sâmbătă, 29 decembrie 2012

Greii Comisiei Europene arată uşa Marii Britanii


 Fostul preşedinte al Comisiei Europene, socialistul Jacques Delors a sugerat vineri Marii Britanii, ostilă unei aprofundări a integrării europene, să părăsească UE şi să opteze pentru o altă formă de parteneriat cu Europa.
"Britanicii sunt interesaţi doar de interesele lor economice şi atât. Am putea să le propunem o altă formă de parteneriat", a declarat Delors într-un interviu pentru cotidianul economic german Handelsblatt.
Premierul britanic David Cameron, suspus presiunilor venite din partea "euroscepticilor" din sânul propriului partid, a declarat luna trecută că susţine apartenenţa marii Britanii la Uniunea Europeană, dar că vrea "un nou acord" care să comporte o procedură de neparticipare la probleme-cheie.
La rândul său, într-un interviu publicat joi în The Guardian, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a avertizat că aceste tentative de recuperare a unor puteri de la UE ar putea pune blocul în pericol.
"Dacă britanicii nu urmează tendinţa către o mai mare integrare în Uniunea Europeană, vom putea rămâne totuşi prieteni, dar sub altă formă", a mai spus pentru Handelsblatt Jacques Delors, care pledează cu insistenţă pentru o aprofundare a integrării politice în cadrul UE.
Ca posibilităţi de parteneriat cu Marea Britanie, Delors citează "o formă ca cea a Spaţiului Economic european" sau "un acord de liber-schimb".
În cazul unei ieşiri din UE, Marea Britanie va rămâne totuşi "un partener privilegiat", crede Delors, care spune că "Marea Britanie este importantă din punct de vedere strategic şi economic, la fel cum sunt şi alte state, precum India şi China.
Pe altă parte, Herman Van Rompuy a apreciat că o retragere a Marii Britanii din UE, din care face parte dim 1973, fără însă a se alătura zonei euro, ar fi ca şi cum "un prieten bun ar pleca în deşert".
 Sursa: jurnalul.ro

Decembrie negru la Deutsche Bank


Scandalul a inceput cu o razie de proportii la Deutsche Bank. 500 de politisti si inspectori de la fisc au descins in 12 decembrie la sediul din Frankfurt, in birouri din Berlin si Dusseldorf si in locuintele unor angajati ai bancii. Acestia sunt suspectati de implicare intr-o evaziune fiscala de 230 de milioane de euro, rezultata din business-ul cu certificate de emisie CO2. 

Insa scandalul, cu radacini inca din 2010, cand s-a declansat un proces-mamut in Germania, nu s-a oprit aici. Cinci dintre angajatii Deutsche Bank au fost arestati preventiv, banca e acuzata ca nu coopereaza suficient pentru clarificarea cazului, iar unul dintre sefii ei ar fi incercat sa influenteze justitia, sunand pe la politicieni.

Razia din 12 decembrie a fost urmarea acuzatiilor venite de la procurori, conform carora unii angajati ai Deutsche Bank n-ar fi fost straini de practicile oneroase ale speculantilor cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera si ar fi incercat sa ascunda dovezi in sensul acesta. "Exista suspiciunea ca unii angajati ai bancii au retinut dovezi cerute de anchetatori si n-au facut sesizari de suspiciune a spalarii de bani", a declarat procuratura din Frankfurt, pentru Sueddeutsche Zeitung. 

Suspectii din banca ar fi cooperat cu o banda internationala, care a pus in miscare un carusel de firme, prin care TVA-uri in valoare de peste doua sute de milioane de euro au fost incasate nejustificat, de la fiscul german. 

Certificatele de emisii de CO2 au fost cumparate la bursele de profil din Amsterdam, Paris, Londra si Leipzig. Achizitionate fara plata TVA in strainatate, certificatele au fost apoi plimbate intre firme cu sediul in Germania, pana cand ultima firma-veriga din lant le-a vandut din nou in strainatate si a recuperat de la fiscul german TVA-ul niciodata platit.

Capii afacerii sunt din Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite. Procesul a inceput in 15 august 2011 la Tribunalul din Frankfurt, unde isi are sediul si Deutsche Bank, prin care s-au derulat tranzactionarile de certificate. Dosarul de caz cuprindea 600 de acte cu peste 45.000 de pagini, au fost citati peste 300 de martori. Procuratura a chemat in judecata sase manageri acuzati de "evaziune fiscala de proportii, in stil organizat", respectiv complicitate la aceasta. 

In decembrie 2011, tribunalul din Frankfurt i-a condamnat pe cei sase inculpati la inchisoare intre trei si sapte ani si zece luni. Insa anchetatorii nu s-au oprit aici, caci in cursul procesului a aparut suspiciunea implicarii unor angajati ai Deutsche Bank in evaziunea fiscala si spalarea de bani. 

Cel mai tanar dintre acuzati, britanicul Fraz M., pe contul caruia s-au scurs aproape 58 de milioane de euro, declarase la proces: "In Dubai si Londra era un secret public ca astfel se face evaziune fiscala". 

Dupa ce autoritatile britanice au eliberat comertul cu certificate de emisii CO2 de obligativitatea platii de TVA, in Marea Britanie acest business n-ar mai fi fost profitabil. Astfel, el si-a cautat parteneri de afacere in Germania. Iar pentru ca sumele sustrase de la fisc sa renteze, a fost nevoie de o importanta cifra de afaceri. 

"Spre surpriza mea", a declarat Fraz M., "Deutsche Bank s-a oferit ca partener in afacere". Nici banca si nici fiscul n-au pus intrebari referitoare la declaratiile de impozit, a mai explicat el. "Credeam ca poate totusi e legal, chiar daca etic si moral era cu siguranta gresit", a mai spus tanarul la proces. 

Inca din prima sa pledoarie, procurorul general Thomas Gonder s-a referit si la rolul jucat de Deutsche Bank in caruselul restituirilor necuvenite de TVA. Judecatorul Martin Bach, in argumentarea sentintei din 2011, a criticat rolul bancii in contextul marii escrocherii, spunand: "In timp ce alte banci au refuzat cooperarea cu impricinatii din lipsa de experienta si competenta, Deutsche Bank a fost dispusa la colaborare fara mari verificari. Intr-unul din cazuri, o tranzactie de cateva milioane a fost incheiata dupa o discutie de doar zece minute".

Un purtator de cuvant al bancii declara insa anul trecut ca "ancheta interna efectuata de un birou de avocati independent n-a gasit indicii pentru implicarea angajatilor bancii". Nici la razia din aprilie 2010 nu s-au gasit dovezi incriminatoare la sediul din Frankfurt. Ziarul Sueddeutsche Zeitung scria insa ca "atunci, o persoana necunoscuta i-a avertizat, cu o zi inainte de razie".

In cursul saptamanii acesteia a mai avut loc o razie la sediul bancii. Anchetatorii cerusera inca din 2010 documente probatoare in proces, atat de la Deutsche Bank din Frankfurt, cat si de la filiala sa londoneza. Desi cooperarea a fost asigurata verbal, banca nu livrase procuraturii documentele cerute nici in iunie 2012, cand a expirat termenul convenit. Intre timp, cei cinci angajati ai Deutsche Bank au fost eliberati din arestul preventiv. "Nu mai exista riscul sustragerii de dovezi", a declarat vineri, 28 decembrie, procurorul general Gunter Wittig, agentiei de presa Reuters. 

In total, 25 de angajati si doi sefi ai bancii, Jurgen Fitschen si Stefan Krause, se afla in vizorul anchetatorilor. Pe langa procesul "traficului de certificate CO2", reprezentanti ai bancii se mai afla intr-un proces, sub acuzatia de inselatorie in ce priveste mostenirea fostului mogul din mass-media, Leo Kirch. Jurgen Fitschen este, de la 1 iunie 2012, co-presedinte al consiliului de administratie al Deutsche Bank AG, impreuna cu Anshu Jain.

Cei doi au luat locul fostului CEO Josef Ackermann, care a condus banca mai bine de zece ani si a intrat in atentia presei printr-o aniversare pe care cancelarul Angela Merkel i-a oferit-o din bani publici, la sediul cancelariei din Berlin, sub masca unei intalniri de lucru cu oameni de afaceri. Creditele imobiliare ale Deutsche Bank in SUA, in era Ackermann, au starnit un val de proteste si procese dupa prabusirea pietei imobiliare americane si declansarea crizei financiare, in toamna lui 2008. Aceasta nu l-a impiedicat pe bancher sa-si incaseze in continuare uriase bonificatii pe profit si nici sa continue sa o consilieze financiar pe Merkel. 

Noul CEO Fitschen, dupa razia de la Deutsche Bank la mijlocul lunii decembrie, a pus mana pe telefon si s-a plans premierului de land Volker Bouffier ca astfel de actiuni sifoneaza imaginea bancii. Dupa ce interventia  a devenit publica, reactia a fost de indignare, de la o serie de politicieni. "Nimeni nu sta deasupra statului de drept", a declarat vicepresedintele fractiunii CDU/CSU Michael Meister, pentru Handelsblatt. Reactii au venit si de la opozitia social-democrata. "E de neinteles cat de des intra in discutii Deutsche Bank. Aceasta e in contrast cu propria sa prezentare de imagine", a spus seful de fractiune SPD Joachim Poss, pentru Reuters.

Iar ca sa nu lipseasca cireasa pe tort din seria belelelor, saptamana aceasta Deutsche Bank a fost chemata in justitie la New York, impreuna cu Goldman Sachs si Morgan Stanley, pentru vanzarea de certificate bancare asigurate prin ipoteci, asa-numitele Mortgage Backed Securities, in valoare de 173 de milioane de dolari, in anul 2007. Plangerea vine din partea bancii landului Baden-Wurttemberg, LBBW, care considera ca a fost indusa in eroare si informata insuficient asupra riscurilor acestor certificate, deci se considera indreptatita sa isi ceara o parte din banii pierduti inapoi.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

DE LA ZAMOLXE LA ISUS HRISTOS


zamolxe-hristos
Pr. DUMITRU BALASA
Parintele Dumitru Balasa e cunoscut în tara si strainatâte pentru cercetarile sale de istorie concretizate în mai multe carti si o puzderie de articole si studii. Lucrarea de fata e un scurt rezumat dîntr-un volum impresionant, în care au fost adunate roadele unor îndelungi cercetari din cele mai diverse domenii: istorie, mitologie, religie, parapsihologie, etc. Ideea centrala ce ne-o transmite în mod convingator lectura acestor pagini e aceea ca poporul roman are nu numai o vechime si o permanenta multimilenara pe aceste locuri, ci si o cultura populara cu adânci radacini în timp si ramificatii în spatiu. Parintele D. Balasa sustine, pe baza documentelor de care dispune, ca stramosii nostri au creat valori spirituale, care au constituit baza medicinei, dreptului si filosofiei europene. Din punct de vedere religios supune atentiei noastre ipoteze surprinzatoare privind demonologia populara, moroii ,strigoii, farmecele si vrajitoriile, zodiile si incinerarile, vindecarile prin bioenergie, etc. Pâna la publicarea integrala a lucrarii, paginile difuzate prin editura noastra stârnesc curiozitatea si interesul cititorilor, îmbogatindu-le universul spiritual si întarindu-le credinta în Adevaratul Dumnezeu .
Pr. Al. STANCIULESCU-BIRDA - ZAMOLXIS
Invata ca „nici el, nici adeptii sai, nici unul din urmasii acestora nu vor muri, ci vor merge într-un loc anume, unde vor trai pururi si vor avea parte de toate bunataturile lumii” (Fontes, I, 49)
Zamolxis, „la Geti le-a întocmit legile (…), convingându-i ca sufletul e nemuritor (…) si le-a scris legile” (Fontes, îi ,19)
Pliroma : Împaratia luminii, a tuturor bunurilor eterne .
IISUS HRISTOS
Învata : „Cel ce crede în Mine, chiar de va muri, va trai (…). Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri niciodata” .
Dar : cei rai vor merge „la osânda vesnica, iar dreptii la viata vesnica” (Ev. Matei, 25, 46)
Împaratia Cerurilor : „Cele ce ochiul nu a vazut, urechea nu a auzit si la mintea omului nu s-a suit, aceea gateste Dumnezeu celor ce-L iubesc pe el” (I. Corint, 2, 9).
VECHEA EUROPA
Se istoriseste ca e o tara pe care oamenii de stiinta, prîntre care Marija Gimbutas din Los Angeles, au numit-o VECHEA EUROPA. Aceasta era odinioara, demult, frumoasa si bogata : paduri imense cu pomi roditori, cu vânat de tot felul cu ape si râuri, care din când în când varsau la maluri bucati de aur. Aveau locuitorii Vechii Europe scaune de aur, cum nu avea nici o alta tara de pe lume. Se dusese vestea despre ea „peste noua tari si noua mari”.
CETATEA MUIERII
Si mai frumos era faptul ca tara aceasta era condusa de o regina fecioara. Cetatea ei de resedinta se numea cum se numeste si azi, CETATEA MUIERII. Drumul pe care ea se plimba de la munte pâna la mare, prîntr-un câmp de flori, se numeste si azi DRUMUL MUIERII.
Pestera în care se adapostea iarna pe cumplitele geruri, se numeste si azi PESTERA MUIERII. Unii nestiutori ai trecutului multimilenar o numesc PESTERA MUIERILOR. Aceasta muiere minunata da legi si conducea regatul feminin în Vechea Europa. Barbatii si toate celelalte muieri ascultau de glasul si dispozitiile ei.
HESTIA-(VESTA)
Documentele literare ale trecutului îndepartat al Vechii Europe, dintre multele regine care au condus acest regat feminin nu ne-au pastrat decât un singur nume acela al Hestiei sau Histiei, pe care altii au numit-o, mai târziu Vesta.
Era tânara regina, o fata frumoasa. Decât ea alta mai mândra nu se vazuse. Obrajii ei erau mai curati decât floarea crinului. Dupa gropitele din obraji parea ca întotdeauna e vesela, desi de multe ori avea de rezolvat probleme grele.
Ochii ei erau albastri ca cerul si parul ce-i ascundeau umerii era mai frumos decât borangicul si decât aurul Alutului sau Crisurilor care adapau gradinile din tara sa. Tânara Hestia era înalta si cu mijlocul ca inelul. Vorbele ei domoale erau mai dulci decât mierea fagurilor de albine. Cântecele ei treceau peste câmpii si rasunau prîntre crestele muntilor. În zilele de sarbatoare, dupa ruga catre Zeul Soare, mergeau pe un podis plin de margaritar si în jurul Hestiei se strângeau toate fetele si feciorii, gramada. Se dusese vestea în întreaga lume despre farmecul ei si toti ar fi voit sa le fie mireasa, sa asculte de glasul ei si chiar sa-l slujeasca în cetate si în Sfat. Dar mama Hestiei al carei nume cartile nu ni l-au pastrat, într-o zi s-a îmbolnavit. În zadar frumoasa printesa s-a rugat la Zeul Soare, caci într-o zi mama ei si-a luat zborul spre alte zari, lasând cenusa ca o simpla amintire. I se parea ca o aude pe marea regina ca o striga din când în când : Hestia, Histia, Istia, Vesta, cum o alintasera prietenele ei de joaca, în muntii Carpatilor, pe dealuri sau chiar pe malurile Istrului.
HESTIA (HISTIA, ISTIA, VESTA) CEA DINTÂI REGINA CUNOSCUTA NOMINAL A STRAMOSILOR GETO-DACILOR (ANTE 2000, î.d.Hr.)
Se obisnuise cu colegele si cu colegii de joaca. Toate-i ziceau „Regina noastra”. Acum era destul de mare si admirata pentru întelepciunea si priceperea ei. Ceva mai mult : Sfatul Muierilor chiar a ales-o ca sa le conduca tara în locul mamei sale. Zadarnic a încercat sa ramana fara griji multe si fara povara de regina. Batrânele, Babele cum li se zicea obisnuit pe atunci (si nici una nu se supara de aceasta), ajutau tânara regina. Nu era usor sa formulezi niste precepte de conduita, pe vremea când numai câteva stiau sa scrie si sa citeasca. Dar pe atunci, lumea nu era asa de dusmanoasa, de invidioasa, ca astazi. Feciorii printeselor din lumea întreaga auzisera de prea frumoasa Ileana Cosânzeana, cum va fi cunoscuta tânara regina mai târziu, în Cântecele populare. Nu era mai mare sarbatoare în cinstea Soarelui, la care tineri cavaleri, baieti si fete, pe cai nazdravani sa nu bata la poarta cetatii. Toti veneau cu alai si cereau mâna tinerei si prea frumoasei regine, a „Vechii Europe”.
FAT-FRUMOS—FIUL SOARELUI
Dîntre toti, unul i s-a parut demn de a o ajuta la conducerea Regatului. Acesta era Luceafarul, Fiul Soarelui. Soarele era cel mai puternic dintre toti zeii si lui i se închinau toate popoarele pamântului. În betia încântatoare a frumusetii cerului, s-a auzit un glas de ruga : „Tu, print al Cerului albastru, ramâi în munti, aicea lânga mine si sa schimbam numele cetatii. Sa-i zicem Cetatea Printului din cer. Sa schimbam numele Drumului Muierii si sa-i zicem Drumul Craiului. Toate ale mele ti le dau tie, ca esti atât de frumos!”, „Sa nu te auda, caci am picat din cer fara stirea lui si ne va pierde pe amândoi.” N-a terminat bine aceste cuvinte Fat-Frumos, fiul Soarelui, si-a luat zborul spre cer. Si s-a tot dus, s-a dus asa cu chipul preafrumoasei regine în inima lui.
DIN NOU LA PESTERA MUIERII
Dar a venit Baba Iarna, cu nor, cu ploi si cu zapada. Zeul Soare se vedea tot mai rar, iar Luceafarul rar de tot, câteva clipe, când cerul însenina. Înghetul a facut-o pe Hestia sa se retraga cu fetele ei, cu oitele si caprele, în Pestera Muierii. Rezidase acolo o alta regina, o muiere, o amazoana, în toata Vechea Europa era cunoscuta aceasta grota sub numele de Pestera Muierii.
Afara era ger cumplit. Deodata, intra un cântec fermecator pe sub acoladele pesterii, prîntre stalcticte si stalagmite ce luminau ca niste candelabre magice. A aparut Fat-Frumos—Fiul Soarelui. Toata pestera s-a luminat. A îngenuncheat în fata tinerei regine si i-a zis în rugaciune : „Hai cu mine, vino cu mine în cer si amândoi vom lumina pamântul si regatul tau!” Fetele toate au început sa plânga, vârstnicle si babele au început sa boceasca si s-o implore sa nu plece. Caci vor veni alte amazoane si le vor robi. „Auzi, tu, Fat-Frumos, aceste glasuri? Daca ma iubesti cu adevarat, adu-mi si mie o farâma din focul cerului si din lumina binefacatoare a tatalui tau, a zeului nostru, ca sa avem si noi pamântenii caldura si lumina, mai ales pe cumplitele geruri, când apele îngheata, când zeul nostru nu se mai vede!” „Tu, Cosânzeano, m-ai înduplecat. Îti aduc în dar o flacara din focul ceresc, daca te legatuiesti,ca vei avea grija ca sa nu se stinga niciodata si din el vei da la toate suratele tale, ori de câte ori vor avea nevoie. Dar … dar, va trebui sa ramâi regina-fecioara pe toata viata ta pamânteasca. Si…Si, cândva ne vom întâlni în Pliroma…!”
A urmat o tacere adânca, o tacere ca de mormânt. Si … un glas domol s-a auzit din buzele neprihanite! „RAMÂN FECIOARA”
REGINA FECIOARA, PREOTEASA LA VATRA FOCULUI SACRU
Si Fat-Frumos—Fiul Soarelui, iute ca gândul a iesit din Pestrea Muierii, a urcat la cer. Cu mestesug divin a rupt o farâma din trupul zeului Soare, a facut o vatra rotunda ca o farfurie mare, a asezat pe ea farâma de foc. Si ca un fulger a coborât pe Terra. A mers la gura Pesterii Muierii, întunericul a disparut si de aceasta data. O caldura binefacatoare a cuprins întreaga grota. Regina Hestia-Vesta i-a iesit în cale. Feciorul Soarelui—Fat-frumos i-a prezentat vatra cu focul sfânt prin fulger adus din cer. Si i-a zis : „Sa ai grija sa nu se stinga niciodata. De aici sa duci la Cetatea Muierii, unde ai resedinta de vara. Sa rânduiesti acolo ucenice de-ale tale, care sa aiba grija ca nici acolo focul sa nu se stinga niciodata. În vara sa mergi Sus, în Corona Montarum. Acolo, sus pe munte în Cogheonon, pe o vatra de piatra sa asezi jar si flacari din Focul Sfânt. Acolo sa ziditi cetate noua si Casa sfânta. Dar nu numai acolo, ci unde vei crede tu sau urmasele tale, fecioare curate sa faca vetre noi, sa întertina focul sfânt si nepatat. Din jarul focului sa dati la toti câti vor avea nevoie de lumina si caldura. „Asa voi face!” „De nu, vei da seama dupa moarte trupeasca, în Pliorma, unde ne vom întâlni.” A urmat o tacere adânca si glasul Estiei, curat si dulce s-a auzit peste întreaga Terra : „Asa voi face! Din focul acesta sfânt voi duce în Cetatea Muierii si voi lasa fecioare sa aiba grija, sa nu se stinga, sa nu se stinga niciodata, niciodata. Voi merge în Coroana Muntilor si voi zidi vatra de piatra, unde voi aseza cu mâinele mele jar din focul sfânt. Aici farâma de soare va fi mai ferita de oamenii rai, care vor râvni la tot ce voi realiza cu ajutorul sorilor din regatul meu.
Si Fiul Soarelui, asa cum venise, si-a strâns razele de lumina si ca fulgerul, a urcat între planete, sus, tot mai sus. A trecut multa vreme. În fiecare vatra era un Soare în miniatura. Daca în vetrele caselor de rând focul se mai stingea, în Cetatea Reginei el era întertinut cu sfintenie de un grup de fecioare-preotese, care slujeau Reginei Hestia-Vesta.
Frumoasa regina, Marea Preoteasa a stramosilor Geto-Dacilor, Hestia, cu soborul Muierilor, al Babelor conducea regatul feminin în Vechea Europa. Împreuna au alcatuit un cod de legi ce s-a numit codul belaginelor (=al legilor frumoase). Acest cod a stat la baza regatului stramosilor Geto-Dacilor si din el s-au inspirat tacit cei mai multi din legislatorii popoarelor antice.
HESTIA-VESTA ZEITA A FOCULUI
Frumoasa Regina, Marea Preoteasa s-a bucurat de atâta consideratie ca dupa moarte a fost zeificata, a devenit zeita a Focului, zeita a Vetrei si era nelipsita în orice casa. În vatra de pe Coghenon, alte fecioare, alte preotese au întertinut, dupa legamant focul sacru, langa Soarele de andezit. Dar cum neamul Dacilor era cel mai numeros dupa acela al Indienilor (Herodot), au dus cu ei focul în întreaga lume si cultul Zeitei lor.
O ZEITA FURATA (sec.8-7,i.d.Hr.)
Foarte repede, cultul Focului si al Zeitei Hestia-Vesta s-a raspândit în lumea întreaga. S-ar zice ca dupa sute de ani, din neglijenta focul se stinsese si era mare lipsa lui. Un fulger din cer a incendiat o padure si focul sfânt s-a aprins din nou în vetrele sfinte. Alte fecioare, preotese, vestale au îngrijit de focul sacru. Cu circa 8-7 secole înainte de Hristos, poetul Hesiod, constatând ca în lumea de limba greaca patrunsesera o multime de zei, care nu aveau legatura unul cu altul, a facut „ordine”. A alcatuit o genealogie fictiva a zeilor. Ea nu a avut nimic în comun cu realitatea si cu neamul din care zeita sau zeul descindea. Astfel dupa teogonia alcatuita de preotul amintit, toti au fost crescuti ca fiind urmasii lui Cronos dupa cum la latini, mai târziu, vor fi socotiti urmasi ai lui Saturnus.
În aceasta genealogie fictiva, fosta regina Hestia dupa artificiul lui Hesiod, apare ca fiica cea mai mare a lui Cronos, sora a lui Zeus, dupa cum tot ea, dupa acelasi procedeu artificial la romani a fost socotita fiica lui Saturn. Acesta pe parcurs a fost identificat cu Cronos al Grecilor.
În vechea Dacie nord-dunareana, Hestia avea un templu la Sarmizegetusa Regia, Soarele de andezit de forma circulara trebuie pus în legatura cu Zeita Vetrei. Alte vetre circulare sau în forma de potcoava, pot fi puse în legatura cu templele Hestiei. Grecii îi ridicasera un lacas la Delphi. Romanii îi zidisera doua în inima imperiului. Ele au fost reproduse de marele arhitect Palladio. Cel dintâi templu în Roma fusese ridicat de Numai Pompilius (715-673).
Dupa izvoarele literare antice, cea dintâi slujitoare a focului sacru , cea dintâi mare preoteasa cunoscuta nominal a fost regina Hestia(Vesta) stramoasa Geto-Dacilor. Un element de cultura esential ce porneste din inima Daciei! E bine sa se stie ca Rea Silvia, mama celor doi gemeni, Romulus si Remus, a ucenicit la templul zeitei Hestia(Vesta), fosta regina a stramosilor Geto-Daciei.
REGELE ZAMOLXIS(c. 1300 î.d.Hr.)
Iubite cititor, de pe orice punct al Terrei ai fi, afla ca documentele literare antice au consemnat numele a 3 mari reformatori legislatori :
1. ZARATHUSTRA, mare preot „rege si mare legislator”, zeificat în Iranul arhaic.
2. ZAMOLXIS sau Zalmoxis, mare preot, mare rege si mare legislator, zeificat dintr-o mare parte din Traco-Daci.
3. MOISE (Moshe), mare preot, mare conducator si mare legislator la Evrei.
I-am prezentat în ordinea în care au fost citati într-un vechi document literar pe care l-am amintit când am vorbit despre regina Hestia(Vesta).
Toti 3 au trait în jurul sec XIII.
Ne vom opri asupra lui Zamolxe. Desi manualele de istorie daco-romana nu aminteste nici macar în treacat de regina Hestia(Vesta), si nici de Zamolxis ca rege, am urmarit în materialele documentare si acest stralucit pesonaj. Despre el s-a vorbit numai ca mare legislator. Robia peninsularilor, razboaiele imperiilor, al caror rezultat a fost împartirea Daco-româniei între cele 3 mari imperii : Imperiul Roman de Apus, Imperiul Rusesc si Imperiul Turcesc . Aceasta robie a creat un complex psihologic de inferioritate, care s-a transmis si actualelor generatii. Asa se face ca nici astazi, cercetatorii promovati de cele mai multe ori politic, nu se pot tine în pozitie verticala, nu stiu ca Hestia(Vesta)a fost regina stramosilor Dacilor, nu stiu ca Zamolxis a fost regele Dacilor, desi au fost mari personalitati care au sustinut acest adevar înca din sec. XVIII. Huszti Andras în 1971, scrie ca Zamolxe „ar fi fost primul mare rege al Dacilor (…) în anul 1402” (d. Hr. v. Mircea Musat, „Izvoare…”, 92-93). Iosif C-tin Dragan, marele tracolog, înca din 1980 a spus si a scris raspicat ca Zamolxis a fost regele Dacilor si totusi în manualele de istorie se începe din jurul anului 300, cu Dromichaetes. Altii încep mult mai târziu, cu Burebista iar altii chiar cu Decebal, de la luptele lui cu Traian.
Dar sa revenim la Zamolxe si sa analizam câteva informatii documentare din care reiese clar ca Zamolxis a fost primul rege cunoscut nominal al Dacilor.
Da! Zamolxe a fost mare preot, mare rege si mare legislator. Unii dintre Geti îl cunosteau si sub numele de „Gebeleizis” (Fontes,I,49). Mai întâi precizam ca Zamolxe era „get” adica dac (Fontes,I,189). El a trait cu mult înainte de Herodot si de Pitagora. Adaugam aici si rationamentul lui Iosif C-tin Dragan : „Nu putea sa fie zeu(zeificat), daca nu era rege, caci dupa obiceiurile antice regii erau adesea zeificati” („Noi tracii”,1983,pag.9).
Ceea ce e si mai important, e faptul ca Zamolxis a fost un mare carturar.
CEA DINTÂI SCOALA CU LOCAL PROPRIU ÎN DACIA (c. 1300 î.d.Hr.)
Din activitatea didactica a lui Zamolxis, interesant e si faptul ca „a cladit o casa pentru adunarile barbatilor, în care (se spune) ca îi primea (…) pe fruntasii tarii, învatându-i ca nici el, nici oaspetii sai si nici unul din urmasii acetsora nu vor muri, ei vor merge în anume loc, unde vor trai pururi si vor avea parte de toate bunatatile” (Fontes,I,48-49).
Daca avem în vedere ca mult mai târziu marii dascali greci îsi tineau lectiile în gradinile publice (Academos) si prin simplete, cu auditoriu compozit, putem aprecia caracterul scolii zamolxiene, bine orientat si cu un scop precis, programatic. Mestesugul de a face discipolii sai nemuritori, era defapt o cunoastere (în greceste : gnoza) si ea apartine numai celor initiati. Aici se predau : scrisul, cititul, psihologia, matematicile, astronomia, medicina, etc. Sf. Clement Alexandrinul, unul din cei mai de seama profesori ai Scolii din Alexandria, scrie ca GETO-DACII AU GUSTAT DIN FILOZOFIE, în timp ce Jordanes spune ca Getii erau instruiti „ÎN APROAPE TOATE RAMURILE FILOSOFICE” (Fontes,II,417) Ma întreb : De ce istoricii nu iau în considerare aceste splendide aprecieri?!
Cu scoala Zamolxiana se face începutul Gnosticismului, despre care vom vorbi mai jos.
BELAGINELE SAU LEGILE FRUMOASE
Cele mai elementare cunostinte ce trebuia sa le posede orice dac erau Legile frumoase sau Belaginele. Era un cod care cuprindea norme de comportare a cetatenilor regatului dac si ele fusesera alcatuite initial de zeita Hestia(Vesta).
Un scriitor din jurul anilor 21 î.d.Hr. ne informeaza ca „la asa numitii Geti, care se cred nemuritori, Zamolxe sustinea si el ca a intrat în legatura cu Hestia”, care i-a predat Legile frumoase (Belaginele), dupa cum Moise le primise de la Iahve (Fontes,I,189)—Alt scriitor antic, anume Iamblichos ne spune, textual : „Zamolxis (…) le-a întocmit legile, cum am aratat la început si a îndemnat la barbatie pe concetatenii sai, convingându-i ca sufletul e nemuritor (…) si pentru ca a învatat pe Geti aceste lucruri, si le-a scris legile, e socotit de ei drept cel mai mare dintre zei” (Fontes,II,19). Si pentru ca Zamolxe ca mare preot, observa ca dacii uitasera sfaturile ce le daduse Hesta- Vesta, s-a hotarât sa urce la tronul zeitei, undeva spre Pilorma. Si a întâlnit-o în cereasca stralucire si neîntrecuta frumusete, asa cum era de mii de ani. Si Zamolxe a cuvantat : „Zeita a cerului, Slujitoare a Soarelui material si Soarelui ce tine în mâna Cosmosul, legile date de tine au fost uitate. Eu le mai stiu dar as vrea sa le scriu chiar asa cum ni le vei porunci tu!”, „Scrie!”
Si marele Preot Zamolxe a scrie aceste legi, (Belaginele)-Legile frumoase, dupa care s-a condus Statul dac si ele sau raspândit în lumea întreaga. Retim faptul ca legile Dacilor au fost scrise de Zamolxe, nu au fost predate numai oral .
Dupa moarte si acesta a fost socotit de unii dintre adeptii sai, zeu. Pe parcurs, zeita Hesta-Vesta a fost eclipsata de acest mare preot si rege .
Ca si Histia(Vesta), Zamolxe dispunea de acea teuenergie spirituala cu care a intrat în fiinta poporului dac, cat si a popoarelor înconjuratoare.
JURAMÂNTUL MEDICILOR DIN SCOALA ZAMOLXIANA SI JURAMÂNTUL LUI HIPOCRAT
Am spus ca în Scoala Zamolxiana se învata si medicina. Un fapt care nu a fost sesizat de cercetatori e acela ca juramantul pe care îl depun si în prezent medicii din toata lumea cunoscut sub numele de Juramantul lui Hipocrat, e juramantul pe care îl depuneau medicii din scoala zamolxiana, amplificat .
Normele de comportare ale medicilor daci erau cuprinse în Belaginele pe care le-am amintit mai sus. Ele se desprind în parte din relatarea filosofului Platon(437-347 î.d.Hr.), care pune în gura arhicunoscutului întelept Socrate(469-399 î.d.Hr.) urmatoarele : „Eu (Socrate) am învatat aceasta incantatie, acolo în oaste, de la un medic trac unul din ucenicii lui Zamolxis, despre care se zice ca îi face pe oameni nemuritori. Spunea tracul acela ca (medicii) grecii aveau dreptate sa cuvânteze, asa cum v-am învatat adineauri. Dar, Zamolxis, regele nostru, adauga el, care e si zeu, ne spune ca dupa cum nu trebuie sa încercam a trata ochii, fara sa tinem seama de cap, nici capul nu poate fi tratat netinându-se sema de corp, tot astfel trebuie sa-i dam îngrijirea trupului, dimpreuna cu sufletul. Si iata pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli : (anume) pentru ca ei nu se cunosc întregul pe care îl au de îngrijit.
Daca acest întreg e bolnav partea nu poate fi sanatoasa. Caci, zicea el (medicul ucenic din scoala zamolxiana), toate lucrurile bune si rele-pentru corp si pentru om în întregul sau-vin din suflet si de acolo curg (ca dintr-un izvor) ca de la cap la ochi. Trebuie deci-mai ales, în primul rând sa vindecam izvorul raului, ca sa se poata bucura de sanatate capul si tot restul trupului. Prietene, zicea el, sufletul se vindeca cu incantatii (descantece). Aceste incantatii sunt vorbele frumoase, care ne fac sa se nasca în suflete întelepciune. Odata ivita aceasta si, daca staruie, e usor sa se bucure de sanatate si capul si corpul. Când ma învata leacul (farmecul) si incantatiile spunea : Sa nu te înduplece nimeni sa-i tamaduiesti capul cu acest leac, daca nu-ti încredinteaza mai întâi sufletul ca sa i-l tamaduiesti cu ajutorul incantatiei, iar acum, zicea el-aceasta e cea mai mare greseala a oamenilor : ca unii medici sa caute în chip deosebit o vindecare sau cealalta (a sufletului si a trupului). Si ma povatuia foarte staruitor sa nu ma las înduplecat de nimeni-oricât de bogat, dintr-un neam ales sau oricât de frumos ar fi-sa fac altfel. Deci eu, pentru ca i-am jurat si sunt nevoit sa-i dau ascultare, îi voi da în adevar ascultare. Si daca vrei-potrivit povetelor strainului sa-mi încredintezi sufletul tau, pentru a-l vraji cu incantatiile (epodele) tracului, îti voi da si leacul pentru cap. Daca nu, nuti pot ajuta cu nimic, scume Cormide” (101-102). (469-399 î.d.Hr.)
Din cele însirate aici s-a putut lesne observa ca e vorba de juramântul medicilor din scoala zamolxiana.
Facem si o mica paranteza : din citatul de mai sus reiese ca folclorul daco-român în ceea ce priveste incantatiile (epodele) sau descântecele e atestat în vremea lui Zamolxe si înainte de Socrate. Acele „vorbe frumoase”, cu care medicii daci refaceau moralul pacientilor erau descântece verificate, din care multe se pastreaza pana azi. Prin urmare literatura populara daco-româna începe înainte de tracul Socrate (v. Fontes,I,101-102), (469-399 î.d.Hr.).
www.scribd.com
( Va urma)
Sursa: basarabialiterara.com.md

Sublim!!!


Sublim!!!


Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Informaţii strict secrete: antibioticele din hrana animalelor


Statele Unite ale Americii utilizează în producţia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor în creşterea animalelor reprezintă 80% din totalul antibioticelor vândute în Statele Unite, iar folosirea inutilă a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, găini şi curcani) este o forţă motorie majoră care stă în spatele dezvoltării galopante a bacteriilor rezistente la antibiotice, relatează Mercola.com.
Spre deosebire de uzul uman, unde antibioticele sunt prescrise pentru a trata infecţii grave, la animale, medicamente precum penicilina şi tetraciclina sunt adăugate constant în hrana animalelor ca o modalitate ieftină de a le face să crească mai repede.
Hrănirea continuă a animalelor cu doze mici de antibiotice permite agenţilor patogeni să  supravieţuiască, să se adapteze, şi, în cele din urmă, să prospere.
Pe scurt, producătorii alimentari preferă costuri de producţie mai reduse chiar dacă acestea determină apariţia unor boli mai grave, atât la animale, cât şi la om. Doar unul dintre agenţi patogeni rezistenţi care există acum, Meticilino Rezistent Aureus Staphylococcus (MRSA – stafilococ auriu rezistent la meticilină), este responsabil pentru mai mult de 94.000 infecţii şi 18.000 de decese în SUA, în fiecare an.

  • Producătorii alimentari, responsabili pentru creşterea rapidă a incidenţei bolilor
Pentru a combate creşterea dramatică a bolilor rezistene la antibiotice, cel mai important pas este acela de a reduce utilizarea abuzivă a antibioticelor în producţia de alimente. Sigur, şi în domeniul medical trebuie să se înceapă o prescriere a antibioticelor într-un mod mai raţional şi conştient. Însă atunci când ştii că utilizarea medicală a antibioticelor reprezintă doar 20% din totalul de antibiotice vândute în fiecare an, este logic să limitezi la maxim vinovatul principal, sau altfel ne vom adânci şi mai mult în această problemă.
Din păcate, agenţia de reglementare alimentară din SUA, FDA, a continuat să nu facă nimic în această privinţă. În loc să impună reglementări mai stricte, agenţia a rugat pur şi simplu producătorii de alimente să limiteze în mod voluntar utilizarea anumitor antibiotice.

  • FDA, dată în judecată pentru că a ţinut ascunse informaţii privind medicamentele
Dar asta nu e tot. FDA este acum acuzată că a refuzat în mod abuziv să divulge informaţii privind vânzarea de antibiotice pentru a fi utilizate la hrănirea animalelor crescute pentru carne, o mişcare ce face practic imposibilă evaluarea corectă a nivelului în care aceste medicamente cauzează probleme.
La data de 5 decembrie, Proiectul Government Accountability (GAP) a intentat un proces împotriva FDA, după ce agenţia a refuzat să facă publice date privind cantitatea de antibiotice vândute în 2009 pentru utilizarea lor la hrănirea animalelor crescute pentru carne.
Intentarea procesului a venit după ce “FDA a refuzat să răspundă în mod corespunzător cerinţei GAP, care a cerut să fie informată privind cantitatea de antibiotice vândute pentru utilizarea lor în hrana animalelor, clasificarea pe tipuri de animale, precum şi informaţiile referitoare la dozaj.”
Agenţia FDA a refuzat să furnizeze datele solicitate sub pretextul că acestea sunt “informaţii comerciale confidenţiale”.
Amanda Hitt, de la GAP, a spus că rolul unei agenţii de reglementare alimentară, şi în acest caz a FDA-ului, “este acela de a proteja sănătatea publică şi nu secretele industriei”.

  • Noua legislaţie urmăreşte să elimine secretul privind utilizarea medicamentelor în creşterea animalelor
Pe 16 octombrie, reprezentantul Californiei, Henry Waxman, membru al Comitetului Energiei si Comertului, a anunţat că va introduce o legislaţie care să “mărească gradul de informare cu privire la cantitatea şi utilizarea antibioticelor în hrănirea animalelor crescute pentru consumul uman.”
Proiectul de lege va obliga producătorii de medicamente să prezinte rapoarte complexe privind modul în care medicamentele sunt efectiv utilizate. De asemenea, ar impune, pentru prima dată, fabricilor de furaje să descrie modul în care folosesc medicamentele. Aceste rapoarte ar include informaţii referitoare la tipurile, scopul şi cantităţile de antibiotice care sunt adăugate în hrana animalelor.
“Avem nevoie de aceste informaţii pentru ca oamenii de ştiinţă şi Congresul să poată opri răspândirea bolilor rezistente la antibiotice de la animalele din crescătorii la oameni”, a spus Waxman, la o conferinţă de presă din Santa Monica.
  •  CAFO pot fi rentabile, dar cu ce preţ?
În cele din urmă, problema rezultă din practicile noastre moderne de producţie alimentară. CAFO sunt extrem de departe de creşterea tradiţională a animalelor, iar utilizarea excesivă a antibioticelor şi a altor medicamente de uz veterinar în CAFO lui a apărut atât din cauza necesităţii cât şi din cauza abuzului.
Animalele care trăiesc în CAFO au într-adevăr nevoie de mai multe medicamente, din moment ce bolile sunt tot mai agresive, datorită condiţiilor de trai vitrege şi neigienice. E un efect secundar natural al creşterii de mii sau zeci de mii de animale într-o singură unitate. De exemplu, pur şi simplu nu poţi creşte 30.000 de pui în acelaşi spaţiu.
Din motive de eficienţă, animalele CAFO sunt înghesuite în spaţii mici şi tratate în moduri cu adevărat şocante pentru cei mai mulţi oameni care de abia acum află despre modul în care funcţionează CAFO. Datorită acestor condiţii de viaţă, o varietate largă de medicamente, inclusiv antibiotice, sunt administrate în permanenţă tuturor animalelor, indiferent dacă sunt bolnave sau sănătoase, cu scopul de a menţine în viaţă cât mai multe animale, până când acestea sunt sacrificate.
Cu toate acestea, medicamentele sunt folosite în mod curent şi pentru a stimula creşterea animalelor, iar acest lucru are loc dintr-un motiv evident de natură financiară. Animalele mai mari şi mai grase echivalează cu profituri mai ridicate.
Însă, preţul final este acela că omul asimilează o doză de antibiotice şi alte medicamente din  fiecare friptură pe care o mănâncă.
O problemă şi mai puţin cunoscută este cea a gunoiului de grajd încărcat cu antibiotice ce contaminează şi restul produselor alimentare.
Sunt  ţări care au conştientizat pericolele inerente ale utilizării în exces a  antibioticelor şi au optat pentru o abordare mai sănătoasă a creşterii animalelor. De exemplu,Danemarca a oprit utilizarea pe scară largă a antibioticelor în industria cărnii de porc, încă de acum 14 ani. Totodată, Uniunea Europeană a interzis utilizarea constantă a antibioticelor în hrana animalelor în urma temerilor exprimate privind dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice.
După ce Danemarca a pus în aplicare interdicţia folosirii antibioticelor, s-a confirmat faptul că această ţară a reuşit să reducă drastic existenţa bacteriilor rezistente la antibiotice atât la animale, cât şi în produsele alimentare.
În plus, experimentul danez a demonstrat că eliminarea antibioticelor nu trebuie să cauzeze prejudicii industriei. În primii 12 ani de interdicţie, industria cărnii de porc danez a crescut cu 43%, devenind unul dintre exportatorii principalii de carne de porc din întreaga lume.

  • Ce tipuri de bacterii sunt rezistente la antibiotice?
Rezistenţa la antibiotice nu este izolată doar în cazul câtorva bacterii necunoscute. Este o problemă foarte reală şi în continuă creştere. Infecţiile rezistente la antibiotice afectează în fiecare an mai multe vieţi decât “ciuma modernă”, SIDA, şi a costat sistemul de sănătate american aproximativ 20 de miliarde de dolari, anual.
Lista de mai jos prezintă diverse bacterii care sunt deja rezistente la mai multe antibiotice prescrise în mod frecvent:
1. Acinetobacteria: O bacterie ce poate fi găsită în sol şi în apă, care provoacă de cele mai multe ori infecţii la pacienţii grav bolnavi din spital.
2. Antrax: Răspândită de animalele infectate sau de posibilele arme bioteroriste.
3. Gonoree: O boală cu transmitere sexuală.
4. Streptococ B: O bacterie comună la nou-născuţi, persoane în vârstă şi la adulţii care suferă de alte boli.
5. Pneumonie Klebsiella: o bacterie care poate duce la pneumonie, infecţii ale fluxului sanguin, a rănilor şi zonelor operate şi la meningită.
6. Stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA): O superbacterie care poate fi extrem de dificil de tratat, ea poate evolua cu uşurinţă de la o infecţie superficială la nivelul pielii la o infecţie a oaselor, articulaţiilor, fluxului sanguin, valvelor cardiace, plămânilor sau plăgilor chirurgicale, care îţi poate pune viaţa în pericol.
7. Meningitides Neisseria: Una dintre principalele cauze ale meningitei bacteriene la copii şi adulţi tineri.
8. Shigella: o boală infecţioasă provocată de bacteria Shigella.
9. Streptococ pneumoniae: cauza principală a pneumoniei, sinuzitei, bacteremiei şi a otitei medii acute (OMA).
10. Tuberculoza (TB): Pot fi întâlnite acum ambele forme de tuberculoză: “rezistentă la mai multe medicamente” şi “rezistentă la o gamă largă de medicamente”.
11. Febră tifoidă: O boală care îţi pune în pericol viaţa şi care este cauzată de bacteria Salmonella typhi.
12. Eneteroco rezistent la Vancomicină (VRE): Infecţia cu bacteria enteroccocci care apare adesea în spitale este rezistentă la vancomicină, un antibiotic.
13. Stafilococ auriu rezistent la Vancomicină (VISA / VRSA): tulpini diferite de bacterii stafilococice, care sunt rezistente la vancomicină.
14. Campilobacteria: Un agent patogen întâlnit de obicei în carnea de pui. 
Sursa : financiarul.roz
2blackjack1.wordpress.com

Cateva vorbe de duh despre trup…


Cateva vorbe de duh despre trup…
Evolutia spirituala, aduce individului o noua si mult mai complexa viziune asupra corpului, asupra energiilor care circula si asupra caracterului generator al mentatului simplu sau colectiv.Tot mai multi dintre noi suntem preocupati sa ducem o viata naturala, rationala, sanatoasa, bazata pe armonia dintre lumea fizica si cea interioara.
Corpul, invelisul material al spiritului are toate atributele unui vehicul, deci am putea admite ca spiritul conduce trupul asemeni unui avatar. N-am putea experimenta viata in acest univers 3D (tridimensionalitatea planului fizic se exprima prin lungime, latime si inaltime care are, totodata si caracterul de abis, adancime) fara trup. Asadar acest instrument minunat pus la dispozita constiintei noastre pentru a se implica si modifica planul material in sensul progresului si al confortului trebuie intretinut si folosit cu grija si iubire.
Calitatea vietii este strans legata de o alimentatie echilibrata si variata si de un bun control al trupului si al energiilor. “A te simti bine in propriul trup inseamana a te prgati sa simti bine si din punct de vedere mental“. Asadar atentie la dieta. Organismul are nevoie de unitati limitate de energie. Astfel ca daca el consuma 2000 de calorii, trebuie sa se alimenteze cu exact acelasi numar. Mai mult sau mai putin devin extreme cu consecinte nefaste asupra calitatii vietii.
In plus trebuie sa intelegem ca suntem proiectati pentru miscare, astfel ca avem nevoie de activitati care sa ne intretina dinamismul. “Orice muschi sau organ neutilizat corespunzator se atrofiaza, se necrozeaza, iese din uz implicand intreg organismul intr-un dezechilibru periculos”.
Spiritul puternic controleaza si armonizeaza trupul. Inteleptul stie ca orice dimensiune este guvernata de un set de principii si legi. Asadar, el stie sa aduca ordinea in haos!
Sursa: codulluioreste.ro

Astrologie Psihologica: tipurile de personalitate ale zodiacului

Secolul XXI poate fi denumit si secolul bolilor psihologice. Din cauza stresului de zi cu zi sau a unor probleme marunte, fiecare dintre noi poate fi predispus la o anumita tulburare de personalitate. Care este ea in functie de zodie?


ZODIE: BERBEC

tulburare de personalitate

TULBURARE DE PERSONALITATE: NARCISISM

Simptome: 
- nativul din aceasta zodie reactioneaza la critici simtindu-se fie iritat, fie rusinat
- are tendinta sa isi exagereze calitatile sau reusitele
- este aproape obsedat de propria persoana
- isi doreste intotdeauna ce este mai bun
- de multe ori, isi impune teluri deloc realiste

Image © Sxc.hu

ZODIE: TAUR

TULBURARE DE PERSONALITATE: MANCATUL EXCESIV

Simptome:
- cel nascut sub semnul Taur nu isi poate controla poftele alimentare
- mananca atunci cand este plictisit sau trist
- are tendinta sa consume cantitati mari de mancare chiar si atunci cand nu ii este foame
- este usor iritabil
- este inclinat spre depresie

ZODIE: GEMENI

TULBURARE DE PERSONALITATE: IDENTITATE DISOCIATA

Simptome:
- nativul din aceasta zodie poate experimenta schimbari bruste ale starii de spirit
- poate avea un comportament sau credinte contradictorii
- se enerveaza usor, fara un motiv clar
- poate uita repede ce a facut in trecutul apropiat
- paranoia

ZODIE: RAC

TULBURARE DE PERSONALITATE: PERSONALITATE BORDERLINE

Simptome:
- cel din aceasta zodie poate fi instabil din punct de vedere emotional
- simte inauntrul sau un gol pe care nu stie cu ce sa il umple
- are tendinta sa se simta abandonat
- se poate simti iritat sau trist fara vreun motiv anume
- este impulsiv

ZODIE: LEU

TULBURARE DE PERSONALITATE: COMPORTAMENT TEATRAL

tulburare de personalitate
Image © Sxc.hu
Simptome:
- nativul din aceasta zodie cauta sa fie constant aprobat de ceilalti
- are tendinta sa dramatizeze tot ceea ce i se intampla prin stari extreme de emotivitate
- este mandru si nu doreste sa se schimbe
- crede ca relatiile sunt mai profunde decat pot fi in realitate
- simte nevoia sa fie mereu in centrul atentiei

Zodie: Fecioara

Tulburare de personalitate: COMPORTAMENT OBSESIV COMPULSIV

Simptome:
- nativul acestei zodii este obsedat de control
- se teme sa nu fie ranit ori sa nu ii raneasca pe ceilalti
- ii e teama sa nu piarda lucruri/sa nu ii lipseasca lucrurile de care are nevoie
- uneori nu isi poate controla gandurile
- simte nevoia constanta de a-si cere scuze ori de a clasifica



Zodie: Balanta

Tulburare de personalitate: COMPORTAMENT PASIV AGRESIV

tulburare de personalitate
Simptome:

- acest nativ din zodiac evita de multe ori responsabilitatea facandu-se ca uita

- de multe ori, poate fi, in mod inexplicabil, nervos, ostil sau iritat

- are un discurs ambiguu

- se plange sau isi gaseste scuze

- poate fi ineficient in mod intentionat


Image © Sxc.hu

Zodie: Scorpion

Tulburare de personalitate: COMPORTAMENT BIPOLAR

Simptome:



- cel nascut intr-o zodie precum Sagetatorul are des insomnii



- este foarte activ, impulsiv si are tendinta sa cheltuiasca fara noima



- gandeste in mod negativ despre viitor



- ii este greu sa se concentreze



- isi exteriorizeaza gandurile negative




tulburare de personalitate
Image © Sxc.hu

Zodie: Sagetator

Tulburare de personalitate: HIPERACTIVITATE CU DEFICIT DE ATENTIE

Simptome:



- nativul din aceasta zodie isi uita, de cele mai multe ori, promisiunile



- poate fi usor distras din ceea ce face



- ii este greu sa se organizeze



- vorbeste excesiv si nu cunoaste arta de a asculta



- nu acorda deloc atentie detaliilor si poate face greseli nesabuite




Zodie: Capricorn

Tulburare de personalitate: COMPORTAMENT DEPENDENT

Simptome:



- cel din Capricorn este o fire retrasa, antisociala



- simte constant nevoia placerilor lumesti



- poate trece de la o dependenta la alta



- nu poate crea un echilibru intre cariera si viata personala



- neglijeaza anumite aspecte ale vietii




Zodie: Varsator

Tulburare de personalitate: PERSONALITATE SCHIZOTIPALA

Simptome:


- de multe ori, nativul din aceasta zodie simte nevoia sa se izoleze social


- nu isi face prieteni usor, iar cei pe care ii are sunt uneori tratati rece


- are o gandire inedita, iesita din tipare


- poate avea aparitii excentrice


- percepe viata intr-un mod neobisnuit; in copilarie poate avea prieteni imaginari



Zodie: Pesti

Tulburare de personalitate: COMPORTAMENT EVITANT

Simptome:


- nativul din Pesti este hipersensibil la critica/respingere


- are tendinta sa nu se simta confortabil in anumite medii


- este auto-critic


- se simte singur chiar si cand este inconjurat de oameni


- isi foloseste imaginatia pentru a se elibera de gandurile obsesive ce ii dau stari negative



Foto front si main © Sxc.hu
Sursa: horoscop.garbo.ro