duminică, 26 mai 2013

Descoperire importantă pentru cei cu probleme de inimă: un supliment alimentar reduce riscul de moarte


Descoperire importantă pentru cei cu probleme de inimă: un supliment alimentar reduce riscul de moarte
Oamenii de ştiinţă din Danemarca anunţă că un supliment alimentar necostisitor ajută la reducerea numărului de decese între pacienţii ce au suferit un atac de cord.
Suplimentul cunoscut sub numele de „coenzima Q10” sau „CoQ10” joacă un rol în transformarea alimentelor în glucoza de care celulele corpului au nevoie pentru a funcţiona. În ţesutul cardiac sănătos, coenzima Q10 se găseşte într-un nivel mare, însă mai multe studii au arătat că persoanele care au suferit un atac de cord prezintă un nivel mai scăzut al coenzimei.
Studiul efectuat de cercetătorii de la Centrul Cardiac din cadrul Spitalului Universităţii din Copenhaga a urmărit 420 de pacienţi timp de doi. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul pacienţilor care au consumat suplimente cu coenzima Q10 s-au înregistat mai puţine spitalizări decât în cazul pacienţilor din grupul de control, rata deceselor fiind de asemenea mai mică.
„Coenzima Q10 ar trebui să fie luată în calcul în cadrul terapiei de menţinere a pacienţilor cu probleme cronice de inimă”, a comentat profesorul Svend Mortensen, coordonatorul acestui studiu.
Profesorul Mortensen subliniază că este vorba despre prima descoperire care îmbunătăţeşte rata mortalităţii în cazul pacienţilor cu probleme serioase de inimă în mai bine de un deceniu.
„Alte medicamente pentru problemele de inimă blochează procesele celulare, în loc să le stimuleze, şi pot avea efecte secundare. Suplimentarea cu coenzima Q10, ce este o substanţă naturală şi sigură, corectează o deficienţă a corpului şi blochează acel vicios ciclu metabolic ce răpeşte inima de energie”, a concluzionat specialistul.
Sursa: Science Daily

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu