duminică, 19 mai 2013

Mercur in mai 2013 sau cum sa navigam pe marea gandurilor noastre


tranzite-mercur-013

[...] In a doua jumatate a lunii, parcurgand Gemenii, Mercur ne va cataliza din punct de vedere mental. Este de asteptat sa ne gandim mai mult, sa concepem proiecte si sa discutam mai mult cu semenii nostri.
Imediat ce trece in Gemeni, Mercur este intampinat printr-o cuadratura de Neptun. In a doua parte a acestei saptamani, este posibil sa credem ca intuitia noastra s-a defectat. Cu alte cuvinte, este posibil sa percepem ca gandurile mintii si vocea sufletului afirma semnificativ altceva. Asadar, perioada 16 – 19 mai poate fi una destinata experimentarii. Stiti, cand aveti impresia ca exista o “bariera” inaintea viitorului, peste care nu puteti trece decat experimentand. In astfel de zile putem inainta cu incredere maxima in Univers. Stiti, credinta inseamna ca atunci cand nu percepi nimic cu intuitia, decizi ca totusi ai incredere in Divinitate. Ca totul o sa iasa bine, pana la urma. Iar in acest sfarsit de saptamana, experimentam credinta.
Intre timp, Mercur se apropie de Venus si formeaza un sextil cu Uranus. Efectele acestor doua aspecte vor fi simtibile cu adevarat abia in saptamana care urmeaza, incepand cu 20 mai. Sfarsitul de saptamana poate sa fi fost furtunos, insa la inceputul saptamanii noi este probabil sa se astearna pacea si armonia. Este de asteptat ca fluviul iubirii sa se intoarca in matca lui. La fel, intuitia si gandurile tind sa redevina buni prieteni. Ca efect al sextilului dintre Mercur si Uranus, este probabil sa accesam niste ganduri geniale, niste idei care se refera tocmai la problemele care ne preocupa. Marti, pe 21 mai, inclusiv Luna sare in ajutorul nostru, trimitand din Balanta un trigon dulce spre conjunctia Mercur-Venus.
Asadar, prima parte a acestei saptamani poate fi dedicata consolidarii si dezvoltarii relatiilor noastre. Lumea va inainta probabil datorita ideilor bune care se anunta sa ne viziteze. Este de asteptat sa parcurgem o felie de timp vesela, fericita si plina de realizari.
In a doua parte a saptamanii Mercur incepe sa formeze o conjunctie cu Jupiter. El pierde contactul cu Uranus, insa este intampinat de Marele Benefic, si, astfel, activitatea intelectului tinde sa ramana intensa. Datorita faptului ca si Venus se afla in zona, perioada 23 – 26 mai se va referi la iubire, veselie si fericire. Vom trai cateva zile in care este de asteptat sa discutam si sa glumim mult. Este posibil sa calatorim la distante scurte, pentru a ne vizita prietenii sau locuri noi si interesante. Duminica, 26 mai, Luna va opozita tripla conjunctie Mercur-Venus-Jupiter, deci este posibil sa intalnim niste tensiuni intre dorintele noastre si posibilitatile reale de a le indeplini. Este posibil sa revina situatia descrisa mai sus, cand am dorit sa navigam spre sud, dar vantul sufla tocmai spre nord. Asadar, aceasta duminica poate sa decurga sub moto-ul “sa ne multumim cu ceea ce avem”.
In ultima saptamana a lunii, Mercur va pastra contactul cu Venus si cu Jupiter, dar se va indeparta de aceste doua planete. Vom dispune probabil de mai mult liber arbitru. Este probabil sa nu mai avem impresia ca “fericirea cade din inalt, ca o mana cereasca”, asa cum s-au petrecut evenimentele probabil in saptamana precedenta. Pe zi ce trece, va trebui sa ne dam seama ca fericirea este rodul muncii noastre, ca un efect colateral. Este probabil sa ne intoarcem la cotidian, la munca noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu