joi, 30 ianuarie 2014

Medicina lui Dumnezeu: ALIMENTELE-ORGANE sau Doctrina Semnaturilor

Natura nu inceteaza sa ne fascineze prin desavarsirea sa, prin varietate, frumusete si perfecta compatibilitate cu organismul uman. Descoperiti alimentele care se aseamana organelor si beneficiile lor uimitoare asupra sanatatii.

Doctrina Semnaturilor – fascinanta asemanare intre alimente si organe

In zilele noastre circula tot mai des informatii despre alimente care se aseamana unor organe asupra carora prezinta beneficii inegalabile. Unii specialisti sunt sceptici in privinta acestor teorii, altii le critica si altii le aproba. Insa un lucru este cert: natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune solutii, iar aceste alimente in niciun caz nu ne fac rau!
Materialul prezentat in acest articol are la baza unele teorii care, se pare, fac parte dintr-o filosofie straveche impartasita de medici antici, de practicieni si adepti ai medicinei naturiste. Aceste teorii si observatii au fost prezentate in 'The Doctrine of Signatures' – informatiile circuland de secole.
Pentru prima data asemanarile dintre unele alimente si organele omului, precum si beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia in secolul XVII, in cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor). Misticul german Jakob Böhme este cel care pune pe hartie aceste teorii, in care este explicata asemanarea dintre alimente si organele omului, ca o semnatura lasata de Dumnezeu, creand intai natura – o sursa perfecta pentru toate nevoile omului.

Va prezentam mai jos cateva asemanari uluitoare dintre alimente si parti ale corpului uman, asemanari care prezinta si semnificatie stiintifica – acestea chiar aduc beneficii asupra organelor cu care se aseamana.


doctrina semnaturilor morcovul se aseamana ochiului.jpg

Daca tai un morcov, acesta seamana cu un ochi

Este uimitor cum morcovul este benefic in special vederii, avand o concentratie marita de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fara aceasta vitamina, care este esentiala pentru celulele din retina, necesare vederii.

Daca spargi o nuca, miezul se aseamana creierului uman

Nucile se aseamana creierului si chiar prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nuca imita incredibil aspectul creierului uman, reprezentand fidel cele doua emisfere, creierul mic (in zona unde jumatatile de miez sunt unite), chiar si pliurile se aseamana neocortexului.
nuca-se-aseamana-creierului.jpg
Nucile nu sunt degeaba considerate “hrana pentru creier”, acestea sunt bogate in acizi grasi omega ce protejeaza creierul si ajuta in preventia bolilor mintale si a bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, nucile contin vitamine esentiale bunei functionari a creierului si se pare ca un consum moderat de nuci ajuta in prelungirea duratei de viata a neuronilor.


Fasolea seamana cu un rinichi

Fasolea este bogata in nutrienti, insa are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajuta in scaderea tensiunii si mentine nivelul zaharului in sange normal – ceea ce protejeaza rinichii.
fasolea-se-aseamana-rinichiului.jpg


Rosia se aseamana inimii

Rosia are culoarea sangelui, prezinta patru camere ca si inima si este bogata in antioxidanti si licopen – o substanta ce ii confera culoarea rosie, dar totodata ajuta in preventia tuturor bolilor cardio-vasculare.

rosia se aseamna inimii
Rosia ajuta in mentinerea tensiunii normale a arterelor, mentine fluiditatea sangelui si scade riscul pentru ateroscleroza.

Taie o ciuperca si va semana cu urechea umana

Nu este intamplator faptul ca ciupercile ne ajuta sa ne mentinem auzul. Ciupercile contin substante care ajuta in mentinerea elasticitatii timpanului, dar si vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor din urechea medie de exemplu.
ciuperca se aseamna cu urechea

RUBARBA seamana cu un OS

Nu este intamplatoare aceasta asemanare. Rubarba este bogat in calciu, siliciu si vitamina D – esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor.
rubarba se aseamana cu un os
Mai mult decat atat, nu este o intamplare nici faptul ca rubarba contine 23% sodiu, iar oasele contin tot 23% sodiu.

Rubarba este indicata atat copiilor, cu oase in formare, cat si adultilor, pentru metinerea sanatatii sistemului osos.

Doctrina Semnaturilor: Alimente care se aseamana ORGANELOR umane


Schema de retinut

doctrina semnaturilor: alimente care se aseamana organelor

Sursa: healthy.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu