luni, 19 septembrie 2011

Adevărata faţă a cometei Elenin

   Sursa foto: http://www.blippitt.com
Conform speculaţiilor, cometa Elenin este confundată cu misterioasa Planetă X sau cu Steaua Albastră din profeţia tribului Hopi. Oamenii de ştiinţă contestă veridicitatea acestor teorii ale conspiraţiei şi ne anunţă că în foarte scurt timp vom asista la dezintegrarea cometei.
Astronomul rus Leonid Elenin, în decembrie 2010, a observat pentru prima dată o mică cometă pe care a botezat-o cu numele său. Cu ajutorul telescopului de la observatorul spaţial de lângă Mayhill, New Mexico, rusul a putut să identifice Cometa Elenin. Imediat după descoperirea sa, oamenii de ştiinţă au devenit brusc interesaţi de traiectoria corpului ceresc şi au început să facă diverse previziuni. Iniţial, calculele au demonstrate că Elenin va trece pe lângă Pământ la o distanţă considerabil de mare, însă, câteva luni mai târziu, cometa şi-a schimbat inexplicabil traiectoria, generând foarte multe controverse în rândul astronomilor. Este greu de conceput pentru oamenii de ştiinţă din ziua de astăzi ca o cometă să-şi schimbe traiectoria ca şi cum ar fi teleghidată. În urma studiilor efectuate, cercetătorii au stabilit că Elenin are o magnitudine aparentă de 19,5 unităţi, o dimensiune a nucleului de 3-4 km şi un diametru al cozii de 80.000 km. După aceste calcule ne putem da seama de dimensiunile foarte mari ale corpului ceresc, iar impredictibilitatea traiectoriei sale ridică mari semne de întrebare.
Cometa Elenin aduce Apocalipsa?
La sfârşitul lunii iulie, au apărut primele speculaţii care susţin că celebra cometa Elenin este ghidată de extratereştrii şi se îndreaptă cu o viteza impresionantă spre Terra. Oamenii de ştiinţă au infirmat aceasta teorie, aducând în atenţia opiniei publice un argument cu care au sperat ca vor demonta orice speculaţie, susţinând ca misterioasa cometă nu se va apropia foarte mult de Pământ aşa cum s-a speculat, ci va avea o traiectorie paralelă. La scurt timp după această explicaţie liniştitoare, cometa Elenin a produs o altă surpriza, intersectându-se cu orbita planetei Marte şi-a schimbat iar traiectoria, având de data aceasta o direcţie mult mai accentuată spre Pământ. Conform ultimelor calculelor din luna iulie, s-a stabilit că în luna octombrie cometa se va afla la o distanţă de 35 milioane km de Terra. Această distanţă pare impresionant de mare, dar în termeni astronomici este foarte mică. Este o distanţă consideratăsigură, conform spuselor oamenilor de ştiinţă, în cazul în care nu se vor produce alte surprize.
Au existat voci care au comparat cometa Elenin cu celebra stea albastră care aduce Apocalipsa din profeţia tribului Hopi. Conform legendei, atunci când Steaua Albastră Kachina va fi vizibilă cu ochiul liber, o nouă lume este pe cale să înceapă. Aceasta va fi ziua purificării, când această stea va dansa în piaţă şi-şi va scoate masca. Apocalipsa, conform profeţiei Hopi, se va produce atunci când cele 9 semne se vor arăta, ultimul fiind apariţia pe cer a stelei albastre. Această teorie este infirmată de oamenii de ştiinţă care susţin că este imposibil ca Elenin să aibă culoarea albastră.
Mass-media contribuie la răspandirea panicii
Postul de televiziune American NBC a speculat foarte bine frica opiniei publice şi a lansat un show de televiziune care se intitulează “Event” (Evenimentul), care are personaj principal un preşedinte american de culoare care se confruntă cu o problemă de securitate naţională, pe care nu ştie dacă s-o facă publică sau nu. Cometa Elenin este un corp ceresc, a cărui provenienţă este din Norul lui Oort, şi care se îndreaptă spre Pământ, influenţând mişcările tectonice precum şi clima planetei noastre. Legătura între show de televiziune şi misterioasa cometă se reflectă într-un paradox care este dezvăluit în ultimul episod al serialului. Anumiţi critici susţin că emisiunea tv este un vehicul prin care opinia publică să fie pregătită în cazul unui incident major.
Ultimul episod al serialului reflectă ideea că o planeta misterioasă, de o dimensiune foarte mare, se va apropia de Pământ. Acest fapt va produce foarte multe cutremure iar activitatea vulcanică se va intensifica. De asemenea, planeta prezentatăîn serialul NBC, este “casa extratereştrilor”, ceea ce ne face să ne gândim că este vorba chiar despre Planeta X sau Nibiru.
Speculaţii sau adevăr?
Specialiştii Nasa au elaborate un program prin care se poate urmări evoluţia cometei Elenin. Cu ajutorul tehnicii, un specialist Nasa, derulând evoluţia cometei până în anul 2006, a ajuns la o concluzie uimitoare. Cutremurele majore care s-au înregistrat pe Pământ în ultimii ani au legătură directă cu poziţia cometei faţă de Terra. Dr Mensur Omerbashich a declarat pentru o publicaţie de specialitate americană că “atunci când Elenin a fost aliniată cu alte planete sau cu Pământul, s-au produs cele mai mari cutremure”. Aceasta sugerează că Elenin este o cometă de dimensiuni foarte mari care influenţează dramatic activitatea plăcilor tectonice ale Pământului, având o “masă enormă şi un câmp gravitaţional imens”.
Pornind de la această declaraţie, se naşte o nouă teorie, care susţine că deja celebra cometă Elenin are o masă comparabilă cu cea a unei stele de tip pitica roşie. Acest tip de stele sunt foarte mici şi reci, având o durată de viaţă de câteva sute de miliarde de ani. În acest fel, conform speculaţiilor, cometa Elenin este confundată cu Planeta X sau Nibiru. În anul 1983, Washington Post si New York Times au publicat primele articole care descriau o planetă gigant care se află la marginea sistemului solar. În opinia unor cercetători, Planeta X, este o stea tip pitica roşie care are o orbită cel puţin ciudată la prima vedere. Aceeaşi planetă Nibiru se mai regăseşte menţionată şi în textele sumeriene ale civilizaţiei annunaki, cea despre care a făcut cercetări Zecharia Sitchin. Raportul emis de Nasa arată că Elenin este o cometă de dimensiuni mici, comparativ cu tot ce s-a spus pana în prezent. JPL Tracker de la NASA susţine în raportul Nasa, că Elenin se va roti in jurul Soarelui în perioada septembrie-octombrie, acest fapt distrugând teoria conforma căreia cometa este o stea pitica roşie. Mesajul pe care il transmite NASA populaţiei este foarte clar, cometa Elenin nu va pune în pericol viaţa de pe Pământ. [...]
Scris de Tiberiu MOLNAR
Sursa: viatabrailei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu