joi, 3 octombrie 2013

LA SEMINARUL "ROMANIA - INIMA EUROPEI" de duminica, 29 septembrie, Ingerii au fost langa noi!

Dragii mei, 
V-am promis, ca voi impartasi impresii de la seminarul la care am participat, dar deoarece am fost destul de ocupata cu terapiile si cu treburile personale, am intarziat. Imi cer iertare si le cer ingaduinta celor care mi-au scris pe mail, ca am intarziat cu raspunsul si le promit ca le voi raspunde, dar este destul de complicat ca in 24 de ore sa te imparti intre copii, casa, terapii, blog si mailuri. Ii asigur ca vor primi raspuns cat pot eu de repede. 

La seminarul de duminica, 29 septembrie, Ingerii au raspuns rugaciunilor noastre si au venit pentru a fi langa noi. 


Dan Gaucan a vorbit despre trairile sale referitoare la Romania, despre cum a ajuns sa imbratiseze calea spiritualitatii si a intrajutorarii, o cale atat de frumoasa, dar grea in acelasi timp. 

A urmat o meditatie de purificare si curatare de energii negative, propusa de mine.

Apoi, Profa de Geografie, ne-a condus intr-o meditatie inaltatoare, unde energiile si vibratiile au fost atat de inalte, purtandu-ne in locurile incarcate de energii benefice din diverse locuri de pe glob, in timpul meditatiei fiind coborata o piramida minunata in mijlocul nostru.

Apoi, eu am vorbit cine suntem si de ce avem diferite probleme, cum suntem influentati de energii si cum sa ne protejam de ele. De ce ne imbolnavim si cum sa invatam sa ne vindecam singuri. 

Participantilor le-am destainuit o metode simpla si usoara de energizare, curatare si chiar counicare cu ingerii, pe care le-am recomandat sa o faca in fiecare zi si astfel sa fie plini de energie si curatati de energii si influente negative. 

Dupa ce un participant foarte curajos a dorit sa se lase "pe mainile mele", am exemplificat cum se face o scanare energetica, cat de minunata este aceasta metoda pentru a afla care sunt blocajele fiecaruia si cum se pot face deblocarile. 

Cu totii ne-am prins intr-un cerc, cu care am inconjurat mental Romania, meditand pentru binele ei, pentru apararea ei de tot raul, care s-ar putea abate asupra ei si rugandu-ne pentru binele ei si al tuturor locuitorilor ei.

In incheiere, oricine a dorit, a avut parte de o scanare energetica si acolo unde a fost cazul s-au facut  si deblocari.

Multumesc tuturor celor care au infruntat ploaia din acea zi si ma rog pentru sanatatea tuturor participantilor la seminar si pentru ca Ingerii sa fie langa ei si sa ii calauzeasca pe drumul dobandirii fericirei si armoniei!

Cu multa iubire,
Alina - Mihaela Huidan - Sfatuitoarea

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 3 octombrie 2013


Nu vom mai avea unde să ne bronzăm la vară. Au DISPĂRUT PLAJELE!


3 octombrie 2013

Nu vom mai avea unde să ne bronzăm la vară. Au DISPĂRUT PLAJELE!

Furtunile din ultimele trei zile au distrus o parte din litoralul românesc.  În Mamaia, plajele au fost măturate de valurile imense şi zeci de metri pătraţi de nisip au fost înghiţiţi de ape.  Foişoarele salvamarilor au ajuns în mare şi mai multe construcţii au fost distruse. Situaţia este şi mai îngrijorătoare în Eforie Sud. Plaja a dispărut aproape în totalitate.

Cele două zile de de furtună au făcut ravagii la malul mării. Zone întregi din Mamaia unde în vară turiştii stăteau la soare, au fost înghiţite acum de ape, iar pasarela care înainta în mare, abia se mai vede dintre valuri.

Valurile şi vântul care a bătut putere au măturat tot ce le-a stat în cale. Nici măcar sacii de nisip aduşi de proprietari să le protejeze tersasele n-au mai făcut faţă.

NIci în sudul litoralului situaţia nu este mai bună. Valurile acoperă porţiuni întregi de nisip şi ajung până la construcţiile ridicate recent între Eforie Nord şi Eeorie Sud. Plaja din Eforie Sud a fost înghiţită de ape aproape în totalitate.

Fenomenul se repetă de fiecare dată când este furtună, dar din lispă de bani cei care au în grijă plajele se uită cum marea rupe din mal. 

COMENTARIU SFATUITOAREA:
Intr-un mesaj mai vechi al meu, postat tot pe blog, Ingerii spuneau ca noi vom ramane fara plaja. Acum simt, ca era de fapt doar un eveniment, care sa ne ajute sa ne putem orienta in timp, pentru ceea ce va urma. 
Deja timpul schimbarilor a venit si evenimentele se precipita.

AVERTISMENT DUR al Trezoreriei SUA: ce ne aşteaptă va fi mai rău decât în 2008

Intrarea Statelor Unite în incapacitate de plată, în urma unui eventual eşec de a creşte plafonul de îndatorare a ţării, ar putea atinge proporţii catastrofale şi ar putea genera o criză financiară şi recesiune care să amintească de 2008 sau chiar mai rău, a avertizat, joi, Trezoreria SUA.

Intrarea SUA în incapacitate de plată ar putea avea efecte "catastrofice"
Intrarea SUA în incapacitate de plată ar putea avea efecte "catastrofice"
Impasul privind limita de împrumut a statului federal, în prezent de 16.700 de miliarde de dolari, ar cauza blocarea pieţelor monetare, prăbuşirea dolarului şi creşterea puternică a dobânzilor, se arată într-un raport al Trezoreriei, citat de cotidianul New York Times.

"Aşa cum am văzut şi în urmă cu doi ani, incertitudinea privind plata completă şi la timp a facturilor de către SUA afectează economia. Amânarea până în ultimul moment a creşterii plafonului de îndatorare este exact ce nu are nevoie economia americană - o rană autoprovocată, care face rău familiilor şi afacerilor", a afirmat secretarul Trezoreriei, Jacob Lew.

Lew a avertizat recent că Trezoreria va epuiza capacitatea de a împrumuta bani până la 17 octombrie. Oprirea parţială a activităţilor statului federal, după ce Congresul nu a votat bugetul pentru anul fiscal început la 1 octombrie, a alimentat temerile că legislativul american nu va ajunge în timp util la consensul necesar pentru a majora plafonul de îndatorare.

Raportul Trezoreriei arată că disputele refeitoare la creşterea limitei de îndatorare în 2011, decizie luată în ultimul moment, a afectat încrederea consumatorilor, avuţia populaţiei şi piaţa de capital, cu efecte şi în privinţa creditării şi recuperării economice.

"O estimare precisă a efectelor este imposibilă (...) iar situaţia actuală este diferită de cea din 2011, însă teoria economică şi experienţele anterioare sunt clare referitor la direcţia impactului: un şoc financiar puternic cu efect pe termen lung, precum cel care a început la sfârşitul anului 2011, ar conduce la încetinirea economiei, cu mai puţine locuri de muncă şi şomaj mai ridicat decât ar fi fost altfel cazul", notează Trezoreria.

Economiştii de top ai statului american au indicat în discuţii neoficiale că sunt îngrijoraţi de faptul că pieţele financiare nu percep pericolul real al unei intrări a SUA a incapacitate de plată, din cauza crizelor bugetare repetate. Trezoreria se aşteaptă ca până la mijlocul lunii octombrie să mai aibă lichidităţi de numai 30 de miliarde de dolari.

Au apărut, însă, semne că pieţele încep să se trezească, scrie New York Times. Randamentele titlurilor de Trezorerie cu maturitate de o lună au crescut la cel mai ridicat nivel al ultimului an.

"Investitorii de pe Wall Street ar trebuii să fie îngrijoraţi. Când o facţiune este dispusă să se ajungă la o posibilă intrare a SUA în incapacitate de plată, avem probleme mari", a declarat preşedintele Barack Obama într-un interviu pentru CNBC.

Este important ca Wall Street să recunoască că această situaţie va avea un efect profund asupra economiei şi rezultatelor financiare, angajaţilor şi acţionarilor, a spus Obama.

sursa: www.realitatea.net

Avertizare de uragan in America! Metoda de a scoate bani din Fondurile Speciale?

Comentariu Sfatuitoarea:

Dupa neaprobarea  bugetului de catre Congresul American, iata ca O AMENINTARE DE URAGAN  se abate asupra Americii! Sa fie intamplator? Desigur raspunsul este NU!!! Dupa cum era de asteptat, o calamitate naturala "va forta mana" Congresului si va dezlega baierele pungii finantelor din fondurile speciale, astfel incat  banii vor ajunge in numar mai mare la cine trebuie decat in cazul, in care bugetul ar fi pus aprobat.  
Exact din motive similare, vom fi martorii unor calamitati si evenimente din ce mai ciudate si grave, in viitorul nu indepartat. Astfel, profetia Parintelui Arsenie Boca se va adeverii si poate chiar va fi mult mai grava.



Avertizare de uragan


O avertizare de uragan a fost emisă joi pentru o zonă cuprinsă între Grand Isle, în Louisiana (sud), şi Indian Pas, în Florida (sud-est), după formarea unei furtuni tropicale în Golful Mexic, potrivit meteorologilor americani, relatează AFP

Avertizare de uragan
Avertizare de uragan

Furtuna tropicală Karen s-a format în sud-estul Golfului Mexic şi se îndreaptă spre coastele americane, a avertizat Centrul naţional american pentru uragane (NHC), cu sediul la Miami, în Florida.

Rafalele de vânt în direcţia nord şi nord-vest avansează lent, cu intensificări de peste 97 de kilometri pe oră.
O avertizare de furtună tropicală a fost emisă pentru oraşele Lake Pontchartrain, News Orleans şi Baton Rouge.
În pofida opririi parţiale a activităţilor statului federal, din cauza impasului politic asupra bugetului din Congres, NHC a precizat că va continua să emită buletine, din "motive de securitate".


Horoscopul lunii OCTOMBRIE


Luna octombrie anunta o alternanta de evenimente, a caror intensitate imbraca forme extreme. E ca si cum ni se serveste una calda, una rece. E bine sa fim pregatiti pentru rasturnari de situatie, pentru razgandiri in ultimul moment, pentru schimbari care se petrec fara avertisment.

Pare o luna a deciziilor de ultim moment. Lucrurile curg intr-o directie si, cand sa ajunga la linia de sosire, se intampla ceva care le incetineste, le opreste, le deturneaza. Nu suntem lasati sa mergem pana la capat pana nu constientizam si recuperam ceva ce lipseste. Primele trei saptamani sunt tumultuoase.

Ies la suprafata adevaruri ascunse si vedem adevarata fata a oamenilor din viata noastra. Ceea ce ramane ascuns are grija sa ne arate Mercur retrograd in Scorpion, incepand cu data de 21.

In octombrie, nu spune “hop” pana n-ai sarit santul! Incetineste si uita-te inapoi! Poate ai lasat ceva in urma. Parca mai era ceva... Este luna unei ultime piese de puzzle, care face diferenta!

Mersul planetelor in octombrie 2013:

Soarele: pana pe 23, dimineata, in Balanta, cand ajunge in Scorpion
Pe 5 octombrie avem Luna Noua in Balanta, iar pe 18 - Luna Plina in Berbec
Mercur: toata luna in Scorpion, pana pe 20 in mers direct, apoi retrograd
Venus: pana pe 7, seara, in Scorpion, apoi in Sagetator
Marte: in Leu pana pe 15, dupa-amiaza, pe urma in Fecioara

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii septembrie: Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

“Revolta existentiala” scrie pe tine. Primele trei saptamani din octombrie aduc o alternanta de evenimente care, de pe o zi pe alta, rastoarna totul cu susul in jos. Ceea ce era valabil ieri nu se stie daca va mai fi si maine. Luna incepe cu izbucniri din partea ta, cu sentimente de nemultumire si de inadaptare. Nu prea iti gasesti locul, iar partenerul de viata devine un partener de ping-pong. Va aruncati migea peste fileu, faceti schimburi de lovituri, pardon, de replici, va mai odihniti, apoi reluati meciul. Sunt slabe sanse sa ajungeti la un armistitiu, dar tocmai respingerile dintre voi fac atractia si mai puternica. Ai impresia ca esti tras in jos de obligatii si responsabilitati, tu vrei sa-ti vezi de drumul tau si, eventual, altii sa suplineasca activitatile de rutina. Pana pe 15 octombrie esti un actor bun, iti atingi scopurile, te mai lenevesti, mai mult astepti decat dai, insa din 15 octombrie incolo treci la munca. Si te inhami la eforturi consistente, care te consuma, dar te si motiveaza. Sa nu-ti faci insa planuri mari, pentru ca asteptarile nu au acoperire in realitate. Exista riscul sa crezi in rezultate profesionale iluzorii sau sa pui baza in cineva care nu e deloc cine pare. Nici cu imunitatea nu stai bine, asa ca ar trebui sa ai grija in primul rand la alimentatie si la odihna. Ai grija si pe unde calci, talpile necesitand ingrijiri speciale. Retrogradarea lui Mercur, incepand cu data de 21, iti muta atentia pe vietile altora. Esti tentat sa dai verdicte, sa emiti judecati la adresa altora, sa faci o lista a vinovatilor si a nevinovatilor. Nu cadea in capcana de a lua partea numanui, deoarece s-ar putea sa ajungi tap ispasitor. Semne bune financiare se arata la sfarsitul lunii, se anunta fie o recompensa in bani, fie o suma care ti s-a promis mai de mult. Banii altora vin spre tine, s-ar putea sa te bazezi pe banii partenerului, ai asociatului, ai socrilor. Ai putea apela chiar la un imprumut salvator.

Taur

Luna octombrie te prinde in corzi. Sa nu-ti planifici timpul dinainte, pentru ca lucrurile te iau pe sus. Munca este cel mai mare devorator de resurse pentru tine, iar aspectul este valabil timp de trei saptamani. Ajungi sa cunosti foarte bine oamenii cu care lucrezi, vezi fetele colaboratorilor, iti dai seama cine incearca sa profite de tine si cine este serios. Esti pus in fata unor decizii care sa anulezi compromisuri pe care le-ai tot facut si care te-au adus la exaspere. Nu mai vrei, nu mai poti si nici nu mai trebuie sa faci pe plac anumitor oameni, sa incerci sa-I multumesti, sa faci tot ce poti ca sa fie bine. Ti-ai propus o misiune imposibila.  E timpul sa pui piciorul in prag, sa spui in fata ce te deranjeaza, sa impui limite, sa nu lasi pe nimeni sa ti se mai urce in cap. Tu te obisnuiesti usor cu anumite situatii, chiar daca nu-ti convin, numai ca acum este timpul sa faci schimbari. Daca nu le faci, sanatatea este zona unde poti primi avertismente de Sus. Zona lombara, rinichii capul, dintii, ochii sunt puncte unde lovesc nemultumirile tale. Nu te agata de oameni sau de anumite contracte, lasa lucrurile sa curga! Daca nu elimini ce nu-ti convine, atunci nu permiti unui bine mai mare sa intre in viata ta. Acum iti face bine orice fel de terapie alternativa, indiferent ca e vorba despre masaj, acupunctura sau simplul consum regulat de ceaiuri. Incepand cu 21 octombrie, retrogradara lui Mercur in zodia opusa te asaza la masa negocierilor cu orice partner. La vremuri noi, discutii vechi. Lucruri batute in cuie impreuna cu jumatatea ta ori cu un asociat sau colaborator apar din nou in peisaj. Faceti impreuna ajustari, rectificari, renuntati la ceva si imbratisati noi perspective. Apar noi circumstante care te forteaza sa iei noi decizii care privesc viata in doi.

Gemeni

Faci valuri luna aceasta, cel putin in primele trei saptamani, si nu e neaparat ceea ce iti doresti. Esti un deschizator de drumuri si ceilalti au de invatat din experientele tale de viata. E drept ca ai curaj, ca incerci, ca te arunci cu capul inainte, numai ca rezultatul nu e intotdeauna cel asteptat. De pe margine, sa nu te astepti la prea multi fani. Voitorii de bine abia asteapta sa-ti frangi gatul ca sa aiba ce sa comenteze. Ai grija sa nu le dai satisfactie! Incearca sa fii cat mai discret, sa nu-ti strigi in gura mare proiectele, sa fii mai rezervat, pentru ca sunt personaje care abia asteapta sa-ti marcheze insuccesul sis a tea rate cu degetul. Esti luat in vizor, se cam incearca discreditarea ta de aceea ar fi bine sa nu te mai lauzi cu ce ai de gand sa faci. Incearca sa tii cat mai multe doar pentru tine sa-ti vezi de treaba ta in liniste! Mai mult, ai de platit niste polite. Sunt bani care se duc acum din cauza unor greseli, prostii, neglijente: ori ai vorbit prea mult la telefon, ori ai defectat un aparat pe care l-ai rasturnat din greseala etc. Incearca sa-ti controlezi miscarile, indemanarea te tradeaza. Sa nu ai retineri in a-i sponsoriza pe cei dragi, in a face cadouri, in a da bani pentru ca membrii familiei sa-si indeplineasca anumite mofturi sau placeri. Cu cat esti mai generos, cu atat o sa atragi bani pe alte parti. Daca esti zgarcit, blochezi abundenta, care nu mai vine spre tine. Retrogradarea lui Mercur, incepand cu 21 octombrie, iti arata adevarata fata a oamenilor cu care lucrezi sau colaborezi. Oamenii cu care ai raporturi profesionale isi dau masca jos. Nu e tocmai placut sa stii ce crede si gandeste fiecare despre tine, dar e neccesar. E momentul adevarului la locul de munca, intre colegi, in afaceri. E si  o perioada de randament, de ambitii pe care le duci pana la capat, asa ca pregateste-te da dai tot ce poti si sa definitivezi acele proiecte pe care simteai ca nu le mai termini.

Rac

In primele trei saptamani din octombrie nu prea ai timp de tine, pentru ca altii ti-au facut deja programul. Cam esti legat de casa, de familie, de glie. Parintii sau rudele in varsta te cam acapareaza, toata lumea are probleme, nevoi, dorinte, si tu se pare ca esti doctorul de suflete. La tine vine oricine sa se planga, asa ca ai mare grija la vampirii energetici! In momentul in care cineva isi varsa oful in urechile tale, ar fi bine sa fii mai absent, sa nu te mai apuce mila, sa retezi discutia din radacina. Trag la tine oameni care nu vor decat atentie, iar daca le-o dai, nu prea-ti mai ramane energie pentru ce ai tu de facut. Nu te impedica de problemele altora, vezi-ti de ale tale! Esti un asistent general in familie, oferi ingrijiri si devii mama/tatal ranitilor, dar daca incepi sa te victimizezi ca trag toti pe tine, atunci e numai vina ta! Inseamna ca n-ai stiut sa refuzi atunci cand trebuia si ca nu tii la tine. Rani vechi ies acum la suprafata din trecutul tau, suparari, neimpacari, neiertari. Le poti recunoaste, poti avea discutii care sa-ti bucure sufletul si poti ajunge la un numitor comun cu cei care ti-au creat disconfort. Caminul nu e deloc un loc linistit, ci mai degraba o vatra in care s-a facut focul si unde te perpelesti. Ai de indreptat foarte multe relatii. Constientizezi acum ca, daca incerci sa multumesti pe toata lumea, ajungi sa-i superi pe toti. Din 21 octombrie, Mercur retrograd te ajuta sa obtii mai usor avantaje si beneficii din partea persoanei iubite si a copiilor. Tot ce trebuie sa faci ca sa primesti este sa ceri! Daca nu ceri ceea ce simti ca-ti trebuie, cei dragi nu-si vor da seama ca ai nevoie. Asa ca nu ezita sa apelezi la ajutor din partea oamenilor pe care-i iubesti. Ei te pot orienta, iti pot oferi orice tip de sprijin, iti pot da sentimentul ca esti iubit. Te tratezi “de inima”, faci eforturi sa repari ce s-a stricat in relatia cu jumatatea ta si cu copiii.  Ei devin centrul Universului tau.

Leu

Nu prea te poti ascunde luna aceasta, cand vin peste tine tot felul de provocari. Esti pus fata in fata cu oameni pe care ai vrea sa-i eviti, dar nu poti, faci drumuri mai mult constrans de imprejurari, intretii o corespondenta care te epuizeaza. Esti un fel de “avocat al Diavolului”, in primele trei saptamani ai de dat explicatii in numele altora, ii aperi pe cei de care se leaga interesele tale, esti solicitat sa gasesti tot felul de scuze si justificari. Numai ca, mesajul pentru tine, este urmatorul: lasa-i pe ceilalti sa se dea cu capul si sa-si rezolve singuri problemele. Suntem in plin sezon de adevar, asa ca nu te mai stradui sa scoti pe cineva dintr-o situatie in care s-a bagat singur. Chiar si tu trebuie sa recunosti anumite greseli pe care le-ai comis, sa indrepti dezechilibre generate in trecut, sa recunosti anumite fapte si decizii care i-au prejudiciat pe altii. O luna cu conotatii karmice se anunta pentru tine, cu lucruri nerostite care se spun. Este timpul pentru tine sa lasi garda jos, sa nu te mai aperi, sa-ti asumi gandurile, vorbele si faptele. Tocmai sinceritatea ta este dezarmanta si ii lasa pe ceilalti descoperiti. Daca esti agresiv si vrei sa convingi cu orice pret, nu prea ai succes. Daca esti inocent si deschis, nodurile se dezleaga singure. Ar fi bine sa ai bani pusi deoparte si pentru reparatii: masina, telefonul, computerul au nevoie de atentie din partea ta. Inca ceva: bazeaza-te pe tine si mai putin pe promisiunile altora! Retrogradarea lui Mercur, inceand cu data de 21, te intoarce din nou in trecut. Duci la indeplinire promisiuni pe care le-ai facut de mult, trebuie sa te cam tii de cuvant. Ca sa poti merge mai departe, e necesar sa te eliberezi de anjagamanetele pe care le-ai facut si pe care nu le-ai indeplinit. Ca sa continui de aici inainte, este obligatoriu sa duci la bun sfarsit ceea ce ai spus ca faci.

Fecioara

Dragostea celorlalti te costa! Te invarti in jurul banilor, luna aceasta, sau, mai bine zis, ei se invart in jurul lor. Te intereseaza in principal cum sa-i inmultesti, nu de dragul de a-i strange, ci ca sa-i dai mai departe. Proiectele tale de moment sunt costisitoare, realizarile tale depind de sume consistente. Te concentrezi pe obiective materiale, nu-ti mai ajunge linistea sufletului, vrei sa ai parte de succese pe care sa poti pune mana, care sa se vada, palpabile. Unde mai pui ca si altii depind de tine. In acest context de presiune financiara s-ar putea sa te perpelesti din cauza fricii de a nu-i dezamagi pe ceilalti. Daca te gandesti la asta, bineinteles ca ai mari sanse sa atragi nemultumiri asupra ta. In principal, persoanele dragi de acasa te iau la tinta, dar si apropiatii din anturaj. Ai impresia ca cerul sta sprijinit pe umerii tai si ca toti s-au pus cu gura pe tine. Prin urmare, nu prea-ti ies prioritatile. Una ti-ai propus sa faci cu banii si nimeresti in cu totul alta parte. Esti o sursa de bunastare, liniste si confort pentru cei dragi, planurile tale mai au de asteptat. Parca trebuie sa cheltui, sa dai bani, ca sa le demonstrezi ceorlalti ca ii iubesti. Esti plin de resurse, te descurci sa iei dintr-o parte si sa pui in alta, atata timp cat esti legat de altii si te-ai angajat sa le rezolvi problemele. Nu face greseala de a oferi ajutor farsa ti se ceara! Daca ceva nu-ti iese, accepta ca nu e timpul sau ca asa e mai bine pentru tine! Retrogradarea lui Mercur, incepand cu 21 octombrie, te avantajeaza la negocieri, discutii, rescrieri de contracte, clauze, angajamente. Esti plin de argumente si reusesti sa speculezi situatii limita in avantajul tau, asa ca nu ezita sa-ti ceri drepturile. E bine sa-ti urmezi tot acum ambitiile legate de definitivarea unor studii, de eliberarea unor certificate, de eliberarea unor diplome care-ti pot fi utile.

Balanta

Trei saptamani din octombrie faci numaratoarea invrsa a zilelor in care Soarele sta in zodia ta. Razele sale nu se prea poate spune ca te rasfata, din moment ce activeaza celelalte planete din semnele cardinale. Luna asta, cam dai dintr-una intr-alta. Zilele sunt marcate de dispozitii si indispozitii, de perspective certe care se spulbera ca praful in vant, de zambete inlocuite de priviri mirate. Nu prea stii de unde sa apuci capatul problemelor care dau navala peste tine si-ti impun rezolvari de urgenta. Pare ca au intrat zilele in sac, timpul nu e de partea ta, toate trebuie sa se intample acum. Aceasta presiune te epuizeaza nervos, emotional si fizic incat iti vine sa faci tot posibilul sa te sustragi de la realitatea curenta. Iti vine sa fugi si nu poti, iti vine sa te ascunzi si nu esti lasat in pace, asa ca un pretext e numai bun ca sa te retragi din tot acest tumult. Ai fi in stare sa-ti induci o stare de boala care sa-ti ofere un ragaz justificat pentru a sta deoparte. Orice ar fi, sa nu afirmi nici macar in gluma ca “iti bagi picioarele”, pentru ca tocmai acolo s-ar putea sa fii lovit! De asemenea, tranzitul intestinal deficitar iti cam interzice consumul de alcool sau condimente iuti. In tot ceea ce simti ca vine peste tine, atat de acasa, cat si de la serviciu, exista o protectie divina de care devii constient in ultimul moment. Dumnezeu parca nu te lasa sa faci pasi iremediabili, esti salvat de clopotel.  Din 21 octombrie cu Mercur retrograd, scopul tau principal devine cresterea veniturilor. Esti motivat sa-i ajuti pe cei dragi, asa ca te pui pe treaba, iti iei mai mult de lucru sau, daca salariul stagneaza, te poti hotari sa-ti schimbi locul de munca. Te orientezi spre tot ceea ce-ti aduce bani, care stim ca nu aduc fericirea, dar in aceasta perioada chiar o intretin.

Scorpion

Sfarsit de capitol in viata ta in primele trei saptamani ale lunii octombrie. Ar trebui sa vorbim, de fapt, la plural, pentru ca inchiderile, incheierile, socotelile curg lant. Cam faci contabilitatea si inchizi un ciclu de un an de zile, esti la ceasul bilantului care se inchide pe 23 octombrie, dimineata, cand Soarele ajunge in zodia ta. Pana atunci, evaluezi, meditezi, vezi ce ai lasat neterminat. Nu prea esti in masura sa te lansezi in proiecte noi, sa-ti deschizi aripile, sa te apuci de fapte marete. Mai degraba esti un spectator al vietii care se deruleaza prin fata ochilor tai. Tragi acum foarte multe concluzii despre tine, dar si despre oamenii din viata ta. Te confrunti cu gesturi, atitudini, fapte si decizii ale altora, pe care nu le poti indrepta sau respinge. Ai vrea sa te intorci in trecut, sa schimbi ceva, dar este imposibil. Aceasta este cea mai mare capcana a ta momentan: dorinta de a transforma ceva ce nu se mai poate transforma. Asa ca revino in prezent, iarta-i pe cei ce ti-au gresit si, cel mai iportant, iarta-te pe tine! Te confrunti cu sentimente de jena, rusine vinovatie, manie, pe care le scoti la suprafata ca sa ti le vindeci. Impaca-te cu tine si cu trecutul tau, indreapta-ti legatura cu Dumnezeu, lasa credinta sa te calauzeasca, reflecteaza asupra celor intamplate si detaseaza-te! Tu treci acum testul intelepciunii, in care se pot reedita evenimente din trecut doar ca sa vezi daca ai invatat din greseli. Revolta si resentimentele nu-ti aduc nimic bun, dimpotriva, te pot pune la orizontala, te pot scoate din circuit sub pretextul unor afectiuni medicale. Retrogradarea lui Mercur pe semnul tau, incepand din 21 octombrie, te face mult mai constient de gandurile si sentimentele tale. Privesti altfel oamenii si te vezi pe tine cu alti ochi, ceea ce anunta un salt in evolutia personala. Esti pregatit sa-ti schimbi modul de abordare a vietii, sa iei decizii care sa te elibereze de suferinte vechi. Esti pe punctul de a face un salt de mentalitate si atitudine intr-o directie pozitiva si contructiva. Dorintele mai vechi prind forma si incep sa se concretizeze. Asculta-ti intuitia si primeste ghidarea din lumea subtila, pentru ca ti se transmit mesaje la tot pasul. Tot ceea ce pare coincidenta este de fapt un semn pe calea cea mai potrivita pentru tine! Universul iti vorbeste prin sincronicitati. Fii atent la ele!

Sagetator

Daca aveai o agenda bine stabilita pentru primele trei saptamani de ocombrie, atunci ai face bine sa-ti iei o guma de sters, pentru ca ai de facut modificari serioase. Mai bine schimbi agenda cu totul, intrucat ceea ce parea batut in cuie intai scartaie, apoi cade cu totul din balamale. Cascada de evenimente imprevizibile se succede de la o zi la alta. Parca ai fi angajat la trupa de interventii, tot timpul e cineva care are nevoie sa-i sari in ajutor. Misiunile speciale pentru care esti solicitat parca nu se mai termina. Risti sa ajungi sa-i neglijezi pe cei de acasa, intrucat altcineva are nevoie de tine in alta parte. Nimic nu pare cert, mergi pe nisipuri miscatoare, te trezesti ca oamenii din jur una spun si alta fac. Nu prea te poti baza pe cei in care ti-ai pus nadejdea, asa ca risti sa te trezesti de unul singur. E ca si cum ai pleca la pescuit fara undita si momeala. Ceilalti te pun in situatii uneori penibile, te prind intre ciocan si nicovala, asa ca lectia numarul unu pentru tine este acum sa stii cand sa refuzi! Nu renunta la tine de dragul altora! O sa-ti pui familia in cap, o sa-ti creezi singur frustrari, plus ca eforturile tale nu vor fi apreciate corespunzator. Venus e in zodia ta incepand cu data de 8 si te indeamna sa-ti vezi de tine, sa te ingrijesti, sa-ti faci un tratament, sa te straduiesti sa arati si sa te simti mai bine. Decat sa indulcesti viata altora si sa fii acuzat ca mai bine nu te amestecai, mai bine te concentrezi pe ce-ti face tie placere. Retrogradarea lui Mercur in Scorpion, incepand cu data de 21, scoate la lumina frici mai vechi. Tocmai cand credeai ca anumite pericole trecusera, s-ar putea sa vina avalansa peste tine. Tot ce sperai sa nu ti se intample se poaet declansa. Incepe o etapa karmica din viata ta, in care, daca ai dat dovada de orgoliu, ai crezut ca le stii pe toate sau ca tie nu ti se intampla, atragi exact ceea ce ai respins. Sa nu mai vorbim de aceia care te barfesc sau te invidiaza pe la spate. Din fericire pentru tine, ai sansa de a cunoaste identitatea cuiva pe care-l credeai prieten, dar care iti sapa groapa. Iti privesti dusmanul in fata, dar daca reactionezi si te razbuni, nu faci decat sa aplifici conflictul.  Detaseaza-te, iarta si mergi mai departe!

Capricorn

In primele trei saptamani ale acestei luni esti ca un arc gata sa sara din clipa in clipa. Daca te intinzi la maxim, nu se stie incotro te lansezi si pe cine lovesti. Presiune se pune pe tine din toate partile. Dinspre familie vin situatii care te scot din ritmul tau si te forteaza sa iei anumite decizii. Se pune problema unor reparatii in casa, a unor amenajari pe nepusa masa, a unor schimbari de mobilier sau, cine stie, peste noapte, te poti trezi ca te muti in alta parte. Oricum, in ceea ce priveste condiitiile de locuit si relatiile de familie, se poate intampla ceva bulversant pentru toata lumea, ceva ce nici cu gandul nu gandeai. Nu inseamna ca evenimentul are neparat conotatie negativa, ci ca presupune efort, schimbari si mult consum din partea ta. In privinta parteneriatelor, te apuca un dor de independenta. Ai tendinta de a iesi din relatiile in care esti implicata, in cazul in care simti ca esti controlat si ca te sufoci. Este esential sa ti se dea sau sa-ti faci singur spatiu, sa-ti organizezi timpul astfel incata sa-ti planifici activitati de unul singur, petru ca altfel iti vine sa fugi din orice fel de combinatie in care esti implicat, indiferent ca este personala sau profesionala. Apreciezi la maxim limitele personale si activitatile pe cont propriu, parca nu vrei nimic mai mult decat sa fii lasat in pace. In ceea ce priveste viata sociala, esti din nou pus in fata faptului implinit. Numai ce intrasesi intr-o rutina, incepusesi sa te ai anumite satisfactii personale, sa te bucuri de un parcurs liniar, ca trebuie sa iesi din obisnuinte. Esti supus unei provocari care vine peste tine si te forteaza sa-ti angajezi toate rezervele, atat interioare, cat si exterioare. Primesti sarcini si iti asumi responsabilitati care te indeamna sa antrenezi cat mai multi oameni in ceea ce faci tu. Retrogradarea lui Mercur, incepand cu 21 octombrie, iti aduce un plus de intuitie in orice imprejurare. Ai al saselea simt, stii dinainte ce urmeaza sa se intample, ai desfasuratorul evenimentelor in fata ochilor, desi ele nici macar nu s-au intamplat. Reusesti sa te mobilizezi in directia unui plan indelung amanat sau tergiversat, care acum nu-ti mai da pace. Atragi de partea ta oameni care te pot ajuta, gasesti sustinatori, apelezi la reteaua de cunostinte. In centrul atentiei nu se afla deloc ceva minor, ci un proiect care sa-ti modeleze viitorul. Implementarea lui se face pe principiul “Acum ori niciodata!”.

Varsator

Asteptarile tale se spulbera in primele trei saptamani ale lunii octombrie. Tu te intorci acum cu fata spre realitate si iei in calcul variabile care nici macar nu ti-au trecut prin minte. Ai crezut ca mergi pe un drum si ca stapanesti toate detaliile, sa stii dinainte ce urmeaza sa se intample. Mesajul pentru tine este: “Stai asa ca nu-i asa!”. E ca si cum stiai ca trebuie sa mergi de la Bucuresti la Constanta, dar, in loc sa mergi direct, te trezesti ca faci un ocol pe la Brasov. Lucrurile nu au deloc turnura pe care tu intentionai sa le-o dai, se contruiesc in alt ritm, cu alti actori si cu alte resurse. Visele tale se spulbera, pentru ca dai de conditiile concrete de la fata locului. Acolo unde ai construit pana acum castele de nisip, vine apa si-ti distruge opera. Tu esti ca in povestea “Cei trei purcelusi”. Abia acum te apuci sa-ti faci o casa trainica de caramida, pentru ca altfel vine lupul sa te manance. Interpretarea simbolica este ca tot ce faci acum trebuie sa faci ca la carte, cu implicare suta la suta, fara sa lasi in urma vreun punct sensibil care sa te faca vulnerabil. Nu ti se spulbera vreun ideal, ci el doar se adapteaza in planul real. Nu e cum vrea omul, ci cum da Domnul. Iese de iesit, dar nu cand si cum vrei tu. Practic, nu ti se permite sa dai rasol, sa iei lucrurile lejer, sa te tii de un termen doar de dragul de a respecta niste limite pe care ti le-ai impus singur. Retrogradarea lui Mercur in Scorpion te face actor principal din 21 octombrie. Acum vine perioada propice pentru a iei in fata cu ceva ce-ti proiectasesi de mult. Abia de acum inainte esti pregatit sa te tii de promisiuni vechi, sa-ti asumi un rol la care aspirai, sa faci ceva ce ai spus ca faci. Intri in centrul atentiei, dar asteapta-te sa starnesti valva. Ai darul de a trezi concurenta, de a antrena forte potrvnice, atragi invidii din partea unor oameni de la care nu te-ai fi asteptat. Partea favorabila e ca ti se duce vestea, te bucuri de publicitate, nici nu e nevoie sa cauti tu oamenii de care ai nevoie, pentru ca vin ei singuri spre tine.

Pesti

Tu descurci in primele trei saptamani ce au incurcat altii. Esti prins intr-un efect de domino care te face sa-ti dai seama ca, in trecut, ai luat niste decizii gresite si te-ai inselat in privinta unor oameni. Ti-ai proiectat niste asteptari, care nu se adeveresc. Acum, cam ai de platit. Cea mai simpla forma de plata pentru greseli este ce ain bani si se pare ca luna aceasta nu scapi de ea. Cert este ca nu ti se permite sa primesti mai mult decat a dreptul divin. Asa ca, daca nu primesti plata pentru o munca depusa, daca nu ti se mai restituie un imprumut, daca nu-ti iese mai mult dintr-un proiect pe care l-ai planificat, inseamna ca esti intr-o perioada karmica si, prin bani, ti se indreapta acum niste excese din trecut. In plus, ai putea da bani sub orice forma, inclusiv amenda, asa ca atentie la viteza, de exemplu. Mai mult, se pune problema unor reparatii pe care nu tu le-ai provocat, dar pe care tu le platesti in numele partenereului, parintilor, socrilor etc. E o perioada in care duci greul financiar pentru altii, esti fortat sa dai un imprumut sau sa ajuti peste puterile tale. Oricat ar striga in gura mare astrologul “sa nu dai bani cu imprumut, sa nu cheltui, sa fii atent la buget etc.”, lucrurile deja se consuma si nu prea ai cum sa dai inapoi. Bucura-te de partea favorabila: daca dai inseamna ca ai de unde, asadar ai parte de finantare, Dumnezeu face lucrurile in asa fel incat sa te descurci cu bine. Iar daca esti pus in situatia de a oferi sprijin, macar sa nu faci reprosuri si sa nu arunci vina! Ca bonus, ai si sansa de a vedea adevarata fata a oamenilor cu care ai de a face. Retrogradarea lui Mercur incepand cu 21 octombrie te ancoreaza bine de tot in realitate, te fixeaza la sol. Ti se spulbera niste visuri, idealuri, planuri marete, spre binele tau. Stii incotro sa nu te mai consumi, pentru ca pierzi energie gratis si inutil. Atata timp cat nu te incapatanezi sa faci sa mearga acum ceva ce stagneaza si intri pe usile care ti se deschid, esti e drumul cel bun. Pune deoparte proiectele care momentan nu se realizeaza! Poate nici nu trebuie sa renunti de tot la ele. Insa e clar ca nu e timpul pentru anumite demersuri. Concentreaza-te doar pe ceea ce-ti scoate Dumnezeu in cale, nu pe ceea ce credeai tu ca e bine pentru tine!

Sursa foto: www.thesalesblog.com
Articol preluat de pe http://valeriupanoiu.blogspot.ro/

Concluziile şocante ale unui om de ştiinţă: noi, oamenii, suntem extratereştri! Am fost aduşi aici, pe Pământ, acum 60.000-200.000 de ani!

om-evolutie-Pamant
O nouă carte, apărută recent și scrisă de ecologistul Dr. Ellis Silver face ravagii în America: în ea se vorbește despre posibilitatea ca oamenii să nu provină de pe Pământ, ci să fi sosit și evoluat separat față de restul ființelor de pe planeta noastră. Silver oferă argumente, bazându-se pe fiziologia umană, că noi am fi ajuns pe Terra din altă parte, probabil aduşi de extratereştri, în urmă cu câteva zeci de mii de ani. Ecologistul spune că opera sa reprezintă o provocare pentru dezbatere, bazându-se pe lucrări ştiinţifice care reliefează diferenţele dintre oameni şi alte animale.
De ce nu putem sta tot timpul la soare? De ce avem probleme cu spatele?
Autorul cărţii scoate în evidenţă câteva aspecte care ne fac să ne gândim că noi nu am evoluat iniţial pe această planetă de la bun început. În primul rând, noi, oamenii, nu putem să stăm foarte mult la soare, faţă de alte specii de animale. În al doilea rând, unele boli cronice ale rasei umane (ca bolile de spate) arată faptul că noi am evoluat într-o lume în care gravitaţia era mai scăzută. În al treilea rând, trebuie să ne gândim la faptul că, în timpul naşterilor femeilor, capul bebeluşilor este atât de mare încât mămicile vor avea întotdeauna probleme, nicio specie nativă de pe această planetă neavând această problemă. Şi, în al patrulea rând, există 223 de gene suplimentare în fiinţa umană, gene care n-au fost găsite la nicio altă specie.
Nu există niciun om care să nu aibă măcar o problemă de sănătate
Revenind la boli… dr. Silver spune că “toţi suntem bolnavi cronici. Nu există nicio singură persoană pe această planetă care să fie 100% sănătoasă şi care să nu sufere de vreo afecţiune ascunsă şi nemanifestată… aş fi chiar foarte surprins să găsesc pe cineva”. El mai subliniază că“toate problemele noastre provin din faptul că ceasul nostru intern era programat pentru 25 de ore pe zi, nu pentru 24 de ore, acest lucru fiind dovedit de cercetătorii din domeniul somnului. Şi aceasta nu este o situaţie modernă, ea putând fi observată în istoria timpurie a omenirii”.
Oamenii provin din Alpha Centauri?
Dr. Ellis Silver nu oferă un singur răspuns privitor la originea noastră: poate că primii oameni timpurii, ca homo herectus, s-au încrucişat cu alte specii. Sau poate că noi, oamenii, provenim din alte stele apropiate, ca Alpha Centauri.
Am fost aduşi aici de alţi extratereştri… Pământul ar putea fi o planetă-închisoare!
Omul de ştiinţă conchide: “Se presupune că omul este cea mai dezvoltată specie de pe planetă, şi totuşi, în mod surprinzător, el nu este pregătit total pentru mediul Pământului: expunerea prelungită la Soare nu ne este prielnică, nu suntem mari amatori de mâncare naturală crudă, avem o incidenţă foarte mare de boli cronice şi multe altele. Plus că, mulţi oameni au sentimentul acesta că nu aparţinem acestei lumi. Toate aceste lucruri sugerează faptul că omenirea a evoluat pe o altă planetă, iar noi am fi fost aduşi aici de o specie extrem de dezvoltată. Unul din motive ar fi acela că Pământul ar putea fi o planetă-închisoare, din moment ce suntem o specie violentă, şi ne vom afla aici până când vom învăţa să ne comportăm cum trebuie.”
Oamenii ar fi putut fi transportaţi pe Pământ acum 60.000-200.000 de ani!
În ultima perioadă, comunitatea ştiinţifică susţine prin teoria panspermiei că viaţa ar fi putut evolua în altă parte a Universului, iar “moleculele vieţii” ar fi putut ajunge pe Pământ prin intermediul cometelor; aici, “materiile prime” s-ar fi combinat, toate putând duce la apariţia vieţii.  Dr.Silver susţine însă că oamenii ar fi putut apărea separat faţă de restul speciilor de pe Pământ, evoluând în altă parte şi transportaţi pe Pământ acum 60.000-200.000 de ani.
Nota Dan Gaucan: Anul trecut, dupa o vizita la Sarmisegetuza, mi s-a aratat cum au fost lasati pe Pamant prima femeie si primul barbat, aici pe teritoriul Romaniei…