vineri, 18 noiembrie 2011

Pe afara se intampla lucruri

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Occupy Wall-Street a fost transformata, ieri, in Evacuati Wall Street si protestatarii aferenti. S-a lasat cu violente si cu arestari. Vreo 250. Din cei circa 20.000 de manifestanti. Americanii lupta, desigur democratic, unii impotriva altora. Pentru ca bancile sunt sfinte si nu trebuie atinse. Mai bine sa se bata intre ei, sa mai povesteasca despre un atentat esuat cu arma provenind din Romania la viata primului american… decat sa se ia cineva de banci. Le stiti sensibile. Ideea e sa nu le atingi nici cu o floare. La ei merge cu foarte multi bani. Cum are un stat o problema… top si bancile. Pana cand… bancile ajung sa detina statele. Prin urmare refuzul politicienilor de a merge la cauza problemelor este justificat. Cum sa-ti lezezi sponsorii?
Daca pana acum as fi zis ca monopolul lipsei de diplomatiei e detinut de Romania, astazi am aflat ca nici SUA nu se simte mai bine. Are un
Secretar la Aparare care da din casa. In sensul ca nu ocoleste situatia dupa copac, ci tranteste direct ce a auzit prin casa. Prin Casa Alba. Astfel, aflat intr-o vizita de lucru la un santier naval unde se contruiesc submarine nucleare, a povestit presei pe cine considera SUA inamic: Iran, Coreea de Nord, atacurile pe internet. Dar si China si India. Asta in conditiile in care relatiile americano-chineze sunt deja tensionate, dar nerecunoscute pe fata ca atare. A intervenit rapid unul dintre insotitorii secretarului de stat, a balmajit ceva prin care nici nu l-a contrazis pe sefu’, dar nici dreptate nu i-a dat. Ma credeti sau nu, sunt usurata. Si altii au gafeorii lor, nu e Romania detinatoarea recordului absolut.
Apropos de
China- tocmai a cerut SUA sa ii respecte drepturile in Asia de Est. mai precis… sa nu cumva sa se bage in disputa legata de Marea Chinei de Sud. Dar in rest e bine, stim deja ca sunt prieteni si orice alta interpretare este exclusa.
Dar poate o fi mai bine prin Europa. Prima stire care ma loveste este cea a protestelor violente din
Atena, Grecia. Lozincile au fost cele uzuale de cand cu globalizarea: “afara cu FMI si UE!”. Si cum n-au fost decat vreo 15.000 de greci si niste sticle incendiare in zona parlamentului… rezulta ca grecii au serbat Revelionul mai devreme. Cum altfel am putea explica tipetele, fortele de ordine, oamenii din strada si scanteile de la sticlele incendiare?
Presedintele francez participa astazi la nu stiu ce intalnire in orasul Avignon. Motiv pentru fortele de ordine sa desfasoare efective impresionante de paza si protectie. Ba chiar mai mult, inainte de sosirea lui Sarko strazile au fost
curatate de oamenii strazii si de romani. Pe langa faptul ca metoda e comunista (asa se ascundeau si atunci tarele sistemului inaintea vizitei unui inalt oficial)… mai aflam si ca romanii sunt asimilati cu oamenii strazii. Nimic nou sub soarele frantuzesc. Sarko ori are ceva cu noi, ori are altceva. Cum ar fi… dreptate. Sau nu, dar deja e prea tarziu sa mai protestam. Campania publicitara negativa si-a facut deja efectul.
In
Japonia niste angajati ai Ministerului Mediului au aruncat pe un teren viran niste sol contaminat cu radiatii de la Fukushima. In vederea testarii. Numai ca un localnic s-a sesizat si a trimis la analiza o mostra de sol. Si a rezultat ca nivelul de radiatii e cam ca la Tokyo. Motiv pentru ca angajatii cu pricina sa fie sanctionati iar ministrul… sa nu-si dea demisia. Dar sa anunte ca va renunta, pentru restul mandatului, sa-si incaseze salariul ministerial. Finantandu-se probabil numai din cel de parlamentar. Cam asta inseamna onoare. Chiar daca nu tu, ca ministru, ai facut pocinogul, iti asumi o parte din vina. Deoarece esti seful acelor angajati. Daca ar fi sa fac niste paralele intre Romania si Japonia as spune probabil ca ambele tari au poluare. Numai ca la capitolul sanctiuni drumurile se despart: romanii isi pastreaza jobul, salariile si tupeul, in timp ce japonezii isi sisteaza singuri retributia sau chiar… tiii, ce chestie!… demisioneaza. Asa cum s-a mai intamplat in istoria acestui stat. Data viitoare cand oficialii Romaniei vor mai vorbi despre responsabilitate, onoare si alte concepte intangibile lor, sa se abtina. Jignesc tarile care chiar practica principialitatea.
In rest… planeta e in vrie. Numai Romania rezista. Pentru ca a fost deja redusa la tacere de conducatorii sai post-revolutionari.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu