duminică, 21 august 2011

VIDEO: Caderea iminenta a colonelului Gaddafi sau intoxicatie? Au ajuns rebelii la Tripoli?

Iata si ce putem citi in articolul Lupte de stradă în Libia: Rebelii încearcă să preia controlul în Tripoli VIDEO:
Rebelii au pătruns în Tripoli şi luptă cu forţele loiale colonelui Muammar Gaddafi. Ei încearcă să preia controlul capitalei, după ce au cucerit zonele Souq al-Jumaa şi Tajoura, în timp ce unele zvonuri spun că Gaddafi ar fi plecat la graniţa cu Algeria.
Update: Rebelii libieni au ocupat duminică după-amiază o cazarmă aflată în apropiere de intrarea în Tripoli, unde au preluat controlul asupra unui depozit important de muniţie, relatează AFP.
Sute de insurgenţi au intrat în incinta bazei militare, situate la vest de Tripoli, pe şoseaua către Zawiyah.
Baza este înconjurată de un zid, iar în interior, în mijlocul unei păduri de eucalipt, se află depozitul de armament, lansatoare de rachete Grad, diferite tipuri de vehicule militare şi cantităţi importante de muniţie.
Controlul asupra bazei a fost preluat după un asalt violent al rebelilor, iar în incinta cazărmii sunt vizibile vehicule incendiate şi trupuri neînsufleţite carbonizate.
Duminică seară, în zona bazei militare ajunseseră câteva sute de vehicule ale insurgenţilor.
Aceştia au eliberat şi câteva zeci de deţinuţi din închisoarea Maya, situată în apropierea bazei, şi au ocupat şi o pădure situată la 24 de kilometri vest de Tripoli, după confruntări violente cu forţele loiale regimului lui Muammar Kadhafi.
Noi ciocniri au izbucnit la Tripoli, duminică, între rebeli şi forţele loiale lui Muammar Gaddafi, în timp ce circulă zvonuri legate de locul în care s-ar afla liderul. Se spune că Muammar Gaddafi ar fi plecat la graniţa cu Algeria.
Rebelii încearcă să preia controlul în Tripoli, după ce au cucerit zonele Souq al-Jumaa şi Tajoura. Cel puţin 123 de rebeli au murit în Tajoura, a spus un oficial al rebelilor, potrivit dpa.
Informaţiile despre succesul părţilor în lupta pentru Tripoli sunt contradictorii, dar este clar că se duc lupte grele, relatează Sofia News Agency, citată de NewsIn. Al Jazeera spune că rebelii controlează acum cel puţin trei zone de lângă Tripoli.
Consiliul de tranziţie din Libia a anunţat că a declanşat operaţiunea “Sea Siren” împotriva Tripoli, fieful lui Gaddafi, împreună cu NATO, scrie NewsIn. Purtătorul de cuvânt al Consiliului a anunţat că operaţiunea “Sea Siren” are loc în comun cu Consiliul, forţele anti-Gaddafi din Tripoli şi NATO şi a spus că ar saluta o retragere paşnică a liderului libian.
Regimul Gaddafi a anunţat însă că nu intenţionează să se retragă. ”Avem soldaţi profesionişti şi mii de voluntari care ne apără capitala în faţa acestui complot internaţional”, a spus o sursă din guvern.
Telegraph difuzează o înregistrare în care o prezentatoare de la televiziunea de stat apare cu o armă în direct şi spune că este pregătită să devină martiră. Aceasta mai spune că întreaga televiune este înarmată şi pregătită să se apere în faţa unui atac al rebelilor.
Colonelul Gaddafi a transmis un mesaj în care le-a cerut susţinătorilor să elibereze oraşele controlate de insurgenţi şi i-a numit pe revoluţionari “câini, şobolani şi trădători murdari”. El a spus că nu intenţionează să renunţe la funcţie.
“Trebuie să punem capăt acestei mascarade. Trebuie să mergeţi cu milioanele pentru a elibera oraşele distruse” de rebeliune, a declarat Gaddafi, într-un mesaj audio difuzat de televiziunea libiană.
“Aceşti ticăloşi intră în moschei pentru a striga Allah Akbar (…) Sunt pe cale să profaneze moscheile”, a insistat Kadhafi, afirmând că rebelii sunt “agenţi ai (preşedintelui francez, Nicolas) Sarkozy, care vor să ia petrolul libian”.
“Pentru a reuşi în viitoarele alegeri, va spune poporului său: iată, vă ofer petrolul libian şi aceasta se realizează cu ajutorul trădătorilor”, a mai spus el.
“Însă poporul libian nu va permite Franţei să-i ia petrolul şi nu va lăsa Libia trădătorilor”, a adăugat Gaddafi. “Tinerii din Tripoli îmbrăţişează fotografia mea. Îşi iubesc liderul şi mă consideră tatăl lor”, a mai spus el, într-un moment în care televiziunea de stat difuza imagini din Piaţa verde din centrul capitalei, unde se adunaseră câteva zeci de susţinători ai liderului libian.
Televiziunea publică a prezentat şi un discurs al fiului lui Gaddafi, Saif al-Islam, care a promis că nu se va preda. “Este imposibil să ne predăm. Suntem pe pământul nostru – vom aştepta, fie şi şase luni, un an sau doi”, a subliniat el.

Comentariu saccsiv:
Iata si ce transmite un ziarist rus:

Sursa: Saccsiv’s Weblog
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu