Conform NASA, Pamantul este protejat de un imens "balon" care respinge particulele solare care ar putea face rau omenirii. Agentia americana a analizat aceasta protectie timp de patru ani (intre 1998 si 2002) pentru a afla daca aceasta "bula" are doar rol de protectie a planetei noastre.

Imaginea creata pe computer arata cum aceasta protectie face tot posibilul ca "micuta" planeta pe care locuim este capabila sa calatoreasca prin spatiu fara a crea probleme celor care o populeaza. Chiar si magnetosfera are o protectie, ea fiind "invelita" de un soi de arc care amortizeaza atacurile venite dinspre Soare.

Magnetosfera, cum este numita "protectia" Terrei, protejeaza planeta de pericole dar este si cauza din care - daca energia solara reuseste sa treaca - au loc furtunile solare, cauza deteriorarii satelitilor GPS. Oamenii de stiinta considera ca informatiile despre acest "invelis" protector al Terrei ajuta in cercetarea vanturilor solare si a felulu in care materialele solare ajung sa intre in atmosfera planetei noastre.