luni, 16 mai 2011

Cel mai mare scandal politic postdecembrist

Primul adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a coordonat instrumentarea a 31 de dosare pentru șantajarea parlamentarilor Partidului Democrat Liberal care ar putea decide învingătorul în lupta politică dintre Vasile Blaga și Emil Boc.
In ultimele trei luni, generalul ( premature )Florian Coldea nu a facut nimic altceva, decat sa organizeze si sa presteze dezonorante servicii de politie politica in interiorul Partidului Democrat Liberal. Un prim semnal, l-am avut din partea unui colonel, loctiitor sef directie centrala in Serviciul Roman de Informatii care, ori manat de constiinta, ori din alte ratiuni mai pragmatice, a facut sa scape spre secretarul general al Partidului Democrat Liberal un important secret de stat. Acela ca "din ordin superior, odata cu venirea Coanei Joițica la sefia organizatiei municipale Bucuresti a P.D.L. si cu mutarea conducerii centrale a Partidului intr-o cladire anexa, Vasile Blaga si colaboratorii sai au fost pusi sub control tehnico-operativ total (C.T.O.T.) . Asta insemnad interceptarea tuturor categoriilor de comunicatii, supraveghere video, monitorizarea utilizarii cardurilor electronice, activarea emitatorilor montati in spatiile de serviciu si cele domestice, in autoturisme, pe terase, in diverse obiecte la purtator s.a.m.d.
Un al doilea semnal, a fost primit din partea mai multor sefi de directii judetene de informatii care au incercat sa se rascoale , atunci cand generalul Florian Coldea le-a cerut ":documentarea la sange" a tuturor afacerilor ilegale, abuzurilor, actelor de coruptie si inavutire fara just temei, aventurilor extraconjugale, deviatiilor de comportament sexual , viciilor si altor vulnerabilitati personale ale politicienilor Partidului Democrat Liberal. Initial, sefii directiilor judetene de informatii au refuzat executarea ordinului. Apoi, in doua randuri, au fost presati si convinsi ca este ordinul Comnadntului Suprem, care ar fi ferm hotarat sa curete clasa politica de infractori, dar mai intai sa raneasca grajdul P.D.L-ului de balegar.
In cele din urma, s-au centralizat peste o suta de dosare, care i-au fost prezentate lui Traian Basescu. Erau toti, fara exceptie, Cel mai consistent si voluminos dosar era al ministrului dezvoltarii si turismului. Basescu a intrebat, repetat, "Mai, sigur, asa stau lucrurile ?" "Sigur, domnule Presedinte !" "Bine, lasati-le la mine".
Cu materia prima din aceste dosare, Basescu a "spalat puntea " P.D.L-ului la vreo trei intalniri cu conducerea centrala si liderii de filiale judetene,
amenintand mai direct sau voalat cu puscaria, cand pe unul , cand pe altul. Pe presedintele organizatiei P.D.L din judetul Dambovita l-a lasat interzis, spunandu-i, fara ocol,ca este un mafiot pe care il asteapta puscaria [n.n. fiindca fusta ministrului dezvoltarii si turimului este prea scurta sa-l poata acoperi].
Cei cu "pile" la servicii, precum dambovitenii Gheorghe Albu si Marinica Antonescu s-ar fi dus singuri la spovedanie la "legatura operativa" , ocazie de a incerca o cooperare , incarcandu-i nota lui Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean cu toate tunurile trase sub protectia Elenei si a sotului , dupa acte, Cocos.
Lui Videanu, Berceanu si Blaga le-a batut niste apropouri vis a vis de miscarea unor conturi prin paradisurile fiscale. In fine, prin asemenea tertipuri de borfas, Tatal Mafiotilor Portocalii a separat apele in partid, constituind ad-hoc tabara de sustinere a lui Emil Boc pentru reinvestirea ca presedinte al Partidului Democrat Liberal. Altfel, la un semn de bobarnac, talibanii l-ar fi maturat , ca si cum nici nu ar fi fost.
In pofida eforturilor lui Basescu, au mai ramas 31 de votanti la Congresul PDL, toti parlamentari, care prin votul lor il creditau pe Vasile Blaga. Acesti "rasculativi" au fost dati pe mana sefului politiei politice secrete a lui Traian Basescu, generalul [prematur] Florian Coldea, lider informal al Clanului Falca-Seculici si, deocamdata, prim adjunct al directorului S.R.I.
Acest Yezhov , cu mari ambitii de Fouche, i-a luat la refec, direct ori prin interpusi, pe alesii poporului suveran , pentru a-i fragezi si a le da calitatile lavetelor de lux, cu care sa-i lustruiasca lui Boc botinele de candidat la presedintia Partidului Democrat Liberal.
Yezhov a sfarsit-o, cu totul, la 44 de ani, nu pentru ca nu i-ar fi fost loial lui Stalin. Dimpotriva. Fusese amestecat in prea multe murdarii politice, si cu cat stia mai mult , devenea mai periculos...Asa ca , dupa cum si altii , care au devenit periculosi pentru Coldea, nu mai raspund la apel, lista pe care a deschis-o , va trebui si inchisa. Dupa Evanghelia lui Marcu citire, nu exista secret care sa poata fi ascuns si nici adevar care sa nu iasa la lumina.
Din cei 31 de parlamentari cu dosarele revizuite si adaugite in urma malversatiunilor coordonate de Coldea, vreo 15 sunt , in continuare, hotarati sa nu cedeze presiunilor. Ceilalti sunt in stare de reflectie. Oricum, va mai incerca si Basescu in cele 45 de minute de discurs solicitate a i se rezerva, pentru orientarea congresului, sa-i ajute in alegere.
In ultimele saptamani, in asteptarea Congresului Portocaliu, in Romania nu a mai functionat normal nici o institutie. Nu a fost cvorum la camere si nici la comisiile Parlamentului. Ministrii P.D.L. au tinut trena Elenei Udrea in campania interna pentru alegerea lui Boc. Cucoana asta a impartit milioanele din bugetul public, precum baccisurile din Louis Vuitton bag –ul personal. Cu momeala contractelor finantate de ministerul dezvoltarii si turismului au fost cam repede intoarse optiunile unora de a-l vota pe Blaga.
Au mai fost implicari ale serviciilor in politica. Dar de imixtiunea prim adjunctului directorului Serviciului Roman de Informatii in manipularea , prin santaj a alegerilor interne dintr-un partid nu s-a mai auzit.
Cum Serviciul Roman de Informatii nu a mai fost la raport in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului in ultimul cincinal, iar presedintele Comisiei parlamentare de control, deputatul de Buzau, Cezar Preda , circula cu un X-5 4x4 pus la dispozitie personala de autoritatea necontrolata, il interpelam, in numele contribuabililor , pe domnul Cristian-
George Maior sa ne precizeze daca este director sau ambasador la S.R.I. si daca este adevarat ca nu detine nici-o parghie de comanda si control asupra zonei informatiilor secrete, singurele jucarii ale domniei sale fiind Serviciul de Protocol-Reprezentare si ... Si mai ce, domnule ambasador ?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu