joi, 13 iunie 2013

Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei - Documentar


Acest film se doreste a fi un portret al binecunoscutei localitatii miniere Rosia Montana sub a carei case, gradini, munti si paduri se gasesc cele mai mari zacaminte de aur din Europa. Dupa cum se stie, localitatea - si impreuna cu ea vestigii arheologice, monumente istorice, natura, cultura, comunitate - ar urma sa fie distruse daca firma de minerit RMGC (Rosia Montana Gold Corporation) si-ar realiza proiectul. In urma ar ramane niste cratere si un gigantic iaz de decantare -- mai putin aurul si argintul care vor ajunge pe pietele internationale...
In aceasta ecuatie localnicii se vad pusi, aproape zilnic, in situatii dificile, conflictuale, dramatice, uneori tragice. Multi dintre ei au ales sa paraseasca Rosia Montana sperand intr-o viata mai buna altundeva... Si totusi: o mana de 'rosieni', sustinuti de numerosi activisti si prieteni din tara si din strainatate sunt hotarati sa-si apere drepturile, proprietatile si modul de viata. Or, atata timp cat acestia nu-si vand terenurile (si convingerile), proiectul minier nu poate demara -- in ciuda presiunilor politice si a sprijinului mediatic de care beneficiaza compania miniera. Proiectul minier -- in impas. Rosia Montana -- un camp de lupta. Rosienii -- o comunitate divizata, in transee. Si totodata in cautarea unei vieti ...normale, aparent imposibil de gasit.
In acest context cel putin 'delicat', regizorul german Fabian Daub -- un realizator independent din Hamburg, fara legaturi biografice cu Romania si mai ales fara niciun fel de obligatii fata de cele doua 'tabere' -- ii invita pe localnici sa-si spuna propriul punct de vedere, indiferent ca sunt "pro" sau "contra" proiectului minier. Montate in stilul documentarului 'observational', fara naratiune, acompaniate si discret 'comentate' doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si ii dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie. 
Rosia Montana -- un loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30. 09. 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.

Cu drag, Fabian Daub, regizor.

Pentru mai multe informatii in limba engleza:

Documentar - Dumnezeul Minunilor - documentar complet, subtitrari Romana (HD & HQ)


Povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui! (Psalmi 96:3)

Poate cel mai minunat dintre toate aspectele creaţiei este un Dumnezeu care nu ne-ar lăsa singuri. El şi-a trimis propriul Fiu pentru a restaura totul şi noi abia aşteptăm revenirea Lui. Atunci lupul va locui împreună cu mielul.
Nu se va face niciun rău şi nicio pagubă pe tot muntele Meu cel sfânt;
căci pământul va fi plin de cunoştinţa Domnului, 
ca fundul mării de apele care-l acoperă.
Acel minunat pasaj din Isaia.
Dragostea răscumpărătoare a lui Dumnezeu. Asta este cea mai mare minune dintre toate.

Cu adevărat Creatorul nostru este un Dumnezeu al minunilor.
Şi cea mai mare minune este dragostea Lui nemăsurabilă.
Biblia ne spune că "Dumnezeu este dragoste" (1 Ioan 4:8)
şi ne-a demonstrat această dragoste prin faptul că a părăsit cerul pentru a-Şi dărui viaţa pentru ca noi să putem fi împăcaţi cu El pentru veşnicie.

Isus Hristos este Creator (Ioan 1, Coloseni 1, Evrei 1)
Pe cruce a îngropat păcatele noastre şi a înviat dintre morţi.
Domnul oferă viaţa veşnică tuturor care se întorc de la păcatele lor şi se încred în El în mod personal Încrezându-te în Isus Hristos poţi intra într-o relaţie cu Creatorul Universului, care va dura veşnic.
Acesta este darul Lui gratuit şi oferit ţie. A lui Dumnezeu, care face mari minuni să fie gloria, recunoştinţa şi onoarea pentru veşnicie.


Film - SCRITORUL DE SCRISORI.

Viata inainte de viata: Unde am fost inainte sa ne nastem?

De cele mai multe ori ideea de care au fost fascinați și șocați oamenii este moartea. Acea stare tranzitorie între viața pământeană și lumea misterioasă care se înfățișează în lumea celor drepți. Cu toate că moartea este încă un mister imposibil de digerat, o altă necunoscută din viața oamenilor este și ceea ce s-a întâmplat înainte de naștere. Dacă lumea de apoi există, atunci cu siguranță că și lumea dinaintea nașterii există. Oare să fie una și aceeași?
De-a lungul timpului, au existat diverși oameni de știință care au studiat fenomenul. Există o multitudine de copii care încă de la vârste fragede și-au adus aminte fie de un loc special din care proveneau sau chiar de viețile anterioare. Reîncarnarea devine astfel o ipoteză, demnă de luat în considerare, care trebuie dezbătută din toate punctele de vedere.
Așa cum pacienții care se află la un pas de moarte relatează  experiența traumatizantă, dar atât de plăcută, pe care o experimentează și unii dintre copii își aduc aminte de experiențele anterioare vieții.
Un băiat, pe nume Desmond, a relatat cu lux de amănunte ceea ce a trăit înainte să se nască. El le-a spus specialiștilor că provine dintr-un loc minunat, unde liniștea și fericirea domneau în voie și unde se juca în fiecare zi cu prietenii lui. Era o lume perfectă, greu de imaginat dar și mai greu de descris. Chiar dacă pare o poveste de domeniul fantasticului, amănuntele dar și pasiunea cu care descria Desmond acest loc minunat i-a pus pe gânduri pe cercetători.
Atunci când a fot întrebat dacă în acea lume putea să înoate, el a răspuns că nu era nevoie pentru că plutea pur și simplu deasupra apei. Iar pentru ca un lucru să devină posibil nu era nevoie decât să se gândească intens la el și progresiv devenea realitate.
Lorna, o fetiță de doar câțiva ani, susține că în locul din care provine l-a văzut de mai multe ori pe Iisus. Când a fost rugată să detalieze această afirmație a spus: “Am murit de mai multe ori și de fiecare dată venea Iisus să ma viziteze.”
Povești reale sau invențiile copiilor? Nimeni nu poate spune cu exactitate care este adevărul dar abundența informațiilor i-au dus pe specialiști să creeze o paralelă între lumea de după moarte cu lumea dinaintea morții. Conform noilor teorii, această lume este una și aceeași, iar moartea reprezintă doar starea prin care se face trecerea în această lume minunată, unde sufletul se odihnește o perioadă de timp, după care se întoarce la viață.
Semnele din naștere sunt semne ale reîncarnării?
În 2005, a apărut o carte semnată de psihiatrul american Jim B. Tucker, în care au fost adunate o sumedenie de experiențe relatate de copii din viețile anterioare. Tucker și-a înglobat munca a peste 40 de ani în această carte, cu care a încercat să deslușească cel mai mare mister al vieții, moartea.
Psihiatrul a constat că acei copii care își aduceau aminte de viețile lor anterioare sau de lumea în care sufletul se odihnește prezentau anumite semne ciudate din naștere. Mai mult de atât, unii s-au născut chiar cu defecte congenitale sau malformații, iar acestea au o legătură strictă cu ceea ce s-a întâmplat în alte vieți.
reincarnare
Platon și lumea de apoi
Pentru prima dată în istorie, prima experiență din preajma morții a fost consemnată de Platon în cartea sa Republica. Era vorba despre un sodat, grav rănit, care era cuprins de o stare absolută de pace. În cele din urmă, soldatul a fost readus la viață și a povestit cu lux de amănunte prin ceea ce trecuse. Văzuse o lumină albă care îl ghida spre locul în care trebuia să ajungă. Acolo s-a trezit pe o pajişte imensă, cu copaci înalți și flori frumos mirositoare, unde sentimente precum dragostea și bunătatea stăpâneau lumea. Și-a întâlnit cunoscuții care decedaseră nu cu mult timp în urmă și era atât de fericit. Ceva s-a neînțeles s-a petrecut și cu o viteză impresionată a revenit în corpul său și brusc s-a trezit la viață.
Acestea sunt doar câteva dintre argumentele care dezvoltă paralela dintre viața de după moarte și cea dinaintea morții, care până la urma este una și aceeași. În acest context reîncarnarea devine un fapt cert și scopul omului în viață este evoluția spirituală, care îi va rezerva un loc bine meritat în lumea perfectă de după viață.

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 13 iunie 2013

13 iunie 2013

Câteva zile până vom avea buletine de identitate noi

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la 1 iulie, ziua în care ar trebui să înceapă programul de eliberare a actelor de identitate electronice.
Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor.

Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. 

Carte de identitate tip smart card

Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6x54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere), informaţiile fiind tipărite atât pe faţă, cât şi pe verso. Pentru comparaţie, cărţile de identitate care sunt eliberate în prezent sunt format ID-2 (105 x 74 mm.) şi informaţiile sunt tipărite numai pe faţa documentului. „Cartea de identitate normală va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. Printre acestea se vor număra numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii, semnătura olografă, fotografia titularului, C.N.P., adresa de domiciliu“, au explicat specialiştii de la Interne.

În schimb, cartea electronică de identitate va fi de tip smart card. „Diferenţa între cele două tipuri de acte de identitate constă în aceea că, în cartea electronică de identitate se înscriu, în plus, date în format electronic, şi va avea şi un cip cu certificate digitale şi date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială, dar şi imaginile impresiunilor papilare a două degete“, au precizat specialişti de la Biroul de Evidenţă al MAI.

Amprentele se colectează numai cu acordul expres al solicitantului cărţii electronice de identitate sau, în cazul minorilor, numai cu acordul expres al părinţilor, precizează sursele citate.

Forma şi conţinutul de date al documentelor de identitate ce urmează a fi puse în circulaţie începând cu data de 01.07.2013, respectiv:

a) pentru cetăţenii români - cartea de identitate, cartea electronică de identitate (C.E.I) şi dovada de reşedinţă;

b) pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene şi membrilor lor de familie, care au reşedinţa pe teritoriul României - cartea de rezidenţă şi cartea electronică de rezidenţă (CER), precum şi carte de rezidenţă permanentă şi carte de rezidenţă electronică permanentă;

2^1) în ceea ce priveşte forma acestor documente, sunt implementate standardele ICAO în materia actelor de identitate, respectiv ID-1;

2^2) referitor la conţinutul de date al actelor de identitate:

a) cartea de identitate conţine date în format tipărit, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă, suplimentare faţă de cele aflate în circulaţie în prezent;

datele cu caracter personal vizibile sunt:

- numele şi prenumele titularului;

- sexul;

- cetăţenia titularului;

- data şi locul naşterii titularului;

- semnătura olografă a titularului;

- imaginea facială a titularului;

- C.N.P.;

- adresa de domiciliu a titularului.

b) în cazul cărţii electronice de identitate/rezidenţă, de tip smart card, aceasta conţine, suplimentar, date în format electronic, astfel:

- datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului; - prenumele părinţilor titularului;

- certificate digitale;

- date biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete;

3. condiţiile tehnice, precum şi aspectele procedurale privind accesul operatorilor de date cu caracter personal la conţinutul microprocesorului cărţii electronice de identitate, respectiv al cărţii electronice de rezidenţă;

4. ansamblul procedural realizat de personalul cu atribuţii în materia soluţionării cererilor pentru eliberarea actelor de identitate, respectiv de actualizare a R.N.E.P.

Proiectul nu aduce atingere dreptului persoanei la viaţă privată. Documentele electronice – CEI şi CER – reprezintă doar o opţiune pe care solicitanţii o au la dispoziţie, în raport cu actele de identitate/ rezidenţă clasice.

Cartea Electronică de Identitate şi Cartea Electronică de Rezidență se eliberează numai la solicitarea persoanei interesate, în varianta în care aceasta consideră că răspunde intereselor sale: cu sau fără amprente digitale.

Datele biometrice se colectează exclusiv pentru a fi introduse în CEI/CER şi nu se stochează în baze de date, pentru interogări ulterioare. 

Calendarul schimbării noilor acte 

a)actele de identitate eliberate persoanelor născute după data de 1 ianuarie 1981 se preschimbă în perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014;

b)actele de identitate eliberate persoanelor născute în perioada 1 ianuarie 1966-31 decembrie 1980 se preschimbă în perioada 1 iulie 2014-30 iunie 2015; 

c)actele de identitate eliberate persoanelor născute în perioada 1 iulie 1946-31 decembrie 1965 se preschimbă în perioada 1 iulie 2015-30 iunie 2016; 

d)actele de identitate eliberate persoanelor născute până la data de 31 decembrie 1945 se preschimbă în perioada 1 iulie 2016-31 decembrie 2016.

Cărţile de identitate electronice, sub semnul întrebării

Într-un articol publicat pe data de 10 mai, Gazeta de Sud scria că erviciile de evidenţa persoanelor n-au primit nici aparatura necesară şi nici indicaţii privind aplicarea acestui act normativ.

„În afara actului normativ, la nivelul structurilor teritoriale nu s-a primit nimic altceva. Şi mă refer, în primul rând, la metodologia de aplicare a ordonanţei. Aşteptăm şi noi să vedem dacă actul normativ se va aplica din acest an, ori se va proroga din nou, cu câţiva ani, eliberarea cărţilor de identitate electronice“, a declarat comisarul-şef de poliţie Marin Stănică, directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

„Pentru a aplica legea respectivă, avem nevoie şi de o anumită aparatură de ghişeu (e vorba de aparate pentru preluarea amprentelor digitale, de exemplu - n.r.), pe care n-o deţinem şi nici nu cunoaştem dacă va fi achiziţionată de noi, ori ne va fi oferită de la minister. După ce vor fi lămurite toate aceste amănunte, se va putea vorbi de emiterea noilor cărţi de identitate electronice“, a spus şi Madlen Voicinovschi, director executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Craiova.

CUTREMUR de 6,7 grade pe scara Richter în Oceanul Indian


Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter în Oceanul Indian, în apropiere de insula Crăciunului, care aparţine Australiei şi de sudul Indoneziei. 


Seism puternic în apropiere de Insula Crăciunului şi în sudul Indoneziei
Seism puternic în apropiere de Insula Crăciunului şi în sudul Indoneziei
Cutremurul a avut loc în mijlocul Oceanului Atlantic, având epicentrul la 170 de km depărtare de insula Crăciunului şi la 313 km faţă de Kawalu, Indonezia.

Seismul de 6,7 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 11,1 km şi s-a produs la ora 23.47, ora locală (19.47, ora României).

Sursa:  REALITATEA.NET

Mesaj de ziua INALTARII





Un fir de paianjen
Atârna de tavan.
Exact deasupra patului meu.

În fiecare zi observ
Cum se lasa tot mai jos.
Mi se trimite si
Scara la cer – zic,

Mi se arunca de sus.
Desi am slabit îngrozitor de mult
Sunt doar fantoma celui ce am fost
Ma gândesc ca trupul meu
Este totusi prea greu
Pentru scara asta delicata.

- Suflete, ia-o tu înainte.
Pâs! Pâs! - Marin Sorescu 




primit pe mail, 
Multumim MIRA

RECLAMA - Pachet Carti pentru tine: 4 carti + 1 carte bonus

Multi dintre noi ne gandim la ideea de abundenta si mai mult decat la idee, la ceea ce vedem practic in viata noastra de zi cu zi. Unii dintre noi avem tot ceea ce dorim fiindca starea noastra mentala este cea corecta, altii inca nu am reusit sa intelegem propriile blocaje si sa ne permitem sa simtim aceasta abundenta. Daca fiecare dintre noi ar renunta la blocaje si ar da drumul la abundenta, s-ar crea o sinergie de grup care ar crea mai multa asemenea abundenta. In perioada interbelica de exemplu, o comuna din Austria a renuntat la moneda guvernamentala si a instituit o moneda locala. Zona s-a redresat economic fiindca s-a creat o astfel de sinergie care a permis realizarea mai multor schimburi. Secretul consta in Permisivitate.

Cu aceasta energie a abundentei si a libertatii economice, va prezentam ultimele noastre carti Puterea Creatiei: Perspectiva Pleiadiana asupra Ascensiunii, Invataturile Arcturiene, Legea lui Unu si Noua Metafizica.

Informatia din ele este benefica pentru:

- a depasi tiparele si convingerile limitative
- a ne reaminti de conexiunea noastra cu sinele superior
- a vedea care este adevarata noastra istorie si mosternire, dincolo de manipularile oficiale

- a retrai starea pe care o ai atunci cand iti intalnesti sufletul pereche
- a discerne intre ce este cu adevarat pozitiv si ce este negativ
- a intelege recalibrarile ce se fac la nivelul creierului fizic, pentru a incorpora noi informatii
- despre realitati paralele, iubire neconditionata, activare ADN si multe teme actuale
- cum ne putem activa potentialul multidimensional
- legatura dintre mintea superioara, mintea fizica si creierul fizic, cum putem accesa informatiile dorite
- a ne reasigura ca nu suntem singuri si ca daca cerem ajutorul il vom primi

Cele 4 carti sunt disponibile la pachet in format fizic, la pretul total de110 lei, iar cine comanda acest pachet primeste cartea Renasterea Colectiva a Iubirii si Informatiei cadou. In aceasta ultima carte sunt informatii ample despre sistemul nostru economic actual si ce putem face pentru a depasi limitarile acestui sistem, creand noi sisteme alternative, autorul vorbind din experienta sa proprie cu astfel de sisteme. 


Ideea este ca noi ne putem depasi toate limitarile, daca avem dorinta, incredere si vointa. Aceste carti pe care vi le prezentam sunt folosite ca si fise de permisiune, pentru a intra in acea stare in care suntem motivati si energizati, astfel incat sa facem schimbarile dorite. Aici este cheia. Noi trimitem in spatiul din jurul nostru energie, care produce o materializare in lumea fizica. Adica, mai simplu spus, ce gandim devine realitate.

De ce sa nu avem ganduri pozitive, care sa produca lucruri pozitive? Este atat de simplu, nu e usor, dar e simplu ca si mecanism. Ok, cine doreste cartile noastre, comanda se face de pe urmatorul link:http://www.puterea-creatiei.ro/produs/pachet-carti-pentru-tine-4-carti-1-carte-bonus/


Pentru a vedea o prezentare ampla a fiecarei carti, intrati pe urmatorul link: http://www.puterea-creatiei.ro/categorie-produs/carti/


De asemenea, toate cartile sunt disponibile si in format electronic, la pretul de 40 de lei, primind o carte bonus, cine doreste in acest format, scrieti-ne la adresa puterea_creatiei@yahoo.ro si noi va vom da contul bancar in care se trimit banii, apoi va vom trimite cartile. Se poate plati si prin paypal, iar cartile se pot trimite si in afara tarii. Deci pentru romanii din strainatate, va putem trimite cartile oriunde in Europa. 

Va asteptam sa testati cartile noastre si o zi excelenta,

Oprea Alexandru, Puterea Creatiei
Vizitati site-ul nostru: http://www.puterea-creatiei.ro

Super Luna: Pe 23 iunie 2013, Luna va fi foarte aproape de Pamant

super_luna
Pe data de 23 iunie 2013 a avea loc fenomenul de Super Luna, fenomen astronomic care consta in suprapunerea fazei de Luna plina cu pozitia Lunii la perigeul traiectoriei sale circumterestre. 
Mai simplu, este momentul in care Pamantul, Luna si Soarele sunt toate aliniate, Luna fiind cel mai aproape de Pamant.
Este un eveniment care, asemantor fenomenului de Luna plina, este asociat cu influente malefice asupra emotiilor si sentimentelor oamenilor.
Pe 23 iunie, luna se va apropia de Pamant la 356.991 kilometri, doua saptamani mai tarziu, pe 7 iunlie, Luna atingand apogeul distantei sale fata de Pamant, in acest an, 406.490 de kilometric.
In acest deceniu, vom mai avea parte de fenomenul de Super Luna pe datele de 28 septembrie 2015, 14 noiembrie 2016 si 2 ianuarie 2018.
Sursa foto: realitatea.net
/www.mondonews.ro/super-luna-pe-23-iunie-2013-luna-va-fi-foarte-aproape-de-pamant/#sthash.B78OKjuP.dpuf

Banca Angliei: Bula speculativă cu obligaţiuni pune în pericol sistemul financiar mondial

Bula speculativă cu obligaţiuni creată de marile bănci centrale prin emisiunile menite să stimuleze economiile pune în pericol sistemul financiar mondial, a avertizat miercuri Andy Haldane, director la Banca Angliei, relatează The Guardian.
Haldane a arătat că cel mai mare pericol pentru sistemul financiar ar fi o creştere semnificativă a randamentelor obligaţiunilor guvernamentale.
“Cel mai mare risc pentru stabilitatea sistemului financiar mondial este o inversare dezordonată a tendinţei randamentelor obligaţiunilor”, a spus bancherul.
El a semnalat faptul că “umbre” ale unei astfel de evoluţii au avut loc în ultimele două-trei săptămâni.
“Am spart intenţionat cea mai mare bulă de obligaţiuni din istorie”, a spus Haldane, adăugând că “este nevoie de vigilenţă faţă de dezumflarea acestei bule”.
Randamentele obligaţiunilor guvernamentale au atins minime record datorită banilor tipăriţi de Banca Angliei şi Rezervei Federale (Fed) din SUA, dar în ultimele câteva săptămâni au început să crească.
Astfel, randamentul obligaţiunilor pe termen de zece ani ale guvernului britanic a atins miercuri 2,17%, în creştere faţă de 1,6% la începutul lunii mai. 
Sursa : zf.ro

Chinezii se pregătesc să ia controlul: Când va deveni China cea mai mare economie a lumii

Produsul Intern Brut al Chinei este acum doar la jumătate din cel al Americii, convertit la ratele de schimb actuale. Va reuşi totuşi să eclipseze PIB-ul american până la finalul mandatului de preşedinte al lui Xi Jinping, în martie 2023? Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mai repede.
În ciuda încetinirii ritmului de creştere, economia Chinei încă se dezvoltă mai rapid decât cea a Americii. Dar ritmul de creştere nu este singurul aspect ce trebuie urmărit. Trebuie analizată evoluţia preţurilor din ambele ţări şi traictoria ratelor de schimb dintre ele.
Revista britanică The Economist a realizat încă din 2010 un instrument online de prezicere a momentului în care China va lua locul Americii. Jurnaliştii prognozau în acel moment că economia Chinei va creşte cu o medie de 7,75% în decurs de zece ani, pe când cea a Americii cu numai 2,5%. Aceleaşi estimări indicau o inflaţie medie de 4% în China şi de 1,5% în America. În plus, se menţiona că yuanul chinezesc se va aprecia cu o medie anuală de 3%.
The Economist pune din nou acest instrument la dispoziţia cititorilor, pe care îi invită să facă propriile previziuni. Dacă am introduce datele prezentate mai sus în infograficul de mai jos, ar rezulta că PIB-ul exprimat în dolari al Chinei îl va eclipsa pe cel al Americii în 2019, cu mult înainte de finalizarea mandatului lui Xi Jinping.
Modificarea acestor parametri presupune bineînţeles şi schimbarea rezultatelor, dar cu mai puţin decât s-ar putea crede. Chiar dacă media de creştere a economiei chineze va fi de numai 4%, iar ceilalţi indicatori ar rămâne neschimbaţi, tot va depăşi America până în 2022. Astfel, Xi Jinping ar putea să ajungă în postura de a conduce atât ţara cea mai populată din lume, cât şi cea mai mare economie de pe glob – asta dacă populaţia Indiei nu o va depăşi între timp pe cea a Chinei. 
Sursa : capital.ro

“În spatele tuturor bolilor şi al dezechilibrelor fizice se află o cauza psiho-emoţională”

Tot mai mulţi specialişti caută legătura invizibilă dintre emoţii şi sănătate, în căutarea unui răspuns la o întrebare fundamentală: Sunt implicate propriile noastre trăiri sufleteşti în apariţia bolilor?
Ei bine, se pare că este adevărat: suferinţele emoţionale se transferă întotdeauna asupra corpului fizic, lăsând urme greu de înlăturat! Dar s-a găsit o soluţie şi pentru această problemă! Metoda “The Journey” sau “Călătoria”, a luat naştere în urma experienţei personale de vindecare a d-nei Brandon Bays, scrie suntsănătos.ro
Acum 20 de ani, ea era implicată în activităţi de educaţie medicală, fiind considerată un exemplu în ceea ce priveşte un mod sănătos de viaţă.

Avea o dietă sănătoasă, o viaţă emoţională echilibrată, o viaţă de familie împlinită, care nu aveau cum să-i aducă altceva decât sănătate. Şi totuşi… nu a fost aşa! Brandon Bays a dezvoltat o tumoră abdominală de mărimea unei mingi de baschet, cu indicaţie urgentă de intervenţie chirurgicală. Acesta a fost punctul în care a pornit pe propriul drum de vindecare, un demers încununat de succes, după numai şase săptămâni! De atunci, îi învaţă pe oameni cum să-şi gestioneze emoţiile, astfel încât să nu le afecteze sănătatea.

  • “«Călătoria» este un ghid excepţional pentru vindecare şi eliberare!”
- D-nă dr. Răduţă, practicaţi de mai mulţi ani metoda de vindecare psiho-emoţională descoperită de Brandon Bays. Aţi găsit cu ajutorul ei acea “punte” dintre psihic şi corpul fizic?
- Metoda de vindecare prezentată de Brandon Bays am experimentat-o prima dată sub forma unei călătorii fascinante în lumea interioară a fiinţei mele. Am descoperit că este profund eliberatoare în plan emoţional şi, în mod neaşteptat, cu efecte vindecătoare în plan fizic, care s-au păstrat până în ziua de azi. A fost o confirmare a ceea ce ştiam deja de mulţi ani, şi anume, că în spatele tuturor bolilor şi al dezechilibrelor fizice se află o cauză psiho-emoţională.
Acest prim pas a deschis pentru mine orizonturi largi, în propriul demers de cunoaştere, şi a devenit, în practica medicală, unul dintre cele mai utile instrumente de echilibrare emoţională şi de vindecare fizică a pacienţilor.
Se ştie că fiinţa umană este un complex de tipare informaţionale, alcătuite din emoţii, înţelegeri, scheme de convingeri şi credinţe, interpretări şi răspunsuri la contactul cu realitatea înconjurătoare. De-a lungul vieţii, ne confruntăm cu situaţii diverse – atât plăcute, cât şi neplăcute. Modul în care reacţionăm la ele se imprimă la nivelul fiinţei, ca o amprentă informaţională, care va fi reactivată şi consolidată ulterior, ori de câte ori vor fi create condiţii similare evenimentului iniţial.
Orice situaţie cu încărcătură emoţională negativă se adăugă inconştient la o suferinţă primară, rezultând un conglomerat de amintiri dureroase, construit în jurul unui element central: emoţia negativă trăită prima dată. Astfel, apar tipare de reacţie emoţională, diferite de la un individ la altul. Procesul începe încă din copilărie şi continuă pe tot parcursul vieţii, fără să ne dăm seama! Metoda “Călătoriei” ne permite să accesăm tiparele emoţionale şi să desfacem verigile înlănţuitoare ale obişnuiţelor negative şi ale emoţiilor nesănătoase.
Tehnica d-nei Brandon Bays este extrem de eficientă şi cu rezultate durabile: boli care necesitau intervenţii chirurgicale s-au vindecat după numai câteva şedinţe; dureri cronice, vechi de ani de zile, episoade de depresie sau anxietate s-au vindecat într-o singură şedinţă; pacienţi bolnavi de cancer, care nu mai aveau de trăit decât câteva luni, au supravieţuit cumplitei boli.
Eficienţa remarcabilă a metodei mi-a fost demonstrată, atât în practica medicală, cât şi în cadrul seminariilor în care am studiat cu Brandon Bays, instrumentele necesare pentru a ajuta pacientul să aibă acces nu numai la sănătatea fizică sau emoţională, ci şi la sănătatea relaţională, profesională, spirituală. Cu alte cuvinte, “Călătoria” te învaţă cum să-ţi creezi viaţa pe care ţi-o doreşti, trăind în armonie cu tine însuţi şi cu ceilalţi, dar este totodată un ghid excepţional pentru vindecare şi eliberare.
- “Călătoria” lui Brandon Bays are şi baze ştiinţifice care-i atestă eficacitatea?
- Practic, metoda are un fundament logic, prin modul particular de accesare şi vindecare a cauzei rădăcină, a problemei primare cu care ne confruntăm la un moment dat. Accentul se pune pe autoacceptare, iertare, accesul la esenţa fiinţei noastre. O teorie interesantă, care este susţinută ştiinţific şi demonstrează eficienţa “Călătoriei”, ne arată că toate tiparele şi reacţiile emoţionale negative se înmagazinează pe parcursul vieţii la nivel celular. Teoria memoriei celulare a fost dezvoltată de Dr. Deepak Chopra, medic de medicină internă şi endocrinologie, totodată expert în fizica cuantică.
El a pornit de la observaţia că toate celulele corpului nostru se reînnoiesc la anumite intervale de timp, în ritmuri diferite, în funcţie de tipul de celulă. În ciuda acestui fapt, o boală deja declanşată va persista. Celulele bolnave mor, sunt înlocuite continuu cu celule noi, dar şi acestea poartă mesajul de boală! Observaţia a condus la ideea că celulele au o memorie care le este transmisă şi celulelor noi. Ulterior, teoria Dr. Deepak Chopra a fost susţinută de cercetările ştiinţifice ale Dr. Candace Pert – farmacolog, doctor în biologie moleculară şi biofizică.
El a demonstrat faptul că reprimarea emoţiilor duce la eliberarea în circulaţia sanguină a unor substanţe care blochează anumiţi receptori celulari. Receptorii blocaţi ai celulelor perturbă comunicarea acestora cu restul organismului. Dacă fenomenul persistă o perioadă îndelungată, sunt create premisele apariţiei dezechilibrelor în plan emoţional şi fizic, iar în cele din urmă, apar şi bolile. Însă atunci când ne exprimăm emoţiile şi nu le reprimăm, receptorii celulari nu se vor mai bloca şi va fi menţinută o comunicare sănătoasă între celulele corpului nostru.

  • “Acceptarea emoţiilor negative duce la sentimente de eliberare, de uşurare, de fericire, de împlinire”
- Ce soluţii ne oferă metoda “Călătoriei” în lumea propriilor noastre emoţii?
- “Călătoria” pune accent pe exprimarea liberă, sănătoasă a emoţiilor şi pe acceptarea lor, inclusiv a celor pe care le considerăm negative, pentru disconfortul evident pe care îl produc şi de care, uneori, simţim că nu mai putem scăpa niciodată. De multe ori, în mijlocul unei furtuni interioare, recurgem aproape instinctiv la reprimarea emoţiilor şi facem orice numai să nu ne confruntăm cu ele. Brandon Bays ne învaţă cum anume să ne eliberăm de emoţiile negative, prin acceptarea şi trăirea lor plenară. O astfel de abordare face ca emoţia negativă să se diminueze şi să dispară în doar câteva minute!
“Călătoria” reprezintă, de fapt, o plimbare imaginară prin tumultul vieţii emoţionale personale, care este pentru prima dată privită în faţă cu mult curaj. Trecerea prin toate straturile emoţionale negative, fără să opunem rezistenţă, până la starea de acceptare, duce la sentimente de eliberare, de uşurare, de fericire, de împlinire. Este ca şi cum am da la o parte, ca foile de ceapă, straturi de amintiri dureroase pentru a ajunge în centru. Şi odată ajunsă în centru, fiinţa intră într-un proces firesc de vindecare.

  • Exerciţiul “Un prietenos bun venit”
- Ne puteţi da câteva exemple concrete ale metodei d-nei Brandon Bays?
- Un exerciţiu recomandat de Brandon Bays este “Gentle Welcome” (“Un prietenos bun venit”), care presupune o atitudine de totală deschidere şi curiozitate, specifice copilului mic ce descoperă realitatea înconjurătoare. Se realizează cu ajutorul unui partener şi se desfăşoară sub forma unei interogări. Partenerul îi adresează o întrebare foarte simplă celui care realizează exerciţiul, de exemplu: “Cine eşti tu?”.
Atunci, se evită răspunsul raţional, aşa cum suntem obişnuiţi să facem de obicei. Mintea trebuie doar să observe ce se petrece în corp: ce senzaţii, trăiri sau stări apar ca urmare a acestei întrebări. Într-o stare de relaxare profundă, permitem ca răspunsul să iasă la suprafaţa conştiinţei, fără a-l cenzura. Este posibil ca la început răspunsul să apară sub forma rolurilor pe care le jucăm în viaţă (mamă, soră, tată, profesor, medic etc.). Însă dacă mergem mai departe şi vrem să aflăm cu adevărat cine suntem, putem experimenta o stare de dilatare, de vastitate, în care ne sunt revelate atributele sufletului nostru.
De aici, de la acest nivel, putem accesa foarte uşor energia autovindecătoare a fiinţei. Exerciţiul ne arată concret beneficiile atitudinii de acceptare a emoţiilor noastre pozitive şi negative, ne ajută să înţelegem că ele au de fapt un mesaj de transmis, iar de fiecare dată când le reprimăm, blocăm accesul la acest mesaj.
- Pentru un bolnav, nu este mai la îndemână discuţia cu un psiholog?
- Tehnicile “Călătoriei” se realizează împreună cu un specialist format sub îndrumarea d-nei Brandon Bays. Marele avantaj este că pot fi aplicate cu succes de oricine, în orice tip de afecţiune şi dezechilibru, şi te pot elibera de orice dependenţe, traume, frici sau resentimente. Iar rezultatele sunt impresionante!
În cazul dependenţelor, pacientul este inclus într-un program (care este predat în seminariile avansate) şi rămâne o perioadă de timp sub stricta supraveghere a specialistului format în tehnicile Brandon Bays. În traumele emoţionale de orice natură (legate de un divorţ, de pierderea cuiva drag, de un abuz fizic sau verbal etc.), primul pas spre vindecare este, de fapt, un act de curaj: presupune reîntâlnirea cu suferinţa din trecut şi exprimarea dureriipe care pacientul o poartă în suflet de ani de zile. Pentru eliminarea fobiilor şi a fricii în general, trebuie identificat evenimentul iniţial, cauza care a stat la baza lor, apoi urmează vindecarea amintirii respective.

  • “Nu trebuie să fii medic sau psihoterapeut ca să pătrunzi în adâncul propriei fiinţe”
- În ce afecţiuni aţi avut cele mai bune rezultate cu ajutorul acestei metode terapeutice?
- Rezultate spectaculoase am obţinut în anxietate, depresie, atacuri de panică: mulţi pacienţi şi-au revenit după o singură şedinţă! Tehnicile Brandon Bays funcţionează foarte bine şi în afecţiuni fizice: noduli mamari, fibroame uterine, chisturi ovariene, noduli tiroidieni, infertilitate. Subliniez cazul unei paciente la care, după numai două “Călătorii”, nodulul mamar şi-a modificat consistenţa şi s-a redus la jumătate!
De asemenea, am constatat ameliorări semnificative în anumite forme de cancer. Rapiditatea cu care apar rezultatele dorite diferă de la o persoană la alta şi depinde de mai mulţi factori: încărcătura emoţională, mecanismul de reprimare a emoţiilor, gradul de implicare al pacientului pe parcursul procedeului. 
Sursa : financiarul.ro

Poate fi...Poate fi! - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea


De ceva vreme am un sentiment nu tocmai placut, ca ceva mare, foarte mare si rau va veni. Am cerut calauzire Ingerilor mei dragi si ei mi-au aratat Universul nostru cum este cuprins de o pata mare neagra. Am intrebat ce anume este si ei mi-au raspuns ca este un tsunami energetic si economic. 
Se pare ca ne apropiem pe zi ce trece de punctul cand ne va lovi valul energetic care va porni caruselul. Toata aceasta energie nu va face altceva decat sa activeze progamul de schimbare a unei paradigme cu alta, a unei lumi cu o alta lume. Cum vom trece prin aceasta perioada de schimbare depinde doar de noi. Trebuie sa nu uitam ca intr-o asemenea perioada nu conteaza nici varsa, nici studiile, nici casele nici masinile si mai ales nu conteaza "cunostintele bine sus puse" adica pilele. Ce conteaza este doar curatenia sufleteasca si iubirea pe care o emani. Conteaza dragostea si credinta pe care o ai in Dumnezeu si in toate acele spirite elevate care sunt langa noi si ne ajuta sa evoluam, sa depasim situatiile critice si mai ales sa ne implinim karma. 
Este posibil sa se acutizeze problemele care v-au ramas nerezolvate, dar asta doar pentru a va obliga sa va descotorisiti de ele ca sa puteti merge mai depate. Este posibil ca sentimentul ca nu mai apartineti acestei lumi si ca nu mai aveti ce cauta in ea sa se acutizeze, dar mai aveti putina rabdare si asteptati sa intrati in rezonanta cu noile schimbari. 
Nu va spun inca ce anume urmeaza sa se intample exact, pentru ca nici eu nu stiu ordinea cronologica in care se vor implini profetiile. Cum si ce urmeaza am tot spus in decursul timpului si cine a avut curiozitatea sa citeasca a citit. 
Oricum pe masura ce Ingeri imi vor trimite mesaje o sa va spun dragele mele suflete frumoase. 

Sa ne gandim ca Poate fi... Poate fi! Si daca va fi , atunci sa fie, caci noi suntem pregatiti si avem incredere netarmurita in Dumnezeu si in Planul Sau Divin!

Va transmit toata iubirea mea si ma rog pentru voi toti sa va dobanditi armonia si sa va indepliniti misiunile divine!
Vizualizati clipul aici:



S-ar putea, o stea de seara
Sa te lumineze
S-ar putea cand raul v-a cadea
Inima ta sa fie adevarata
Tu mergi pe nu drum singuratic
Oh!Cat de departe esti de casa

Mornie utúlië (intunesricul a venit)
Crede in tine si iti vei gasi calea
Mornie alantië (inumerical a cazut)
O promisiune zace In tine

Sa-r putea ca umbra sa te cheme
Vei zbura
S-ar putea calatoria ta
Sa lumineze ziua
Cand intunericul vine
Tu ai sari sa gasesti soarele

Mornie utúlië (intunesricul a venit)
Crede in tine si iti vei gasi calea
Mornie alantië (inumerical a cazut)
O promisiune zace In tine

O promisiune zace in tïne 


Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea