miercuri, 8 iunie 2011

Au bătut palma cu toţii pentru regionalizare, dar ne mai aburesc niţel. Uioreanu (PNL): ” Nu ne putem pune contra progresului “


Tema regionalizării este costisitoare electoral. Extrem de costisitoare (sunt curios ce spun ardelenii despre acest subiect, ei pricep mai bine aceste chestiuni). Un partid sau o alianţă care ar contesta această manevră de subminare a statelor naţionale (da, nu numai România este vizată, ci TOATE statele UE), are şanse să atragă votanţi de la partidele establishmentului, ale eurosistemului (PPE, ALDE, S&D), care aparent au linii diferite, dar care converg către subordonarea României unor entităţi suprastatale – ONU, UE.
După Claudiu Săftoiu, iată un alt lider al PNL care confirmă acordul partidului pentru euroregionalizare. Modul în care o prezintă este secundar, abureală pentru propriul electorat – “luptăm cu PD(L), ca să iasă împărţeala bine !”:
Noua structura teritoriala a Romaniei depaseste interesele de gasca ale PD
http://blog.uioreanu.ro/?p=178
[...] Fara indoiala, regionalizarea este o formula care se impune. Viitorul se pare ca este benefic acelor structuri care inglobeaza populatii numarand mai multe milioane de oameni. Europa, lumea civilizata se pronunta pentru regionalizare, iar noi nu ne putem pune contra progresului. Atata doar ca, in situatii de acest gen, cand e vorba de interesul intregii Romanii, nu cred ca e suficienta „mandatarea conducerii PD-L pentru a purta discutii cu partidele din coalitie”. Cred ca e nevoie de discutii si cu partidele din opozitie, cu societatea civila si, mai ales, cu organizatiile asociative ale structurilor administrative actuale. Sunt absolut convins de faptul ca presedintii de consilii judetene ar da sfaturi pertinente pe aceasta tema, data fiind experienta lor in domeniu. Primarii municipiilor din Romania pot spune care le sunt interesele comune, care le sunt problemele comune, pe zone si regiuni. Iar edilii din comune stiu foarte bine care este specificitatea nevoilor comunitare, pe regiuni si zone de dezvoltare.
Dorinta PD de a redesena harta administrativa a tarii, dincolo de necesitate, ascunde interese de grup, de gasca. Viteza cu care se are in vedere elaborarea acestui proiect, coroborata cu graba de a adopta statutul minoritatilor, ne fac sa ne intrebam pentru cine se face aceasta reorganizare si, mai ales, cui foloseste?
Eu sunt convins ca, si in acest caz, graba strica treaba si ca exista riscul real ca cineva sa se joace pe harta si sa traseze, la intamplare, niste regiuni care sa nu fie viabile nici economic si nici ca interese comunitare. Iar asta nu este de dorit deoarece regionalizarea este un subiect prea serios pentru a fi discutat intr-un cerc restrans. 
Horea Uioreanu
Deputat PNL de Cluj
Sursa: Prioritate de dreapta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu