miercuri, 18 iunie 2014

Ceasul al 12-lea. Se apropie al III-lea Război Mondial?



As fi vrut sa nu fiu nevoit a scrie niciodata acest articol… As fi vrut ca aceste rinduri sa faca parte doar din cartea mea, “MERITOCRATIA – REVOLUTIA MONDIALA”, ce ar urma sa vada lumina tiparului in citeva luni, dar… NU MAI E TIMP ! 


Ma vad nevoit sa public azi un mic fragment din aceasta carte:

“In primavara anului trecut am fost invitat sa tin o prezentare despre MERITOCRATIE la Hong Kong in cadrul unei audiente deosebit de selecte formate din oficialitati si personalitati de prim rang din China si Coreea de Sud. Printre multe altele, pentru ca am o fire mai nastrusnica, mi-am permis sa fac o divagatie de la subiect si sa le transmit viziunea mea cu privire la viitorul pe termen scurt al economiei mondiale.

Pe scurt, faceam o previziune cum ca in citeva luni va incepe un razboi economic pe care China il va cistiga in doar citeva zile, iar SUA va fi ingenuncheata. Nu era o declaratie de complezanta, nu e genul meu sa-mi magulesc auditoriul. Am adus urmatoarele argumente LOGICE in sprijinul acestei previziuni:

-          deficitele uriase ale SUA din ultimii 4 ani
-          acumularea unei datorii imense de peste 100% din PIB a SUA
-          premizele favorabile unei mega crize bursiere si bancare mondiale
-          presiunile extraordinare pe dolar din cauza renuntarii treptate la dolar in schimburile economice internationale
-          expansiunea economica si acumularile uriase ale Chinei
-          politica absurda, inconstienta, dusa de administratia americana in ultimii 15 ani


Am fost intrebat cum ar putea cistiga China un razboi economic bazat pe aceste informatii de notorietate publica. Le-am raspuns ca daca eu as fi premierul Chinei, daca as detine rezerve de dolari in cash de peste 4.000 de  miliarde de dolari si Certificate de Trezorerie SUA in valoare de peste 1.200 miliarde dolari, as pregati terenul timp de citeva luni (sint necesare niste pregatiri ce tin de strategie) dupa care as aprinde scanteia. De exemplu, as putea iesi intr-o conferinta de presa spunind ca China isi propune sa renunte in viitorul apropiat la investitia in Certificate de Trezorerie SUA pe care nu le mai considera “atit de sigure”. Sau as putea declansa, printr-o diversiune, o criza a petrolului care sa duca la cresterea barilului la peste 200 de dolari… A doua zi Dow Jones ar sari in aer – in trei zile Dow Jones ar ajunge la maxim 7-8.000 de puncte. Valoarea de piata bursiera a celor mai mari 30 de companii americane (reprezentind aprox. 25% din piata bursiera americana) ar scadea la mai putin de 1.500 miliarde dolari. Cu peste 4.000 de dolari cash in vistierie si cu putina inteligenta AS PUTEA CUMPARA TOATA ECONOMIA AMERICANA (prin intermediari, desigur)!

In clipa in care toate bancile, industria de armament, industria extractiva, industria chimica, industria farmaceutica, industria de constructii de masini ar intra (indirect) in proprietatea statului chinez, SUA ar inceta sa mai existe. Unul dintre chinezii aflati de fata s-a albit si cu o voce tremurinda a rugat translatorul sa-mi spuna ca asa ceva nu se poate si ca ma roaga sa nu mai spun nimanui despre intinire si despre ideea mea nastrusnica. M-a mai intrebat cum de isi permite o tara ca Romania sa nu pretuiasca, sa nu foloseasca un om de valoarea mea… I-am raspuns glumind, ca deocamdata avem MAFIOCRATIE in Romania,  nu MERITOCRATIE  :) “

Paranteza: Sa ma ierte domnul Ponta si sa faca bine sa le ordone servitorilor sai din CNA sa ma mai interzica o data :) 

“China se pregateste pentru confruntarea cu SUA de 25 de ani. Strategia lor a fost una inteleapta  – chinezii, la fel ca si germanii, au inteles ca razboaiele moderne nu se cistiga cu avioane F16, cu tancuri si rachete ci economico – financiar. In vreme ce China aloca in medie doar citeva zeci de miliarde de dolari pe an inarmarii, investind insa la greu in dezvoltarea economica, SUA isi distrugeau economia printr-o strategie militarista de ev mediu, investind masiv in armament, cu bugete anuale de peste 500 miliarde dolari, subrezindu-si economia de la an la an. Ca si cum nu ar fi fost indeajuns, americanii au mai si trecut la sfirsitul anilor ’90 la acest capitalism neoliberal nenorocit care a distrus toata economia occidentala, totul fiind pus la cale numai si numai din lacomia fara margini a unor gangsteri cu gulere albe, dezaxati care au crezut ca pot aduce toata omenirea in robie, la cheremul lor, printr-o asa zisa NOUA ORDINE MONDIALA”

Aceasta poveste ar fi ramas doar o fila dintr-o carte despre meritocratie, o istorioara mai mult sau mai putin amuzanta dintr-o carte serioasa daca nu as fi simtit in ultimele zile ca ne apropiem in mod fatal de implinirea previziunii mele din Hong Kong.

Iata, azi Dow Jones se apropie de 17.000 de puncte – un “bubble” bursier imens la care nici nu “visam” in urma cu un an. Nu mai lipseste decit scinteia care sa arunce bursa in aer, iar preturile actiunilor sa se prabuseasca peste noapte acolo unde prevazusem in urma cu un an.


AZI SE INTREVEDE SI SCANTEIA  – ORIENTUL MIJLOCIU – PRETUL PETROLULUI !
Ceva imi spune ca chinezii sint astazi pregatiti sa cumpere TOT…

Ceea ce se intimpla in ultimul timp imi confirma previziunea. Conducatorii SUA sint constienti de ceea ce va sa vina si cauta, de un timp, cu luminarea pricina de “scandal” (a se citi “razboi”). La inceput mai pe sestache, ba cu Iranul, ba cu Siria, dar mai nou pe fata in cazul loviturii de stat organizate de ei in Ucraina. Sentimentul meu este ca intimplarea recenta cu avionul ucrainean doborit de o racheta in urma careia au murit 42 de militari ucraineni s-a dorit a fi o noua inscenare care sa serveasca drept pretext de interventie si declansare a unui razboi dupa modelul Pearl Harbour sau Worl Trade Center. Sansa a facut ca rusii sa poata aduce dovezi concludente in timp record ca avionul nu a fost doborit de catre insurgentii pro rusi ci… de catre alte forte… NATO anuntase deja a doua zi prin secretarul sau general Rasmussen ca se pregateste sa intervina cu trupe in Ucraina ceea ce ar fi insemnat RAZBOI ! N-a mers de data asta, dar vor cauta cit de curind un nou pretext pentru a declansa un razboi direct cu Rusia.

Sentimentul meu este ca administratia SUA e constienta de faptul ca totul e pierdut, dar factiunea conservatoare din spatele cortinei administratiei SUA doreste sa-i traga dupa ea pe toti si nu accepta infringerea decit prin declansarea unui razboi nuclear din care nimeni nu va cistiga ci mai degraba toti sau aproape toti vom disparea (mai putin ei, elita care conduce azi occidentul si alesii lor)!
Conform filozofiei “sa moara si capra vecinului”, nu ?

Vi se pare aberant poate… Chiar este, dar trebuie sa tineti cont ca cei ce conduc lumea occidentala azi sint niste dezaxati, niste bolnavi mintal iresponsabili ! Si credeti-ma, stiu ce vorbesc…

Nu as fi scris acest articol daca nu mi-as iubi tara mai presus de orice risc (pe care mi-l asum publicind aceste rinduri). ROMANIA SE AFLA ASTAZI INTR-O SITUATIE CRITICA DIN CAUZA MARIONETELOR CE CONDUC TARA ! Presedintele Basescu face de la inceperea conflictului ucrainean declaratii sfidatoare, provocatoare la adresa Rusiei (la comanda stapinilor sai, cu siguranta) in conditiile in care NU E TREABA NOASTRA, Ucraina nefiind stat membru NATO, nefiind prietenul Romaniei si NOI NEAVIND ABSOLUT NICIO OBLIGATIE FATA DE UCRAINA!


Amestecul nostru in acest conflict e cu atit mai inoportun cu cit pentru un presedinte intelept, vizionar, ar fi fost evident ca SUA se vor prabusi in scurt timp intr-o criza economica profunda urmata de o “primavara americana”, iar NATO, marele nostru prieten si aliat strategic, va deveni doar o himera pentru securitatea noastra nationala in ciuda numeroaselor declaratii binevoitoare.

Ne vom trezi singuri in vecinatatea unei Rusii atotputernice, intre tari vecine care au avut o politica internationala inteleapta, pastrind o neutralitate evidenta in problema crizei din Ucraina. Ungaria a avut chiar o pozitie pro rusa in problema conflictului ucrainean, mai mult, semnind chiar un cotract comercial de peste 10 miliarde de euro cu Rusia, sfidind astfel aliatii NATO si marile puteri europene in favoarea Rusiei.  Bulgaria si Serbia sint si ele aliati traditionali, istorici ai Rusiei si au pastrat o pozitie neutra in problema Ucrainei. Franta vinde nave de razboi Rusiei simtind dincotro bate vintul, iar Germania, pina si Germania, asigura Rusia, e drept, pe usa din dos, de neutralitatea si neimplicarea ei. Si normal zic eu dupa povestea nesimtita cu NSA, dupa ce doamna Nuland… 
“FUCK EU” !

In aceste conditii, ce se va intimpla cu noi, marii PRO AMERICANI in mijlocul prietenilor Rusiei ????

Vom fi precum o caprioara in mijlocul haitei de lupi…

TREZITI-VA CONDUCATORI AI ROMANIEI, MACAR ACUM, IN CEASUL AL 12-LEA !!!
ATI FOST ALESI IN FRUNTEA TARII CA SA SLUJITI INTERESELE ROMANIEI SI ALE ROMANILOR, NU ALE STAPINILOR VOSTRI DE PESTE OCEAN !!!

Romania nu are nevoie de conducatori pro americani, pro rusi sau pro chinezi – ROMANIA ARE NEVOIE DE CONDUCATORI PRO ROMANI IN ACESTE VREMURI DE RESTRISTE.  Romania nu are nevoie sa fie condusa de Popeye marinarul ci de generali de geniu, de strategi intelepti si  vizionari…

Altfel… vom dovedi ca nu am invatat nimic din lectia istoriei, vom repeta cosmarul anului 1940 cu mica diferenta ca in loc de un Carol si o Elena vom avea un Traian si o Elena… Ei isi vor lua talpasita imediat ce iadul se va porni, dar noi vom ramine aici sa platim oalele sparte de ei. De ei, dar si de noi prin apatia, prin indolenta, prin indiferenta, prin prostia si mai ales prin lasitatea noastra de a ne complace in acest sistem politico-mafiot pe care niste gangsteri smecheri l-au ambalat in cutia democratiei.

Dumnezeu sa apere Romania !

Laurentiu Primo

Presedintele Miscarii Meritocrate

www.meritocratia.ro


http://danielroxin.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu