marți, 6 septembrie 2011

Alte sfaturi

ic1805 skyfactory big
  
Când coborâm pe Pământ, prin naştere, vine şi Vocea de sus care ne îndrumă viaţa pentru a ne feri de pericole. Dar nu totdeauna suntem atenţi s-o auzim. Iniţiaţii, purtătorii de cuvânt ai Divinităţii, ne transmit deseori mesajele venite de sus. Aveţi grijă să nu vă îndepărtaţi prea mult de spirit. N-o luaţi pe acolo căci drumul se înfundă, nici pe acolo că depăşiţi linia aceea şi o s-o păţiţi, cheltuiţi prea multă energie şi o să vă prăpădiţi pe drum...

De la trezire până la odihna nopţii totul să fie făcut în rezonanţă cu armonia. Întreaga fiinţă trebuie să vibreze conform diapazonului armoniei. Şi în momentele grele, deciziile este bine să fie luate după ce se va face acordul cu acest diapazon.

Sentimente ca iubirea, recunoş­tinţa, gratitudinea au puterea de a dezintoxica organismul şi de a neutraliza otrăvurile.

Dimineaţa este legată de seara precedentă, iar seara este legată de dimineaţa care urmează. Deci, înainte de culcare este necesară purificarea gândurilor pentru a pleca liniştiţi în călătoria nopţii.

Înainte de culcare este bine a se spăla picioarele cu apă, cât se poate de fierbinte, acest lucru având o influenţă benefică asupra plexului solar. Însă, nu este recomandat ca seara să se spele faţa cu apă, ci trebuie doar ştearsă cu puţină apă, căci, altfel sunt înlăturate fluidele care protejează.

Nu este bine să adormim cu gânduri malefice, căci ele vor distruge tot ce s-a acumulat bun în timpul zilei. Gândurile bune, înainte de somn, produc echilibrarea în corp şi a doua zi, la trezire, starea va fi de linişte sufletească. Rugăciunea de seară va produce protecţia pe timpul nopţii de eventualele spirite joase care ar putea veni să agreseze, sfat care se regăseşte şi în Kabbala. Dacă înainte de a adormi psihicul este invadat de gânduri rele şi de nelinişte, nu trebuie forţată adormirea. În această situaţie, cu lumina aprinsă, sunt indicate a fi făcute câteva exerciţii de respiraţie sau o activitate care să anuleze starea de nelinişte. Se mai recomandă a bea apă caldă ori să se facă masarea plexului solar în sens invers acelor de ceasornic. În poziţie verticală fiinţa este mult mai puternică şi se poate apăra mai bine, faţă de poziţia de pasivitate în care se găseşte corpul culcat. În cazul în care se manifestă insomnia, se recomandă a rămâne în poziţia culcat, cu ochii ţinuţi deschişi în întuneric, cu gândul de a rămâne treaz toată noaptea. Se va instala destul de repede starea de somnolenţă, dar, atunci, trebuie să forţaţi ochii să stea larg deschişi, căci va veni şi somnul. Cel mai odihnitor somn este atunci când capul se află către nord sau est, corpul stând pe partea dreaptă.

A dormi devine un act sacru când, la culcare, este prezentă dorinţa de a intra în lumea nevăzută, de unde vine adevărata iniţiere.

Oamenii, în general, consideră că îşi hrănesc fiinţa doar cu hrană materială, dar noi nu avem numai un corp fizic. Corpul eteric se hrăneşte prin respiraţie. Spiritual ne hrănim cu sentimente şi emoţii. Hrănim corpul mental pentru a beneficia de logică, luciditate, claritate în înţelegerea vieţii. Mai există şi alte corpuri subtile cunoscute sub numele de cauzal, budic, atmic şi supraconştiinţa. Fiecare dintre acestea corespunde unui cumul de atribute, unei valenţe a spiritului. Corpul atmic este corespunzător formei, corpul budic este definit prin iubire, sentimente, corpul cauzal prin înţelepciune, inteligenţă, gândire. Supraconştiinţa menţine legătura cu Divinitatea.

Corpurile Superioare, eteric, astral, mental, conştiinţa de sine sunt apropiate de Corpurile Divine, existând într-o dimensiune superioară celei de-a treia, materială. Pentru a se putea materializa, Corpurile Superioare sunt proiectate în dimensiunea a treia, în corpuri inferioare: fizic, emoţional, intelectual, conştiinţă. Corpurile Superioare se suprapun corpurilor inferioare. Există legături informaţionale şi energetice între toate nivelele fiinţei întrupate, care se menţin atât timp, cât corpurile corespund Arhetipului Divin al fiinţei umane. Altfel, nu se mai poate face schimbul infoenergetic corect între trup, suflet şi spirit, cele trei corpuri de bază, dând posibilitatea activării unor afecţiuni şi a angajării în ciclul naştere-viaţă-moarte-naştere până la atingerea evoluţiei spirituale pure. Deci, corpurile luate de la cel inferior către cel superior au frecvenţa în creştere şi densitatea în scădere, din care cauză fizicul este vizibil, iar celelalte există în invizibil.

Dacă ne hrănim corpul fizic exagerat, mâncând până la suprasaturaţie, pe lângă o materializare excesivă, pe care noi o numim obezitate, corpul eteric va fi obosit, surmenat şi obstrucţionat în funcţiile sale. Puţini sunt cei care ştiu că foamea prelungeşte viaţa, o tonifică, o ameliorează. O masă mai sănătoasă dă un impuls corpului eteric, care va putea absorbi şi alte elemente necesare existenţei. Corpul fizic, atunci, se va simţi mai uşor, vioi, cu o putere mult mai mare de muncă.
Ar fi bine să ne observăm în timp ce mâncăm, căci vom conştientiza gradul nostru de evoluţie. Mâncând cumpătat şi respectând hrana, cum se cuvine, vom avea revelaţia înţelegerii vorbelor lui Iisus: "Mâncaţi, acesta este trupul Meu; beţi, acesta este sângele Meu... Cel care va mânca din trupul Meu şi va bea din sângele Meu va avea viaţă eternă." Divinitatea este viaţa, iar hrana, fiind ceea ce menţine viaţa, înseamnă că include Divinitatea.

Rugăciunea spusă înaintea mesei este ca o ceremonie, ca un ritual magic. Prin gânduri, gesturi, cuvinte pronunţate, hrana este impregnată cu energii care echilibrează, este învăluită de emanaţii de fluide care o pregătesc să intre în armonie cu cei care o consumă. În acest mod se crează un contact şi o adaptare la nivelul corpurilor subtile, fapt ce permite omului să recepteze mai bine elementele benefice conţinute în această hrană. Calitatea acestui act este dependentă de valoarea şi intensitatea credinţei celor care spun rugăciunea. Hrana dă viaţă omului, căci şi ea are viaţa ei, aceasta fiind trezită şi activată prin rugăciunile şi recunoştinţa noastră. Fiecare om trebuie să privească mâncarea doar ca pe un mijloc de a-şi păstra viaţa şi sănătatea. Mulţi nu s-au gândit niciodată la a vedea actul hrănirii corpului în această manieră. Iniţiaţii s-au oprit din timpuri străvechi asupra acestei probleme, căutând să împărtăşească, apoi, şi celorlalţi, numeroasele aspecte ale nutriţiei corpurilor fiinţei noastre, informaţii pe care oamenii le ignoră, ceea ce constituie cauza atâtor afecţiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu