miercuri, 28 septembrie 2011

AVERTISMENT- PUTERNICA FURTUNA SOLARA CARE AJUNGE PE PAMANT, AR PUTEA DEVASTA PLANETA IN ORICE MOMENT

Puternica furtuna solara care ajunge Pământ; experţi disponibile NOAA


În ultimele paragraph, NOAA informează că este de avertizat: "operatorilor de reţea, operatori de satelit, aeriene şi mai mult - cu privire la ce să se aştepte".  Credem ca furtuna solara ar putea declanşa, de asemenea, un cutremur de Magnitudine 6 +, în zilele următoare cum a făcut-o înainte.
Cu alte cuvinte NOAA spune că se aşteaptă ca o furtuna solara mare poate devasta planeta orice moment. Daca prognoza NOAA se adevereste nu vom avea nimic, nici să bem apă, deoarece pompele de apă care trebuie să le furnizeze în oraş nu vor funcţiona , evident, nici un serviciu de urgenţă vă poate ajuta.
Alte detalii care trebuie luate  în considerare sunt centralele nucleare, în cazul în care sistemele de reţea pot sa intre in colaps complet sau sa se inchida complet, apoi sisteme de răcire ale reactoarelor atomice nu vor funcţiona şi toate acestea vor exploda progresiv asa cum sa intamplat la Fukushima,  atunci când a fost Cutremurul din Japonia şi Tsunami cauzate de " Solar Flare " .

NOAA Meteo Space Center Predictii - sursa naţiunii oficiala de avertismente şi alerte despre vremea in spaţiu şi impactul acesteia asupra Pământului - a emis un avertisment pentru o furtună puternică, geomagnetice G3 pe Pamant, care a rezultat dintr-o explozie semnificativa a coroanei Soarelui, sambata dimineata. G-scară furtuni solare variază de la G1 (minore) la G5 (extreme).
Experţii NOAA meteo din spaţiu sunt disponibili pentru a discuta despre acest lucru şi pentru mai multe furtuni solare potenţiale în această săptămână.
Impactul a sosit pe Pamant, izbind câmpul magnetic al planetei şi declanşand o puternica "geomagnetic storming" în anumite regiuni.  Ejecţie de masa coronara de sâmbătă - o explozie de particule încărcate şi câmp magnetic, care în flux de la soare, la aproximativ cinci milioane de mile pe oră - a dat o lovitură de neuitat planetei.  Dacă ar fi fost îndreptata direct catre  Pământ, furtuna geomagnetica  ar fi putut ajunge la niveluri extreme severe.
Furtunile geomagnetice  pe Pamant pot împiedica funcţionarea reţelelor electrice şi, temporar, de radio şi de telecomunicaţii prin satelit provocand daune.  Nici un  impact la reţeaua electrică, prin satelit sau alte sisteme tehnologice nu au fost încă raportate de la furtuna geomagnetica de azi, care ar putea persista pentru mai multe ore.
Pata de pe Soare care a produs furtuna geomagnetica de sambata rămâne activă şi este bine poziţionată pentru a oferi mai multa activitate de furtuna in următoarele zile.  SWPC NOAA va continua să supravegheze activitate din regiunea activă, şi va continua să informeze clienţii săi - operatori de reţea, operatori de satelit, aeriene şi mai mult - cu privire la ce sa se astepte, astfel încât să poată proteja infrastructura şi  publicul.
Vremea in spaţiu poate declanşa, de asemenea, spectaculoase Aurore (lumini de nord şi de sud).  In aceasta seara, telespectatorii din Asia de Nord şi Europa au o şansă de a vedea aurora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu