marți, 8 ianuarie 2013

COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci


Nivelulul marit al colesterolului poate duce la o serie de probleme grave de sanatate. Cel mai cunoscut efect al colesterolului marit este ateroscleroza, care ingusteaza vasele de sange, iar acest lucru duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci
COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci

Daca este descoperit la timp, colesterolul crescut poate fi adus la un nivel optim cu ajutorul medicilor. Sfatulparintilor.ro iti arata ce ar trebui sa faci pentru a reduce nivelul colesterolului:

1. Fibrele te ajuta cand ai colesterolul marit

Fibrele solubile contribuie la scaderea niveluliu LDL (colesterolulu rau). Surse de fibre solubile sunt: cerealele integrale, fructele (proaspete sau uscate), legumele si fasolea rosie.

2. Proteinele si colesterolul marit

Carnea este o sursa importanta de proteine, insa o sursa majora de colesterol. Pentru a reduce nivelul colesterolului indreapta-ti atentia catre proteinele din soia, tofu, peste bogat in omega-3.

3. Fa miscare

Daca esti sanatos, dar nu foarte activ, este timpul sa incepi cu cateva exercitii de aerobic. In primele doua luni iti va creste nivelul colesterolului bun cu aproximativ 5%. In plus, exercitiile regulate contribuie la diminuarea nivelului colesterolului rau. Exercitiile cardio (jogging, inot, bicicleta, plimbarile in ritm alert) timp de 30 de minute de cel putin doua ori pe saptamana sunt indicate pentru reducerea colesterolului.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu