joi, 29 septembrie 2011

PARLAMENTUL CIRCARILOR

  
         Parlamentarii României s-au decis să dea românilor circ până se satură. Dacă preţurile la alimente , bunuri de larg consum, energie, gigacalorie se scumpesc, circul se dă pe gratis.Sau aşa pare la prima vedere. Primeşti acuma şi plăteşti mai târziu.Iar românul, nu vede mai mult de ziua de azi. Şi la câte preziceri despre cataclisme apar una după alta, nici nu îţi vine să mai te  gândeşti la ce va fi mâine , cât şi cum vei plăti. Acelaşi principiu îl aplică şi parlamentarii. Promit azi , fără să îi intereseze dacă vor avea ce da mâine.
          Dar ceea ce se întâmplă acuma , depăşeşte orice închipuire. Se merge la cacealma fără nici o reţinere, fără jenă, fără frică. Parlamentul României ar trebui să se numească Parlamentul Circului. Sau poate al Nesimţirii.
 După atâtea spectacole cu numărarea  din doi în doi a  voturilor, cu votarea la două mâini, cu voturi date aiurea, împotriva indicaţiilor de partid, cu parlamentari legaţi de scaun pentru a nu vota, avem acuma ocazia din nou să experimentăm situaţii jenante.
        Roberta  îi cere lui nea Oprea să nu mai meargă la WC, într-o încercare grotească,  penibilă de a masca o altă fraudă, crezând ca va salva situaţia cu o glumă de prost gust.
          Opoziţia acuză PDL de luare de mită, susţinând  prin  senatorul PSD Sorin Bota că democrat-liberalii au luat mită de un milion de euro ca să îl propună pe Romeo Ionuţ Comăniciu la preşedinţia CSA. De aici
                firul se împarte în două: fie de teamă că vor fi prinşi după ce au dat liber la intrare celui ce  venea cu darul, fie că darul a fost prea mic, candidatura domnului Comăniciu a fost  respinsă tocmai de cei ce îl propuseseră. Unde eşti Nea Iancule?
          Codul Asistenţei Sociale este  amânat la Senat, pentru că puterea nu a fost în stare să aducă la muncă decât 37 de senatori, din 70. Opoziţia văzând că deţine majoritatea şi îşi poate impune voinţa  a refuzat   să mai lucreze şi a ieşit din sală şi ea,  în semn de protest că e lăsată să voteze singură.Să mai spună cineva că nu există consens în Parlamentul României.  Nu pot să înţeleg. Opozţia putea rămâne în sală  să voteze cum dorea, dar a refuzat şi a ieşit din sală. Mai înţelegeţi ceva?
    Dar peste tot, pe toate posturile, pe toate blogurile şi paginile de facebook personale ale tuturor parlamentarilor opoziţiei,  vezi, auzi, citeşti acuze la adresa puterii, care fură, fraudează, mituieşte. Peste tot, auzi vorbindu-se de pungi, pâini, ulei, găleţi ale puterii, date ca mită,  sau şpagă către alegători.Toţi rup cu dinţii din pungile lui Pinalti, dar nici unul nu aminteşte de găleţile lor.
             Pentru mine, toti sunt o apă şi un pământ, atâta vreme cât nu vine unul,  măcar, aşa de sămânţă, să spună :” E timpul să terminăm TOŢI cu furturile, şpăgile, mita electorală, promisiunile deşănţate, votatul la două mâini, aranjamentele interpartinice, să lucrăm pentru cei care ne-au votat , nu pentru interesele personale, de grup sau de partid”. Pentru că toţi au lucrat şi lucrează la fel, indiferent de partid. Doamna Olguţa Vasilescu spre exemplu, va candida din partea USL la primăria Craiovei şi pe unde merge , înfierează obiceiurile lui Pinalti. Pentru memoria doamnei Olguţa am să postez o poză cu o găleată roşie, nu portocalie care
înca mai păstrează, după 3 ani numele celor ce cumpărau voturi cu găleţi. Îmi e teamă că tot scandalul  de acuma se poartă din cauza faptului că USD nu prea mai dispune de fonduri  pentru găleţi şi atunci a început o campanile de interzicere a cadourilor electorale.
         Problema e simplă: este legal sau nu? Dacă nu este legal, să se ia măsuri împotriva TUTUROR celor ce au încălcat şi încalcă legea. Dacă este legal, să nu mai vorbească nimeni de morală, pentru că toţi au procedat la fel şi dovezi  încă mai există. Pe 23 iunie eram anunţaţi că Senatul a aprobat legea prin care se incrimina şpaga electorală, urmând ca aceasta să fie votată şi în Camera Deputaţilor. Când ? Şi aste e tot un circ, un joc de-a hoţii şi vardiştii, în care sărmanul român tot trage speranţe  că se va face ceva bun , dar de fapt este doar o joacă de-a şoarecele şi pisica în care până la urmă pisicile din parlament dau cu tifla proştilor care îi votează.
            Ori se face o asanare totală a întregii clase politice, ori se înceteacircul ăsta abject din parlament, circ plătit de oamenii de rând dar în beneficiul circarilor cu statut de parlamentari. Vor să să elimine corupţia?
PRIMUL PAS ESTE ELIMINAREA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE.
Cât timp există acest scut anti-justiţie, toate discuţiile prin Senat, Camera Deputaţilor, emisiuni tv, bloguri, pagini de internet, toate moţiunile de cenzură, toate promisiunile electorale sunt praf în ochii proştilor, numere de circ de calitate ieftină, ca la bâlciurile tradiţionale.

Sursa: PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu