marți, 6 septembrie 2011

Primul aeroport spaţial din lume, gata de lansare. Primele zboruri, în 2013!

   Amatorii de senzaţii tari vor avea curând o nouă opţiune: turismul spaţial! Primul aeroport spaţial privat din lume este gata în procent de 90%, se numeşte Spaceport America şi este situat în deşert, în New Mexico.

                  Purtătorul de cuvânt al aeroportului a declarat că până la sfârşitul anului lucrările vor fi gata. Momentan aeroportul este ales drept rampă de lansare pentru navele Virgin Galactic ale vizionarului Richard Branson. Din 2013, acestea vor transporta primii turişti spaţiali, scrie Daily Mail.
O călătorie de doua ore şi jumătate costă 200.000 de dolari, iar în momentul de faţă există deja o listă de aşteptare în acest sens. 320 de persoane şi-au făcut deja rezervări pentru excursiile spaţiale.
Potrivit El Mundo, profilul turistului spaţial este unul foarte eterogen. Majoritatea oamenilor încântaţi de ideea unei excursii în spaţiu sunt bărbaţi (60%). Cel mai tânăr astronaut este un tânăr de 18 ani, iar cel mai în vârstă are 89 de ani. Profesiile acestor oameni sunt, la randul lor, foarte variate. Printre aceştia se numără iubitori în sporturi extreme, dar şi oameni de ştiinţă, antreprenori, scriitori, piloţi de curse comerciale sau pensionari. 

Intensitatea Uraganului Katia s-a diminuat, fiind retrogradat la categoria a treia

Uraganul Katia, clasat luni seara ca uragan de categoria a patra pe scara Saffir-Simpson de cinci trepte şi care se găseşte în continuare în Atlantic, a fost retrogradat marţi la categoria a treia, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC).
Intensitatea Uraganului Katia s-a diminuat, fiind retrogradat la categoria a treia
Cu rafale de vânt atingând 205 de kilometri pe oră, centrul uraganului se situa la ora 9.00 GMT (12.00, ora României) la 625 de kilometri sud de Insulele Bahamas, preciza NHC într-un comunicat.
NHC a adăugat că se aşteaptă ca uraganul, încă prea depărtat de uscat pentru a genera alerte de coastă, să se intensifice în următoarele 24 de ore, după care va începe să se atenueze în mod progresiv.
Valuri puternice generate de Katia urmează să atingă Coasta de Est a Statelor Unite, Insulele Bermude, Antilele Mari şi plajele Insulelor Bahamas în zilele următoare, a avertizat aceeaşi sursă.
Potrivit datelor NHC, Katia urmează să se deplaseze către nord şi să rămână la depărtare de Coasta de Est a Statelor Unite, marcată în continuare de trecerea recentă a uraganului Irene, care s-a soldat cu 50 de morţi.

ELENIN VORBESTE…

Articol preluat de Peter
Am auzit despre tot ce se spune (dezinformeaza ) in legatura cu Elenin. Sfatul meu este : uitati de Elenin/Niburu…..
ELENIN VORBESTE :
” Exista extremisti care spun ca eu aduc distrugere sau o mare curatare pe Pamant. Nu este asa. Eu aduc o mare
curatare interioara”. Toate lucrurile se schimba cu ajutorul constiintei, asa cum totul este constiinta si noi vibram la un nivel mai
inalt, multumita multor lucratori in lumina si odata cu sosirea codurilor luminii, schimbarilor in sistemul planetar si in sistemul solar.
Galaxia, universul si lumile din lumi sunt una. Noi ne-am mutat in octave suficient de inalte , nefiind necesar un scenariu
apocaliptic. Vor mai exista schimbari ale Pamantului si dezastre, acestea depinzand de cat de agresiva sau blanda este
constiinta. In loc sa ne ingrijoram de posibile scenarii ale distrugerii, mai bine ne concentram pe creatia pozitiva. Alegeti sa fiti
undeva unde loveste o cometa sau un tsunami sau unde erupe un vulcan? Ce doriti sa creati pentru voi insiva si pentru
umanitate? Voi creati prin iubire si gandurile si imaginile voastre pozitive. ” Eu vin sa aduc schimbarea , nu din exterior, ci din
interior, schimbare mare, incepand cu luna noua in leu, pe 27 septembrie, pana la luna noua din scorpion, 26-27 octombrie si
sfarsitul iadului universal, 28 octombrie. Eu voi veni prin voi”. Pe 31 octombrie avem Beltane in emisfera sudica , a unei noi lumini
si fertilitati si Hallowmas in emiosfera nordica si voalurile dispar. ” Eu lucrez cu stelele si planetele langa care ma aflu, asa cum
intru mai aproape de Pamant. Noi raspundem de asemenea la energia care rezulta din Pamant si vedem lumina devenind din ce
in ce mai puternica in jurul Pamantului. Multa purificare a fost si este facuta in taramurile inalt dimensionale , pentru a pregati
Pamantul pentru schimbarea sa in noul ciclu si in noul sistem solar. Cu Draco si Oficus acum in cer, ca si portale si Pamantul
raspunzand si fiind intr-o noua frecventa, totul se intampla intr-o clipa. Asa cum treceti prin planul galactic si va intoarceti, totul
este rezolvat. Eu va aduc vesti bune ale schimbarilor care exista acum, nu saptamana viitoare sau anul viitor, ci acum”.
Sursa : http://www.evenstarcreations.com/

Spre realizare şi întîlnirea sufletului-pereche

Autor: Melfior Ra
Prietene cititor, astăzi eşti ajutat să-ţi implineşti destinul. Vei fi ajutat să-ţi găseşti perechea predestinată, dacă încă n-ai întîlnit-o pînă acum, deşi ea se află în acest plan dimensional şi undeva foarte aproape de tine, de fiinţa ta, de sufletul tău, dar nu a fost magnetizată încă de frecvenţa vibraţională a persoanei tale.
Te afli singur şi aceasta nu e întîmplător. De ce? Pentru că oamenii singuri fie au prea multe calităţi, fie prea multe defecte. Faci parte dintre aceştia, descoperă-ţi doar calităţile sau defectele şi conştientizează-le, pentru a te putea elibera de ele! Dacă ai defecte, înseamnă că eşti pesimist, introvertit, egoist, inadaptabil, neîncrezător etc. Dacă nu te regăseşti în acestea, atunci înseamnă că ai calităţi, poate chiar prea multe, dar uneori şi acestea îţi pot obstruc­ţiona împlinirea destinului. Iată că, uneori, chiar şi aşa-zisele calităţi pot face mult rău celui aflat în această situaţie. Aceste calităţi pot fi: realizări spirituale, materiale, funcţie înaltă, o carieră care te solicită şi te copleşeşte sau o poziţie socială foarte sus-pusă. Toate acestea te îndepărtează de realizarea unei familii şi îţi induc starea că poţi fi curtat, admirat, doar pentru ceea ce reprezinţi pe plan social, şi nu pentru tine ca om-persoană. La acest punct şi din aceste cauze, multe persoane îşi deviază programul destinului, iar atunci, prin neîncrederea în tine şi în ceilalţi, te îndepărtezi de realizarea unei familii, întrucît eviţi şi ratezi, uneori voit, uneori conştient, alteori inconştient, întîlnirea cu sufletul-pereche. Astfel te înde­părtezi de împlinirea menirii tale din această întrupare. Calităţile, dacă nu sînt înţelese şi privite cu discernămînt, pot fi uneori chiar foarte dăunătoare.
Dar tu, prietene cititor, poţi fi ajutat să-ţi împlineşti destinul, prin împlinirea şi fericirea alături de sufletul-pereche, de cel predestinat. Vei fi ajutat să-ţi descoperi mobilul singurătăţii şi va trebui ca tu, cel în cauză, să-l îndepărtezi, lucrînd la modul conştient pentru aceasta. Numai tu îţi poţi netezi şi lumina calea împlinirilor, dar, pentru aceasta, trebuie să dispui, măcar la modul minim, de oarecare cunoaştere spirituală, metafizică.
Dacă ai format deja o familie, vei fi ajutat să dobîndeşti prosperitatea şi armonia, precum şi continuitatea sentimentelor tale curate pentru partenerul tău de viaţă. Pentru aceasta trebuie să ai însă încredere în tine şi în ceea ce faci, precum şi în cei care doresc să te ajute, chiar dacă nu te cunosc, deoarece este înălţător să-ţi ajuti semenii în scopul împlinirii destinelor lor şi realizarea lor în această întrupare.
Dacă pînă acum nu ai reuşit să înde­părtezi obstacolele ce te ţin în singurătate, trebuie să-ţi reaminteşti că „unde-s doi puterea creşte”, iar tu vei citi aceste rînduri pentru a te bucura de sprijinul spiritual al tuturor celor care participă, „din umbră”, pentru semenii lor, la lucrarea metafizică, de împlinire şi realizare a unei familii prin sufletul-pereche, predestinat din Inalt fiecăruia. Aceşti lucrători în Lumină vor emite energii şi gînduri de împlinire, iar prin magnetismul şi vibraţia înaltă a acestor emisii de iubire necondiţionată pentru semenii lor, la care se vor conecta toţi cei ce vor dori să se realizeze prin întemeierea unei familii şi se vor programa, vor alege acum, aici, în plan fizic, împlinirea destinului lor şi întîlnirea sufletului-pereche. Iată ce se poate realiza şi ce pot dobîndi cei care citesc aceste rînduri şi care se conectează prin încrederea/credinţa lor la lucrarea noastră comună de realizare şi împlinire a destinelor semenilor noştri. Că doar bine s-a spus: „Dacă vei avea credinţă cît un bob de muştar, vei mişca şi munţii din loc“.
Sursa: lumeamisterelor.com

Cele mai vechi picturi rupestre din centrul şi estul Europei au fost descoperite în peştera Coliboaia, judeţul Bihor.

Cele mai vechi picturi rupestre din centrul şi estul Europei au fost descoperite în peştera Coliboaia, judeţul Bihor.
Descoperirea arată că zona era locuită acum 32.000 de ani, când au fost făcute desenele. Mai mult, substanţa utilizată pentru realizarea picturilor datează de acum 36.000 de ani.
Picturile sunt negre şi reprezintă animale printre care un zimbru, un cal, posibil o felină, capete de urs şi chiar rinoceri. Ele au fost găsite într-o galerie înaltă, greu accesibilă din cauza unui râu subteran. (Câteva fotografii pot fi văzute aici.)
Echipei de cercetători români i s-au alăturat 5 specialişti veniţi din Franţa. Conform acestora, picturile pot fi determinate ca aparţinând unei perioade vechi a artei parietale, Gravettian sau Aurignacian, fiind pentru prima dată când se atestă artă parietală atât de veche în Europa Centrală.
"Peştera Coliboaia are o importanţă deosebită deoarece este prima din Europa Centrală care are zeci de reprezentări animale," a declarat arheologul Jean Clottes.

Viorel Lascu, preşedintele Federaţiei Române de Speologie, a declarat că "în ultimii doi ani, aici au mai fost descoperite şi alte lucruri interesante, precum schelete şi desene foarte importante pentru patrimoniul României şi al Europei."

Desenele din Apuseni seamănă cu cele găsite în peştera Chauvet din Franţa (foto), considerate a fi cele mai vechi din Europa. Acum, specialiştii spun că descoperirile indică faptul că acum 36.000 de ani, în Franţa, Spania şi România existau grupuri de Homo sapiens care aveau aceiaşi viziune despre lume şi care practicau ritualuri de vânătoare asemănătoare.

Sursa: todaysthv.com
Sursa: descopera.ro

Undele cerebrale – o chestiune de viaţă şi de moarte

Undele cerebrale – o chestiune de viaţă şi de moarte
Undele cerebrale asociate cu somnul şi cu visele ar putea fi de ajutor pentru a distinge starea vegetativă a unui om de cea conştienţă minimă, fapt ce ar ajuta la stabilirea soartei individului.
Starea de conştienţă minimă, cea vegetativă permanentă şi cea de comă sunt toate tulburări ale conştienţei cauzate de o leziune cerebrală severă.
Indivizii aflaţi în stare de minimă conştienţă au şanse mai bune de a-şi reveni decât cei care sunt într-o stare vegetativă, dar realizarea unei distincţii între cele două stări este greu de făcut.
Diagnosticarea greşită poate duce la luarea unei decizii eronate - de pildă, decuplarea de la aparatura de respiraţie artificială a unui pacient care avea totuşi şanse de recuperare.

La începutul acestui an, Melanie Boly de la Universitatea din Liège, Belgia, a raportat că pacienţii minim conştienţi răspund la sunete, în timp ce pacienţii aflaţi în stare vegetativă, nu. În prezent, echipa a descoperit că unele funcţii ale creierului sunt păstrate în stare de conştienţă minimă.

Cercetătorii au utilizat o electroencefalogramă pentru a înregistra activitatea electrică a creierului în cazul a şase pacienti cu o stare de conştienţă minimă şi a cinci pacienţi aflaţi în stare vegetativă, în timp ce dormeau Aceşti indivizi au fost diagnosticaţi cu ajutorul testelor tradiţionale - mişcările reflexe, răspunsul la sunete şi alţi stimuli.

Cinci dintre pacienţii care au fost diagnosticaţi ca fiind într-o stare de conştienţă minimă au prezentat unde cerebrale care sunt întâlnite în cazul unui somn normal, descoperindu-se momente de REM (Rapid Eye Movement - o fază a somnului caracterizată prin mişcări, rapide, involuntare ale globilor oculari, chiar dacă ochii sunt închişi) ce alternau cu momente non-REM.

Acest model caracteristic de activitate cerebrală nu a fost detectat în cazul persoanelor aflate într-o stare vegetativă. Deşi la aceştia se menţineau ciclurile somn-stare de veghe, undele cerebrale ale indivizilor au rămas permanent în faza de non-REM.

Monitorizarea somnului poate fi o modalitate suplimentară de evaluare a funcţiei creierului afectat şi ar putea ajuta medicii să diferenţieze stările de conştienţă minimă de cele vegetative.

Adrian Owen de la Universitatea Western Ontario din London, Canada, crede că este prea devreme pentru a declara că noua tehnică poate aduce îmbunătăţiri faţă de metodele actuale, cum ar fi testarea comportamentului şi scanarea creierului.

Constatările lui Boly au sugerat că persoanele minim conştiente pot să viseze, deoarece momentele REM sunt asociate, în mod normal, cu un vise ce implică un conţinut emoţional şi imagini.
Sursa: New Scientist
Sursa: descopera.ro

S-a dezintegrat Cometa Elenin sau ne dezvăluie scutul energetic extraterestru

Conform unui numar din ce in ce mai crescut de astronomi - inclusiv descoperitorul ei, cometa Elenin (C/2010 X1) a inceput sa se dezintegreze. A fost lovita in plin de o explozie solara (CME= Coronal Mass Ejection) in data de 19 august si curand dupa acest eveniment a inceput sa-si piarda vizibilitatea - ducandu-ne cu gandul la faptul ca a fost sparta. In contrast, respectatul om de stiinta Richard C. Hoagland sustine ca un scut de energie a fost emis de cometa elenin in timpul exploziei solare (CME) - confirmand (dincolo de orice indoiala, daca mai era nevoie) ca este intr-adevar o structura artificiala = o nava spatiala (aceasta cometa). Hoaglandsustine ca rapoartele in care se afirma ca Elenin s-a dezintegrat, sunt dintr-o campanie de dezinformare pentru a distrage publicul de la natura artificiala a lui Elenin si de la mesajul pe ce il duce pentru omenire referitor la schimbarea lumii.
Ultimele imagini din satelit ale lui Elenin arata trecerea ei neoprita prin explozia solara si arata in mod clar un fel de scut triunghiular ce apare in jurul sau / imagini care sustin afirmatiile lui Hoagland.
In data de 30 august, astronomul australian Michael Mattiazzo, comparand fotografiile de la satelitul stereo HI1-B dupa o perioada de 10 zile de la trecerea prin explozia solara a lui Elenin in data de 19 august - acesta a scris = Se poate observa caci Cometa Elenina fost dincolo de asteptari dar, bursc a experimentat o intunecare dramatica in data de 20 august. Acest tip de intunecare inseamna de obicei ca avem de-a face cu un proces de dezintegrare si cometa nu va mai putea fi observata cu ochiul liber. Acest lucru se intampla de obicei cu cometele. El a aratat un numar de imagini cu Elenin, inainte si dupa lovitura data de explozia solara (CME).

Pe site-ul sau, Mattiazzo a postat un grafic al luminozitatii lui Elenin.
Numerosi astronomi au inceput o serie de articole sustinand ca Elenin a ninceput sa se dezintegreze si nu va supravietui trecerii sale atat de aproape de soare.
Astronomii care monitorizeaza cometa Elenin au notat ca aceasta si-a scazut luminozitatea saptamana trecuta iar acum este alungita si difuza.
Recent, in data de 3 septembrie, Leonid Elenin, primul care a observat cometa si numele caruia il poarta, a notat = Acum este absolut clar ca luminozitatea cometei a scazut - lucru notat in primul rand de Mattiazzo in data de 20 aug. Acest lucru nu a fost o coincidenta, procesul de descompunere a inceput deja.
Pseudo nucleul a devenit difuz si pana la urma va dispare.

In imaginile preluate in data de 1 sept., in coada cometei nu mai era vizibila nici o urma de condensare, ceea ce inseamna de fapt ca s-a spart in bucati mici, cu o dimensiune de maxim 100 de metri. Insa, pe langa faptul ca luminozitatea i-a scazut in data de 19 august cand a trecut prin acea explozie solara, un alt lucru s-a intamplat in acea data. Potrivit lui Richard Hoagland, un scut misterios de energie a aparut, iar Hoagland a notat = Acestea sunt cele mai recente imagini - captate de satelitul video NASA STEREO-B care a inregistrat trecerea cometei prin ejectia coronara solara (CME) in 19 august. Imaginile arata cum elenin este protejata de un scut tetraedric (descoperit doar saptamana trecuta) - ceea ce faca ca elenoin sa fie cuprinsa adanc in interiorul acestui scut si sa fie protejata de excesul radiatiilor solare. Intreaga dimensiune a acestei extraordinare structuri de forta masoara mai mult de 300,000 mile de-a lungul fiecarei laturi - mai mult de 1.5 ori distanta de la pamant la luna. Deci, nu mai este nici o urma de indoiala despre natura artificiala a structurii acestui obiect.
Hoagland a lansat aceasta teorie insotita de imagini, aratand scutul tetraedral ce o inconjoara pe elenin.
Cele mai recente fotografii facute de satelitul stereo HI1-B care o urmaresc pe elenin, arata ca nu s-a spart absolut deloc si o forma geometrica triunghiulara a acoperit-o cand a trecut prin explozia solara.
O inregistrare video din data de 2 sept. vine sa confirme faptul ca luminozitatea lui elenin a scazut pentru o perioada de timp, ceea ce vine in contradictie cu graficul lui Mattiazzo din care ar rezulta ca elenin s-a dezintegrat si ca nu va supravietui trecerii sale pe langa soare.
Din perioada 22-30 august, datele de la sateliti arata ca, presupunerea cum ca elenin s-a spart in bucati, nu mai sunt de luat in considerare, cu toate ca luminozitatea ei a scazut. In fapt, Elenin si-a diminuat luminozitatea in trecerea sa prin explozia solara, sugerand ca trebuie cautate alte explicatii pentru ceea ce a fost observat.

De asemenea sunt relevante o serie de videoclipuri de pe youtube care sustin ca elenin a fost lovita de un fel de explozii de plasma din directia lui jupiter, in data de 28 august si ca s-a rupt in doua. Problema este ca aparenta explozie de plasma a fost mai mult decat o defectiune a camerei. Problema a fost ca aparenta explozie de plasma a fost mai mult decat o defectiune a camerei video de pe satelitul HI1-B si a campului sau vizual de actiune. De asemenea, raportul ruperii lui Elenin in doua - a fost fals. Ceea ce s-a intamplat a fost ca in trecerea sa, elenin s-a suprapus peste alte obiecte stelare ceea ce a dus in mod fals la concluzia (datorita iluziei optice create) ca s-a rupt in doua. Toate aceste interpretari gresite sunt creatia unui autor zelos sau o parte a campaniei de dezinformare despre elenin cum ca s-a spart.

Concluziile specialistilor sunt in conflict.
In contrast cu aceste concluzii sta structura geometrica tetraedrala descoperita de Hoagland care sugereaza ca Elenin este mai mult decat o cometa obisnuita, si ca in fapt este o structura arficiala creata care este protejata de un scut avansat - o nava spatiala.
Daca Elenin nu este o cometa ci constructie artificiala, atunci asta poate explica schimbarea luminozitatii sale.
Si atunci se explica si de ce este atata dezinformare asupra acestei comete, pentru a distrage atentia publicului de la ea.
Hoagland sustine ca, din recentele imagini satelitare, se poate observa o structura geometrica unica ce o inconjoara si protejeaza .
Intr-adevar, ceva extraodrinar ar putea fi pe cale sa se produca in data de 11 septembrie cand elenin se apropie de periheliu, si alte date cheie sa rezulte din trecerea sa pe langa soare.

Sursa: news.exopoliticsinstitute.org
Sursa: microsofttranslator.com
Sursa: primit pe mail

DESPRE ELENIN …

Nimeni din alte spatii dimensionale nu are vreun interes sa distruga Pamantul si  nici viata pamantenilor.
  Dar de aici de pe Terra se doreste sa se creeze panica si energii de frecventa joasa , energii din care se alimenteaza cei care doresc sa conduca lumea.
 “ Cometa”  va trece asa cum au mai trecut si altele dar fara sa ne afecteze.
In scopul documentarii…
  Am efectuat zilele trecute  o calatorie astrala prin decorporalizare. Am fost instantaneu acolo pe Elenin si am luat la cunostinta urmatoarele:
   Asa zis-a cometa Elenin, este de fapt o nava imensa care se afla intr-o calatorie intergalactica. Este condusa desigur de fiinte super evoluate, care n-au nici un interes sa ne  distruga pe noi,  sau alte planete sau fiinte. Sunt in misiune de cercetare a spatiului infinit, a galaxiilor.
 Pentru protectia navei energetice sunt asezati pe o masa de materie foarte densa, ceva  asemenator diamantului si  astfel dirijeaza prin spatii acea masa densa, ca suport navei lor, asa calatoresc.
  Sa ii salutam cu Pace si iubire !

                                             Melfior Ra
Sursa: primit pe mail

Alte sfaturi

ic1805 skyfactory big
  
Când coborâm pe Pământ, prin naştere, vine şi Vocea de sus care ne îndrumă viaţa pentru a ne feri de pericole. Dar nu totdeauna suntem atenţi s-o auzim. Iniţiaţii, purtătorii de cuvânt ai Divinităţii, ne transmit deseori mesajele venite de sus. Aveţi grijă să nu vă îndepărtaţi prea mult de spirit. N-o luaţi pe acolo căci drumul se înfundă, nici pe acolo că depăşiţi linia aceea şi o s-o păţiţi, cheltuiţi prea multă energie şi o să vă prăpădiţi pe drum...

De la trezire până la odihna nopţii totul să fie făcut în rezonanţă cu armonia. Întreaga fiinţă trebuie să vibreze conform diapazonului armoniei. Şi în momentele grele, deciziile este bine să fie luate după ce se va face acordul cu acest diapazon.

Sentimente ca iubirea, recunoş­tinţa, gratitudinea au puterea de a dezintoxica organismul şi de a neutraliza otrăvurile.

Dimineaţa este legată de seara precedentă, iar seara este legată de dimineaţa care urmează. Deci, înainte de culcare este necesară purificarea gândurilor pentru a pleca liniştiţi în călătoria nopţii.

Înainte de culcare este bine a se spăla picioarele cu apă, cât se poate de fierbinte, acest lucru având o influenţă benefică asupra plexului solar. Însă, nu este recomandat ca seara să se spele faţa cu apă, ci trebuie doar ştearsă cu puţină apă, căci, altfel sunt înlăturate fluidele care protejează.

Nu este bine să adormim cu gânduri malefice, căci ele vor distruge tot ce s-a acumulat bun în timpul zilei. Gândurile bune, înainte de somn, produc echilibrarea în corp şi a doua zi, la trezire, starea va fi de linişte sufletească. Rugăciunea de seară va produce protecţia pe timpul nopţii de eventualele spirite joase care ar putea veni să agreseze, sfat care se regăseşte şi în Kabbala. Dacă înainte de a adormi psihicul este invadat de gânduri rele şi de nelinişte, nu trebuie forţată adormirea. În această situaţie, cu lumina aprinsă, sunt indicate a fi făcute câteva exerciţii de respiraţie sau o activitate care să anuleze starea de nelinişte. Se mai recomandă a bea apă caldă ori să se facă masarea plexului solar în sens invers acelor de ceasornic. În poziţie verticală fiinţa este mult mai puternică şi se poate apăra mai bine, faţă de poziţia de pasivitate în care se găseşte corpul culcat. În cazul în care se manifestă insomnia, se recomandă a rămâne în poziţia culcat, cu ochii ţinuţi deschişi în întuneric, cu gândul de a rămâne treaz toată noaptea. Se va instala destul de repede starea de somnolenţă, dar, atunci, trebuie să forţaţi ochii să stea larg deschişi, căci va veni şi somnul. Cel mai odihnitor somn este atunci când capul se află către nord sau est, corpul stând pe partea dreaptă.

A dormi devine un act sacru când, la culcare, este prezentă dorinţa de a intra în lumea nevăzută, de unde vine adevărata iniţiere.

Oamenii, în general, consideră că îşi hrănesc fiinţa doar cu hrană materială, dar noi nu avem numai un corp fizic. Corpul eteric se hrăneşte prin respiraţie. Spiritual ne hrănim cu sentimente şi emoţii. Hrănim corpul mental pentru a beneficia de logică, luciditate, claritate în înţelegerea vieţii. Mai există şi alte corpuri subtile cunoscute sub numele de cauzal, budic, atmic şi supraconştiinţa. Fiecare dintre acestea corespunde unui cumul de atribute, unei valenţe a spiritului. Corpul atmic este corespunzător formei, corpul budic este definit prin iubire, sentimente, corpul cauzal prin înţelepciune, inteligenţă, gândire. Supraconştiinţa menţine legătura cu Divinitatea.

Corpurile Superioare, eteric, astral, mental, conştiinţa de sine sunt apropiate de Corpurile Divine, existând într-o dimensiune superioară celei de-a treia, materială. Pentru a se putea materializa, Corpurile Superioare sunt proiectate în dimensiunea a treia, în corpuri inferioare: fizic, emoţional, intelectual, conştiinţă. Corpurile Superioare se suprapun corpurilor inferioare. Există legături informaţionale şi energetice între toate nivelele fiinţei întrupate, care se menţin atât timp, cât corpurile corespund Arhetipului Divin al fiinţei umane. Altfel, nu se mai poate face schimbul infoenergetic corect între trup, suflet şi spirit, cele trei corpuri de bază, dând posibilitatea activării unor afecţiuni şi a angajării în ciclul naştere-viaţă-moarte-naştere până la atingerea evoluţiei spirituale pure. Deci, corpurile luate de la cel inferior către cel superior au frecvenţa în creştere şi densitatea în scădere, din care cauză fizicul este vizibil, iar celelalte există în invizibil.

Dacă ne hrănim corpul fizic exagerat, mâncând până la suprasaturaţie, pe lângă o materializare excesivă, pe care noi o numim obezitate, corpul eteric va fi obosit, surmenat şi obstrucţionat în funcţiile sale. Puţini sunt cei care ştiu că foamea prelungeşte viaţa, o tonifică, o ameliorează. O masă mai sănătoasă dă un impuls corpului eteric, care va putea absorbi şi alte elemente necesare existenţei. Corpul fizic, atunci, se va simţi mai uşor, vioi, cu o putere mult mai mare de muncă.
Ar fi bine să ne observăm în timp ce mâncăm, căci vom conştientiza gradul nostru de evoluţie. Mâncând cumpătat şi respectând hrana, cum se cuvine, vom avea revelaţia înţelegerii vorbelor lui Iisus: "Mâncaţi, acesta este trupul Meu; beţi, acesta este sângele Meu... Cel care va mânca din trupul Meu şi va bea din sângele Meu va avea viaţă eternă." Divinitatea este viaţa, iar hrana, fiind ceea ce menţine viaţa, înseamnă că include Divinitatea.

Rugăciunea spusă înaintea mesei este ca o ceremonie, ca un ritual magic. Prin gânduri, gesturi, cuvinte pronunţate, hrana este impregnată cu energii care echilibrează, este învăluită de emanaţii de fluide care o pregătesc să intre în armonie cu cei care o consumă. În acest mod se crează un contact şi o adaptare la nivelul corpurilor subtile, fapt ce permite omului să recepteze mai bine elementele benefice conţinute în această hrană. Calitatea acestui act este dependentă de valoarea şi intensitatea credinţei celor care spun rugăciunea. Hrana dă viaţă omului, căci şi ea are viaţa ei, aceasta fiind trezită şi activată prin rugăciunile şi recunoştinţa noastră. Fiecare om trebuie să privească mâncarea doar ca pe un mijloc de a-şi păstra viaţa şi sănătatea. Mulţi nu s-au gândit niciodată la a vedea actul hrănirii corpului în această manieră. Iniţiaţii s-au oprit din timpuri străvechi asupra acestei probleme, căutând să împărtăşească, apoi, şi celorlalţi, numeroasele aspecte ale nutriţiei corpurilor fiinţei noastre, informaţii pe care oamenii le ignoră, ceea ce constituie cauza atâtor afecţiuni.

Căutând purificarea

Autor: ROMULUS POPESCU
p1040087
  
 
 
Urcăm cu greutate un deal, dar coborâm cu repeziciune în vale. Urcăm cu greutate să rezolvăm problemele vieţii, dar coborâm cu repeziciune, prăbuşindu-ne în necazuri. Conştiinţa oricărui muritor când se luminează, când se întunecă sau când se umple, când se goleşte. Dacă suntem atenţi şi observăm când ne paşte perioada de cădere, putem face rezerve pentru a avea destulă putere să ajungem din nou sus. Fără aceste rezerve ne cufundăm în slăbiciune şi deprimare. Şi încă ceva, niciodată să nu luăm decizii importante în aceste momente grele, ca să nu regretăm mai târziu.

Greşelile se fac în momentele când conştiinţa este întunecată. Dar nici nu trebuie să fugim de efort şi greutăţi, ignorându-le, căci vor aduce cu ele, obligatoriu, altele şi mai mari. Problemele trebuie rezolvate, nu lăsate să se adune, căci înmulţirea lor sufocă apoi.

Pentru a nu sta cu sabia destinului fatidic deasupra capului este necesar a fi lichidate toate datoriile trecutului. O lege a Universului spune că nimeni nu scapă vreodată de datorii până nu le plăteşte. Încercările prin care trecem în viaţă există pentru a anunţa eliberarea de povara datoriilor, cunoscute sau nu. Îndurăm necazurile pentru a ajunge la bucurii. Trecând prin greutăţi se ajunge la realizările deosebite. Fericirea se află, adesea, acolo unde ne aşteptăm mai puţin. De cele mai multe ori, scenariile din mintea noastră nu seamănă cu realitatea viitoare, căci se găsesc destui factori care n-au fost luaţi în calcul şi care pot schimba finalul. Dar cu cât spi­ritul este mai înalt, cu atât decalajul între gând şi realitate este mai mic, pentru că se intră în rezonanţă cu spiritele de dincolo de vizibil care oferă ajutor. Însă pentru a ajunge la creştere spirituală este necesară purificarea fiinţei.

O metodă de purificare spirituală şi trupească este postul. Numai cine trece prin el îi înţelege importanţa. Se poate începe şi cu un post de 24 de ore, dar eficacitatea deosebită a lui se profilează de la minimum trei zile. În Biblie, exemplul lui Iisus, legat de postul de 40 de zile, a fost dat pentru a fi urmat, dar numai de cei care îi înţeleg importanţa. În Vechiul Testament al lui Moise, poruncile spun ce nu trebuie să facem, pe când în Noul Testament scrie ce trebuie să facem. La un corp care posteşte, vârsta fizică arată cu mult mai puţin decât cea biologică, pe când la cei care nu ştiu ce-i postul, vârsta biologică n-o ajunge niciodată pe cea fizică. Iniţiaţii sau sfinţii în viaţă postesc şi pentru cei care nu o fac, pentru a-i ajuta, trimiţând forţele spirituale înspre ajutorul acestora. Prin post, pe lângă curăţarea fizicului, sunt alungate şi entităţile malefice care stau agăţate de spiritul unora. Când discipolii au venit la Iisus să-l întrebe cum pot alunga demonii, El a răs­puns: "Prin rugăciune şi post". Altfel, entităţile inferioare devin atât de puternice, încât pot provoca distrugerea fiinţelor agresate de ele.

Apa este, de asemenea, purificatoare. Doar ascultând cum curge apa, prin influenţa ei asupra plexului solar, apare efectul antrenării elementelor perturbatoare pentru a fi eliminate. Ţinând mâinile scufundate în apă, recomandabil a fi caldă, după câteva minute apare senzaţia că dispare o greutate din corp, care crea o stare de disconfort. Spălarea mâinilor de mai multe ori cu săpun, în acele momente conştientizând gândul de curăţenie ce acţionează în timpul spălatului, realizează o dată cu purificarea mâinilor fizice şi purificarea mâinilor eterice, care le îmbracă pe cele materiale. Astfel, le este oferită o putere energetică superioară, ce vine de dincolo de vizibil, fenomen care se petrece neobservat la majoritatea oamenilor. Transpiraţia este şi ea un proces prin care organismul elimină toxicitatea, ca şi rinichii, purificându-se. Astfel, acest proces constituie un element foarte necesar sănătăţii.

Aerul este şi el un purificator pentru fiinţa noastră. Prin exerciţii de respiraţie şi prin expunere conştientizată la aerul din mijlocul naturii se poate obţine eliberarea fizicului şi psihicului de impurităţile acumulate.

Focul este un alt element purificator. El reprezintă o poartă ce se deschide lumii de dincolo, fiind punctul care limitează lumea fizică de cea eterică. Prin foc se arde materia, trecând-o din vizibil în invizibil. Focul uşurează comunicarea cu lumea divină. Aprindem o lumânare atunci când vrem să intrăm în contact cu existenţa nevăzută. Focul transformă lemnele uscate şi fără strălucire în lumină. Să stăm în faţa focului, imaginându-ne că scoatem din noi tot ce este urât şi uscat pentru a fi ars, acesta fiind un alt mod de a scăpa de ce este inutil în noi. Astfel, se vor obţine căldură şi lumină cu ajutorul focului.

Se poate afirma că impurităţile din noi pot fi arse în foc, risipite prin vânt, înecate prin apă sau înghiţite de pământ, reuşind a ne elibera de ele în aceste moduri.

Într-o lumânare aprinsă se pot regăsi toate cele patru elemente: focul, în flacăra ei, aerul, fără de care arderea nu este posibilă, pământul, prin corpul lumânării, şi apa, prin ceara topită. Meditaţia în faţa flăcării lumânării reprezintă meditaţia în faţa Flăcării Universului a cărui părticică este. Ea este un centru care poate răspândi lumina, căldura, viaţa.

Pământul absoarbe toate deşeurile corpului fizic şi le transformă în sănătate şi putere, prin dorinţa noastră. Apa spală inima de toate impurităţile pentru a se instala dragostea dezinteresată, purtătoare a fericirii, bucuriei şi împlinirii. Inima se va simţi atunci limpede, cristalină, transparentă.

Aerul va purifica mintea, umplând-o de înţelepciune şi lumină. Gândul va deveni atunci mai pătrunzător, mai clar, mai luminos.

Arderea impurităţilor se face aici pe Pământ, iar puritatea ne leagă de cer. Cristalinul, transparentul, etericul se află sus. De aceea urcând mereu mai sus către Divin se obţine puritatea de la sine, căci efortul ridicării aduce rezonanţa cu vibraţiile cât mai înalte, eliberând toate corpurile subtile ale fiinţei. Când Corpurile Superioare ale omului sunt cufundate în frecvenţe superioare, vibraţiile care acţionează asupra lui şterg toate petele din sufletul său. O batistă care stă în vapori de parfum se impregnează cu mirosul acestuia, pe care îl poartă cu ea apoi. Aşa că intrând în lumea luminii împarfumate cu sentimente înalte, fiinţa se impregnează cu chintesenţele acestor tărâmuri şi devine iluminată, înmiresmată, emanând apoi o atmosferă de frumuseţe, puritate şi lumină.
Sursa: jurnalul.ro