sâmbătă, 18 august 2012

PRODUSELE COSMETICE – UN COCKTAIL MORTAL DE CHIMICALE

Domnişoarelor, doamnelor - şi într-o oarecare măsură, domnilor, înainte de a vă machia citiţi cele ce urmează.

Trăim într-o lume cancerigenă.
         Aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem, mâncarea cu care ne hrănim, gazele pe care le folosim în bucătărie, materialele din care este construită locuinţa noastră, hainele pe care le purtăm sunt cancerigene. Noi înşine purtăm în corpul nostru radionuclizi cancerigeni, iar fiecare individ care intră în locuinţa noastră aduce cu sine un spor de agenţi cancerigeni. În plus, suntem iradiaţi 24 de ore din 24 cu radionuclizi cancerigeni din profunzimea solului ce se infiltrează în locuinţele noastre, la locul nostru de muncă şi în alte destinaţii diurne. (A se vedea în acest sens şi articolul Ce sunt focarele geopatogene? apărut în Jurnal paranormal.) 

Consecinţe pe termen lung ale ecranării luminii naturale.
         Pe lângă sursele cancerigene enumerate mai sus, punem pe noi zilnic o sumedenie de chimicale toxice sub formă de produse cosmetice, ce ne îmbolnăvesc ireversibil. Pe lângă faptul că produsele cosmetice împiedică lumina solară să ajungă la epiderma noastră pentru reglarea sintezei  vitaminei D la nivel cutanat - vitamină reponsabilă cu absorbiţia calciului necesar sistemului osos, ecranarea luminii solare antreneză şi alte disfuncţionalităţi organice şi psihice. Cercetări medicale recente au relevat faptul că indivizii cu carenţă de vitamină D (deci în lipsa luminii solare) au un risc crescut de apariţie a osteoporozei, hipertensiunii arteriale, sclerozei multiple, tuberculozei, cancerului, depresiei, schizofreniei, bolilor afective bipolare, bolilor autoimune, durerii cronice şi boli ale dinţilor.

Nocivitatea ingredientelor din produse cosmetice.
         În sezonul rece, singurele zone ale corpului nostru care intră în contact cu factori naturali de mediu, respectiv cu lumină solară, este faţa noastră, gâtul şi palmele. Care zone, prin aportul reclamelor pe care le fac fabricanţii de produse cosmetice sunt acoperite cu chimicale toxice.  
         Cât de nocive sunt ingredientele chimice din produse cosmetice şi la ce riscuri ne expunem prin folosirea acestora, ne vom face o idee din articolul documentat intitulat Adevărul urât din spatele produselor de înfrumuseţare şi de îngrijire personală, scris de Charu Bahri, apărut în NEXUS new times magazine.
         „Pielea este un înveliş viu care respiră, cel puţin cât îi dăm voie să respire. Prin urmare, când o umplem cu creme şi loţiuni abilitatea sa naturală de a respira şi, deci a trăi, se diminuează. [...] Fiind un organ cu o mare capacitate de absorbţie, pielea practic încorporeză compuşii chimici aplicaţi pe suprafaţa ei. [...] Dacă aceste produse conţin substanţe chimice care pot avea efecte adverse asupra pielii şi organelor corpului nostru, în special un efect cumulativ care poate apărea după mulţi ani de folosire a unui produs, elementarele noastre obiceiuri de igienă se vor trasforma într-un stil de viaţă sinucigaş, care ne apropie de boală şi de moarte.”
        
Cocktailuri de chimicale cancerigene.
         „Deci ce conţin în mod obişnuit produsele cosmetice şi de îngrijire? Poate părea surprinzător, dar acestea sunt adesea nişte cocktailuri de chimicale cu acţiune cancerigenă (agenţi care determină apariţia cancerului), iritanţi dermici (iritanţi ai pielii), toxine de creştere (toxine care afectează în mod special dezvolarea fizică şi mentală la copii), perturbatori endocrini (substanţe care opresc sau blochează transmiterea de hormoni în corp şi se interpun dezvoltării fizice), agenţi mutageni (agenţi care cauzează mutaţii ale ADN-ului, care duc fie la cancer fie la afecţiuni congenitale), neurotoxine (substanţe chimice care afectează sistemul nervos), toxine de reproducere (agenţi care afectează sistemul reproductiv) şi sensibilizatori (substanţe chimice care provoacă reacţii alergice în teşuturile normale în urma expunerii repetate la acestea). [...]
         Ftalaţii (săruri sau esteri ai acidului ftalic. Acidul ftalic se utilizează în industria maselor plastice. N.ed.) sunt doar câteva dintre multele, foarte multe substanţe chimice care ajung în produsele pe care le folosim cu inocenţă în fiecare zi. […]
         O cercetare semnificativă asupra impactului ftalaţilor asupra sănătăţii a fost realizată de către dr. Shanna Swan, profesor de obstretică şi ginecologie la Universitatea din Rochester, care a găsit o legătură între substanţa chimică (ftalaţi – n.ed.) şi feminizarea băieţilor. Fiind un sudiu realizat cu fonduri guvernamentale, cercetarea a indentificat o legătură clară între expunerea prenatală la ftalaţi şi distanţă anogenitală (ADG) redusă la bebeluşii masculi, o descoperire ce implică faptul că aceşti bebeluşi sunt susceptibili să sufere de o coborâre incompletă a testiculelor şi de o subdezvoltare a penisului. Este interesant de remarcat că aceste modificări au apărut la niveluri de expunere la ftalaţi ce au fost înregistrate la un sfert din dintre femeile din Statele Unite. […]   
         Grupul de Activităţi pentru Mediu, o organizaţie de control din SUA, estimează că doar 11% din cele aproximativ 10.500 de ingrediente obişnuite ale  produselor de îngrijire personală au fost testate. […] Imaginaţi-vă o mamă care îşi îmbăiază copilul într-o baie cu spumă. Copiilor le place să se bălăcească în vană printre boloanaşe de săpun, aşa că o baie cu spumă este modalitatea ideală pentru a încuraja copilul să facă baie. Dar câte mame sunt conştiente de faptul că spumantul de baie conţine dietanolamină, trietanolamină şi monoetanolamină. Aceste trei subtanţe când se combină cu nitriţi – reacţie ce poate apărea inofensiv în timp ce produsul se află pe raftul magazinului – produce nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamină) - o substanţă foarte cancerigenă, care afectează în mod special rinichii şi care este foarte uşor absorbită de către piele, mai ales de către pielea delicată a copiilor.
         Se ştie de asemenea că aceste subtanţe cauzează reacţii alergice, irită ochii şi duc la uscarea firului de păr. Multe şampoane, săpunuri şi geluri de corp conţin acest amestec fatal de substanţe chimice.”
        
Ingrediente cu efecte dezastruoase asupra sănătăţii noastre.
         „Iată câteva ingrediente din produse cosmetice care pătrund prin piele în organismul nostru şi efectele dezastruoase pe care le provoacă.
         Formaldehida, imidazolidinyl ureea şi DMDM hydantoin sunt conservanţi folosiţi în produsele pentru îngrijirea pielii, corpului şi părului. Provoacă alergii, ameţeli, dureri de cap şi dureri cumulate. Formaldehidaeste halucinogenă şi cancerigenă. (Produsul mai apare şi sub denumirea formalină sau MDM).
         Gudronul de cărbune. Folosit ca bază în vopsea pentru păr şi şampoane contra mătreţii. Provoacă o întreagă serie de afecţiuni comune şi boli fatale precum cancerul. Un studiu efectuat în SUA a stabilit o importantă relaţie între frecvenţa şi durata vopsirii părului şi cancerul de sân.
         Petrolatum. Este un amestec de hidrocarbon, cunoscut drept jeleu mineral, jeleu petroleum, vaselină, parafină sauliquidum. Are capacitatea nefastă de a opri eliminarea toxinelor din corp. Provocă de asemenea sensibilitate la lumină, sărăceşte pielea de propriile grăsimi naturale contribuind la uscarea şi îmbâtrănirea pielii, acnee şi diverse alte afecţiuni ale pielii.
         Talcul. (Pudra de talc.)Intră în componenţa unor produse cosmetice pentru faţă şi corp. Se găseşte şi în contraceptive, în special în prezervative. Este un produs cancerigen cunoscut. Studiile îl indentifică ca fiind una ditre cauzele apariţiei cancerului ovarian.
         Lauryl–sulfatul de sodiu (LSS). Este utilizat pe scară largă la fabricarea şampoanelor, a balsamurilor pentru păr, a pastei de dinţi şi altor produse de igenă corporală. Este folosit şi pentru degresarea motoarelor. În combinaţie cu alte ingrediente, devine cancerigen. Pătrunde foarte uşor prin piele şi poate ajunge la inimă, plămâni, ficat şi creier.
         Padimate-O. Cunoscut drept octil-dimetil sau PABA. Este un ingredient comun în cremele solare. Cercetătorii îl suspectează de posibilitatea ca energia calorică absorbită de acest ecran de protecţie să fie trasformată în radicali liberi, ceea ce ar spori riscul de cancer al pielii.
         Alcoolul sau izopropilul. Folosit în produsele de curăţare a vopselei pentru păr, produsele de exfoliere corporală, loţiuni pentru mâini, after-shave-uri şi parfumuri. Usucă pielea provocând crăpături ce pot înlesni dezvoltarea bacteriilor. Provoacă greaţă, vomitare, dureri de cap, înroşiri ale pielii şi depresii.
         Parfumurile. Sunt de obicei pe bază de petroleum. Provoacă dureri de cap, ameţeli, alergii, probleme respiratorii, irită pielea şi cresc sensibilitatea  chimică a organismului.”
         În plus, produsele cosmetice conţin şi substanţe chimice care duc la dependenţă. Dacă nu le mai folosiţi, pielea devine iritată şi mai uscată decât înainte de folosire. Fabricanţii de produse cosmetice se asigură asfel că veţi  folosi produsele lor toată viaţa. Multe companii de cosmetice au început să lanseze aşa numitele produse „naturale”. Însă aceste produse nu sunt alternative legitime, pentru că nu există standarde pentru ceea ce înseamnă „natural”.
        
Produse cosmetice contrafăcute.
         Pe piaţa românească a produselor cosmetice lucrurile sunt şi mai grave. Porivit opiniei specialiştilor, peste 60% din cosmeticele puse în vânzare sub diferite mărci sunt contrafăcute. Deci ingredientele folosite la fabricarea acestor cosmetice nu sunt verificate calitativ.
         Am prezetat doar un segment din partea invizibilă a aisbergului nocivităţii produselor cosmetice. Prin urmare, domnişoarelor, doamnelor – şi într-o oarecare măsură, domnilor, înainte să folosiţi produse de înfrumuseţare, să vă gândiţi bine dacă merită să vă asumaţi riscul deteriorării grave a sănătăţii voastre pe termen lung.

         P.S. Angajaţii televiziunilor care trebuie să apară pe post machiaţi, actori, cântăreţi ar putea cere, prin sindicatele de resort, un spor de pereclitate la salariu. Nu se pune problema la politicienii care îşi vopsesc părul şi sprâncele şi îşi dau cu produse cosmetice pe faţă pentru a arăta mai tineri, mai viguroşi şi mai „frumoşi”. Politicienii intră în caruselul selecţiei naturale.    


Potrivit concluziilor recente la care au ajuns cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital (BWH) din Boston (SUA), ftalaţii din lacul de unghii şi din fixativ provoacă diabet, informează femalefirst.co.uk.
Sursa: rudan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu