miercuri, 27 iulie 2011

Cazul incredibil al unei tinere rusoaice: Si-a pierdut jumatate de creier intr-un accident, dar s-a ales cu talent la pictura

O tânără de 21 ani din Rusia care a rămas cu jumătate de creier din cauza unui teribil accident de maşină, s-a trezit din comă cu aptitudini de artistă, scrie Daily Mail.
Taisia Sidorova, din St. Petersburg, a fost victima accidentului acum trei ani. Atunci i-a fost zdrobită partea stângă a craniului, iar creierul său a fost străpuns parţial de fragmente de oase.
Medicii au înlăturat partea distrusă a creierului, care ar fi ajutat-o să gândească logic şi să analizeze, şi au ataşat o placă de protecţie. Chiar şi aşa, specialiştii erau convinşi că nu se va recupera vreodată şi au avertizat-o pe mama ei că Taisia va fi invalidă până moare.
Deşi trebuia să se odihnească, pacienta a început să picteze ca să nu se plictisească. „Nu i-am evaluat talentul artistic înainte, dar pare o altă persoană acum. Are un talent natural pentru artă. E incredibil”, a spus profesoara de arte a Taisiei.
În ajunul Anului Nou, şi-au dat seama că tânăra o să trăiască pentru că mama ei plângea lângă ea, iar Taisa a ridicat mâna şi i-a şters lacrimile. Mai târziu a început să vorbească.
„Creierul uman este remarcabil. În cazul ei, partea rămasă s-a dezvoltat şi a acoperit bucata care lipsea şi, totodată, i-a dezvoltat şi talentul de a picta, pe care nu-l avea anterior”, explică unul dintre specialiştii care au tratat-o pe Taisia.
Cititi va rog si:
VIDEO: Un copil fara cerebel socheaza lumea medicala …
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu