sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Fenomenul Bruno Groening -- Pe urmele "vindecătorului minune"


În 1949 un singur nume domină titlurile ziarelor: Bruno Gröning. În legătură cu el se tipăresc chiar ediţii speciale. Se dau ştiri la radio şi jurnale. Se toarnă un film. Pretutindeni unde el îşi face apariţia, sute, mii, zeci de mii de oameni se înghesuie să ajungă la el. Ei vin de pretutindeni, din Germania, Austria, Elveţia, dar şi din Belgia, Franţa şi SUA. Gröning devine un eveniment mondial.

Dar cei care se înghesuie să ajungă la el, nu sunt adepţii lui, nu sunt admiratorii sau fanii lui. Ci sunt oameni bolnavi. Pentru mulţi dintre ei, el reprezintă ultima speranţă. Loviţi de război, abandonaţi de medici, nu au decât o dorinţă: să-şi recapete sănătatea -- să fie eliberaţi de suferinţă şi durere. Bruno Gröning este cel ce-i va ajuta.

Iar el ajută: „Nu există incurabil Dumnezeu este cel mai mare medic!", acestea fiind cuvintele lui. Şi se petrece ceva de neconceput: nenumăraţi bolnavi se însănătoşesc -- cei paralizaţi încep să umble, orbii încep să vadă...

Filmul documentar „Fenomenul Bruno Gröning - pe urmele vindecătorului minune" descrie în mod obiectiv evenimentele dramatice din acel timp. Au fost folosite materiale de arhivă, filme şi înregistrări originale, peste 50 de interviuri la ziar, şi scene de film pline de amploare. În acest mod filmul constituie un eveniment deosebit de impresionant. 

Cu toate aceastea filmul nu este doar o retrospectivă cu caracter documentar.

Numeroşi spectatori relatează că în timpul vizionării au simţit o anumită energie, furnicături, cugerea unui curent prin corp. O experienţă cu totul nouă pentru majoritatea dintre ei. Unii menţionează chiar dispariţia durerilor, handicapurilor sau a altor suferinţe. 

Filmul documentar despre Bruno Groening 
http://www.bruno-groening-film.org 

Cercul prietenilor lui Bruno Groening. O asociatie mondiala pentru ajutor si vindecare pe calea spiritului prin învatatura lui Bruno Groening. 
http://www.bruno-groening.org/romaneste”
SURSA: un articol primit prin email (multumim Cristian L.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu