duminică, 29 decembrie 2013

Tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou

Se spune că e bine să ai bani în buzunar în noaptea dintre ani, să porţi ceva nou şi rosu şi să manânci peşte.
AN NOU
Revelionul este însoţit de o mulţime de obiceiuri şi traditii frumoase. Citeşte în continuare ce trebuie să faci pentru a a avea un 2014 excelent.
1. Bani în buzunar. Pentru a te bucura de câştiguri în nou an, este recomandat ca noaptea de Anul Nou să te găsească cu bani în buzunar.
2. Traditia spune că dacă consumi un măr în ajunul Anului Nou, vei avea parte de sănătate pe tot parcursul anului.
3. Alungă spiritele rele. Dar şi spectacolul de artificii de la miezul nopţii are o semnificaţie în tradiţia românească. Se spune că spiritele rele se tem de zgomot şi de lumina puternică. De aceea te sfătuim să strigi cât poţi de tare “ La Mulţi Ani 2014!”.
4. Bani în buzunar. La trecerea dintre ani este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar să ai şi bani în buzunar. Roşul simbolizează bucuria şi norocul de care vei avea parte anul următor.
5. Nu intra în  2014 cu datorii şi nici nu împrumuta bani în prima zi din an.
6. Mănâncă peşte, struguri şi stafide. Bătrânii spun că trebuie să mănânci peşte în noaptea dintre ani ca să te poţi strecura printre probleme.
7. La sate, femeile prepară pâini în care ascund bănuţi. Tradiţia spune că cei care vor găsi bănuţii vor avea noroc tot anul.  De asemenea, în prima dimineaţă din an, oamenii pun bani în apa cu care se spăla pe faţă.
8. Dorinţe împlinite.Se spune că dorinţele puse în noaptea dintre ani sunt ascultate.
9. Crenguţele de vâsc aduc noroc şi nu uita să-ţi săruţi iubitul, daca vrei să ai noroc în dragoste .
10. Deschide larg uşile şi ferestrele. Se spune că este bine să deschizi uşile casei pentru a lăsa supărările acumulate în ultimul an să se risipească.
11. Noroc. Se mai spune ca primul om care ne va trece pragul casei în prima zi din noul an trebuie să fie un bărbat. Potrivit tradițiilor, persoanele brunete aduc noroc și fericire, iar cele roșcate și blonde ghinion
12. De asemea, nu este bine să mături pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, deoarece, odată cu praful şi gunoiul, vei arunca şi norocul din casă.
13. Dacă ai răcit, ai grijă! Nu este bine să plângi sau să strănuţi, altfel vei fi tristă şi vulnerabilă tot anul.

Echipa Bravonet.ro vă urează un An Nou Fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu