sâmbătă, 14 septembrie 2013

Bautura cu efecte minune pentru sanatate, denumita "elixirul nemuririi"

Vedetele se lauda cu un secret care le tine sanatoase si frumoase. El este kombucha, o bautura chinezeasca facuta din ceai fermentat cu bacterii si drojdie.
Se spune despre aceasta bautura ciudata ca poate face minuni pentru sanatate. Printre beneficile ei se numara scaderea in greutate, un somn linistit, cresterea parului si chiar prevenirea cancerului, scrie Fox News.

Ea este facuta din ceai fermentat cu drojdie si bacterii similare cu cele din ciuperci. Kombucha este folosita de mii de ani de chinezi, care o apreciaza pentru beneficile aduse sanatatii lor.

Bautura contine numerosi micronutrienti si acizi, inclusiv vitamina B, antioxidanti si acizi gluconici. Dcotorul Ariel Ostad, membru al Academiei Americane de Dermatologie, spune ca aceasta bautura este apreciata pentru impactul ei pozitiv asupra sistemului imunitar, ficatului si frumusetii pielii.

Printre vedetele care o consuma se numara Madonna si Gwyneth Paltrow. Totusi, specialistii americani spun ca nu exista studii care sa arate ca ea ar preveni cancerul.

In plus, daca nu e preparata cum trebuie, kombucha poate contine substante ce pot declansa uneleafectiuni.

In SUA, bautura exista si sub forma comerciala, specialistii recomandand consumul formei ei pasteurizate. Unele produse de acest fel contin si zahar adaugat, ceea ce nu este tocmai bine pentru sanatate, caci ele pot creste glicemia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu