară rămâne fără opţiuni. Lumea întreagă se menţine pe acelaşi drum, arzând continuu cărbune şi petrol, schimbând clima planetei, topind calotele glaciare, făcând oceanele mai acide şi aducând mai aproape ziua în care nimeni nu va mai putea să se aştepte la apă curată, sol fertil sau hrană abundentă".
"Schimbările climatice ameninţă existenţa a nenumărate ţări din Pacific, unde se aşteaptă ca nivelul oceanului să se ridice cu cel puţin un metru până la finalul secolului. Coasta ţării mele este supusă deja unui proces continuu de eroziune, iar comunităţi din Papua Noua Guinee şi din Insulele Solomon au fost forţate să-şi abandoneze casele pentru a scăpa de mareele-record", a adăugat el. "Întâmplări similare au loc pe fiecare continent, unde se întâmplă din ce în ce mai des secete, inundanţii, valuri de căldură, evenimente ce vor deveni şi mai frecvente şi mai intense pe măsură ce clima se schimbă", explică Stephen.
"Aşadar, vă iert dacă nu aţi auzit de Nauru - însă nu vă veţi ierta voi înşivă dacă veţi ignora povestea noastră", a conchis acesta.

Rămâne de văzut dacă avertismentul celor afectaţi deja de schimbările climatice va duce la risipirea scepticismului celor ce se îndoiesc de existenţa fenomenului încălzirii globale provocate de om şi la o schimbare a practicilor ce accelerează acest proces. Dacă nu, întâmplările ce afectează aceste mici naţiuni oferă o imagine terifiantă a deceniilor ce urmează.

Norul galactic – astronomii au descoperit cea mai mare şi mai veche rezervă de apă din Univers


Astronomii au descoperit cea mai mare şi cea mai veche rezervă de apă din Univers, un nor gigantic, vechi de 12 miliarde de ani, care conţine de 140 de trilioane de ori mai multă apă decât toate oceanele de pe Pământ la un loc
Astronomii au descoperit cea mai mare şi cea mai veche rezervă de apă din Univers, un nor gigantic, vechi de 12 miliarde de ani, care conţine de 140 de trilioane (mii de miliarde) de ori mai multă apă decât toate oceanele de pe Pământ la un loc, relatează MSNBC.
Norul de apă înconjoară un quasar, alimentat de o gaură neagră supermasivă. Descoperirea dovedeşte că apa a existat în Univers aproape dintotdeauna, susţin cercetătorii.
"Pentru că lumina pe care o vedem a părăsit quasarul acum 12 miliarde de ani, putem vedea apa care a apărut la 1,6 miliarde de ani după formarea Universului", a explicat Alberto Bollato, unul dintre autorii studiului şi profesor al Universităţii din Maryland. Prin urmare, prezenţa apei în Univers a fost confirmată cu un miliard de ani mai devreme decât se credea până acum, a mai spus el.
Quasarii sunt cele mai luminoase, puternice şi pline de energie obiecte din univers. Ei sunt alimentaţi de găuri negre enorme, care înghit gazul şi praful din apropiere şi emit apoi cantităţi imense de energie.
Vaporii de apă din jurul quasarului au fost confirmaţi cu ajutorul a două telescoape, unul din Hawaii şi unul din California. APM 08279+5255 conţine de 4.000 de ori mai multă apă decât galaxia noastră, însă o mare parte din apa Căii Lactee este prezentă sub formă de gheaţă. Vaporii au o temperatură de 17 grade Celsius şi sunt distribuiţi în jurul găurii negre supermasive, într-o zonă care se răspândeşte de-a lungul a câteva sute de ani lumină. Norul este de 300 de miliarde de ori mai dens decât atmosfera Pământului.

Ai multe aluniţe pe corp? Află ce beneficii au pentru sănătate

Persoanele care au multe aluniţe pe corp îmbătrânesc mai încet şi au un risc mai mic de a suferi de ostoporoză şi alte afecţiuni cauzate de oasele fragile, potrivit unei cercetări făcute în Marea Britanie.
Studiul făcut pe 1.200 de gemeni cu vârste între 17 şi 89 de ani a arătat că celulele celor care au un număr mare de aluniţe au capacitatea să se repare singure datorită faptului că au telomerii mai lungi, care controlează diviziunea celulelor.
Îmbătrânesc mai frumos
Telomerii mai lungi protejează pielea, oasele, muşchii, inima şi ochii de efectele îmbătrânirii premature.

Studiul a mai arătat că persoanele cu peste 100 de aluniţe pe corp au o densitate osoasă mai bună şi un risc cu 50% mai mic de a face osteoporoză compartativ cu cei care au doar 25 de aluniţe sau mai puţine. "Pacienţii cu multe aluniţe îmbătrânesc mai bine", comentează dermatologul Veronique Bataille, de la Hemel Hempstead General.
Atenție la cancere!
Pe de altă parte, medicii reamintesc faptul că persoanele cu multe aluniţe au un risc mai mare de cancer cutanat şi de colon. "Atunci când am un pacient cu multe aluniţe, automat îl întreb despre cazuri de cancer în familie pentru a putea acţiona preventiv. Nu este vorba doar despre melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele, ci şi de cancer la sân şi la colon", mai spune medicul.

Sursa: EVZ.ro

AVERTISMENT: CEEA CE S-A INTAMPLAT IN NORVEGIA, SE PUTEA INTAMPLA ORIUNDE IN LUME SI MAI CU SEAMA LA NOI IN TARA!

Vineri am avut niste sentimente total diferite de ceea ce simt eu in general. La un moment dat, am realizat ca ceva nu este in regula. Spre seara, am " butonat " telecomanda televizorului si... STUPEFACTIE: atentat cu bomba in Norvegia!
Norvegia?! Eram consternata. Priveam imaginile, ascultam comentariile si nu puteam sa procesez informatiile. Dar, da! Se intamplase! O bomba explodase in Oslo! Normal, primele reactii au fost sa pun totul pe seama vreunei grupari islamiste, dar curios, nu simteam ca este " marca" lor.
Mi se formeaza un gand in cap: un dezaxat norvegian. Hmmm, parca nu imi venea sa cred si totusi... gandul nu-mi dadea pace.
Dupa ce fac cateva tururi pe la canalele de stiri de limba engleza si romana, o alta stire apare: pe Insula Utoya s-a tras asupra unor tineri care se aflau acolo la o reuniune a partidului laburist.
Mai departe nu continui cu povestirea, pentru ca sunt convinsa ca fiecare a urmarit indeaproape ceea ce s-a intamplat.
Concluzia care a fost trasa astazi, a doua zi dupa atentate, este ca, un fundamentalist religios crestin, si-a planuit de mult timp atentatele, si a vrut sa dea un exemplu despre ce trebuie facut pentru a lupta impotriva islamistilor si a celor care sunt la putere.
Sincer, poate as fi inghitt explicatia, daca in cursul zilei de ieri, in toata tevatura creata de evenimentele din Norvegia, la buletinele de stiri, nu s-ar fi strecurat si o stire, despre o familie de romani, formata din trei membrii din Austria, care se pregateau sa mearga in vizita si au fost asasinati de vecinul lor, care a motivat, ca s-a simtit amenintat de ei.
Oameni buni, va dati seama de legatura dintre cele doua cazuri?
Nu contest ca norvegianul era dezaxat, dar el nu ar fi putut pregati singur cele doua atentate. Sa fim seriosi: pana si "Sfantul" avea complici.
Deci, ce intelegem noi de aici? Omul era clar dus cu pluta si nu ii suporta pe islamisti si poate pe laburisiti si pe emigranti, dar suporta alte congregatii, care de obicei sunt tinta celor ca el. CURIOS!
Cu ceva vreme in urma, s-a apucat sa pregateasca minutios cele doua atentate, facand rost de ceea ce avea nevoie pentru bomba, confectionand-o, facandu-si rost de uniforma de politist si de arme. Mai sa fie! In Norvegia, toate astea se gasesc la buticul din colt? In Norvegia, nimeni nu urmareste netul sa il vada pe nebun cum descrie ce o sa faca? Iar nebunul, este atat de destept, incat isi face singur bomba si pune la punct toate detaliile singur?
Eu cred altceva. " Niste oameni de bine", au aranjat "toate" si s-au folosit de bietul nebun, pe care l-au gasit exact din cauza convingerilor lui si l-au programat, ca la momentul potrivit, in mintea lui sa se intample un clic si el sa actioneze.
Cum au facut programarea este foarte usor de inteles. Exista metode psihologice cunoscute de spalare de creier sau de aprofundare a sentimentelor negative. Problema este cum au facut clicul? Cei care au vazut filmul" Candidatul manciurian" s-ar astepta la un telefon. Se pare ca nu au ajuns la un  asa nivel evolutiv. Cred ca au folosit niste unde, care au produs anumite sentimente si ganduri, care la norvegianul asasin au facut clic, iar la cei care sunt mai sensibili, au provocat diferite sentimente si ganduri nu tocmai usor de suportat. La austriacul care a executat familia de romani, a provocat o teama morbida si ucigasa. Se stie ca astfel  de tehnici s-au folosit si in timpul revolutiei din '89. Se pare ca le folosesc din nou.

Acum ca stiti, aveti grija ca ceea ce ganditi sa va apartina in totalitate. Daca aveti cea mai mica suspiciune, ca un gand sau un sentiment nu vine de la voi, ci este impus, rugati-va la Bunul Dumnezeu, la Maicuta Domnului, la Domnul Iisus Hristos si la ingeri, sa va ajute si sa indeparteze toate gandurile care nu va apartin si sa le inlocuiasca cu iubire.
Nu uitati, si pe noi " ne paste" "macelul", cum spun prorocirile.

Scris de Sfatuitoarea

Afla singur gradul de evolutie spirituala cu care te-ai incarnat


Exista in numerologie un numar care ne arata gradul de evolutie spirituala cu care ne nastem in aceasta viata.Acest numar se poate afla adunand cifra zilei de nastere cu cifra lunii si cu ultimele doua cifre ale anului nasterii, rezultatul reducandu-l la o singura cifra. (Ex: Data nasterii 10 septembrie 1970 adica 10+9+70=89=17=8)
Astfel, vom avea grade de evolutie spirituala incepand de la cifra 1 la 9. De la 1 la 4 putem vorbi de “Copiii Universului”, care chiar daca vor face greseli in acesta viata li se vor oferi alte si alte sanse pentru a-si invata lectia destinului.
De la 6 la 9 vorbim de “Initiatii Universului” care si-au ales un destin incercat. Numarul 5 este un numar de echilibru , fiind o trecere intre cele doua categorii .
Detaliind, putem spune despre fiecare grad de evolutie in parte, urmatoarele:
Numarul 1  trebuie sa invete legile Universului si sa se descopere pe sine
Numarul 2  are de invatat lectia relatiilor drept pentru care cele mai multe probleme vor veni din aceasta zona
Numarul 3  lectia comunicarii , sa invete sa nu vorbeasca si sa promita mai mult decat poate
Numarul 4  este o cifra karmica unde liberul-arbitru este redus la jumatate si care trebuie sa incerce prin tarie de caracter si forta morala sa-i determine pe cei din jur sa priveasca viata responsabil. De-a lungul vietii se pot lovi de persoane care iau totul in gluma si pe care nu se poate  baza
Numarul 5 un numar dificil care va avea parte de multe experiente,ei  vor trebui sa invete sa-si stapaneasca temperamentul nelinistit
Numarul 6 lectia iubirii , sa daruiasca iubire neconditionata , sa nu foloseasca iubirea manipuland pe cei din jur, multe din provocarile destinului vor veni din acesta zona
Numarul 7 are de invatat lectia spiritualitatii (cu cat se va apropia mai mult de credinta cu atat incercarile din aceasta viata vor fi mai usoare)
Numarul 8 lectia puterii si a banului( noblete si generozitate pentru binele celorlalti, nu numai al sau), numarul 8 ca si numarul 4 este un numar karmic dar spre deosebire de acesta liberul-arbitru ii va lipsi cu desavarsire
Numarul 9 lectia liderului , o misiune grea in care trebuie sa invete sa daruiasca ce-i mai bun din el celorlalti.

Sursa: Biblioteca Secreta

Profetiile lui SUNDAR SINGH

Sundar Singh (in poza) este un întelept si iluminat indian, care s-a nascut în 1889 în India, în orasul Rampur, regiunea Punjab, si a murit în anul 1933. Crestinat în urma unei experiente spirituale deosebite, legata de aparitia lui Iisus, el a facut o calatorie prin toate tarile crestine în primul deceniu al secolului nostru. Cu aceasta ocazie el a vizitat si tara noastra, referitor la aceasta facând profetiile ce urmeaza. Ele au circulat multa vreme în manuscris in vremea dictaturii comuniste.
Considerate de multi sceptici simple presupuneri si divagatii asupra viitorului României, “Profetiile lui Sundar Singh” uimesc prin claritatea expunerii, prin simplitate si mai ales prin impartialitatea datorata dezinteresului evident pe care un indian crestinat l-ar putea avea în urma unor afirmatii referitoare la viitorul României.
Veridicitatea lor nu va putea fi verificata decât în timp si de aceea decizia de a crede sau nu cele spuse de Sundar Singh va apartine în totalitate. Si totusi, daca veti citi cu atentie, veti sesiza ca anumite profetii s-au împlinit deja.
Misiunea spirituala a ROMÂNIEI
“Sa nu va surprinda acest mod de adresare deoarece fac aceasta pentru a nu va lasa înselati de aceasta înscenare satanica atât de bine pusa la punct. Eu stiu ca România are o misiune Dumnezeiasca de redresare spirituala ce o va face sa se înfatiseze ca un veritabil model demn de urmat întregii umanitati. Este necesar sa fac aceasta marturisire-profetie în fata popoarelor întregii lumi, crestine sau de alte religii, fiindca toate semnele marcheaza schimbarile spirituale uluitoare ce vor avea loc în curând. Spusele mele nu trebuie sa va determine sa ma considerati un fanatic simpatizant al românilor ce îsi imagineaza himerice plasmuiri, caci cea care mi-a inspirat, fara putinta de tagada, aceste profetii este Prea sfânta Nascatoare a lui Iisus, si reamintesc din nou ca, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupa Maica Domnului si apoi marile puteri ceresti, la toate acestea mai adaugându-se si majoritatea sfintilor din cer.
În curând aproape toate popoarele neamului omenesc vor deschide ochii contribuind la îndeplinirea realitatii orânduite de Dumnezeu si se vor supune vointei divine mult mai bine decât altadata deoarece atunci vor lua sfârsit într-o mare masura manifestarile îndaratniciei omenesti care au facut cu putinta atâtea actiuni de rea interpretare a vointei divine. Perpetuarea raului se va stavili, revelatiile divine ajungând sa acopere pamântul si facând ca tot ceea ce este placut înaintea lui Dumnezeu sa iasa la lumina, pentru a-i ajuta pe oameni sa atinga întelepciunea si sa se desavârseasca.
Acum, când fac cunoscute aceste profetii, daca as fi român de origine, probabil ca as putea fi învinuit de partinire nationala, iar daca as fi european din comunitatea latina, ar fi fara îndoiala unele motive sa fiu judecat într-un fel omenesc, cu patima omeneasca; însa deoarece sunt un indian iluminat prin intermediul lui Iisus Cristos si ferm stabilit în credinta crestina pot vorbi cu toata usurinta, încredintându-va ca acum nu fac altceva decât sa exprim voia lui Dumnezeu.
În anii care vor veni si lunile ce vor veni, în tara trairii voastre (România), scoarta pamântului va lua foc, clima va suferi unele schimbari, cutremure simtitoare vor distruge multe dintre cladirile existente, uragane si vânturi puternice, terestre si maritime, vor nimici îndrazneala oamenilor bazati numai pe asa-zisa putere a stiintei.
Ingeniozitatea omeneasca pusa în slujba raului va face cunoscute lumii cele mai groaznice crime si pamântul va cunoaste cele mai cumplite boli ce vor aparea pentru a fi nimicita existenta oamenilor rai sau perversi. În acele timpuri de mari schimbari, în alte locuri de pe pamânt un sfert din omenire va disparea fulgerator, iar dupa aceasta, la a doua încercare, din cei ramasi în viata si îngroziti se vor suprima înca aproape un sfert, restul se vor orienta trup si suflet catre Dumnezeu – de la cel aflat la sânul mamei si pâna la cel mai îndârjit tiran ce paseste pe scoarta pamântului. Însa va atrag atentia sa nu socotiti dupa calendarul intereselor voastre meschine schimbarile spirituale la nivelul lumii pamântene, caci iata, dupa cum am vazut eu, aceste transformari vor veni peste voi si va vor lua prin surprindere chiar daca veti ramâne neclintiti în încapatânarea voastra si nu veti ajunge sa credeti în Dumnezeu.
Multi oameni ce alcatuiesc popoarele Asiei se vor orienta catre religia crestina aproape fulgerator, iar o multime de triburi salbatice se vor crestina si datorita marii raspândiri a Bibliei, ea generalizându-se apoi la toate popoarele indiferent de limba, de la Polul Nord si pâna la Polul Sud.
Veti sti ca acele vremuri sunt aproape atunci când Anglia îsi va pierde puterea, iar Franta va fi asimilata de popoarele din jur. Treptat puterile statale vor disparea, ca în locul acestora sa apara o noua putere denumita Federatia Statelor Pamântene cu un singur presedinte, o singura moneda, un singur consiliu de conducere si o singura armata, aeropurtata, folosita doar pentru aparare sau paza interna, soldatii sai având menirea de a pastra ordinea în acele zone.
În acea perioada, Rusia va deveni una dintre cele mai crestine tari de pe suprafata pamântului, Bosforul si Dardanele se vor scufunda, disparând complet de pe suprafata globului, de asemenea, o multime de insule vor disparea, fiind nimicite de cutremure, scoarta pamântului fiind zdruncinata de o multime de urgii ce se vor abate asupra oamenilor. Bisericile purtatoare de har divin se vor uni într-una singura, supranumita Biserica crestina dreptcredincioasa, apostolica si misionara care va pregati aproape întreaga lume pentru transformarile spirituale ce vor avea loc la nivelul întregii planete. Tot atunci va apare anticristul, prin anticrist întelegându-i pe toti aceia care, mai mult sau mai putin constienti, lupta împotriva spiritualitatii veritabile, urmarind sa triumfe fortele obscure ale întunericului si minciunii, ce mentin fiinta umana într-o stare de inconstienta si sclavie letargica, si multe lupte de idei se vor da, fara nici un fel de arma, pentru nimicirea adevaratei credinte în Dumnezeu.
Toate acestea si multe altele, desi poate acum necrezute de unii oameni, mai târziu se vor întâmpla din voia lui Dumnezeu. Vor face exceptie de la pedeapsa focului nimicitor si a macelului ce se va desfasura pe aproape întreg globul pamântesc, România si locurile supranumite sfinte din Palestina. Netrecuta prin sabie va ramâne de asemenea cetatea Vaticanului, dar puterea sa de influenta, atât de pregnant urmarita, se va reduce la zero.
România va trece prin mai multe faze de transformari fundamentale, devenind în cele din urma, gratie spiritualizarii ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul ”NOU CANAAN”, iar Bucurestiul se va transforma într-un centru esential al acestui foc. Aceasta capitala a polului spiritual al planetei va fi aproape în întregime reconstruita, ramânând în cele din urma o aranjare de constructii, în forma inelara, având 7 km în diametru si va fi considerat de toate popoarele drept un veritabil “NOU IERUSALIM” pamântesc.
Chiar daca spusele mele va uimesc, trebuie sa va marturisesc tuturor ca aceasta se va întâmpla întrutotul în acele vremi viitoare, deoarece aceasta reprezinta vointa atotputernica a lui Dumnezeu si nu a oamenilor. Toate popoarele de pe întreg pamântul vor participa la diferite activitati comune având drepturi egale în acest nou centru spiritual, considerat drept manifestarea NOULUI IERUSALIM biblic, egalitatea în drepturi a tuturor tarilor si popoarelor, fiind pe buna dreptate o conditie esentiala în fata Bunului Dumnezeu. România va trece în viitor prin mari framântari launtrice si prin anumite schimbari externe ce o vor impune exemplar ca prestigiu în conjunctura internationala si prin mila providentei va iesi aproape neafectata din situatia conflictelor razboinice mondiale, declarându-se, datorita spiritualizarii extraordinare, tara neutra, ce îsi va asuma rolul de nucleu ireprosabil al întelepciunii si iubirii divine.
În cele din urma toti dusmanii României vor îngenunchia la hotarele acestei tari si plini de umilinta vor recunoaste misiunea ei spirituala ce se va manifesta prin intermediul teribilei puteri a lui Dumnezeu. Atunci veti vedea cu totii, caci va fi un semn ceresc, fiindca în timpul razboaielor viitoare focul si distrugerile o vor înconjura, dar ea va ramâne neatinsa, întocmai ca o paradisiaca oaza verde, în mijlocul înspaimântatorului desert nimicitor produs de iscusinta omului pusa în slujba raului, de care se vor folosi inteligentele satanice în ultima înclestare la care deocamdata oamenii nici nu se asteapta. În urma bulversantelor schimbari planetare si a unui razboi fulgerator cumplit, în cele din urma nu vor mai ramâne nici învinsi nici învingatori. Vor ramâne trei categorii : mortii, cei raniti si mutilati de pe urma razboiului si supravietuitorii în întregime neatinsi.
Si atunci numarul celor ucisi si afectati de pe urma razboiului va fi atât de mare încât nimeni nu va vorbi nici de pierderea si nici de câstigarea razboiului, caci urmarile acestuia vor fi atât de mari încât vor îngrozi pe toti locuitorii ramasi în viata. Crime, lepra, holera si multe alte boli înspaimântatoare, printre care câteva complet noi, necunoscute înainte, vor bântui scoarta pamântului, afectându-i mai ales pe cei rai, fiare salbatice se vor napusti asupra oraselor si satelor, atacând oamenii. Multe schimbari se vor produce pe pamânt si toate aceste urgii de proportii cel mai adesea neasteptate de oameni se vor întâmpla în anumite situatii fulgerator. Din scrumul, suferintele si încercarile tuturor acestor schimbari si dezastre martorii neafectati si supravetuitorii vor cauta cu multa fervoare calea de apropiere de Bunul Dumnezeu, pe care l-au neglijat mai mult sau mai putin atâta amar de vreme. Cu totii se vor convinge atunci ca nu exista religia adevarului, realizând ca doar cunoasterea ADEVARULUI îl elibereaza, facându-i sa se reintegreze în Absolutul divin pentru a deveni UNA cu Dumnezeirea. Abia atunci omul va realiza ca se afla îmbratisat de Dumnezeu si ca Dumnezeu este viu, etern atotputernic si atotstiutor în fiecare om în parte, sub forma spiritului divin. Toate câte va spun se vor întâmpla si multi dintre voi se vor convinge în acele vremuri de începutul durerilor si încercarilor si tot ceea ce v-am prezis va fi constatat de voi mai târziu, chiar daca lumea se va încapatâna în a nu le crede.
Tot atunci va veni vremea aparitiei acelor oameni puri, înzestrati cu extraordinare haruri divine de care s-a vorbit în urma cu aproape 2000 de ani. Cei cu adevarat evoluati spiritual, care în acele ultime vremuri vor trece cu succes prin feluritele si grelele încercari, vor reprezenta o treime demna de iluminarea lui Dumnezeu, curata, înteleapta si sfânta. În timpurile ce vor veni, România va ajunge si va ramâne o paradisiaca gradina a binecuvântarii divine, a dragostei, a fericirii a puritatii si întelepciunii, în care modul de viata va fi precumpanitor spiritual, elevat si pur, sustinut de o traire sublima în post si meditatie, în duh si adevar, asemanatoare cu aceea a primilor crestini.
Fericita tara si fericit popor sunt minoritarii alesi care traiesc prin poporul român, caci multi dintre ei se vor bucura de imensa mila a lui Dumnezeu pentru poporul român.Ca indian, eu intuiesc ca Bunul Dumnezeu a vrut sa aleaga, dintre toate popoarele, poporul cel mai umilit, cel mai crunt încercat de vitregia celor puternici. Adesea exploatat, amenintat, invadat, terorizat, vândut si cumparat, care aproape la fiecare razboi a fost piata de tocmeala dintre cei ce se razboiau. Amalgamul înfatisarii deosebite a acestui popor, cuprinde virtutile cele mai alese ale fiecarui neam care s-au asimilat în sufletul lui plin de dragoste si omenie; acesta este un popor primitor, înfatisând o nuanta elevata, placuta, pentru ca sa fie pilda de contopire universala cu calitatile divine, cu o dreapta ratiune si o admirabila credinta. Poporul român este de asemenea cel mai indicat popor din lume, gratie compasiunii sale alese si a iubirii sale altruiste, spre a oferi ospitalitate materiala si spirituala tuturor popoarelor de pe fata pamântului.
Al Vll-lea Sinod Ecumenic se va tine în România, iar misiunea principala pentru raspândirea în Asia a crestinismului cu adevarat spiritual, este destinata poporului rus, dar ca putere de influentare a popoarelor în vremurile din urma, el nu va avea nici un amestec. Puterea cu care vor mai fi biciuite restul popoarelor, acolo unde este necesara pedeapsa, se va face prin poporul chinez – rasa galbena – în colaborare cu poporul japonez, care de asemenea, va fi biciul pedepsei dumnezeiesti.
Dupa terminarea teribilului conflict armat ce va sta în fata, toate armele vor fi aruncate sau abandonate, fiindca un nou gen de razboi “al sufletului” va începe. Acesta va fi razboiul fara arme fizice, pentru desavârsirea spirituala, pentru credinta adevarata în Dumnezeu, care aparent va fi fara arme, dar fiind totusi mai periculos si mai dificil de o suta de ori decât cel cu arme. În viitor, puterea papala va dispare treptat si va lua nastere o noua conducere sinodala a carei resedinta va fi întâi la Roma, provizoriu, si apoi la Bucuresti în Noul Ierusalim, pentru totdeauna.
În acele vremuri viitoare, vor fi de 1000 de ori mai fericiti cei care vor urmari desavârsirea spirituala, traind cu o încredere deplina în Dumnezeu, fiindca vremurile vor fi zbuciumate si groaznice si le vor putea suporta cu usurinta numai cei mângâiati, inspirati si hraniti de Duhul Sfânt. Cele ce va spun eu ca vor veni, luati aminte ca sunt durerea a doua si raiul al doilea, caci prin durere ati trecut fara sa va vaitati. În acele timpuri, scaunul judecatii de apoi va fi simtit si vazut de tot neamul omenesc deasupra României, iar în marele oras sfânt Bucuresti, simbolic numit “Noul Ierusalim”, care într-o oarecare masura va fi opera aproape a întregului neam omenesc, dar conceput dupa un plan inspirat de puterea Dumnezeiasca, se va construi cel mai monumental lacas spiritual de comuniune cu Dumnezeirea, denumit centrul divin suprem, ce va avea reprezentanti foarte evoluati spiritual din toate neamurile, acestia formând Fraternitatea Veghetorilor Iluminati, care se vor alege dintre cei întelepti. Si va fi compus (Centrul Divin Suprem) din 101 centre mai mici, armonios orânduite, în care se vor afla reprezentati de frunte, deosebit de evoluati, si care vor transmite atât practic cât si teoretic
Dumnezeiescul si Eternul Adevar imensei majoritati a popoarelor pamântului. Aceasta opera arhitecturala va fi capodopera sublimei colaborari a tuturor stilurilor pamântene ingenios armonizate într-o mareata lucrare cum alta nu a mai fost. Înteleptii slujitori ai acestor lacasuri spirituale din “Noul Ierusalim” vor fi perfecti spiritual si foarte armoniosi fizic, cu trupuri de o îngereasca armonie si proportionalitate, fiind cu totii dintre cei 114.000 de întelepti, iluminati neprihaniti si neîntinati, expresia completei desavârsiri spirituale si a unei înalte împliniri Dumnezeiesti pe acest pamânt. Iluminatii veghetori cu trup îngeresc si plin de puritate, vor fi în numar de 400. Ceilalti, care vor conduce centrele inelare, de asemenea cu o spiritualitate deosebita si trup îngeresc, vor fi 101 la numar.
În acest unic loc de pe întreg pamântul vor putea fi vazuti mari iluminati si întelepti, care în anumite momente se vor materializa, putând fi vazuti comunicând prin viu grai cu oamenii de pe pamânt dornici sa afle tainele dumnezeiesti ale spiritului. Toti cei care vor patrunde în acest centru divin vor realiza cu o surprinzatoare usurinta ca sunt copiii divini ai lui Dumnezeu. Fericiti vor fi atunci toti care vor strabate pamântul României, respirându-i aerul, caci toata tara va fi invadata de pelerini dornici sa descopere Dumnezeirea si toate locurile sacre din aceasta tara vor deveni focare transfiguratoare de iluminare si descoperire a adevarului divin.
Acest Centru Divin Suprem va putea cuprinde cu usurinta 2 milioane de suflete. Aceasta lucrare va fi executata în 10 ani, fiindca, desi acest Centru Divin va fi terminat în 5 ani, reamenajarea integrala a orasului din jurul acestuia va mai dura înca 5 ani dupa aceea. În jurul orasului se vor afla gradini cu pamânt fertil de cea mai buna calitate în care, pe lânga diferitele legume, vor creste si vor da rod din belsug pomi saditi, pentru ca nimic sa nu lipseasca traiului locuitorilor sai. Recoltele atunci vor fi îmbelsugate. O multime de sosele mecanice si trotuare miscatoare vor usura mult circulatia, iar anumite mecanisme special orientate vor usura viata locuitorilor si vizitarea acestor locuri.
O multime de noi masini aeriene vor fi puse în slujba acestui oras model si tot ceea ce este mai nou în tehnica, pentru a usura viata, se va afla aici. Acest oras va avea patru sosele, iar accesul în el se va realiza prin patru porti monumentale. În România se va construi un canal care va uni Dunarea cu marele oras reconstruit al Bucurestiului, permitând astfel ca vapoarele, chiar foarte mari, sa ajunga pâna în acest oras minunat. Toate aceste lucrari se vor realiza datorita planului divin, în viitor, într-un interval de timp. Agricultura, viticultura, pomicultura si apicultura vor fi ocupatii de onoare, caci în aceasta tara aleasa se va sista sacrificarea vitelor si se vor consuma mai ales cereale, legume si fructe, lapte si brânza, oua si numai vin curat. Apicultura va fi cea mai aleasa ocupatie, fiindca aceasta tara aleasa va aprecia mult mierea si produsele stupului, folosind pentru jertfa divina numai ceara curata si untdelemn de cea mai buna calitate.
Tutunul cafeaua si alte otravuri atât de daunatoare sanatatii omului vor înceta sa mai fie dorite de oameni, iar înraitii si viciosii vor parasi ei singuri aceasta tara. Vrajitorii, fumatorii, betivii, desfrânatii, criminalii precum si trântorii (lenesii), nu cu forta ci de buna voie, vor renunta la aceste îndeletniciri satanice si aceste vicii se vor reduce încetul cu încetul, disparând aproape în totalitate în cele din urma. Orice locuitor al acestei tari, aleasa de Dumnezeu sa fie exemplu, îsi va câstiga pâinea cea de toate zilele muncind în mod onorabil în functie de posibilitati si menirea sa prin nastere.
Vremurile de exploatare, teroare, înselaciune si asuprire vor asfinti în aceasta tara. Fiecare locuitor al acestui popor ales se va bucura din plin de binecuvântarea si harurile divine, multi dintre acestia fiind înzestrati cu întelepciune si felurite puteri de a face minuni. Toate darurile se vor revarsa peste aceasta tara aleasa, care va avea nobila misiune de redresare spirituala a întregului glob pamântesc.
Toate caile de legatura prin aer, apa si pe pamânt fiindu-i din plin favorabile, România va ajunge una din cele mai prospere si îmbelsugate tari, traind în pace cu toti vecinii sai. Basarabia va fi realipita României pentru totdeauna, caci poporul rus va cinsti aceasta tara aleasa si va renunta la aceasta provincie care va da nastere la multe neîntelegeri. Într-un viitor mult mai îndepartat, însa toate teritoriile învecinate României se vor alipi formând împreuna Federatia Statelor Europene, lucru la care oamenii ajunsesera sa se gândeasca demult.
Tot ceea ce v-am amintit pâna aici este necesar sa se împlineasca, pentru ca sunt adevarate si tot ceea ce va spun va va convinge când toate acestea se vor întâmpla. În vremurile viitoare, poporul rus, plin de dragoste, va veni în ajutorul lucrarii pe care România o va avea de îndeplinit în lume. Înainte de acestea însa va fi foamete prin multe locuri, pâinea va lipsi, vor fi mari cutremure de pamânt care vor face o multime de victime si în multe locuri de pe glob oamenii vor dispare sub daramaturi, care vor aminti cu mare greutate urmele unor orase ce vor dispare de pe suprafata pamântului. Razboaiele, panica si neîntelegerile de tot felul vor face ca marile puteri, cum ar fi Rusia sa se prabuseasca, spre bucuria tarilor mici care o alcatuiesc.
Ateii vor începe sa cerceteze scrierile sfinte si se vor preocupa sa înteleaga stiinta spiritului, cautând sa descopere tot ceea ce este ascuns în om. Gratie acestor cercetari, o noua cotitura se va produce în viata unor pamânteni. În multe locuri de pe pamânt va lipsi hrana. Pentru ca toate aceste urgii sa treaca mai repede sau sa nu fie atât de cumplite, Dumnezeu ma inspira sa va dau un singur sfat: popoare, oameni, uniti-va întru desavârsire, împacati-va cât mai bine, iertati-va si cheltuiti cât mai mult din energiile ramase pentru a atinge eliberarea în Dumnezeu si fericirea vesnica. Faceti totul acum si aici, în aceasta viata si nu amânati desavârsirea spirituala pentru o reîncarnare. Facând tot ceea ce va sta în putinta tinând cu staruinta, fiecare dintre voi se poate mântui.
Pentru a grabi zidirea Noului Ierusalim construiti-va pe voi din dragoste si curatenia si din Duh Sfânt, vietuind în fapte bune pentru ca în acest fel sa dati prilej ca spiritul din voi sa se arate în inima voastra din care sa dea afara neadevarul, egoismul si patima distrugerii care atunci când cresc peste masura, duc la nimicirea omului. În viitor, la aceasta zidire spirituala va fi mult de lucru.
Lacasul închinarii sublime ce se va oferi drept pilda întregii lumi se va realiza prin eforturile însumate ale celor alesi si puri. Oamenii simpli si drepti în inima lor, plini de dragoste pentru Dumnezeu vor fi mult mai grabnic spiritualizati, daca ei vor trai intens sufleteste, consacrând celor materiale o mai mica atentie. Totdeauna cei saraci în dorinte vor fi bogati în multumiri. Preafericiti vor fi cei care vor trai în duhul Dumnezeiesc. Mai ales acestia vor vedea ca simplitatea si puritatea vietii nu înseamna saracie interioara, ci este din contra, o nebanuita comoara spirituala.
Cei simpli si buni detin o superioritate sufleteasca nebanuita. Multe sunt enigmele sufletului omenesc si acestea sunt foarte greu de descifrat pentru acela care nu recurge la cunoasterea de sine. Fiinta umana nu-si poate descoperi Creatorul si nu-i poate întelege câtusi de putin opera, decât daca se descopera pe sine în strafundurile tainice ale fiintei sale. Pentru a ajunge la divina desavârsire, fiecare om trebuie sa urmareasca sa se cunoasca cât mai bine pe sine. Toate acumularile materiale dispar odata cu moartea fizica a omului, în timp ce însusirile spirituale si experientele omului se aduna în spirit pentru vesnicie.
Credinta de nezdruncinat în Supremul Divin este secretul existentei nemuritoare în spirit. Credinta face ca puterea launtrica a fiintei sa devina nemarginita ajutând-o sa se desavârseasca prin unirea cu Dumnezeu în eternitate. Prin credinta binefacatoare, ferma, omul poate atinge fericirea divina.
Iisus spune:” De veti avea credinta numai cât un graunte de mustar, toate le veti împlini, si veti zice muntelui acesta sa se arunce în mare, muntele se va arunca”. În aceste cuvinte ni se descopera taina puterii credintei. Adevarul este ca în timpurile care vor veni, pe tot globul, putini vor fi oamenii care vor avea credinta, iar aceia care nu vor avea credinta vor fi dinainte morti, desi vor continua sa traiasca trupeste, fiindca ei vor înceta sa mai aiba legatura constienta cu Dumnezeu. Cel ferm în credinta sa, chiar si când exista trupeste, constata ca toate minunile îi sunt cu putinta si astfel ajunge sa se dezlege de materie si legile ei, devenind atotputernic prin trairea sa spirituala, care îl va revela chiar si pe Dumnezeu.
Prin puterea credintei binefacatoare apar darurile lui Dumnezeu în om. Prin puterea credintei omul se simte de ce trebuie sa faca binele si ajunge soreasca cu ardoare, actionând astfel cât mai des, asemenea creatorului sau. Gratie credintei sale neobisnuite, infinitele puteri ceresti îi vin totdeauna în ajutor si de la acest punct viata launtrica a omului începe sa fie din ce în ce mai fericita. Prin intermediul poporului român ales, Bunul Dumnezeu va vorbi oamenilor de pe tot pamântul trimitându-i pe cei alesi din mijlocul acestui popor în ajutorul celorlalte fiinte omenesti, pentru a le ajuta sa se ridice la o viata superioara si la desavârsirea dumnezeiasca. Pentru Tatal Ceresc orice suflet omenesc este foarte scump, deoarece în centrul acestuia sub forma SPIRITULUI, se afla o scânteie din Dumnezeu.
Daca omul va ajunge sa creada cu tarie ca toate puterile si ajutorul îi vin de la Dumnezeu, atunci el supune întreaga sa fiinta Divinului. Abia atunci viata spirituala a omului scoate la iveala izvoare nesecate de daruire si dragoste si o multime de însusiri alese cum ar fi supunerea, umilinta, evlavia, sârguinta, bunul simt, recunostinta, respectul, nadejdea. Toate acestea si multe altele înfloresc prin credinta. Caci altfel, cum vei iubi ceea ce nu exista si cum te vei supune, daca nu ai ferma convingere a existentei acelei Puteri Divine careia i te supui, sau fata de care vrei sa-ti arati recunostinta? Multi spun ca nu au credinta, dar într-un asemenea caz, de fapt, ei marturisesc credinta lor negativa, distructiva.
În asemenea cazuri existenta credintei contrare este dovedita chiar prin negatie. Gradul de credinta al fiecaruiui om creste sau scade prin manifestarea acesteia în diferite împrejurari.
Toate cele ce v-am spus aici sunt pe deplin adevarate si în timpurile care vor veni, tara cea aleasa de Bunul Dumnezeu va fi focarul redresarii spirituale de pe fata pamântului. Minunile fara de numar ce se vor face în aceasta tara si tainele ce se vor descoperi în vremurile ce vor veni în acele locuri, vor face popoarele lumii sa cerceteze pline de daruire misterele dumnezeiesti.
În România, Dumnezeu va face cu putinta aparitia unor mari miracole pentru acei alesi sa-l descopere, iar necredinciosii sa se întoarca la credinta cât mai repede. În acest popor ales al românilor Dumnezeu a pus o inima calda si iubitoare, firea oamenilor fiind deschisa sa descopere cu usurinta calea catre desavârsire, aproape toti fiind capabili sa lumineze celelalte popoare prin darurile divine pe care le detin.
În acele timpuri viitoare, poporul român, propovaditor al întelepciunii divine va fi o gazda primitoare plina de dragoste ce se va manifesta fara pic de viclenie si pe întreg teritoriul va fi belsug uimitor, pentru ca toti pelerinii ce vor veni sa poata fi îndestulati.
Sediul Crucii Rosii Internationale se va stabili la Bucuresti, în Noul Ierusalim, deoarece descoperirile acestui popor pe linie de medicina si sanatate vor fi extraordinare, situând, de asemenea, aceasta tara pe primul loc în lume. Tot în România vor lua fiinta institutii filantropice si administrative absolut noi, cum nu au fost niciodata pe acest pamânt, de inspiratie divina, care vor urmari trezirea puterilor ascunse din om si amplificarea înzestrarilor spirituale divine.
Poporul evreu va fi aproape singurul care se va opune cu îndârjire influentei binefacatoare crescânde a poporului român cunoscator al Tainelor Dumnezeiesti, dar în finalul acestei lupte se va convinge chiar el ca adevarul sustinut de poporul român este una cu Dumnezeu si apoi nu va mai lupta împotriva divinitatii.
Purtatorii de duh sfânt si marii iluminati din anumite puncte ale globului pamântesc vor marturisi la rândul lor realitatea adevarului propovaduit de poporul român, reconfirmându-l cu toata puterea.
Înainte de a ajunge aici însa, aceasta tara aleasa va trece prin mari framântari care vor pune lumea la grea încercare. Acest popor ales va trece înainte de a ajunge aici prin trei mari încercari. Sfârsitul acestor încercari va fi marcat de un dezastru planetar produs de cutremure care va îngrozi aproape întreaga lume. De asemenea, tot atunci cei foarte bogati îsi vor pierde averile.
În acele timpuri viitoare, pe pamântul ales al României, Noul Ierusalim se va zidi deci în doua feluri: spiritual si material. În acele timpuri viitoare, mai marii popoarelor lumii pamântene se vor uni pentru a realiza o întelegere globala de ajutor mutual si vor centraliza sistemul monetar pentru a dirija cât mai bine viata administrativa la nivelul întregii planete. În acele vremuri viitoare, va apare o forta armata ce va fi educata si unificata pentru a fi universala, prezentând un caracter international. Poporul indian va fi fericit sa cunoasca si sa ajute poporul român în misiunea sa planetara. Gratie relatiilor de prietenie ce se vor lega cu toate tarile de pe fata pamântului, România va scapa ca prin minune din conjunctura razboaielor. În timpurile ce vor veni, America de Nord si de Mijloc vor ajunge sa fie în cea mai mare parte un gigantic cimitir. Aceasta se va întâmpla tocmai în ajunul unor planuri de dominatie prin care se va urmari suprematia asupra întregii planete. Unica în actiune si care se va abtine sa ia parte la punerea în practica a frumoaselor idei si a înfaptuirilor globale ce vor avea loc, va fi Anglia, însa parerea ei nu va fi luata în consideratie, deoarece la scurt timp dupa aceea ea va ajunge sa fie stapâna numai asupra insulelor ei. Coloniile care-i apartin vor fi în totalitate redate libertatii în viitor.
Chiar daca va uimesc cele afirmate de mine, sa nu mire pe nimeni de ceea ce se va întâmpla, deoarece fiecare are ceea ce merita, în final dreptatea, adevarul si lumina spirituala triumfând. Desi trâmbitele adevarului vor suna pretutindeni, mai ales pe pamântul Noului Ierusalim – România, va fi dusa lupta cea mai apriga.”

Sursa: Biblioteca Secreta