sâmbătă, 9 februarie 2013

Europa în 2022, în viziune americană: Franţa va fi înghiţită de „MerkelReich”, iar Anglia va purta numele „Regatul Pasiv-Agresiv”


Europa, în viziunea americanilor. Hartă concepută de Yanko Tsvetkov FOTO alphadesigner.com

„Bine aţi venit în viitorul luminos la Europei. Este 2022, cinci ani după Marea Schismă Europeană, care a curmat visul european al unităţii politice şi economice”, scrie graficianul Yanko Tsvetkov, pe pagina personală. El a conceput o serie de hărţi ale Europei în care prezintă „viziunea americană” asupra viitorului Bătrânului Continent. Hărţile au suscitat şi interesul jurnaliştilor de la „The Guardian”.

Artistul grafician Yanko Tsvetkov a conceput harta Europei în viziunea americanilor. Originar din Bulgaria, Tsvetkov trăieşte momentan în SUA, dar a locuit şi în Marea Britanie. În timpul călătoriilor sale numeroase prin Europa, artistul a cunoscut diversitatea specifică Bătrânului Continent, pe care marii gânditori ai Uniunii Europene încearcă să o îngrădească într-o unitate reglementată. Odată ajuns în SUA, unde a descoperit şi preconcepţiile americanilor în ceea ce priveşte ţările europene, Yanko Tsvetkov a decis să conceapă „adevărata hartă” a continentului de unde a plecat. Creaţiile şi le-a postat pe blogul său, Alphadesigner, tot mai viral în Occident.
„Oamenii au început să lase comentarii. Oameni pe care eu nici măcar nu îi cunoşteam. În scurt timp, datorită legilor necunoscute ale internetului, am devenit popular”, a povestit Tsvetkov, într-un interviu acordat „The Guardian”.
Popularitatea sa a crescut şi mai mult după ce a publicat trei serii de hărţi cu stereotipuri.
Pe harta „Lumea în viziunea americanilor”, Tsvetkov nu s-a sfiit să redenumească Kazahstanul - „Borat” şi insulele Malvine - „Riviera Britanică”. Pentru nordul Africii a ales, scurt şi la obiect, „Al Naibii Deşert”.
Harta Europei, pe care a poziţionat-o în timp în anul 2022, a suferit la rându-i modificări substanţiale comparativ cu cea din prezent. Franţa şi Germania au devenit „MerkelReich”, subliniind astfel dominaţia cancelarului german Angela Merkel în această zonă. Marea Britanie a fost împărţită în două, Scoţia devenind „Republica Kilturilor”, iar Anglia - „Regatul Pasiv-Agresiv”, făcând astfel referire la poziţia recentă a premierului britanic David Cameron, vocea contra a numeroase tendinţe comunitare.
Europa, în viziunea americanilor FOTO alphadesigner.com

Lumea, în viziunea americanilor FOTO alphadesigner.com

Europa, în viziunea lui Berlusconi FOTO alphadesigner.com

 Sursa: adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu