vineri, 30 septembrie 2011

Cum a reactionat mass-media la spusele lui Alessio Rastani: „Guvernul nu conduce lumea. GOLDMAN SACHS CONDUCE LUMEA”

Demonstranţii au pus stăpânire pe Wall Street într-o încercare de a perturba mulţimea de trecători pentru ca salariaţii din Finanţe să aibă de lucru. New York. 19 septembrie 2001
Curentul general de opiniei al media a intrat in vrie după ce un expert financiar independent a dezvăluit felul în care se vede din interior lumea politicii şi a banilor. Dar oare de ce dezvăluirile lui Alessio Rastani au fost atât de surprinzătoare?

„Guvernul nu conduce lumea. Goldman Sachs conduce lumea” a spus expertul financiar Alessio Rastani la BBC.
Acesta a fost comentariul care a avut ecou în întreaga lume şi a generat un val de indignare din partea ziarelor şi a analiştilor, deopotrivă.
Dar în loc să se concentreze pe comentariul în sine, cei mai mulţi habarnamişti au căutat imediat să-l împuşte pe mesager. Forbes l-a numit „psihopat”. CNBC a arătat că individul poate fi un „şarlatan”. New York Magazine s-a întrebat dacă nu este cumva un „escroc”, sau un coşmar devenit realitate.
­Oricare ar fi fost intenţiile lui Rastani, cea mai mare întrebare a fost ignorată. S-o fi înşelat oare când a vorbit despre puterea deţinută de Goldman Sachs? Şi de ce au fost toţi atât de şocaţi?
Mulţi dintre invitaţii lui Rastani – brokeri de bună credinţă şi foşti angajaţi ai Goldman Sachs – au spus cam acelaşi lucru.
Washington nu este cel mai mare jucător în această afacere. Bancherii din lume sunt cei mai mari jucători, bancherii din lume care au cele mai mari rezerve de capital. Ei sunt cei care determină rezultatele, nu jucătorii din Washington, care au cedat deja controlul industriei bancare globale”, a spus Max Keiser, un apropiat al lui Rastani şi fost broker de dividende.
„Wall Street a tras sforile în Washington încă de la început. Este cel mai larg sector al contribuţiilor în campaniişi asta este pentru cele două părţi”, a spus Nomi Prins, un fost director al Goldman Sachs.
Dar pentru curentul general de opiniei al media neobişnuit cu o astfel de candoare, sinceritatea lui Rastani a căzut pe neaşteptate, a spus George Hemminger de la „Survive and Thrive TV”.
„Când i-au pus aceste întrebări la BBC, Rastani doar şi-a dat frâu liber sentimentelor şi adevărul a ieşit la iveală”, a spus Hemminger.
Deasemenea, Rastani a trimis unde de şoc în întreaga lume când a spus că celor mai mulţi experţi financiari nu le pasă când şi chiar dacă economia este stabilă.
„Personal, visez la acest moment de trei ani”, a spus el, „Am să vă fac o mărturisire – în fiecare seară merg la culcare şi visez la o altă recesiune”
„Nu ştiu dacă tu ne vezi, dar ne-ai lăsat cu gurile căscate” a răspuns jurnalista de la pupitrul ştirilor.
Dar gurile lor ar fi rămas nemişcate numai dacă ar fi citit articolul din „Rolling Stone” a lui Matt Taibbi din iulie 2009 – „Marea maşină americană de făcut baloane de săpun.” În acest articol, el a descris foarte bine Goldman Sachs drept „un mare vampir-calmar înfăşurat în jurul chipului umanităţii, care în mod necruţător îşi fixează tubul prin care se hrăneşte cu sânge în orice are miros de bani.”
Matt Taibbi a discutat recent cu Rastani – deşi oamenii nu ştiu asta  – despre cum marile bănci au ajuns să aibă în societatea noastră o putere atât de mare.
„Cât de mult plăteşti pentru gaz, cât de mult plăteşti pentru electricitate, ipoteci, cât de mult plăteşti pentru taxe, şi cât de mult din taxele tale se duce la serviciul datoriei publice?” a spus Taibbi.
În contradicţiei cu opinia generală a media, puţini dintre cei care protestau în Wall Street ar fi fost şocaţi de comentariile lui Rastani.
Timp de aproape două săptămâni, aceşti protestatari au fost în stradă în fiecare zi, cu speranţa că vor ajunge la un rezultat sau – cel puţin să conştientizeze – la ceea ce mulţi dintre ei au spus că sistemul este corupt.
Şi totuşi, alţii au adus argumente timp de ani de zile că acţiunile guvernului sunt dictate de marile bănci.
„Interesele speciale asupra Wall Street, a industriei de asigurări”, a spus Peter Schiff, Director Executiv la Euro Pacific Capital. „Aceştia sunt oamenii care scriu legile pe care Obama le aprobă. Ei îl ţin pe Obama la putere, ei sunt aceia care i-au finanţat campania şi legile sunt scrise tot pentru beneficiul lor.”
Pe măsură ce furia era în creşere pe Wall Street, nevoia pentru ca media să pună întrebări mai bune a devenit stringentă, astfel încât un mesaj a fost trimis la factorii de decizie din Congres. Poate că sistemul care a fost susţinut şi protejat zeci de ani are nevoie de schimbare.
Comentariu saccsiv:
   GOLDMAN SACHS fac parte din grupul celor ce stapanesc sistemul financiar bancar:
Dar mass-media a rectionat precum:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu