miercuri, 2 ianuarie 2013

BOMBA-TSUNAMI a fost testată în largul coastei Noii Zeelande


Statele Unite și Noua Zeelandă au desfășurat teste militare secrete privind cu bombe-tsunami, menite să distrugă orașele de coastă. 

Bomba tsunami a fost testată cu succes în Noua Zeelandă
Bomba tsunami a fost testată cu succes în Noua Zeelandă
Testele s-au desfășurat în apropiere de Noua Zeelandă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au demonstrat că o serie de explozii în largul mării poate genera un tsunami de peste zece înălțime, care ar putea distruge în teorie un oraș de coastă, scrie Telegraph.co.uk
Operațiunea strict secretă, care a primit numele de cod "Proiectul Foca", a fost o alternativă la eforturile de creare a bombelor nucleare. În jur de 3.700 bombe au fost detonate în timpul testelor. Inedita armă a fost prezentată de scriitorul neo-zeelandez Ray Waru, care a studiat arhivele militare desecretizate ale țării sale. 
"Dacă bombele atomice n-ar fi fost atât de eficiente, probabil că am fi ajuns să ne atacăm inamicii cu tsunami-uri", a spus Ray Waru.  

Sursa:  REALITATEA.NET

Cum se formează o planetă. Imagini ULUITOARE surprinse de cel mai mare radiotelescop din lume


Cel mai mare radiotelescop din lume a surprins în imagini cum se formează o nouă planetă. Oamenii de ştiinţă au acum dovezi vizuale care arată acest fenomen.

Cum se formează o planetă nouă
Cum se formează o planetă nouă / FOTO: http://www.independent.co.uk
Cel mai mare radiotelescopul a fost construit pe un platou chilian în Anzi la 5.000 de metri deasupra nivelului mării, a capturat prima imagine care arată formarea unei noi planete.
Astronomii au prezis de mult că planete gigant formate din gaze, asemenea lui Jupiter, se vor forma prin colectarea de praf și moloz care se formează în jurul unei stele tinere. Oamenii de ştiinţă spun că, acum, au prima dovadă vizuală pentru a susţine acest fenomen, scrie The Independent.
Imaginea publicată în Nature pare să răspundă unor întrebări care au bântuit lumea ştiinţei: cum se poate ca un nou soare să crească acumulând material cosmic când protoplanetele care orbitează sunt ocupate să înghită de la aceeaşi sursă praf cosmic şi gaz, creând astfel goluri în norul care formează noua planetă.
"Acesta a fost un mister, dar acum am descoperit un proces care permite stelelor să crească în ciuda golurilor care se formează", a spus Simon Casassus de la Universitatea Chile in Santiago.

Sursa:  REALITATEA.NET

Previziunile astrale pentru anul 2013: Cum vom sta cu banii in noul an


Previziunile astrale pentru anul 2013: Cum vom sta cu banii in noul an

Berbecii si Balantele sunt rasfatatii horoscopului, in 2013. Vor avea multi bani, daca vor invata sa riste. Taurii si Scorpionii au noroc la finante, dar trebuie sa fie atenti la ispite. Iar din vara incolo, Gemenii si Sagetatorii isi rotunjesc veniturile. Astrologii spun ca 2013 e un an imprevizibil, asa ca, indiferent de zodie, mare atentie la cheltuieli.

Chiar daca vom avea un an financiar bun, astrologii ne sfatuiesc sa fim chibzuiti, pentru ca banii se duc ca parerea.
Sase sunt zodiile mai norocoase, anul acesta: berbecii, taurii, scorpionii, balantele, gemenii si sagetatorii. Celelalte zodii, beneficiaza, cam doua trei, patru luni pe an, de revenirea lui Venus, micul benefic, care si el aduce bani.
Berbecii vor castiga bani doar 4 luni din an, in aprilie, mai, septembrie si octombrie, asa ca trebuie sa fie si mai atenti la cum cheltuiesc.
Taurii trebuie sa fie atenti, pana in vara, pentru ca ei si castiga bani, insa trebuie sa aiba grija ce fac cu ei.
Pentru Gemeni a doua jumatate a anului este mai norocos financiar. Racii, ca de obicei, fac un pas inainte si doi inapoi. Pentru acesti nativi pot sa apara si cheltuieli in prima parte a anului. Ei trebuie sa fie atenti in ianuarie, iar in februarie si iulie, pot si ei sa castige bani.
Leii nici nu castiga, dar nici nu pierd. Adica, si din punct de vedere astrologic, leul ramane stabil.
Fecioarele au parte de bani in luna martie si aprilie, in acelasi timp vor si cheltui.
Balantele trebuie sa fie atente la investitii, isi pot lua case, pot recupera bani, isi pot lua credite.
Si Scorpionii o duc bine. Pot rula anumiti, bani, isi pot vinde anumite proprietati dar pot castiga chiar si prin prisma banilor partenerului.
Sagetatorii isi pot reface bugetul, in timp ce Capricornii trebuie sa aiba grija de el. Ei trebuie sa fie atenti la inceputul anului, pentru ca Marte sta pe Casa Banilor si pot fi cheltuieli nesabuite.
Varsatorii au mai multe luni de cheltuieli decat de castiguri, totusi martie, iulie, august sunt bune pentru bani.
In ce ii priveste pe nativii din pesti, primavara le aduce bani, insa si cheltuieli pe masura. Adica un ochi rade, altul plange.
Astrologii spun ca indiferent de castiguri, atentie mare la cheltuieli.
Sursa: a1.ro

2013 - anul exploziilor solare de proporții. Soarele "va erupe" cum n-a mai făcut-o de 11 ani


2013 - anul exploziilor solare de proporții. Soarele "va erupe" cum n-a mai făcut-o de 11 ani

Cea mai mare stea din sistemul nostru solar va erupe cum n-a mai făcut-o de 11 ani, spun cercetătorii. Dacă în multe părţi ale planetei oamenii se vor bucura de aurore boreale, în alte părţi comunicaţiile ar putea fi date peste cap. Medicii avertizează că am putea avea probleme mari şi dacă ne expunem prea mult la soare.

"În 2013, se estimează să vină maximul de activitate a Soarelui, maximul se produce o dată la 11 ani, deci am avut şi acum 11 ani maxim. Iar exploziile din Soare pot ajunge şi pe Pământ" explică Adrian Sonka, cercetător la Observatorul Astronomic.

"Materia care pleacă de pe Soare circulă prin sistemul solar cu viteze mari şi dacă se întâmplă să fie îndreptată înspre Pământ va ajunge la Pământ şi când ajunge apar anumite fenomene."

Materia poate produce la poli aurore boreale. Există însă şi părţi negative ale activităţii intense a Soarelui. "Dacă te afli în spaţiu atunci când se produce o erupţie solară nu prea e bine pentru că prin tine vor trece electroni şi protoni, sateliţii care au circuite destul de sensibile se pot strica curentul acesta din atmosferă poate să destabilizeze comunicaţiile radio, semnalale de GPS nu vor mai fi atât de precise", explică Adrian Sonka.

Medicii avertizează chiar că putea avea probleme dacă ne expunem prea mult la soare.

Şi NASA a tras un semnal de alarmă asupra acitivităţii sorelui în 2013. Erupţiile puternice ar putea influenţa câmpul magnetic al Pământului. (antena3.ro)

Sursa: jurnalul.ro

Din 2013 este posibil să vedem pe cer o cometă care va străluci mai tare decât Luna


foto:realitatea.net
foto:realitatea.net
Dacă predicţiile astronomilor se vor adeveri, în 2013 am putea fi martorii unui spectacol rarisim. Specialiştii au descoperit o cometă superluminoasă în apropiere de planeta Saturn, iar primele calcule arată că aceasta ar putea fi vizibilă cu ochiul liber anul viitor, informeazădescoperă.ro.
În acest moment, chiar şi cu ajutorul telescoapelor foarte puternice, cometa 2012 S1 este foarte greu de observat. Cu toate acestea astronomii spun că bila formată din gheaţă şi roci ar putea deveni foarte luminoasă la finalul anului 2013, fiind posibil să depăşească în strălucire Luna.
"Cometa este deja foarte strălucitoare, dacă luăm în calcul că este încă departe de Soare. Dacă aşteptările noastre vor fi confirmate, această cometă ar putea fi una dintre cele mai strălucitoare din istorie", a spus astronomul Raminder Singh Samra  
Pentru a crea un spectacol pe cer, este nevoie ca o cantitate semnificativă de gaz şi de praf să se desprindă din partea centrală a cometei, formând o coadă şi un nor cât mai mare şi mai reflectorizantă. Deoarece cometa este de dimensiuni mari, atingând 3 kilometri în diametru, şi pentru că aceasta va zbura aproape de Soare, astronomii au calculat că este posibil să fie chiar mai strălucitoare decât Luna, chiar dacă nu va fi la fel de mare pe cer.
Cometa 2012 S1 a fost observată mai întâi de doi astronomi din Rusia, ca existenţa sa fie apoi confirmată de Uniunea Astronomică Internaţională.
Acum cometa se află la 990 de milioane de kilometri de Pământ, între orbita lui Saturn şi cea a a lui Jupiter. Predicţiile actuale sugerează că la câteva săptămâni după ce va ajunge la punctul cel mai apropiat de Soare, cometa va deveni extrem de strălucitoare, în jurul datei de 28 noiembrie 2013.
Totuşi, astronomii avertizează că este posibil ca atracţia Soarelui să fie una fatală pentru cometă. Pe măsură ce aceasta se apropie la 2 milioane de kilometri de Soare, căldura imensă şi forţa gravitaţională a stelei ar putea provoca dezintegrarea sferei de rocă şi gheaţă, anulând spectacolul ceresc anunţat pentru anul viitor.

Care vor fi cele mai interesante evenimente astronomice în anul 2013


foto:Foto: DavidKinghamPhotography
foto:Foto: DavidKinghamPhotography
În acest an vom avea mai multe evenimente astronomice. Din păcate ele nu vor putea fi văzute pe tot globul, dar site-urile specializate vor transmite în direct imagini ale fenomenelor, scrie rtv.net.
Cele mai importante apariţii pe cer vor fi două comete: PANSTARRS şi ISON. Deoarece aceste două comete sunt considerate extrem de capricioase, astronomii nu pot decât să ghicească cât de strălucitoare vor fi şi cât de lungi vor fi cozile lor.  
21 ianuarie: Conjuncţie Lună-Jupiter

Luna va trece, aparent, extrem de aproape de planeta Jupiter, cea mai mare din sistemul nostru solar. Conjuncţia lor va fi cea mai apropiată până în anul 2026.

2-23 februarie: Mercur va putea fi văzut cel mai bine 

Mercur va fi călătorit suficient de departe de soare pentru a fi vizibil pe cerul vestic, imediat după apus. Pe 8 februarie, Mercur se va afla la mai puţin de 0,4 grade de planeta Marte, foarte puţin strălucitoare.

10-24 martie: Apariţia cometei PANSTARRS

Cometa PANSTARRS, descoperită în iunie 2011 cu ajutorul telescopului Pan-STARRS 1 din Haleakala, Hawaii, va putea fi observată cel mai bine în această perioadă. Cometa se va apropia atunci cel mai mult de soare (la 45 de milioane de kilometri) şi de Pământ ( la 164 de milioane de kilometri).

25 aprilie: Eclipsă parţială de Lună

Aceasta va fi o eclipsă parţială de Lună minoră, întrucât doar 2% din diametrul Lunii se va afla în umbra Pământului. Eclipsa va putea fi văzută din Europa, Africa, Australia şi mare parte din Asia.

9 mai: Eclipsă inelară de Soare

Eclipsa inelară de Soare, cunoscută şi drept "inelul de foc", va putea fi observată în principal din Oceanul Pacific, dar şi din nordul Australiei şi din estul Papua Noua Guinee.

24-30 mai: Dansul planetelor

Mercur, Venus şi Jupiter vor oferi un spectacol fascinant pe cer imediat după apus. Ele se vor învârti unele în jurul celorlalte, aparent, schimbându-şi poziţiile de la o seară la cealaltă.

23 iunie: Cea mai mare Lună Plină din 2013, Superluna

12 august: Curentul de meteori Perseide

Perseidele sunt considerate cele mai frumoase ploi de stele, întrucât pot fi văzuţi până la 90 de meteori pe oră.

18 octombrie: Eclipsă de Lună în penumbră

76% din diametrul Lunii va fi scufundat în penumbră. Eclipsa va fi văzută din Asia, Europa şi Africa.

3 noiembrie: Eclipsă de Soare hibridă

O eclipsă solară rară, care se schimbă dintr-una inelară într-una totală, în zone diferite ale globului. În general, ea parte a fi o eclipsă totală,inelul de foc fiind foarte puţin vizibil. Eclipsa va putea fi văzută în Oceanul Atlantic - Insulele Cape Verde, coasta de vest şi centrul Africii.

Noiembrie - decembrie: Cometa ISON

Cometa ISON a fost descoperită abia pe 21 septembrie 2012 de către doi astronomi amatori - Vitali Nevski din Belarus şi de Artyom Novichonok din Russia. Calculele orbitale arată că cometa ISON va ajunge la mai puţin de 1,2 milioane de kilometri distanţă de Soare, oferind un adevărat spectacol. Ea va putea fi vizibilă chiar şi în timpul zilei din emisfera de nord şi ar pute fi cea mai observată cometă a tuturor timpurilor.

13-14 decembrie: Curentul de meteori Geminide

Astronomii spun că Geminidele au devenit mai strălucitoare decât Perseidele, ceea ce înseamnă că vor oferi un spectacol pe cinste în 2013.

Sursa: www.publika.md

PRIMUL spectacol astronomic al anului - meteorii Quadrantide


FOTO:rtv.net
FOTO:rtv.net
În noaptea de miercuri spre joi, 2-3 ianuarie, vom avea primul spectacol astronomic al anului. Curentul de meteori Quadrantide, unul dintre cei mai puternici, ajunge la maximum, scrie rtv.net.
"Curentul de meteori Quadrantide este unul dintre cei mai puternici, producând, în timpul maximului circa 100-140 de meteori pe oră. Aceştia sunt, însă, slabi în strălucire, aşa că este nevoie de un cer curat, fără lumini, pentru a îi putea observa", explică reprezentanţii Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti.

Quandrantidele apar atunci când Pământul trece prin praful lăsat în urmă de asteroidul 2004 EH1, bănuit a fi, de fapt, o rămăşiţă a unei comete bătrâne. 

Cercetătorii de la  Marshall Space Flight Center, NASA, din Huntsville, Alabama, vor transmite live imagini cu meteorii. Transmisiunea are loc începând de miercuri, 2 ianuarie, până vineri, 4 ianuarie.
 
Puteţi să urmăriţi spectacolul astronomic aici.
Sursa: www.publika.md

PREVIZIUNI SURPRINZĂTOARE PENTRU 2013


Ca la fiecare început de an, specialiştii în diverse domenii încearcă să creioneze sau chiar să prevadă evenimentele cele mai importante ale anului următor. Fie că este vorba de astronomi, seismologi sau economişti, toţi sunt de părere că anul 2013 va fi unul de cotitură.
PREVIZIUNI SURPRINZĂTOARE PENTRU 2013


Astronomii ruşi prevăd răsturnări senzaţioanle de situaţie


Astfel, preşedintelui Asociaţei Astrologilor din Ucraina, Elena Kalantarova împreună cu colegii săi, au creionat prognozele astrologice pentru anul ce stă să vină. 2013 este "anul Şarpelui, o periodă căreia îi sunt caracteristice jocurile din spatele culiselor, negocierile secrete şi răsturnări senzaţionale de situaţie, potrivit ziare.com.
obama putin
Poziţia preşedintelui Vladimir Putin este una destul de delicată, de aceea astrologul din Odessa, Vlad Ross, susţine că dacă preşedintele rus va supravieţui politic anului 2013, atunci el va conduce pentru o lungă perioadă Rusia.

Anul nu va fi uşor nici pentru preşedintele SUA, Barack Obama, şi nici pentru economia Americii, spun astrologii din Ucraina. China, în schimb, îşi va menţine ascensiunea până în 2016, dupa care va începe să cadă, spune Kalantarova.
Ross a văzut în stele ca, în 2013, Bashar al-Assad va părăsi Siria, unde va fi o schimbare radicală. Astfel, SUA nu vor avea motive să înceapă un nou război în Orientul Apropiat.
bashar


În ciuda tuturor previziunilor economice, Ross mai spune că UE se va stabiliza la anul. Europa va putea să tragă puţin aer în piept, cu toate că euro se va deprecia în raport cu dolarul, precizează astrologul.

El este contrazis însă de astrologul rus, Pavel Globa, care vede lucrurile puţin diferit: în 2013 va începe o criză economică globală ."Criza va fi şi nu vom avea unde să ne ascundem de ea. Va dura până în 2020 şi va cuprinde întreaga lume. Vom avea parte de instabilitate totaă, vor exploda bursele, piaţa ipotecilor. Preţurile o vor lua razna", a spus el.


Seceta a afectat întreaga lume

seceta


Anul 2013 poate fi unul dramatic pentru toţi locuitorii planetei, iar începutul se observă deja, crede analistul american David Frum.
E posibil ca 2013 să fie un an de criză la nivel global, iar greul a început deja. Din cauza secetei sau, din contră, a inundaţiilor, culturile din mai multe ţări la nivel mondial simt deja efectele dramatice. Culturile sunt compromise, preţul mâncării creşte, oamenii care şi aşa se descurcau greu ajung să nu îşi mai poată cumpăra necesarul pentru a duce o viaţă decentă.
Analistul trage un semnal de alarmă. Ar trebui să fim mai cumpătaţi, să căutăm soluţii, dar şi să ne aşteptăm la ce este mai rău.


Guvernatorul BNR Mugur Isărescu: 2013 va fi un an cu ghinion pentru români


2013 va fi un an cu ghinion pentru români. Preţurile vor continua să crească până la 
mugur isarescu
jumătatea anului viitor, anunţă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Seceta a dat peste cap previziunile Băncii Naţionale. Isărescu este îngrijorat şi în privinţa creşterii economice în perioada următoare.

A dat însă şi o veste bună. Leul va fi destul de puternic în perioada următoare. Rata inflaţiei a explodat în septembrie, pe fondul unui an agricol foarte slab. Nu sunt veşti bune în privinţa inflaţiei nici pentru primele şase luni din 2013. Cifrele vor fi mai mari decât ţinta BNR, până spre finele anului viitor. Isărescu este pesimist şi în privinţa creşterii economice.


Avertizare de seism devastator în România


Preşedintele Secţiei de Predicție a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru, trăgea încă din septembrie 2012 semnalul de alarmă cu privire la producerea unui seism de mare 
cutremur
amplitudine în România.

Seismologul avertiza că în anul 2013 un cutremur de cel puţin 7 grade pe scara Richter va lovi România. În acest sens se aşteaptă ca mii de romani să-şi piardă viaţa şi tot atât de imobile să fie afectate, fie prăbuşite sau avariate.
Specialiştii în prevenirea catastrofelor din cadrul Primăriei Bucureşti previzionează ca la un cutremur major, peste şase mii de bucureşteni vor muri. Peste 300 de blocuri stau să cadă pentru că autorităţile locale nu s-au sinchisit să le consolideze.


Profeţiile lui Carmen Harra


"2013 marchează începutul perioadei de 20 de ani de transformări majore până în 2033. Este anul extremelor, al surprizelor peste noapte, al problemelor globale duse la extrem - întâlniri politice la vârf, fenomene meteo. Problemele grave nerezolvate revin în actualitate, multe manifestaţii în stradă au loc peste tot în lume, lupta împotriva corupţiei se intensifică. De fapt, 2013 va debuta cu o mare dezvăluire a unui complot. Multe informaţii zdruncinătoare ascunse opiniei publice ies la lumină, dosare 
carmen harra
ascunse şi lucruri nerezolvate. Şi e valabil şi în România...", a declarat ea pentru ziarulring.ro.

"Pe glob vom avea parte de cutremure în vară, erupţii vulcanice şi inundaţii exact unde nu se aşteaptă nimeni, aşa cum a fost uraganul din acest an de la New York. În România, pericolul unui cutremur puternic devine evident în primăvară. Autorităţile ar trebui să se implice în prevenirea unor efecte catastrofale ale seismului. Aceste fenomene ale Pământului sunt efectul alinierii planetare".

"Lumea asiatică a fost până acum cea mai liniştită şi ferită de criză, dar în 2013 va fi puternic zguduită şi la propriu, şi la figurat. Va fi lovită de cutremure puternice şi de schimbări politice surprinzătoare. Multe provocări legate de Rusia, multe reacţii în Germania, care nu vrea să mai accepte anumite legi ale Uniunii Europene, luptă la nivelul UE, căderea unor capete importante, restructurări. Din cauza unor dezvăluiri, unii lideri foarte iubiţi şi susţinuţi vor trebui să se retragă.

Semnificaţia Apocalipsei şi terminarea calendarului maya înseamnă cu totul altceva decât au înţeles neiniţiaţii. Se încheie Era Întunericului de 6.000 de ani, a corupţiei, războiului, bolilor şi nenorocirilor, iar din 2013 intrăm în următorii 6.000 de ani de Lumină".



Sursa:  Libertatea.ro 

Testul pe care CREIERUL nu te lasă să îl faci


Un test care arată care emisferă a creierului este mai dezvoltată relevă că peste 90% dintre persoanele care fac testul nu reuşesc să spună culorile din imagine.

Spuneți culorile, nu cuvintele din imagine
Spuneți culorile, nu cuvintele din imagine
Pentru a afla dacă suntem creativi, visători, idealişti trebuie să rostiți culorile, nu cuvintele din imaginea de mai sus.
Emisfera stângă intră în conflict cu cea dreaptă atunci când mai mulţi factori intervin simultan, scrie jurnalul.ro

Sursa:  REALITATEA.NET

Două luni până când izbucneşte următoarea criză în SUA


Scrâşnind din dinţi, democraţii şi republicanii din Camera Reprezentanţilor (camera inferioară a Congresului american) au aprobat pactul fiscal la care au ajuns marţi noapte. Deşi se aflau în al treisprezecelea ceas - depăşiseră deja termenul la care urmau să intre în vigoare automat anumite măsuri pentru evitarea crizei -, parlamentarii au refuzat să ajungă la un compromis şi în ceea ce priveşte micşorarea cheltuielilor publice. 

Obama: „Adevărul este că deficitul rămâne prea ridicat”

Oficialii au găsit soluţii doar pentru majorarea impozitelor, însă în ceea ce priveşte tăierea cheltuielilor bugetare nu au făcut altceva decât să amâne termenul de aplicare cu două luni.

Astfel, dincolo de a soluţiona problema datoriei publice şi a deficitului bugetar, congressmenii americani au creat premisele perfecte pentru noi lupte şi dezbateri privind modalitatea de acoperire a „găurilor” din finanţele publice. 

„Nu desfaceţi şampania!”

„Înainte de a desface şampania, ţineţi minte că, în minutul în care votul din Camera Reprezentanţilor se încheie, începe numărătoarea inversă până la izbucnirea următoarei crize”, a notat David Rothkopf, preşedinte şi director executiv al companiei de consultaţă Garten Rothkopf, în editorialul său săptămânal din „Foreign Policy”. 

Cine plăteşte impozite mai mari

Acordul fiscal presupune ca americanii cu venituri mai mari de 400.000 de dolari să plătească impozite pe venit mai mari. Propunerea iniţială a democraţilor îi viza pe cei care câştigă mai mult de 250.000 de dolari, în timp ce republicanii respingeau orice suprataxă a persoanelor cu venituri ridicate.

De asemenea, şomerii vor beneficia de ajutoare mai ridicate, însă nu la nivelul promis de Barack Obama în timpul cursei pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Americanii vor plăti impozite mai mari şi pentru venituri din capital, dividende şi proprietăţi imobiliare cu o valoare mai mare de cinci milioane de dolari. 

Reuşită a lui Barack Obama

Ieşit câştigător din dezbaterea privind măsurile ce trebuie aplicate pentru evitarea crizei fiscale, preşedintele Barack Obama a declarat la scurt timp după prezentarea înţelegerii că aceasta „reprezintă doar un pas”, iar „deficitul SUA rămâne mult prea ridicat”. Aceasta include câteva dintre punctele-cheie ale platformei electorale pe baza căreia Obama a câştigat un nou mandat ca preşedinte al SUA, însă măsurile nu sunt pe cât de ferme şi-ar fi dorit preşedintele democrat.

„Însă adevărul este că deficitul rămâne mult prea ridicat. Cred că există în continuare cheltuieli bugetare care nu sunt necesare, pe care le putem elimina. Astfel vom obţine o reducere şi mai accentuată a deficitului bugetar, atunci când Congresul va decide ce este de făcut în privinţa tăierilor automate de cheltuieli, ce vor intra în vigoare peste două luni”, a declarat preşedintele SUA. 
Sursa: adevarul.ro 

5 SOLUŢII: Cum scapi de răceală, fără pastile



Temperaturile fluctuează foarte mult de la o zi la alta, iar, în aceste condiţii, tot mai mulţi suntem "loviţi" de răceli. Iată câteva leacuri naturiste care chiar funcţionează, potrivite pentru adulţi. 

1. Faceţi o soluţie din sucul de portocale obţinut de la 2 fructe, două linguriţe de miere, 1 pahar mic de rom şi apă clocotită. Se consumă cald, chiar fierbinte, seara, înainte de somn. 

2. O soluţie care nu implică alcool şi funcţionează la mulţi dintre noi este cura de fructe. Pentru a nu face rău stomacului, e bine să consumăm mere. Încercaţi să mâncaţi, timp de 4 zile, 1-2 kilograme de meri zilnic. Împărţiţi această cantitate de fructe în 2 mese. 

3. Un sfat al bunicii, redat de revista Formula AS, spune că o reţetă excelentă pentru a combate o răceală, oricât de rebelă ar fi ea, este următoarea: combinăm trei linguri de ţuică de prune tare cu trei linguri de sirop de brad. Se amestecă bine cele două, apoi se toarnă peste o cană mare de ceai fierbinte, clocotit, de iasomie (sau violete). Beţi totul o dată pe zi şi continuaţi "tratamentul" câteva zile. 

4. Puneţi un ibric de apă la fiert, iar, atunci când dă în clocot, adăugaţi o linguriţă de scorţisoară şi câteva cuişoare. Acoperiţi lichidul timp de 2 minute, apoi adăugaţi sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere. 

5. O altă reţetă cu alcool este următoare: un sfert de litru de vin roşu, combinat cu 1 lingură de zahăr, 2 cuişoare, scorţişoară şi o felie de lămâie. Este aproape un vin fiert, însă, atenţie, amestecul nu trebuie lăsat să dea în clocot, ci doar încălzit puternic. Se bea fierbinte.


Sursa: Yahoo! News 

2013 -ANUL SCHIMBARII - MESAJ SFATUITOAREA

 M-am gandit foarte mult la anul care tocmai a inceput. Simteam o multitudine de senzatii si sentimente, unele din ele destul de contradictorii. A trebuit sa merg intr-un loc sfant, cu o incarcatura energetica deosebita, pentru a ma lumina si a intelege, pentru a deslusi ce este cu acest an, pe care il simteam deosebit.
2013 este un an al pregatirii pentru ce va urma. este un an in care suntem obligati sa evoluam pe toate planurile, dar mai ales in plan spiritual sau vom fi eliminati. Nu spun vorbe mari. Cei care nu inteleg si se vor opune evolutiei, vor fi eliminati.
Vom fi pusi in fata unor provocari majore, atat in plan personal, cat si in plan colectiv si vom fi obligati sa ne schimbam in primul rand modul de gandire si de analiza a evenimentelor. Nu trebuie sa mire pe nimeni ceea ce spun. Marea majoritate deja cred ca simt cateceva referitor la asta.
21.12.2012 a fost exact poarta catre aceste schimbari. Trebuie sa intelegem ceea ce Dumnezeu doreste de la noi. El ne vrea pregatiti pentru evenimentele viitoare si pentru asta trebuie sa intelegem cat este de important sa ajungem la acea desavarsire spirituala in care suntem una cu Vointa Divina.
Trebuie sa renuntam la rautate, trebuie sa renuntam la setea de inavutire, trebuie sa renuntam la invidie, trebuie sa renuntam la calicie si la multe alte "calitati" pe care le-am dobandit in decursul vietii. Da, asa este, pentru ca aproape toti, cu foarte mici exceptii, asupra carora nu voi insista acum, ne-am nascut puri si in deplina concordanta cu Divinitatea si am fost inzestrati cu toate "instrumentele" necesare pentru a ne indeplini misiunea vietii. Din pacate, datorita mediului si anturajului in care am crescut si trait, o parte mai mare sau mai mica a acestor insusiri native au fost alterate, iar noi am uitat complet, ca nu traim aceasta viata pentru a huzuri, ci pentru a ne indeplini misiunea vietii.
De aceea, acest an 2013 este ultima sansa pentru a ne redobandi aceste calitati native pierdute si pentru a dobandi altele, unele din ele chiar  uimitoare, necesare pentru a trece peste evenimentele viitoare.
Ma tem ca acest an va fi foarte greu pentru foarte multi, dar nimeni nu trebuie sa uite ca atunci cand Dumnezeu te supune unei provocari, iti da si instrumentele pentru a trece peste ea. 
Deci, dragii mei cititori, nu uitati ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel de mult si El nu doreste raul nimanui, dar asemeni unui tata, uneori trebuie sa si certe, trebuie sa si pedepseasca, pentru a reusi sa creasca un copil, care mai tarziu sa ajunga un om deosebit si de nadejde. 
Aveti incredere in Dumnezeu si puneti-va viata in mainile Lui. Aveti incredere desavarsita in El si El nu va va lasa sa pieriti. El va avea grija de fiecare din noi sa trecem peste toate greutatile. 
Invatati sa vedeti mereu partea plina a paharului si sa fiti multumiti cu ceea ce aveti. Invatati sa multumiti Domnului pentru fiecare lucru marunt pe care il dobanditi sau il faceti. Doar asa veti deveni niste oameni minunati, care fac lucuri minunate si care vor evolua pe negandite si atunci cand vor privi in urma, vor vedea ca tot raul a ramas in urma. Veti ajunge sa va mirati cum de pe voi nu va mai poate atinge.
Veti intelege atunci cat de puternica si insemnata este iubirea lui Dumnezeu!

Articol scris de Sfatuitoarea

Scrisoare deschisă poporului român - Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria


Popor român ,
Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, de Crăciun , odată pe an să îţi aminteşti cine  ai fost, cine eşti  şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi.
Eşti singurul popor european  care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor.  O fi mult, o fi puţin, nu ştiu dar ştiu că eşti  unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta,  când tu eşti singurul popor născut , crescut şi educat în graniţele sale ?

Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria, şi o recunosc toţi cei care  le-au studiat. Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se  semnează pe acest pământ. Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat ?
Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi,  nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat ?
Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului. Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile ?
Din tine au apărut Eminescu, Enescu,  Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu,  Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta ? 
Astăzi, popor român  pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta ? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma ?
-          Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci;
-          Astăzi , ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.Tu taci;
-          Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilorsunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci;
-          Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci;
-          Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci;
-          Astăzi, parlamentul şi guvernul  ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile  şi întreprinderile  “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci;
-          Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse pentru ca fii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:
  1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci;
  2. Elemente din tezaurul ţării sunt trimise “ la expoziţie“ în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci;
  3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.Tu taci ;
-          Slujbaşii ţării, căftăniţii vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”. Tu taci ;
-          Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase , de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci;
-          Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze  spun că nu e nimic deosebit. Tu taci;
-          Ţi se fură voturile iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată.Tu taci;
-          În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. Tu taci;
-          Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci;
-          Dacă te îmbolnăveşti , nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele , s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai  la intrare. Tu taci;
-          Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român , chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României, ( de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei tac când se intonează imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al ŢINUTULUI SECUIESC, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac. Tu taci;
-          Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii  pentru că eşti prea bogat în viziunea lor sau nu meriţi ce ai câştigat , iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.Tu taci;
-          Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării,  care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci;
-          Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci;
-          Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul dar să mai te consulte pe tine . Tu taci ;
-          Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat  o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri fără să le pese de interesul naţiunii trădând jurământul făcut la investire. Tu taci; 
Asta se întâmplă astăzi, popor român, şi tu taci. Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
Cât o să mai taci ? Trezeşte-te popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai  celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii. Acesta este mesajul nedescifrat până acum, al tăbliţelor de la Tărtăria!

Sursa: www.ziuaveche.ro
primit pe mail