joi, 3 aprilie 2014

Pacatul nu exista



                                      28 Septembrie 2013 prin John Smallman

                                                 ( mesaj chanelling )


Mulți dintre voi se confruntă cu tulburări emoționale pe măsură ce problemele pe care nu le-ați soluționat erup în conștiința voastră în moduri care vă zdruncină serios, dar care nu par să aibă o cauză care să poată fi identificată. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le recunoașteți. Nu este absolut deloc nevoie să le identificați cauza sau lecția pe care acestea vi-o aduc și care să ceară vreo compensație sau auto-umilire. Prin simplul fapt că le acceptați și le lăsați să fie – le lăsați să fie așa cum sunt, să rămână în conștiința voastră – voi vă eliberați de atașamentul vostru față de ele, astfel încât ele pot trece mai departe, așa cum o vor și face, mai degrabă ca vremea.  

Este cazul să vă permiteți să vă iertați pe voi înșivă pentru toate erorile și greșelile, inclusiv de convingerile că unele dintre cele mai profunde și ascunse gânduri, cuvinte sau fapte ale voastre i-au afectat grav pe alții.  Disconfortul apare din problemele nerecunoscute, pe care le-ați negat, pentru că v-a fost frică că ați făcut lucruri sau ați luat parte la activități care sunt de neiertat. Dar toate acestea fac parte din iluzie și ele nu s-au petrecut cu adevărat – pentru că sunt iluzorii, ireale. Voi toți sunteți Ființe de Iubire, și deși se pare că uneori v-ați ”comportat urât”, acum a sosit timpul să vă eliberați de orice vinovăție, rușine sau traumă emoțională permițându-le să treacă prin mintea voastră fără a vă agăța de ele. Iubirea se reafirmă pe ea însăși ca adevărata voastră Esență și dizolvă fiecare aspect ireal și lipsit de iubire rămas în voi și de care ați rămas agățați, dizolvând totodată și iluzia în sine.  

Nu există păcat. Toată conștiința este una cu Dumnezeu, care este Iubire infinită în infinită abundență, și, prin urmare, fiecare entitate conștientă este și întotdeauna a fost Iubire pură – și nimic altceva. Este dificil pentru voi să înțelegeți acest lucru când priviți la conflictele de pe Pământ, atât cele de acum cât și cele care au avut loc de-a lungul istoriei voastre și imensa suferință pe care acestea le-au generat. În iluzie există și a existat multă suferință pe care omenirea a experimentat-o ca fiind foarte, foarte reală, dar voi toți sunteți pe calea voastră de ieșire din iluzie și de întoarcere acasă la Realitatea în care ați fost mereu prezenți, și unde veți rămâne veșnic prezenți. Iubirea este natura voastră, și în profunzimea esenței voastre, așa cum ați experimentat-o în iluzie, voi nu aveți și nici nu ați avut nici o dorință sau intenție de a răni pe cineva, chiar dacă v-ați angajat în jocul de-a o face. Iubirea – voi așa cum sunteți cu adevărat – nu ar putea niciodată să intenționeze ceva care ar fi lipsit în cea mai mică măsură de iubire, pentru că nu există nimic care să fie lipsit de iubire.  

În iluzie acest adevăr incontestabil pare imposibil de crezut sau de acceptat și de aceea vi se pare atât de dificil să iertați, numai dacă și până când nu l-ați văzut pe cel vinovat – voi sau altul – descoperit, judecat, acuzat, făcut de rușine și pedepsit. Aceasta este cea mai mare piatră de încercare pe calea voastră spre trezire: ne-iertarea. Esențialitatea absolută a iertării, pentru ca pacea personală și acceptarea de sine să fie dobândite, este recunoscută acum și de psihologia oficială. Este o recunoaștere foarte recentă. Înainte, și asta pentru eoni, tot ceea ce era neiertat se considera a fi normal, deoarece până și zeii pe care voi i-ați inventat erau neiertători. În ultima sută de ani, umanitatea a făcut progrese enorme pe calea evoluției sale spirituale, dovedite și numai prin recunoașterea acestui adevăr foarte important dar negat pentru atât de multă vreme.  

Cu toate acestea, mai există mulți pe Pământ care, din cauza durerii și suferinței prin care au trecut în această viață sau în cele anterioare, nu pot și nu doresc să accepte că iertarea este un balsam iubitor care vindecă toate rănile. Aceia dintre voi care citesc sau ascultă acest mesaj știu că acesta este adevărul, dar chiar și unii dintre voi aveți probleme cu iertarea din cauza propriei voastre suferințe personale intense, sau, mai probabil, din cauza conștientizării și implicării voastre în, aparent complet nejustificata, suferință prin care trec alții.  

Așa că, atunci când intrați în acel spațiu interior liniștit și inviolabil la care fiecare dintre voi are acces, cereți-le celor din tărâmurile spirituale pe care-i chemați în ajutor, să vă ajute să înțelegeți și apoi să acceptați că iertarea este balsamul care vindecă toate rănile. Apoi practicați iertarea. Dar nu iertarea condiționată: ”Numai dacă acea persoană își recunoaște greșeala, își cere scuze sau promite că nu va mai face niciodată acel lucru, îl voi ierta!”, ci iertarea necondiționată….. iertarea fără nici o condiție. Astfel vă eliberați de povara pe care o duceați cu voi din cauza celui pe care nu l-ați iertat, iar cuvintele și faptele care v-au cauzat durere nu se mai agravează în mintea voastră cerând despăgubiri sau scuze care poate nu vor veni niciodată. Ținând la ofensele care v-au fost aduse, vă negați singuri vindecarea și vă provocați în continuare durere. Iertând, vă eliberați voi singuri; nivelul de stress vi se reduce, și începeți să trăiți în momentul acum în care vă puteți bucura de mirosul trandafirilor.  

Amintiți-vă tot timpul: ”Iertarea este balsamul iubitor care vindecă toate rănile.” Profund în voi, voi știți că acesta este adevărul, așa că practicați-l până devine un automatism și bucurați-vă de pacea, calmul și eliberarea pe care vi le aduce. Și atunci când ați iertat, se va întâmpla cel mai uimitor lucru. Pentru că Iubirea v-a umplut inima, vă veți da seama că, de fapt, nu era nimic de iertat…. pentru că nu există decât Iubire…. care nu poate niciodată să rănească, jignească sau să supere. Poate fi doar Iubire! 

Fratele vostru iubitor, Iisus 


Traducere Monica Poka

     Drum drept spre Lumina !

http://burebista2012.blogspot.ro/

The Wall Street Journal despre intenţiile Rusiei: Următoarea e Moldova?

WSJ se întreabă dacă nu cumva Putin vrea să creeze un „coridor“ care să lege Crimeea de Moldova, trecând prin Odesa
Publicaţia americană de business The Wall Street Journal, una dintre cele mai puternice voci ale capitalismului, sugerează într-un articol că următorul pas al preşedintelui rus Vladimir Putin ar putea fi, după modelul Crimeea, anexarea Transnistriei, regiune separatistă şi parte a Republicii Moldova, şi realizarea unui „coridor“ care leagă Crimeea de Transnistria şi cuprinde Odesa, cel mai mare port la Marea Neagră din Ucraina.
Numărul trupelor ruseşti concentrate la graniţa de est a Ucrainei creşte, iar cei circa 50.000 de militari ruşi ascund echipament şi îşi fac provizii de mâncare şi de piese de schimb. Cu alte cuvinte, aceştia se comportă ca şi când s-ar pregăti de o invazie, scrie WSJ.
Cei 25.000 de militari ruşi din Crimeea, inclusiv forţele speciale de elită aduse aici pe parcursul ultimei luni, îşi creează baze militare pe coasta sudică după dezarmarea forţelor militare ucrainene de acolo. În partea de sud-vest, în regiunea separatistă Transnistria, cei 1.500 de militari ruşi din Regimentul 179 de Infanterie Motorizată au fost aprovizionaţi cu arme în ultimele săptămâni. Acestora li s-au alăturat alţi aproximativ 800 de militari din  trupe de comando, potrivit oficialilor ucraineni.
În total, la graniţele Ucrainei sunt mobilizaţi 100.000 de militari ruşi, a afirmat Andri Parubi, preşedintele Consiliului Suprem de Apărare de la Kiev.
Cel mai mare trofeu pentru Putin ar fi estul intens populat al Ucrainei, partea cea mai industrializată a ţării. Creşterea forţelor militare ruseşti în regiune nu este neapărat preludiul unei invazii. Agitarea ostentativă în vânt a sabiei este un mod de a submina guvernul de tranziţie al Ucrainei şi de a influenţa deciziile politice ale Kievului, potrivit WSJ.
Putin ar putea avea în vedere un alt front în sud şi sud-vest. Transnistria este o enclavă-apendice cu o populaţie de o jumătate de milion de oameni, în majoritate etnici ruşi. Regiunea şi-a declarat independenţa de Moldova în 1990, înainte de destrămarea Uniunii Sovietice. Trupele ruseşti de menţinere a „păcii“ au intrat în Transnistria după conflictul armat al regiunii separatiste cu Moldova în 1992 şi sunt încă acolo. Ca şi în cazul regiunilor Abhazia şi Osetia de Sud, situaţia din Transnistria s-a transformat într-un aşa-numit conflict îngheţat prin care Moscova poate exercita presiuni asupra Moldovei, o fostă mică republică sovietică, acum cea mai săracă ţară din Europa.
Ca şi Ucraina, Moldova vrea să se apropie politic şi economic de Uniunea Europeană, evitând alternativa Rusiei, Uniunea Euroasiatică.
Anul trecut, Putin a interzis importurile de vin moldovenesc pentru a forţa Moldova să nu semneze acordul de asociere şi comerţ liber cu UE, însă guvernul de la Chişinău a ales calea europeană şi a semnat acordul în noiembrie. Moldovenii se tem că preţul pe care îl vor plăti ar putea fi o divizare teritorială pe model ucrainean.
Transnistria a decis printr-un referendum în 2006 să ceară alipirea la Rusia, iar luna aceasta liderii de la Tiraspol au reînnoit acest mesaj. Rusia nu a dat curs cererii însă a organizat recent exerciţii militare în regiune.
O altă enclavă minoritară în Moldova, regiunea autonomă Găgăuzia, cu populaţie majoritar pro-rusă, a organizat un referendum pe 2 februarie pe modelul celui din Crimeea prin care s-a cerut independenţa regiunii dacă Moldova va adera la UE. În ambele cazuri, Rusia ar putea folosi forţa pentru a rupe aceste regiuni de Moldova.
Ucrainenii se mai tem de un scenariu. Capitala Transnistriei, Tiraspol, este lângă Odesa, oraş-port ucrainean fondat de Ecaterina cea Mare, aflat la circa 483 kilometri de Crimeea. În regiunile ucrainene care se învecinează cu Marea Negră trăiesc mulţi vorbitori de limba rusă. După anexarea Crimeei, Putin ar putea să îşi revendice acest „coridor“ pentru a lega Crimeea de Transnistria.
Casa Albă a anunţat că Putin l-a sunat pe preşedintele american Barack Obama pentru o discuţie privind o soluţie diplomatică la escaladarea tensiunilor, dar nu este clar dacă ruşii au făcut concesii sau au oferit ultimatumuri, conchide WSJ.
Sursa :zf.ro
http://2blackjack1.wordpress.com/

22.04.2014 – Cutremur de proportii in profunzimea fiintei

harta-22-apr-014
Daca luna martie ne-a scos in cale doar situatii si persoane binecunoscute din trecut, luna aprilie este luna surprizelor in privinta a tot ce poate aparea nou in viata noastra, sperat sau nesperat, imaginat sau inimaginabil. Aprilie debuteaza cu o luna in crestere si o conjunctie Soare – Uranus in Berbec, in careu cu Jupiter din Rac si Pluto din Capricorn, umplandu-ne de energie capabila sa ne determine sa ne rupem de trecut si sa privim cu incredere spre viitor … Doar ca, trebuie sa privim adevarul, asa cum este el, drept in fata: viitorul este ancorat in trecut, iar trecutul poate fi sters usor in aceasta perioada, fara urme.
Este o perioada in care trebuie sa intelegem sa iertam si mai ales sa ne iertam pe noi insine. Nu intamplator beneficiem de atat de multa forta acum, inaintea Sfintelor Sarbatori Pascale, pe care le sarbatorim in fiecare an, dar parca niciodata nu au fost atat de necesare ca acum. De ce? Pentru ca ne-am obisnuit sa vorbim ca sa ne ascundem adevaratele ganduri, sa ne mintim ca traim si sa ne lasam mintiti de toti ceilalti, fara discernamant. A sosit momentul in care nu mai putem ramane in aceasta inertie. Suntem chemati sa ne recunoastem greselile si sa le corectam, de bunavoie, altminteri vom fi fortati la schimbari neprevazute. Un prieten se poate transforma in dusman, asa cum cerul si-a asezat astrele in aceasta perioada, dar intregul aranjament astral are menirea sa ne avertizeze asupra faptului ca dusmanul cel mai mare, salasluieste in noi insine. Odata ce vom reusi sa aflam acest lucru, vom fi nevoiti sa ne iertam si sa ne impacam cu propriile noastre angoase si himere, sa le dizolvam, ca sa putem merge liberi si nestingheriti mai departe.
Sunt multe aspecte tensionate in aceasta luna, dar momentul care mi-a atras atentia cel mai mult, este pe data de 22.04.2014 ora 20:04. Este momentul adevarului profund, in care cei ce au lucrat cu ei insisi si au inteles ca inceputul primaverii, secondat de tot cortegiul de sarbatori religioase, este menit sa ne indrume spre renasterea spirituala, vor fi pregatiti sa treaca prin acest moment astral. Acesta arata ca “punctul mort” al schimbatorului de viteze, in care va trebui sa decidem rapid ce viteza alegem. Cei nepregatiti, se vor intreba ce li se intampla, de ce li se intampla tocmai lor si care le-o fi vina?
Cutremurul fizic poate fi evitat doar prin intelegere si pregatirea de a-l mentine si gestiona la nivel spiritual. Daca fiecare dintre noi si toti impreuna nu vom reusi aceasta intelepciune, de a putea concilia raul pe care sa il transformam in bine, raspunzand in felul acesta pozitiv la invitatia si totodata provocarea astrelor in aceasta perioada, cutremurul va lua proportii si se va produce la mari adancimi, pentru a ne ajuta sa constientizam ca existenta este strans legata atat de necesitatile noastre cat si de ale celorlalti. Dreptul la viata trebuie meritat si nu putem savura zilele linistite, fara sa ne aducem aminte de noi, ca fiinta umana cu drepturi depline. Convingerile altora nu prea ne mai atrag. Avem nevoie de propriile convingeri, sanatoase. Pentru ca inteligenta sta la dispozitia vointei, este foarte important ce dorinte avem si mai ales, ce teluri ne propunem. Suntem nevoiti sa ne gasim masura corecta a manifestarii sinelui. O sa ni se para ca nimic nu se potriveste, ca totul se schimba brusc, nu vom mai accepta ca autoritate decat pe cei care au ceva special de oferit. Avalansa de “vedete” devenite cu acest statut doar prin popularizarea media va ramane fara “admiratori” deoarece acestia vor fi ocupati sa-si redescopere propriile evaluari si clasamente in ceea ce priveste persoanele care doresc sau nu sa faca parte din viata lor.
Daca nu am descoperit pana la acest moment credinta, vom fi nevoiti sa recunoastem forta si puterea ei, precum si toate atributele si virtutile ei: suferinta, vindecarea, iertarea, loialitatea, increderea, daruirea, iubirea.
http://daniilgaucan.wordpress.com/