miercuri, 2 iulie 2014

VINDECAREA, O CALATORIE IN CONSTIINTA


SANATATEA ESTE O STARE A CONSTIINTEI.
 images (1)Starea de sanatate nu are nimic de-a face cu varsta, boala fizica sau mintala. Indiferent daca suntem constienti de ea sau nu, fiecare pas pe care il facem spre vindecare este un pas inainte in constiinta. Orice facem in viata este parte din calatoria vindecarii noastre, catre sanatatea naturii noastre adevarate. Doar constiinta noastra poate vindeca durerea si suferinta noastra. Fiecare moment contine o oportunitate de a ne trezi din suferinta mintii-ego, in sanatatea constiintei. Corpurile noastre sunt pline de ganduri reprimate, emotii, frici, dorinte, nesigurante si judecati. Acestea sustin mintea noastra ego.
In constiinta noastra, detinem identitatea noastra si atasamentul fata de corp, de emotii, de dorinte si de lume. Multe ganduri inconstiente si emotii sunt stocate strat dupa strat, ca tipare conectate in celulele corpului vostru. Aceste tipare creaza blocaje energetice in corp si cauzeaza dureri si suferinte fizice si psihice. Noi ne vindecam in constiinta prin curatarea acestor straturi. Vindecarea in constiinta este cea mai dificila sarcina pe care o putem avea. Exista multe frici, obstacole, suisuri si coborasuri de-a lungul caii. Avem nevoie de curaj si incredere pentru a face fata intunericului, inconstientului nostru. Daca noi perseveram si ne angajam in trezirea noastra, calea va deveni mai usoara si ne vom bucura de rezultate. Nu conteaza cat de intensa este durerea sau suferinta, daca suntem devotati calatoriei vindecarii, noi vom veni, fara indoiala, fata in fata cu miracolele care salasluiesc in propria noastra existenta.
1342295374consciousness3_1Unde sunt eu?
CELE 7 STAGII ALE CALATORIEI VINDECARII
Pentru aceia dintre voi care incep calatoria vindecarii in mod constient si pentru cei care sunteti deja pe cale, poate fi de ajutor sa va ganditi la calatoria vindecarii voastre, ca la un fel de ” scoala a vietii”, un proces similar al sistemului nostru de educare. Scoala vietii poate fi divizata in 7 stagii : pre-scolara, elementara, liceu, universitatea neabsolvita, universitatea absolvita, doctoratul si, in final, profesoratul. Ca si sistemul scolar, acest proces nu este liniar si stagiile nu sunt distincte, ci mai degraba intrepatrunse unul in altul.
Stagiul cu care incepeti calatoria vindecarii, depinde de nivelul constientizarii de sine, pe care l-ati adus din vietile trecute si de intelegerea calatoriei insesi. Asa cum progresati prin scoala vietii, constiinta voastra si a lumii creste si constiinta voastra se extinde. Depinde de alegerile voastre si de nivelul de constiinta, ca sa treceti prin cateva stagii mai repede decat altii.
STAGIUL 1 DE CONSTIINTA – ”PRE SCOLAR”
Atentia si constiinta voastra este indreptata in primul rand pe vindecarea corpului fizic. Nu intelegeti ca sunteti aici, pe Pamant pentru a va cunoaste pe voi insiva si pentru a evolua in constiinta. Cand experimentati durere fizica sau boli, atentia voastra se muta pe corp. Mergeti la un medic si incercati sa rezolvati problema cu medicamente sau prin operatie. Medicina alopata trateaza temporar sau suprima simptomele durerii, dar nu vindeca cauza aflata la radacina energiei voastre ; astfel ca problemele voastre fizice sunt doar acoperite sau mutate in alt loc al corpului.
faith-healingSTAGIUL 2 DE CONSTIINTA – ”SCOALA ELEMENTARA”
La acest stadiu, voi stiti din experienta ca medicatia singura nu va poate rezolva poblemele si ca are efecte secundare, facandu-va mai bolnavi decat inainte. In acest stadiu de intelegere, voi explorati metodele vindecarii alternative, cum ar fi : fizioterapia, chiropractica, medicina traditionala chineza, acupunctura, naturopatia si altele. Voi intelegeti ca, pentru a va imbunatati sanatatea fizica trebuie sa aveti grija de corpul vostru prin exercitii, schimbarea dietei si folosirea suplimentelor nutritive naturale, faceti bai relaxante, tratamente spa, masaje si meloterapie. Si, poate cel mai indicat este sa va apropiati de tehnicile si principiile yoga, qigong sau tai-chi, care aduc mari beneficii corpului fizic. In acest stagiu, concentrarea voastra ramane in primul rand pe starea fizica de bine. Conditia voastra fizica se imbunatateste, dar voi realizati in curand ca sunteti totusi neimpliniti si ca ceva mai semnificativ lipseste din viata voastra. Va re-evaluati prioritatile vietii si incepeti sa explorati alte optiuni pentru a gasi fericirea si multumirea.
STAGIUL 3 DE CONSTIINTA – ”LICEUL”
Dupa intelegerea ca sanatatea fizica singura nu va face fericiti, incepeti sa va concentrati pe starea de bine mentala si emotionala. Incercati sa intelegeti problemele psihologice si sa va vindecati mentalul si ranile emotionale prin consiliere, psihoterapie si prin grupuri de dezvoltare personala. In acest stadiu, intelegeti ca sanatatea mentala si emotionala va afecteaza sanatatea fizica si incercati sa va schimbati gandurile negative si tiparele obiceiurilor. Dati mai multa atentie cartilor de psihologie, intelegerea sinelui si practicati gandirea pozitiva. Viata voastra incepe sa se schimbe si, pentru o perioada, va simtiti mai bine. Vine insa un moment in care simtiti ca sunteti inca neimpliniti si ca ceva inca va lipseste. Voi intelegeti, in sfarsit, ca nu puteti gasi fericirea si scopul vietii voastre prin minte si incepeti sa explorati dimensiunile spiritualitatii si a religiei.
GalaxySTAGIUL 4 DE CONSTIINTA – UNIVERSITATEA NEABSOLVITA
In acest stadiu, voi recunoasteti ca, pentru a gasi adevarata vindecare, trebuie sa gasiti o conexiune spirituala cu divinul. Voi explorati diferite cai, cum ar fi : crestinismul, budhismul, taoismul, sufismul, kabala si altele. Citi carti de spiritualitate, frecventati cursuri tinute de catre invatatori spirituali, va alaturati grupurilor spirituale, meditati, va rugati si va dedicati unei cai spirituale. Investigati paranormalul, vietile trecute, tarotul, vindecatorii psihici si fizici, experientele de dupa moarte, channeling, astrologia si alte practici oculte. Voi experimentati vizualizand, incantand mantre si facand ceremonii. Incercati sa fiti mai buni si mai iubitori, si sa aduceti mai multa pace in viata voastra si in lume. Multi oameni raman blocati in acest stagiu, crezand ca ei acum “stiu” adevarul. Cand viata continua sa ii provoace cu mai multe dificultati si nu sunt capabili sa mentina
pacea interioara si multumirea, realizeaza ca nu au experimentat inca adevarul interior propriu si nu au gasit fiinta interioara autentica. Incep si isi pun intrebari : cine sunt si pentru ce au venit in aceasta viata pe aceasta planeta. Incep sa inteleaga ca singurul mod de a gasi raspunsuri este sa faca munca grea de a merge si a privi in intunericul inconstientului lor.
STAGIUL 5 DE CONSTIINTA – ,, UNIVERSITATEA ABSOLVITA”
Dupa toate cautarile din exteriorul vostru pentru vindecare si salvare, ajungeti sa intelegeti ca singura persoana care va poate salva sunteti voi insiva. Numai voi puteti sa va luati resposabilitatea de a face fata si de a va abandona mintea-ego. Veti munci din greu pentru a intelege si a nu va mai indentifica cu mintea si cu emotiile voastre. Incepeti sa meditati, nu pentru a va simti mai bine, ci pentru a descoperi pe cine sunteti voi cu adevarat. Prin meditatie si prin procesul de detasare, incepeti sa deveniti doar martor al corpului, gandurilor si emotiilor voastre, incepeti sa vedeti cum mintea voastra ego creaza toate problemele voastre si va tine in suferinta. Pe masura ce va mutati mai adanc in voi insiva, vine un timp cand sunteti fortati sa decideti, daca doriti sa continuati sa explorati agonia si durerea mintii voastre. Multi oameni isi opresc introspectiile aici, pentru ca durerea si frica de a face fata intunericului inconstient se intensifica. Acum devine mai dificil si mai dureros sa va confruntati cu fatza urata a egolului cu care nu va mai identificati. Deasemenea, devine dificil sa ramaneti martori detasati fata de tiparele adanc integrate ale comportamentului legat de vietile trecute. Cultivarea martorului interior devine cruciala, pentru a continua sa va miscati in intunericul necunoscut. Pentru a trece prin acest stagiu provocator al dezvoltarii, trebuie sa va luati deplina responsabilitate pentru toata durerea si suferinta voastra.
communicationsObservati-va ambele fete, cea urata si cea frumoasa si intelegeti ca voi nu sunteti nici una dintre ele. Prin observare detasata, sensul identitatii de sine incepe sa dispara si ceea ce credeati ca stiti despre voi, nu mai pare atat de clar si adevarat ca inainte. Va simtiti mai confuz si recunoasteti ca cu cat stiti mai mult, cu atat stiti mai putin. Viata incepe sa fie ca un vis fara sens. Realizati ca aveti nevoie de un ghid, cineva care a trecut prin intunericul propriului inconstient, pentru a va ajuta sa treceti prin propriul vostru intuneric si sa mergeti dincolo de acesta. Constient sau inconstient, incepeti sa cautati un invatator sau un maestru (guru) care va poate indrepta spre directia corecta si sa va ghideze spre eliberare. Un invatator este cineva care poate a experimentat sau nu adevarul propriei sale fiinte, dar incearca sa ii ajute pe altii, prin a le vorbi despre adevar, conducandu-i pana la nivelul lui de intelegere si elevare. Un maestru este cineva care s-a trezit total din iluzia mintii-ego si stie cum sa-i ajute pe altii sa se trezeasca. In cautarea unui ghid, voi trebuie sa faceti fata provocarii discriminarii intre maestrii sau invatatorii falsi si cei adevarati. Un invatator fals sau un maestru fals, va poate elibera de mintea-ego si astfel, sa va creeze o relatie de dependenta fata de el. Un invatator adevarat sau un maestru autentic nu va permnite niciodata sa deveniti dependent de el deoarece el stie ca poate doar sa va directioneze catre propria voastra inconstienta.
In final, aflati ca baza este in propriul vostru curaj, efort si predare catre vointa existentei, care va va elibera. Pentru a sti diferenta intre un invatator sau un maestru fals, ascultati-va cunoasterea interioara si intuitia si fiti absolut onest cu voi insiva, in legatura cu motivele voastre. Daca nu puteti discerne intre adevar si fals in voi insiva, nu veti fi capabili sa discerneti intre fals si adevar in altii.
Odata ce ati gasit un invatator, un maestru autentic care sa va conduca, veti avea o alta provocare: daca sa aveti incredere in el si sa va predati ghidarii lui. Nu este usor sa urmati un adevarat maestru pentru ca el va folosi orice situatie pentru a va ajuta sa deveniti constienti de mintea-ego. Trebuie sa fiti atenti si sa fiti constienti de orice judecata, blamare sau proiectie pe care o faceti asupra acelei persoane. Daca puteti sta in inocenta voastra si in inima, veti fi capabili sa vedeti si sa predati mintea-ego si eventual sa experimentati adevarata eliberare si trezire.
the-realm-of-consciousnessSTAGIUL 6 DE CONSTIINTA – DOCTORATUL
In acest stagiu, va aprofundati practica meditatiei personale si incepeti sa va simtiti mult mai in pace cu voi insiva. Trecand prin inconstientul vostru personal, va purificati de actiunile trecute inconstiente. Intelegeti ca toate “problemele” voastre – fizice, mentale si emotionale, au fost acolo pentru a va invata ceva despre voi insiva. Voi cultivati increderea si fricile voastre nu va mai stapanesc. Va stapaniti egoul si nu mai sunteti o victima a emotiilor si mintii voastre. Voi transcedeti frica de necunoscut si traiti din ce in ce mai mult intr-o stare de acceptare si abandonare. Acum va mutati in inconstientul cosmic si colectiv, care include credintele colectivului uman si tiparele comportamentale, ca si instinctul de supravietuire animalic – tot ceea ce alimenteaza iluzia separarii fiintei voastre fata de existenta. Fiecare pas pe care il faceti este ca sa deveniti constient de inconstientul colectiv si cosmic, ceea ce va permite libertatea de a va muta mai sus in constiinta. Voi aveti acum destula claritate, constiinta si putere interioara pentru a va sustine ghidul in munca sa de crestere a constiintei colective si individuale. Sunteti pregatiti sa impartasiti neconditionat darurile si lumina constiintei voastre altora.
STAGIUL 7 DE CONSTIINTA – ,, PROFESORUL”
Sunteti eliberati de mintea-ego si ati transcens frica de moarte si de necunoscut. Voi ati rupt voalul iluziei creat de catre minte. Voi stiti acum, prin pripria voastra experienta, ca sunteti una cu tot ceea ce exista in univers. Ati experimentat Bucuria universala, spre care v-a condus ghidul vostru. Salutati si celebrati golirea fiintei voastre si unificarea cu universul fara sfarsit. Va simtiti recunoscator fata de Pamant, pentru ca v-a sustinut si v-a hranit si pentru toti cei pe care i-ati intalnit de-a lungul calatoriei voastre, fie ca v-au ajutat, fie ca v-au impiedicat. Mai mult, va simtiti recunoscator fata de maestrul vostru si fata de toate fiintele trezite care v-au ghidat prin multele voastre vieti de incercari si necazuri. Intelegeti acum ca, fara de sfarsit este calatoria si ea este un scop in sine. Voi va abandonati mintea-ego universului si deveniti un vehicul prin care acesta se exprima, ghidandu-i pe aceia care inca isi mai cauta calea de a iesi din suferinta.
imagesACUM ESTE TIMPUL SI VOI SUNTETI LOCUL
Corpul nostru este un dar de la univers. Fara el, noi nu ne putem vindeca in constiinta. Ca o baterie reincarcabila, corpul are un timp limitat de viata. In acelasi fel in care noi reincarcam o baterie de acumulatori, noi ne reincarcam corpul prin hrana, somn si odihna. Dupa un timp, ca o veche baterie, el nu mai poate fi reincarcat si inevitabil, moare. Cand corpul este tanar si sanatos, adesea il neglijam. De obicei, asteptam pana se imbolnaveste sau imbatraneste pentru a incepe calatoria vindecarii noastre. Nu asteptati ! Viata este scurta ! Incepeti vindecarea in constiinta cand sunteti inca tineri si aveti o gramada de energie, vigoare si entuziasm. Cu cat incepeti mai tarziu cautarea interioara, cu atat mai greu devine, pentru ca veti avea mai putina energie si mai multe responsabilitati. Cand investiti o multime de timp si energie pe lucuri care nu sunt permanente si care niciodata nu va implinesc, voi pierdeti multe oportunitati de a descoperi ultima bucurie a fiintei voastre eterne. Cu cat mai repede va transformati inconstienta in constienta, cu atat mai curand puteti incepe sa va bucurati de viata si aceasta va deveni mai plina de bucurie si impliniri.
Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/

Autoterapia corpului eteric prin telurgizare si cosmicizare



Am scris ca de multe ori boala provinde din o modificare a structurii corpului eteric, dupa cum la o serie de boli cu alte cauze, structura corpului eteric se modifica.
Pentru a se reduce aceasta structura la forma normala si pentru potentarea corpului eteric – adica a aure – in general se va regurge la ajutorul sufletului si spiritului iar tehnica folosita este vizualizarea.
Prin vizualizare, intelegem reprezentarea in minte a unei imagini cu care, dupa caz, ne contopim sau o aducem in noi.
In acest caz ne vom imagina un glob puternic luminos stralucitor auriu sau brun, plasat in atmosfera sau in centrul Pamantului, in functie de ce vrem sa realizam, o cosmicizare sau o telurgizare, din care emana o energie aurie sau bruna care patrunde in trupul nostru, prin frunte daca este vorba de o cosmicizare sau prin picioare daca este vorba de o telurgizare.
Nu este absolut necesar ca imaginea respectiva sa fie perfecta, -cu exercitiu va deveni – importanta este in existenta ei, nu ca o constructie a mintii noastre ci ca o aducere, o relaxare a unei realitati care este incolo de perceptia noastra prin simturi.

Pozitia de baza

Asezat pe un scaun, cu coloana vetebrala drepata, cu picioarele desculte in contact complet cu solul, mainile rezemate de coapse cu palmele in sus. Ochii inchisi, cat mai relaxat, cu atentia indreptata spre propriul trup si respiratie.

Telurgizarea

Se adopta pozitia de baza. Atentia este indreptata asupra picioarelor. Vizualizam in centrul pamantului un glob stralucitor brun din care pulseaza emanatii brune. Din el desprindem o raza care capata forma unui fir brun care este legat de picioarele noastre si prin care patrunde in trupul nostru energia bruna stralucitoare, intain in picioare apoi urcand ca un lichid brun stralucitor in trupul nostru pana la gat. Urcarea energiei corespunde cu inspiratia. Odata cu retinerea respiratiei o mentinem in trup si cu expiratia o lasam sa combare in pamant pe drumul pe care a urcat.
Repetam vizualizarea de mai multe ori cautand sa mentinem cat mai mult energia bruna cat mai mult in zona afectata.

Cosmicizarea

Se adopta pozitia de baza. Atentia este indreptata spre frunte. Vizualizarea se face ca la telurgizare numai ca de data aceasta globul luminos de aur va fi plasat in cosmos, firul de coborare va fi de aur, trupul se va umple de la frunte la icioare odata cu inspiratia, energia de aur va fi pastrata la retinerea respiratiei cat mai mult in zona afectata, iar la expiratie, atentia se va scurge in sensul intrarii ei in sensul intrarii ei in pamant, prin picioare. Se repeta consmicizarea de mai multe ori.
Telurgizarea si cosmicizarea se efectueaza de mai multe ori pe zi si cel putin o data dimineata si o data seara.

Tratamentul organului afectat

Se adopta pozitia de baza. Atentia indreptata asupra organului afectat. Vizualizam timp de un minut organul afectat in froma si functia lui alterata, cu simptomele caracteristice. Timp de ½ minut dam acestei imagini o culoare cenusie; Transformam culoarea cenusie in culoare oranj care vine prin cosmicizare de la un glob oranj luminos si o mentinem timp de un minut.
Suprapunem peste imaginea organului afectat oranj imaginea organului sanatos, cu functiile normale si fara simtomele de boala si mentinem  aceasta vizualizare timp de trei minute.
Acest exercitiu se efectueaza o singura data si se poate repeta, tot o singura data, dupa opt ore.
Sursa – Viorel Olivian Pascanu, Tratament naturist integral
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

Energia Pamantului: Beneficiile mersului in picioarele goale si conectarea cu aceste energii


In cazul in care ai simtit vreodata nevoia spontana de a merge in picioarele goale, pe plaja sau pe iarba, din cate se pare, acest impuls depaseste cu mult aspectul fizic al existentei si al placerii umane. A fost demonstrat in mod repetat interactiunea electrica existenta intre noi si energia Pamantului.
Din cate se pare, Pamantul nu este neutru din punct de vedere energetic, asa cum s-a crezut initial. Pamantul are o sarcina energetica negativa. Cu alte cuvinte, Pamantul este incarcat cu o abundenta de electroni. Din pacate, aceasta energie nu reuseste sa interactioneze cu noi mult prea des, motivele fiind cat se poate de evidente. Cu alte cuvinte, foarte rar atingem cu adevarat solul cu picioarele noastre.

Care este importanta acestei interactiuni?

Oamenii au evoluat, la fel ca toate animalele, mergand pe jos pe pamant, fara existenta unor bariere care sa izoleze aceasta interactiune in mod complet, asa cum se intampla in zilele noastre. Este foarte cunoscut faptul ca talpile picioarelor noastre sunt extrem de sensibile datorita concentratiei foarte mari de terminatii nervoase. De vreme ce aceste terminatii nervoase au proprietatea unui conductor electric, este destul de usor de inteles faptul ca talpile noastre sunt intradevar suprafete extrem de conductoare.
Datorita conductivitatii talpilor noastre, a fost promovata ipoteza potrivit careia ar exista o interactiune electrica intre sarcina negativa a Pamantului si corpul uman. Aceasta ipoteza a fost testata de mai multe ori, iar rezultatele au fost cat se poate de uimitoare.
Cercetatorii au descoperit relatia semnificativa care exista intre energia Pamantului si corpurile noastre. S-a stabilit ca Pamantul actioneaza ca un rezervor natural de energie electrica. In cazul in care o persoana cu o sarcina negativa, sau cu un exces de electroni, contactul cu Pamantul in picioarele goale,  excesul va fi absorbit de Pamant. Daca o persoana are o sarcina pozitiva, sau un deficit de electroni, atunci Pamantul va furniza energia necesara pentru ca acea persoana sa atinga un echilibru energetic. Aceasta descoperire este umitoare. Concluzia finala este aceea ca mersul in picioarele goale ne echilibreaza energetic.

De ce este importanta aceasta practica?

In ultimii douazeci de ani au exista zeci de mii de studii care au aprofundat legatura dintre fiziologia umana si afectiunile de sanatate. Descoperirile au ridicat o constientizare la nivel global asupra importantei pe care o ocupa antioxidantii si procesul de oxidare. Oxidarea este literalmente acelasi proces cu procesul de ruginire a fierului si contribuie semnificativ la aparitia afectiunilor organismului uman si la accelerarea procesului de imbatranire.
Cauza acestui fenomen sunt “radicalii liberi”. Un radical liber este o molecula care a devenit instabila datorita lipsei unui electron. Cu scopul de a se echilibra, radicalii liberi vor imprumuta electroni de la alte molecule, dar in cadrul acestui proces se produc si mai multi radicali liberi. In timp, acestia pot provoca imbatranirea si imbolnavirea organismului.
Radicalii liberi sunt produsul secundar al stresului, toxinelor si mediului inconjurator, precum si a proceselor metabolice naturale. Solutia pe care ne-o ofera natura este reprezentata de antioxidanti. Aceste substante pun capat procesului de oxidare, furnizand organismului electronii lipsa, fara a deveni ei insisi radicali liberi.
Multumita progresului stiintei moderne, acum intelegem mult mai bine legatura dintre oxidare si procesul de inflamare. Inflamatia, denumita “ucigasul tacut”, este una dintre principalele cauze care duc la aparitia bolilor cardiovasculare si a cancerului. Problema inflamatiei nu se afla intr-un deficit de electroni, ca in cazul procesului de oxidare, dar intr-un exces de electroni.

Conecteaza-te cu energia Pamantului!

Atunci cand organismul tau intra in contact cu energia Pamantului, acesta se foloseste de cea mai puternica forma de antioxidanti si de  ”substante” cu proprietati anti-inflamatori: electronii liberi. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a te echilibra este sa pasesti in picioarele goale pe Pamant. Contactul direct cu Pamantul transfera instantaneu energia electrica naturala a organismului, deoarece Pamantul este o sursa nelimitata de electroni liberi incarcati negativ.
Atunci cand ne aflam in contact direct cu solul, fluxul de energie al Pamantului – electronii liberi – neutralizeaza efectele radicalilor liberi din corpul nostru. Acest schimb energetic induce profunde modificari fiziologice favorabile si promoveaza o stare de sanatate optima.
Putem intra in contact cu aceasta energie mergand in picioarele goale pe iarba, nisip sau pamant, cel putin 60 de minute in fiecare zi pentru beneficii optime.
Aceste imagini la microscop reprezinta sangele recoltat de la trei persoane, inainte si dupa 40 de minute de conectare cu energia Pamantului, adica de mers in picioarele goale. Imaginile din stanga, facute inaintea acestei practici, sunt total diferite de cele din dreapta, dupa ce subiectul a mers in picioarele goale.  Imaginile arata clar o subtiere dramatica si o decuplare a celulelor sanguine.
6
Motivele pentru care ar trebui sa intram in contact cu energia Pamantului
•Reducerea inflamatiilor cronice
•Neutralizarea  radicalilor liberi
•Stimularea sistemului imunitar
•Imbunatatirea circulatiei sanguine
•Echilibru emotional
•Somn odihnitor
•Reducerea simtomelor hormonale si menstruale
•Afectarea pozitiva a ADN-ului
http://www.e-dimineata.ro/

Cele OPT modalitati prin care poti creste lungimea telomerilor si prin care iti poti prelungi speranta de viata


Cercetarile au descoperit ca lungimea mai scurta a structurilor biologice denumite telomeri se afla intr-o stransa legatura cu mortalitatea, precum si cu multe boli legate de inaintarea in varsta. Vestea buna este ca exista o anumita legatura intre lungimea telomerilor si anumiti nutrienti si stilul de viata sanatos.
Telomerii fac parte din ADN-ul uman si fac legatura intre capetele fiecaruia dintre cei 46 de cromozomi umani ai celulelor. Dr. Elizabeth Blackburn, unul dintre cei trei castigatori ai premiului Nobel din 2009, a descoperit o legatura foarte stransa intre lungimea telomerilor si riscul aparitiei diabetului, riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare, depresiei, dementei si osteoartritei.
Presupune acest fapt ca suntem victime neajutorate ale acestor structuri biologice, adica a telomerilor? Nu. Cu toate ca aceste structuri scad in dimensiune odata cu inaintarea in varsta, cercetarile demonstreaza ca prin abtinerea de la anumite obiceiuri si adoptarea altora putem influenta considerabil lungimea acestora. Iata cativa factori care influenteaza si care pot incetini procesul de micsorare a dimensiunilor acestor structuri:
In anul 2008, oamenii de stiinta au evaluat efectul care-l are stilul de viata sanatos asupra nivelurilor telomerazei. Telomeraza este o enzima care joaca un rol vital in mentinerea lungimii telomerilor. Lipsa acestei enzime provoaca scurtarea considerabila a acestora.
Participantilor la studiu le-a fost cerut sa faca mai multe modificari stilului lor de viata, printre care includerea consumului de alimente integrale, fructe, legume si sa reduca consumul de zahar rafinat si grasime. In plus acestia au adaugat rutinei lor zilnice scurte antrenamete fizice, de respiratie si tehnici de relaxare. Noul lor stil de viata a cauzat o crestere cu pana la 29% a nivelurilor telomerazei.
2. Reducerea numarului de calorii
Reducerea numarului de calorii poate diminua intr-o mare masura scurtarea telomerilor care apare odata cu varsta, spune Dr. Theodore S. Piliszek de la Scoala de Medicina a Universitatii din Londra.
3. Bucura-te de un pahar de vin rosu zilnic
Un studiu desfasurat in anul 2011 a demonstrat ca rezveratrolul, un compus impotant al vinului rosu, a crescut nivelurile telomerazei si a intarziat deteriorarea celulelor. In plus, un alt studiu din anul 2012 a demonstrat ca vinur rosu a crescut speranta de viata a soriceilor de laborator.
2
4. Include o multime de peste in dieta ta
Un studiu publicat in anul 2010 in publicatia JAMA a constatat ca persoanele cu cele mai mari niveluri de omega3 au avut cel mai mic risc de scadere a telomerilor, in timp ce nivelurile reduse de omega3 au afectat in mod direct reducerea lungimii acestora.
5. Mananca ciocolata neagra
Polifenolii pe care-i contine ciocolata neagra au capacitatea de a incetini scurtarea telomerilor.
6. Bea ceai zilnic
Un studiu chinez desfasurat in anul 2009 a constatat ca persoanele care consuma ceai zilnic au avut telomeri mai lungi in comparatie cu persoanele care consuma ocazional. Ceaiul verde este superior ceaiului negru in ceea ce priveste canitatea de substante nutritive denumite polifenoli.
7. Elimina fumatul si alcoolul din viata ta
Ambele aceste obiceiuri scurteaza considerabil lungimea telormerilor.
8. Elimina stresul din viata ta
Stresul accelereaza procesul de scurtare a telomerilor. Practicile precum masajul, exercitiile fizice, tehnicile de relaxare te pot ajuta sa faci fata acestui ucigas tacut.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

PROTEJAŢI-VĂ LOCUINŢA!

Din invataturile Maestrului Omraam Michael Aivanhov
MasterPostCard11Dacă observăm natura, putem constata că toate creaturile caută un adăpost şi îl apără. Păsările îşi construiesc cuiburi, alte animale au gaura lor, vizuina lor, culcuşul lor, teritoriul lor, etc. şi se luptă dacă un alt animal încearcă să le ia locul.
Fiecare fiinţă a primit deci de la natură dreptul de a poseda un domiciliu care să-i aparţină.
Este valabil pentru lumea vizibilă ca şi pentru lumea invizibilă. Fiecare spirit are, de asemenea, un loc care îi este rezervat în spaţiul infinit. Fiecare creatură spirituală ocupă un loc delimitat şi protejat de anumite vibraţii, de anumite culori sau de o chintesenţă particulară, un domeniu unde cel ce posedă vibraţii contrare nu poate veni să provoace perturbaţii.
Acolo unde locuieşte un Iniţiat, nici un spirit rău nu are dreptul să intre.
Un Iniţiat poate interzice intrarea în locuinţa sa a acestor spirite folosindu-se de simboluri, prin care le ameninţă cu acea sau acea pedeapsă dacă nu respectă interdicţiile. Astfel, mulţi amplasează o pentagramă deasupra uşii. Şi când vrea să facă o ceremonie magică, o mare muncă spirituală, când trebuie să invoce entităţile divine, un Iniţiat rezervă un loc şi îl consacră pentru a interzice intrarea spiritelor rele: el aprinde una sau mai multe lumânări, înconjură locul într-un cerc, unde înscrie nume sacre, arde esenţe, şi în acest spaţiu purificat, are toate condiţiile de a lucra. Singurele care au dreptul de a intra sunt entităţile benefice, în timp ce cele malefice rămân în afară, urlând, ameninţând, şi dacă încearcă să pătrundă ele sunt fulgerate.
Acum, veţi spune, de ce aprinde un mag lumânări sau făclii? Pentru că înainte de a întreprinde o muncă sacră, o ceremonie magică, el trebuie să cheme lumina. Lumina trebuie să prezideze totul, iar magul care trebuie să facă o ceremonie, preotul care trebuie să spună slujba, aprinde cel puţin o lumânare, pentru ca lumina să fie prezentă. Şi atunci când lumina este prezentă, intunericul este îndepărtat.
Magul ştie de asemenea că focul este o uşă care se deschide lumii de sus, pentru că focul reprezintă limita între lumea fizică şi lumea eterică. Prin foc, este mai uşor să ai acces la lumea divină.
Cât despre cei care utilizează lumânările sau făcliile pentru practicile lor de magie neagră, ei trebuie să ştie că comit un veritabil sacrilegiu.
Focul, despre care mitologia povesteşte că a fost furat din Cer pentru salvarea omului, nu trebuie să fie folosit la orice. Vă spuneam chiar că, atunci când trebuie să folosiţi o lumânare, este preferabil ca mai înainte să o consacraţi unei idei sau unei entităţi celeste: Mamei Divine, Tatălui Ceresc, Duhului Sfânt, Sufletului Universal, Arhanghelului Mihail …
Astfel, in lumea invizibila, flacăra acestei lumânări va forma o barieră de lumină în jurul vostru.
În locurile in care trăiesc oameni, milioane şi miliarde de entităţi vin, pleacă, circulă, fără ca ei să-şi dea seama. Deci, dacă nu faceţi nimic pentru a le împiedica accesul, creaturile inferioare, găsind uşa deschisă, pot veni să fure sau pot comite alte stricăciuni.
Iar voi nu puteţi să vă plângeţi Justiţiei divine, ea vă va răspunde: “E vina voastră, nu aţi pus o pancardă: “Proprietate privată. Intrarea interzisă”, sau cel puţin o sârmă subţire, în mod simbolic”.
Dacă via voastră nu este îngrădită, nu vă miraţi dacă vi se fură strugurii.
La fel, dacă inima, sufletul, spiritul vostru rămân deschise celor patru vânturi, fără a fi consacrate, protejate, înconjurate de o barieră de lumină, spiritele intunecate, indezirabilii, au tot dreptul de a intra, au dreptul de a face stricăciuni şi de a pleca, luându-vă toate comorile.
Nu putem să le pedepsim, intrucat propietarul trebuie să-şi ia precauţii.
În acelaşi fel cum în trecut se protejau orasele şi castelele, cu ajutorul zidurilor şi şanţurilor cu apă, la fel, discipolul trebuie să ridice în jurul lui pereţi, ziduri şi fortificaţii. Voi faceţi asta?
Nu, rămâneţi expuşi venirii şi plecării nepoftiţilor, iar apoi vă plângeţi că aţi fost prădat sau că vă simţiţi trist şi nefericit, epuizat.
Priviţi în natură: nimeni nu are încredere, păsările, animalele salbatice, insectele ridică în jurul lor obstacole, pentru a împiedica ca cineva să le găsească şi să le captureze. De ce omul este aşa de naiv şi încrezător şi crede că nici un inamic nu îl ameninţă şi că el va fi menajat? Desigur, în plan fizic el este apărat, da, dar în planul invizibil el se indreapta spre cele mai mari pericole.
Unii se întreabă cum se face că Dumnezeu a lăsat spiritele răului să intre la ei, de ce nu îi protejază … Ce întrebare stupidă! Dacă ei nu se protejază ei înşişi, de ce Să-i protejeze Dumnezeu?
Ei da, sunt reguli şi legi care trebuie cunoscute. Omul are toate puterile de a se opune, de a spune nu spiritelor tenebroase, dar dacă nu o face, nimeni nu o va face în locul său. Nu depinde decât de voi să faceţi ce trebuie făcut, pentru a ţine la distanţă entităţile răufăcătoare şi să atrageţi spirite luminoase, spunând în fiecare zi: “Domnule Dumnezeu, Maică Divină, Sfântă Treime, Îngeri şi Arhangheli, slujitori ai lui Dumnezeu, slujitori ai Luminii, prieteni celeşti, toată fiinţa mea vă aparţine, veniţi să vă instalaţi, serviţi-vă de mine pentru gloria lui Dumnezeu şi pentru venirea Împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ.” Iată ce trebuie să repetaţi în fiecare zi. Dacă nu o faceţi, nu vă miraţi că alţii vor fi cei care se vor instala.
Pentru ca locuinţa voastră să fie protejată, trebuie ca voi, proprietarul, să fiţi decis să o încredinţaţi spiritelor divine; din acel moment, spiritele tenebroase, ce s-au furisat fără ştirea voastră, sunt obligate să o părăsească. Dar atât timp cât le toleraţi, ele continuă să abuzeze. Totul depinde de voinţa proprietarului, stăpânului casei. Decizia sa este cea care contează.
Îngerii şi Arhanghelii nu au niciun drept să vină să se instaleze la noi fără consimţământul nostru, pentru că ei nu comit niciodată vreo violenţă.
În timp ce alţii, care sunt născuţi sub semnul violenţei, nu ezită să se instaleze cu forţa. Aşa cum spiritele luminii sunt respectuoase şi, ca sa intre, aşteaptă ca voi să le invitaţi, tot aşa spiritele tenebrelor sunt îndrăzneţe şi fără respect. Da, ce diferenţă în atitudinea acestor două categorii de creaturi!
Dar cum fiinţa umană nu este instruită, ea nu ştie cum să acţioneze şi lasă să intre diavolii, care se instalează şi se cramponează, în timp ce îngerii rămân în afară spunându-şi: “E ocupat, noi nu mai putem intra”.
Însă dacă luaţi chiar voi decizia şi vă adresaţi entităţilor ceresti, pronunţând aceste cuvinte magice: “Iată, eu sunt stăpânul casei: dispuneţi de tot apartamentul, de toate lucrurile, sunt ale voastre”, în acel moment, ele devin foarte puternice şi îndrăzneţe, se aruncă asupra celorlalţi, care o şterg.
Vă revelez purul adevăr şi trebuie să vă străduiţi să ajungeţi până la acest grad de conştiinţă şi, în fiecare zi, să pronunţaţi aceste cuvinte de consacrare:
“Spirite luminoase, dispuneţi de mine, vă dau totul, sunt în serviciul vostru”. Puteţi să adăugaţi şi alte cuvinte mai poetice dacă vreţi, dar în acelaşi sens adăugând şi:“pentru instaurarea Împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ”.
Da, nu trebuie niciodată să uităm aceste cuvinte: realizarea Împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ, pentru că, dacă nu le precizaţi, toată fiinţa şi energiile voastre pot fi utilizate pentru alte realizări, pentru alte activităţi.
Şi de ce realizarea Împărăţiei lui Dumnezeu pe Pământ? Pentru că este sarcina pe care Iisus ne-a lăsat-o când a spus: “Cereţi Împărăţia lui Dumnezeu şi Dreptatea sa”, şi mai ales în rugăciunea Domnească: “…vie Împărăţia Ta, fie Voia Ta, precum în Cer aşa şi pe Pământ.” Prin aceste cuvinte, Iisus a repetat şi amplificat, vrând să raspandeasca in întreaga omenire, această cugetare a lui Hermes Trismegistul: “Ceea ce este jos este ca şi ceea ce este sus”. Afirmând această corespondenţă între sus şi jos, Hermes Trismegistul a fondat bazele magiei.
Magia nu este altceva decât o comparaţie între Pământ şi Cer.Iată definiţia cea mai veridică a magiei: o muncă unde se compară fără încetare Pământul şi Cerul.
Prin această comparaţie, omul înţelege ce muncă are de făcut pe Pământ: să facă să vibreze Pământul în armonie cu Cerul, să facă să coboare Cerul pe Pământ …
Instaurarea divinitatii în materie constituie magia divină, teurgia.
OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV
Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/

MODELUL DIVIN


images
Divinitatea inseamna ca Dumnezeu este prezent in toate lucrurile si sub toate infatisarile. 

Christos este capacitatea de a fi constient de aceasta divinitate interioara a sinelui. Putem deci sa vedem pe Christos pe toate figurile si sub toate formele si infatisarile. A fost de altfel una din primele afirmatii facute de Iisus. Am intalnit acest adevar pe intreg parcursul lucrarilor noastre de cercetare. “Il vad pe Christos pe fiecare chip si in fiecare forma. Cand se naste copil, se naste Christos.”
Acesta este Christos cel biruitor, cel care invinge totul, stapanul absolut. Cum ati rostit aceste vorbe, oamenii incep sa caute un Stapan. Or, cautand un stapan in afara, uitati de stapanul din interior. Omenirea a savarsit cea mai grava eroare cautandu-l pe Dumnezeu in afara sau incercand sa-l zareasca. De ce? Pentru ca, in fapt, cautati in afara ceea ce se afla inlauntrul vostru.
Cand afirmati ca sunteti ceva sau cineva, sunteti cu siguranta aceea ori de cate ori o spuneti. 
Daca rostiti cuvantul Dumnezeu doar o singura data ramanand neinfricati in fata acestui atotputernic, trupul nu se va mai intoarce la frecventa vibratorie avuta inaintea rostirii numelui lui Dumnezeu.
De altfel, putem demonstra ca numele Dumnezeu are atata inraurire intr-o carte, incat aceasta sporeste in faima doar datorita simplei prezente a cuvantului acestuia in filele ei. Cunoatem trei oameni care pot rosti cuvantul cu frecventa de 186 de miliarde vibratii pe secunda. Le-am cerut sa se duca la paralela 180, cea mai indepartata de Greenwich. Apoi, la o ora prestabilita, am pregatit instrumentele de inregistrare a vibratiilor emise de ei. Imediat ce ne-au parvenit, indicatorul aparatului a urcat la cota corespunzatoare. Dupa aceea, am luat o veche Biblie aflata la Muzeul de Istorie Naturala din Londra si am pus-o sub controlul aparatului. Apoi am retras-o, inlocuind-o cu o alta carte ce nu continea numele lui Dumnezeu, acul revenind mereu la punctul corespunzator. Am luat apoi alta carte, in care numele lui Dumnezeu este pomenit doar de trei ori , indicatorul reactionand numaidecat. Doar un singur cuvant DUMNEZEU era cel ce provoca reactia frecventelor.
Atunci cand cele trei persoane au rostit cuvantul Dumnezeu cu 186 de miliarde de vibratii/secunda, traseul receptiv s-a intins pe zece metri de film. Cand l-au inlocuit cu Jehova, traseul s-a intins doar pe 12 metri de film – pe acelasi film. De ce oare? De indata ce rostiti cuvantul Dumnezeu cu intelegere, credinta si constiinta, provocati cea mai inalta vibratie cunoscuta pana azi.
Influenta aceasta vibratorie aduna substanta si, imediat ce v-ati exprimat gandurile, aceasta substanta va apartine. De fapt, pentru pastrarea ordinii universale, nu o puteti retine doar pentru dvs, caci ea aprtine tuturor, ca si toate celelalte bunuri ale tuturor. Dumneavoastra doar stabiliti aceasta influenta vibratorie, ea manifestandu-se aici si acum.
Cercetarile stiintifice de data recenta au permis descoperirea unei Forte Universale care se mai numeste si Energie Universala. Ea umple intreg universul ca si spatiul infinit. Astazi descoperim ca aceasta energie apartinand Principiului este cu mult mai mare decat cea a bombei atomice. Ea strabate intreg spatiul in orice conditii precum si toate lucrurile, ea nu este monopolul unei singure persoane sau a unui grup de persoane. Ea este totul in tot si apartine intregului univers, tuturor oamenilor. Actioneaza asupra tuturor oamenilor fie ca ne dam seama sau nu. Faptul ca noi nu stim cu exactitate ce este, nu schimba nimic. Ea nu este ascunsa in carti sau in locuri intunecoase. Este omniprezenta, patrunzand in toate lucrurile. Este principiul si substanta care ne ingaduie sa traim, sa ne miscam, sa avem propria noastra viata.
Cand utilizam cuvantul Dumnezeu la adevarata lui semnificatie (nu are influenta decat daca o producem, o provocam), noi actionam asupra intregii substante, asupra intregului principiu, intregii legi si asupra ordinii. Atunci ceea ce exprimam sub forma potrivita ne si apartine. Chiar si Iisus a zis: “Inainte chiar de a cere, eu va raspund, si cand vorbiti va aud” Reflectati putin la aceste vorbe! (Cand rostim cuvantul intr-o ordine precisa si intr-o forma precisa, ceea ce am exprimat ne apartine, ne revine imediat. Nu exista nici timp, nici spatiu).
Astazi se stie cu exactitate ca perfectiunea nu a putut fi creata, deoarece ea a existat dintotdeauna si exista. Daca ne trece cumva prin minte sa cream noi perfectiunea prin modul nostru de exprimare, o luam pe alaturea de drum, deraiem, intrucat perfectiunea este creata si se afla acolo, aici si acum. Prin urmare, folosind vorbele potrivite, gandurile potrivite si actiunile potrivite, orice cuvant se supune acestei mari influente vibratorii – la inceput gandul si apoi cuvantul ce-l exprima.
In Biblie se spune: “La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul insusi era Dumnezeu”. 
Invatand sa eliminam tot ce este negativ – gand, sentiment, cuvant si fapta – le retinem energia in propria noastra forma. De indata ce rostim o vorba negativa, noi risipim energia pura si perfecta a lui Dumnezeu. “Deci cu cat invatam sa ne disciplinam gandind, simtind, vorbind si actionand in mod constructiv si pozitiv, cu atat acumulam mai multa energie puternica spre a ne indeplini dorintele si a manifesta perfectiunea.
Toate vorbele lui Iisus se materialiazau pe loc, pe moment. In lumea Sa nu exista viitor, totul este acum. Limbajul primitiv nu continea cuvantul “viitor”, nici cuvantul “trecut”. Toti termenii acestui limbaj se refera la aici si acum. Si astazi se stie ca orice vorba rostita la modul pozitiv si constructiv este inmagazinata si nu-si pierde niciodata energia.
Afirmatia formala: ”EU SUNT DUMNEZEU” este un factor determinant pentru progresul umanitatii. Cu acest ideal, progresam.
Fiecare individ poate proba singur aceasta afirmatie. Omul ce-si poate exprima idealul si-l urmeaza consecvent, ajunge la realizare, cel mai adesea fara a avea habar de modul cum a ajuns la tinta. Adoratia nu este o manifestare zadarnica. Ea este necesara spre a incita la un efort in vederea realizarii idealului. Acest ideal in intregime gandit, trebuie tradus intr-o forma.
Chiar gandul este cel care contureaza forma vizibila. Aceasta viziune se proiecteaza cu atata precizie, incat se formeaza din tot ce exista si se consolideaza in intregime. O imagine foarte precisa o precede. Este foarte important sa urmaresti doar un singur obiect, nu mai multe in acelasi timp. Nu lasati gandurile sa rataceasca la intamplare si nici nu proiectati alta forma inainte ca precedenta sa se fi materializat. Dupa indeplinirea actului respectiv, uitati complet de el si dirijati gandurile spre alta actiune.
Iata cum intelegea Iisus problema: “Voi sunteti Dumnezeu si fii ai celui Prea Inalt” Asa gandea El despre fiinta umana. Mereu mai la inaltime, mereu mai nobila, totdeauna curata si plina de Lumina. Niciodata nimic din ce ar putea limita Viata de Lumina. Nicicand esecuri, nici un fel de indoiala; intotdeauna aceeasi unitate in intentia de dirijare a gandului. Aceasta viziune poate ridica omenirea deasupra oricarei temeri sau stari de imprastiere a gandului. Ea poate mentine constant omenirea la nivelul realizarilor superioare, pornind de la un nivel mijlociu de utilitate, la unul superior.
Veti descoperi ca trupul vostru este cel dintai si cel mai mare templu ce a fost zidit vreodata, ca este singurul templu in care salasuieste Dumnezeu. Apoi veti zari pe Christos biruitorul si pe Dumnezeu-omul in interiorul acestui templu. ACEASTA ESTE ADEVARATA VIATA CARE VA INTRETINE TRUPUL! Eliminati-l pe Dumnezeu, sau despartiti-l pe unul de altul si trupul va muri.
Oamenii au inaltat toate marile temple ce exista sau au existat pe Terra, dar niciodata n-au inaltat marele templu al trupului omenesc. Acesta din urma e doar cel mai mare laborator construit vreodata, dar are si puterea de reproducere. Omul si-a pangarit cat a putut acest templu trupesc, mergand pana la a-l culca in cea ce se numeste moarte. Cu toare acestea el se inalta triumfator.
Supus limitarilor, omul nu este in stare sa creeze un ochi omenesc; dar daca se leapada si indeparteaza toate limitarile, el este in stare sa creeze si sa restaureze un ochi sau o alta parte a trupului omenesc si chiar sa biruiasca moartea.  Cum a spus nemuritorul Buddha: “E cu mult mai de pret sa-i consacru cinci minute iubirii divine decat sa aduci mii de vase cu mancare si lucruri nefolositoare, caci exprimand iubirea ajuti fiecare suflet din Univers”.
De buna seama, dragostea contopeste vorbele ce le rostim cu gandurile si sentimentele pe care le nutrim. Vorbele sunt lucruri. Lucrurile sunt vorbe. Va aflati acolo unde va sunt gandurile. Atunci cand ne obisnuim sa ne disciplinam si sa ne controlam gandurile si sentimentele, si sa folosim doar cuvite pozitive si constructive, exprimate cu iubire divina, corpul si spiritul raspund si corespund acestei stari de justete, folosirea si alegerea cuvintelor avand o importanta capitala; dar si sentimentul din care izvorasc este la fel de important, caci sentimentul este puterea care da viata cuvintelor. Asa se manifesta iubirea divina. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne plimbam spunand: “iubire, iubire, iubire” E de ajuns sa rostesti o singura data cuvantul cu simtamantul respectiv, cu viziune, convingere si acceptare pentru ca legea sa raspunda numaidecat. “Inainte ca voi sa cereti, eu va raspund” spun scripturile. Urmati invataturile lui Buddha: “Folositi iubirea, concentrati-va asupra ei, rasfrageti-o asupra voastra, la pranz si seara.. Cand va asezati in fata mesei, ganditi-va la Iubire, resimtiti-o si hrana voastra va avea un alt gust”.
Printre perlele enuntate de Buddha, multe n-au fost niciodata tiparite. Poetul Tagore a citat multe din ele in scrierile lui. El stia sa le aplice si sa exprime Iubirea. El o cunostea. El era. El este.
"Dragostea este de departe lucrul cel mai important. Este poarta aurita a Paradisului. Rugati-va sa o intelegeti, meditati zilnic la ea. Ea inlatura spaimele si este implinirea legii, triumfand asupra multor rele si pacate. Ea este nevazuta dar biruieste orice. Nu esista astazi nici o boala pe care o doza suficienta de iubire sa nu o poata lecui. Nici o valtoare nu se poate impotrivi iubirii. Nici un zid nu sta in calea iubirii. Orice pacat poate fi rascumparat prin iubire.”
cu dragoste pentru Dumnezeu si pentru voi,
fragment din Baird Spalding – Modelul Divin
 Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/