miercuri, 18 iunie 2014

2014, anul MARELUI CUTREMUR? Ce anunţă, de fapt, seismele mici şi dese


4 martie 1977, ora 21:22, un cutremur violent lovește România. A avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde și au murit 1.570, dintre care 1.391 doar în București. La nivelul întregii țări au fost circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat la București unde peste 33 de clădiri și blocuri mari s-au prăbușit.
De atunci și până în prezent au trecut 37 de ani și experții de la Institutul pentru Fizica Pământului avertizează că un seism de mare amploare este foarte posibil să se producă în perioada următoare în ţara noastră. Statisticile sunt înfiorătoare pentru că la fiecare început de secol, Vrancea produce un cutremur de mare amploare și din această cauză, în perioada următoare este posibil ca un cutremur violent să zguduie România din toate încheieturile sale.
“Suntem într-o perioadă în care putem să avem cutremure, chiar şi cutremure destul de mari. Nu ştim când va veni următorul cutremur, totuşi probabilitatea e destul de mare, deci trebuie să fim pregătiţi”, a declarat Mircea Radulian, director Institutul de Fizică a Pământului pentru Realitatea.
Bineînțeles că autoritățile nu sunt pregătite și în cazul producerii unui cutremur cu o magnitudine mare, viețile a milioane de oameni vor fi puse în pericol. Cu toate acestea, în ultimii ani nicio măsură reală nu a fost luată și autoritățile speră că oamenii de știință de la Institutul pentru Fizica Pământului să facă predicții eronate și astfel marele cutremur să întârzie pentru totdeauna, dacă este posibil.
Există voci care susțin că 2014 este anul producerii marelui cutremur. S-a ajuns la această concluzie în urma unui calcul simplu. În 1940 s-a produs un cutremur devastator în Vrancea, iar dacă adăugăm cifra 37 (de ani), obținem anul altui mare cutremur, cel din 1977. Dacă se adaugă iar cifra 37 lui 1977, obținem 2014. Acest calcul poate să pară o coincidență stranie, dar uneori coincidențele sunt cele care trag semnalul de alarmă cu privire la anunțarea unui eveniment major, scrie efemeride.ro.

Sursa: /www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu