miercuri, 29 iunie 2011

O parte din planul de austeritate elen

Dincolo de masurile atroce inerente oricarei incercari de evitare a falimentului Parlamentul Greciei a luat si urmatoarele masuri, dupa cum am citit eu aici. Mi s-au parut interesante asa ca ma voi concentra strict pe ele:
Pragul minim de impozitare se modifică în jos. Cetăţenii nu vor plăti impozite dacă veniturile lor sunt mai mici 8.000 € pe an. Până acum, acest prag minim de până la care erai scutit de impozite era de 12.000 €. Nivelul de impozitare minim va fi de 10% din venituri, excepţaţi de la plată fiind persoanele sub 30 de ani, cele peste 65 de ani şi cei cu dizabilităţi.8.000 de euro pe an. Adica vreo 667 de euro pe luna. Daca castigi mai putin de atat- cazul a 80% din populatia activa din Romania- nu mai platesti impozit. In Grecia. La noi… platim impozit la impozitul deja platit. Vor exista si categorii exceptate de la plata taxelor- tinerii (ca doar trebuie sa-si intemeieze familii, nu?), batranii (au muncit o viata, si-au dat obolul si oricum pensiile cu greu pot fi considerate venituri uriase- la ei. Pentru ca la noi 10% au privilegii iar 90% mor de foame.), handicapatii. La noi guvernul le-a taiat alocatiile. La ei… ii exonereaza de plata impozitului.
Dupa cum vedeti nu exista nici o diferenta notabila intre Romania si Grecia. Prin urmare Romania ar trebui, eventual, sa mai faca un efort financiar (inca unul!) sa ajute o tara aflata in faliment. Alta decat Romania… Pentru ca noi mergem bine. Din moment ce inca mai exista votanti amatori sa gireze partidul aflat la guvernare… Rezulta ca ne meritam soarta. Nu intelegem nimic din ceea ce ni se intampla si nici macar nu avem bunul simt sa-i ascultam pe unii mai scoliti cand ne avertizeaza. Probabil asa ne place. Avem destin de sluga!
Sursa: Digerate.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu