sâmbătă, 22 octombrie 2011

Decalog

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
PSD are astazi un Consiliu National. La care s-au aruncat pe piata idei haioase, ca sa nu le numesc ciudate. Si-au creionat strategia de campanie pentru alegerile care (poate) urmeaza. In sectorul 5 primarul va da 10.000 de telefoane mobile (cu abonament de 2 euro, incheiat pe 1 an) responsabililor de zona, in restul tarii se vor desemna doar responsabilii de zona. Fara telefoane. Astfel opozitia va fi la curent cu problemele comunitatilor si va putea contra datele pe care puterea le obtine facand referendum cu CNP. CNP care de mult nu mai e al nostru, cam de cand functionarii publici de la evidenta populatiei, fisc, ITM si alte alea sunt numiti politic. Cu asa opozitie… puterea nu are de ce sa-si faca probleme. Victoria in alegeri e garantata.
Totusi opozitia e plina de bunavointa, nu numai de idei tampite. Asa ca a intocmit un
decalog din care am inteles totul si nimic. Sa exemplificam:
-Nu o sa promita mai mult decat pot face. Aoleu, va dati seama ca dispar politicienii de pe planeta? Cine a mai vazut adevar, dreptate si politica? Nici macar America nu se poate lauda cu asa ceva!
-Vor spune oamenilor Adevarul. Adica ce? Ca scroafa e moarta in cotet si indiferent cat de mult o vom lasa acolo nu va invia, ci va incepe sa miroasa? Acum depinde si care adevar, intotdeauna exista mai multe, nu neaparat contradictorii. Ci coexistente in acelasi spatiu geo-temporal, cam cum ar fi partidele care isi permit sa dea 10.000 de telefoane si cei care le primesc.-Vom munci impreuna sa iesim din acest dezastru. Iar nu cred. Cine a mai vazut politician muncind? E imposibil, cu atat mai mult cu cat noi suntem romani. Adica nu muncesc salariatii din multinationale, functionarii publici… si vor munci politicienii? Sa ne revenim!
-Agenda partidului trebuie sa fie legata de problemele reale ale oamenilor si nu de imagine. De acord, atunci de ce se sustin legi care impun aplicarea anvelopelor de iarna pe drumurile urbane? Pe langa ca ne costa mai mult decat salariul minim pe economie (ori avem anvelope prea scumpe, ori salarii prea mici, ori ambele simultan), asta nu e problema reala. Din cauza interlopilor si malpraxisului mor mai multi decat in accidente rutiere.
-Problema Romaniei nu sunt romanii, ci conducatorii ei de astazi! As putea adauga: si cei de ieri. Si cei de maine. Nici macar Stefan cel Mare nu era iubit de contemporanii sai. De unde deducem ca orice conducatori vom avea, noi ii vom uri pe toti. Motivat.
-Suntem partidul celor ce muncesc! Atentie domnule presedinte de partid, riscati sa-l calcati pe bataturi pe liderul minerilor, care tocmai si-a facut partid si a zis primul chestia cu muncitorii. Oricum, dat fiind faptul ca la ora actuala muncitorii sunt in opozitie dovedeste inca o data ca nimeni nu munceste in tara asta. Toti vorbesc.
-Alaturi de pensionari, bugetari si agricultori ii sustinem pe cei ce muncesc in mediul privat si pe intreprinzatorii ce creaza locuri de munca. Aici chiar n-am ce comenta, se stie ca obiceiul locului este sa oferim contracte firmelor si persoanelor potrivite. Toate in detrimentul statului.
-Vrem alt model economic si social. De acord, dar un partid care vrea puterea ar trebui sa vina cu solutii, si nu cu deziderate! Parca doar poporul avea obligatia sa vina cu dorinte, partidele urmand a gasi solutiile pentru a le indeplini…
-Doar taind nu iesim din criza. Asa este, mai ales ca nu mai ramane nimeni sa povesteasca ce a fost, pentru ca mor toti de foame.
-Avutia nationala trebuie pusa in valoare si aparata. Ei, erau niste guri rele care spuneau ca si PSD-ul a facut nasoale. Dar stai, ca d-asta lumea si-a intors voturile catre altcineva. E drept ca a scapat de ala… si a dat de ma-sa!
-Nu suntem ca ei! Ca cine? Ca noi, populatia? Stim asta. Noi n-am fost niciodata in Dubai, ne-am facut studiile in tara (care le-am reusit si pe astea) si nu ne plimbam fundurile in masini scumpe platite din bani publici.
-Vom avea o guvernare competenta si cinstita! Mai usor dom’ presedinte, cu colegii de partid ati vorbit? Ca poate ei nu-s de acord la partea cu cinstea. Pentru ca cinstea e un concept ciudat- nu poate fi doar partiala. Adica cinstit in proportie de 60%. Asa ca n-as crede totul, pe nemestecate.
-Prioritatile PSD sunt : educatia, sanatatea si siguranta cetateanului. Aici chiar sunt de acord, nu pot comenta decat cu un “AMIN!”.
Ce as mai putea spune dupa un asemenea angajament politic? Decat ca mor de necaz: o limba de lemn mai rigida si mai goala de continut nu am mai auzit de mult. Asta e opozitia din Romania! Si cand ma gandesc ca o sa-i votez la anul, in lipsa de alternative, ma trec fiorii!
PS: Nu mi-am schimbat optica, nu am devenit peste noapte fan al puterii. Dar vad ca se confrunta forte inegale- opozitia e teoretica, puterea e practica. In confruntarea dintre cele doua pragmatismul castiga intotdeauna. Sper numai ca, ridiculizand prostiile opozitiei acum, sa invete din ele si la alegeri sa se ridice deasupra celor care ne conduc in prezent!
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu