duminică, 3 martie 2013

PUTEREA MAGICA A PSALMILOR - exemple practice


Psalmii trebuie cititi zilnic, pentru a obtine ajutor in problemele noastre curente de zi cu zi. Asezati-va cat mai comod, intr-o incapere unde nu puteti fi perturbati de nimic, relaxati-va si rostiti Psalmul clar, cu voce scazuta. Opriti-va ori de cate ori gasiti cuvinte care pot face referire la situatia voastra. Lasati Psalmul sa va vorbeasca. 
Este indicat sa va imaginati cate o situaie care sa se potriveasca cererii dvs. In timp ce cititi sau rostiti versurile Psalmului, trebuie  sa va imaginati ca:



Cum se poate folosi puterea magica a Psalmilor practic

Psalmul 29
Pentru a vindeca orice boala
Verset-cheie 2
"Doamne, Dumnezeul meu, strigat-am catre Tine si m-ai vindecat"

Sunteti intins pe un pat de spital si ca strigati de durere. La un moment dat, va opriti si simtiti ca sunteti inconjurat de liniste. Aceasta liniste va inconjoara ca un balsam autovindecator, pana cand simtiti cum sanatatea va inconjoara si va acapareaza tot corpul.Sanatatea revine la fel alta data.


Psalmul 51
Pentru prosperitate
Verset-cheie 7
"Doar eu, ca un maslin roditor in casa lui Dumnezeu, am nadajduit in mila lui Dumnezeu in veac si in veacul veacului."

Va inchipuiti cum stati in bucataria dvs. si priviti un ghiveci de flori in care  se gaseste un copacel. Pe masura ce il priviti,el devine translucid si incepe sa radieze lumina.  Lumina il ajuta sa creasca si copacelul cuprinde incet incet bucataria urcandu-se pana la tavan, apoi trece in toata casa...


Psalmul 80
Pentru a gasi un serviciu bun
Verset-cheie 5
"Luat-am sarcina de pe umerii lui, ca  mainile lui au robit la cosuri."

Dormiti si visati ca sunteti la servici. Este un cosmar. Incercati in vis sa urcati un drum abrupt plin de noroi. Sunteti descult si in spate  carati un cos plin cu pietre. Cosul impletit este enorm si foarte greu. Picioarele aluneca pe noroi si va simtiti deznadajduit. Va vine sa va trantiti la pamant si sa muriti. Dar se intampla un miracol: curelele cosului se rup si sunteti eliberat...


Psalmul 118
Pentru viata lunga
Verset-cheie 175
" Viu va fi sufletul meu si te va lauda si judecatile Tale imi vor ajuta mie."

Te vezi batran(a), intr-un balansoar, cu parul alb, pe terasa casei tale. Din spate vine sotia (sotul) cu o cana de ceai in mana sa ti-o aduca. In acel timp apar masinile copiilor tai care se opresc in fata casei. Din ele coboara copii tai, impreuna cu sotii si sotiile lor si cu copiii lor. Toti te striga si te saluta fericiti si veseli. Esti foarte fericit(a) si multumita. Iti siroiesc lacrimile pe obraz de fericire.


Psalmul 127
Pentru a asigura succesul copiilor tai
Verset-cheie
"Precum sunt sagetile in mana celui viteaz, asa sunt copiii parintilor tineri."

Te visezi pe o pajiste langa un rau. Vezi un arc de lemn. Te apleci si il ridici. Are coarda foarte intinsa incat canta cand o ciupesti. Din tolba cu sageti de langa arc, iei o sageata pe care este gravat numele copilului tau cel mare. O pui in arc si tragi in inaltul cerului. Nu o vezi cazand. 
Repeti operatiunea si pentru ceilalti copii. Nici o sageata nu cade pe pamant.


Psalmul 132
Pentru armonie in familie
Verset-cheie 1
"Iata acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locuit fratii impreuna."

Sunteti la masa cu toata familia. Toti tin in mana un pahar de vin si repeta cuvintele urarilor pe care dvs. le-ati rostit. Se aud rasetele tuturor. Cereti sa se mai toarna  vin...

Sursa: C. James-Puterea magica a Psalmilor

TOP 10 Secrete ale Vaticanului! FOTO

TOP 10 Secrete ale Vaticanului! FOTO
Vaticanul are aproximativ 1 000 de locuitori, care locuiesc in statul de 0,44 kmp. Acest mic stat dispune totusi de 160 de reprezentante diplomatice, care se afla in serviciu peste tot in lume. Printre locuitorii statului Vatican se afla si asa-numita „familie papala”, toti clericii si laicii care il insotesc pe Papa la ocaziile oficiale. Este Vaticanul confuz si misterios? Iata mai jos cateva secrete ale Vaticanului, potrivit mentalfloss.com:
10. ATM-urile sunt in limba latina
1atm-urile
Roma si implicit Vaticanul folosesc moneda Euro ca valuta (EUR, €). Vaticanul apartine grupului format din 23 de state care folosesc Euro ca moneda. Euroul Vatican este cel mai rar din circulatia intre tarile europene, deci nu-l cheltuiti! Valoreaza mult mai mult decat valoarea lui nominala.Vaticanul este singura tara din lumea unde instructiile ATM sunt in limba latina.
9. Economia Vaticanului
1economia vaticanului
Economia statului include muzeele orasului si posta fiid este alimentata financiar de vanzarea timbrelor, medaliilor, monezilor, vanzarile publicatiilor sale si amintirilor pentru turisti. Standardele de viata ale acelora care locuiesc si muncesc in Vatican sunt asemanatoare oamenilor din Italia. Statul are insa si propria banca, fiind implicat in afaceri la nivel mondial. Orasul elibereaza propria moneda, insa foloseste si monedele Euro. Orasul are in jur de 2000 de angajati si in fiecare an cumuleaza surplusuri economice sau deficite economice.
8. Politica Vaticanului
Benedict XVI
In timpul vacantei scaunului papal, Cardinalul Camerlengo, fostul Secretar de Stat si fostul presedinte al comisiei pontificale formeaza o comisie care duc la implinire cateva functii ale sefului statului; in timp ce o alta comisie formata din Camerlengo si trei cardinali (unul ales prin vot la fiecare trei zile din fiecare ordin al cardinalilor), indeplinesc alte functii ale sefului statului. Toate deciziile luate de aceste comisii trebuie aprobate de Colegiul Cardinalilor. Odata ce un cardinal devine Papa, el este liderul Bisericii Catolice si reprezentantul Lui Dumnezeu pe Pamant pentru tot restul vietii sale. Ca si in cazul Curtii Supreme de Justitie, el poate demisiona inainte de moartea sa, asta fiind putin probabil. Un cardinal poate prelua responsabilitatile Papei in calitate de sef de stat alVaticanului.
7. Moartea misterioasa a lui Papa Ioan Paul I
1mafia papa ioan 1
Papa Ioan Paul I a murit in conditii misterioase dupa doar 33 de zile de la alegerea sa. Cine s-a aflat in spatele mortii premature a noului Papa?
Potrivit conspirationistilor, Papa Ioan Paul I a fost ucis de catre conservatori din cauza ca acesta isi bagase prea mult nasul in a depista coruptia care se afla in spatele Bisericii Catolice. Dupa ce Papa Pius IX a reusit cat a fost in fruntea Bisericii Catolice sa dea un decret prin care legea sau taxele nu mai puteau atinge Biserica, iar banii puteau fi distribuiti fara a da socoteala cuiva, membrii conservatori ai bisericii doreau cu orice pret sa mentina aceasta putere deplina. Ca atare, s-au gandit ca cel mai potrivit pentru conducerea Bisericii Catolice este Papa Ioan Paul I pentru ca il puteau controla eficient. Insa lucrurile nu aveau sa stea asa. La scurt timp dupa numirea in functie, Papa Ioan Paul I a inceput ancheta sa proprie pentru a descoperi si a inlatura coruptia in care erau bagati membrii conservatori ai bisericii in colaborare cu mafia. Conservatorii n-au stat mult pe ganduri si-au pus imediat la punct un plan pentru eliminarea Papei Ioan Paul I. In seara zilei de 28 septembrie 1978, Papa Ioan Paul I avea sa moara, iar langa patul lui a fost gasita o sticluta cu medicamente pentru hipertensiune arteriala. Nici pana in prezent nu exista un certificat public de deces al papei. Desi legea italiana impune sa se scurga cel putin 24 de ore pana la imbalsamarea unui cadavru, conservatorii s-au asigurat ca Papa a fost imbalsamat in termen de 12 ore. Si cu toate ca procedura de imbalsamare presupune indepartarea sangelui si a organelor interne, cadavrul papei a fost lasat asa cum era. Prin urmare, nimeni nu a avut ocazia sa verifice daca papa fusese sau nu otravit.
6. Garzile elvetiene ale Vaticanului
1garzile elvetiene
La 21 iunie 1505, un document semnat de Papa Iulian al II-lea solicita ca 200 de halebardieri mercenari elvetieni sa serveasca sub drapelul statelor pontificale. Legenda spune ca uniforma le-a fost creata de insusi Michelangelo. De altfel, acesti halebardieri elvetieni sunt tratati intr-un capitol al istoriei mercenariatului, iar Garzii Elvetiene Pontificale i s-au alocat pagini speciale. Corpul ei propriu-zis a fost constituit oficial la 22 ianuarie 1506, cu un nucleu de 150 de soldati, inca de atunci elvetienii fiind considerati deosebit de fideli si curajosi. Cele 110 garzi elvetiene de azi sunt comandate de un colonel, iar seful lui suprem e insusi Papa. Conditiile pentru a intra in randul acestora sunt aceleasi de secole: sa fie elvetian, celibatar, varsta 19-30 de ani, sa aiba cel putin 1,74 m, sa fie romano-catolic, cu o reputatie ireprosabila si stagiul militar satisfacut. Pana azi nu s-au recrutat femei. Halebardierii sunt angajati prin contract cu durata minima de doi ani, ei devenind cetateni ai Vaticanului, titlu ce li se retrage cand demisioneaza. Au un salariu lunar net de 1.200 euro, dar nu platesc locuinta, nici impozite si dispun de magazine duty-free. Nu au voie sa doarma in afara Vaticanului. Unul din cinci isi reinnoieste contractul, iar in ultimii ani elvetienii manifesta o mare lipsa de interes pentru acest corp. Zilnic, daca nu se ocupa de protectia imediata a Papei, cei 110 halebardieri fac inspectii, marsuri si exercitii de tir. Pentru a garanta siguranta si integritatea Suveranului Pontif s-au specializat in arte martiale, pot recurge la bombe speciale cu piper si, in ultima instanta, la pistoale ori pusti de asalt. Cand sunt garzi de onoare, au o imbracaminte speciala ce include halebarda sau spada. In fiecare an, la 6 mai, ei presteaza juramantul in amintirea zilei de 6 mai 1527, cand 147 membri ai Garzii Elvetiene au fost ucisi in lupta pentru apararea Papei Clement al VII-lea. Atunci, Carol Quintul s-a incoronat imparat al Sfantului Imperiu Romano-Germanic, impotriva vointei Suveranului Pontif.
5. Vaticanul si tehnologia
1spovedanie telefon
Si cea mai intima dintre tainele bisericii, spovedania, a intrat in era digitala. Vaticanul a aprobat o aplicatie pentru telefoanele iPhone si tabletele iPad, menita sa-i ajute pe catolicii practicanti sa-si gestioneze mai bine pacatele. Fara sa se substituie spovedaniei propriu-zise, aplicatia il ajuta pe utilizator sa stie mai bine ce este un pacat, cum si cand l-a comis. In plus, ghidul de spovedanie il ajuta pe utilizator sa-si faca un examen de constiinta crestina pe baza virstei, a sexului sau a statutului social. Aplicatia pentru pacatosii care se spovedesc poate fi descarcata contra sumei de doi dolari. Este primul software de acest gen aparut dupa ce papa a incurajat crestinii, in special tinerii, sa foloseasca mijloacele erei digitale in credinta lor.
Vaticanul are canal pe YouTube
1vatican youtube
Vaticanul a lansat chiar si un canal propriu pe YouTube ce va oferi clipuri video din activitatea Papei. Pentru moment canalul are sapte limbi. In fiecare zi ar urma sa apara cate unu sau doua clipuri la adresa YouTube.com/Vatican. Intr-o alegere nu tocmai inspirata, clipurile video oferite deVatican nu pot fi inserate in paginile altor situri. Conform pr. Federico Lombardi, director al biroului de presa al Vaticanului, Sfantul Parinte este primul care sprijina aceasta initiativa.
“Papa a fost informat personal despre proiectul nostru si l-a aprobat cu caldura sa obisnuita”, a declarat el. “Pentru noi a fost o importanta motivare.” “Proiectul este in lucru de mai bine de un an si jumatate”, de cand Radio Vatican si Centrul de Televiziune al Vaticanului au inceput sa publice secvente video si sa le faca disponibile statiilor TV si siturilor web.
Vaticanul si-a instalat panouri solare pentru a reduce consumul de energie
APTOPIX VATICAN GOING SOLAR
Vaticanul a trecut in era ecologista, miercuri, activand panourile solare care au fost montate pe mai multe cladiri din stat. Autoritatile locale vor instala panouri care vor genera 20% din energia electrica necesara Vaticanului pana in 2020, informeaza Reuters. Acoperisul urias al “Nervi Hall”, unde se tin majoritatea slujbelor religioase, a fost acoperit cu 2.400 de panouri solare. Noua constructie nu afecteaza arhitectura cladirii, panourile fiind aproape invizibile pentru ochii privitorilor. Sistemul va genera energie pentru “Nervi Hall” si pentru cladirile din jur, producand 300 de kilowatti pe ora. Aparatura, produsa de compania germana SolarWorld, va reduce emisiile de dioxid de carbon din atmosfera cu 225 de tone. Vaticanul va reusi sa economiseasca, prin acest sistem de panouri solare, 80 de tone de petrol anual. Pe langa efectele benefice pentru mediul inconjurator, Vaticanulva beneficia si de mai multa independenta fata de Italia, producandu-si o parte din energia electrica necesara.
4. Arhivele secrete ale Vaticanului
1secretele vaticanului
Arhivele Secrete ale Vaticanului (latina: Archivum Secretum Vaticanum), contin toate actele promulgate de Sfantul Scaun, documente de stat, registre ale Vaticanului, dar si numeroase documente particulare acumulate de-a lungul secolelor. Unele dintre cele mai interesante documente vor fi cererea Parlamentului Angliei de anulare a casatoriei lui Henric al VIII-lea, corespondeta luiMichelangelo cu Sfantul Scaun, trascrierea procesului lui Galileo Galilei din 1633, precum si o scrisoare pe coaja de mesteacan din 1887 adresata de catre amerindieni Papei Leon al XIII-lea.
Iata care sunt unele dintre cele mai controversate documente:
Scrisoarea Reginei Maria a Scotiei
Maria Stuart, o importanta sustinatoare a cauzei catolice in Marea Britanie, a scris o scrisoare in limba franceza Papei Sixt al V-lea de la Castelul Fotheringay din Northamptonshire, in noiembrie 1586. Ea marturisea credinta in Biserica Romano-Catolica si lua in zeflemea minciunile spuse impotriva sa de dusmanii sai din Anglia. Scrisoarea a fost scrisa cu cateva saptamani inainte ca aceasta sa fie executata pentru presupusa implicare intr-un complot care punea la cale asasinarea Reginei Elisabeta I a Angliei. Maria sustinea ca tribunalul care a condamnat-o la moarte era ilegal si eretic.
Documentele de la procesele Cavalerilor Templieri
Documentele oficiale de la procesul Cavalerilor Templieri, scrise pe pergamente ingalbenite de vreme cu cerneala neagra, dezvaluie detalii de la procesele din secolul XIV in care membrii Ordinului Templierilor erau acuzati de erezie. Acest ordin calugaresc militar crestin a fost persecutat de Regele Filip al IV-lea al Frantei (supranumit “cel Frumos”) din cauza puterii si influentei tot mai mari a membrilor sai si a bogatiei acestora. Papa Clement al V-lea a inceput investigatiile si, torturati de inchizitori, multi cavaleri au marturisit ca se fac vinovati de blasfemii si erezie.
O scrisoare de la un trib de amerindieni
Unul dintre cele mai interesante documente expuse, este, afirma The Christian Science Monitor, este o scrisoare scrisa pe scoarta de copac in 1887 de tribul Ojibwe din Grassy Lake, Ontario, pentruPapa Leon XIII. Pitoreasca scrisoare este adresata “Marelui Maestru al Rugaciunii, cel care tine locul lui Iisus” si este datata in mai “cand este multa iarba si e luna florilor” si indienii nu doreau decat sa ii multumeasca Papei pentru ca trimisese un episcop in zona.
O cererea de anulare a casatoriei lui Henric al VIII-lea
Unul dintre cele mai spectaculoase documente este o scrisoare scrisa pe un pergament impodobita cu mai mult de 80 de sigilii rosii si in care colegii britanici ai Papei cereau anularea casatoriei luiHenric al VIII-lea cu Caterina de Aragon. Refuzul papei a dus la nasterea Bisericii Anglicane, care a si acordat anularea.
Documentele de la procesul de erezie al lui Galileo Galilei
Expozitia va prezenta si documente oficiale de la procesul in care Galileo Galilei a fost acuzat de erezie in secolul XVII pentru ca sustinea ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Unul dintre documente poarta semnatura astronomului care a fost acuzat de Inchizitia Catolica de erezie si a scapat de arderea pe rug pentru ca a recunoscut, impotriva convingerilor sale, ca a gresit. Biserica Romano Catolica a recunoscut abia in 1992 ca a gresit condamnand viziunea lui Galileo Galilei.
Scrisoarea scrisa pe matase a unei Imparatese chineze convertita la crestinism
Scrisoarea Imparatesei Elena, cunoscuta mai bine sub numele de Dowager Wang, a fost trimisa dupa ce aceasta fusese convertita la crestinism de preoti iezuiti. Ea a ales sa adopte numele deElena si i-a pus fiului sau adoptiv, Yongli, numele de Constantin. Scrisoare, scrisa pe matase si adresata Papei Inocentiu al X-lea, purta semnul unui dragon negru pe tubul de bambus in care era introdusa si avea un sigiliu rosu imperial.
3. Cele mai grave confesiuni
1penitenciarul apostolic
Dupa aproape 900 de ani de mister, Penitenciarul Apostolic, cel mai vechi departament alSfantului Scaun, a dezvaluit cu ce se ocupa. Cea mai secreta instanta a Vaticanului, Penitenciarul Apostolic, a dezvaluit recent felul in care Biserica Catolica trateaza cele mai grave pacate marturisite in confesionale. Potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph“, „tribunalul constiintei“, cum este supranumita instanta, a fost invaluit in mister inca de la infiintarea sa, de catrePapa Alexandru al III-lea, in 1179, iar pana acum nu a furnizat niciodata detalii despre cazurile pe care le analizeaza. Acestea sunt atat de odioase incat numai Papa ii poate ierta, eventual, pe pacatosi.
„Chiar daca este cel mai vechi departament al Sfantului Scaun, el este foarte putin cunoscut, tocmai pentru ca prin natura sa are de-a face cu lucruri secrete“, a explicat episcopul Gianfranco Girotti, al doilea oficial din ierarhia tribunalului.
Daca preotii si episcopii pot „rezolva“ pacate precum crima sau chiar genocidul, tribunalul analizeaza pacate privite de Biserica drept „si mai grave“.
Printre acestea se numara:
• incercarea de asasinare a Papei
• incalcarea de catre unii preoti a secretului spovedaniei (dezvaluirea pacatului si a faptuitorului care l-a marturisit).
Intinarea euharistiei, tot mai frecventa
• Alte cazuri sunt cele ale preotilor care intretin raporturi sexuale cu cineva pe care apoi il sau o iarta pentru ca a pacatuit.
• De asemenea, tribunalul ii judeca si pe acei barbati care participa direct la un avort – fie si numai prin achitarea contravalorii acestuia – si ulterior incearca sa devina preoti.
„Este o incalcare a regulilor si inseamna ca el nu trebuie hirotonisit fara o iertare din partea Papei“, a spus cardinalul James Francis Stafford, seful Penitenciarului Apostolic.
• Violarea euharistiei (impartasaniei), despre care catolicii cred ca este trupul si sangele lui Hristos, este considerata la randu-i un pacat de o gravitate extrema, si inca unul tot mai des intalnit.
2. Rata criminalitatii
1rata criminalitatii
Singurul stat din lume care-si poate incuia portile pe timp de noapte este cunoscut de toata lumea crestina pentru capodopera lui Michelangelo din tavanul Capelei Sixtine. Ciudatenia face ca evlavioasa Casa a Papei si a gardei sale elvetiene sa aiba cea mai mare rata a criminalitatii din lume. Deoarece este un stat mic cu o populatie mica rata criminalitatii este mult mai mare decat a Italiei, aproximativ 90% din cazuri ramanand nerezolvate. Rata extrem de ridicata a criminalitatii este de fapt o anomalie, explicata prin numarul mare de turisti cazuti in veneratie si… de hotii de buzunare in cautare de oportunitati. Si, bineinteles, de populatia de mai putin de 1000 de locuitori. Furtul din buzunare si infractiunile minore sunt la ordinea zilei. Politia sa oficiala este Garda para-militara elvetiana. Nu va lasati pacalit de uniformele lor usor comice, in stil renascentist. Acestia sunt soldati foarte bine pregatiti.
1. Exorcizarea
1exorcizare
Exorcistul-sef al Vaticanului i-a multumit Papei Benedict al XVI-lea, pentru ca a deschis calea exorcismelor, nu doar pentru cei posedati de diavol, ci si pentru cei chinuiti de el.
“Benedict a tinut o audienta cu exorcisti din intreaga lume si ne-a binevenit cu cuvinte de mare, mare incurajare”, a spus Gabriel Amorth, caree se lupta cu diavolul pentru dioceza Roma de 27 de ani, intr-un interviu acordat canalului italian religios TV2000, potrivit France24.
“El a continuat sa ne incurajeze. Papa a facut multe pentru a revizui procedurile… si ne-a dat rugaciuni puternice care servesc exorcizarii”, a continuat Amorth.
Sursa: caplimpede.ro

TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO

TOP 10 Teorii ale conspiratiei! GALERIE FOTO + VIDEO
De-a lungul istoriei, atunci cand oamenii au fost pusi in fata unor evenimente inexplicabile, incredibile sau a unor tragedii, persoane sau grupuri au creat povesti care simplificau acele intamplari. Asa zisele teorii ale conspiratiei au aparut pentru ca oamenii au avut nevoie sa creada in anumite idei care sa explice fenomenele frapante. Dupa fiecare eveniment care a socat la nivel global, teoreticienii conspiratiilor si-au facut aparitia cu propria lor viziune sinistra asupra lucrurilor, potrivit gizmocrazed.com.
“A conspira” provine din cuvantul latin conspiro, care, incepand din 1302, se folosea cu sensul de“a respira impreuna”, ingloband astfel si sensul de “vointe unite pentru a actiona impotriva altora”.
1paul mccartney
10. Moartea lui Paul Mccartney
Paul McCartney nu a scris niciodata “Maybe I’m Amazed.” Nu a format niciodata trupa Wings. Nu a intrat niciodata in conflict cu Yoko si nu a devenit vegetarian. Cand Regina Elizabeth l-a facut cavaler in 1997, de fapt a facut cavaler pe altcineva. Asta deoarece teoreticienii conspiratiei spun caPaul McCartney a murit in secret in 1966. Acestia pretind ca ceilalti membri ai Beatles au ascuns moartea acestuia — angajand pe cineva care arata ca el, canta ca el si avea o personalitate asemanatoare. Dar a aparut sentimentul de vinovatie si acestia au inceput sa ascunda indicii in muzica lor. In cantecul “Taxman,” George Harrison da “sfaturi pentru cei care mor,” referindu-se la Paul. Intreg albumul Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band a fost acoperit de indicii ale mortii lui Paul: Beatles au format o trupa “noua” cu un membru nou fictiv numit Billy Shears — chipurile numele inlocuitorului lui Paul. Albumul continea piesa lui John Lennon “A Day in the Life,”care avea versurile “He blew his mind out in a car” si fraza “Paul is dead, miss him, miss him,”care devine evidenta doar cand melodia este ascultata invers. Lennon de asemenea mormaie, “I buried Paul” la sfarsitul piesei “Strawberry Fields Forever” (in interviuri, Lennon spunea ca de fapt era vorba de “cranberry sauce” si a negat existenta vreunui mesaj ascuns).
Adeptii teoriei isi insotesc afirmatiile cu fragmente de melodii cantate invers si referinte ascunse privind moartea lui Paul prezente pe copertile unor albume. Coperta originala a albumului Yesterdayand Today din 1966 infatiseaza trupa Beatles printre bucati de carne si papusi dezmembrate — simbolizand accidentul oribil al lui McCartney. Daca fanii plaseaza o oglinda in fata copertii albumuluiSgt. Pepper, cuvintele Lonely Hearts de pe logo-ul tobei pot fi citite ca “1 ONE 1 X HE DIE 1 ONE 1.” Si bineinteles mai exista si coperta albumului Abbey Road, pe care John, George si Ringo trec strada ca intr-o procesiune funerara. John imbracat in alb ca un preot. Ringo, indoliat, imbracat in negru. George poarta jeans, ca un gropar. Paul nu poarta pantofi (nu avea nevoie de ei, fiind mort) si mergea in contratimp cu ceilalti.
Daca Paul este mort, atunci impostorul lui este inca liber. S-a intalnit si s-a casatorit cu Linda Eastman, cu care a avut patru copii, inainte ca ea sa moara de cancer la san in 1998. A scos albumul din 1993 intitulat Paul Is Live, si a produs peste 20 de albume solo — fara sa le mai numaram pe cele scoase cu Wings. Apoi a trecut printr-un divort oribil cu Heather Mills, care e posibil sa-l fi facut sa-si doreasca sa fie mort, sau cel putin Billy Shears. Asadar cine este adevaratulMcCartney? Lumea s-ar putea sa nu afle niciodata.
1printesa diana
9. Moartea Printesei Diana
La cateva ore de la moartea Printesei Diana, pe 31 august 1997, intr-un tunel autostrada Paris,teoria conspiratiei a inceput sa lucreze. Cum a fost cazul cu moartea lui John F. Kennedy, ideea ca o astfel de crima a unui iubit si de profil inalt ar putea fi omorat-o atat de brusc, a fost un soc. Printesa Diana – asasinata pentru dezvaluirile despre comertul cu arme pe care urma sa le faca. AvocatulMichael Mansfield a declarat ca printesa Diana a fost asasinata in 1997, nicidecum nu a murit in urma unui accident – versiunea oficiala in cazul cumplitei tragedii. Motivul ar fi fost acela ca Diana planuia sa faca dezvaluiri cu privire la rolul Marii Britanii – Soros, Kissinger membri ai B`nai B`rith, in comertul cu arme. Toate casele regale sunt rude intre ele si sunt conduse si controlate de B`nai B`rith care organizeaza si finanateaza lovituri de stat, asasinate politice, revolte planetare pentru a ajunge in institutiile statelor respective pentru distrugere si jefuire planetara si exterminare umana planetara.
Moartea printesei Diana a coinicis cu doua momente importante pentru SUA si Franta. Clinton urma sa expedieze armament si mine anti-personal musulmanilor din Bosnia, in valoare de 400 de milioane de dolari. Franta incheiase un contract cu Iran, prin care importa petrol in valoare de 2 miliarde de dolari, urmand sa plateasca cu armament, printre care si mine anti-personal, iar actionari al firmeiHoneywell de produs aceste arme pentru ucis civili sunt membri B`nai B`rith, SOROS, KISSINGERsi alti. Acest lucru a fost valabil, mai ales la printesa Diana, in realitate membrii caselor regale mor de batranete, intrigi politice, sau mananca prea multe alimente bogate, ele nu sunt ucise de un sofer beat. Spre deosebire de multe teorii ale conspiratiei, insa, acesta a avut un miliardar si promovarea acesteia: MohamedAl-Fayed, tatal lui Dodi Al-Fayed, care a fost ucis, impreuna cu Diana.Creantele Al-Fayed ca accidentul a fost, de fapt, un asasinat de catre agentiile de informatii britanice, la cererea familiei regale. Creantele Al-Fayed au fost examinat si a respins ca nefondat, prin ancheta din 2006; in anul urmator, la ancheta Dianei, medicul legist a declarat ca ”teorie a conspiratiei avansate de Mohamed Al Fayed a fost minutios analizat si dovedit a fi fara nici o substanta.” La 7 aprilie 2006, juratilor si a declaratiei medicului legist a ajuns la concluzia ca Diana siAl-Fayed au fost ucisi din cauza neglijentei lor si de catre chauffer beat, urmariti de paparazzi.
1elita reptiliana
8. Reptilienii
Se vorbeste din ce in ce mai mult in mass-media despre un posibil pericol care pandeste intreaga rasa pamanteana, si anume pericolul reptilian. Va vom prezenta mai jos cateva informatii legate de aceste fiinte malefice extraterestre care se afla peTerra. Informatiile sunt preluate de pe mai multe site-uri de specialitate.
Reptilienii sunt niste fiinte de origine extraterestra, aflate foarte jos pe scara evolutiei, care se afla si pe planeta noastra de mii de ani. Ei sunt descrisi ca fiind monstruosi, uneori avand solzi in loc de piele si avand un aspect de reptile, serpi, balauri, dragoni. Reptilienii incearca sa traiasca ca paraziti, in simbioza cu fiintele umane. Nu sunt capabili sa aiba sentimente, de aceea ei se hranesc cu cele umane, insa cu cele inferioare (frica, manie, ura, suferinta, durere). Exista si alte fiinte care provin din alte locuri ale Universului si care au luat contact cu planeta noastra, cum ar fi cei numiti “Marii Blonzi”, care sunt foarte evoluati spiritual, puri, frumosi si a caror natura esentiala este iubirea si intelepciunea. Traditiile spirituale vorbesc despre aceste doua tipuri de fiinte ca fiind demoni, respectiv ingeri.
Persoanele care au contact si sunt sunstinuti de Reptilieni, urmaresc sa creeze si sa mentina pe aceasta planeta o stare de mizerie, ignoranta si suferinta, pentru a crea mediul propice de dezvoltare al acestor fiinte, care in schimb le ofera francmasonilor putere efemera in aceasta lume. Majoritatea razboaielor sunt provocate si intretinute de francmasoni, pentru a crea un climat prielnic reptilienilor. 
Indivizii malefici considera campurile de lupta ca fiind altare de sacrificiu pentru demonii lor. Campurile de razboi, pline de durere si sange, sunt “hrana” preferata a acestor entitati. Acesti reptilieni-demoni traiesc de obicei intr-o dimensiune paralela lumii noastre fizice, dar exista si unii care traiesc chiar printre noi, pe aceasta planeta, avand forme umane. Pentru a-si putea mentine forma fizica umana, ei au nevoie sa consume sange uman. Insa in ultimii ani, datorita cresterii frecventei de vibratie a planetei noastre, reptilienilor le este tot mai dificil sa-si mentina forma fizica, umana. Asa se face ca au aparut celebrele schimbari de forma (shift-shape) in care, in unele momente, unii “oameni” se transforma partial sau total in creaturi hidoase. In anii ce vor urma, vom asista tot mai mult la astfel de schimbari de forma. Reptilienii sunt constienti de faptul ca nu isi vor mai putea pastra forma umana si de aceea, prin supusii lor francmasoni incearca sa pregateasca terenul, obisnuindu-i pe oameni cu acest lucru (vezi emisiunile Discovery despre extraterestrii). Ei incearca acum sa faca public faptul ca exista de mii de ani pe planeta noastra si ca s-au implicat in mersul istoriei, ceea ce este adevarat, insa vrand sa ne pacaleasca ca ne-ar fi ajutat in bine. Practic, ei vor sa faca o substituire cu rasa Marilor Blonzi, care si ei au intervenit de multe ori, insa chiar pentru a ajuta omenirea in momentele cruciale. Marii Blonzi pot interveni pentru a a-i ajuta pe oameni, insa numai daca oamenii vor cu adevarat si le cer aceasta; ei nu intervin niciodata fortat, pentru a nu viola liberul arbitru al oamenilor care le-a fost daruit de Insusi Dumnezeu.
1chemtrails
7. Chemtrails
Tot mai multe avioane care zboara chiar si la mica altitudine lasa in urma lor chemtrails, dare alcatuite din substante chimice, care nu au nicio legatura cu carburantul sau sistemul de propulsie al avioanelor. In acest mod, sunt raspandite pe ascuns anumite substante care provoaca boli, epidemii, suferinta si moarte. Acest articol cuprinde o marturie cutremuratoare a unui mecanic, care a vazut echipamentul tehnic folosit pentru dispersarea unor substante toxice si marturia unui functionar superior al unei companii aeriene, care a avut acces la documentele unui proiect guvernamental secret, prin care se realizeaza aceasta dispersare a unor substante in atmosfera. In ultimii ani clinicile medicale si salile de urgenta ale spitalelor sunt intesate, de multe ori umplute la dublul capacitatii lor, de oameni suferind de boli al caror nume pana acum cativa ani nici nu exista. De ani de zile exista banuiala ca starea proasta a sanatatii oamenilor, simptomele, maladiile nou aparute, greu de explicat de lumea medicala, ar avea drept cauza darele anormale pe care din ce in ce mai multe avioane in zbor le lasa in urma lor. Autoritatile insa nu par sa se ingrijeasca de un de detaliu atat de… banal! La inceput, foarte putine avioane lasau in urma lor astfel de dare. Azi, au devenit numeroase, brazdand cerul in crucis, in paralel si chiar in forma de S sau de cerc. Ridicam ochii spre cer si, cand vedem aceste dare, ni se pare normal sa credem ca un avion a lasat in spatele lui acele urme care se intind de la un capat la altul al orizontului. Cateodata, ele se largesc si se amesteca cu alte dare, ajungand sa formeze un adevarat nor, ce acopera cerul ore in sir.
Nu e oare legitim sa ne intrebam daca nu cumva acest fenomen e una dintre cauzele problemelor de sanatate care ne lovesc de cativa ani incoace?
Dam ca exemplu valul de bronhiolite, care afecteaza din ce in ce mai multi nou-nascuti in fiecare an. In urma cu doua decenii, acest cuvant nici macar nu exista in dictionar! Alte probleme aparute recent sunt: recrudescenta astmului, leziuni ale cailor respiratorii, leziuni pulmonare, dureri in gat ciudate, angine care dispar la fel de pe neasteptat cum apar, gripe care nu sunt cu adevarat gripe, boli de ochi, de piele si ale organelor interne… Lista este lunga, si fiecare dintre aceste afectiuni poate degenera si duce la moarte. Analizele efectelor chemtrail-urilor, adevarate dare ale mortii, sunt dintre cele mai nelinistitoare. Solutia oficiala care ni se ofera: vaccinuri noi si antibiotice super-tehnologizate, in conditiile in care s-a demonstrat ca supraconsumul de vaccinuri si de antibiotice de tot felul nu a facut decat sa reduca iremediabil capacitatea sistemului imunitar de a raspunde la atacuri subite. Explicatia cu care, initial, responsabilii civili si militari ai fortelor aeriene i-au linistit pe observatori, a fost aceea ca ar fi vorba doar de dare de condensare. La intrebarea de ce aceste urme nu existau pana acum cativa ani, raspunsul a fost ca atunci avioanele nu zburau atat de sus, incat sa permita formarea acestor dare. In anumite cazuri, aceste dare, au spus ei, pot rezulta ca urmare a aruncarii restului de carburant, in vederea unei posibile aterizari fortate. Cu toate acestea, inmultirea acestor dare (nu toate avioanele care zboara risca sa se prabuseasca, din cate se stie…) si aspectul lor face ridicol si inadmisibil acest gen de justificare… In urma amplitudinii pe care fenomenul a luat-o si in lipsa unor explicatii plauzibile, solutia pe care autoritatile au gasit-o a fost sa il transforme in „legenda urbana”, impiedicand orice studiu stiintific serios. Folosindu-se de tragicele atentate din 11 septembrie 2001, au ingropat definitiv chestiunea. 
Ca urmare a asa-zisei amenintari internationale a terorismului, a fost impusa, sau cel putin se urmareste sa fie impusa, obligativitatea sprijinului si increderii absolute fata de guverne. Chestiunea darelor mortii [chemtrails] a ajuns deci sa faca parte rapid dintre subiectele pe care mass-media le evita cu orice pret… Dezbaterea a continuat insa pe internet. Autoritatile militare si guvernamentale iau in deradere aceste afirmatii ca fiind conspirationiste sau le denunta drept zvonuri lipsite de fundament. S-a mers chiar pana la a vorbi de propaganda terorista antiguvernamentala, pentru a inchide o data pentru totdeauna gura celor bagareti. Cu toate acestea, ar trebui sa se faca o ancheta serioasa si independenta si sa se dispuna efectuarea unor analize la laboratoare controlate de servicii neguvernamentale, daca mai exista asa ceva… Desi sunt destul de multi cei care au observat acest fenomen alarmant, numarul celor care au intreprins o campanie activa pentru informarea populatiei este foarte mic. Agentiile guvernamentale conteaza pe apatia oamenilor si, de fapt, ele au ajutat din plin la crearea acestei stari de constiinta, incepand de prin anii 1950, prin fluorizare, aspartam si droguri vandute pe strada. Este binecunoscut faptul ca guvernele anumitor tari experimenteaza tehnologii noi asupra populatiei lor de zeci de ani. Exista rapoarte care au fost facute publice care o dovedesc. Pentru a opri acest genocid tacut, trebuie trezit spiritul oamenilor si mass-media cu privire la acest flagel invizibil, care ne copleseste de cativa ani.
1aselenizarea
6. Misiunea lui Apollo 11 in 1969 si aselenizarea
Apollo 11 a fost prima misiune a carui scop a fost sa trimita oameni si sa aterizeze pe Luna. Apollo 11a fost lansata pe 16 iulie 1969. La bord s-au aflat comandantul Neil Alden Armstrong, Michael Collins comandantul modulului pilot si Edwin Eugen Aldrin comandantul modulului lunar. Pe 20 iulie Armstrong si Aldrin au devenit primii oameni care au pasit pe suprafata Lunii. Unii sceptici sustin ca tot programul aselenizarii a fost falsificat din pricina tehnologiei prea putin avansate, din cauza radiatiilor din centura Van Allen, a vantului solar, a radiatiilor cosmice etc. Altii sustin ca s-a ajuns la luna, doar aselenizarea si imaginile de pe Luna au fost trucate. Cateva dintre motivele pentru care SUA ar fi falsificat aselenizarea ar fi fost: Razboiul Rece, banii, riscul la care erau supusi astronautii si promisiunea presedintelui Kennedy prin celebrul discurs al sau. Semnalul transmis era incompatibil cu televizoarele comerciale, asadar s-a folosit o camera de filmat obisnuita indreptata catre monitorul pe care era transmis in direct de pe Lunamarele eveniment. Ceea ce oamenii au vazut, au fost imaginile filmate de acea camera. 
In pofida unor dificultati tehnice, au fost transmise imagini in alb negru ale primului pas omenesc peLuna. Imaginile au vazute de peste 600 de milioane de oameni pe Pamant. Insa inregistrarile originale lipsesc. Acest lucru a creat multe suspiciuni in randul oamenilor. Dupa ce a descris suprafata „fina precum pudra”, Armstrong a pasit pe suprafata lunara si a intrat in istorie ca fiind primul om ce a ajuns pe Luna, spunand:
„Un pas mic pentru om, un pas imens pentru omenire”.
Vom prezenta in continuare cateva intre intrebarile care au creat suspiciuni, si niste raspunsuri care vor rezolva intr-o oarecare masura enigmele respective.
De ce steagul se misca precum in bataia vantului?
„Nefiind atmosfera si nefiind gravitatie acest lucru nu trebuia sa se intample” sustin cei ce cred ca filmarile au fost facute pe pamant.
Stalpul de sustinere al steagului a fost scuturat, ceea ce a urmat, a fost o continuare a oscilarii, nefiind vorba de frecarea cu aerul precum se intampla pe Pamant ca sa amortizeze miscarea. Argumentul steagului nu dovedeste falsificarea misiunii. O teorie a lui Newton spune:
“Un corp aflat in miscare tinde sa ramana in miscare atata timp cat asupra lui nu se exercita nici o forta.”
De ce nu s-a vazut nicio stea pe cer?
Aparatele din acea vreme nu erau de calitatea celor actuale. Expunerea a fost reglata pentru sol, iar pentru stele ar fi fost nevoie de o alta perioada de expunere. Acesta este unul din raspunsurile simple care se pot gasi la aceasta nelamurire. Neexistand atmosfera, lumina Soarelui era foarte intensa si astfel acoperea tot ce provenea din „afara”. Oficialii NASA au sustinut faptul ca lumina solara, extrem de puternica pe suprafata selenara, este capabila sa obtureze orice imagine a stelelor. Acelasi lucru se intampla, sustin oamenii de stiinta americani, in momentul in care ai incerca sa fotografiezi cerul pe timpul noptii, intr-un oras puternic iluminat. Singura posibilitate ca stelele sa devina vizibile pe Luna ar fi aceea ca un astronaut sa realizeze fotografiile pe partea intunecata a Lunii.
Litera “C” pe o piatra lunara
Desi nu este nici pe departe o dovada a musamalizarii, au fost multe persoane care au sustinut ca acea litera a fost gravata pe piatra precum in studiourile de la Hollywood unde s-ar fi marcat fiecare recuzita cu locul unde ar trebui sa fie pozitionata. Chiar daca ar fi inscenate imaginile, cei de la NASAnu ar fi scapat un asemenea detaliu. Studiile asupra pozelor au aratat ca acea litera “C” a survenit in urma developarii filmului si ca a fost defapt o fibra sau un fir de par pe hartie cand a fost scoasa.
De ce nu s-a ridicat praful de nisip la aselenizare?
Experimentele asupra unei singure graunte de praf ne ajuta sa intelegem unele din proprietatile ciudate dar si complexe ale prafului lunar. Astronautii ce au calcat pe luna intre 1969 si 1972 au fost surprinsi sa constate cat de „lipicios” este praful lunar. Se lipea de costumele si uneltele lor, era o adevarata problema, declara astronautii. Multi cercetatori sustin ca praful lunar este incarcat electric. In timpul unei zile lunare, razele ultraviolete intense (UV) de la soare lovesc electronii. Grauntele de praf de pe suprafata Lunii in timpul unei zile, devin incarcate pozitiv. Eventual, incarcarile de respingere devin atat de puternice, incat grauntele sunt aruncate kilometri deasupra Lunii, pana gravitatea le va face sa cada inapoi.
1roswell
5. Dosarele Roswell
De-a lungul anilor, au existat numeroase semnalari ale locuitorilor din Roswell referitoare la activitatile aeronauticii si FBI-ului (n.r., Biroul Federal de Investigatii) in zona. Unii dintre locuitori au afirmat in publicatiile vremii ca de multe ori personalul aeronauticii cara „epave“ si corpuri neinsufletite in camioane ale FBI-ului, afirmatii care au fost intotdeauna dezmintite de Guvernul SUA. IsteriaUFO incepuse sa cuprinda intreg Roswellul: de la declaratii de tipul celei facute de sotii Wilmot, care afirmau ca aproximativ cu o luna inaintea incidentului observasera un obiect stralucitor pe drumul principal din localitate, la evenimente mult mai stranii, de tipul unor transmisiuni radiofonice anterioare incidentului Roswell, mai precis din 3 iunie, in cadrul carora a fost lansata in eter o stire in care se afirma ca in ferma unui anume Foster fusese gasit un obiect zburator neidentificat, informatie care, in mod straniu si cu totul inexplicabil, a determinat FBI-ul sa intrerupa in acea zi programele tuturor radiourilor din Roswell si Corona.
De asemenea, contradictii apar si in marturiile fermierului care descoperise presupusul OZN. Astfel, timp de o saptamana, Brazel a fost interogat de cei din aeronautica, iar dupa ce a fost lasat liber, a negat tot ceea ce afirmase inainte legat de descoperirea OZN-ului. Asemenea dezmintiri au mai fost prezente si in cazul altor persoane care initial se declarasera martori directi la eveniment si sustineau ca era vorba nu de un balon de cercetare meteorologica si care, in urma dezmintirii oficiale a Guvernului si a interogatorilor, au incetat sa mai vorbeasca cu media locala si sa afirme ceea ce sustinusera initial. Succesiv, armata a subscris declaratiei oficiale a Guvernului, care statuta faptul ca afirmatiile martorilor directi nu erau fondate, declaratie care a fost preluata si de autoritatile civile. 
Generalul Roger M. Ramey a declarat in mai multe randuri ca nu era vorba decat de un simplu balon meteorologic, in acest sens aducand pina si poze ale maiorului Jesse Marcel, care fusese fotografiat tinand in mana ramasite ale unui balon, fotografii considerate, insa, de o buna parte a ufologilor, drept regizate. Teoria conspiratiei e sustinuta si de ufologi, care sustin ca, mai mult, ar mai fi existat un caz asemanator, perfect musamalizat si total necunoscut opiniei publice, in 30 iunie 1947, cand F. Kaufmann, sub-oficial al unui poligon de aeronautica, ar fi fost trimis impreuna cu o echipa la marginea unui parau, unde s-ar fi aflat prabusita o alta nava spatiala neidentificata, de forma triunghiulara, langa care s-ar fi gasit alte cinci corpuri extraterestre neinsufletite. O alta dovada adusa de ufologi e o copie a telegramei din iulie 1947, adresata de FBI lui J. Edgar Hoover (pe atunci directorul Biroului Federal), in care ii era indicata acestuia descoperirea unui obiect de origine necunoscuta si a componentelor sale, definite drept „necunoscute pe Pamant“. De asemenea,Stanton T. Friedman, celebrul ufolog care a starnit valva mediatica in jurul cazului Roswell la o distanta de 30 de ani, sustine ca, in 1947, in Roswell s-a prabusit un obiect spatial cu propulsie electrodinamica, desprins dintr-o nava-mama, iar prabusirea o atribuie, cel mai probabil, unei furtuni. Conform teoriei sale, nava provenea din Zeta Reticuli, un sistem binar situat la aproximativ 39 de ani lumina fata de Pamant, in constelatia Reticulum. Friedman mai sustine ca Guvernul american e in posesia obiectului spatial prabusit, dar si a corpurilor prezente in el. In aceeasi suita de declaratii se incadreaza si cea din noiembrie 2005 a unei surse anonime, un membru al unei ramuri speciale aDefense Intelligence Agency (DIA), care a declasificat informatii despre un presupus Proiect Serpo, guvernamental, care atesta, mai mult sau mai putin, faptul ca in Roswell s-ar fi prabusit nu una, ci doua nave si ca ar fi existat chiar si un supravietuitor, care ar fi trait inca 5 ani, pana in 1952. Declaratia a fost negata de structurile guvernamentale ale SUA. Alti sustinatori ai teoriei conspiratiei intaresc afirmatiile lui Friedman prin invocarea unor documente care formeaza un veritabil „cod de legi extrem“ al FBI, dar si al Guvernului, prin care se statuteaza clar faptul ca, in cazul in care ar fi descoperita prezenta unor forme de viata nepamantene, Guvernul si Biroul Federal nu vor face public acest fapt, invocand motivul plauzibil al crearii unei isterii generale, la nivel global, asemanatoare isteriei locale create in 1938 de transmisiunea radiofonica „Razboiul Lumilor“, a luiOrson Wells, care anunta o invazie extraterestra.
1kennedy
4. Asasinarea lui John F. Kennedy
Teoria ii apartine unui istoric din SUA, potrivit publicatiei U.S. News & World Report, si apare “pe piata” cu cateva zile inainte de implinirea a 47 de ani de la moartea presedintelui democrat. James Douglass, autorul cartii “JFK and the Unspeakable” (2008) sustine ca “persoane cu rang inalt” din cele doua institutii-cheie ale administratiei de la Washington au pus la cale uciderea presedintelui pentru ca acesta vroia “sa puna capat Razboiului Rece, nu sa il castige”. In opinia istoricului, gloantele care l-au ucis pe JFK nu au fost trase din cladirea Texas School Book Depository, ci din fata. Douglass mai sustine ca nu Lee Harvey Oswald a apasat pe tragaci, el fiind doar tapul ispasitor pregatit de complotisti. Potrivit autorului, asasinul lui Oswald, Jack Ruby, a facut parte din complot, el fiind cel care l-a angajat pe adevaratul asasin al lui JFK. Presedintele Kennedy a fost asasinat la 22 noiembrie 1963 Dallas.
Lee Harvey Oswald a fost arestat si pus sub acuzare pentru asasinat. El a negat ca l-ar fi ucis pe presedintele SUA, fiind asasinat, la randul sau, la 24 noiembrie de catre Jack Ruby, un personaj controversat. Presedintele Lyndon Johnson a creat asa-numita “Comisie Warren”, condusa de judecatorul Earl Warren, care a investigat asasinatul. Comisia a ajuns la concluzia ca Oswald a fost singurul asasin. Raportul oficial a fost insa contestat de nenumarate ori.
1atacul 11 septembirie
3. Atentatele din 11 septembrie
Milioane de persoane din intreaga lume cred ca nu teroristii islamisti au atacat turnurile gemene la 11 septembrie 2001, ci chiar Statele Unite.
Iata cele mai frecvente argumente ale celor care cred in teoria conspiratiei, precum si posibile raspunsuri:
Cum au reusit teroristii sa preia controlul asupra avioanelor folosind numai cutite si spray-uri paralizante?
Multe dintre masurile de securitate pe care acum le luam de-a gata in transportul aerian au fost introduse tocmai in urma atacurilor din 11 septembrie. Inainte, erau suficiente lacune in sistemul de securitate. In plus, in cel putin trei dintre cele patru avioane folosite in atacuri, teroristii au amenintat ca vor detona bombe. In acel moment, ideea era sa ramai calm si sa negociezi. Nimeni nu stia ce urma.
Cum au reusit teroristii sa piloteze?
Barbatii alesi in cadrul acestui plan au urmat cursuri de aviatie si s-au antrenat in simulatori. Se pare ca nu este foarte dificil sa pilotezi. Sunt necesare cunostinte solide mai multe la decolare si aterizare, dar teroristii nu au avut nevoie de asa ceva.
Cum de s-au prabusit cladirile?
Expertii spun ca s-au prabusit din cauza temperaturilor extrem de mari provocate de kerosenul care ardea si de materialele sintetice. Structura de otel pur si simplu s-a inmuiat. Turnurile gemene, concepute in anii ’60, nu erau pregatite pentru un astfel de atac.
De ce exista o gaura mica in Pentagon, care seamana foarte tare cu o urma ce ar fi putut fi lasata de o racheta?
Aceasta “mica gaura” are cativa metri largime. Avionul a pierdut o aripa, spun autoritatile. Restul avionului a cazut peste Pentagon.
De ce nu au stiut nimic serviciile de informatii despre atacuri, cand acestea erau in faza de pregatire?
Serviciile secrete americane au avut mereu probleme in strangerea de informatii in statele islamice. Au existat avertismente, dar nu li s-a acordat mare atentie. Cu doar doua luni inainte de atacuri,Larry Johnson, din Departamentul de Stat, a scris in New York Times:
“Americanii sunt bantuiti de fantezii despre terorism. Par sa creada ca terorismul este cea mai mare amenintare la adresa SUA si devine mai letal. Niciuna dintre aceste supozitii nu se bazeaza pe fapte”.
De ce au fost atat de putini evrei printre victimele atacurilor? Este oare o dovada a unei implicari israeliene?
Criticii teoriei conspiratiei spun ca in ziua atacurilor era sarbatoare pentru evrei, deci multi au ramas acasa. Totusi, nu era o sarbatoare foarte importanta. Pe de alta parte, nici nu sunt suficiente indicii ca ar fi fost intr-adevar putini evrei printre victime.
1pearl harbor
2. Pearl Harbor
Unul dintre momentele hotaratoare ale celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost atacul-surpriza al japonezilor asupra Pearl Harbor, in urma caruiaSUA au intrat in razboi. Fara acest atac si fara implicarea SUA in Europa de Vest, e posibil ca lumea de dupa razboi sa fi aratat cu totul altfel. Dar a fost atacul de la Pearl Harbor, din decembrie 1941, cu adevarat o surpriza? Adeptii conspiratiilor au gasit dovezi care sugereaza ca presedinteleFranklin D. Roosevelt stia ca se planuieste un atac si a tinut secreta aceasta informatie, pentru a-si impune politica de implicare in razboi. Roosevelt voia ca SUA sa se angajeze in razboiul din Europa de Vest, dar era blocat de opinia publica, care era in proportie de 88% impotriva intrarii in razboi alaturi de Aliati.
Mai mult, in timpul campaniei de dinaintea realegerii sale, el facuse o promisiune:
„Am spus-o si inainte si o voi spune din nou si din nou si din nou: baietii vostri nu vor fi trimisi in nici un razboi strain“.
Dar, in particular, planuia ca trupele SUA sa intre in razboi, ca sa contribuie la lupta pentru libertate.
In lunile si anii de dinaintea atacului, SUA provocasera in permanenta Japonia, blocandu-i conturile si confiscandu-i bunurile, boicotandu-i exporturile, impunand un embargo si refuzand accesul navelor japoneze in canalul Panama. In jurnalul sau de razboi, secretarul de razboi Henry Stimson scria pe 16 octombrie 1941:
“Ne confruntam cu situatia delicata a unei manevre diplomatice care sa asigure ca Japonia sa para vinovata si sa faca primul pas gresit – un pas vizibil”.
O luna mai tarziu scria:
“Intrebarea este cum sa-i facem [pe japonezi] sa traga ei primul foc de arma”.
Teoria sustine ca informatiile vitale care erau disponibile la Washington nu le erau impartasite comandantilor de la Pearl Harbor. Un rol deosebit de important pare sa fi fost jucat de capacitatea Washingtonului de a sparge codul diplomatic secret al Japoniei, numit „Purple“. Acest cod foarte complex a fost spart de catre spionii americani in comunicatii in 1940 si era utilizat pentru a urmari comunicatiile diplomatice japoneze. Dar comandantii de la Pearl Harbor nu au primit copii ale acestor informatii, in pofida vulnerabilitatii lor evidente in fata unor atacuri si plangerilor din partea fortelor armate cantonate acolo. Se crede ca un mesaj interceptat la 11 noiembrie avertiza:
„Situatia se apropie de un punct critic, iar timpul aproape a expirat”.
De asemenea, chiar si atunci cand flota navala japoneza s-a apropiat de Hawaii, versiunea oficiala a sustinut intotdeauna ca avioanele zburasera fara nici un fel de comunicatii radio, fiind astfel nedetectabile. Dar conspirationistii mentioneaza urmatorul ordin de lupta interceptat, despre care se crede ca a provenit dintr-un mesaj al amiralului Yamamoto catre Prima Flota Aeriana Japoneza la 26 noiembrie 1941:
„Unitatea de atac, pastrandu-si deplasarea strict secreta si ferindu-se cu atentie de orice posibil submarin sau avion, va avansa spre apele insulelor Hawaii si, inca din prima clipa a declansarii ofensivei, va ataca forta principala a flotei SUA si o va lovi mortal. Primul raid este programat pentru zorii zilei x. Data exacta se va stabili printr-un ordin ulterior“.
1illuminati
1. Illuminati
O consipiratie in care un grup foarte puternic si secretos (Iluminati, Bilderberg Group sau alte nume) conduce lumea din intuneric printr-un singur guvern. Mai multe evenimente istorice se spune ca au fost opera acestui grup cu un scop – Noua Ordine Mondiala. Grupul s-a folosit de influenta la nivel politic, social, si de propaganda pentru a-si implini scopurile. Semne ca Noua Ordine Mondiala ar exista se gasesc in piramida intoarsa pe sigiliul SUA, in picturile murale ciudate din Aeroportul din Denver, din pentagrame si planuri ale orasului. Organizatii internationale precum Banca Mondiala sau Uniunea Europeana, Natiunile Unite, NATO sunt listate ca facand parte din Noua Ordine Mondiala.