sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Lumea s-a aranjat singură!


Un copil şi tatăl său călătoreau cu trenul. Călătoria trebuia să dureze circa o oră. Tatăl se aşeză comod şi se puse să citească o revistă. La un moment dat copilul îl întrerupse,  întrebându-l:
- Tată, ce este clădirea aceea?
Tatăl se uită să vadă ceea ce i-a arătat copilul şi răspunse :
- Este o fabrică.
Începu din nou să citească când copilul îl întrebă din nou:
- Tată, când sosim?
Tatăl i-a spus că mai au încă de mers. A început din nou să citească, dar o altă întrebare a copilului îl întrerupse, urmate apoi de alte şi alte întrebări. Tatăl, disperat, căuta un mod pentru a-l face pe copil să se distreze. Văzu în revista pe care o citea multe chipuri de oameni, o rupse în mai multe bucăţi şi o dădu copilului, invitându-l să reconstruiască acele chipuri întocmai ca la un joc de puzzle, după care se aşeză mulţumit pe scaunul său convins că băiatul va fi ocupat pentru tot restul călătoriei. Nu apucase să treacă multă vreme şi copilul exclamă:
- Am terminat!
- Imposibil!  răspunse tatăl. Nu pot să cred! Cum ai putut reconstrui imaginea aşa de repede?
Imaginea era reconstruită perfect. Copilul răspunse:
- Nu m-am fixat asupra lumii (a oamenilor celor mulţi)… căci pe cealaltă parte a foii era figura unui (singur) om; am reconstituit omul şi lumea s-a aranjat singură!
“Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor aranja de la sine. Nu e nevoie să le aranjezi tu; nu trebuie decât să te pui pe tine în ordine… De îndată ce tu eşti în ordine, întreaga lume e în ordine. De îndată ce tu eşti în armonie, întreaga lume e în armonie!” – Osho
Sursa: http://drumuricatretine.wordpress.com

Medicamente care UCID


Lista e mult mai lunga. Firmele farmaceutice obtin profituri uriase si au impins medicina intro directie nefericita prin exclusiva utilizare a medicamentelor.
Va prezentam in acest articol o serie de scandaluri in care industriile farmaceutice din intreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului si denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. In cazul fiecarui astfel de medicament precizam daca este comercializat in Romania si eventual de ce companie si sub ce denumire (daca aceasta este modificata fata de cea originala).
Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piata in unele tari. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate in alte tari. Romania este o buna piata de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise in alte state.
Efecte secundare grave inseamna moarte si boli severe datorate medicamentelor respective. In general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vatamarile majore ale sanatatii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se ajunge la interzicerea unui medicament datorita unor simptome considerate „minore” si aceasta se face de regula abia dupa decenii de folosire.
Iresponsabilitatea, cinismul si lacomia dupa castiguri a celor care detin companii din industria farmaceutica sunt atat de mari, incat chiar si in cazurile de interdictie, medicamentele continua sa fie fabricate si vandute mai departe in alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdictia ramane valabila doar in tara in care exista “victime recunoscute” si in care autoritatile responsabile au luat masuri. Prin urmare, medicamente interzise in Anglia sau Germania se vand mai departe in SUA, Africa sau alte tari si invers. Deci industria farmaceutica vinde mai departe substante care produc boli mortale , desi SE STIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutica este interesata sa vindece oamenii, ori mai degraba sa castige cat mai multi bani din vanzarea de medicamente?
Zeci de medicamente sunt scoase de pe piata anual datorita efectelor secundare grave
Un prim exemplu este siropul de tuse cu Clobutinol. Acesta, dupa ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis in 2007, constatandu- se ca produce dereglari ale batailor inimii. Iata cateva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss.
In Romania medicamentul Silomat pe baza de Clobutinol, produs de catre compania Boehringer Ingelheim a fost disponibil in farmacii fara prescriptie medicala pana in 2007. Apoi acesta a fost retras de pe piata si in tara noastra, in urma unei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor. .
Medicamente vechi, care sunt in circulatie de decenii si nu au fost supuse niciunui test, se vand mai departe in unele tari, desi acolo unde au fost testate au fost interzise. Pana in anul 1978 industria farmaceutica nu era nevoita sa probeze in vreun fel ca medicamentele au efectele mentionate in prospecte. De atunci incoace se arata – cu niste teste pe animale, teste care de fapt nu dovedesc nimic – ca medicamentele au efect asupra animalelor. Mai precis ca animalele nu mor imediat cand aceste medicamente, facute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forta in conditii total nenaturale. Doar ca testele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica.
Scandaluri socante legate de medicamente:
- Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis in anii `60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii.
- Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producand tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom, Imedica, Mediplus Exim.
- Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500 de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior.
- In SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
- Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degenerati fizic. In Germania, in anul 1958 producatorul acestui „medicament” a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingandu- i ca acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. In ciuda scandalului legat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vanda otravuri la gravide si copiii. In 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bndectin au condus la malformatii ale noilor nascuti..
- In 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentru ca produceau moartea noilor nascuti.
- Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca producea hepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede).
- Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza in continuare in Spania.
- In 1979 a fost recunoscut in mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiar si in doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium.
- Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata in Germania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos.
- Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris intre 1970 si 1975 la un numar de peste 100..000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine, precum si numeroase decese. Eraldin exista in farmaciile romanesti.
- S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vandut in lume sub 200 de nume diferite, impiedica functia rinichilor, chiar distrugandu- i complet, produce tumori la rinichi si distruge globulele rosii din sange.. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis in peste 160 de tari (nu in toate, in multe se mai vinde inca) fiindca impiedica formarea celulelor albe din sange, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus in intreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti.
- Unul dintre cele mai populare medicamente din Romania, algocalminul, este unul dintre cele mai otravitoare remedii de pe piata.. Algocalminul este interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, care distruge celulele din maduva osoasa, aflate in stransa legatura cu celulele sangvine. Din cauza lipsei de informare, romanii profita de pretul accesibil al medicamentului, cumparandu-l la scara larga, chiar daca in tari precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Danemarca acesta este trecut la categoria otravuri.
- In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris in probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele dupa administrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000 numai in Japonia).
- In 1977 a fost retras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici, dupa ce facuse peste 1000 de victime in fiecare an!
- Rasperpin, medicament impotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul de cancer la san, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumori la creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter. in prezent se comercializeaza si se gaseste si in farmaciile romanesti
- New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectat medicamentul pentru inima Epinepheren au decedat.
- “Daily Telegraph” a facut cunoscut in 1983 ca anestezicul Hypnomidate a condus intr-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor. Medicii au refuzat insa sa publice numarul deceselor in randul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. In Romania inca se mai foloseste in spitale, anestezic administrat ca solutie injectabila.
- In 1983 au fost publicate in Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy din care reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifrele adevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi in tara se comercializeaza inca Tanderil ca medicament antireumatismal.
- New York Times a scris in 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului si de moarte.
- Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul impotriva infectiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala.
- In martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar, medicament impotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte.. In Romania medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza in farmacii.
- In iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoase de pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului.. Substanta cunoscuta si sub numele de largactil sau torazina este un neuroleptic de veche generatie, utilizat inca in unele spitale de psihiatrie.. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. . Cifra victimelor se ridica la un milion de oameni care s-au imbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sau intregul corp.
- In decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus in situatia de a recunoaste public ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamente atunci cand au fost cerute de Ministerul Sanatatii si OMS.
- In mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimuleaza cresterea, pentru ca pacientii care ii folosesc se imbolnavesc de infectii nevindecabile, chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti din creierul mortilor!
- In decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital si Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie si pneumonie. Nomifensin este prescris in Romania in cazurile consumatorilor de droguri. Tot in decembrie 1985 acelasi ziar a raportat ca peste 2000 de oameni s-au imbolnavit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi in farmaciile romanesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii si sangerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat ca si mai inainte ca acest medicament este „suportat bine” de pacienti.
- Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5 milioane de copii in Germania a fost scos in anul 2005 de pe piata fiindca „nu functioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protectie”. Asta e declaratia oficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasi bolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar in presa. Si in Romania a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piata.
- Vaccinul impotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos in 2006 de pe piata fiindca producea febra puternica si efecte secundare masive.
- Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la incheieturi luat de peste 120.000 de pacienti in Germania a fost scos in octombrie 2004 de pe piata fiindca producea atac de inima si boli de inima. Desi firma stia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp inainte, nu au retras medicamentul de pe piata decat in 2004, la presiunea autoritatilor. Acest medicament a fost retras si de piata romaneasca.
- Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis impotriva artritei a fost scos de pe piata in august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pe piata in 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala. Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata in Romania.
- Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.
- Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos in 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat in judecata de peste 1000 de ori datorita acestui medicament.
- Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005. In Romania in continuare este prescris de medici si se gaseste in farmacii.
- Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania, din cauza efectelor secundare grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.
- Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.
- Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mancare, a fost scos de pe piata in Germania in anul 2000.
- Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata in 2005 din cauza efectelor secundare grave.
- FDA a recomandat in 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piata medicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care au luat acest medicament.
- Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 impotriva trombozelor a fost scos de pe piata in februarie 2006 in Germania din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.
- Trovan, antibiotic, a cauzat morti si vatamari grave, astfel incat a fost scos de pe piata dupa un singur an de zile. Desi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu a considerat ca este periculos.. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piata, cu mult mai bine decat penicilina de exemplu”. Oare cati morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa de bine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzis dupa un an? Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat in judecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea in moartea unor copii carora li s-a administrat Trovan, in perioada in care acest medicament nu era inca aprobat, in timpul unei epidemii de meningita..
- Parkinsan, medicament impotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vandut de peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac, care pun in pericol viata pacientilor care il folosesc. Se cerceteaza daca va fi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fost dovedite prin studii”.
- Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat insa ca el creeaza cancer la ficat, plamani si maduva oaselor.
- Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
- Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franta.
- Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania.
- Antibioticul Kanamyzin produce insuficienta renala si ataca nervii auzului.
- Bismut, medicament prescris impotriva diareii si chiar si a constipatiei (sic!) produce intoxicatii grave. In Franta au fost cunoscute mai multe mii de astfel de cazuri.
- In 1984 ziarul Daily-Mail a reportat ca medicamentul impotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie si in prezent, a condus, la jumatate din copiii mamelor care l-au luat in timpul sarcinei, la malformatii foarte grave. Roacutan este prescris in continuare de doctorii romani.

           2blackjack1.wordpress.com

Fenomenul Bruno Groening -- Pe urmele "vindecătorului minune"


În 1949 un singur nume domină titlurile ziarelor: Bruno Gröning. În legătură cu el se tipăresc chiar ediţii speciale. Se dau ştiri la radio şi jurnale. Se toarnă un film. Pretutindeni unde el îşi face apariţia, sute, mii, zeci de mii de oameni se înghesuie să ajungă la el. Ei vin de pretutindeni, din Germania, Austria, Elveţia, dar şi din Belgia, Franţa şi SUA. Gröning devine un eveniment mondial.

Dar cei care se înghesuie să ajungă la el, nu sunt adepţii lui, nu sunt admiratorii sau fanii lui. Ci sunt oameni bolnavi. Pentru mulţi dintre ei, el reprezintă ultima speranţă. Loviţi de război, abandonaţi de medici, nu au decât o dorinţă: să-şi recapete sănătatea -- să fie eliberaţi de suferinţă şi durere. Bruno Gröning este cel ce-i va ajuta.

Iar el ajută: „Nu există incurabil Dumnezeu este cel mai mare medic!", acestea fiind cuvintele lui. Şi se petrece ceva de neconceput: nenumăraţi bolnavi se însănătoşesc -- cei paralizaţi încep să umble, orbii încep să vadă...

Filmul documentar „Fenomenul Bruno Gröning - pe urmele vindecătorului minune" descrie în mod obiectiv evenimentele dramatice din acel timp. Au fost folosite materiale de arhivă, filme şi înregistrări originale, peste 50 de interviuri la ziar, şi scene de film pline de amploare. În acest mod filmul constituie un eveniment deosebit de impresionant. 

Cu toate aceastea filmul nu este doar o retrospectivă cu caracter documentar.

Numeroşi spectatori relatează că în timpul vizionării au simţit o anumită energie, furnicături, cugerea unui curent prin corp. O experienţă cu totul nouă pentru majoritatea dintre ei. Unii menţionează chiar dispariţia durerilor, handicapurilor sau a altor suferinţe. 

Filmul documentar despre Bruno Groening 
http://www.bruno-groening-film.org 

Cercul prietenilor lui Bruno Groening. O asociatie mondiala pentru ajutor si vindecare pe calea spiritului prin învatatura lui Bruno Groening. 
http://www.bruno-groening.org/romaneste”
SURSA: un articol primit prin email (multumim Cristian L.).

Beneficiile incredibile oferite de seminte si uleiurile alimentare


seminte-de-in
Alimentele sunt ceea ce punem în farfurie când ne aşezăm la masă. Dincolo de ceea ce vedem, va trebui să înţelegem din ce sunt constituite acestea, cum sunt ele de folos organismului nostru, şi în ce fel putem beneficia în mod optim de calităţile lor.
Hrana pe care o ingerăm ne furnizează după cum ştim o mare parte a energiei de care avem nevoie ca să trăim şi să ne desfaşurăm activitatea cotidiană. Pentru a beneficia în totalitate de calităţile alimentelor acestea trebuie consumate în stare cât mai naturală. Astfel, fructele şi unele legume sunt mai benefice pentru sănătate în stare crudă, în timp ce cerealele şi leguminoasele îşi sporesc proprietăţile nutritive prin fierbere completă, corespunzătoare.
Marele chimist american Linus Pauling, arată în cartea sa “Chimie Generală”, că toate organismele vii ce există pe planetă, de la virus la om, sunt alcătuite din proteine ale căror molecule sunt constituite din lanţuri de aminoacizi, a căror pictogramă arată ca o înşurubare spaţială de tip levogir.
Într-o valoroasă lucrare cu privire la cancer, Dr.D.Ionescu Pantelimon, spune că : “toate ţesuturile necrozate(moarte) au aminoacizi dextrogiri, adică filetele şuruburilor în spaţiu sunt invers celor vii, adică spre dreapta”. Deasemenea Dr.Rada, în1973, arată că “după moartea celulelor, moleculele levogire se transformă în dextrogire.”
În urma numeroaselor studii s- a ajuns la  concluzia că alimentele vii, fructe şi legume, seminţe, miere, etc. sunt benefice, levogire şi dau viaţă şi sănătate. Alimentele vii supuse încălzirii în procesele culinare cunoscute, nu numai ca îşi pierd total enzimele şi cea mai mare parte din vitamine, dar prin tratatrea lor  termică , 50% din moleculele levogire, vii, se transformă automat în dextrogire, adică sunt “omorâte”.
Un subiect foarte discutat în majoritatea studiilor cu privire la alimentaţie este cel cu privire la grăsimile alimentare.
Grăsimile joacă un rol crucial în menţinerea stării de sănătate a corpurilor noastre, iar a le elimina total din alimentaţia noastră înseamnă a ne expune organismul unor carenţe nutriţionale grave. Secretul este să folosim grăsimi sănătoase, nu grăsimi saturate (solide la temperatura camerei) care infundă arterele, elemente nenutritive pe care din păcate majoritatea oamenilor le consumă din alimentele de tip fast-food sau aşa numitele uleiuri “parţial hidrogenate” (margarina).
Numărul mare de calorii furnizate de grăsimi fac din ele surse valoroase de energie.  Grăsimile sunt importante în organism şi pentru că:
- sunt folosite în jurul nervilor, în creier şi pentru producerea de hormoni. Fără grăsimi sănătoase oamenii nu ar avea energie, nu ar fi capabili să gândească şi nu s-ar putea coordona.
- ajută la absorbţia vitaminelor care sunt solubile în grăsimi, şi anume vitaminele A,D,E,şi K.
- totodată grăsimile oferă saţietate, aromă, gust hranei şi încetinesc digestia.
- astfel 20-25% din aportul zilnic de calorii trebuie să provină din grăsimi. Există riscuri legate atât de un consum prea mare de grăsimi, dar şi de un consum insuficient.
Cea mai bună soluţie este aceea de a include grăsimile în alimentaţia noastră prin intermediul nucilor, alunelor, seminţelor, măslinelor, a fructului de avocado etc.  Aceste alimente sunt toate surse naturale de grăsimi sănătoase, incluzând “omega 3” şi “omega 6”.
Ne vom opri de această dată doar asupra câtorva din cele mai importante seminţe:

Nucile: asigură funcţionarea optimă a creierului (nu este o întâmplare că miezul de nucă are forma creierului), stimulează sinteza dopaminei, prevenind astfel boala Parkinson, este o sursă importantă de vitamine precum A,D,E,F, nuca deţine recordul în asocierea  zinc+cupru+mangan, care este cel mai mare distrugător natural al radicalilor liberi şi al celulelor canceroase, asigură o protecţie redutabilă vasculară anti-aterosclerotică, ameliorând totodată profilul lipidic şi glucidic, are proprietăţi antiinflamatoare, antireumatice,imunostimulatore previne şi tratează eficient depresiile.
Seminţele de Chia: foarte puţin cunoscute la noi, dar de o mare valoare nutritivă, seminţele Chia ocupă un loc important cand vine vorba de complexitatea şi bogăţia nutrienţilor. Au un conţinut mare de acizi graşi esenţiali  Omega 3, fapt ce ajută la scăderea şi menţinerea unui echilibru normal al colesterolului, cât şi la menţinerea unei presiuni arteriale normale. Aceste seminţe conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele integral şi de 13 ori mai mult magneziu decât broccoli, au totodată o concentraţie  de 3 ori mai mare de antioxidanţi decât afinele cunoscute ca fiind unele din cele mai bogate surse de antioxidanţi. Au un conţinut mai mare de proteine decât soia şi  conţin mai multă fibră decât seminţele de in. Toate aceste proprietăţi fac din seminţele Chia un minunat izvor de energie.
Seminţele de in: După cum ştim seminţele de in sunt cea mai bogată sursă de acizi graşi omega 3. Acest fapt le conferă o serie de calităţi de excepţie, fiind anti-inflamatoare, anti-cancerigene, anti-reumatice, anti-oxidante. Trebuie căutate uleiurile obţinute prin presare la rece, extrase şi ambalate fără a fi încălzite.
Seminţele se susan: previn artrita, osteoporoza având un conţinut mare de calciu, fier ,zinc, fosfor, magneziu, conţinut proteic mai mare decât carnea cu 50%. Aceste semniţe ajută totodată la detoxifierea rinichilor, a ficatului, întăresc sistemul imunitar al organismului. Pentru absorţia maximă a substanţelor nutritive existente se recomandă măcinarea şi consumul imediat al acestora. Se recomandă prepararea laptelui de susan.
Cele mai mari concentraţii de acizi graşi esenţiali (omega 3 şi omega 6) se găsesc în uleiul de in, cânepă, rapiţă şi măsline.
Totuşi alimentul numit ulei trebuie consumat cu moderaţie. Înlocuiţi uleiul de floarea soarelui cu ulei de măsline, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Uleiul de măsline creşte calităţile terapeutice ale uleiului de in, în vreme ce uleiurile bogate în omega6  (floarea soarelui), le reduc semnificativ până la anulare.
De  reţinut:
- a nu se prăji nimic în ulei, acesta trebuie adăugat mâncării gata preparate după ce focul a fost stins.
- să citim bine eticheta când achiziţionăm un ulei, de preferat ar fi cel de măsline. Vom cauta următoarele informaţii:
-monosaturat (M)  -menţin vasele de sânge curate.
-polisaturat (P)  – trebuie sa fie cât mai mic
-saturat (S)  – înfundă vasele de sânge. Trebuie ca   S ≤  13 gr
raportul  M/P  ≥ 6 
Ca şi o concluzie în tabelul de mai jos, găsiţi o prezentare comparativă a principalelor uleiuri alimentare.
Ulei de floarea soarelui
Ulei de masline
Ulei de in
Proprietăţi
Pro-inflamator
Pro-Reumatic
Pro-Cancerigen
Neutru,(nici-nici)
Protector vascular şi gastric
Anti-inflamator
Anti-reumatic
Anti-cancerigen
Obţinere
Obligatoriu sa fie extras prin metoda presării la rece
Este bine sa fie extras prin metoda presării la rece, dar nu e obligatoriu
Obligatoriu să fie extras prin metoda presării la rece
Ambalare
Este obligatoriu să fie ambalat şi comercializat în sticle brune şi ferit de lumină.
Este bine sa fie păstrat în sticle brune, dar nu este obligatoriu. Trebuie păstrat la întuneric.
Este obligatoriu să fie ambalat şi comercializat în sticle brune şi ferit de lumină.
Prajire
Devine toxic prin refolosire după prăjiri repetate.
Are o rezistenţă remarcabilă la prăjire şi refolosire; devine totuşi toxic după o perioadă mai mare de timp.
Devine toxic prin prăjire şi/sau refolosire.
Gust/Miros
Nu are gust şi nici miros.
Nu are gust şi nici miros.
gust uşor amărui şi miros de peşte din cauza ALA (acid alfa-linoleic).

Adriana Munteanu
Sursa: www.glasuliubirii.ro 

DE CE sa fii vegetarian? “Când peştii sunt bolnavi, schimbati apa”

alimentatie sanatoasa

Corpul uman şi boala

Gândiţi-va la corpul vostru ca la un acvariu cu peşti. Imaginaţi-vă celulele şi organele ca fiind peşti, scăldaţi în lichide (inclusiv sângele) care transportă substanţele nutritive şi evacuează reziduurile. Să presupunem apoi că aducem o maşină şi punem ţeava de eşapament spre filtrul de alimentare cu aer care furnizează oxigen în bazin. Apa se umple cu monoxid de carbon, făcînd-o acidă.
Apoi aruncăm în bazin prea multă hrană, sau un tip greşit de hrană, iar peştii sunt incapabili sa consume sau să digere tot, aşa că hrana începe să se descompună. Reziduurile toxice acide şi substanţele chimice rezultate se acumulează pe măsură ce hrana se descompune, făcând apa şi mai acidă, mai toxică.  În cât timp vor pieri peştii?
Ce faceţi dacă aţi ajuns într-o astfel de stare de lucruri regretabilă? Veţi trata peştii pentru bolile pe care fără îndoială că le vor dobândi? Evident că  Nu – veţi schimba apa.
Cum putem face asta? Incepem cu pasul unu – curăţirea corpului fizic de toxine, şi în acest sens Biblia zugrăveşte vegetarianismul drept modul ideal, al lui Dumnezeu, de a obţine rezultatul dorit (Geneza 1:29-31).

Cercetări ştiinţifice despre alimentaţia vegetariană – ”Studiul China”

În „Studiul China” (autori Dr. T. Colin Campbell, Dr. Junshi Chen, Dr. Walter Veith şi alţii) este argumentat ştiinţific faptul că în alimentele de origine animală nu există nicio substanţă nutritivă care să nu se regăsească inclusiv în plante, dar superioară calitativ.
Calităţile şi felurile de substanţe nutritive din aceste două tipuri de alimente, prezentate in următorul tabel, ilustrează aceste diferenţe.
Conţinutul de substanţe nutritive al alimentelor de origine vegetală şi al celor de origine animală (la 500 calorii) – preluat din Studiul China p.304
Colesterolul

Alimentele de origine animală conţin mult colesterol, cu toate consecinţele negative ce derivă din aceasta: bolile cardio-vasculare şi, conform studiului, cancer.
Cazeina şi laptele
Cazeina se gaseşte în lapte (87% din proteina laptelui de vacă) şi produsele obţinute din lapte animal (brânzeturi, iaurturi).  Ea este cea mai cancerigenă proteină de origine animală şi are o contribuţie importantă la apariţia bolilor de stomac, a alergiilor şi osteoporozei.
Cazeina nu poate fi digerată în totalitate, ea rămâne în stomac mult mai mult timp decât alimentele vegetale, împiedicând digestia lor şi asimilarea substanţelor nutritive pe care acestea le conţin. Prezenţa ei prelungită creşte aciditatea organismului care îşi foloseşte rezervele de calciu din oase pentru a o neutraliza (apare, astfel, osteoporoza).
Laptele de origine animală poate fi înlocuit cu laptele de soia, de migdale sau de orez. Toate plantele verzi, cu frunze şi ierburile sunt foarte bogate în calciu, fier, magneziu, vitamina C şi multe din vitaminele B, la fel cum sunt ţelina, conopida, varza, fasolea neagră, năutul, tofu, migdalele, alunele de pădure si inegalabilele seminţe de susan.
Carnea şi ouăle
Ca toate produsele de origine animală – carnea şi ouăle sunt puternic acide şi cu un conţinut periculos de mare de colesterol. Consumul de ouă este asociat cu un risc crescut de cancer de colon. S-a demonstrat ştiinţific că dacă ph-ul în stomac la un vegetarian este în general în jurul valorii de 4,5 , după ce acesta consumă un ou ph-ul a scazut brusc la 1,5.

Spirulina şi soia

Majoritatea oamenilor crede că proteinele trebuie să provină din carne, lapte, brânză, ouă. Chiar şi cei mai „iniţiaţi” în sănătatea alternativă au subscris mult timp la teoria conform căreia proteinele vegetale erau oarecum de categoria a doua şi necesitau „combinări” adecvate pentru a fi complete.
Dar vegetalele conţin toţi aminoacizi (elemente constituive ale proteinelor) de care are nevoie organismul. Nu orice vegetală îi conţine pe toţi, bineînţeles, dar dacă vom consuma o varietate largă de vegetale, în special vegetale de culoare verde închis şi vegetale cu frunze de culoare verde închis şi suplimentaţi cu vlăstari de ierburi, vom avea destui aminoacizi esenţiali.
Deci secretul este DIVERSITATEA.
Nu aş vrea să insist decât asupra a două alimente de origine vegetală care depăşesc prin proprietăţile lor carnea sau orice alt produs de origine animală.
Şi aici aş menţiona microalgele, din care face parte spirulina, şi soia.
Spirulina este foarte bogată în proteine, 100g spirulină conţinând 60-70 g proteine, de 3 ori mai mult decât în carnea de porc, de 2 ori mai mult decât în carnea de vită şi de 1,5 ori mai mult decât în boabele de soia.
Toate proteinele din spirulină sunt asimilate foarte uşor de organismul uman (până la 80%), deoarece conţin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esenţiali care, spre deosebire de ceilalţi, nu pot fi sintetizaţi de organismul uman, aceştia urmând a fi obţinuţi din hrana zilnică.
Dintre aminoacizi esenţiali menţionam: leucina, izoleucina, lizina, cistina, metionina, tirozina, fenilalanina, triptifan, treonina, valina, iar dintre aminoacizi neesenţiali: alanina, arginina, glicina, histidina, serina.
Spirulina conţine totodată vitamina k, vitaminele complexului B, beta caroten, vitamina C, Biotina (H), clorofila. A fost testata până acum o concentratie de 50gr de spirulină de zi fără efecte adverse, dar doza recomandata este de 5gr/zi.
Soia şi produsele din soia conţin toţi cei 3 macronutrienţi de care corpul nostru are nevoie în cantităţi ridicate pentru a putea funcţiona: proteine, carbohidraţi şi grăsimi.
Părerile sunt împărţite cu privire la a consuma sau nu produse din soia, dar până acum faptul că asiaticii au reuşit să ţină sub control boala secolului – cancerul, mi se pare destul de relevant.
Cu atât mai mult cu cât s-a observat că în acele regiuni din China în care s-a trecut la o alimentatie occidentală, bazată pe carne şi alte proteine de origine animală, incidenţa cazurilor de cancer a crescut.
Soia şi produsele din soia mai conţin şi alţi nutienţi, vitamine, minerale, fitochimicale.
Câteva dintre beneficiile dăruite de această plantă sunt:
-    Reduce riscul bolilor de inimă, studiile arătând că persoanele care au consumat 17-25 g proteine din soia pe zi li s-a redus colesterolul rău, în timp ce colesterolul bun nu a fost afectat.
-    Reduce riscul de cancer de sân. Studiul a arătat că genisteina poate bloca formarea celulelor canceroase la sân. Pur şi simplu consumul a 25 g de proteină de soia pe zi pare a fi suficient pentru a ajuta la prevenirea cancerului de sân.
-    Uşurează simptomele care însoţesc menopauza. Genisteina  şi ceilalţi fitoestrogeni din soia determină corpul uman să creadă că primeşte estrogen (deşi într-o cantitate mai redusă, dar mai sigură) umplând receptorii de estrogeni.
-    Protejează împotriva cancerului de prostată
-    Elimină problemele determinate de intoleranţa la lactoză, fiind o opţiune valabilă pentru cei cu alergie la laptele de vacă.
-    Este benefică în dieta diabeticilor. Boabele de soia nu determină creşterea zahărului din sânge, de asemenea sunt bogate în fibre, acestea ajutând la încetinirea procesului absorbţiei de nutrienţi, ceea ce ajută la păstrarea unui nivel bun al zahărului în sînge.

Autori: Mariana Cristiana Traian şi Adriana Munteanu
Sursa: www.glasuliubirii.ro

Noul OM

libertate-w
Trăieşti într-unul dintre cele mai vii timpuri. Noul Om, în fragmente, deja a sosit, dar doar în fragmente [...] Noul Om nu poate veni de nicăieri, trebuie să vină prin tine. Noul Om poate să se nască doar prin pântecele tale: tu trebuie să devii pântecele. Este o experimentare: a curăţa terenul astfel încât noile seminţe să poată cădea în el.
Dacă Noul Om reuşeşte, vechiul va trebui să se ducă. Vechiul poate trăi doar dacă Noul Om este împiedicat să vină. Nu poate fi împiedicat acum, fiindcă nu este doar o chestiune de venire a Noului Om în existenţă. Este o chestiune de supravieţuire a întregului pământ – a conştientizării însăşi, a vieţii însăşi. Este o chestiune de viaţă şi de moarte.

Vechiul Om a ajuns la deplină distructivitate. Vechiul Om a ajuns la capătul funiei. Acum nu mai este posibilă nici o viaţă cu vechiul concept de om, ci doar moarte. Vechiul Om se pregăteşte de sinucidere globală. Vechiul Om îngrămădeşte bombe atomice, bombe cu hidrogen, cu scopul de a comite o sinucidere colectivă.
Aceasta este o dorinţă foarte inconştientă: mai degrabă decât să-i permită Noului Om să fie, Vechiului Om i-ar place să distrugă totul.
Trebuie să înţelegi, trebuie să protejezi noul, fiindcă noul poartă tot viitorul cu el. Şi omul a ajuns la un stadiu unde este posibil un măreţ salt cuantic. Vechiul Om era altfel – lumesc, Vechiul Om era împotriva acestei lumi. Vechiul Om privea întotdeauna cerurile.
Vechiul Om era preocupat mai mult cu viaţa după moarte decât cu viaţa înainte de moarte.
Preocuparea Noului Om va fi viaţa înainte de moarte. Preocuparea Noului Om va fi această viaţă, fiindcă dacă se are grijă de această viaţă, cealaltă va urma de la sine. Nu este nevoie să te îngrijorezi despre asta, nu ai nevoie să te gândeşti la asta.
Vechiul Om era prea preocupat cu Dumnezeu. Acea preocupare era din teamă.
Noul Om nu va fi preocupat cu Dumnezeu, dar va trăi şi va iubi această lume şi din această dragoste va experimenta existenţa lui Dumnezeu. Vechiul Om era speculativ, Noul Om va fi existenţial [...]
Mâine este în pântecele lui astăzi: ai grijă de astăzi şi vei avea grijă de mâine. Nu este nevoie să fii în vreun fel îngrijorat despre mâine. Şi dacă devii prea îngrijorat de mâine, vei rata pe astăzi! Şi mâine va veni ca astăzi – întotdeauna vine ca astăzi.
Şi dacă ai învăţat acest obicei sinucigaş de a-l rata pe astăzi, îl vei rata şi pe mâine. Vei continua să ratezi.

Vechiul Om rata permanent, era mizerabil, trist. Şi fiindcă era trist, era împotriva lumii, el condamna lumea, el condamna samsara. El spunea: „Din cauza lumii sunt în mizerie”. Nu este aşa. Lumea este imens de frumoasă – este toată frumuseţe, fericire şi binecuvântare. Nu este nimic greşit cu lumea.
Ceva era greşit cu mintea veche. Vechea minte era fie orientată către trecut, fie orientată către viitor – care de fapt nu sunt orientări într-adevăr diferite. Vechea minte era preocupată cu ceea ce nu este.
Noul Om va fi complet armonizat cu ceea ce este, fiindcă aceasta este Dumnezeu, aceasta este realitatea.
Vechiul Om căra răspunsuri de-a gata. El era împănat cu filozofie, religie şi tot felul de nonsensuri.
Noul Om va trăi viaţa fără nici o concluzie apriori despre ea. Fără nici o concluzie, cineva trebuie să facă faţă existenţei şi apoi ştie ce este aceasta. Dacă ai tras deja concluzia, concluzia ta va deveni o legătură pentru ochi, nu îţi va permite să vezi adevărul. Investiţia ta va fi în concluzie. Vei distorsiona realitatea pentru ca aceasta să se potrivească concluziei. Asta este ceea ce a fost făcut până acum [...]
Noul Om nu va trăi din convingere, el doar va trăi. Şi, aminteşte-ţi, cei care pot trăi doar, fără convingere, doar ei pot ajunge să cunoască ce este adevărul.
Credinciosul dogmatic sau necredinciosul nu ajung niciodată să cunoască ce este adevărul – convingerile lor apasă prea greu pe minţile lor, ei sunt înconjuraţi prea mult de sistemele de credinţă.
Noul Om nu va cunoaşte nici un sistem de credinţă. El va veghea, va observa, va vedea, va trăi şi va permite tot felul de experienţe. El va fi disponibil, el va fi multidimensional. El nu va căra scripturi în cap, el va căra doar  conştientizare. El va fi meditativ.
Vechiul Om trăia din teamă – chiar şi Dumnezeul lui nu era nimic altceva decât o creaţie din teamă. Templele lui, moscheile, gurudwaras-urile, bisericile – toate erau din teamă. El tremura, era înfricoşat.

Frica şi îndoiala, grijile, reprezintă un blocaj care vă scade vibraţia şi împiedică materializarea dorinţelor voastre.
Noul Om va trăi din dragoste, nu din teamă, fiindcă teama serveşte moartea, dragostea serveşte viaţa.
Şi dacă tu trăieşti din teamă, nu vei cunoaşte niciodată ce este viaţa, vei cunoaşte doar moartea, din nou şi din nou. Şi aminteşte-ţi, persoana care trăieşte din frică creează tot felul de situaţii în care ea trebuie să simtă tot mai multă frică. Frica ta creează situaţii, întocmai precum dragostea creează situaţii,dacă iubeşti vei găsi aşa de multe situaţii să fii iubitor, dacă esti speriat vei găsi aşa de multe situaţii să fii speriat. Dragostea va fi aroma noii conştientizări.
Noul Om va deveni discontinuu cu trecutul lui nebun. El va crede în dragoste, nu în război. El va crede în viaţă, nu în moarte. El va fi creativ, nu distructiv. Ştiinţa lui, arta lui – totul va servi creativităţii.
Noul Om nu va fi politic, Noul Om va fi global. El nu va avea nici o ambiţie politică, fiindcă este stupid să ai ambiţii politice. Noul Om va fi foarte inteligent. Noul Om nu va trăi din prejudecăţi, ci din responsabilitate spontană.
Vechiul Om era un sclav, Noul Om va fi liber. Noul Om va avea libertatea chiar în miezul fiinţei lui.
Vechiul Om era foarte serios, era dependent de muncă. Noul Om va fi jucăuş. El va crede în faptul de a se bucura de viaţă. El va renunţa la cuvinte ca datorie, sacrificiu. El nu se va sacrifica pentru nimic. Angajamentul lui este faţă de viaţă, angajamentul lui nu este faţă de nimic altceva. El vrea să trăiască în bucurie, el vrea să se bucure de toate darurile lui Dumnezeu, el vrea să sărbătorească.
Omul încă nu s-a bucurat. Omul a trăit sub o mare povară de seriozitate. Munceşte pentru ţară, munceşte pentru familie, munceşte pentru nevastă, munceşte pentru copii, munceşte pentru tatăl şi mama sa. Continuă să munceşti şi să munceşti, şi apoi într-o zi mori şi dispari în mormânt. Şi apoi alţii vor munci şi totul continuă şi continuă. Nimeni nu pare să aibă timp pentru a se bucura de viaţă.
Şi nu spun că Noul Om nu va munci. El va munci, dar asta nu va fi dependenţa lui, el nu va fi dependent de muncă. Aceasta nu va fi un drog. El va munci fiindcă are nevoie de câteva lucruri, dar el nu va munci permanent pentru tot mai mult. El nu va fi acumulativ. El nu va crede în a avea un cont gras în bancă şi el nu va crede în a fi într-un post înalt. Mai degrabă îi va plăcea să cânte un cântec, să cânte din flaut, la chitară, să danseze. Nu îi va plăcea să devină faimos. Îi va plăcea să trăiască, să trăiască autentic [...]
Noua generaţie nu va fi maniacă după bani. Şi, aminteşte-ţi, nu spun că vor fi împotriva banilor – vor utiliza bani. În trecut banii l-au utilizat pe om, în trecut omul a trăit într-un mod aşa de inconştient că el gândea că posedă lucruri, dar lucrurile îl posedau pe el. Noul Om va fi capabil să utilizeze; Noul Om va utiliza bani, va utiliza tehnologie, dar Noul Om va rămâne stăpânul. El nu va deveni o victimă, un instrument. Acesta, după mine, este cel mai măreţ lucru care se va întâmpla.
O persoană vie trebuie să rămână curgând. Ea trebuie să răspundă la situaţii provocatoare – şi situaţiile se schimbă continuu. Cum poţi să rămâi fixat în atitudinile tale când viaţa nu este fixă? Când viaţa este un râu, cum poţi să rămâi încăpăţânat? Şi dacă rămâi încăpăţânat, pierzi contactul cu viaţa, eşti deja în mormântul tău [...] Un om responsabil nu poate fi încăpăţânat, nu poate fi sigur, nu poate fi rigid. El va trebui să trăiască clipă de clipă.

El nu poate decide dinainte. El va trebui să decidă în fiecare zi, în fiecare clipă. Şi din cauză că el trebuie să se mişte continuu odată cu viaţa, cu provocările ei schimbătoare, el nu poate fi consecvent în vechiul sens.
Consecvenţa lui va fi doar una: că el va fi întotdeauna armonizat cu viaţa. Aceasta va fi consecvenţa lui, nu aceea că el are o anumită idee şi rămâne consecvent cu acea idee şi continuă să îşi sacrifice viaţa pentru ea [...]
Va fi o lungă perioadă în care vechiul va rezista noului, va lupta cu noul, va încerca să distrugă noul. Dar vechiul nu poate reuşi. Timpul, spiritul timpului nu va fi în favoarea lui – vechiul trebuie să moară.
Noua conştientizare nu va fi moralistă, nu va fi puritană – nu că nu va avea nici o moralitate. Dar va avea un fel diferit de moralitate – o moralitate care răsare din proprie simţire a vieţii de către cineva, din propria sensibilitate, din propriile experienţe – nu o moralitate învăţată de la alţii, împrumutată. Noul Om nu va fi un om de caracter în vechiul sens, fiindcă orice caracter obligă. Creează o armură în jurul tău.
Noul Om va fi creativ. În fiecare moment el îşi va găsi religia lui, în fiecare moment îşi va găsi filozofia lui şi totul va rămâne crescând. El nu va fi supus trecutului, el nu poate fi. A fi supus trecutului înseamnă a fi supus morţii, fiindcă trecutul este mort.
El va fi supus prezentului, şi prin a fi supus prezentului el va fi rebel împotriva trecutului. A fi rebel o să fie una dintre caracteristicile lui cele mai proeminente.
Noul Om, obligatoriu, va crea o nouă societate în jurul lui. Mai întâi conştientizarea devine nouă, apoi societatea devine nouă.
Vechiul Om trăia o viaţă dublă. Noul Om va trăi într-un fel unitar. El va trăi o singură viaţă. Orice este înlăuntrul lui va fi de asemenea şi pe dinafară. El va fi autentic.

Aminteşte-ţi acest cuvânt, autenticitate – aceasta va fi religia Noului Om. Asta va fi adevărul Noului Om, templul său, Dumnezeul său: autenticitatea. Şi cu autenticitatea dispare nevroza.
Vechiul Om era nevrotic fiindcă era constant în conflict: el vroia să facă un lucru şi făcea întotdeauna altceva, fiindcă altceva îi era impus. El a fost învăţat să facă ceva împotriva lui însuşi, el a fost represiv.Propria lui autenticitate a fost reprimată şi, peste toate acestea, a fost impus un fals caracter. O persoană sănătoasă este o persoană întreagă. Interiorul și exteriorul ei sunt aceleaşi.
Noul Om nu va căuta undeva departe după Dumnezeu. Acum va fi doar timpul lui, aici va fi doar spaţiul lui. Noul Om va fi pământesc, şi prin „pământesc” nu vreau să spun materialist. Noul Om va fi un realist, el va iubi acest pământ… Această planetă trebuie să fie iubită, ea trebuie să fie motiv de bucurie – este un dar.
Noul Om îşi va găsi religia în natură – nu în statui de piatră moartă – ci în copaci vii dansând în vânt. El îşi va găsi religia lui surfând pe mare, urcând munţii neatinşi de picior de om. El va găsi rugăciunea lui cu zăpada, cu luna, cu stelele. El va fi în dialog cu existenţa, aşa cum este ea. El nu va trăi cu idei abstracte, ci va trăi cu realităţi. Angajamentul lui va fi cu natura şi prin acest angajament el va ajunge să cunoască supra-natura. Dumnezeu este ascuns aici pe acest Pământ, în chiar acest corp: acest corp, însuşi Buddha; acest Pământ, însuşi paradisul [...]
Noul Om nu va avea nici o utilizare pentru contrafacere, mascare sau simulacru. El va fi adevărat, fiindcă doar prin adevăr există eliberare. Toate minciunile creează cătuşe. Spune o singură minciună şi va trebui să spui alte o mie şi una pentru a o apăra, va trebui să spui minciuni până ţi se face rău.
Noua conştientizare nu va accepta vorbăria fără sens. Noua conştientizare va urî acest fel de lucru cu pasiune. Această ură pentru falsitate este cea mai profundă marcă a Noului Om. Noul Om va fi opus sistemelor structurate, inflexibile şi infailibile, fiindcă viaţa este o frumoasă curgere. Nu este structurată, este libertate. Nu este o închisoare, este un templu.
Noul Om va respecta libertatea lui şi va respecta şi libertatea altora.
Vechiul Om interferează constant, băgându-şi nasul în treburile tuturor, încercând să manipuleze, să critice, să condamne, să recompenseze, să pedepsească. Dar asta este vechea conştientizare. Ea încerca întotdeauna să găsească moduri şi mijloace de a manipula pe ceilalţi, de a fi dominantă asupra celorlalţi.
Noua conştientizare va lăsa pe oricine cu viaţa lui. Dacă cineva nu dăunează celorlalţi, el nu ar trebui blocat. Dacă cineva nu este un pericol pentru ceilalţi, el nu ar trebui blocat. Până când cineva nu interferează cu libertatea altcuiva, nu ar trebui să se interfereze cu libertatea lui.
Vechea lume a rămas fără individualitate – ea ura individualitatea! Îi plăceau doar oile, mulţimile – oameni purtându-se în acelaşi fel şi fiecare urmând aceeaşi rutină şi aceeaşi structură. Noul Om va permite tot felul de posibilităţi. Noul Om va iubi structurile lichide. El va fi uman, el va respecta fiinţele umane. Respectul lui va fi aproape religios.
Noul Om va trebui să găsească noi forme de comunitate, de apropiere, de intimitate, de scop împărtăşit, fiindcă vechea societate nu va dispărea imediat – va mai persista. Va da tot felul de lupte cu noua societate – aşa cum se întâmplă întotdeauna. Are atât de multe interese vădite, nu poate să se ducă uşor. Se va duce doar când devine imposibil ca ea să mai rămână în existenţă.

Înainte ca ea să se ducă, Noul Om va trebui să creeze noi feluri de comunităţi, noi feluri de familii, noi comunităţi de apropiere, intimitate, scop împărtăşit [...]
Vechiul Om nu era aventuros, întreaga sa preocupare era siguranţa. Noul Om va avea spirit de aventură. Preocuparea lui nu va fi siguranţa, preocuparea lui va fi extazul. El nu va crede, deoarece convingerea este o căutare a securităţii – el va explora. El s-ar putea să nu aibă răspunsuri clare la fiecare întrebare, dar el va accepta orice provocare la investigaţie, la explorare. El va merge pe cât de departe îl va duce viaţa. El va încerca să ajungă la stele. Dar el va rămâne deschis.
El nu va începe cu o credinţă, cu o concluzie, el va începe doar cu o căutare, cu o întrebare.  A începe cu o credinţă înseamnă a nu începe deloc. A începe cu o credinţă este doar a juca un joc cu tine însuţi. Tu ai crezut deja – cum poţi explora?  El va fi capabil şi destul de curajos pentru a spune: „Nu ştiu, dar sunt interesat să cunosc. Şi sunt gata să merg în orice dimensiune, în orice aventură.”
Noul Om va fi gata să rişte. Vechiul Om era foarte afacerist, niciodată gata să rişte: riscul era anatema, securitatea era ţelul lui. Dar cu securitatea începi să mori. Doar în aventură, în continuă aventură viaţa creşte către tot mai înalte plenitudini, ajunge către piscurile himalayene.
Noua persoană va fi o persoană spontană – impredictibilă, voitoare de a risca noutatea, adesea vrând să rişte spunând sau făcând lucrul sălbatic, îndepărtat. El va crede că orice este posibil şi că poate fi încercat orice. El nu se va agăţa de cunoscut, el va încerca întotdeauna să rămână disponibil necunoscutului, chiar şi incognoscibilului.
Şi el nu se va sacrifica pentru nici un viitor, fiindcă el nu va fi un idealist. El nu se va sacrifica pentru nici o idee, idealuri, ideologii abstracte. El se încrede în propria lui experienţă şi o profundă neîncredere în orice autoritate externă. Noul Om se va încrede doar în propria lui experienţă. Până nu cunoaşte, el nu se va încrede. Nici o autoritate externă nu-l poate ajuta pe Noul Om.
Noul Om va crede doar dacă el cunoaşte. Aceasta este adevărata încredere: încredere în propriile posibilităţi, în potenţialul său propriu. Noul Om se va respecta pe el însuşi. A crede în autorităţi externe este lipsit de respect faţă de propria fiinţă. Şi în cele din urmă, Noului Om o să-i placă să fie alături de natura elementară: de mare, de soare, zăpadă, flori, animale, păsări, de viaţă, de creştere.
Nici o singură persoană nu o poate mântui pe alta – este imposibil.
Doar o nouă conştientizare poate mântui omul din sclavia lui.
Şi noua conştientizare poate veni doar prin tine!
Osho, “Secretul Secretelor”
Sursa:  www.glasuliubirii.ro