duminică, 29 mai 2011

Cuvinte mici cu efect uriaș

Baza comunicării dintre oameni, unealta tuturor relațiilor se află în cuvinte. Acestea influențează gândurile, sentimentele, emoțiile, acțiunile și stările de spirit. Chiar și cuvintele mici au un efect enorm.

Fie că vrei să îți impresionezi șeful, să îți îmbunătățești relația cu prietenii tăi sau să îi arăți celui drag afecțiunea ta; cuvintele pe care le alegi fac toată diferența. Cele mai simple și cele mai mici cuvinte pot avea un efect extraordinar dacă știi să le folosești. Sunt arme cu care poți răni sau vindeca, inspira sau descuraja, ajuta sau încurca.
Mai jos aveti o listă din 14 cuvinte mici care au o importanță mare, în sensul pozitiv. Înainte de a porni, vreau să vă mulțumesc, tuturor celor care ne citiți și care sunteți cu noi. Suntem recunoscători, iar aceste cuvinte sunt hrana sufletelor noastre.

Te iert

Toți am dat-o în bară. Cu sau fără voie, ne-am rănit prietenii, copii, colegii. Cuvintele de iertare curăță și vindecă rana ridicând greutatea vinei. Se spune că cea mai mare dragoste izvorăște din iertare.

Te iubesc

Probabil cea mai importantă afirmație din toate, nimic nu se compară cu “Te iubesc”. Aceste cuvinte reflectă cel mai pur și natural cadou pe care îl știe umanitatea – iubirea. E cel mai eficient pansament și cel mai puternic prieten pe care și l-a făcut omul.

Am greșit

Sunt puține cuvinte care pot aprinde focul iertării, iar aceste două sunt cele mai lipsite de egoism și mărturii curajoase despre acțiunile greșite. Când suntem răniți, știm că trecutul nu poate fi schimbat, dar confirmarea durerii cauzate poate fi uitată mai repede.

Ești frumos/frumoasă

Omul este o ființă plăpândă, el are nevoie în permanență de apreciere din partea semenilor săi. Nu trebuie să ezităm să le spunem oamenilor cât de frumoși sunt și ce creații minunate a făcut Dumnezeu.

Te înțeleg

Este în natura umană să relaționezi cu cei din jurul tău și nimic nu poate fi mai frustrant decât atunci când nu ești înțeles. Atunci când ne simțim singuri, neînțeleși sau izolați în crezurile noastre, un prieten înțelegător e mai mult decât binevenit. Nu avem nevoie neapărat ca alții să ne aprobe, ci doar să ne asculte și să ne arate că îi pasă.

Am grijă de tine

Când suntem vulnerabili sau infricoșați, aceste cuvinte au puterea de a restabili senzația de securitatea și protecție de care avem nevoie cu toții. Chiar și pentru cei care spun aceste cuvinte, frica dispare și senzația de încredere este restabilită.

Te admir

Să ai pe cineva care îți admiră realizările, te privește ca pe cineva însemnat este una dintre cele mai motivante senzații. Cuvintele de admirație și elogie sunt generatoare de putere și încredere, acestea ne arată că avem un impact asupra lumii înconjurătoare și că reprezentăm ceva.

Te susțin

Aflându-te in fața unei decizii greu de luat, care poate să fiu una ce nu îți place, ai nevoie să știi că este cineva lângă tine care te aprobă și susține. E foarte important să avem pe cineva care să fie în stare să ne spună că o să ne fie alături și ne va încuraja pe viitor.

Depinde de tine

Cele mai multe zile din viața noastră depind de noi, nu doar zilele de naștere, aniversări, căsătorii. Fiecare zi în care trăim este o exprimare a dorințelor noastre. Dacă îți spune cineva asta, înseamnă ce încearcă să îți transmită cât de mare este puterea pe care o are fiecare dintre noi.

Sunt aici pentru tine

Impărtășind durerea cu cineva, acestea se diminuează, împărțind bucuria, aceasta crește. Nu suntem singuri, mereu este cineva lângă noi să ne ajute prin durere, pierdere și alte greutăți. Chiar și cei care par să aibă control asupra vieții, și ei au nevoie de aceste cuvinte.

Bravo!

Ai făcut o treabă grozavă! Bine făcut! Felicitări! Nu-i așa că simți o plăcere aparte când auzi cuvintele astea din gura cuiva, ba chiar mai mult – când simți că sunt sincere? Aceasta este prima sursă de inspirație pentru evoluțuia ulterioară. Trebuie să știm că e bine, că e frumos ce am făcut.

Mi-e dor de tine/Îmi lipsești

Nu poți fi mereu cu cei pe care îi iubești, dar contează foarte mult să știi că cineva ți-a dus dorul, să știi că ai un loc în inima cuiva. Fie că este vorba de iubită, mamă, soră, frate, bunic, soț; nu te sfii să îți exprimi atașamentul față de ei.

Contezi

Să fii admirat este treapta superioară a aprecierii celor din jur. Dar, ca să ajungi acolo, trebuie să știi că ești important. Nu-i așa că ar avea o influență foarte mare dacă șeful tău ți-ar spune cât de mult depinde succesul companiei de eforturile și aportul tău?

Îmi pare rău

Când te doare, când cineva te-a rănit, contează enorm să auzi cuvintele astea, și să le simți. Îmi pare rău, te rog să mă ierți, îmi cer scuze – toate acestea arată cât de puternici suntem și cât de mult vrem să lăsăm trecutul în urmă și să reparăm greșelile făcute.
Sper că v-au plăcut aceste cuvinte, dacă vreți, puteți să mai adăugați, lăsând un comentariu. La final, țineți minte – oamenii nu știu ce simți dacă nu vei spune sau exprima asta!




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu