sâmbătă, 10 septembrie 2011

Goldman Sachs: Zona EURO se prabuşeşte

Citez:DOSAR SECRET Goldman Sachs: Zona euro se prabuseste. Afla cum sa profiti:

Un raport intern emis de Goldman Sachs la mijlocul lui august starneste reactii aprinse pe internet, dupa ce o copie a ajuns in posesia jurnalistilor de la Wall Street Journal, care au remarcat ca printre strategiile recomandate clientilor institutionali se numara si pariul pe colapsul zonei euro, scrie Economy Watch.

Autorul raportului, Alan Brazil, un strateg important de la Goldman, face trei recomandari importante cu privire la starea pietelor financiare.
Prima este legata de China, care potrivit acestuia are o crestere economica nesustenabila. In al doilea rand, economia Statelor Unite este inca in letargie, iar firmele mici care erau pana acum motorul crearii de noi locuri de munca se lupta sa stea pe linia de plutire.
Pentru Europa, strategul de la Goldman Sachs estimeaza ca necesarul de finantare a bancilor europene ar putea fi substantial mai mare decat capacitatea acestora, undeva in jurul a 1.000 miliarde de euro.
In raportul pesimist al lui Brazil, sunt identificate mai multe banci europene, dintr-un total de 77 de institutii analizate, care s-au imprumutat in mod excesiv.

Astfel de rapoarte de un pesimism exacerbat nu sunt ceva nou in mediul investitional, iar pietele financiare reactioneaza in mod eratic, ceea ce reprezinta un semn clar ca investitorii sunt paranoici si tranzationeaza mult pe zvonuri, in contextul incertitudinii din economia globala.
De ce ar trebui sa ne sperie raportul Goldman Sachs? Nu pentru ca estimarile ar fi foarte pesimiste, ci pentru ca banca de investitii are unistoric lung de manipulari de piata.
In 2009, revista Rolling Stone a publicat un articol amplu intitulat “Goldman Sachs, masina americana de produs bule (speculative – n.r.)”, in care relata numeroase moduri in care banca a manipulat pietele pentru a-si spori profiturile.
In raport, strategul Goldman sugereaza clientilor institutionali plasarea de pariuri pe scaderea actiunilor financiare din Europa.
“De la actiunile tehnologice, pana la pretul la gaz, Goldman Sachs a experimentat toate tehnicile de manipulare de la Marea Depresie si sunt pregatiti sa o faca din nou”, potrivit articolului Rolling Stone, citat de Economy Watch.
“Goldman ia uneori astfel de pozitii pe scadere, chiar daca recomanda clientilor sa cumpere”, se arata in articolul publicat de Wall Street Journal.[...]
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu