joi, 6 decembrie 2012

Feng Shui - Pregatirea casei pentru Craciun


Perioada dinaintea Craciunului este , cu siguranta , una din cele mai stresante de pe parcursul intregului an. Din aceasta perspectiva , Feng Shui poate aduce cateva sugestii pentru crearea in interiorul casei a unui spatiu armonios si relaxant , asigurand o echilibrare a afluxului de energie din caminul tau.

Bradul / Pomul de Craciun

Potrivit principiilor Feng Shui , pomul de Craciun poate fi amplasat in zona de sud , est , sud-est sau centru a unei camere.Asezarea bradului in unul dintre aceste locuri are darul de a asigura o echilibrare benefica a celor 5 elemente primare Feng Shui.

Focul de Craciun

Lumanarile aprinse sau adastarea langa un camin in care palpaie un adevarat foc purifica toti centrii energetici ai fiintei tale.Cu cat esti mai apropiat de foc , cu atat sunt mai mari beneficiile aduse campului tau personal de energie.Poti lua in considerare crearea unor grupuri de lumanari colorate care sa fie aprinse odata cu sosirea inserarii.Trebuie evitata amplasarea a prea multe lumanari aprinse in zona de sud a camerei , intrucat aceasta regiune este conectata cu sanatatea ta si starea ta fizica generala.

Culorile Feng Shui si Craciunul

Fii grijuliu in echilibrarea sau compensarea puternicului element al focului Feng Shui cu decoratiunile de Craciun.Este de recomandat utilizarea unei palete de culori reci , precum calmantul albastru deschis ( culoarea elementului apei in Feng Shui) , argintiu , gri sau un alb relaxant (culorile elementului metal in Feng Shui).Chiar daca este echilibrant vizual , verdele bradului de Craciun potenteaza de fapt elementul foc.

Craciunul si parfumurile Feng Shui

Nu trebuie sa uiti cat de puternic poate fi efectul parfumurilor.Pentru a mentine un aer proaspat si un echilibru al nivelurilor energetice poti folosi uleiuri esentiale in candele. Aromele de brad , eucalipt , portocal (Neroli) , ylang-ylang , sau alte uleiuri esentiale pot conferi casei o atmosfera de caldura , purificare si spiritualitate.

Mai mult decat orice altceva , lasa-te in voia inspiratiei si creaza-ti pentru Craciun o casa care sa te poata face fericit cu adevarat.Incearca sa nu repeti aceleasi aranjamente in fiecare an.Fii creativ si deschis catre schimbare , incadrandu-te astfel , cu autenticitate , intr-un benefic echilibru Feng Shui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu