sâmbătă, 18 mai 2013

Horoscop Karmic: 'Pazitorul karmei' si influenta lui in fiecare zodie

Cand il ai pe Saturn retrograd in astrograma, este ca si cum, intr-un anumit domeniu al vietii, te-ai afla in fata unei comisii de evaluare exigente, care nu te lasa sub nicio forma sa treci examenul fara sa fii invatat serios. Partea buna este insa ca, odata ce iti dai seama de necesitatea reala a studiului, poti obtinemaxima in acest sector de viata.

Semnificatia lui Saturn retrograd in harta natala

Considerat <Pazitorul karmei> sau <Marele invatator>, Saturn retrograd iti indica o repetare a karmei, adica o lectie de viata pe care nu ai reusit deloc sa o aprofundezi in viata anterioara sau timp de mai multe vieti la rand. Acum ti se da din nou sansa de a lucra la aceasta lectie de viata, astfel incat sufletul tau sa intre pe drumul deplinei sale evolutii.
horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie
Seriozitatea si restrictiile pe care Saturn retrograd le aduce in viata ta sunt totusi extrem de benefice pentru tine in prezent. Ele te ajuta sa-ti disciplinezi energia, sa-ti concentrezi eforturile si sa ajungi, cu rabdare si perseverenta, la realizari durabile in domeniul de viata indicat de pozitia lui Saturn in zodie.
Prin calculul astrogramei vei afla daca Saturn a avut o miscare retrograda la momentul nasterii tale si in ce fel se manifesta influenta lui restrictiva in viata ta (daca planeta Saturn era retrograda atunci cand te-ai nascut, va fi marcata cu un R in dreptul ei). De asemenea, vei afla in ce domeniu al vietii iti poti descoperi acum resurse nebanuite de concentrare si intelepciune, care iti vor fi de mare ajutor pe drumul evolutiei personale.

Harta natala cu Saturn retrograd in Berbec

horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie
Atunci cand in harta natala ai planeta Saturn retrograda in Berbec, ai de invatat lectia asumarii deplinei responsabilitati pentru opiniile si faptele tale. S-ar putea sa iti fie inca frica de a spune direct ceea ce crezi sau de a-ti urma intru totul idealurile. Renuntarea la compromisuri si manifestarea corecta a vointei sunt atitudinile care, odata cultivate, te vor ajuta cel mai mult in aceasta viata.

Harta natala cu Saturn retrograd in Taur

Atunci cand in astrograma ai planeta Saturn retrograda in Taur, ai de invatat o lectie legata de valoarea adevarata a banilor. In alta viata fie nu i-ai pretuit suficient, fie i-ai pretuit mult prea mult, iar acum trebuie sa gasesti o atitudine echilibrata fata de sectorul financiar al vietii.
Foto@Depositphotos
Este posibil sa treci prin mai multe greutati in obtinerea banilor, insa odata ce ai invatat sa-i administrezi eficient, bunastarea financiara va deveni o constanta in viata ta.
horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie

Harta natala cu Saturn retrograd in Gemeni

Atunci cand in harta natala ai planeta Saturn retrograda in Gemeni, lectia pe care o ai de invatat de refera la a comunica clar si pe intelesul tuturor. De multe ori ai tendinta de a pune placerea oratorica mai presus de intentionalitea practica a mesajului transmis.
De asemenea, este posibil sa iti fie teama uneori de a le comunica celor apropiati anumite adevaruri incomode. Insa odata ce vei invata sa comunici simplu si deschis cu ceilalti, vei cunoaste o imensa satisfactie personala.

Harta natala cu Saturn retrograd in Rac

Atunci cand in astrograma ta planeta Saturn este retrograda in Rac, ai de invatat lectia stabilitatii emotionale si a comunicarii autentice cu membrii familiei. Intensitatea cu care traiesti fiecare emotie te poate impiedica acum sa ai o atitudine obiectiva fata de situatiile de viata prin care treci, mai ales atunci cand este vorba despre familia ta.
horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie
Cu toate acestea, odata ce vei invata sa apreciezi sustinerea oferita de familie la adevarata ei valoare, vei descoperi ca si emotiile tale se vor echilibra, aducandu-ti foarte multa implinire pe plan sufletesc.
Foto@Depositphotos

Harta natala cu Saturn retrograd in Leu

Atunci cand in harta ta natala Saturn este retrograd in Leu, lectia pe care o ai de invatat este legata de respectarea vointei si a personalitatii celorlalti. Vei avea tendinta de a-ti impune parerile si viziunea despre viata asupra celor din jur, simtind ca acestia au multe de invatat de la tine.
horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie
Foto@Shutterstock.com
Insa acum este randul tau sa inveti lectia acceptarii si a colaborarii cu fiecare personalitate in parte. In acest fel, vei descoperi ca lucrul <in echipa> iti poate oferi multiple satisfactii, atat pe plan personal, cat si profesional.

Harta natala cu Saturn retrograd in Fecioara

Atunci cand in astrograma personala ai planeta Saturn retrograda in Fecioara, lectia de viata implica pentru tine renuntarea la cerebralitatea excesiva si la concentrarea exclusiva pe detalii.
Datorita acestor tendinte innascute, risti de multe ori sa ratezi abordarea de ansamblu a situatiilor din viata ta, incurajand in aceeasi masura o viziune pesimista asupra lucrurilor. Partea buna este insa ca, odata ce vei lasa lucrurile sa se desfasoare in ritmul lor natural, vei descoperi implinirea care se afla la un pas distanta de tine.

horoscop karmic saturn retrograd pentur fiecare zodie

Harta natala cu Saturn retrograd in Balanta



Cand il ai in harta natala pe Saturn retrograd in Balanta, lectia ta de viata se refera la a invata sa colaborezi cu ceilalti, chiar daca in sinea ta simti ca poti face lucrurile mai bine de una singura. Vei avea tendinta de a-ti impune agresiv opiniile, existand riscul de a intra in conflicte serioase cu cei din jur.
Foto@Depositphotos
De aceea, indicat pentru tine acum este sa actionezi cu diplomatie spre a-ti indeplini planurile, evitand astfel potentialele conflicte. In plus, in momentul in care vei reusi sa obtii echilibrul in toate actiunile tale, iti vei descoperi si implinirea mult dorita.

Foto@Depositphotos

Harta natala cu Saturn retrograd in Scorpion




Atunci cand ai in astrograma planeta Saturn retrograda in Scorpion, ai de invatat o lectie legata de manifestarea corecta a spiritului tau justitiar. Vei fi adesea foarte dura in judecatile tale de valoare, incercand sa-i modelezi pe ceilalti conform normelor tale stricte referitoare la notiunile de Bine, de Dreptate s.a.m.d.
In plus, vei avea tendinta de a-ti indrepta in permanenta energia psihica si intuitiva catre ceilalti si mai putin catre evolutia ta personala. Insa odata ce vei incepe sa te implici in efortul de a te perfectiona pe tine insati, implinirea ta va fi cu siguranta pe masura eforturilor depuse.
Foto@Dreamstimeweb.com

Harta natala cu Saturn retrograd in Sagetator

horoscop karmic saturn retrograd
Cand il ai in harta natala pe Saturn retrograd in Sagetator, lectia ta de viata se refera la abandonarea idealismului si la intelegerea profunda a spiritualitatii.
Vei avea tendinta de a trata cu superficialitate anumite aspecte ce tin de manifestarea laturii spirituale, pe care fie o neglijezi, fie o pui prea des in prim-plan, in detrimentul sectoarelor de viata care necesita o abordare mai practica.
Atunci cand vei invata nu te mai lasi influentata de viziunea celorlalti si sa vezi lucrurile (mai ales pe cele spirituale) in adevarata lor lumina, implinirea ta in viata va putea fi una deplina.
Foto@Shutterstock.com

Harta natala cu Saturn retrograd in Capricorn

horoscop karmic saturn retrograd
Atunci cand il ai in astrograma personala pe Saturn retrograd in Capricorn, lectia ta de viata indica renuntarea la orgoliul de a face totul de una singura. Vei avea tendinta in viata de a lua asupra ta toate responsabilitatile, neacordandu-le celorlalti sansa de a-si face la randul lor datoria.





Dai dovada de imensa seriozitate si determinare, calitati care te pot ajuta sa obtii un rol important atat in plan social, cat si politic. In schimb, ai inclinatia de a privi intr-un mod destul de pesimist si limitativ evenimentele si relatiile din viata ta. De aceea, acum ai de invatat lectia delegarii responsabilitatilor, lasand Universul si pe cei din jur sa-ti arate ca viata poate fi mai usoara si mai frumoasa decat credeai pana acum.

Harta natala cu Saturn retrograd in Varsator

Atunci cand in harta ta natala Saturn este retrograd in Varsator, esti inzestrata cu o mare originalitate si cu capacitatea de a produce adevarate schimbari la nivel social. Vei avea de luptat insa cu dificultatea de a-ti gasi colaboratori pentru proiectele tale inovatoare, precum si cu retincenta societatii in fata acestora.
Lectia ta de viata in aceasta privinta se refera la a diferentia ceea ce este practic de ceea ce este utopic in proiectele tale. Iar apoi va trebui sa gasesti in tine resursele spre a-ti apara ideile cu orice pret. Odata insa ce ai reusit sa mergi cu incredere pe acest drum, vei atrage oameni care sa-ti sustina ideile, iar implinirea ta va fi pe masura.
horoscop karmic saturn retrograd

Harta natala cu Saturn retrograd in Pesti

Cand il ai pe Saturn retrograd in Pesti in astrograma natala, lectia ta de viata la acest capitol se refera la a invata sa mergi pe un drum spiritual autentic. Vei fi foarte atrasa de domeniul spiritualitatii si vei avea uneori tendinta de a te increde in anumite persoane, mai mult sau mai putin cunoscatoare in acest domeniu.
De aceea, trebuie sa analizezi bine lucrurile inaintea oricarui pas pe care vrei sa il faci in directia spirituala, oricat de tentant sau de usor ar parea acesta. In plus, trebuie sa devii pe deplin constienta ca adevarata spiritualitate inseamna conectarea profunda si dezinteresata cu ceilalti. Insa odata ce vei simti adevarata valoare a fiecarui gest facut in plan spiritual, vei descoperi imensa implinire pe care numai un astfel de drum ti-o poate oferi.
Andreea Peticaru
Sursa: 









Cum traiesc o INTALNIRE KARMICA


In ultimul an mai ales, am inceput sa fiu constienta de multiplele fatete ale realitatii in care traim si ca viata e cu mult mai complexa decat pare la prima vedere, decat am fost invatati sa o vedem…
Nu ma uimeste sa privesc ceasul la ore fixe in anumite perioade, in zile consecutive, nu ma uimeste sa am momente telepatice cu persoane apropiate sau cu cele care am o forma de rezonanta… Nu imi mai e teama de instinct, de emotii, de imaginatie, de vise, ascult muzica in functie de ce simt, gasesc mereu soundul de moment al sufletului meu, al gandurilor mele. Ma fascineaza universul in toata complexitatea sa...
intalnire karmica
Foto: Depositphotos
In contextul asta sufletesc am intalnit un om care mi-a destabilizat in modul cel mai fascinant tot interiorul, mintea, toate simturile! Un om pe care am impresia ca il cunosc de-o viata, din inconstient, din nimic, nu stiu de unde… Un om din cauza caruia am ajuns sa imi pun cele mai profunde intrebari despre mine, despre trecut si prezent. Despre ce vreau de la mine… de la viata, de la un iubit. E un om pe care il iubesc parca fara motiv, aprioric si sincer in acelasi timp, si cu care simt ca sunt intr-o conexiune inexplicabila...
Toate senztiile astea m-au destabilizat complet. Le-am spus “cutremur fascinant”. Un cutremur care m-a rupt de realitatea imediata, de lumea sociala, de conexiunea cu ceilalti oameni, de pasiunile mele, pentru cateva saptamni. Un om care m-a facut sa intru in adancul meu, in legatura cu cele mai intime ganduri ale mele, intrebari. Mi-a amintit de mine copil, de ceva foarte autentic. O experienta extrem de puternica. Am simtit ca m-am indragostit atat de rau incat au fost si momente in care nu mai puteam sa respir, din cauza sentimentelor ce ma copleseau.

O intalnire KARMICA?

Ce legatura poate exista intre karma si iubirea romantica? Toate au legatura, spune spune Robert Burney, autorul mai multor carti de spiritualitate si terapeut spiritual.
Exista un adevar literal cu privire la expresia “a fi pe aceeasi lungime de unda cu cineva”. Exista oameni cu care avem o apropiere vibrationala mult mai puternica decat cu alti oameni – exista oameni de care ne putem simti foarte apropiati in doar cateva ore, ne simtim mai apropiati de ei decat de oameni pe care ii cunoastem de o viata. Oamenii cu care conectam in acest fel sunt spirite inrudite si sunt membri a ceea ce putem numi “tribul nostru vibrational”.
suflet pereche
Unele dintre aceste spirite sunt sufletele noastre pereche cu care am avut relatii de iubire romantica in vieti anterioare. Cu totii avem un suflet geaman. Suflet geaman de care am fost separati din cauza polaritatii care a dictat conditia umana pentru atatea mii de ani, spune Robert Burney.
Ceea ce este vital pentru noi este sa invatam sa distingem ce nivel de energie si conexiune exista si simtim pentru cineva, fiindca am fost crescuti cu povesti despre printi si printese care au trait fericiti pana la adanci batraneti – un arhetip energetic care exista in fiecare dintre noi, fiindca am fost separati de sufletul nostru geaman – si astfel credem ca astfel de conexiuni foarte puternice sunt sigur semnul ca am atins pragul usii catre fericirea eterna.
Ceea ce nu este intotdeauna chiar asa. Exista mai multe niveluri de conexiune energetica cu cineva, dar cel care a fost cel mai puternic in a ne modela vietile – este sentimentul de familiaritate cu cineva care vibreaza la un nivel emotional energetic aflat pe aceeasi lungime de unda cu dinamica emotionala din copilaria noastra. In alte cuvinte, oamenii pe care ii simtim familiari fiindca intr-un anume fel sunt asemeni parintilor nostri, in dinamica sistemului lor emotional, explica Robert Burney.
In experienta mea… as putea spune ca desi ceea ce am simtit si inca simt in preajma acestei persoane ma apropie de copilarie, recunosc mai degraba conexiunea incredibila pe care o am si cu sora mea si pe care nu imi inchipuiam ca as putea-o gasi la o asemenea intensitate (o intensitate chiar mai mare) intr-o persoana de sex masculin. Nici macar nu visam la asa ceva…
Despre intalnirile cu oameni care vibreaza pe acelasi sistem energetic cu al parintilor nostri, iata ce spune mai departe Burney:
Atunci cand intalnim pe cineva ce pare sufletul nostru pereche, trebuie sa fim foarte atenti. Atata vreme cat nu te-ai vindecat complet de codependenta – atata vreme cat nu esti implicat activ in vindecarea ranilor din copilarie si in schimbarea programului trasat de ego-ul subconstient, nu vei putea avea discernamantul de a recunoaste cand un sentiment de atractie vine mai degraba din sentimentul codependent, familiar, de a te simti abuzat, abandonat si tradat.
intalnire karmica
Altfel, esti supus unei repetitii a patternurilor relationale, la nesfarsit. Numai atunci cand in mod constient vrei sa te vindeci si sa intelegi lectiile pe care le-ai avut de invatat, numai atunci poti sa schimbi patternul relatiilor pe care le-ai avut in trecut. Relatiile mele din trecut se inscriu intr-adevar in aceasta descriere... Acum a fost o experienta unica.
Exista intotdeauna mai multe niveluri ale realitatii, ale dinamicilor vibrationale energetice care sunt implicate in experienta noastra umana. Este vital sa incepem sa vedem mai mult in interiorul nostru, sa observam dinamicile interne mult mai clar, pentru a putea practica discernamantul in relatiile noastre, spune Robert Burney.
Adevarul este ca cineva poate parea familiar intr-un mod care recreeaza ranile pe care le-am trait din cauza parintilor nostri – si poate fi si suflet pereche de asemenea. De fapt, este inevitabil ca atunci cand intalnim sufletul pereche, sau, mult mai puternic, sufletul nostru geaman – karma sa nu fie implicata.
Ceea ce nu prea suna mereu a fericire pana la adanci batraneti, cel putin nu in corpul asta si nu in viata asta – desi, o asemenea conexiune ne poate ajuta sa avem acces la Fericire si Dragoste imense. Cred ca ce am trait in trecut au fost intalniri karmice esentiale, care au recreat patternuri din copilarie si care m-au adus pana la momentul acesta atat de intens. Deci azi pot sa spun ca sunt recunoscatoare ca am trait si “dramele” pe care le-am trait. Acelea au fost intalniri "karmice de distrugere" peste care am trecut...
intalnire karmica
Foto: Shutterstock.com - mister
Ceea ce inseamna ca uneori ne este data incredibil de frumoasa, dar imens de valoroasa si uneori dureroasa oportunitate de a ne vindeca emotional, de a creste Spiritual si de a ne linisti din punct de vedere Karmic.
Este foarte important sa te afli intr-un proces de recuperare si sa fii atent/a la lectiile pe care le ai de invatat, este o oportunitate care poate fi cea mai mare, un dar sublim pe care il primim in drumul nostru. Din experienta mea din prezent… eu am invatat ca e o.k. sa vreau si acum stiu ce vreau. Imi e mai clar decat niciodata. Nu stiu exact ce tip de conexiune karmica am putut stabili cu acest om care pe langa tumult generat mi-a transmis cea mai adanca stare de pozitivitate si iubire neconditionata; pe langa sentimente intense de atractie... Intuiesc ca poate e ceva ce ar semana cu suflete gemene…
Dar cine stie? Eu ma aflu pe un drum al constientizarii sinelui meu. El nu. El nu simte cu aceeasi intensitate, desi intre noi s-au spus cuvinte atat de sincere si incarcate de dorinta de a-i fi cu adevarat bine celuilalt. Probabil ca intalnirea ii este la fel de esentiala pentru lectiile de viata pe care le are de inavatat…
Lucrand cu problemele tale interioare si atunci cand intervine Karma, aceasta ne impinge la un nivel emotional atat de intim si o deschidere a inimilor catre Iubire si catre dorinta de a vrea sa fii iubit care se afla in conexiune cu Sacrul si Divinul. O uniune dintre doua corpuri aflate in asmenea conexiune energetica creeaza o legatura energetica la Sursa Divina, mai adanca decat un individ o poate accesa individual. Este cu adevarat un dar pentru care ar trebui sa ne simtim recunoscatori – si merita sa treci prin vindecarea emotionala ca sa traiesti asa ceva, spune Robert Burney.
Cred ca asta mi s-a intamplat...
de Miruna L.
Sursa: 







May 07 MAI 2013, PE SCURT

Avem pe 8 si 9 mai un conglomerat de planete in taur: Soarele, Luna, Mercur, Venus si Marte. Si tot in aceste zile Mercur si Marte se aliaza rapid formand opozitie cu Saturn si trigon cu Pluto, sugerand un potential de comunicare incisiv si direct privind fiscalitatea si planurile globale legate de aceasta. Posibil ca una-doua persoane sau chiar tari sa fie in vizor! Luna aceasta vedem lucrarea careului dintre Uranus si Pluto la scara larga, se vor negocia fundamentele viitorului nostru - fara un rezultat clar inca. Sunt curioasa ce se intampla pe 20: astrologic vorbind, asteptam un eveniment de proportii cu Jupiter, Saturn, Uranus si Pluto in roluri principale. Luna plina din 25 mai complica lucrurile, face un careu exact cu Neptun in timp ce Jupiter isi continua periplul prin Gemeni, asa ca luna aceasta totul va fi tulbure. Saturn nu va fi de niciun folos pentru ca sta pitit in intunericul Scorpionului de unde distruge incet-incet vechile structuri financiare insa sta departe de toata nebunia. Inca.

http://vorbalilianei.blogspot.ro/2013/05/mai-2013-pe-scurt.html
Articol preluat de pe vorbalilianei://.blogspot.ro

Pe cararea luminii


O clipa de ratacire, iti poate arata drumul. Este indeajuns sa faci un pas pe o carare intunecata, pentru a-ti reaminti ca Lumina este Casa Ta Eterna. Esti o Raza Divina, care lumineaza Pamantul prin puterea ce i-a fost data chiar de catre Lumina Infinita. Esti aici pentru a aduce Pace, esti aici pentru a asterne Linistea in Sufletele oamenilor. Ai ajuns la aceste cuvinte, pentru a-ti readuce aminte de Tine. Viata te-a purtat pe valul acestui moment, pentru ca tu sa traiesti constientizarea Constiintei de Sine.

Este posibil ca in viata ta sa nu existe, deocamdata, scena pe care ai dorit sa joci, insa sa nu uiti niciodata ca îti poti construi chiar tu scena vietii, in mod constient, dupa chipul si asemanarea Sufletului tau. Esti fiul Creatorului Suprem, esti modul prin care Viata se manifesta. Bucuria Domnului salasluieste in inima ta – iar tu simti asta, ori de cate ori traiesti de Acasa.

A sosit clipa sa fii Ceea Ce Esti – nu te poti nega la nesfarsit. Oricat ai incerca sa fugi de Adevar, intr-un final vei ajunge sa-ti privesti Adevaratul Chip. In dese randuri, influentat fiind de circumstantele exterioare, ai fost atras in somnul ignorantei, iar privirea ta a fost acoperita de petecul rigid al confuziei. Ai fost adormit. Nu te speria. Cu totii am fost. Si inca suntem. De cate ori privim in intuneric, suntem adormiti de mirajul lumii relative.

Paradoxal, prapastia intunericului nu ne sperie atat de tare, pe cat ne sperie lumina inaltimilor pe care le-am putea atinge. Dragul meu Suflet, cand vei alege sa pasesti pe calea Puritatii, vei intampina provocari, deoarece iluzia va incerca sa iti ofere motive pentru a te ademeni in somnul negarii. Tentatiile te vor lauda, ravna te va chema, irealul te va inconjura, insa daca inima ta va fi curata, aceste fictiuni vor pieri, deoarece orice atac al intunericului, se va dizolva in lumina iubirii tale.

O forta negativa nu poate patrunde in realitatea ta, daca tu vibrezi pe frecventa Iubirii. Aripile Luminii te poarta pe inaltimi vibrationale, unde intunericul nu poate ajunge. Iar intunericul stie asta – el isi cunoaste limitele si, tocmai din acest motiv, nu incearca sa traiasca acolo unde nu stie cum sa traiasca. De aceea, cand simti adierea unei confuzii, aminteste-ti de Iubire; cand norii plumburii isi anunta venirea, trimite Lumina catre ei; cand un atac se porneste asupra ta, trimite Pace catre el. Poti face asta. Poti. Pentru ca esti Fiul lui Dumnezeu – Cel Care Te-a Creat dupa Chipul si Asemanarea Sa.

In creatie se oglindeste Spiritul Creatorului, iar tu esti o creatie – Creatia Divinului. Dumnezeu este in fiecare atom al fiintei tale, iar daca vei inlocui cuvantul "Dumnezeu", cu "Iubirea Infinita", vei descoperi ca Iubirea salasluieste in fiecare atom al fiintei tale. Este clipa sa iti eliberezi drumul si sa Ii permiti lui Dumnezeu sa traiasca prin tine. A sosit vremea sa renunti la dorinta de putere, pentru a imbratisa din plin, Puterea Dragostei.

Si nu incerc sa te conving sa ai incredere in tine – in puterile limitate ale ego-ului. Dimpotriva. Sa nu ai incredere in cel care are nevoie de incredere, ci sa ai incredere in Tine – in Increderea Insasi. Sa crezi. Sa crezi in Nevazut, pentru ca, pana la elementul privit, privirea ta calatoreste prin Nevazut. Cand vei vedea Nevazutul in ceea ce privesti, atunci vei privi dincolo de forme. Si vei zambi. Si vei lacrima. Si vei celebra Nemanifestatul din orice Manifestare.

Daca ochii tai Il vor gasi pe Dumnezeu, in tot ceea ce privesti, atunci vei cunoaste Unimea – atunci te vei recunoaste in toti fratii si in toate surorile tale terestre. Daca privirea ta se va scufunda in Lumina ce salasluieste in ceea ce privesti, atunci vei deveni Una cu Tot Ceea Ce Te Inconjoara – in mod constient. Daca iti vei abandona fiinta pe Valurile Puritatii, atunci vei raspandi cuvantul Pacii – iar cuvantul Pacii, este Cuvantul lui Dumnezeu. Si mare iti va fi Bucuria. Si stralucitoare iti va fi Privirea, caci nu vei mai privi tu, ci Lumina va privi prin tine. Iar ceata se va ridica si intunericul se va risipi.

E adevarat: bucuria vietii nu vine de la formele din viata ta, ci de la Viata din acele forme – care este Una si Aceeasi, fiind si in tine. Asadar, celebreaza orice existenta si onoreaza fiecare manifestare a Vietii, deoarece Tot Ceea Ce Este, este Iubire sub diferite forme. Si, nu in ultimul rand, priveste cu Iubire, pentru ca astfel vei vedea Iubire in ceea ce privesti.
 Pe cararea Luminii, eseu de Catalin Manea

Recomand 25 mai 2013

“Îți mulțumesc din suflet pentru că te iubesc”


creier_03

 Îți mulțumesc din suflet pentru că te iubesc
Liviu Rebreanu   -   “Mărturisire”
“Te iubesc pentru că mă iubeşti: acesta este un schimb, dar nu e iubire. Te iubesc pentru că te iubesc, şi nimic mai mult; te iubesc numai pentru că te iubesc; aici începe iubirea. Îţi mulţumesc din suflet că te iubesc: acesta e cântecul iubirii. Omul îndrăgostit nu zice: te iubesc pentru că eşti oacheşă; nici: te iubesc pentru că eşti bună. Omul îndrăgostit zice: te iubesc cu toate că eşti oacheşă, cu toate că eşti bună şi te-aş iubi chiar dacă ai fi blondă sau dacă ai fi rea…..”
 “Cel ce pricepe viaţa stelelor pricepe şi iubirea omenească! Iubirea nu cunoaşte cuvintele credincios şi necredincios. Iubeşti pe altul, va să zică eu nu te iubesc: acesta nu e cântecul iubirii. Omul îndrăgostit nu zice niciodată: m-ai înşelat. Iubirea nu-ţi cere socoteală de sărutările ce ai dat sau nu ai dat altora. Iubirea nu-ţi scormoneşte trecutul şi nu-ţi cercetează prezentul. Viitorul este nădejdea ei…..”

Carnea din eprubetă – un ucigaş tăcut


мясо кусок говядина
© Foto: SXC.hu

În săptămânile apropiate, la Londra va avea loc prezentarea primei cărni din istorie, cultivată într-un laborator. Potrivit experţilor, o dată cu această descoperire ar putea începe o nouă eră în gastronomie. După cum promit creatorii „cărnii din eprubetă” ea va fi la fel de gustoasă ca şi cea naturală.

Multe laboratoare din lume încearcă să găsească soluţii la problema alimentării pe planetă. Printre cercetătorii care lucrează în această sferă, se numără şi omul de ştiinţă olandez, Mark Post. El a „strâns” un biftec din bucăţi de ţesut muscular, care a fost cultivat în laborator. Cu ajutorul acestei descoperiri, profesorul intenţionează să demonstreze întregii lumi că „carnea din eprubetă” nu este un mit, ci o realitate.
Există foarte multe argumente în favoarea acestui know- how: de la reducerea consumului de apă şi energie pe planetă, până la reducerea emisiilor de metan şi alte gaze cu efect de seră, fără a mai vorbi despre renunţarea la creşterea şi sacrificarea vitelor. Susţinătorii acestei abordări sunt convinşi că poziţia în favoarea protecţiei mediului înconjurător se va consolida, deoarece cererea de carne, creşte de exemplu din cauza măririi clasei de mijloc din China şi alte ţări.
Însă, indiferent cât de zelos vor apăra susţinătorii folosul cărnii artificiale, biftecul de 150 de grame din laborator şi-l vor permite numai oameni îndrăzneţi. Producţia acestei noutăţi a costat 250 de mii de euro. Deci, dacă ne vom referi la producţia pe scară largă a cărnii artificiale, care poate fi expusă pe rafturile supermarketurilor, pentru a concura cu carnea obişnuită, acesta este un viitor foarte îndepărtat.
Într-un fel sau altul, situaţia de pe planetă legată de creşterea continuă a populaţiei, dezvoltarea oraşelor mari şi prin urmare reducerea agriculturii, mai devreme sau mai târziu îi va obliga pe oameni să înţeleagă că ei trebuie ori să devină vegetarieni, ori să consume proteine de provenienţă artificială. Iată opinia lui Konstantin Lâsenko, redactor-şef al Revistei agrare.
„Cu cât va creşte populaţia planetei, cu atât va creşte şi cererea de alimente şi calculele elementare arată că peste 50 de ani pe suprafeţele disponibile, omenirea pur şi simplu nu va fi în stare să se asigure cu proteine de origine animală”.
În conformitate cu această logică, oamenii de ştiinţă au creat mai întâi alimente modificate genetic pentru a mări recoltele şi pentru a le păstra o perioadă de timp mai lungă, apoi au clonat oaia Dolly, după aceea lumea a fost acoperită de un val de produse sintetice, artificiale şi silicon. Acum, oamenii de ştiinţă trag alarma şi spun că omenirea este supusă unor schimbări colosale la nivel genetic, care în final pot duce la dispariţia oamenilor de pe Pământ.

Dieta vegana modifica peste 500 de gene in corpul nostru in numai 3 luni | cancer


Exista multe motive pentru care oamenii aleg sa nu mai consume carne sau alte produse de origine animala.  Insa doua sunt principalele cauze pentru care oamenii devin vegetarieni. Unii o fac pur si simplu din dragoste pentru animale iar altii o fac din dragoste pentru ei insisi. Amandoua variantele sunt bune si usor de inteles, insa adevaratii vegetariani sau vegani , cei pentru car easta este un stil de viata, inteleg ca este nevoie de ambele motive. Personal ii consider cei doi piloni principali ai vegetarianismului. De ce piloni? Pentru ca daca se intampla unul sa se clatine un pic, vei avea un al doilea pilon de sustinere.
Cred ca orice om are in sufletul sau puterea de a intelege ca animalele simt si ele aceiasi durere pe care o simtim si noi oamenii. Nu cred ca mai exista nici o indoiala ca sacrificarea acestor animale si tortura in care sunt crescute pentru consum reprezinta o pata mare pe sufletul oamenilor. Insa multi inca se intreaba si exista inca multe discutii pe baza faptului daca o alimentatie vegetariana este destul de sanatoasa sau este mai sanatoasa decat cea omnivora, ca sa nu zic carnivora. Si asta desi in ultmii anicutite furculite cancer vegani au iesit la iveala adevaruri demult stiute, dar ignorate sau pur si simplu ascunse. Da, alimentatia vegetariana este mult mai sanatoasa decat cea omnivora si voi face referire in primul rand la boala care inspira cea mai mare panica in randul oamenilor atunci cand vine vorba de sanatatea si viata lor, cancerul.
O analiza facuta a tuturor celor mai bune studii de pana in 2012 a aratat ca vegetarienii au in mod semnificativ incidente mai scazute de cancer decat omnivorii. Astfel cel mai mare studiu facut care a observat legatura dintre dieta si cancer a concluzionat astfel “ incidenta tuturor cancerelor combinate este mai mica la vegetarieni”
Aceasta pare sa fie o veste buna , nu? Vreti insa o veste si mai buna? Daca vegetarienii o duc mult mai bine decat omnivorii, cum ramane cu veganii? Este posibil ca veganii sa o duca si mai bine? Acesta nu este un lucru care a fost confirmat stiintific foarte clar pana recent. Insa un studiu nou facut la Universitatea Loma Linda si finantat de Institutul National de Cancer din Statele Unite, a concluzionat ca veganii au incidente de cancer mai mici si decat omnivorii si decat vegetarienii. Femeile vegane de exemplu au cu 34%  mai putine sanse de a face cancer specific femeilor precum cancer de san, cervical sau ovarian. Iar acest procent a fost obtinut in comparatie cu un grup de omnivori care se hraneau mai sanatos, consumand carne numai de doua ori pe saptamana si care nu fumau sau consumau alcool si care nu aveau o istorie de cancer in familia lor.

De ce au veganii un risc de cancer atat de scazut?

Este o intrebare potrivita nu ? Desi sunt sigur ca raspunsul implica mult mai multi factori, un factor anume trebuie precizat fiind un lucru fascinant. S-au facut in acest sens o  serie de experimente pe oameni care au fost pusi pe diferite diete. Sangele acestora a fost apoi recoltat si picurat pe celule umane canceroase crescute in vase petri , pentru a se vedea care dieta poate rezista mai bine cancerul. Sangele femeilor care au consumat o dieta de plante pentru numai doua saptamani a reusit sa suprime cresterea a trei tipuri diferite de cancer. Doua saptamani! Ganditi-va ce ar insemna un an sau zece ani? Rezultate similare au fost inregistrate si pentru barbati cu rezultate foarte  bune in cazul cancerului de prostata.

Ce lucru minunat, cum o simpla schimbare in alimentatia noastra poate face sangele atat de lipsit de ospitabilitate pentru cancer in numai cateva zile.

Schimbarea dramatica a sangelui pare insa sa fie legata cu modificarile hormonului IGF-1. Acest hormon este bine cunoscut pentru faptul ca incurajeaza cresterea si dezvolatarea cancerului. Proteinele de provenienta animala cresc nivelele de IGF-1 din corpul nostru insa o data ce schimbam dieta catre una pe baza de plante, in numai doua saptamani aceste nivele scad in mod semnificativ astfel incat se incetineste cresterea si proliferarea celulelor canceroase.

Si atunci se pune bineinteles intrebarea : Cate plante este nevoie sa consumam?

Studiile care au comparat nivelele de IGF-1 la vegetarieni vs omnivori sugereaza ca ar trebui treptat sa eliminam total produsele de provenienta animala din dieta noastra. Acest lucru este sustinut si de ultimul studiu facut in care s-a observat ca veganii americani nu numai ca au o incidenta mult mai scazuta a obezitatii, dar si a diabetului, hipertensiunii si mai ales a cencerului decat omnivorii.
Acest lucru este din ce in ce mai logic si mai evident, mai ales luand in considerare munca de cercetare dusa de oameni precum Dr. Colin Campbel, Dr. Caldwel Esselstyn, Dr. Dean Ornish sau castigatoarea premiului Nobel Elizabeth Blackburn. Acestia au descoperit ca exista o stransa legatura intre declansarea si proliferarea cancerului si proteina de origine animala.  Pe langa asta acestia au descoperit faptul ca o dieta vegana determina schimbarea a mai mult de 500 de gene in numai trei luni in corpul uman. Dieta vegana porneste astfel genele care previn boli precum cancerul de san, bolile de inima, cancerul de prostata si altele.
Acestea sunt vesti imbucuratoare avand in vedere ca majoritatea oamenilor se considera a fi victimile genelor si astfel incapabili sa reziste anumitor boli crunte.
Nu suntem deloc neajutorati, de fapt puterea sta in mare parte in mainile noastre . De fapt se afla chiar in farfuriile noastre. Exista o vorba care spune “ de fiecare data cand iei in mana cutitul si furculita decizi cine traieste si cine moare” iar aceasta vorba nu se refera numai la oameni.
Surse pentru acest articol cuprind:

Si sufletele pot fi pictate


Dorinel Tilica este un baietel de patru ani care nu a vazut niciodata.
Nu a vazut-o niciodata pe mamica lui, nu l-a vazut nici pe tata, nu stie cum arata o floare,
un mar, un fluture, nu stie nici macar cum arata zapada!!
El stie doar sa auda…
Nu ne putem inchipui, nici pe departe, ce e in sufletelul lui,
dar va propun sa facem cu totii un exercitiu.
Haideti sa inchidem ochii, pret de cateva minute si sa incercam sa ne imaginam
cum ar fi viata fara pretiosul dar al vederii,
sa fim inconjurati mereu de un intuneric adanc…sa nu putem
vedea nici macar chipul cuiva drag, sa nu vedem zambetele sau bucuria.
Este cutremurator…
Pentru noi vederea e nepretuita, dar, din pacate,
pentru Dorinel,  aceasta are un pret.
Un pret pe care parintii lui nu si-l pot permite, un pret pe care statul nu-l acopera,
un pret care s-a transformat intr-o lupta contra cronometru, dusa pana la disperare.
Operatia costa minim 30.000 $ si poate fi efectuata in Detroit, SUA.
Putem sa-l ajutam pe Dorinel, noi cu totii, donand o suma cat de mica chiar azi.
Puteti directiona chiar si cei 2% din venit, daca nu ati facut-o deja.
Povestea lui Dorinel o gasiti aici: