sâmbătă, 6 iulie 2013

De ce trebuie sa inmoi nucile?

Sunt inca multi cei care se intreaba si nu inteleg valoarea inmuierii nucilor crude inainte de a le manca. Sunt chiar cativa care se gandesc ca nucile si asa au o aroma foarte putin intensa –” nu spalam prin inmuiere si acea slaba aroma”?

Inhibitori de enzime

Nucile din copaci si semintele au grasimi si proteine concentrate, oferite de natura pentru siguranta ca un germen va avea toata hrana de care are nevoie. Intocmai precum orice alt aliment crud, nucile si semintele contin enzime. Vrem beneficiile acestor enzime, si acesta este unul dintre motivele pentru care alegem sa mancam hrana fara a o supune unei calduri intense. Totusi pana nu sunt satisfacute conditiile de germinare ale nucilor si semintelor – cum ar fi sol umed, sau in cazul nostru, un proces de inmuiere – enzimele din majoritatea nucilor si semintelor raman in stare latenta, tinute ostatice de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt stralucitor mecanism natural de asigurare a proliferarii speciilor).
Atunci cand sunt conditiile potrivite pentru ca semintele sa inceapa sa creasca, enzimele din ele se elibereaza de inhibitori si incep sa descompuna nutrientii in forme chimice mai simple, facandu-le astfel mai usor de digerat si asimilat, usurand povara organelor noastre digestive.

De ce nu ai dori sa mananci acei inhibitorinucile1

Ce efect ar avea acei inhibitori de enzime asupra sanatatii noastre daca mancam nuci si seminte fara ca mai intai sa le inmuiem? In cartea lui Nutritia cu enzime: conceptul de nutritie cu enzime (Enzyme Nutrition: the Food Enzyme Concept) dr. Edward Howell citeaza un experiment din 1948 al University of California, in care gainile au avut o dieta de soia cruda, continand inhibitori de enzime . Pasarile au parut bolnave, nu s-au dezvoltat si nu au castigat in greutate, in timp ce pancreasul s-a marit semnificativ. Un experiment similar al Departamentului de Agricultura SUA din 1960, utilizand soareci, a confirmat acele descoperiri. Howell a mai descris cum, dupa doua luni de consum involuntar de germeni cruzi de grau cu inhibitori de enzime  inca in ei, a dezvoltat grave probleme gastrointestinale.

Sporirea continutului nutritiv disponibil

Mai exista un alt mare beneficiu al inmuierii si germinarii, iar acest beneficiu este sporirea dramatic a continutului nutritiv al nucilor si semintelor. Potrivit dr-ului Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele sporesc prin inmuiere sau germinare cu 300%-1200%. In cartea lui, “Mancatul constient”, mai indica faptul ca nucile si semintele contin acizii oxalic si fitic, ca si chelatii minerali, care actioneaza ca aparatori naturali impotriva pradatorilor bacterieni, fungici, insectelor si animalelor inainte de cresterea plantei, si care, atunci cand sunt consumati, ar putea interfera cu digestia si asimilarea.

Cat de mult timp pentru inmuiere?

Daca sunteti noi in aceasta practica a inmuierii, ar fi o buna idee sa printati o diagrama a timpilor de inmuiere pentru diferitele seminte si sa o tineti in bucatarie pentru o consultare rapida. O buna regula empirica: daca nucile sau semintele pe care voi planuiti sa le mancati au coji maronii (migdale, nuci, pecan, alune), acestea au un inalt nivel de inhibitori de enzime  si trebuie sa fie inmuiate pentru cateva ore pentru a se asigura o digerare completa. Nucile albe (macadamia, pin, semintele de canepa) cer un timp foarte scurt de inmuiere sau chiar deloc, intrucat cantitatea de inhibitori este neglijabila. Personal, aleg sa le ofer o scurta inmuiere pentru orice caz – nu strica.
Adesea inmoi nucile maronii descojite pe timpul noptii – un bun standard universal, care ajuta la pastrarea lucrurilor cat mai simple.
Totusi, daca preferati sa faceti cat mai “corect”, aici gasiti o diagrama pentru consultare: Nucile si semintele
Tineti minte ca timpii recomandati pentru inmuiere pot fi diferiti de la o diagrama la alta, in functie de sursele originale pe care s-au bazat autorii si de preferintele personale ale acestora.

Fa-o pentru pancreasul tau

Tehnic vorbind, cred ca cititorii mei pot manca nucile si semintele neinmuiate, daca ei iau un supliment de enzime digestive odata cu hrana. Dar de ce sa cheltuiesti inutil? Enzimele nu sunt ieftine, si vin intr-o capsula pe care corpul tau trebuie sa o digere si pe ea?! De ce nu doar sa le inmoi? Este mai simplu. Mai mult, mancatul nucilor si semintelor neinmuiate impovareaza suplimentar pancreasul, care trebuie sa lupte cu inhibitorii prin suprasecretia enzimelor pancreatice, provocand marirea volumului lui in timpul procesului.

Surse pentru acest articol :

Viktor Orban, în Parlamentul European: “Nu voi accepta să îmi transformaţi ţara într-o colonie”!

nu-voi-accepta-sa-imi-transformati-tara-intr-o-colonieNesupunerea premierului ungar, Viktor Orban, continuă să dea mari bătăi de cap Uniunii Europene. Tentativele repetate ale Guvernului Orban de a modifica Constituţia sunt urmărite cu mare atenţie şi îngrijorare de liderii europeni.
Dar Viktor Orban a calificat raportul eurodeputatului portughez Rui Tavares, adoptat în iunie de comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, din Parlamentul European, ca fiind nedrept. Raportul Tavares cerea autorităţilor ungare, cu precădere, restaurarea deplină a statului de drept, respectarea independenţei justiţiei şi garantarea libertăţii de expresie, a libertăţii presei, a libertăţii cultelor religioase, a dreptului la proprietate, ca şi respectarea drepturilor minorităţilor. “Nu îmi fac iluzii. Ştiu că socialiştii, liberalii şi verzii vor vota împotriva Ungariei, iar prietenii noştri ne vor fi alături. Am venit în faţa dumneavoastră să vă transmit respectul meu. Am depus sub forma unui memorandum răspunsul Guvernului ungar la jignirile grave care s-au adus ţării noastre. Sunteţi profund incorecţi faţă de Ungaria şi poporul maghiar. Folosiţi în mod public dubla măsură, nu recunoaşteţi, ne subestimaţi şi luaţi în derâdere munca maghiarilor de a-şi reînnoi patria, deşi am depus eforturi consistente şi am muncit din greu ca să depăşim falimentul din startul crizei economice. Am început de foarte de jos, economia Ungariei prăbuşindu-se încă dinainte de cea a Greciei”, le-a spus Orban europarlamentarilor.
“Ungaria se autofinanţează”
“Doar două ţări au reuşit să îşi plătească datoriile, Ungaria este una dintre acestea. Ţara noastră se autofinanţează deja din pieţele financiare, în timp ce datoria de stat şi şomajul sunt în continuă scădere. Noi nu vrem să trăim din banii altor contribuabili europeni, ci vrem să stăm pe picioarele noastre, prin propria noastră economie. Ungaria a lucrat mereu în contravântul Parlamentului European. Uniunea Europeană vrea să impună un sistem de monitorizare care ar aduce un stat membru sub tutela ei. Este o direcţie periculoasă. Eu am trăit soarta Europei Centrale. Ştiu ce înseamnă să nu fim propriii noştri stăpâni, fiindcă departe, într-o altă ţară, alţii decid soarta noastră. Ştiu ce înseamnă să trăim drept cetăţeni de rang inferior. Timp de decenii am suportat ca cei puternici să abuzeze de puterea lor. Noi ştim ce înseamnă ca independenţa şi libertatea ţării noastre să nu fie respectate. M-am aliat cu cei care luptau împotriva comunismului pentru a pune capăt unui astfel de regim şi niciodată să nu mai fim nevoiţi să retrăim astfel de lucruri”, a declarat Orban în cadrul discursului său, citat de Hirtv.
Doleanţe
“În consecinţă, am venit să vă transmit că noi maghiarii nu vrem o Europă în care ţările de succes sunt pedepsite în loc sa fie premiate, nu vrem o Europă în care majoritatea de două-treimi este condamnată, în loc să fie respectată. Nu vrem o Europă în care suntem ţinuţi sub tutelă, iar libertatea ne este îngrădită, în loc să fie asigurată. Nu vrem o Europă în care cel puternic abuzează de puterea sa. Nu vrem o Europă în care se foloseşte dubla măsură, unde doar cel mic trebuie să îl respecte pe cel mare. Astfel, noi ne vom lupta cu toţi cei care aplică dubla măsură, abuzează de puterea lor şi care vor să ne transforme în cetăţeni de rang inferior. Ne vom lupta şi cu cei care vor să transforme Uniunea Europeană într-un imperiu. Noi facem parte din acea categorie de milioane de oameni din Europa care nu susţin o supunere a Europei, ci pe cea a naţiunilor libere din Europa. Trăiască Uniunea Europeană a naţiunilor libere”, a mai spus Orban în cadrul discursului său.
Reacţii contra-Orban
Discursul lui Orban a generat replici tăioase. Şeful grupului social-democrat din PE, Hannes Swoboda, i-a reamintit premierului că, deşi prezintă un scenariu de succes, cetăţenii ungari continuă să părăsească ţara. “Ungaria este o ţară liberă, dar aşa a fost şi România împotriva căreia am demarat procedura de monitorizare”. Liberalul Gui Verhofstadt l-a acuzat pe premierul ungar că “lucrează împotriva Ungariei, în timp ce Parlamentul European apără democraţia maghiară. Premierul se poartă exemplar dacă luăm în considerare că de doi ani nu a mai zis nimic de naţionaliştii români şi slovaci”. Ulrike Lunacek susţine că modificarea Constituţiei a generat o atmosferă înfricoşătoare pentru minorităţile din Ungaria. “Peste tot încercaţi să renaşteţi regimul Horthy, atacând toate valorile europene de bază. Este nevoie de un nou mecanism de monitorizare”, a comentat Lunacek. Jaroslav Paska i-a reamintit premierului că “Uniunea Europeană nu poate tolera în interiorul ei un nou regim Lukaşenko sau de tip african”.
Reacţii pro-Orban
Au fost şi câteva luări de cuvânt pro-Orban, “Noi avem încredere în Ungaria. Ea este ţara libertăţii”, a spus Manfred Weber. “Dubla măsură este la ordinea de zi în Parlamentul European. Când Guvernul socialist a distrus Ungaria, aţi tăcut cu toţii, acum atacaţi Ungaria cu înverşunare”, a comentat europarlamentarul Antoni Legutko. “Eforturile Guvernului ungar ar trebui apreciate”, a adăugat Jaimer Mayor Oreja. “Respectarea statului de drept este o temă deosebit de importantă pentru toate instituţiile europene”, a subliniat Viviane Reding. Atmosfera în sală s-a încins la reacţia europarlamentarului Daniel Cohn-Bendit. Acesta a anunţat că el nu va permite nimănui să compare UE cu Uniunea Sovietică. “Ungurii ştiu totul mai bine, europenii sunt idioti, dar cum ajungem la Uniunea Sovietică?”
“Sunt pricipala tinta a atacurilor antisemite”
Replica lui Orban la atacurile venite din sală nu s-a lăsat aşteptată. “Există persoane cărora nu le place politica maghiară. Ei sunt banchierii, aflaţi în monopol, pe care o să îi impozităm în continuare, chiar dacă grupurilor de interese pe care le reprezentanţi nu le convine. Cât priveşte democraţia, vă reamintesc că din 1990, de când sunt alegeri libere, am câştigat, dar am şi pierdut alegeri. Aşa că nu avem nevoie de lecţii de democraţie de la nimeni. Cât priveşte antisemitismul din Ungaria, vă anunţ ca principala ţintă a atacurilor grupurilor radicale şi antisemite sunt chiar eu, în calitate de protector al comunităţii evreieşti din Ungaria. În tot mediul public, primul atacat sunt eu şi abia apoi compatrioţii evrei.
Nu cunoaşteţi istoria noastră. Îngrădirea libertăţii poporului maghiar nu au reuşit-o nici sovieticii, nici comuniştii. Dacă vorbim de drepturile minorităţilor, Constituţia defineşte clar căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie, iar tradiţia asta este de 4.000 de ani. Comparaţia dintre Uniunea Europeană şi Uniunea Sovietică este chiar interesantă. Bruxelles versus Moscova. În mod cert, pe vremea Uniunii Sovietice eu nu aş fi putut să îmi spun părerea la Moscova. Dacă aş fi reuşit, probabil nu mai ajungeam acasă. Nu putem pune semnul egal între cele două entităţi, dar nici nu putem uita vremurile când soarta şi deciziile Ungariei nu au fost lăsate în mâinile maghiarilor. Aşa cum încercaţi dumneavoastră acum, aşa încercau unii atunci să ne apere pe noi de noi înşine. Vă transmit clar: maghiarii nu au nevoie să fie apăraţi de ei înşişi. Noi suntem un popor democratic şi iubitor de libertate. Fiecare decizie a Parlamentului este una de partid. Cea legată de Ungaria va fi una a partidelor de stânga. Cei care ne sunt procurori, vor juca şi rolul de judecători. Eu nu voi accepta niciodată să îmi transformaţi patria într-o colonie politică a Uniunii Europene. Ungaria este o ţară liberă”, a încheiat Orban, smulgând numeroase aplauze în sală.
Avertisment
Autorităţile ungare trebuie să corecteze urgent orice încălcare a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, în caz contrar, liderii Parlamentului European vor lua în considerare opţiunea de a cere Consiliului UE să verifice dacă există un risc clar de încălcare gravă, au avertizat miercuri, la Strasbourg, parlamentarii europeni. Aceştia au mai cerut crearea unui grup la nivel înalt care să monitorizeze respectarea valorilor europene în toate statele membre.
Autor: Istvan Deak
Sursa: jurnalul.ro

DOCUMENTAR | Fall of the Republic – despre moartea Americii! Vezi documentarul aici! (video)

DOCUMENTAR | Fall of the Republic - despre moartea Americii! Vezi documentarul aici! (video)
Navigam curios pe  INFOWARS.COM la recomandarea unui bun amic si am dat de un documentar care mi-a atras destul de mult atentia cu privire la incertitudinea in care planam. Fall Of The Republic (Caderea Republicii) documenteaza cum un cartel bancar a fost proiectat sa falimenteze SUA. Liderii recunosc ca o noua ordine mondiala a venit si ca dolarul american va fi inlocuit cu o noua moneda.
Presedintele Obama a incalcat Articolul 1 Sectiunea 9 al constitutiei SUA prin faptul ca s-a numit seful Consiliului Securitatii al Natiunilor Unite, astfel a devenit primul presedinte american care guverneaza corpul global.
O dictatura stiintifica este pe cale sa fie pus in aplicare complet, si, legile ce protejeaza drepturi umane de baza sunt abolite in toata lumea; o perdea din fier facuta cu tiranie high-tech coboara asupra planetei.
Un regim global controlat de o elita a firmelor vor sa faca un sistem de taxare a carbonului care va domina toata activitatea umana si sa stabileasca un sistem de sclavie neo-feudala.
Fauritorii de imagini l-au impachetat cu grija pe Obama ca salvator al lumii; el este calul Troian fabricat ca sa mentina pace pana cand globalistii isi completeaza planul lor.
Acest film dezvaluie arhitectura Noii Ordini Mondiale si ce are elita de la putere in plan pentru umanitate. Mai important comunica cum Noi Poporul (We The People) putem relua controlul asupra guvernului nostru, si sa aducem conducatorii tirani in fata justitiei.



Urmareste documentarul aici: 

America, la un pas de a deveni îndatorată pe vecie



Sub politicile existente, datoria guvernului federal al SUA se aşteaptă să crească cu încă 50% în următorii zece ani, potrivit unui studiu realizat de Heritage Foundation.
În doar cinci ani, de când Barack Obama a preluat mandatul de preşedinte, datoria federală deja s-a dublat. Ponderea datoriei publice în Produsul Intern Brut al SUA este de aşteptat doar să crească pe măsură ce contribuabilii americani poartă povara de neclintit a programelor de asistenţă socială, precum asistenţa medicală sau securitatea socială.

Un nivel ridicat al datoriei poate avea un impact negativ sever asupra economiei americane prin creşterea dobânzilor bancare şi scăderea investiţiilor, conducând la o încetinire a ritmului de creştere salarială şi la o reducere a ritmului de creştere economică, per ansamblu. „Un lucru clar este că America este pe punctul de a deveni o ţară în declin – cu o economie stagnantă şi permanent îndatorată“, se arată în raportul Heritage.  

Editorialistul cotidianului american Wall Street Journal, Kimberley Strassel sublinia într-un aritcol recent că America trebuie să urmeze o reformă a programelor de asistenţă socială. Ea scrie că membrii Congresului ar trebui să recunoască faptul că aceste programe sunt responsabile pentru lărgirea „găurii“ fiscale. 


SURSA: Free Enterprise

Cum sa simtim energiile care intra in locuinta noastra

feng shui - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net
Pentru a vedea care energii ne influenteaza casa, sa ne gandim pe unde intra energia in cantitati mari. La multe case, in functie de cat de des este folosita usa, energia principala a casei vine prin aceasta “poarta a energiei”. Ca sa aflam ce calitati are aceasta, imaginati-va ce fel de priveliste va intampina cand va apropiati de casa sau apartamentul in care locuiti. Este mult mai eficient daca faceti acest lucru atunci cand sunteti chiar in fata usii.

Intrarea
Imaginati-va ca lumina de pe scara blocului unde locuiti nu functioneaza. Este usa apartamentului luminata sau trebuie sa cautati gaura cheii pe intuneric?

Daca stati la curte, cum va simtiti cand intrati pe poarta si va apropiati de usa de intrare? Curtea este bine ingrijita sau ar fi cazul sa faceti curatenie generala printre frunzele si buruienile care au napadit gradina?

Imaginati-va ca energia este ca omul: ii place curatenia, ordinea si frumusetea. Daca qi da peste un loc plin de gunoaie sau de dezordine, “face stanga-imprejur” si se duce la vecini, care au avut grija sa ii face o primire mai buna…

Daca este cazul, instalati un mic bec la intrarea in locuinta pentru a lumina drumul pentru energia care vine spre casa dumneavoastra. Astfel, aceasta va fi atrasa spre casa dvs., in loc sa se duca la vecinul din exemplul de mai sus.

Dupa ce v-ati familiarizat cu locul din fata intrarii (si l-ati amenajat cat mai bine, daca este posibil), treceti la analizarea spatiului de dupa usa.


In interiorul casei
Ce va intampina in holul de la intrare? Un intuneric total (cum am avut surpriza sa “vad” in cateva case pe care le-am vizitat), completat poate si de dezordine, sau o atmosfera luminoasa si ordonata? Spatiul este stramt, usile stau inchise, sau energia poate intra nestingherita in casa, aducand prospetime si bucurie celor care locuiesc acolo?

Reamintiti-va ca energia este vie. Ca si noi, ea are nevoie de spatiu unde sa se manifeste. Daca de cum intra in casa este sufocata intr-un holisor stramt si intunecos, nu va ezita sa fuga din acea locuinta cu prima ocazie cand usa de la intrare se va deschide.


Remedii Feng Shui
Va rog sa nu va descurajati daca situatia din casa dvs. se potriveste cu exemplele anterioare mai putin fericite. Sunteti pe drumul cel bun! V-ati dat seama unde este problema. Urmatorul (mic) pas inainte este sa faceti o primire cat mai buna acestui oaspete de seama care este energia.

Aranjati cu grija exteriorul si interiorul din preajma usii de la intrare. Aduceti lumina si creati cat mai mult spatiu, dupa posibilitati. Faceti curatenie (daca este cazul) si mutati lucrurile de prisos in debara sau in dulap. Plasati o oglinda mare care sa va dea impresia ca spatiul s-a dublat (dar nu imediat in fata usii). Poate aveti un tablou care va place si pe care puteti sa-l aduceti mai aproape de usa.
Fiti creativi/e! Energia pozitiva (sheng qi) este creata de lucrurile placute ochiului. Faceti tot ce puteti ca intrarea sa fie primitoare si linistitoare.

In final
Bineinteles ca energia principala a casei se amesteca cu energiile care intra prin ferestre si alte usi ale casei/apartamentului, creand un amalgam care influenteaza persoanele care traiesc in cladirea respectiva.

La un nivel mai avansat de studiu Feng Shui, invatam cum sa analizam aceste energii, modul in care interactioneaza intre ele si sa descifram felul in care ne afecteaza. Astfel, putem alege sa folosim mai mult camerele cu energii pozitive si sa le evitam pe cele care ne-ar putea aduce rezultate mai putin bune.

Exista o multitudine de remedii din cadrul scolilor de Feng Shui traditional care pot fi folosite pentru a corecta un flux de energii negative, astfel incat sa nu fim influentate/i in rau. Aceste remedii sunt cunoscute de cei care au studiat Feng Shui traditional, care le aplica in functie de particularitatile fiecarei case (vezi pe site sectiunea Consultatii). Asa cum oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit la anumite medicamente sau tratamente, tot asa si casele noastre necesita remedii care se aplica de la caz la caz.


Ca sa incheiem intr-o nota pozitiva, cu un proverb chinezesc: “Un drum lung incepe cu un pas”. Tradus in “limbaj Feng Shui”, imbunatatirea vietii noastre incepe cu intelegerea energiei (qi) si a modului in care ne influenteaza viata. Aplicati chiar de azi cate unul din sfaturile din aceste articole si rezultatele vor veni in curand. Succes!

Pentru mai multe articole despre Feng Shui traditional si armonia in casa ta, vizitati siteul Fengshui-traditional.ro.


Sursa: sfatulparintilor.ro

Când şi de ce furnicile îşi modifică comportamentul


Când şi de ce furnicile îşi modifică comportamentul


Furnicile îşi modifică comportamentul înaintea unui cutremur de pământ, chiar şi de mică magnitudine. Ele îşi încetează activităţile obişnuite şi se depărtează mult de furnicar, fără îndoială ca să nu fie îngropate sub el, scrie site-ul passionsante.be.

A doua zi după seism, furnicile fac drumul invers şi viaţa îşi reia cursul. Este ceea ce a constatat o echipă de cercetători de la Universitatea Duisburg-Essen (Germania), după ce a observat timp de câţiva ani colonii de furnici din zone seismice active. Reacţia de anticipare a micilor animale apare când magnitudinea cutremurului depăşeşte două grade. 

Comportamentul lor s-ar putea explica printr-o sensibilitate deosebită la emisiile de gaz sau la modificările câmpului magnetic. Oamenii de ştiinţă îşi vor continua cercetările pentru a confirma rezultatele şi poate pentru a se gândi la folosirea furnicilor ca adevărate detectoare pre-seismice. 
agerpres.ro

Atentionare! Incepe sa se blocheze accesul pe bloguri!


De saptamana trecuta am constat ca Google a blocat accesul pe unul din blogurile pe care le urmaream. Este vorba despre Blackjack's Blog :

blackjack la Blackjack's Blog

Azi am constat cu stupoare ca un al doilea blog a fost blocat de Google. Este vorba despre Karma Police:

noreply@blogger.com (karma police) la karmapolice

Ca si utilzator de blog, trebuie sa va marturisesc ca este foarte greu sa te virusezi. La primul blog am avut suspiciuni. Acum sunt sigura ca interzicerea  accesului s-a facut din cu totul alte motive. 
Se pare ca ne apropiem vertiginos catre momentul in care internetul va fi controlat 100%, iar comunicarea noastra va fi interzisa. 
Daca se va intampla acest fenomen si pentru blogul meu, va informez ca voi infiinta altul, care va purta in denumire tot sfatuitoarea, chiar daca voi fi nevoita sa mai adaug  si alte cuvinte. Il veti gasi dand cautare pe motoarele de cautare. 

Incercati si salvati-va pe suport de hartie tot ceea ce considerati imporant, caci vor disparea din ce mai mult si mai repede materiale si informatii.

Adresele mele de mail le cunoasteti mare parte din voi. Cea mai accesata este  

sfatuitoarea@gmail.com

iar cealalta este sfatuitoarea@yahoo.com 

Sa ne rugam Domnului Dumnezeu sa trimita Ingerii Lui buni si sa ne protejeze de tot ceea ce poate fi rau.

Cu multa dragoste ,
Satuitoarea


Proteina din laptele matern lupta impotriva “supermicrobilor” rezistenti la antibiotice

Cheia infrangerii “supermicrobilor” ar putea fi o simpla proteina ce se gaseste in mod natural in laptele matern. Acestea sunt promitatoarele descoperiri ale unui nou studiu de la State University of New York (SUNY) din Buffalo, unde cercetatorii au descoperit recent ca HAMLET, prescurtarea de la Human Alpha-lactalbumin Made Lethal to Tumor cells (Lactalbumina Umana Facuta Letala pentru celulele Tumorale), tinteste mitocondriile bacteriilor rezistente la medicamente.
Similar modului in care HAMLET a fost dovedit a distruge celulele canceroase, substanta din laptele matern de asemenea pare sa decupleze structurile cheie din celulele bacteriei, blocandu-le esentialmente de la a aduce vatamari si a prolifera. Combinata cu protocoalele existente pentruantibiotice, HAMLET practic are potentialul de a infrange supermicrobi precum MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus/rezistent la meticilina) si C. diff (Clostridium difficile), spun oamenii de stiinta.
“HAMLET are potentialul de a minimiza concentratiile de antibiotice de care avem nevoie pentru a lupta impotriva infectiilor, si ne da putinta de a utiliza din nou antibiotice traditionale impotriva tulpinilor rezistente” spune dr. Anders Hakansson, Ph.D., microbiolog si imunolog la SUNY, care a fost creditat cu descoperirea HAMLET. Cand a incercat sa identifice componentele specifice ale laptelui matern care ajuta la protejarea nou-nascutilor impotriva bolilor precum infectiile tractului respirator superior, Hakansson a dat peste HAMLET.
“Spre deosebire de medicamentele sintetice, HAMLET este un complex proteina-lipida aparand natural in laptele uman, si deci nu este asociat cu tipurile de efecte lapte de mama antibioticesecundare toxice pe care le vedem asa frecvent la antibioticele de mare putere necesare pentru a omora organismele rezistente la medicamente”, adauga dr. Laura Marks, Ph.D., care a ajutat de asemenea la efectuarea studiului.
Majoritatea dintre noi stiu deja ca laptele matern necontaminat contine echilibrul perfect de enzime, hormoni, factori imunitari si alti nutrienti cheie necesari pentru ca bebelusii sa se dezvolte in final ca niste copii sanatosi, si in cele din urma in adulti sanatosi. Dar acum stim un pic mai mult despre cum se realizeaza asta la nivel molecular, si in mod specific cu privire la liniile bacteriene mutante.

Laptele matern face ca tulpinile bacteriene “rezistente” sa raspunda inca o data la antibiotice traditionale

Publicat in jurnalul cu acces liber PLoS One, noul studiu a gasit ca HAMLET a micsorat doza de antibiotice necesara pentru a lupta cu Streptococcus pneumoniae (S. pneumoniae) si Staphylococcus aureus (S. aureus) cu un factor de cel putin opt. HAMLET a fost de fapt asa de puternic, incat acesti microbi, si alte tulpini rezistente au redobandit sensibilitatea lor la antibiotice, ceea ce nu se credea a fi posibil.
“Industria farmaceutica este ezitanta in prezent sa dezvolte antibiotice, deoarece ele sunt utilizate pentru un scurt timp si initial vor fi utilizate rar si doar cand nimic altceva nu mai merge”, spune dr. Hazeline Hakansson, Ph.D., un alt cercetator cheie implicat in studiu. “HAMLET, pe de alta parte, este mai mult un adjuvant si poate fi utilizat pe larg in combinatie cu antibioticele comune; deja are o uriasa piata potentiala care doar va spori in urmatorii cativa ani, pe masura ce rezistenta la antibiotice sporeste”.
In mod similar, HAMLET ar putea fi utilizat impreuna cu tratamentele traditionale pentru cancer, sau chiar sa le inlocuiasca. Studiile au gasit ca HAMLET ucide efectiv mai mult de 40 de tipuri diferite de celule tumorale, lasand in tot acest timp celulele sanatoase neatinse. HAMLET este de asemenea non-toxic, ceea ce inseamna ca potentialul lui pentru tratament este nelimitat.
“Spre deosebire de majoritatea medicamentelor curente anticancer… HAMLET omoara celulele tumorale printr-un mecanism natural, non-toxic”, explica un raport asupra HAMLET realizat de oamenii de stiinta de la Lunds University din Suedia. “HAMLET nu pare sa deterioreze tesuturile sanatoase… [si] poate fi produs in mari cantitati la calitatea medicamentelor”.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.buffalo.edu/news/releases/2013/05/001.html
http://www.med.lu.se
http://ffhi.ucdavis.edu
http://www.naturalnews.com/040473_breast_milk_superbugs_HAMLET_protein.html – antibiotice

Până când copilul nu va ajunge să se respecte pe sine, el nu va putea respecta pe altcineva

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Rudolf Steinercitat despre copiii 


Părinţii au crezut întotdeauna despre copii că sunt proprietatea lor şi că aceştia trebuie să le fie întrutotul asemănători, să îi copieze întocmai. O copie este însă lipsită de orice frumuseţe, iar existenţa nu apreciază aşa ceva; ea se bucura numai de ceea ce este original. Trebuie să îţi ajuţi copii să crească, astfel încât să te depăşească. Trebuie să îi ajuţi să nu te imite. Adevărata îndatorire a părinţilor este aceea de a-şi ajuta copii să nu îi imite. Copii sunt tentaţi, prin însăşi firea lor să imite şi pe cine ar putea imita? – părinţii sunt cei mai apropiaţi. Până acum părinţii au apreciat foarte mult faptul că 
proprii lor copii le seamănă. Iar viaţa copilului este pierdută, el nu este dorit aşa cum este el de fapt. Din cauza acestei concepţii greşite, de a fi mândru de copiii care te imita, am creat o societate în care toată lumea imită. 
…deşi copiii vin pe lume prin intermediul vostru, ei nu vă aparţin. Voi le puteţi dărui iubirea voastră, dar nu ar trebui să le impuneţi cu forţa ideile voastre[…] Ei au luat naştere prin voi, dar nu vă aparţin. Voi aveţi un trecut; ei au doar viitor. Nu-şi vor trăi viaţa conform ideilor voastre. Ei trebuie să-şi ducă viaţa în acord cu ei înşişi, în libertate, pe deplin responsabili, înfruntând toate pericolele şi obstacolele ce le ies în cale.
Odată ce ai înţeles că proprii tăi copii nu-ţi aparţin, că ei aparţin existenţei, iar tu ai fost numai un vehicul, trebuie să fii recunoscător existenţei că te-a ales ca intermediar pentru venirea pe lume a unor copii minunaţi. Nu trebuie să intervii în dezvoltarea lor, în potenţialul lor. 
Nu le impune propria ta gândire. Ei nu vor trăi aceleaşi vremuri, nu vor avea de înfruntat aceleaşi probleme. Vor face parte dintr-o altă lume.Nu-i pregăti pentru această lume, pentru această societate, pentru acest timp, deoarece le vei crea probleme. Nu-şi vor găsi locul, nu vor fi pregătiţi.
Le veţi permite deci să înflorească în felul care le este propriu? Le veţi permite libertatea de a fi ei înşişi? Dacă sunteţi pregătiţi pentru toate acestea, foarte bine. Dacă nu, mai aşteptaţi, iar între timp, pregătiţi-vă. Aşteptaţi acel moment în care vă simţiţi perfect purificaţi, şi abia apoi daţi naştere unui copil. În continuare, dăruiţi-i acestuia viaţa voastră, iubirea voastră. Numai în acest fel veţi putea contribui la crearea unei lumi mai bune.
Fiecare copil crede că modul în care privește el lumea e diferit de cel al părinţilor. El are cu totul alte valori. Poate că strânge scoici de pe plajă, iar părinţii îi spun: “Aruncă-le! De ce-ţi pierzi timpul degeaba?” Iar pentru el sunt atât de frumoase… Copilul observă diferenţele, vede că valorile lor sunt diferite. Părinţii sunt ahtiaţi după bani; el doreşte să colecţioneze fluturi, și nu poate înţelege motivul pentru care ei se arată atât de interesaţi de bani. Iar părinţii nu pot înţelege ce va face copilul cu acei fluturi sau flori. Fiecare copil ajunge să-şi dea seama că gândește diferit, dar îi e teamă să afirme că dreptatea e de partea lui.
Cea mai bună soluţie în privinţa copilului ar fi aceea de a-l lăsa în pace. Copilul trebuie să aibă curaj. Acesta nu-i lipseşte, numai că întreaga societate e astfel făcută, încât până şi frumoasa calitate a curajului copilului este condamnată. Dacă părinţii îşi iubesc cu adevărat copiii, îi vor ajuta să fie curajoşi, chiar dacă acest curaj e împotriva lor. Ei îi vor ajuta să se arate plini de curaj faţă de profesori, faţă de societate, faţă de oricine încearcă să le distrugă individualitatea.
Nu uitaţi, până când omul nu va ajunge să se iubească pe sine, el nu va putea iubi pe altcineva; până când copilul nu va ajunge să se respecte pe sine, el nu va putea respecta pe altcineva [...] Până când iubirea de sine nu va ajunge să strălucească în fiinţa voastră, ea nu se va putea revărsa asupra celorlalţi. Mai întâi trebuie să deveniţi o lumină pentru voi înşivă, şi abia apoi se va revărsa aceasta asupra celor din jurul vostru.

Osho – Cartea despre copii

Orice copil ne poate învăţa cel puţin şapte lecţii importante. Aceste lecţii depăşesc sfera preocupărilor educaţionale clasice pe care ni le putem imagina. Aceste lecţii pot fi învăţate doar dacă avem inima deschisă. Vom descoperi cu încântare cât de mult ne place să ne jucăm, cât de natural şi normal este să dăruieşti, vom descoperi că suntem spontani şi curioşi să surprindem magia din tot ce ne înconjoară.
Când a început lumea? Astăzi dimineaţă!
Lecţia 1 – A trăi bucuria momentului prezent.
Copiii au capacitatea de a percepe fiecare zi ca pe un nou început. Ei uită repede trecutul. Dacă doi copii se ceartă azi, mâine ei redevin cei mai buni prieteni. Iertând spontan, ei ştiu să fie fericiţi şi să trăiască din plin în momentul prezent. Capacitatea de a trăi în prezent este de asemeni principala calitate a sfinţilor şi a înţelepţilor. La copii, surprinzător pentru unii, aceasta se manifestă spontan. De altfel, în cazul lor, capacitatea de a încadra evenimentele în timp începe să se dezvolte abia odată cu vârsta preşcolară.
Copiii ne învaţă în primul rând să ne bucurăm de lucrurile simple. Făcând aceasta, putem intui sacrul ce se ascunde în profan.
 Copiii sunt mereu entuziaşti şi nu amână nici măcar pentru o clipă să fie fericiţi, nu aşteaptă evenimente importante pentru a se bucura din plin. Ei savurează fiecare clipă şi astfel fiecare clipă devine un motiv de încântare. Sunt optimişti şi gustă viaţa din plin. Pentru un copil, totul se desfăşoară în timp real, în faţa ochilor lui, el este actorul principal al evenimentelor şi se abandonează cu totul prezentului. Adulţii au tendinţa de a se raporta predominant fie la trecut, fie la viitor. Astfel, ajung să se blocheze, să rămână „consumaţi” de aceste condiţionări temporale, uitând cu totul de momentul prezent. Cei care nu reuşesc să se desprindă de trecut devin prizonierii unor trăiri care în timp capătă un vector descendent. Pe de altă parte, cei care trăiesc predominant în viitor, construind sau mai bine zis proiectând amăgiri legate de anumite planuri şi proiecte sau îngrijorându-se pentru lucruri care se pot petrece, acumulează frustrări şi devin stresaţi pentru că „viitorul fericit” nu devine realitate.
De ce copacii sunt verzi? Ca să ne reamintească că totul este posibil!
Lecţia 2 – A fi plin de curiozitate
Având o stare de deschidere şi curiozitate permanentă, copiii experimentează totul cu un mare interes. Ei nu cunosc rutina, sunt naturali, neobosiţi, gata s-o ia oricând de la capăt. Această curiozitate ne arată că aproape orice lucru poate fi foarte important şi plin de miez pentru un copil. Această atitudine şi percepţie le conferă nebănuite resurse fizice, mentale şi sufleteşti. Platon spunea: „Nu ştiu cum le par a fi celorlalţi, dar în sinea mea, eu mă consider a fi un mic copil, minunându-se clipă de clipă de vastele ţărmuri ale cunoaşterii şi, apoi, mă descopăr cu încântare şi mulţumire ca fiind o mică pietricică strălucitoare de pe acest ţărm”.
Ce sunt baloanele de săpun? Sunt pistruii îngeraşilor!
Lecţia 3 – A trăi în inimă
Copiii sunt foarte sinceri şi dezinvolţi şi descoperă lumea prin sfera lor emoţională şi afectivă. Se ştie că, în general, copiilor le este caracteristic faptul că, deşi au învăţat să vorbească, nu verbalizează tot ce trăiesc, fiind lipsiţi de mentalul discursiv care apreciază, alege şi judecă. Seninătatea, inocenţa şi puritatea lor caracteristică ar putea fi antidotul stresului, insomniilor şi al multor dintre bolile adulţilor.
Copiii au acces la cunoaşterea bazată pe trăire afectivă, care mai apoi este înglobată integral în memoria afectivă a fiinţei lor. Fiind deschişi şi liberi, ei se îmbogăţesc foarte repede cu multe şi variate impresii. Trăind predominant în inimă şi datorită purităţii lor, copiii sunt mult mai receptivi la planurile subtile, spre deosebire de majoritatea adulţilor care sunt închişi şi opaci la realitatea zânelor, elfilor sau a îngerilor. Dat fiind acest dar nativ cu care mulţi copii sunt înzestraţi, părinţii suficient de înţelepţi ar putea să-i înveţe pe aceştia să viseze conştient, să-i încurajeze şi chiar să-i inspire în explorarea tărâmurilor astrale paradisiace.
Ce este bătaia inimii? Bătaia inimii este ecoul dorului de Dumnezeu!
Lectia 4 – A iubi neconditionat
In iubire copiii sunt foarte devotaţi, ei iubesc necondiţionat şi complet, fără teamă sau egoism. Ei iubesc aproape orice şi pe oricine, fără a fi influenţaţi de împrejurări. Adulţii îşi proiectează adeseori propriile aşteptări asupra persoanei iubite. Ulterior ei devin frustraţi pentru că persoana iubită nu le răspunde aşteptărilor lor, se simt răniţi şi dezamăgiţi. Apoi trag concluzii pripite, puerile şi total deplasate despre iubire.
Copiii iubesc detaşat, necondiţionat, se dăruiesc şi se abandonează cu o uşurinţă dezarmantă. Sunt spontan atenţi şi pe deplin concentraţi asupra a ceea ce este aici şi acum. Când un copil admiră un fluture, el este complet absorbit de culorile lui minunate. Pe chipul lui citim uimire şi încântare. Un copil se identifică spontan cu obiectul sau cu fiinţa pe care o admiră şi întotdeauna acel obiect sau acea fiinţă va fi prioritatea momentului respectiv. Copilul devine, astfel, un exemplu remarcabil pentru că el trăieşte într-un singur Univers atotcuprinzător, unde nu există interior sau exterior, el este un punct Unic şi în acelaşi timp inseparabil de Tot.
Ce este o stea? Când vezi o stea înseamnă că Dumnezeu îţi face cu ochiul!
Lecţia 5 – A iubi jocul şi a te juca iubind
Un mare înţelept spunea: „Ca să redevină copii, oamenii trebuie să înveţe din nou să se joace.” 
 Copiii sunt foarte rar plictisiţi sau dezinteresaţi, ei trăiesc din plin şi experimentează total surprizele jocului. Nici un eşec nu-i descurajează. Copiii ştiu să se bucure de jocul propriu-zis şi nu doar de rezultatul lui; prin joc, ei se încarcă cu energie şi optimism.
De fapt, ce trebuie să învăţăm sau, mai bine spus, să ne amintim – este imensa bucurie pe care ne-o aduce jocul şi mişcarea. Şi iar,
copiii ne dau multe idei în această direcţie, care mai de care mai interesante şi mai năstruşnice. Ei sar, ţopăie, dansează, se aruncă în zăpadă, se bucură permanent de jocul nesfârşit şi fără hotare! Copiii dau deseori dovadă de imaginaţie creatoare şi chiar de intuiţie atunci când se joacă. Învăţând să se joace din nou, adulţii îşi pot redinamiza aceste calităţi în fiinţa lor, calităţi care în timp au fost mai greu accesate sau uitate. Aşadar, una din consecinţele stării ludice este bucuria neîntreruptă de a trăi, care ne umple de o energie divină elevată.
Ce este un curcubeu? Un curcubeu este zâmbetul lui Dumnezeu!
Lecţia 6 – A fi fericit fără motiv
O altă calitate a copilăriei este fericirea debordantă, ce îşi află sursa în lipsaoricăror limitări exterioare sau interioare. Copiii îşi exprimă dorinţele şi caută să şi le împlinească imediat; de aceea, ei trăiesc deseori bucuria perfectă şi fericirea împlinitoare. Procedând astfel, pentru ei nu există refulare, complexe, frustrare, proiecţii inutile, inhibiţii, teamă, nu au tendinţe egoiste sau agresive, ataşamente sau posesivitate. Prin urmare, ei nu cunosc nici noţiunea de păcat sau sentimentul de vinovăţie, ideea de greşeală, competiţie şi recompensă. Ei sunt liberi, nu-i judecă pe ceilalţi şi nu au mecanismele de apărare specifice personalităţii de adult.
Ce vezi când te uiţi la cer? Îl văd pe Dumnezeu!
Lecţia 7 – A fi mulţumit şi recunoscător
Pe lângă toate calităţile enumerate mai sus, copiii ne oferă, de asemenea, un bun exemplu de umilinţă, mulţumire şi recunoştinţă spontană în multe situaţii de viaţă. Odată cu trecerea timpului, însă, adulţii, respectiv părinţii şi profesorii, le imprimă gradat modele comportamentale înguste şi limitate, din ignoranţă sau dintr-o iubire prost înţeleasă.

În loc de concluzie…
Ce înseamnă să fii copil? Înseamnă să crezi în iubire, în frumuseţe, să ai credinţă. Înseamnă să fii atât de mic încât spiriduşii să ajungă să-ţi şoptească la ureche, înseamnă să fii plin de imaginaţie, să fii capabil să transformi lucruri şi fiinţe, să faci tot ce vrei din nimic, căci orice copil are o zână bună în sufleţelul său.
Câteva citate inspirate despre copii şi copilărie…
Copilăria este inima tuturor vârstelor.” Lucian Blaga
Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.” Paulo Coelho
Copilul este aidoma albinei care adună nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul în miere.” Antoine de Saint Exupery
Când vezi sufletul curat şi nevinovat al unui copil, îţi vine parcă să zici că orice mamă e o «născătoare de Dumnezeu»”. Francis Bacon

Articol de Ana-Maria Borde

 

Text inspirat din N.D.Walsch

sursa
https://drumuricatretine.wordpress.com/2013/06/01/pana-cand-copilul-nu-va-ajunge-sa-se-respecte-pe-sine-el-nu-va-putea-respecta-pe-altcineva/
https://drumuricatretine.wordpress.com/2010/06/01/7-lectii-invatate-de-la-copii/