sâmbătă, 30 aprilie 2011

Calendarul Maya nu se termina pe 21 decembrie 2012. Cand vine sfarsitul lumii?

Doi oameni de stiinta germani au dezvaluit ca ultima zi din calendarul Maya nu este 21 decembrie 2012. In urma unui studiu, aceasta data considerata a fi ziua sfarsitului lumii este modificata cu 104 ani, din cauza neluarii in calcul a unor concordante dintre calendarul Maya si cel crestin.
21 decembrie 2012 era considerata pana in prezent ca ultima zi in calendarul Maya si prin urmare si ziua sfarsitului lumii. Dar oamenii de stiinta ne mai acorda un ragaz de o suta de ani, asigurandu-ne ca in 2116 se va termina calendarul, informeaza MaxiSciences.

Fratii Bohm, doi oameni de stiinta germani, au dezvaluit intr-un studiu publicat de revista Astronomische Nachrichten, ca data cu care se termina calendarul Maya nu este in 2012, ci in 2116. Cei doi cercetatori ne asigura ca precedentele calcule, efectuate de John Eric Sidney Thompson, specialist al civilizatiei Maya nu sunt exacte.

Adaptarea facuta de Thompson a perioadei civilizatiei Maya la calendarul crestin nu tinea cont de cuceririle diferitelor orase de catre triburile inamice si astfel 104 ani au fost uitati.

In studiu, s-a tinut cont de diferitele calendare utilizate de catre civilizatia Maya, la realizarea propriilor calcule facute de catre fratii Bohm : un calendar agricol de 365 de zile, o versiune religioasa de 260 de zile, un calendar de noua zile si un ciclu de 1.872.000 de zile.

Pentru a rescrie perioada civilizatiei Maya, ei au comparat concordantele dintre evenimentele acestor calendare si calendarul crestin.

Nu este pentru prima data cand data de 21 decembrie 2012 este modificata de catre cercetatori. Pentru Gerardo Aldana, de la Universitatea din Santa Barbara, este cu adevarat imposibil sa se prezica cu exactitate si cu siguranta momentul exact cand se termina calendarul Maya.
http://www.ziare.com/magazin/inedit/calendarul-maya-nu-se-termina-pe-21-decembrie-2012-cand-vine-sfarsitul-lumii-1082618

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu