vineri, 7 iunie 2013

Timidele semne ale desteptarii

images (2)
Chiar daca voi fi acuzat de naivitate sau optimism nejustificat,cred ca in acest moment, energia de grup a acestui popor nu mai este conditionata doar de interese marunte, spagi, sau gesturi disperate pentru o supravietuire promiscua. Simt ca am progresat, poate incepem sa ne insanatosim…Chiar cred ca mentalul noastru accepta din ce in ce mai natural ideile de corectitudine, profesionalism, misiune incheiata, dragoste de tara. Eu nu pot sa suspectez intrega autoritate ca este fundamental viciata, si ca exista o fatalitate ca ne-am nascut intr-o tara fara coloana vertebrala, ba chiar sunt convins, ca strategii puterii, au ajuns, in sfarsit la concluzia ca aceasta criza morala si etica in care se afunda planeta, poate fi contracarata, doar de actiuni juste, in inters national.
Mi-as dori, ca in aceasta batalie, anticorpii sociali sa distruga virusii infractionali, ca organismul comun sa se purifice. Vindecata de morbul necinstei, aceasta tara sa se poate exprima plenar cu ce are mai bun, si slava Domnului, portofoliul este plin.
Avem valori in toate domeniile de la sport, pana la cultura, din dimensiunea tehnica pana la cea abstracta, avem ingineri, softisti, filosofi si mai ales o tanara generatie care are un potential urias. Datoria politicienilor acestei clipe, ar fi, asadar asanarea platformei pe care generatiile de maine sa poata ridica un stat mandru, civilizat si mai ales respectuos cu valorile spirituale.
Romania va avea, sunt convins, o partitura importanta in orchestra planetara. Nu intamplator, vietuim in Gradina Maicii Domnului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu